זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל קטן קצוץ גס
400 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס”מ (כ3 כוסות)
300 גרם שעועית ירוקה קפואה-מופשרת (כ-3 כוסות מלאות)
רוטב: 3 כפות שמן זית, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, 1 שן שום כתושה, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מניחים בקערית את חומרי הרוטב ומערבבים.
-מערבבים את קוביות הדלעת והבצל עם 3 כפות מתערובת הרוטב ומניחים בתבנית על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם ל190 מעלות במשך 25-30 דקות עד שקוביות הדלעת מתרככות (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).
-מניחים את השעועית הירוקה הקפואה בקערה, מתבלים ב-2 כפות מהרוטב ומערבבים.
-פותחים בזהירות את דלת התנור ומוסיפים לקוביות הדלעת את השעועית הירוקה. שופכים את שאריות הרוטב שנותרו ומערבבים קלות. צולים בתנור 10 דקות נוספות.
אפרת שלום,
מגיעה לאתר שלך כאפשרות ראשונה לחיפוש מתכונים, ושוב מודה לך על מתכון פשוט, קל וטעים.
הוספתי קצת שומשום לקישוט.
בברכה, שרית
נראה מעולה🙂
תודה יקרה
תודה רבה אפרת,
האתר שלך עוזר לנו בכל השנה וגם בראש השנה להכין אוכל לסעודות שבת ובכלל בצורה מהירה , טעימה ממש ובלי התקשקשויות.
שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ושנה טובה❤️
האם אפשר להכין עם דלורית?
כן, אפשר.
תודה רבה רבה, הכנתי לשבת,
ויצא מושלם !!! כמו כל המתכונים שלך.
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי.
האם אפשר להכין עם לוביה טריה שלמה שהוקפאה?
אם כן – יש להרתיחה קודם כמה דקות?
אשמח לתשובה במייל. תודה רבה ושנה טובה
אם זו שעועית ירוקה טרייה יש לבשל אותה במים רותחים במשך 5-7 דקות, לסנן ולהכין איתה את המתכון.
שנה טובה 🌺
שלום, תודה על אתר מקסים:-) האם ילך גם עם שעועית לא קפואה? אולי לבשל אותה לפני??
תודה
אם זו שעועית ירוק טרייה כדאי לבשל אותה במים רותחים במשך 5-7 דקות, לסנן ולהכין איתה את המתכון.
שנה טובה 🙂
ניסיתי, עשיתי עם בטטה, דלעת ושעועית… רוטב טריאקי – יצא מעולה! תודה רבה
מצוין! תודה מיטל ויום מקסים 🙂
היי
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה ?
אם יש לך רוטב טריאקי אפשר לשים 3-4 כפות במקום הסויה והסילאן.
אם אין אז אפשר פשוט לוותר על הסויה ולתבל רק ב-3 כפות סילאן.
הי,
האם אפשר לשים דבש במקום סילאן?
תודה!
נראה לי שכן. כדאי להפחית לכף וחצי כי הדבש יותר מתוק מהסילאן.
אפשר להקפיא?
כן
תודה על מתכונים נפלאים
האם אפשר לבשל על הגז במקום תנור?
שנה טובה ומתוקה
היי שרון,
אפשר. מחממים מחבת רחבה (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הדלעת, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה עד שהדלעת מתרככת. יש לערבב מידי פעם אבל לא יותר מידי כדי לא להפוך את הדלעת לעיסה. מוסיפים שעועית ירוקה ומתבלים. מבשלים עוד 5 דקות.
חג שמח ושנה טובה 🙂
יצא מעולה שמיתי רכז רימונים במקום סילאן
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אינני מבינה מדוע?
אני מנסה כל פעם מתכון אחר וכל מתכון נפלא .
תודה רינה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח
מתכון נפלא הילדים ניקו את הקערה
שמחה לשמוע!
תודה רבקה ושבת שלום 🙂
שבוע טוב לך!
עשיתי ויצא מאד טעים.
הייתי מחליפה את השעועית למשהו אחר אם אפשר כי היה בה קצת מרירות.
אגב, לקח לדלעת אולי שעה להתרכך.
הרבה תודה!
שבוע טוב ומבורך!
חתכת את הדלעת לקוביות קטנות?
מוזר שהיה בה מרירות. באיזה סוג שעועית ירוקה השתמשת? משקית קפואה?
חתיכות די קטנות. נראה לי כמו שלך פחות או יותר.
השעועית היתה שעועית חתוכה (בלי הקצוות) ומשקית קפואה.
תודה!
היי.
האםפ ניתן להמיר את הדלעת בירק אחר?
אשמח לאפשרויות שונות
היי מיכל,
אפשר לשים במקום הדלעת קוביות בטטה או דלורית.
אפשר גם לשלב כמה סוגים של ירקות כמו קישואים וגזר.
שבת שלום 🙂
היי,האם ניתן להחליף את הסילאן בסירופ מייפל..?מכיוון שאני מתגוררת בחו״ל הסילאן אינו זמין כל כך לצערי:(
בתודה מראש,הילה:)
כן הילה, אפשר 🙂
הכנתי היום והיא מאוד מאוד טעים!רק כמו שכתבה קודמתי,אכן לקח לדלעת רצת יותר זמן להתרכך:)
התכוונתי יצא* מאוד טעים
תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לך שבוע נפלא!
צהרים טובים!
מה זה מתרככים? מאד רך? רק ברמה של מוקפצים?
תודה רבה ויום טוב לך!
היי דבי,
הכוונה לרכים למאכל. אם המזלג ננעץ בקלות בדלעת זה בסדר.
יום נפלא!
בס”ד
הי אפרת 🙂
אני מחפשת מתכון למוסקה
אם יש לך אשמח
תודה
היי הילה,
שלחתי לך מתכון במייל 🙂
בס”ד
תודה רבה רבה 🙂
בע”ה אדווח בהמשך…
אפרת יקרה,
האם אפשר לקבל גם במייל מתכון למוסקה?
תודה מראש,
ענת
בטח 🙂
שלחתי לך למייל.