זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: חביתה אחת
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי בצל בינוני קצוץ
3-4 פטריות טריות קצוצות
חצי כוס קמח חומוס
שליש כפית אבקת אפיה
חצי כוס מים
שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת קטנה (בקוטר 22-24 ס”מ) עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.
-במקביל, מערבבים בקערית חצי כוס קמח חומוס עם שליש כפית אבקת אפיה. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים עד לתערובת חלקה ללא גושים (אם יש גושים מומלץ לסנן את התערובת). מוסיפים לקערית את הבצל והפטריות ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. יוצקים את הבלילה למחבת, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. הופכים בעזרת תרווד את החביתה צד, מכסים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
-מעבירים לצלחת ומניחים לחביתה להתקרר כמה דקות.
*הערה חשובה: החביתה נוטה להדבק למחבת לכן יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
שלום, האם ניתן להקפיא? בהנחה שאני לא משתמשת בפטריות.
האמת שאין לי מושג🤨
הוספתי לחביתה אחת כפית חוואיג’ למרק ולשניה כפית זעתר. שתיהן יצאו טעימות מאוד!
שמחה שיצא טעים😊
הי אפרת, למה אי אפשר פשוט להוסיף את הבלילה לבצל ולפטריות שכבר מטגנים על המחבת? חייבות להוריד אותם ולשמן שוב וכו? תודה
היי
מומלץ מאד לשמן שוב כדי שהחביתה לא תידבק.
הי אפרת, הכנתי כבר כמה פעמים עם שילוב של קמח עדשים וקמח חומוס, ויוצא מאוד טעים. אני רוצה להכין עכשיו לבת שלי, ללא הבצל והפטריות. מה כדאי לעשות כדי שהחביתה תצא יותר אוורירית? יכול לעזור לשים חלב במקום מים? תודה!
היי מיכל,
במקום בצל ופטריות אפשר לשים עשבי תיבול (לדוג’ פטרוזיליה, כוסברה, עירית וכדו’) וירקות אחרים, למשל חצי גזר וחצי קישוא.
לא חושבת שחלב ישפר את האווריריות. את יכולה אולי לנסות להגדיל את כמות אבקת האפייה לכפית כדי שיצא אוורירי יותר.
היי אפרת
מאוד טעים מכינה הרבה העיניין הוא שעדיין לא מצליחה מבחינת הצורה .
עכשיו למשל מבחוץ השחים אבל בפנים עדיין לא מוכן וגם כשהופכת נקרע גם אחרי מספר הדקות שרשמת קראתי מה שרשמת לשאלה בנושא הזה המחבת מיועדת לכך חיממתי אותה לפני ששמתי את הבלילה ואפילו כיסית את המחבת
ועדיין נקרע ולא מוכן לי עדיין מודה ששמתי כף שמן אחת ולא שניים אבל פעמים קודמות שמתי לפי ההוראות
למרות הכל טעים
אשמח לעזרה מה שאפשר
תודה מראש .
את משתמשת במחבת מנירוסטה?
פעם ראשונה שאני משתמשת הקמח חומוס, הטעם היה די חזק
האם זה נורמלי או שאפשר שיהיה פחות חזק?
תודה רבה!
היי רחלי,
לחומוס טעם חזק של חומוס כמובן, תוכלי אולי לשלב רבע כוס קמח חומוס עם כרבע כוס קמח עדשים 🙂
מניסיון זה תלוי גם בסוג הקמח חומוס, יש חברות מסוימות שהטעם שלהם עדין וטעים (לדוגמא ניצת הדובדבן ויש עוד)
הי אפרת!
איך מערבבים כך שלא יהיו גושים בבלילה?
היי שירה,
רצוי לערבב עם מטרפה ידנית ואם בכל זאת יש גושים אז לסנן את הבלילה לפני שמוסיפים את הבצל ופטריות.
תודה!
מתפרק ברגע שמנסים להפוך. פריך ורך.
