שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

מצרכים:

500 גרם חזה עוף שלם (*מומלץ להשתמש בחזה עוף שלם ולא פרוס לשניצלים)

בצל קטן קצוץ דק

בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות (עד 1 ס”מ)

תיבול: 2 כפות שמן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות מלאות סילאן, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל220 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה.

-חותכים את חזה העוף לרצועות שמנות ברוחב של כ-2 ס”מ לפחות.

-מניחים את קוביות הבטטה בצלחת, מכסים ומכניסים למיקרוגל למשך כ-3 דקות עד לריכוך חלקי (למי שאין מיקרוגל ניתן גם לבשל במים רותחים).

-מניחים את רצועות חזה עוף, קוביות הבטטה והבצל הקצוץ על נייר אפיה ומתבלים בשמן, סויה, סילאן, שום כתוש ופלפל שחור.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים את חזה העוף בזהירות צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

חזה עוף בתנור

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חביתת חומוס
פרוזן יוגורט

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ענת (09:17 14.09.2021)

הי אפרת, מה שלומך?
האם ניתן לעשות עם פילטים עוף וגם על רשת התנור כדי שיצאו פסים יפים על הפילה עוף? ואם כן, האם צריך לשמן את הרשת או יש הוראות אחרות שצריך לדעת? והאם הזמן נשאר אותו דבר, 10 דק’ מכל צד?
אם אני עושה כמויות גדולות יותר של פילטים עוף כ-2.5 ק”ג, מה צריכות להיות הכמויות של התיבלון?

ענת (09:26 14.09.2021)

שכחתי לשאול גם לגבי הטמפרטורה, אם זה על הרשת? האם עדיין 220 מעלות? וכמה זמן?
ועוד שאלה אחרונה,איך עושים שהפילה לא ידבק על הרשת? תודה מראש יקירה💫🍂💐🌿

מתכונים ב-10 דקות (10:24 14.09.2021)

אפשר להנמיך את החום ל200 מעלות אם אופים על הרשת, רק חשוב לוודא לפני שהופכים צד שהעוף אכן השחים ונאפה.
אם משמנים את הרשת העוף לא אמור להידבק מאד. אפשר להניח נייר אפייה על הרשת כדי למנוע את הידבקות העוף.
בהצלחה!

מתכונים ב-10 דקות (10:22 14.09.2021)

היי ענת,
אפשר להכין עם פילה עוף על הרשת, כדאי לשים מתחתיה תבנית עטופה בנייר כסף/נייר אפייה כדי להפחית לכלוך על התנור(:
מומלץ לשמן את הרשת, ויש להפוך צד לאחר 10 דקות.
לכמות של 2.5 קילו יש להכפיל את הכמויות פי 5.

מיכל (09:13 22.06.2021)

הי אפרת, נראה מעולה. יש לי “חזה פטם חצוי”. זה מתאים למתכון או שעדיף לעשות מתכון אחר איתו? ואם זה מתאים, האם לחתוך אותו לפרוסות? תודה רבה, מיכל.

מתכונים ב-10 דקות (12:32 22.06.2021)

היי,
כן זה מעולה. אין צורך לחתוך לפרוסות אלא אם כן החלקים ממש גדולים.

מעין (13:34 23.05.2021)

טעים מאוד!

מתכונים ב-10 דקות (14:26 23.05.2021)

שמחה שאהבת😊

תמר (23:34 17.04.2021)

אתר מצוין, תודה רבה!
רציתי לשאול לגבי בישול הבטטות לריכוך חלקי במים,
גם למשך 3 דקות?

מתכונים ב-10 דקות (00:10 18.04.2021)

היי תמר,
אם את מבשלת על הגז ולא במיקרו יש לבשל 10 דקות לאחר שהמים רותחים.

תמר (10:00 18.04.2021)

תודה רבה לך

יעל (16:21 25.03.2021)

אפרת יקרה, מה שלומך?
אנחנו לא משתמשים בפסח בסילאן וברוטב סויה.
האם אפשר להמיר זאת בדבש? אם כן, איזה כמות לשים?
או שיש לך מתכון אחר לחזה עוף עם תבלינים וירקות כמובן.
תודה מראש ופסח כשר ושמח!

