זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
חבילת בצק עלים מופשר (750 גרם)
אפשרויות מילוי (כל שילוב יוצא טעים 😉 ):
גבינות: גבינה צהובה, מוצרלה, גבינה בולגרית, גבינת פטה
תוספות: עגבניות טריות קצוצות, זיתים שחורים/ ירוקים מגולענים פרוסים, פטריות פרוסות
ממרחים: ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, רסק עגבניות, קטשופ
תבלינים: עשבי תיבול מיובשים/טריים: אורגנו, בזיליקום, זעתר, טימין
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה. בעזרת כוס קורצים עיגולים בקוטר של כ-7 ס”מ. מניחים את העיגולים על נייר אפיה ודוקרים בעזרת מזלג בכל עיגול מספר פעמים.
-מורחים כל עיגול בממרח (לא חובה), מפזרים מעל גבינות, אח”כ תוספות ומפזרים תבלינים.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 15-17 דקות עד להזהבה יפה.
רוצים עוד?
האם אפשר להקפיא ולחמם?
או רק לחמם?
היי,
אפשר להקפיא ולחמם לפני ההגשה.
נראה טובב
יש לך רעיון מה לעשות עם שאר הבצק שנשאר סביב העיגולים? תודה רבה💛
אפשר לרדד לבצק אחד ולקרוץ עוד עיגולים ואפשר לחתוך לריבועים ולפזר מעל סוכר חום וקינמון 🙂
היי ממש אשמח לדעת על אילו שילובים את ממליצה על הבצק עצמו (:
היי ניצן,
מתכונים עם בצק עלים
יש לך מתכון לבצק עלים?
לא, אין לי.
תודה, יש אופציה לא עם בצק עלים? נאמר פילו? מבחינת שהוא פחות שומני
בצק פילו פחות מתאים כי הוא דק וקריספי.
אפשר להכין לבד את הבצק כמו במתכון הזה- מיני מאפים מהירים.
תודה
היי,
אני רוצה להכין את זה לבעלי ולי , אבל אין לי מה לעשות מכמות של בצק עלים שלם…
לפי מה שהבנתי לא כדאי להפשיר חלק מבצק עלים ולהקפיא שוב…
1. מה הכמות שיוצאת בערך מחבילה אחת של בצק עלים?
2. עם איזה בצק אני יכולה לעשות את זה חוץ ממלואח?
אשמח לתשובתך.
1. תלוי מה המשקל של בצק העלים שיש לך. יש חבילות קטנות של 500 גרם, יש של קילו ויותר.
אם יש לך קילו זה יוצא כ-25 יחידות.
2. אפשר להשתמש גם בבצק פילאס.
את יכולה באותה הזדמנות להכין מתכון נוסף משאריות בצק העלים. ראי כאן- למתכונים עם בצק עלים.
מצוין בתור פעילות עם הילדים! גם קורצים את העיגולים, גם שמים את התוספות וגם נהנים לאכול בסוף.
מומלץ בחום!
שמחה שהילדים נהנו 🙂
תודה
יצא מעולה יאממי
חסידה של האתר
יישר כח על כל המתכונים
ציפי
שמחה לשמוע ❤️
הי אפרת
שתי שאלות:
1. האםאפשר להכין את זה אבל עם בצק פילאס קנוי?
2. כמה זמן את מציעה להכין מראש ולהקפיא?
היי מרים,
1. כן.
2. אפשר להקפיא עד שבוע (חשוב לעטוף היטב).
היי אפרת, יש אפשרות לשים תרד וגבינה?
כן אפשר.
אפרת שלום.
המתכונים שלך מעולים!!! תודה רבה לך!!!
מנסה את המתכון הזה עם רוטב פיצה ועגבניות ורוצה לעשות עוד מגש עם ברוקולי, מה דעתך?
ועם כן אז עם אעזה ממרח זה יתאים? יש לי קטשופ/רוטב פיצה/רוטב רימונים/צ’ילי?
היי מאיה,
ברוקולי מתאים עם גבינות כמו צהובה ובולגרית (או פטה).
אם את רוצה להוסיף גם ממרח אז כדאי ממרח פסטו.
ממש תודה הכנתי היום ויצא ממש ממש נדיר.
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ויום מקסים
שלום אפרת,
אני משתמשת הרבה באתר שלך ומאוד נהנית…
אפשר להכין את המאפה נ”ל כולל אפיה ולהקפיא..?
פשוט אני רוצה להכין מהיום לשבועות וחושבת באיזה דרך זה יישמר הכי טרי…? אולי מספיק במקרר..?