באיזה סוג מחבת השתמשת? חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
הפכת בעזרת תרווד או עם מזלג?
היי אפרת,
האם אפשר להחליף את הפטריות בירקות אחרים כמו כוסברה או פטרוזיליה?
היי לילך,
במקום פטריות אפשר לשים בצל ועשבי תיבול (לדוג’ פטרוזיליה, כוסברה, עירית וכדו’). אפשר גם לטגן בנפרד בצל, חצי גזר וחצי קישוא ואח”כ להוסיף לבלילה ולטגן.
אפרת שלום, הכנתי היום לצהריים. יצא מצויין. לצד סלט ירוק לא. צהריים. טעים טעים טעים . תודה לך. לקוחה קבועה 😊
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך!
כמו כל המתכונים באתר הזה, החביתה הזו פשוט מושלממתת ומשביעה בטרוף.
כמעט כל המתכונים שאני מכינה הם מכאן…חומרי גלם פשוטים יחסית,הכנה לא מסובכת ומהירה מאד והכי חשוב -הכל יוצא פשוט טעים!!!
אז תודה לך אפרת על הכל!
כיף לשמוע!
תודה חדוי ❤️
בוקר טוב אפרת
באיזו סוג מחבת להשתמש על מנת שיצא מאכל תקין וגם לא ידבק?
והאם יש סוג מחבת ללא טפלון או אלומיניום (שאומרים שלא בריא ) או מחבת ללא ציפוי?
שיתאים לכך? (לא מתלהבת כל כך להשתמש במשהו עם טפלון או אלומיניום )
תודה על העזרה הנדיבה שלך .
אפשר להשתמש במחבת מברזל יצוק. כל עוד שומרים שהציפוי יישאר שלם ולא ישרט אין בעיה.
מתכון נהדר. טעים בטירוף.
תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת.
כל מתכון מוצלח יותר מהשני, תענוג להיכנס למטבח ביחד איתך…
אפשר להשתמש גם בקמח מלא או כוסמין?
תודה רבה
תודה אסתר 🙂
אפשר אבל עם שינויים במתכון:
חצי בצל בינוני קצוץ
3-4 פטריות טריות קצוצות
1 ביצה גדולה
כף מלאה קמח כוסמין או מלא
רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
יום מקסים 🌺
הכנתי את החביתה הזאת 10 פעמים ובכל אחת מהן החביתה נדבקה לי. איך אפשר לטפל בזה? יש קשר לפיזור השמן או לעובי החביתה?
היי יונה,
זה קשור לסוג המחבת.
באיזה סוג מחבת את משתמשת? נירוסטה במקרה?
היי את יודעת אם אפשר להשתמש בקמח עדשים במקום בקמח חומוס? תודה
נראה לי שכן (לא ניסיתי).
עשיתי עם מיקס קמח חומוס וקמח עדשים, שהבנתי שיוצר טעים…
אגב זה קצת שומני. אפשר פחות שמן?
כן, אפשר.
היי
האם אפשר לוותר על אבקת האפייה?
ואם אשתמש במחבת נרוסטה ללא ציפוי האם בהכרח זה ידבק ואם כן מה אפשר לעשות כדי שבכל זאת אשתמש במחבת נרוסטה ולא ידבק
היי רינת,
אפשר לוותר על אבקת האפיה, היא פשוט מוסיפה מעט לאווריריות.
מניסיון זה יידבק. אולי שמן בכמות כפולה יעזור.
היי
יש אפשרות להחליף במשהו אחר את הפטריות?
אפשר לשים במקום בצל ועשבי תיבול (לדוג’ פטרוזיליה, כוסברה, עירית וכדו’). אפשר גם לטגן בנפרד בצל, חצי גזר וחצי קישוא ואח”כ להוסיף לבלילה.
שאלה האם מדובר בקמח חומוס קלוי ?
היי רחל,
לא חייב שיהיה קלוי. אפשר להשתמש גם בקמח חומוס רגיל.
יום מקסים 🙂