מתכונים ב-10 דקות (17:54 25.03.2021)

היי יעל,
אפשר לוותר על הסויה ולהמיר את הסילאן בכף מלאה דבש וכחצי כפית מלח.
הייתי מוסיפה גם קצת פפריקה מתוקה שייתן צבע.
חג שמח:)

מיכל (12:09 8.03.2021)

הי אפרת, אני מחפשת מתכון לחזה עוף בתנור, רק עם שמן זית או עשבי תיבול. יש לך אולי רעיון איך להכין? קניתי שניצלים פרוסים. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (12:28 8.03.2021)

היי מיכל,
את יכולה להכין לפי המתכון הזה לחזה עוף, לוותר על המייפל והסויה ולהוסיף במקום: 3 כפות שמן, 2 כפות סילאן, עשבי תיבול. לאפות בתנור על 180 מעלות ולעטוף בשקית קוקי כדי שהעוף ייאפה היטב:)

תהילה (12:43 21.01.2021)

היי אפרת,
רציתי לדעת אם החזה יוצא עם הרבה רוטב?
תודה רבה על האתר המעולה ועל המתכונים המושלמים!!! אני מכינה שבתות שלמות רק מהאתר שלך החל ממנה ראשונה ועד עוגה ומנה אחרונה תודה תודה תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:32 21.01.2021)

היי תהילה, שמחה לשמוע 😀
החזה יוצא עם הכמות המספיקה לסיכוי של כולו. כמובן שאם תרצי הרבה רוטב הוסיפו עוד.
בהצלחה 😍

תהילה (15:02 21.01.2021)

תודה רבה!
בעזרת ה’ אכין לשבת בטוחה שיצא טוב

מתכונים ב-10 דקות (15:23 21.01.2021)

אשמח לשמוע ממך עידכון 😍

תהילה (14:30 22.01.2021)

מריח מושלםםםםם!!!!
חבל שאי אפשר להעביר את הקיח בתמונות… 😉
שבת שלום!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:25 22.01.2021)

תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום ❤️

אביב (10:45 30.12.2020)

בוקר טוב אפרת באיזה מדף לשים שלישי או שני ואצלי זה מחולק לשניים אז למעלה או למטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:20 30.12.2020)

מדף שני מלמטה.
חום עליון וחום תחתון (הכוונה לשני קווים למעלה ולמטה).

חיים (09:08 28.12.2020)

ועוד שאלה מעדיף לא לעבוד עם טמפרטורה של 220 מעלות
כמה זה יקח ב180 מעלות(יש לי תנור קצת בעייתי בטמפרטורה
של 220 מעלות חצי שעה ב180 יספיק?

מתכונים ב-10 דקות (09:57 28.12.2020)

חזה העוף כול להתייבש בבישול חצי שעה ב180 מעלות.
אם זה לא מפריע לך אתה יכול לנסות זאת.

חיים (12:43 28.12.2020)

אפרת כמה זמן היית מציעה על 180 ?
כי זה מה שהתנור שלי יכול לתת כרגע

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 28.12.2020)

למעשה כשאופים בטמפ’ גבוהה זה נותן לזה “מכת חום” ואז העוף מקבל צבע יפה.
אם אתה אופה ב180 מעלות אז אין ברירה אלא להאריך קצת את משך האפיה ל 25-30 דקות (אם החתיכות לא עבות במיוחד 25 דקות אמורות להספיק).

חיים (08:06 28.12.2020)

בוקר טוב אפרת:)
המתכון שלך מעולה רק שואל איך אני גורם לתיבלון להגיע גם למרכז החזה עוף הכוונה שארגיש את העסיס של המרינדה גם בתוך החזה עוף
אם אחתוך לחתיכות קטנות יותר זה יעבוד או אולי לחרוץ חריצים בחזה עוף?
ועוד שאלה בקטנה אפשר להחליף סילאן בדבש?