היי לבנת,
אם זה לערב שבועות אז אפשר להכין היום או מחר ולשמור במקרר.
ליום ראשון, מהיום במקרר זה יישאר טוב..?
במקפיא אני מבינה שלא כדאי..?
אם זה ליום ראשון אני ממליצה להכין מחר. אם את מעדיפה להכין היום אז כדאי להקפיא.
יצא טעים מאוד!!! חיפשתי משהו קליל להכנה ומצאתי
🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה יעל.
היי, יש לך מתכון לפוקצות אישיות? בערך אותו הדבר כמו פה, רק בבצק רגיל… יש דבר כזה? תודה!!
היי זהר,
יש מתכון למיני מאפים מהירים ואם את ממש רוצה פוקצ’ות אז אפשר להכין פוקצ’ות אישיות מהבצק במתכון הזה- לחם שום.
שנה טובה 🙂
היי אפרת עשיתי את המתכון ויצא מעולה !!!!!
יש לי שתי שאלות:
1) האם אפשר להכין הכל ואז להקפיא.וכשרוצים לאכול מוציאים מהמקפיא ואז אופים בתנור.
2) אני רוצה להכין בצק עלים במילוי תפוחים האם את יכולה בבקשה לתת לי מתכון למילוי
והאם אפשר להקפיא את זה לפני אפיה(הבצק עם בתפוחים
תודה מראש
היי שלומית,
שמחה שיצא טעים.
1. אני מניחה שאפשר להכין ולהקפיא לפני האפיה (למרות שבגדול רשום על האריזה שאין להקפיא שנית לאחר הפשרה).
2. אפשר להכין את מילוי התפוחים כמו במתכון הזה- שטרודל תפוחים. גם במקרה הזה אני חושבת שאפשר להקפיא לפני אפיה בתנאי שהמילוי הוא מכוסה, הכוונה כמו בשטרודל תפוחים.
שבוע טוב 🙂
בהמשך לאמור, בדרך כלל בצק עלים נאפה בחום גבוה של 200 מעלות ואף יותר.
אני לא יודעת למה זה לוקח יותר זמן אבל זה קורה בתנורים מסוימים.
הסיבה שלא אופים במקרה הזה ב200 מעלות היא כדי לא לייבש את הגבינה בחלק העליון.
תודה על המענה. בסופו של דבר הגדלתי ל200 מעלות ויצא מצויין. תודה.
שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים 🙂
שלום
הכנתי את החטיפים לפי המתכון. הכנסתי לתנור על חום של 180 מעלות. אחרי 17 דקות בדקתי. לא נאפה כלל. הוספתי עוד 8 דקות ועוד 7 דקות ועוד 7 דקות. האם את בטוחה לגבי החום הנדרש? אולי צריך להגדילו?
היי אורי,
זה מכוון על 180 מעלות, חום עליון וחום תחתון? כעקרון אמור להספיק לזה 17 דקות כי אלה עיגולי בצק קטנים.
אכן כן. אני מנוסה באפיה. הוספתי כבר 20 דקות ועדיין לא זהוב.
משתמשת רק באתר שלך למתכונים!!
אפשר להשתמש בבצק פילו במקום בצק עלים?
תודה מיכל, כיף לשמוע 🙂
מאחר ובצק פילו הוא דק אפשר לעשות כ-5 שכבות, אחד מעל השני. להניח דף פילו ולמרוח אותו בשמן/חמאה מומסת. מעל להדביק דף פילו נוסף ולמרוח בשמן/חמאה מומסת וכך להמשיך 5 שכבות דפים. אפשר לחתוך לריבועים קטנים ועל כל אחד לפזר תוספות לפני הטעם או ליצור סלסלות- לחתוך לריבועים בגודל של תבנית מאפינס, לשמן את התבנית ולהניח את הבצק תוך כדי הידוק התחתית והדפנות עד שנוצרת צורה של קערית. ואז בפנים ממלאים תוספות שאוהבים ואופים.
תודה רבה מאוד!!
עשיתי מבצק פילו יצא מוצלח ביותר. תודה.
מעולה 🙂 תודה לך שחזרת לעדכן!
נראה נחמד מאד, האם אפשר לעשות זאת פרווה, ננייח במלית חצילים וכד’
היי רעות,
אפשר להכין במלית חצילים מוכנים קלויים (קנויים) או להכין מלית חצילים כמו במתכון המצורף- בצק עלים במילוי חצילים.
