שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ גס

400 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס”מ (כ3 כוסות)

300 גרם שעועית ירוקה קפואה-מופשרת (כ-3 כוסות מלאות)

רוטב: 3 כפות שמן זית, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, 1 שן שום כתושה, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מניחים בקערית את חומרי הרוטב ומערבבים.

-מערבבים את קוביות הדלעת והבצל עם 3 כפות מתערובת הרוטב ומניחים בתבנית על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם ל190 מעלות במשך 25-30 דקות עד שקוביות הדלעת מתרככות (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים את השעועית הירוקה הקפואה בקערה, מתבלים ב-2 כפות מהרוטב ומערבבים.

-פותחים בזהירות את דלת התנור ומוסיפים לקוביות הדלעת את השעועית הירוקה. שופכים את שאריות הרוטב שנותרו ומערבבים קלות. צולים בתנור 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת בננות וקוקוסעוגת בננות וקוקוס
עוגיות אגוזים עוגיות אגוזים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרית (15:27 27.07.2024)

אפרת שלום,
מגיעה לאתר שלך כאפשרות ראשונה לחיפוש מתכונים, ושוב מודה לך על מתכון פשוט, קל וטעים.
הוספתי קצת שומשום לקישוט.
בברכה, שרית

מתכון לדלעת ושעועית ירוקה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:09 28.07.2024)

נראה מעולה🙂
תודה יקרה

avatar
משה (14:52 15.09.2023)

תודה רבה אפרת,
האתר שלך עוזר לנו בכל השנה וגם בראש השנה להכין אוכל לסעודות שבת ובכלל בצורה מהירה , טעימה ממש ובלי התקשקשויות.
שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:01 15.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ושנה טובה❤️

avatar
מימי (13:34 18.01.2023)

האם אפשר להכין עם דלורית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 18.01.2023)

כן, אפשר.

avatar
Mor (12:29 3.10.2022)

תודה רבה רבה, הכנתי לשבת,
ויצא מושלם !!! כמו כל המתכונים שלך.

מתכון לדלעת ושעועית ירוקה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 3.10.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
אראלה בן אדרת (02:20 29.09.2019)

היי.
האם אפשר להכין עם לוביה טריה שלמה שהוקפאה?
אם כן – יש להרתיחה קודם כמה דקות?
אשמח לתשובה במייל. תודה רבה ושנה טובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 29.09.2019)

אם זו שעועית ירוקה טרייה יש לבשל אותה במים רותחים במשך 5-7 דקות, לסנן ולהכין איתה את המתכון.
שנה טובה 🌺

avatar
יסכה (15:26 27.09.2019)

שלום, תודה על אתר מקסים:-) האם ילך גם עם שעועית לא קפואה? אולי לבשל אותה לפני??
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 27.09.2019)

אם זו שעועית ירוק טרייה כדאי לבשל אותה במים רותחים במשך 5-7 דקות, לסנן ולהכין איתה את המתכון.
שנה טובה 🙂

avatar
מיטל (21:38 28.11.2017)

ניסיתי, עשיתי עם בטטה, דלעת ושעועית… רוטב טריאקי – יצא מעולה! תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 29.11.2017)

מצוין! תודה מיטל ויום מקסים 🙂

avatar
אילנית (17:58 29.06.2017)

היי
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 29.06.2017)

אם יש לך רוטב טריאקי אפשר לשים 3-4 כפות במקום הסויה והסילאן.
אם אין אז אפשר פשוט לוותר על הסויה ולתבל רק ב-3 כפות סילאן.

avatar
צופיה (17:53 4.06.2017)

הי,
האם אפשר לשים דבש במקום סילאן?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 4.06.2017)

נראה לי שכן. כדאי להפחית לכף וחצי כי הדבש יותר מתוק מהסילאן.

avatar
יפעת (14:56 17.05.2017)

אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 17.05.2017)

כן

avatar
שרון (09:18 30.09.2016)

