שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: חביתה אחת

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי בצל בינוני קצוץ

3-4 פטריות טריות קצוצות

חצי כוס קמח חומוס

שליש כפית אבקת אפיה

חצי כוס מים

שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת קטנה (בקוטר 22-24 ס”מ) עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.

-במקביל, מערבבים בקערית חצי כוס קמח חומוס עם שליש כפית אבקת אפיה. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים עד לתערובת חלקה ללא גושים (אם יש גושים מומלץ לסנן את התערובת). מוסיפים לקערית את הבצל והפטריות ומוסיפים מלח ופלפל שחור.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. יוצקים את הבלילה למחבת, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. הופכים בעזרת תרווד את החביתה צד, מכסים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

-מעבירים לצלחת ומניחים לחביתה להתקרר כמה דקות.

*הערה חשובה: החביתה נוטה להדבק למחבת לכן יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות מקמח כוסמין
חזה עוף בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (12:45 2.03.2021)

הי אפרת, הכנתי כבר כמה פעמים עם שילוב של קמח עדשים וקמח חומוס, ויוצא מאוד טעים. אני רוצה להכין עכשיו לבת שלי, ללא הבצל והפטריות. מה כדאי לעשות כדי שהחביתה תצא יותר אוורירית? יכול לעזור לשים חלב במקום מים? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:41 2.03.2021)

היי מיכל,
במקום בצל ופטריות אפשר לשים עשבי תיבול (לדוג’ פטרוזיליה, כוסברה, עירית וכדו’) וירקות אחרים, למשל חצי גזר וחצי קישוא.
לא חושבת שחלב ישפר את האווריריות. את יכולה אולי לנסות להגדיל את כמות אבקת האפייה לכפית כדי שיצא אוורירי יותר.

עינת (13:01 30.12.2020)

היי אפרת
מאוד טעים מכינה הרבה העיניין הוא שעדיין לא מצליחה מבחינת הצורה .
עכשיו למשל מבחוץ השחים אבל בפנים עדיין לא מוכן וגם כשהופכת נקרע גם אחרי מספר הדקות שרשמת קראתי מה שרשמת לשאלה בנושא הזה המחבת מיועדת לכך חיממתי אותה לפני ששמתי את הבלילה ואפילו כיסית את המחבת
ועדיין נקרע ולא מוכן לי עדיין מודה ששמתי כף שמן אחת ולא שניים אבל פעמים קודמות שמתי לפי ההוראות
למרות הכל טעים
אשמח לעזרה מה שאפשר
תודה מראש .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 30.12.2020)

את משתמשת במחבת מנירוסטה?

רחלי (15:04 27.12.2020)

פעם ראשונה שאני משתמשת הקמח חומוס, הטעם היה די חזק
האם זה נורמלי או שאפשר שיהיה פחות חזק?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:55 27.12.2020)

היי רחלי,
לחומוס טעם חזק של חומוס כמובן, תוכלי אולי לשלב רבע כוס קמח חומוס עם כרבע כוס קמח עדשים 🙂

שירה (20:24 23.06.2020)

הי אפרת!
איך מערבבים כך שלא יהיו גושים בבלילה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 23.06.2020)

היי שירה,
רצוי לערבב עם מטרפה ידנית ואם בכל זאת יש גושים אז לסנן את הבלילה לפני שמוסיפים את הבצל ופטריות.

שירה (21:27 23.06.2020)

תודה!

מישהו עצוב בלי חביתה (21:09 17.06.2020)

מתפרק ברגע שמנסים להפוך. פריך ורך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 18.06.2020)

באיזה סוג מחבת השתמשת? חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
הפכת בעזרת תרווד או עם מזלג?

לילך (18:45 13.08.2019)

היי אפרת,

האם אפשר להחליף את הפטריות בירקות אחרים כמו כוסברה או פטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 13.08.2019)

היי לילך,
במקום פטריות אפשר לשים בצל ועשבי תיבול (לדוג’ פטרוזיליה, כוסברה, עירית וכדו’). אפשר גם לטגן בנפרד בצל, חצי גזר וחצי קישוא ואח”כ להוסיף לבלילה ולטגן.