מתכונים ב-10 דקות (09:56 28.12.2020)

היי חיים,
חריצים קטנים לא יעבדו- הייתי מציעה להשאיר את החזה עוף במרינדה- כמה שיותר זמן ככה העוף סופח יותר נוזלים.
אפשר להחליף סילאן בדבש 🙂

טליה (10:45 12.02.2021)

אפשר לשים שוקי עוף במקום חזה עוף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:52 12.02.2021)

היי טליה,
אפשר אבל יש לשנות כמה דברים.
יש לאפות ב180 מעלות במשך כשעה וחצי ללא כיסוי.
אין צורך לרכך את הבטטה לפני.

איילת (11:57 13.10.2020)

נראה טוב 😊 מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 13.10.2020)

היי איילת,
אם יש לך רוטב טריאקי אפשר לשים 4 כפות (במקום הסויה והסילאן).
אם לא אז אפשר להוסיף 1-2 כפות סילאן בנוסף למה שרשום רק קחי בחשבון שזה ייצא קצת יותר מתקתק. יש להוסיף גם מלח, בסביבות שליש כפית לכל הכמות במתכון.

Ortal Kedmi (23:31 29.07.2020)

הבטטות לא התבשלו בכלל, אפילו שמתי אותם 5 דקות במיקרו 🙁

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 30.07.2020)

חתכת את הבטטה לקוביות קטנטנות (עד 1 ס”מ) ואז שמת במיקרו?
אם כן, אז זה קשור לטריות הבטטה. כשבטטה לא מתרככת זה אומר שהיא פחות טריה.

Ortal Kedmi (19:57 30.07.2020)

יכול להיות באמת שזה בגלל שהיא לא הייתה טריה..
למדתי משהו חדש 😉

טובה (07:44 3.07.2020)

שאלה של בורה שהכינה עד היום את העוף בסיר…🙈
האם מכסים את העוף בתנור? והאם זה כך בכל המתכונים(שניצלים וכו’)
תודה!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:31 3.07.2020)

היי טובה,
אין צורך לכסות את העוף אלא אם כן רשום במתכון 🙂

נאוה (15:55 23.06.2020)

מתכון ממש טעים. צריך לדעתי להוסיף מלח.
הוספתי גם רצועות פלפל ירוק ואדום ויצא מצויין.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 23.06.2020)

נראה מעולה! 🙂
תודה נאוה

הדר (09:55 27.04.2020)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בפילה עוף ? אם כן, מה הכמות שמתאימה למתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 27.04.2020)

כן אפשר. 500 גרם.

הדר (14:06 27.04.2020)

יצא מצוין תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:49 27.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

מירב (16:27 28.03.2020)

איזה שמן? אפשר זית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 28.03.2020)

כן אפשר.

שולי (16:15 4.03.2020)

במקום סילאן אפשרי דבש? (בדיוק נגמר לי והמתכון הזה נשמע לי טוב…)

שולי (16:35 4.03.2020)

ראיתי תשובה למטה, סליחה ותודה

שלום (08:11 4.12.2019)

היי אאפרת
המתכונים שלך מככבים אצלי👍
שאלה-אני עושה המון את המתכון הזה, יש אפשרות לגוון אותו עם אורז במקום בטטה?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 4.12.2019)

בוקר טוב 🌺
לא ניסיתי אבל אם מוסיפים אורז צריך להוסיף גם מספיק נוזלים.
יש את המתכון הזה – עוף ואורז בתנור אבל יותר מומלץ להכין אותו עם חלקי עוף, לדעתי עם חזה עוף זה ייצא פחות מוצלח כי הוא עלול להתייבש.

אסתר (15:43 19.06.2019)

הי אפרת!
אפשר להכניס את הבטטה ישר לתנור? אין לי גז..
אם כן, כמה זמן להשאיר בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 19.06.2019)

במקרה כזה כדאי לאפות את קוביות הבטטה בנפרד ב-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד לריכוך ורק אז להוסיף את חזה העוף ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

שרי (16:30 4.06.2019)

היי אפרת
כמה זמן צריך לבשל את הבטטות במים הרותחים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 4.06.2019)

כ-10 דקות לאחר שהמים רתחו (יש לחתוך אותן קודם לקוביות קטנטנות).

