זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
רכיבים
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
בצל בינוני קצוץ גס
סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות קצרות
רבע כוס דחוסה כוסברה קצוצה
תיבול: 3 כפות סילאן, 3 כפות רוטב סויה, רבע כפית תבלין צ'ילי גרוס (לא חובה), מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
-מתבלים את קוביות חזה העוף ב-2 כפות סילאן ו-2 כפות רוטב סויה.
-מחממים מחבת רחבה (או סיר סוטאז') עם כף שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות והגמבה ומטגנים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. מעבירים לצלחת עמוקה.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים, מחממים כף שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף כ-2 דקות מכל צד.
-מוסיפים למחבת את תערובת הפטריות והגמבה ומתבלים בכף סילאן, כף רוטב סויה, כרבע כפית תבלין צ'ילי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים במשך 2-3 דקות.
- ספגטי עם חזה עוף |
- פיתה עם חזה עוף |
- פסטה עם חזה עוף |
- תבשיל אורז, עוף ואפונה |
- חזה עוף במייפל |
- תבשיל אטריות וחזה עוף
תגובות
היי אפרת,
הכנו את המתכון ויצא מהמם, החלפתי את הסילאן בדבש כי בדיוק נגמר לי ויצא ממש טעים
תודה רבה
שמחה לשמוע! תודה אהובה😊
היי, מה הסיבה שאת החזה עוף צריך לטגן בנפרד? זה מופיע בעוד מתכונים דומים של חזה עוף..
במקרה הזה אנחנו רוצים לטגן את העוף ולא לבשל אותו בנוזלים של הירקות.
במקרה שמתחילים מטיגון העוף זה בגלל שהוא מפריש נוזלים ואנחנו לא רוצים לבשל את הירקות בנוזלים שלו.
יצא מצוין, תודה רבה
תודה לך שעדכנת 🙂
הכנתי בלי פטריות כי לא היו לי וגם עם פטרוזיליה במקום כוסברה, עדיין יצא טעים ועסיסי! תעשו ממש לפי המתכון ולא לטגן יותר מידי כך החזה לא מתייבש ונשאר לח ועסיסי.
תודה אפרת על כל המתכונים הקלים והנהדרים!
נראה מעולה 🙂
תודה חני
שלום
המתכונים ממש נהדרים התחלתי להשתמש לפני תקופה פשוט כל יום כמה מתכונים מהאתר המהמם.
סתם הערה קטנה באג קטן באתר, שאני עושה שאהבתי את המתכון הוא מוסיף למספר עוד אחד שאהב אבל שאני מטעין עוד פעם את האתר אני יוכול לעשות עוד פעם אוהב כך שנניח אני רוצה שהרבה יאכלו איזה משהו מסוים אני פשוט עושה המון לייקים…
היי אלי,
אנסה לבדוק איך ואם ניתן לסדר את זה.
תודה רבה 🙂
היי אפרת, מתכון נהדר! פשוט טעים וקל הכנה!
תודה לך:)
הוספתי אפונה ירוקה. מושלם!
שמחה לשמוע. תודה שחזרת לעדכן, נראה מצויין!
שבוע טוב.
היי אפרת,
מתכון מצויין. אפילו ביתי, שאינה חובבת מאכלי עוף, אכלה אותו בתאבון רב.
הוספתי למתכון גם אבקת שום.
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך על האתר המועיל: המתכונים מוצלחים ולא מוגזמים וההסברים המאד ברורים.
תודה רבה מירב!
שמחה לקרוא שאתם נהנים🌸
שבוע נפלא 🙂
אפשר להקפיא?
אפשר 🙂
החלפתי את הגמבה בגזר ואת הכוסברה בבצל ירוק. בסוף הבישול הוספתי קצת שומשום וחופן קשיו קלוי.
יצא מעולה, כמו כל מתכון שהכנתי מאתר זה (אתר ברירת המחדל שלי כשאני מחפשת מתכון כלשהו).
תודה!
איזה כיף לקרוא 🙂
תודה נטעלי, יום נפלא ❤️
מה אפשר לשים במקום פטריות, אם אין?
ותודה רבה על מתכונים נפלאים
אפשר לוותר או להוסיף יותר בצל 🙂
קודם כל רוצה להגיד ממש תודה על כל המתכונים! יוצא מעולה כל פעם מחדש 🙂
רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הסילאן?
היי אור 🙂
כדאי להוסיף 2 כפות דבש או סירופ מייפל במקום.
יצא סוף הדרך ! תודה רבה , נעזרת בך המון
שמחה לקרוא שאת נהנת יובל ❤️
היי. אפשר עם פטריות שמנפיון מקופסת שימורים?
או שזה ייצא פחות טעים?
אפשר.
קניתי פטריות בתפזורת. כמה גרם בערך יש בסלסילה?
כ-250 גרם.
