זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-50 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
בטטה גדולה חתוכה לפלחים
תפוח אדמה גדול חתוך לפלחים
3 גזרים דקים חצויים (או 2 כוסות גזר גמדי משקית קפואה)
רוטב: 3 כפות שמן זית, 3 כפות סירופ מייפל, כף גדושה רוטב צ’ילי מתוק, שן שום כתושה, מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את הירקות בקערה עם חומרי הרוטב. מסדרים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 40-50 דקות, עד שהירקות מתרככים (אין צורך לכסות).
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
היי אפרת, האם אפשר להוסיף גם עוף שיתבשל עם הירקות?
כן אפשר.
זמן האפיה יתארך לשעה וחצי-שעתיים.
נראה נהדר וינוסה בקרוב. תודה רבה, המתכונים שאת מפרסמת נהדרים!!
❤️❤️
האם הכוונה לרוטב צ׳ילי או לצ׳ילי גרוס?
רוטב:)
שלום לך.
2 שאלות:
1. אני צריכה כמות יותר גדולה.
האם להכפיל בדיוק גם את הרוטב?
2. לאחרונה באתר שלך, כל הזמן התמונה קופצת, ולא קורה לי באתרים אחרים.
ידוע לך אולי גם מאחרים?
היי מיכל
1. נכון
2. לאיזו תמונה את מתכוונת, התמונה של המתכון? לא קיבלתי תלונות נוספות.
כל המסך קופץ, מעין רעידות מתמשכות.
בודקת את הענין.
היי אפרת, אני רוצה להכין את המתכון הזה מחר(יום שישי) כתוספת ולהגיש ביום שבת בצהריים, האם ניתן לחמם על הפלטה?
ולגביי התוכנית אפייה- במצב עליון תחתון או טורבו?
היי ורד,
אפשר לחמם על הפלטה.
במתכון הזה אפשר לאפות גם במצב טורבו😊
היי אפרת,
הכוונה למייפל טבעי או לסירופ בטעם מייפל?
לא משנה, מה שיש לך.
שלום אפרת!
נראה מתכון מענין וקל, אבל רציתי לעשות אותו קצת יותר דיאטטי.
אפשר להמיר את התפו\”א ובטטה לקישוא וחציל? ולהוסיף גם בצל אולי?
כן אפשר.
הי האם פלפלים אדומים מתאימים כאן? להוסיף לירקות?
כן.
היי
האם אפשר להחליף את המייפל בסילאן או דבש?
כן. אפשר לשים סילאן
יש מצב לוותר על הבטטה ולשים קישואים בימקום?
כן.
הי, אפשר במחבת פסים במקום בתנור?
ואם כן כמה זמן?
אפשר אבל זה יתרכך טוב יותר בתנור.
אם בכל זאת את מכינה במחבת פסים יהיה צורך לכסות את המחבת ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך.
חג שמח 🌺
חוזרת לעדכן ☺
עשיתי במחבת פסים… מעדן!
תודה רבה , ממשיכים להנות מהמתכונים המקסימים
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ושבוע טוב 🌺
היי
מה אפשר להשים במקום רוטב הצ’ילי
ולא רוטב סויה או רוטב קנוי אחר?
תוותרי על רוטב הצ’ילי ושימי קמצוץ תבלין צ’ילי חריף.
נשמע מעולה! האם צריך קודם להפשיר את הגזר אם אני משתמשת בגזר גמדי של סנפרוסט מהמקפיא?
לא חובה להפשיר.
שבוע נפלא 🌺
תודה! והאם אני יכולה להוסיף גם כרובית? או שהיא צריכה זמן אפייה שונה?
כן, אפשר להוסיף כרובית.
אפשר לשלב עם המייפל רוזמרין או טימין ?
כן. נראה לי טימין עדיף.
הי, המתכון נראה מעולה! מתכוונת להכין מחר.
האם בצל וראשי שום שלמים יכולים להשתלב פה לדעתך?
תודה!
כן, בהחלט.
תודה רבה!
קליל וטעים בטירוף! תודה!:)
תודה סתיו 🙂
מתכון קליל ונהדר! תודה 🙂
תודה, שמחה שאהבת 🙂
תודה על כל המתכונים הפשוטים והנפלאים! אפשר למצוא כאן מתכונים טובים גם אם אין כלום בבית…
רציתי לאמר שהכנתי את המתכון הזה רק עם תפוחי אדמה
ובמקום מייפל שמתי סילאן כי לא היה לי ויצא מעולה ומיוחד ממש.
שמחה לשמוע 🙂
תודה הדר וחג שמח
היי,
אפשר להכין ביום חמישי לשבת?
כן, אפשר.
אם יש אורחים ואני רוצה להגדיל את הכמויות באופן משמעותי האם אפשרי והאם מריך להגדיל הכמויות של המרינדה באופן שיתאים לכמות
כן רוני, כדאי להגדיל את כמויות המרינדה בהתאם.
יום נפלא 🙂
מייפל תעשייתי (לא המקורי) גם אפשרי לשים?
כן מירב, אפשר.
בהתחלה היה נשמע לי מוזר השילוב של הירקות עם מייפל אבל החלטתי לנסות- ולא התחרטתי- יצא טעים בטירוף!!! התלקקנו…
הכנתי לפני שבוע והים פעם שניה…
מעולה! תודה אסתי 🙂
זה טוב גם בחימום חוזר?
כן רות, אין בעיה.
הכנתי
יצא טעים בטירוף! תודה רבה על המתכון!!!
תודה רונית, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
שלום..אם אין לי רוטב צ׳ילי אני יכולה לשים במקום רוטב סויה
כן רוחמי, אפשר.
היי,
אפשר לשים דבש במקום מייפל בירקות או שזה יצא פחות טעים?
תודה שרה
היי שרה,
אפשר אבל אני חושבת שזה ייצא פחות מוצלח (עדיף מייפל כי הוא פחות מתוק מדבש וגם כי הוא מתקרמל יותר באפיה).
יום נפלא 🙂
שלום,
אילו ירקות נוספים שאינם בטטה או תפוח אדמה מומלץ לשלב לרוטב הזה?
תודה
היי זהבית,
אפשר לשים גזר, קישואים, דלורית, דלעת.
יצא מיוחד ומאוד טעים. תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום!
איזה מתכונים מדהימים!!!
תודה רבה! הכל יוצא טעים, כולם נהנים והכל בקלילות. פשוט מושלם!
תודה שירה! כיף לשמוע 🙂