זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 8 חצאים
סוג: בשרי
מצרכים:
4 טורטיות מוכנות (ניתן לרכוש בכל סופר)
2 פרוסות חזה עוף חתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ
1/2 גמבה חתוכה לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
1/2 קופסת פטריות שמפניון (200 גרם)
תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק, פפריקה חריפה, מלח, פלפל.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים. לאחר 4-5 דקות מוסיפים את העוף ומערבבים.
-לאחר שהעוף מתבשל (משנה צבעו ללבן) מתבלים את כל התערובת, משאירים 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.
-מניחים את הטורטיה על צלחת, שמים את המילוי בחצי אחד של הטורטיה, מגלגלים וחותכים לחצי.
הערות:
*במידה שהטורטיה אינה גמישה בזמן הקיפול, ניתן לחמם אותה במיקרוגל כ-5 שניות לפני שמניחים את המילוי.
*אפשר להוסיף מלפפון או עלי חסה טריים.
מתכונים נוספים של טורטיות ממולאות:
– בשר טחון
מילוי לטורטיה, טורטיה עוף, טורטיות ממולאות, טורטיות מתכון, מתכון לחזה עוף מוקפץ
היי אפרת!
תוכלי לעשות בבקשה קטגוריה או מתכונים חדשים לעובדים במשרד ולעבודה, לבית ספר וזה..
אשתדל להוסיף בהמשך🙂
היי, אני רוצה להכין היום בשביל שבת בבוקר . אפשר.להגיש את זה לא טרי? לחמם את התערובת שוב מחר?
כן אפשר.
הי אפרת,
תודה על המתכונים:)
איזה תוספות יכולות להתאים לזה?
היי חגית,
את רוצה להגיש את זה כחלק מארוחה גדולה או כמנה אחת עם תוספת?
אם האחרון אז לא חייב אפילו תוספת. מספיק סלט ליד, אולי הום פרייז או קוביות תפוחי אדמה בתנור.
מעולה
תודה רבה!!
סתם כדאי לדעת, אם רוצים שהטורטיה לא תפתח יש לקפל לחצי למרוח קמח ומים( להכין מראש בצלחת) למרוח ולסגור
אני גם מורחת מעל ביצה ושומשום ואופה כמה דקות
היי,
אחרי שממלאים את הטורטיה לא צריך לאפות אותה?
היי,
אין צורך לאפות. אפשר לחמם במיקרוגל כמה שניות לפני המילוי.
היה מושלם, כולם אהבו!
ממליצה בחם!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
אפרת המדהימה!!!!!!
אין לי מילים להודות!!!
אני צמודה לאתר שלך ומה שאני מכינה זה רק את המתכונים שלך
הם קלים ברורים עם מצרכים שיש בבית ופשוט טעימים
כל יום אני מכינה לפחות משהו אחד ממך ומקבלת מחמאות💐
כיף לי כל כך לאפות ולבשל
אז מגיעה לך תודה ענקית🌷🌸🌷
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על המילים הטובות❤
יצא טעים רצחחח!!
תודה רבה על המתכון
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
האם ניתן להכין עם טורטיות תירס?
היי,
אני מניחה שאפשר, הבעיה היא שטורטיות תירס נוטות להתפרק בגלגול ולהיות לא יציבות במיוחד(:
היי אפרת!
רציתי דבר ראשון להודות לך ממש!
אני כלה צעירה שלא למדתי מעולם בישול ושנאתי את זה..
ומאז שגיליתי את האתר שלך אני לא גומרת לבשל ולאפות.
כל יום אני מכינה לפחות 3 דברים מהאתר.
ומקבלת מחמאות ופרגונים מהסביבה ובמיוחד מבעלי😊
וזה פשוט כיף כל כך!!
אין מילים נשמה! יש לך חלק ענק בזה.🌹
ואגב הכנתי את המתכון כמה פעמים וממש אהבנו!
יצא מעדןן!! וממכר להכין לפעם הבאה.
שמחה שאת נעזרת במתכונים ובאתר, התרגשתי לקרוא! תודה על המילים החמות(:
היי,
אפשרי להכין היום ולהגיש בשישי בערב? אם כן לשמור במקרר או במקפיא?
