זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
בצל בינוני קצוץ גס
סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות קצרות
רבע כוס דחוסה כוסברה קצוצה
תיבול: 3 כפות סילאן, 3 כפות רוטב סויה, רבע כפית תבלין צ’ילי גרוס (לא חובה), מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-מתבלים את קוביות חזה העוף ב-2 כפות סילאן ו-2 כפות רוטב סויה.
-מחממים מחבת רחבה (או סיר סוטאז’) עם כף שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות והגמבה ומטגנים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. מעבירים לצלחת עמוקה.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים, מחממים כף שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף כ-2 דקות מכל צד.
-מוסיפים למחבת את תערובת הפטריות והגמבה ומתבלים בכף סילאן, כף רוטב סויה, כרבע כפית תבלין צ’ילי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים במשך 2-3 דקות.
- פילה עוף במחבת |
- עוף ברוטב קארי |
- בורקס חזה עוף |
- חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים |
- חזה עוף מקורמל בסילאן |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה
יצא טעיםםםם
שמחה שיצא טעים:)
תודה רחל
בדיוק עכשיו סיימנו לאכול ואני חייבת להגיד שיצא מאוד אבל מאוד טעים, לא כבד אבל בהחלט משביע. אני חייבת גם להגיד לך תודה בכלל שיצרת את האתר כל מתכון כאן טעים, מדויק וכיף להכנה בגלל שמרגישים את הביתיות מהאוכל.
תודה ♥
שמחה שנהניתם
תודה יקרה❤️
יצא ממש טעים וכייף שממש קל להכנה ובמעט זמן 🙂 תודה על המתכון.
שמחה שיצא טעים❤️
היי אפרת
האם אפשר לוותר על הסויה?
אפשר למרות שהסויה מוסיפה טעם.
מאד מאד טעים!
תודה שרה:)
הרוטב סויה חשוב מאוד ?, לא משתמשת בפסח ..
אז תכיני בלי.
מווושלם!
עשיתי בשתי גרסאות ,
אחת ככתוב במתכון עם פילה עוף.
השנייה לטבעונים וללא גלוטן עם טופו במקום חזה עוף.
תודה ושבת שלום!
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
שבת שלום
יצא ממש טעים רך ועסיסי כמו שצריך
שמתי רוטב ציליחריף במקום צילי גרוס ועדין טעם פגז
שמחה לשמוע🙂
יצא ממש מוצלח וטעים – תודה!
שמחה לשמוע:)
תודה ענקית על מתכונים מעולים! וזה העוף הכי טעים שיש!!! הילדים משוגעים עליו מחסלים הכל!!!
איזה כיף לשמוע💜
תודה לילך
הי אפרת! מתכון פצצההההה!!! פעם ראשונה שאני מכינה חזה יצא טיל בליסטי!! תודה ענקית על מתכונים שווים וקלים.
שמחה שיצא טעים💜
אם אני רוצה לעשות רק גמבה ובטטה זה מסתדר מבחינת טעמים? כמה זמן צריך לבשל אם אני מוסיפה את הבטטה?
אפשר.
יש לבשל עד שהבטטה מתרככת (לבדוק עם מזלג). כדאי לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות כדי לזרז את משך הבישול.
היי אפרת, כשטיגנתי את חזה העוף כל הרוטב של הסילאן וסויה שהוא היה בו נשרף במחבת. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה? (לא שפכתי את הרוטב למחבת אלא רק הנחתי את חתיכות חזה העוף שהן כמובן רטובות מהסילאן וסויה).
תודה!
היי לידור,
לדעתי זה קשור לסוג המחבת.
באיזה סוג מחבת השתמשת? האם הציפוי נון סטיק?
כן, השתמשתי בנון סטיק
אני עדיין חושבת שזה קשור לסוג המחבת, נדמה לי שזה קרה לי בעבר עם מחבת נון סטיק מסוימת שהשתמשתי בה.
להבא אפשר לוותר על תיבול העוף לפני, לטגן אותו במחבת כמו שהוא ובסוף לתבל (אם משתמשים במחבת הזו).
אם עדיין זה נשרף – להשתמש במחבת אחרת.
כשאת אומרת לתבל בסוף, הכוונה כששמים במחבת את הגמבה והפטריות המטוגנות?
כן:)
אחלה, תודה רבה!
בקשר למתכון הנ”ל אין לי סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות,
אני יכולה להשתמש במקום בפטריות משימורים?