אפשר להכין גם עם פטריות ובצל מטוגן או פלפלים קלויים מוכנים.
שנה טובה 🙂
היי,
הבצק יצא חי מבפנים. יש לך טיפ בנושא?
היי אניטה,
יכול להיות שהבצק היה עבה מידי?
חוררת אותו לפני האפיה?
כמה זמן אפית אותו?
הי, תגידי מה הכמות שזה מכין? במידה ומשתמשים בכוס רגילה ולא גדולה…
היי איילת,
אם את משתמשת בכוס רגילה כמו זאת שבתמונה זה יוצא בסביבות 20 יחידות. אם זאת כוס בקוטר קטן יותר תצא לך כמות יותר גדולה.
האם אפשר להכין את זה עם הבצק של המלווח ?
כן צביה, אפשר.
ווואוו וואוו איזה מוצלח
בעלי ביקש עוד נגלה והילדה אכלה שניים
(הכנתי עם ריבועי בצק עלים, שימושי למי שלא עושה כמויות גדולות וצריך להשתמש בכל הגליל בצק)
תודה!
שומרת במחברת המתכונים שלי!
שמחה שיצא טעים!
תודה אורטל ושבת שלום
הכנתי גם עם ריבוע בצק עלים והבצק לא עולה לא זז לא כלום הפיצה הייתה ממש שטוחה ולא כמו שיצא לך בתמונה
למה זה?
היי בר,
אולי זה קשור לחימום של התנור. כמה זמן מראש את מחממת את התנור?
עשיתי את זה היום קניתי אבל בצק עלים מרודד של מעדנות זה מה שהיה בחנות. וזה יצא נחמד אבל הצדק יצא כמו בצק של בורקס חשבתי שזה יצא כמו פיתה כזאת. למה ככה?? כי בתמונה זה נראה בצק שונה ממה שיצא לי.
ועשיתי את הקיש גבינות עם המלוואח בעליי ממש אהב!
היי ליאת,
הבצק יצא “בורקסי” כי זה המרקם של בצק עלים. יכול גם להיות שבגלל שהוא היה מרודד הוא היה עבה פחות לאחר האפיה.
אם את רוצה שייצא בצק כמו של פיצה אני ממליצה לך להכין את המתכון הזה- מיני מאפים מהירים. אמנם את צריכה להכין את הבצק בעצמך אך ההכנה היא די קלה.
אני לא מבינה.. יש רק בצק עלים מרודד ואני משתמשת בו בהכנת קרמשניט אבל הוא באמת יוצא שכבות שכבות בפנים ולא כמו שיצא לך בתמונה.. באיזה בצק השתמשת? חעפשתי ואני לא מוצאת בצק עלים לא מרודד
היי בר,
יש בצק עלים רגיל ויש בצק עלים מרודד. רשום עליו “בצק עלים” בלי המילה מרודד.
אני חושבת שזה לא קיים יותר.. באיזה סופר את קונה אותו?
ראיתי לפני כשבוע בשופרסל. יש בצק עלים חמאה שהוא לא מרודד.
בכל מקרה אני חושבת שזה קשור לחום התנור. אולי הוא לא חם מספיק כשאת מכניסה את הבצק ולכן הוא לא מתנפח.
יצא ממש טעים ,
אבל למה קשה להפריד את החטיפי בצק אלים מהנייר אפיה ??
היי אביתר,
יכול להיות שהבצק לא היה מופשר מספיק?
הפשרתי את הבצק למשך 8 שעות ושימנתי את התבנית.
היי אביתר,
אתה מדבר על אחרי האפיה? חשבתי שהיה לך קשה להפריד את הבצק מהנייר לפני האפיה.
אם זה קרה אחרי האפיה ושימנת את נייר האפיה אז אני מניחה שזה קשור לסוג נייר האפיה.
כמה זמן לפני שמכינים את המתכון צריך להוציא את הבצק עלים
היי,
אפשר להפשיר כל הלילה במקרר או כשעתיים מחוץ למקרר.
בוקר טוב,
האם ניתן להכין (לפי המתכון הרשום) ולהקפיא?
אם כן – צריך לחמם לפני שמגישים או שפשוט אפשר להוציא מהמקפיא ולהעביר לתיק אוכל לבית ספר (וזה יפשיר לאיטו בפנים)?
היי רותם,
אני מניחה שאפשר להקפיא אבל חשוב לעטוף היטב או לאחסן בקופסה אטומה.
נראה לי שמבחינת טעם יהיה כדאי לחמם מעט את המאפה.