איך לחמם?
תודה רבה!!
כן אפשר אבל לשמור בנפרד (את התערובת ואת הטורטיה).
לשמור במקרר. אפשר לחמם בכל דרך – מיקרוגל, תנור, מחבת, פלטה.
היי אפשרת.
האם המתכון מתייחס לטורטיות הגדולות או הקטנות ?
תודה מראש .
אברי.
שבת שלום.
אם זכור לי נכון השתמשתי בגדולות.
שבת שלום 🙂
יצא מטורףףףףףף אין על המתכונים שלך!
תודה רבה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת
שלום אפרת. האם אפשר במקון גזר קוביות בטטה. תודה והרבה בריאות
כן.
היי אפרת
אני רוצה במקום חזה עוף להכין עם בשר טחון האם זה אפשרי והאם אופן ההכנה והטיבול שונה
תודה לך את אלופה
כן אפשר באותו אופן.
שלום אפרת,
רציתי לשאול כמה חזה עוף בגרמים לקחת?
תודה לך על האתר הנפלא, מאוד עוזר ביום יום.
300-350 גרם.
היי, אפשר לוותר על פפריקה או להחליך במשהו אחר?
אפשר לוותר.
איך קושרים את הטורטיה שלא תפתח אחרי המילוי ותהיה יפה להגשה?
אפשר לקשור בסרט או חוט כמו בתמונה.
אם אין לך סרט אפשר להניח בצלחת הגשה כשהצד הפתוח כלפי מטה.
הכנתי עם קטשופ במקום רוטב צ\’ילי (לא היה לי)
ועם קישואים שעועית ירוקה תירס ופטריות
יצא מעולה! נטרף!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
היי, אפשר להכין בלי רוטב סויה? (יש לי צ’ילי מתוק אם זה עוזר)
והאם אפשר פפריקה מתוקה? (לא אוכלים חריף)
היי נטלי,
במקום רוטב סויה אפשר לשים 2-3 כפות סילאן + כף צ’ילי מתוק + חצי כפית פפריקה מתוקה וכמובן מלח.
אם אין לך סילאן אפשר לשים 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק, חצי כפית פפריקה מתוקה ומלח.
שלום אפרת!
אפשר לוותר על צ’ילי מתוק? או מה אפשר לקחת במקומו?
תודה רבה.
אפשר לשים במקום כף סילאן או דבש.
שלום!
אני מעוניינת לחמם את המילוי על הפלטה בשבת בבוקר. האם אפשר גם למרוח שכבה דקה של חומוס על הטורטיה?
בטח 🙂
אפשר בלי פטריות???
כן.
מממממ מתכון מעולה!
תודה אפרת היקרה!
נהנינו כולם.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי
מומלץ ביותר לכו תכינו!
אני ציפיתי בביצה וירורי לחם וטיגנתי
זה מנטרל את טעם הלוואי התעשייתי שבטורטיות
מעולה 🙂
תודה אסנת
שלום, אפרת. נראה לך שאפשר להחליף חזה עוף בחזה הודו? זה מה שיש בבית כרגע… תודה רבה מראש על התשובה
כן אפשר.
אפרת, מודה על מאוד על האתר המופלא. ועל שגם אנטי שפית כמוני יכולה להכין שבתות שלמות בעזרתך.
לגבי הטורטיות- אינ צריכה להכין כ30.
אשמח לטיפים, לכמויות- פשוט להכפיל? בכל אופן כמה חזה עוף אצטרך?
אשמח לכל עיצה.
שבת שלום
היי מרים,
לכמות של 30 טורטיות אני מניחה שתצטרכי להשתמש ב- 2 קילו חזה עוף, 2 בצלים גדולים, 3 גמבות, 5 גזרים, 2 סלסלות פטריות.
מבחינת תיבול, כדאי לתבל בכמויות האלה, לטעום ולשפר תיבול בהתאם: רבע כוס רוטב סויה, רבע כוס סילאן, 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק, פפריקה חריפה לפי הטעם, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
ערב טוב
אפשר להחליף את חזה עוף בפרגית ???
תודה
כן אפשר.