חוץ מזה גם אין לי רוטב סויה (וגם טריאקי), באיזה תחליף אפשר להשתמש?
היי
אפשר להשתמש בפטריות שימורים(:
את יכולה לוותר על הסויה. אם יש לך רוטב צ’ילי מתוק את יכולה לשים כף מחוקה ממנו.
אמאלההה ייצא היסטרי!
עשיתי כמות כפולה וכולם פה מלקקים את האצבעות…
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
איזה טעים!!! נגמר מהר מידי!!! בפעם הבאה אוסיף ירקות נוספים.
כל מתכון שאני מבשלת יוצא טעים ברמות על!!!
שמחה שאהבת❤️
את חושבת שאפשר להוסיף גזר גמדי?
תודה על המתכונים שמצליחים בכל פעם!
בוודאי, אפשר(:
תודה לך על הפרגון🌺
יצא טעים!!!
לא היה לי סויה או טריאקי, אז השתמשתי רק בסילאן, וכשטיגנתי את הקוביות הסילאן לא ״החזיק״ עליהן, וזה קצת כאילו התבשל בסילאן במקום להטגן בשמן. למה זה קרה?
איזה כיף שיצא מוצלח!
מה שתיארת קרה כנראה בגלל שלא שמת סויה, הסויה גורם לסילאן להיות נוזלי יותר וכך להצליח לעטוף ולהחזיק על העוף.
יצא מאלף, פעם ראשונה שאני מגיב פה אבל רק מכאן המתכונים יוצאים בול…. הוספתי גזר , קישוא, שעועית ירוקה, ובלי סויה, ובכל זאת לפי התגובות הצלחתי ויצא מדהים. תודה רבה רבה. שבת שלום.
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה טעים ומזמין😊
תודה על השיתוף ושבת שלום(:
וואוו יצא מעולהההה
תודהה
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
תודה שחזרת לשתף(:
אפרת המהממת! בזכותך בעלי אוחז שאני מבשלת הכי טעים מכל המשפחה שלו ושלי…
כמעט כל מתכוני הבישול שלי הם מימך אין עלייך![
המתכון הזה כמובן יצא טעים מאוד.
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים ושיצא מוצלח!
תודה על הפרגון❤️
הייי אפרת
יש לך מתכון לתיבול רק עם תבלינים נגיד ? בעלי פשוט בקיטו והוא לא יכול סויה סילאן וסוכרים כאלו .. השאלה אם אפשר עם פפריקה או תיבול כזה או אחר לעשות
היי,
אפשר לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה וכדומה. אפשר גם להוסיף עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין ועוד.
הי אפרת.
הכנתי ויצא תותחחחחחחח
אני בפעמים הראשונות במטבח…. ויצא מווווושלםםם
כולם לקחו ממני את המתכון…….
מצרפת תמונה
תודה רבה על כל המתכונים!!!
משתשמש בהמווון!
פשוט פותחת את האתר ובוחרת מה להכין הפעם😃
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על המילים הטובות❤
לאחרונה נתקלתי באתר שלך ומאז אני לא מפסיקה לקחת מכאן מתכונים
כמובן גם המתכון הזה היה מעולה!!
🍗🍄🫑
שמחה שאת נהנית מהאתר!
תודה על הפרגון❤
היי אפרת,
נראה מעולה 🙂
לכמה זמן נשמר במקרר?
היי מיקי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
מומלץ לשמור במקרר כ-4 ימים.
שלום אפרת
יש לי מעט מאוד פטריות טריות ,האם אפשר לשים פטריות מקופסת שימורים?
היי,
כן, אפשר(:
אפשר גם להכין את זה עם פסטה?
היי,
אפשר להוסיף את התבשיל לפסטה(:
אפשר עם פילה עוף?
היי,
אפשר🙂
אפשר לוותר על הכוסברה?
היי,
הכוסברה מוסיפה אבל אפשר לוותר עליה(:
הי אפרת. אני רוצה להכין את החזה עוף וזכור לי שהיה צריך לשים קמח על החזה עוף. יכול להיות שהמתכון שונה? במידה ואני רוצה לקמח את החזה עוף באיזה שלב לעשות את זה? אחרי שתיבלתי אותו עם הסויה והסילאן? המון תודה!
היי יעל,
יש מתכונים אחרים שכחלק מההכנה מצפים את העוף בקמח (כמו המתכון הזה).
במתכון הנוכחי לא חייב לעשות זאת, אבל אפשר:
-לקמח את קוביות חזה העוף בקורנפלור או קמח, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן.