חוי (11:09 23.05.2019)

יצא נהדר!
אפילו שהכנתי כמות כפולה- לא נשאר כלום!
תודה רבה על האתר המושלם, אני פותחת אותו הרבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 23.05.2019)

שמחה לשמוע!
תודה 🌷

ניקול (06:30 18.05.2019)

היי אפשר להכין בלי ירקות רק עם מירנדה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 18.05.2019)

כן.

דבי (00:26 2.05.2019)

הי
יש לי שניצלים ולא חזה עוף ,עדיין יהיה טעים?
אני רוצה להכין לשבת ,אפשרי להכין יום קודם ולחמם על הפלטה? זה יהיה טעים ?
תודה רבה ,אני מאד נהנית מהאתר שלך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 2.05.2019)

היי דבי,
אם את מכינה עם שניצלים אז כדאי לקצר את זמן האפיה ב 1-2 דקות.
אפשר להכין יום קודם אבל עדיף להכין באותו יום אם יש לך אפשרות כי חזה עוף זה חלק שהוא יחסית יבש וקירור במקרר וחימום חוזר קצת מייבשים אותו.

ורד (14:02 19.02.2019)

היי אפרת האלופה
מה שלומך
אפשר פטריות טריות ? בנוסף לבטטה וגזר ווברוקולי?
איך ומתי לשים אותם ?
תודה רבה מראש על הכול❣️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 19.02.2019)

היי ורד 🙂
אפשר להוסיף פטריות טריות וברוקולי באותו זמן ששמים את הבטטה. לגבי גזר, יש לחתוך אותו לחצאי עיגולים ולרכך במיקרו יחד עם הבטטה.

שרי (18:32 13.02.2019)

אפרת התרשמתי מאד מהנתונים
יש אפשרות להשיג ספר של כל המתכונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 13.02.2019)

היי שרי,
בקרוב עומדת לצאת לאור סדרה של חוברות מתכונים מחולקת לקטגוריות עם המתכונים מהאתר.
אעדכן באתר ובניוזלטר.

חוי (13:14 28.12.2018)

הי אפרת, האם אפשר לשים ברוקולי במקום הבטטה?
איזה ירקות אפשר לשלב עם זה?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 28.12.2018)

כן אפשר לשים ברוקולי וכרובית. אני ממליצה לבשל אותם קודם במים רותחים כ-10 דקות ולסנן.
אפשר לשים קוביות קטנות של גזר, תפו”א, קישואים אבל כדאי קודם לרכך אותם ע”י בישול במים.

אמא (13:44 29.11.2018)

יש לי צ’יפס קפוא אפשר לשים אותו?
באיזה שלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 29.11.2018)

לא ממליצה לאפות אותו יחד עם חזה העוף אלא בתבנית נפרדת.

Mutzmutz (17:18 14.11.2018)

תקשיבי סוף הדרך פעם ראשונה הכנתי ויצא מ ע ו ל ה !!תודהה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 14.11.2018)

שמחה שאהבת 🙂

Gilor (06:32 6.10.2018)

ואי יצא טעים ומעולה!! תודה רבה אלופה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 6.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רונית (18:17 30.09.2018)

היי
אין לי בטטה…
מסתדר עם גזר ?
אפונה קפואה ?
תודההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:35 1.10.2018)

אפשר עם גזר חתוך לקוביות קטנטנות ואפשר לשלב גם אפונה קפואה.

שרונאס (19:39 4.09.2018)

הוספתי דבש במקום סילן ויצא טעים רצח. שוקל לנעשות גם אם רתב טריאקי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 4.09.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אנאל (11:30 15.06.2018)

היי, האם אפשר להוסיף דבש במקום סילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:40 15.06.2018)

הסילאן נותן יותר צבע אבל אם אין אפשר לשים כף מלאה דבש (במקום 2 כפות סילאן).