אתי (21:32 3.08.2019)

אפרת שלום, הכנתי היום לצהריים. יצא מצויין. לצד סלט ירוק לא. צהריים. טעים טעים טעים . תודה לך. לקוחה קבועה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 3.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך!

חדוי (13:05 9.07.2019)

כמו כל המתכונים באתר הזה, החביתה הזו פשוט מושלממתת ומשביעה בטרוף.
כמעט כל המתכונים שאני מכינה הם מכאן…חומרי גלם פשוטים יחסית,הכנה לא מסובכת ומהירה מאד והכי חשוב -הכל יוצא פשוט טעים!!!
אז תודה לך אפרת על הכל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 9.07.2019)

כיף לשמוע!
תודה חדוי ❤️

עינת (10:55 18.11.2018)

בוקר טוב אפרת

באיזו סוג מחבת להשתמש על מנת שיצא מאכל תקין וגם לא ידבק?

והאם יש סוג מחבת ללא טפלון או אלומיניום (שאומרים שלא בריא ) או מחבת ללא ציפוי?

שיתאים לכך? (לא מתלהבת כל כך להשתמש במשהו עם טפלון או אלומיניום )

תודה על העזרה הנדיבה שלך .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 18.11.2018)

אפשר להשתמש במחבת מברזל יצוק. כל עוד שומרים שהציפוי יישאר שלם ולא ישרט אין בעיה.

סיגלי (22:31 13.10.2018)

מתכון נהדר. טעים בטירוף.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 14.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂

אסתר (00:19 9.10.2018)

שלום אפרת.
כל מתכון מוצלח יותר מהשני, תענוג להיכנס למטבח ביחד איתך…
אפשר להשתמש גם בקמח מלא או כוסמין?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 9.10.2018)

תודה אסתר 🙂
אפשר אבל עם שינויים במתכון:
חצי בצל בינוני קצוץ
3-4 פטריות טריות קצוצות
1 ביצה גדולה
כף מלאה קמח כוסמין או מלא
רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
יום מקסים 🌺

יונה (18:46 21.09.2018)

הכנתי את החביתה הזאת 10 פעמים ובכל אחת מהן החביתה נדבקה לי. איך אפשר לטפל בזה? יש קשר לפיזור השמן או לעובי החביתה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 22.09.2018)

היי יונה,
זה קשור לסוג המחבת.
באיזה סוג מחבת את משתמשת? נירוסטה במקרה?

דנה (12:50 2.03.2018)

היי את יודעת אם אפשר להשתמש בקמח עדשים במקום בקמח חומוס? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 2.03.2018)

נראה לי שכן (לא ניסיתי).

דהה (17:51 2.03.2018)

עשיתי עם מיקס קמח חומוס וקמח עדשים, שהבנתי שיוצר טעים…
אגב זה קצת שומני. אפשר פחות שמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:31 3.03.2018)

כן, אפשר.

רינת (22:37 29.10.2017)

היי

האם אפשר לוותר על אבקת האפייה?

ואם אשתמש במחבת נרוסטה ללא ציפוי האם בהכרח זה ידבק ואם כן מה אפשר לעשות כדי שבכל זאת אשתמש במחבת נרוסטה ולא ידבק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 29.10.2017)

היי רינת,
אפשר לוותר על אבקת האפיה, היא פשוט מוסיפה מעט לאווריריות.
מניסיון זה יידבק. אולי שמן בכמות כפולה יעזור.

אילנית (10:16 6.10.2017)

היי
יש אפשרות להחליף במשהו אחר את הפטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 6.10.2017)

אפשר לשים במקום בצל ועשבי תיבול (לדוג’ פטרוזיליה, כוסברה, עירית וכדו’). אפשר גם לטגן בנפרד בצל, חצי גזר וחצי קישוא ואח”כ להוסיף לבלילה.

רחל (08:32 12.09.2017)

שאלה האם מדובר בקמח חומוס קלוי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 12.09.2017)

היי רחל,
לא חייב שיהיה קלוי. אפשר להשתמש גם בקמח חומוס רגיל.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.