-לאחר מכן להעביר את העוף לצלחת ובמחבת לטגן את הירקות עם חומרי התיבול כפי שכתוב במתכון.
-לסיום לאחד את העוף עם הירקות ולטגן כ-5 דקות נוספות.
אפרת שלום.
אין לי פטריות בבית. אפשר לשים שימורים של חומוס במקום? אשמח אם תעני אם צריך שימורים חומוס שלם או שמספיק חצי. תודה.
היי,
אפשר להשתמש בשימורי חומוס. אם לא רוצים במנה הרבה חומוס מספיק לשים חצי חבילה.
הי
אפשר לשים במקום הכוסברה שמיר?
תודה רבה נראה ממש טעים!
היי רחלי,
אפשר להמיר את הפטרוזיליה בשמיר אם אוהבים, אבל היות ויש לו טעם דומיננטי כדאי לשים ממנו רק מעט.
תודה רבה!
שלום אפרת, המתכון נראה מצוין! האם הוא טוב בהקפאה? שואלת בגלל הפטריות (אני משתמשת בשימורים). תודה מראש!!
היי לאה,
אפשר להקפיא(:
בהצלחה!
תודה על המענה המהיר!
הי אפרת
אני רוצה להכין את המתכון לחג ומתלבטת איזו תוספת מתאים להגיש לידו.
יש לך רעיון?
תודה
היי שרה,
הכי קלאסי- אורז לבן, ויש עוד המון תוספות שתוכלי לבחור מהמגוון שבקישור הזה: https://www.10dakot.co.il/category/%d7%aa%d7%95%d7%a1%d7%a4%d7%95%d7%aa/.
חג שמח!
תודה רבה! יצא מעולה. שנה טובה.
שמחה מאד לשמוע!
גמר חתימה טובה🌺
היי
האם חייבים כוסברה? מה לשים כתחליף?
היי טובי,
לא חייב, אפשר לוותר על הכוסברה או לשים פטרוזיליה או כל עלי תבלין שאוהבים (בהרט, מרווה…).
היי אפרת,
אפשרי להכין את המתכון עם ירכיים?
מה הכמות?, ואילו עוד שינויים אצטרך לעשות?
תודה רבה
היי נטע,
אפשר להכין עם ירכיים, כ-6 חתיכות.
כדאי להכפיל את כמות התיבול ולהוסיף שליש כוס מים. זמן הבישול כשעה- שעה וחצי.
בהצלחה!
יצאה מנה מעולה!
נראה מעולה ממש! תודה ששיתפת שני🌺
ניראה סוףףףף
נראה מעולה! שמחה שאהבת😊
היי, אין לי צ’ילי גרוס, האם לשים רוטב צ’ילי או לוותר בכלל?
תודה.
אפשר בהחלט לשים מעט רוטב צ’ילי😊
תודה
הי אפרת .
יש לי חצי קופסת פטריות
האם אני יכולה להוסיף משהו אחר כדי לתגבר את הירקות?
יש לי שעועית / גזר / קישוא / אפונה …
בתודה מראש
היי,
את בהחלט יכולה להוסיף שעועית ירוקה/קישוא /גזר חתוך לקוביות קטנות.😊
זה יצא מעולהההה ממש כמו במסעדה אסיאתית
פשוט מעולה
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף לילך❤
טעים מאוד! תודה אפרת שוב על מתכון מנצח
נראה מעולה! תודה על השיתוף חני😊
טעים מאד. אשמח לדעת מה הכוונה במחבת רחבה על פי קוטר, כי שלי קטנה מדי נראה לי.
היי אורטל,
לא צריך קוטר מסוים, רק שהגודל יתאים לכמות.
בתמונה נראה שהגודל מספיק, אבל אם המחבת שלך נראית לך קטנה מדי כדאי שתכיני באחת גדולה יותר🙂
אפרת שלום.
אפשר להוסיף במתכון הזה גם קישוא? תודה על מתכון טעים ממש!
היי אפרת,
אפשר😊
בוקר אור אפרת!
הכנתי לשבת מתכון קצת בסגנון בשול כזה, (בלי מתיקות והרבה ירקות) ויצא מעולה.
אבל שמתי על החזה קצת קמח תפוחי אדמה וזה שינה לגמרי את טעם החזה.
משהו מעודן אולי אוורירי אפשר לומר, את מכירה את זה? יקרה גם בקמח רגיל?
דבר אחר, את יודעת אם אפשר לאפות בסיר פלא עוגה על כיריים חשמליות?
