שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ גס

400 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס”מ (כ3 כוסות)

300 גרם שעועית ירוקה קפואה-מופשרת (כ-3 כוסות מלאות)

רוטב: 3 כפות שמן זית, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, 1 שן שום כתושה, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מניחים בקערית את חומרי הרוטב ומערבבים.

-מערבבים את קוביות הדלעת והבצל עם 3 כפות מתערובת הרוטב ומניחים בתבנית על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם ל190 מעלות במשך 25-30 דקות עד שקוביות הדלעת מתרככות (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים את השעועית הירוקה הקפואה בקערה, מתבלים ב-2 כפות מהרוטב ומערבבים.

-פותחים בזהירות את דלת התנור ומוסיפים לקוביות הדלעת את השעועית הירוקה. שופכים את שאריות הרוטב שנותרו ומערבבים קלות. צולים בתנור 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת בננות וקוקוס
עוגיות אגוזים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אראלה בן אדרת (02:20 29.09.2019)

היי.
האם אפשר להכין עם לוביה טריה שלמה שהוקפאה?
אם כן – יש להרתיחה קודם כמה דקות?
אשמח לתשובה במייל. תודה רבה ושנה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 29.09.2019)

אם זו שעועית ירוקה טרייה יש לבשל אותה במים רותחים במשך 5-7 דקות, לסנן ולהכין איתה את המתכון.
שנה טובה 🌺

יסכה (15:26 27.09.2019)

שלום, תודה על אתר מקסים:-) האם ילך גם עם שעועית לא קפואה? אולי לבשל אותה לפני??
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 27.09.2019)

אם זו שעועית ירוק טרייה כדאי לבשל אותה במים רותחים במשך 5-7 דקות, לסנן ולהכין איתה את המתכון.
שנה טובה 🙂

מיטל (21:38 28.11.2017)

ניסיתי, עשיתי עם בטטה, דלעת ושעועית… רוטב טריאקי – יצא מעולה! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 29.11.2017)

מצוין! תודה מיטל ויום מקסים 🙂

אילנית (17:58 29.06.2017)

היי
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה ?

מתכונים ב-10 דקות (18:22 29.06.2017)

אם יש לך רוטב טריאקי אפשר לשים 3-4 כפות במקום הסויה והסילאן.
אם אין אז אפשר פשוט לוותר על הסויה ולתבל רק ב-3 כפות סילאן.

צופיה (17:53 4.06.2017)

הי,
האם אפשר לשים דבש במקום סילאן?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:02 4.06.2017)

נראה לי שכן. כדאי להפחית לכף וחצי כי הדבש יותר מתוק מהסילאן.

יפעת (14:56 17.05.2017)

אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (14:57 17.05.2017)

כן

שרון (09:18 30.09.2016)

תודה על מתכונים נפלאים
האם אפשר לבשל על הגז במקום תנור?
שנה טובה ומתוקה

מתכונים ב-10 דקות (09:40 30.09.2016)

היי שרון,
אפשר. מחממים מחבת רחבה (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הדלעת, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה עד שהדלעת מתרככת. יש לערבב מידי פעם אבל לא יותר מידי כדי לא להפוך את הדלעת לעיסה. מוסיפים שעועית ירוקה ומתבלים. מבשלים עוד 5 דקות.
חג שמח ושנה טובה 🙂

דוד זברו (17:52 5.07.2016)

יצא מעולה שמיתי רכז רימונים במקום סילאן

מתכונים ב-10 דקות (18:02 5.07.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רינה (15:25 24.04.2016)

אינני מבינה מדוע?

רינה (15:09 24.04.2016)

אני מנסה כל פעם מתכון אחר וכל מתכון נפלא .

מתכונים ב-10 דקות (15:18 24.04.2016)

תודה רינה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח

רבקה (09:02 18.03.2016)

מתכון נפלא הילדים ניקו את הקערה

מתכונים ב-10 דקות (09:41 18.03.2016)

שמחה לשמוע!
תודה רבקה ושבת שלום 🙂

דבי (19:01 5.03.2016)

שבוע טוב לך!

עשיתי ויצא מאד טעים.

הייתי מחליפה את השעועית למשהו אחר אם אפשר כי היה בה קצת מרירות.
אגב, לקח לדלעת אולי שעה להתרכך.
הרבה תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:31 5.03.2016)

שבוע טוב ומבורך!
חתכת את הדלעת לקוביות קטנות?
מוזר שהיה בה מרירות. באיזה סוג שעועית ירוקה השתמשת? משקית קפואה?

דבי (21:58 5.03.2016)

חתיכות די קטנות. נראה לי כמו שלך פחות או יותר.

השעועית היתה שעועית חתוכה (בלי הקצוות) ומשקית קפואה.

תודה!

מיכל (12:58 4.03.2016)

היי.
האםפ ניתן להמיר את הדלעת בירק אחר?
אשמח לאפשרויות שונות

מתכונים ב-10 דקות (13:29 4.03.2016)

היי מיכל,
אפשר לשים במקום הדלעת קוביות בטטה או דלורית.
אפשר גם לשלב כמה סוגים של ירקות כמו קישואים וגזר.
שבת שלום 🙂

הילה ביטון (19:28 3.03.2016)

היי,האם ניתן להחליף את הסילאן בסירופ מייפל..?מכיוון שאני מתגוררת בחו״ל הסילאן אינו זמין כל כך לצערי:(
בתודה מראש,הילה:)

מתכונים ב-10 דקות (20:46 3.03.2016)

כן הילה, אפשר 🙂

הילה ביטון (23:01 5.03.2016)

הכנתי היום והיא מאוד מאוד טעים!רק כמו שכתבה קודמתי,אכן לקח לדלעת רצת יותר זמן להתרכך:)

הילה ביטון (23:01 5.03.2016)

התכוונתי יצא* מאוד טעים

מתכונים ב-10 דקות (09:39 6.03.2016)

תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לך שבוע נפלא!

דבי (13:23 29.02.2016)

צהרים טובים!

מה זה מתרככים? מאד רך? רק ברמה של מוקפצים?

תודה רבה ויום טוב לך!

מתכונים ב-10 דקות (13:58 29.02.2016)

היי דבי,
הכוונה לרכים למאכל. אם המזלג ננעץ בקלות בדלעת זה בסדר.
יום נפלא!

הילה (19:03 28.02.2016)

בס”ד

הי אפרת 🙂
אני מחפשת מתכון למוסקה
אם יש לך אשמח
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:58 28.02.2016)

היי הילה,
שלחתי לך מתכון במייל 🙂

הילה (15:23 1.03.2016)

בס”ד

תודה רבה רבה 🙂
בע”ה אדווח בהמשך…

ענת (13:08 25.05.2016)

אפרת יקרה,
האם אפשר לקבל גם במייל מתכון למוסקה?
תודה מראש,
ענת

מתכונים ב-10 דקות (14:47 25.05.2016)

בטח 🙂
שלחתי לך למייל.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.