תודה על מתכונים נפלאים
האם אפשר לבשל על הגז במקום תנור?
שנה טובה ומתוקה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:40 30.09.2016)

היי שרון,
אפשר. מחממים מחבת רחבה (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הדלעת, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה עד שהדלעת מתרככת. יש לערבב מידי פעם אבל לא יותר מידי כדי לא להפוך את הדלעת לעיסה. מוסיפים שעועית ירוקה ומתבלים. מבשלים עוד 5 דקות.
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
דוד זברו (17:52 5.07.2016)

יצא מעולה שמיתי רכז רימונים במקום סילאן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:02 5.07.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רינה (15:25 24.04.2016)

אינני מבינה מדוע?

avatar
רינה (15:09 24.04.2016)

אני מנסה כל פעם מתכון אחר וכל מתכון נפלא .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:18 24.04.2016)

תודה רינה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח

avatar
רבקה (09:02 18.03.2016)

מתכון נפלא הילדים ניקו את הקערה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 18.03.2016)

שמחה לשמוע!
תודה רבקה ושבת שלום 🙂

avatar
דבי (19:01 5.03.2016)

שבוע טוב לך!

עשיתי ויצא מאד טעים.

הייתי מחליפה את השעועית למשהו אחר אם אפשר כי היה בה קצת מרירות.
אגב, לקח לדלעת אולי שעה להתרכך.
הרבה תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:31 5.03.2016)

שבוע טוב ומבורך!
חתכת את הדלעת לקוביות קטנות?
מוזר שהיה בה מרירות. באיזה סוג שעועית ירוקה השתמשת? משקית קפואה?

avatar
דבי (21:58 5.03.2016)

חתיכות די קטנות. נראה לי כמו שלך פחות או יותר.

השעועית היתה שעועית חתוכה (בלי הקצוות) ומשקית קפואה.

תודה!

avatar
מיכל (12:58 4.03.2016)

היי.
האםפ ניתן להמיר את הדלעת בירק אחר?
אשמח לאפשרויות שונות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 4.03.2016)

היי מיכל,
אפשר לשים במקום הדלעת קוביות בטטה או דלורית.
אפשר גם לשלב כמה סוגים של ירקות כמו קישואים וגזר.
שבת שלום 🙂

avatar
הילה ביטון (19:28 3.03.2016)

היי,האם ניתן להחליף את הסילאן בסירופ מייפל..?מכיוון שאני מתגוררת בחו״ל הסילאן אינו זמין כל כך לצערי:(
בתודה מראש,הילה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:46 3.03.2016)

כן הילה, אפשר 🙂

avatar
הילה ביטון (23:01 5.03.2016)

הכנתי היום והיא מאוד מאוד טעים!רק כמו שכתבה קודמתי,אכן לקח לדלעת רצת יותר זמן להתרכך:)

avatar
הילה ביטון (23:01 5.03.2016)

התכוונתי יצא* מאוד טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 6.03.2016)

תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לך שבוע נפלא!

avatar
דבי (13:23 29.02.2016)

צהרים טובים!

מה זה מתרככים? מאד רך? רק ברמה של מוקפצים?

תודה רבה ויום טוב לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 29.02.2016)

היי דבי,
הכוונה לרכים למאכל. אם המזלג ננעץ בקלות בדלעת זה בסדר.
יום נפלא!

avatar
הילה (19:03 28.02.2016)

בס”ד

הי אפרת 🙂
אני מחפשת מתכון למוסקה
אם יש לך אשמח
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 28.02.2016)

היי הילה,
שלחתי לך מתכון במייל 🙂

avatar
הילה (15:23 1.03.2016)

בס”ד

תודה רבה רבה 🙂
בע”ה אדווח בהמשך…

avatar
ענת (13:08 25.05.2016)

אפרת יקרה,
האם אפשר לקבל גם במייל מתכון למוסקה?
תודה מראש,
ענת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 25.05.2016)

בטח 🙂
שלחתי לך למייל.

לקריאת כל התגובות