תודה רבה!
היי דבי,
לקמח תפו”א יש מרקם אוורירי יותר מקמח, ולכן באמת לפעמים מצפים בו עוף/שניצל. קמח ייתן תוצאה מעט שונה.
לגבי האפייה בסיר פלא- חושבת שאפשר לאפות על כיריים חשמליות.
היי אפרת,
הכנו את המתכון ויצא מהמם, החלפתי את הסילאן בדבש כי בדיוק נגמר לי ויצא ממש טעים
תודה רבה
שמחה לשמוע! תודה אהובה😊
היי, מה הסיבה שאת החזה עוף צריך לטגן בנפרד? זה מופיע בעוד מתכונים דומים של חזה עוף..
במקרה הזה אנחנו רוצים לטגן את העוף ולא לבשל אותו בנוזלים של הירקות.
במקרה שמתחילים מטיגון העוף זה בגלל שהוא מפריש נוזלים ואנחנו לא רוצים לבשל את הירקות בנוזלים שלו.
יצא מצוין, תודה רבה
תודה לך שעדכנת 🙂
הכנתי בלי פטריות כי לא היו לי וגם עם פטרוזיליה במקום כוסברה, עדיין יצא טעים ועסיסי! תעשו ממש לפי המתכון ולא לטגן יותר מידי כך החזה לא מתייבש ונשאר לח ועסיסי.
תודה אפרת על כל המתכונים הקלים והנהדרים!
נראה מעולה 🙂
תודה חני
שלום
המתכונים ממש נהדרים התחלתי להשתמש לפני תקופה פשוט כל יום כמה מתכונים מהאתר המהמם.
סתם הערה קטנה באג קטן באתר, שאני עושה שאהבתי את המתכון הוא מוסיף למספר עוד אחד שאהב אבל שאני מטעין עוד פעם את האתר אני יוכול לעשות עוד פעם אוהב כך שנניח אני רוצה שהרבה יאכלו איזה משהו מסוים אני פשוט עושה המון לייקים…
היי אלי,
אנסה לבדוק איך ואם ניתן לסדר את זה.
תודה רבה 🙂
היי אפרת, מתכון נהדר! פשוט טעים וקל הכנה!
תודה לך:)
הוספתי אפונה ירוקה. מושלם!
שמחה לשמוע. תודה שחזרת לעדכן, נראה מצויין!
שבוע טוב.
היי אפרת,
מתכון מצויין. אפילו ביתי, שאינה חובבת מאכלי עוף, אכלה אותו בתאבון רב.
הוספתי למתכון גם אבקת שום.
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך על האתר המועיל: המתכונים מוצלחים ולא מוגזמים וההסברים המאד ברורים.
תודה רבה מירב!
שמחה לקרוא שאתם נהנים🌸
שבוע נפלא 🙂
אפשר להקפיא?
אפשר 🙂
החלפתי את הגמבה בגזר ואת הכוסברה בבצל ירוק. בסוף הבישול הוספתי קצת שומשום וחופן קשיו קלוי.
יצא מעולה, כמו כל מתכון שהכנתי מאתר זה (אתר ברירת המחדל שלי כשאני מחפשת מתכון כלשהו).
תודה!
איזה כיף לקרוא 🙂
תודה נטעלי, יום נפלא ❤️
מה אפשר לשים במקום פטריות, אם אין?
ותודה רבה על מתכונים נפלאים
אפשר לוותר או להוסיף יותר בצל 🙂
קודם כל רוצה להגיד ממש תודה על כל המתכונים! יוצא מעולה כל פעם מחדש 🙂
רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הסילאן?
היי אור 🙂
כדאי להוסיף 2 כפות דבש או סירופ מייפל במקום.
יצא סוף הדרך ! תודה רבה , נעזרת בך המון
שמחה לקרוא שאת נהנת יובל ❤️
היי. אפשר עם פטריות שמנפיון מקופסת שימורים?
או שזה ייצא פחות טעים?
אפשר.
קניתי פטריות בתפזורת. כמה גרם בערך יש בסלסילה?
כ-250 גרם.
יצא מעולה! הוספתי כף חמאת בוטנים טבעית ועוד מעט סילאן ויצא פשוט וואו.
נראה מעולה 🙂
תודה לירון
היות וסויה זה משהו מלוח, אפשר הדרכה לכמה מלח אמורה לשים או לחילופין מרק עוף?
עד רבע כפית מלח אמור להספיק. מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם.
יצא מעולה, כבר הכנתי בפעם השנייה!!