יצא מעולה! הוספתי כף חמאת בוטנים טבעית ועוד מעט סילאן ויצא פשוט וואו.
נראה מעולה 🙂
תודה לירון
היות וסויה זה משהו מלוח, אפשר הדרכה לכמה מלח אמורה לשים או לחילופין מרק עוף?
עד רבע כפית מלח אמור להספיק. מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם.
יצא מעולה, כבר הכנתי בפעם השנייה!!
תודה אפרת!!
מהמם 🙂
תודה אורה
אפשר כוסברה קצוצה יבשה מקופסא – תבלין מוכן מהחנות
אפשר לשים כחצי כפית כוסברה יבשה.
תודה על המתכון, עשיתי ויצא ממש טעים
תודה איציק 🙂
המתכונים ממש מעולים כבר עשיתי כמה מהם וכולם הצליחו
האם ניתן להחליף את הרטבים בתבלינים ואיזה?
אפשר לתבל בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף קצת כמון אם אוהבים ולהוסיף קצת מים אם התבשיל יבש.
אפשר בלי כוסברה? אפשר שמיר במקום?
תודה על אין סוף מתכונים מוצלחים.
אפשר לוותר על הכוסברה.
יום נפלא 🙂
ערב טוב! הכנתי היום לצהריים / ערב (כבר קשה להגדיר בתקופה זו חח) – והיה ממש טעים!! אז רק רציתי להגיד תודה על עוד מתכון מוצלח מאוד! אין כמוך 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה 💜
מתכון שמיני (מתוך שמונה) שנוחל הצלחה מרובה.
אז שוב תודה.
תודה שירה 🙂
מה זה אומר \'רבע כוס דחוסה\' (כוסברה)
הכוונה לקצוץ עלי כוסברה עם סכין ולמלא כוס עד גובה רבע כוס (לדחוס את העלים עם האצבעות).
אה סבבה תודה!!
במה ניתן להחליף את הכוסברה?
אפשר לשים בצל ירוק או פטרוזיליה.
בוקר טוב
אפשר פרגיות במקום חזה עוף ?
תודה
אפשר בהחלט.
האם אפשר בגמבה צהובה במקום אדומה?
כן אפשר.
אם אני מכינה קילו חזה עוף, להכפיל את הכמות של התבלינים?
כן.
מנה טעימה וכיפית, העוף טעים ועסיסי
שמחה שאהבת 🙂
הי שאלה דחופה
האם אפשרי להכין את המתכון עם חלקי עוף שוקיים כרעיים כנפיים וכו?
מה אני צריכה לשנות חוץ מזמן הבישול?
אשמח לתשובה מהירה
כן אפשר.
כדאי להכפיל את כמות הרוטב.
אם את מבשלת את זה זמן הבישול המשוער כשעה וחצי.
אפרת יקרה
הכנתי אתמול בערב ואהבתי ממש!!
כרגיל , עוד מתכון מוצלח
שמחה שאהבת 🙂
תודה חגית
היי אפרת!
תתחדשי על האתר החדש והכייפי…
האם יש רוטב בתבשיל זה?
תודה חנה 🙂
יש קצת רוטב בתבשיל.
מתכון אליפות יצא טעים מאוד מומלץ.
גם העוגת גזר טעימה מאוד
תודה גלי, שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר בבקשה רעיונות עם מה להגיש את זה?
הכי טעים עם אורז לבן.
ברכות על האתר החדש!
המשיכי לפרסם מתכונים קלים ומדויקים שעושים את החיים קלים וטעימים
תודה קרן 💖
שלום אפרת .
רציתי לדעת באיזה מקרים מקמחים את קוביות חזה העוף בקמח.
למשל במתכון שלך חזה עוף עם גזר ושזיפים והמתכון הזה.
תודה מראש
היי ויקטור,
אפשר לקמח בכל מתכון. הקימוח בעצם הופך את העוף לרך יותר וגם סופג את הרוטב בצורה טובה יותר.
היי אפרת אפשר במקום סילאן להשתמש בדבש?
כן. מספיק לשים 2 כפות כי הדבש מתוק יותר.
האתר מקסים בעיצוב החדש והמזמין. האם ניתן להשתמש בפטריות בשימורים?
תודה 🙂
כן אפשר.
אתר ידידותי.
מתכון מצויין ודומה למה שאני מאוד אוהבת לעשות. מוסיפה לו גם נודלס, ממש ארוחה.
תודה ציפי 🙂
שלום אפרת,
האתר מקסים וידידותי… ממש כיף לטייל בו 🙂
רציתי לשאול, אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה?
תודה רבה!
תודה יהודית 🙂
וכן, אפשר.
נראה טוב!
במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
היי ענת,
אפשר לשים 5-6 כפות רוטב טריאקי במקום סויה וסילאן.
אם אין לך טריאקי אז תכיני רק עם סילאן ושימי 3-4 כפות, לפי הטעם.