זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: כ-15 בורקסים
סוג: פרווה
דפי אורז
כוס ורבע מים (מהברז) לטבילת הדפים
ביצה
מלית תפו”א:
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
כף שמן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + כף שמן + שומשום
-הכנת המלית: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומניחים בסיר קטן. ממלאים במים עד לכיסוי, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים (יש לבדוק בעזרת מזלג. אם ננעץ בקלות- זה מוכן). מסננים את תפוחי האדמה ממים ומועכים בעזרת מועך פירה למרקם של פירה. מוסיפים כף שמן זית, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מניחים לתערובת להתקרר.
-מערבבים בצלחת עמוקה ורחבה יותר מקוטר הדף: כוס ורבע מים וביצה. טובלים דף אורז במים במשך 15-20 שניות.
-מניחים את הדף על משטח עבודה ומניחים כף ממלית הפירה בצד אחד של העיגול. מגלגלים לצורה של סיגר ואח”כ מקפלים את הקצוות פנימה לצורה של מלבן.
-מניחים נייר אפיה בתבנית ענקית ומשמנים את הנייר. מניחים את הבורקסים על נייר האפיה כאשר הצד המקופל כלפי מטה.
-מערבבים בקערית חלמון ושמן, מברישים את החלק העליון של הבורקסים ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
-מגבירים ל-200 מעלות ואופים 5-10 דקות, עד להזהבה יפה.
*שימו לב לא לטבול את דף האורז במים יותר מידי זמן אחרת הוא יהיה רך מידי.
*אם נשאר לכם פירה במקרר אפשר להשתמש בו למילוי.
*ניתן להוסיף למלית הפירה בצל מטוגן.
לצפייה בסרטון הכנה באינסטגרם לחצו כאן.
האם מחזיק מוכן בהקפאה?
ואם כן כמה זמן מראש כדאי להפשיר
תודה רבה
לא מומלץ להקפיא במקרה הזה.
ממש טעים ומהיר!
הכנתי מפירה שנשאר משבת…
תודה!
משתמשת הרבה באתר ותמיד טעים ופרקטי
כיף לשמוע❤️
תודה מלכה
האם ניתן לשמור במקרר לאחר האפיה?
אפשר לשמור במקרר לאחר שזה מתקרר.
חימום חוזר – בתנור.
הדפי אורז נשארים קשים ולא ניתנים לקיפול זה אמור להיות כך?
לחכות לרכוך?
היי
דפי האורז אמורים להישאר מעט קשים אך כן ניתנים לקיפול(:
למה דפי האורז בטוסטר נעשים קשים כמו אבן ולא מעט רכים?
בגלל שהטוסטר הוא בעוצמת חום חזקה ונוגע ישירות בדפים.
חשוב להרטיב היטב את הדפים ולהשתמש בנייר אפייה.
פתרון מעולה לפסח! תודה! האם ניתן למלא בבשר? האם זמן האפייה משתנה?
שמחה שאהבת(:
אפשר למלא בבשר מטוגן (רצוי עם בצל ואפשר גם פטריות). זמן האפייה ללא שינוי.
פעם ראשונה שהכנתי ויצא מושלם!
כדאי יותר לתבל את מלית התפו”א כמו תיבול בהכנת פירה שיצא יותר מיוחד.
עשיתי גם עם גבינות (צהובה, שום שמיר) ויצא טעים מאוד!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה על השיתוף🌺
היי אפרת אני מכורהה
תודה על הכלל
לציפוי אפשר לשים את כל הביצה או חובה רק את החלמון?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
עדיף להשתמש בחלמון בלבד כי כך החלק העליון של הבורקס יוצא פריך יותר.
תודה רבה
תודה על האתר והמתכונים, היה עוזר אם היה תמונות רצות או סרטון קצר למתכון כדי לדעת איך לעבוד עם דפי אורז.
בכל מקרה נהנה מהאתר
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים באתר(:
יתכן ואעלה בהמשך סרטון הסבר.
בכל מקרה העבודה איתם מאד פשוטה- ברוב המתכונים פשוט טובלים כמה שניות במים וממשיכים בהכנה.
לא הבנתי, אם צריך לשים את המים והביצה בתוך המחית תפואד,פירה, או שזה לטבילת דף האורז ,אז למה צריך ביצה בתוך המים?
יש כאן פעמיים ביצה:
1. טובלים את דפי האורז במים+ ביצה.
2. מורחים ציפוי של חלמון ושמן.
שלום אפרת, זה נראה מעולה. אפשר גם עם מלוי גבינה? והאם חייבים שמן יחד עם הביצה להברשה? תודה על מתכונים מצוינים.
היי,
יש באתר מתכון דומה במילוי גבינה.
מומלץ לא לוותר על השמן.