אפרת יקרה,כמו תמיד יצא נפלא! ללקק את האצבעות. תודה רבה! תבורכי 💖
שמחה שיצא טעים!
תודה יעל 🌷
וואו נראה מגרה!!
היי אפרת. כבר שחיפשתי מתכון לקוביות עוף בטורטיה בנוסח מקסיקו. יצא לי לאכול בכמה מסעדות בארץ על בסיס רוטב עגבניות עם טעם מאוד “מקסיקני” אבל לא חריף, אולי בגלל הקוביות פלפלים…..
המתכון שלך נראה מאוזן מבחינת טעמים אבל הייתי מעדיף על בסיס רוטב עגבניות.
מה לדעתך אפשר לשנות ואיך כדי שיהיה על בסיס עגבניות?
תודה מראש
אילן
היי אילן,
יש את המתכון של הצ’ילי קון קרנה שהוא פיקנטי ויותר מזכיר טעם מקסיקני. הוא גם מבוסס על רוטב עגבניות. במקום בשר טחון אפשר להכין עם קוביות עוף קטנות.
יש לי רוטב צ’ילי חריף. יצא טוב?
תודה!
היי יעל,
לדעתי זה ייצא חריף מידי. צריך גם מתיקות שתאזן את הסויה.
אני מציעה לשים כף וחצי דבש או סילאן ובסביבות 1-2 כפות צ’ילי חריף (לפי הטעם).
כמה זה נורא אם אני אכין את זה בלי סויה?
היי מרגלית,
אם יש לך רוטב טריאקי אז אפשר לשים במקום.
אם לא, שימי כף גדושה סילאן.
כבר כמה פעמים שעשיתי את זה לסעודת שבת ויצא מעדן!
תודה:)
תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום ושנה טובה!
היי,
לקקנו את האצבעות כאן….
הוספתי לתיבול אבקת קאיר, גריל עוף, כורכום ותבלין על האש ויצא סוף.
תודה על מתכונים קלילים וטעימים.
נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי
האם אפשר להשתמש בחזה עוף מבושל?
נשארו שאריות משבת ???? ואם כן לעשות כרגיל?
כן קארין, אפשר בהחלט.
לאחר טיגון הירקות יש להוסיף את חזה העוף המבושל (לאחר שקצצת אותו), לתבל ולערבב כדקה.
תודה רבה על המתכונים!!
האם אפשר לשים בבצק עלים במקום טורטיה?
כן, אפשר.
שלום ותודה רבה על המתכונים..
האם אפשר להשתמש בבצק עלים במקום טורטיה ולאפות התנור?
היי אם אני רוצה להפוך אותה לצימחונית? מה אפשר לשים במקום העוף?
במקום העוף אפשר לשים קוביות טופו.
היי,
קודם כל אני ממש אוהבת את האתר שלך!
לגבי הפיטריות חייב טריות או אפשר מקופסת שימורים?
היי נעמה,
אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להשתמש גם בפטריות משימורים.
שבוע נפלא!
היי… אני מאוד אוהבת את האתר שלך..אני רוצה להגיש את המנה בארוחת שישי במנת ביניים… איך אפשר להגיש את הטורטייה שזה יהיה גם אסטטי…
היי ליאת,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אין בעיה להכין את התערובת מראש ולפני ההגשה לחמם.
לגבי צורת ההגשה, אפשרות אחת היא להגיש בנפרד קערה עם תערובת חזה עוף ובצלחת נפרדת את הטורטיות ולכל אחד ממלא לעצמו.
אפשרות שניה היא למלא בתערובת, לגלגל את הטורטיה ולחתוך באמצע אבל חשוב לעשות את זה בסמוך להגשה כדי שהטורטיה לא תירטב מהרוטב. כדי שהמילוי לא יזלוג מתחתית הטורטיה מומלץ לקפל את השוליים ורק אז לגלגל. לאחר שגלגלת את יכולה להעמיד אותן באלכסון בקערה או צלחת עמוקה. אפשר אפילו לעטוף את קצה הטורטיה בחתיכה של נייר אפיה.
שלום, אני מאוד נהנת האתר שלך, זה מקסים,
יש לך בבקשה מתכון לטורטיות עצמו?