תודה אפרת!!
מהמם 🙂
תודה אורה
אפשר כוסברה קצוצה יבשה מקופסא – תבלין מוכן מהחנות
אפשר לשים כחצי כפית כוסברה יבשה.
תודה על המתכון, עשיתי ויצא ממש טעים
תודה איציק 🙂
המתכונים ממש מעולים כבר עשיתי כמה מהם וכולם הצליחו
האם ניתן להחליף את הרטבים בתבלינים ואיזה?
אפשר לתבל בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף קצת כמון אם אוהבים ולהוסיף קצת מים אם התבשיל יבש.
אפשר בלי כוסברה? אפשר שמיר במקום?
תודה על אין סוף מתכונים מוצלחים.
אפשר לוותר על הכוסברה.
יום נפלא 🙂
ערב טוב! הכנתי היום לצהריים / ערב (כבר קשה להגדיר בתקופה זו חח) – והיה ממש טעים!! אז רק רציתי להגיד תודה על עוד מתכון מוצלח מאוד! אין כמוך 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה 💜
מתכון שמיני (מתוך שמונה) שנוחל הצלחה מרובה.
אז שוב תודה.
תודה שירה 🙂
מה זה אומר \’רבע כוס דחוסה\’ (כוסברה)
הכוונה לקצוץ עלי כוסברה עם סכין ולמלא כוס עד גובה רבע כוס (לדחוס את העלים עם האצבעות).
אה סבבה תודה!!
במה ניתן להחליף את הכוסברה?
אפשר לשים בצל ירוק או פטרוזיליה.
בוקר טוב
אפשר פרגיות במקום חזה עוף ?
תודה
אפשר בהחלט.
האם אפשר בגמבה צהובה במקום אדומה?
כן אפשר.
אם אני מכינה קילו חזה עוף, להכפיל את הכמות של התבלינים?
כן.
מנה טעימה וכיפית, העוף טעים ועסיסי
שמחה שאהבת 🙂
הי שאלה דחופה
האם אפשרי להכין את המתכון עם חלקי עוף שוקיים כרעיים כנפיים וכו?
מה אני צריכה לשנות חוץ מזמן הבישול?
אשמח לתשובה מהירה
כן אפשר.
כדאי להכפיל את כמות הרוטב.
אם את מבשלת את זה זמן הבישול המשוער כשעה וחצי.
אפרת יקרה
הכנתי אתמול בערב ואהבתי ממש!!
כרגיל , עוד מתכון מוצלח
שמחה שאהבת 🙂
תודה חגית
היי אפרת!
תתחדשי על האתר החדש והכייפי…
האם יש רוטב בתבשיל זה?
תודה חנה 🙂
יש קצת רוטב בתבשיל.
מתכון אליפות יצא טעים מאוד מומלץ.
גם העוגת גזר טעימה מאוד
תודה גלי, שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר בבקשה רעיונות עם מה להגיש את זה?
הכי טעים עם אורז לבן.
ברכות על האתר החדש!
המשיכי לפרסם מתכונים קלים ומדויקים שעושים את החיים קלים וטעימים
תודה קרן 💖
שלום אפרת .
רציתי לדעת באיזה מקרים מקמחים את קוביות חזה העוף בקמח.
למשל במתכון שלך חזה עוף עם גזר ושזיפים והמתכון הזה.
תודה מראש
היי ויקטור,
אפשר לקמח בכל מתכון. הקימוח בעצם הופך את העוף לרך יותר וגם סופג את הרוטב בצורה טובה יותר.
היי אפרת אפשר במקום סילאן להשתמש בדבש?
כן. מספיק לשים 2 כפות כי הדבש מתוק יותר.
האתר מקסים בעיצוב החדש והמזמין. האם ניתן להשתמש בפטריות בשימורים?
תודה 🙂
כן אפשר.
אתר ידידותי.
מתכון מצויין ודומה למה שאני מאוד אוהבת לעשות. מוסיפה לו גם נודלס, ממש ארוחה.
תודה ציפי 🙂
שלום אפרת,
האתר מקסים וידידותי… ממש כיף לטייל בו 🙂
רציתי לשאול, אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה?
תודה רבה!
תודה יהודית 🙂
וכן, אפשר.
נראה טוב!
במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
היי ענת,
אפשר לשים 5-6 כפות רוטב טריאקי במקום סויה וסילאן.
אם אין לך טריאקי אז תכיני רק עם סילאן ושימי 3-4 כפות, לפי הטעם.