אנאל (13:59 15.06.2018)

תודה

נעה (14:59 16.04.2018)

הכנתי עם טריאקי (בדיוק נגמר הסויה) ויצא פגז!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 16.04.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה נעה 🙂

עדי (15:32 20.08.2018)

היי , שמת טריאקי במקום הסוייה בנוסף לסילאן??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 20.08.2018)

היי עדי,
במקום סויה וסילאן אפשר לשים 4 כפות טריאקי.

אדווה (20:41 25.03.2018)

שלום הכנתי את המתכון היום בעלי ליקק את האצבעות רוב תודות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 25.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

שאול (10:01 1.03.2018)

שלום אפרת האם את הטיבול כולו שמים גם על הבטטה והבצל ומערבים את הכל ביחד תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 1.03.2018)

כן.

רונית (13:23 23.02.2018)

האתר שלך לימד אותי לבשל… בגיל 50 .. נשואה כבר 20 שנה..
תודות !!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 23.02.2018)

כיף גדול לשמוע!
תודה רונית 🙂

shlomit.he (11:34 21.02.2018)

היי. אם יש שניצלים ולא חזה עוף, מה לשנות בהכנה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 21.02.2018)

היי שלומית,
אין שינוי למעט זמן האפיה שעשוי להתקצר ב 1-2 דקות.

רחלי (19:56 12.02.2018)

יצא מושלם מכינה עכשיו כבר פעם שניה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 12.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רחלי.

אמא (15:36 4.02.2018)

אפשר להוסיף גם תפן”א? אם כן כמה זמן לבשל אותם לריכוך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 4.02.2018)

אפשר. מומלץ לחתוך אותם לקוביות קטנטנות. אם את מבשלת אותם במים רותחים כשהם חתוכים לקוביות אז זמן הבישול מתקצר ל10 דקות.

רבקי כהן (14:35 14.10.2020)

תודה מתכון מעולה
יצא אחלה🤩
אין כמוך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:40 14.10.2020)

תודה רבקי ❤️

בת שבע (18:58 17.10.2017)

שלום אפרת
כיף לי להכיר את האתר שלך, עושה חשק לבשל…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 17.10.2017)

תודה בת שבע 🙂

אביגיל (07:12 26.09.2017)

יצא מושלם תודה רבה 😘

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 26.09.2017)

תודה אביגיל 🙂

מרים (10:35 13.09.2017)

שלום אפרת,
האם כשהופכים צד מברישים שוב על החזה את מרינדה התיבול??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 13.09.2017)

מומלץ.

אסתי (11:46 10.09.2017)

שלום אפרת תודה על המתכונים האם אפשר לשים דבש במקום סילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:32 10.09.2017)

כן, אפשר. רק קחי בחשבון שהסילאן צובע יותר את העוף מאשר הדבש.
שבוע נפלא 🙂

רינת (19:19 7.09.2017)

היי אפרת, תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
יש לי בבית רוטב טריאקי (של קיקומן). האם אני יכולה להשתמש בו במקום רוטב סויה?
האם דבש גם יתאים במקום סילאן?

תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 7.09.2017)

היי רינת,
את יכולה לשים רוטב טריאקי המקום בסויה והסילאן, זאת אומרת שימי 4 כפות.
הטריאקי כבר מתקתק ולדעתי אין צורך בתוספת מתיקות.

שפרה (23:18 5.09.2017)

שלום אפרת. ראשית תודה על המתכונים. תבורכי בבריאות… שנית האם אפשר לוותר על הסויה במתכון זה , או יש תחליף? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 6.09.2017)

היי שפרה,
רוטב הסויה מוסיף טעם אבל אם אין לך את יכולה להוסיף 1-2 כפות סילאן בנוסף למה שרשום רק קחי בחשבון שזה ייצא קצת יותר מתקתק. יש להוסיף גם מלח, בסביבות שליש כפית לכל הכמות במתכון.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.