תודה רבה.
היי גיטי,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אין לי מתכון לטורטיות עצמן.
היי, הכנתי ויצא מעולה!
נאכל כלא היה!
אבל בעוף תיבלנתי אחרת, כי אנחנו לא חובבי פפריקה…
אני מכינה את זה כמעט בכל שבוע וזה פשוט מתכון קל, מעולה וטעים מאוד…
תודה!
שמחה לשמוע ירדנה!
תודה על העדכון ויום מעולה 🙂
יצא אש! עשיתי עם קבנוס שחתכתי לקוביות, יצא ממש טעים!
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה אפרת, וגם ליהודה!
עשיתי את המתכון, עם קבנוס במקום חזה עוף, בלי גזר, וכל השאר כמו שכתוב.
יצא טעים מאוד : -)
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אני מעוניינת להכין טורטיה לסעודתליל שבת כיצד עלי להתנהג ?למלא לפנ שבת וחמם על הפלטה לחמם רק את המילוי ולמלא לפני הגשה?
אני חייבת עצה מניסיון
היי רעות,
יש לחמם את המילוי בנפרד ולמלא לפני ההגשה.
בהצלחה 😉
תודה!
ואת הטורטיה?הבנתי שצריכה ריכוך לחמם אותה מעט בנפרד על תבנית על גבי הפלטה?
זה פעם ראשונה שאני הולכת להשתמש בטורטיות
חשוב לי שיצא מוצלח!
תודה מראש.
אפשר אפילו להניח את הטורטיה על הפלטה עצמה במשך 2-3 שניות מכל צד, רק כדי שתעשה גמישה.
האם אפשר לעשות את המילוי עם בצק פילו?
כן ליאת, אפשר. רק חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה מידי כדי לא לפגוע בפריכות של בצק הפילו.
שבת שלום 🙂
הכנתי ביום שישי לא נאכל נחטף כלא היה
מעולה! כמו שצריך 😉
תודה שחזרת לעדכן
אין לי כרגע צילי מתוק , יש לי רוטב חמוץ מתוק זה יצא טעים ?
היי אתי,
תטעמי את הרוטב ואם הוא טעים לך אין סיבה שזה לא יתאים 🙂
אם את משתמשת ברוטב אפשר לוותר על הסויה.
בוקר טוב,
זה יהיה נורא אם אני אחליף פפריקה חריפה במתוקה?
תודה רבה!!
היי,
אין שום בעיה להשתמש בפפריקה מתוקה 🙂
שדרוג מעולה: (מצריך עוד כמה דקות עבודה)
לטבול את הטורטיה בביצה טרופה מתובלת עם פפריקה מרק עוף ומעט שום טחון ולאחר מכן בפירורי לחם ולטגן ממש מספר שניות בשמן.
יוצא טעים טעים טעים(וגם קצת משמין)
שווה כל ביס
😉
נשמע מעולה! תודה מירית 😉
שלום. קניתי טורטיות והכנתי מילוי פרגיות במקום עוף.
האם ניתן לאפות?
צריך לטגן?
תודה
הי אתי,
אין צורך לאפות או לטגן את הטורטיות רק למלא בהן את מילוי הפרגיות ולגלגל.
אם את רוצה שהטורטיות יהיו מעט פריכות אז לאחר שאת מגלגלת עם המילוי את יכולה להכניס אותן לתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות למשך כ-5 דקות ורק אז להגיש.
יום נפלא 🙂
הי דנה, ניתן להכין את מילוי העוף מראש ולשמור במקרר וכמה דקות לפני שאוכלים לגלגל עם הטורטיה אבל פחות מומלץ לשמור במקרר את הטורטיה כשהיא כבר מגולגלת עם המילוי מאחר וזה עלול לפגוע בבצק הטורטיות והן יהיו פחות טעימות.
יופי. תודה 🙂
שלום, האם ניתן להכין את מילוי העוף מראש ולשמור במקרר ולהרכיב עם ורווחה כל פעם שרוצים? האם הכנה מראש של מספר טורטיות ושמירתן במקרר תהרוס את מרקם הטורטיות?
תודה