שבת שלום 🙂
היי יצא לי ממש טעים :)..אבל יצאו לי פחות מ10 חתיכות..
איך זה הגיוני?
היי יהודית,
השתמשת בבצק עלים 750 גרם?
באיזה גודל כוס קרצת את העיגולים? מבחינת הקוטר של הכוס.
היי! 🙂
שאלה.. מעולם לא השתמשתי בבצק עלים וכדי לנסותאת המתכון הזה קניתי..
בכל פעם שאני רוצה להשתמש בבצק אני צריכה להפשיר ואז להקפיא שנית את שאר הבצק? זה לא הורס אותו?
היי יהודית,
עדיף לא להקפיא את הבצק לאחר שמפשירים אותו כי זה פוגע במרקם שלו, לכן כדאי תמיד לקנות את הכמות הכי קטנה שיש (מבחינת משקל הבצק) ואם נשאר לך בצק את יכולה להכין מתכונים נוספים. מצרפת לינק למתכונים שניתן להכין עם בצק עלים- מתכונים עם בצק עלים.
את גם לא חייבת להכין את כל המתכונים ביום אחד. את יכולה לשמור את הבצק עטוף היטב במקרר ולהכין גם יום-יומיים אחרי.
בהצלחה 😉
הבנתי.. תודה רבה על התשובה המפורטת! את מקסימה 🙂
נ.ב עושה השבת בפעם השלישית ברצף את עוגת קרם השוקולד שלך! אליפות!!
היי 🙂
כמה זמן יש להפשיר את הבצק לפני השימוש בו?
וכמה זמן כדאי להכין לפני ההגשה במידה ולא יכולה להגיש מיד כשיוצא מהתנור?
תודה !!
היי חני,
מומלץ להפשיר את הבצק לילה לפני במקרר או שעתיים לפני בחוץ.
אפשר להכין באותו יום שרוצים להגיש אבל מומלץ לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה.
בהצלחה 😉
היי מה קורה??….יש לי מלוואח זה גם טוב??…למתכון הזה??….אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה
היי דינה,
מלוואח זה מצוין 🙂
היי אף פעם לא יצא לי להשתמש בבצק עלים אבל שאלה בפועל זה משנה בצק עלים או מלוואח?? מה עדיףף יותר? כי אני רוצה שיתפח לי לככה במו בתמונה?
היי ליאת,
במקרה הזה בצק עלים ובצק מלוואח מביאים לתוצאה די דומה (אם היית לדוגמא רוצה להכין בורקסים, הייתי ממליצה לך להשתמש בבצק עלים). גם בצק המלוואח אמור לתפוח באפיה, למרות שבצק עלים אולי תופח קצת יותר.
בגלל שזה מתכון מאוד מהיר וקל, אני ממליצה לך לנסות קודם עם מלוואח ואם תעדיפי שהבצק ייתפח יותר, תכיני פעם הבאה עם בצק עלים.
בהצלחה 😉
היי אפרת! המתכון הזה קל ומהיר הכנה, והתוצאה פשוט נפלאה וטעימה מאוד! הילדים מאוד התלהבו ולא השאירו אף פירור… אימצתי את המתכון הזה בחום והרבה אהבה! תודה רבה על המתכונים נפלאים וטעימים! ממליצה לכולם בחום!
מעולה!! תודה ענת על כל העדכונים 🙂
אם אני עושה בצק עלים לבד
כמה קיפולים צריך לעשות ?
היי,
מה הכוונה כמה קיפולים?
הי, את הבצק עלים מרדדים או משאירים בעובי שהוא מגיע ? תודה 🙂
היי מירון,
אין צורך לרדד את הבצק. פורשים אותו כמו שהוא וקורצים עיגולים.
יום נפלא 🙂
נראה ממש קל וטעים.
תוכלי להגיד לי איזה חברה של בצק עלים את ממליצה
האם מעדנות או סוג אחר
כן דנה, מעדנות זה מצוין 🙂
האם אפשר לעשות עם בצק חלות?
היי ריבי,
אפשר להכין עם בצק חלות.
אם את לא רוצה להשתמש בבצק עלים את יכולה להכין את המתכון הזה– זה בצק שמרים מהיר.
אפשר להשתמש במקום במק עלים בבצק רגיל?
כן אור אפשר.
אם אפשר בצק אחר איזה מרשם של בצק היית ממליצה? של חלות?
היי,
נראה ממש טעים…
אפשר להשתמש גם בבצק של מלאווח?
כן עינת, בדיוק באותו אופן 🙂