זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 57-60 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
500-600 גרם פילה אמנון, כ-5 פילטים (ניתן להכין עם דניס, סול, מוסר, לברק ועוד)
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים למקלות
תפו”א בינוני קלוף חתוך למקלות
קישוא בינוני קלוף חתוך למקלות
פלפל אדום קטן (גמבה) חתוך לרצועות דקות
תיבול לירקות: 4 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור
תיבול לדג: כף שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה כורכום, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
אופן הכנה:
-מתבלים את הירקות בשמן זית, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים. מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 40 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
-מערבבים את חומרי התיבול של הדג ומתבלים את הפילטים בצורה אחידה. מוסיפים לתבנית עם הירקות (עם העור כלפי מטה), מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומחזירים לתנור. אופים ב-190 מעלות במשך 17-20 דקות.
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל |
- סלמון בפסטו |
- סלמון במרינדה
שבת שלום אפרת🙏
מבקשת לשאול, כיצד משתנות הכמויות אם אני מבקשת להכין שלושה פילטים של דג?
תודה ורק טוב 🙏
היי ליאורה,
תכיני חצי מכל הכמויות.
אפשר במקום הגזר,הקישוא והגמבה להשים רק תפו”א ובטטה?
ואם כן האם גם אופים 40 דקות?
ובמקום הכוסברה פטרוזליה?
כן אפשר אבל כדאי לחתוך לקוביות ממש קטנות כדי שיספיקו להתרכך.
ולגבי הפטרוזיליה – כן
פשוט טעים! הכנתי ויצא ממש טוב:)
ותודה על האתר המדהים הזה!!
בזכותו למדתי לבשל לאפות וגם להנות !!!!!
שמחה לשמוע❤️
אם אני מוציאה אל הדג קפוא מהמקפיא, עדיין 20 דקות יספיק?
רצוי להפשיר את הדג לפני השימוש
האם יש לך רעיון לתוספת שתתאים להגיש לצד הדג?
( -מחפשת משהו כמו אורז, פירה וכו’)
תודההההה
היי רחל,
זה הולך מצוין עם פירה.
פעם שניה שאני מכינה ויצא פצצה
הדג הכי טעים שאכלתי 😋
בכללי אני משתמשת המון באתר הזה
תודה רבה
איזה כיף לשמוע:)
תודה חיה
הכנתי יצא מעולה תודה
שמחה שיצא טעים:)
היי, אני רוצה לעשות ל15 יח פילטים, ללא תפו”א וגזר. מה זמני ההכנה והכמויות, והאם משתמשים בטורבו?
טורבו זה רק אם את אופה בבת אחת שתי תבניות (פחות ממליצה).
את שלב הראשון של האפיה את לא צריכה אם את מוותרת על תפו”א וגזר.
תכניסי לתנור בחום עליון ותחתון למשך כ-20 דקות כל תבנית בנפרד.
תודה רבה, ותודה על כל המתכונים המוצלחים שלך🙂
היי אפרת, יש אפשרות לעשות שיהיה רוטב?
היי אורית,
הכוונה לרוטב עגבניות כמו במתכון של החריימה?
כן
לא ניסיתי אבל נראה לי שאחרי שהירקות מתרככים אפשר להוסיף כוס מים מעורבבים עם 1-2 כפות רסק עגבניות ואז להוסיף את הדג ולאפות.
תודה ענקית……………
בזכות המתכונים שלך, יש לנו ארוחת צהריים חמה..
הכל ברור נקי והעיקר בצ’יק צאק,
ה’ ישלם לך כגמולך הטוב
תודה פנינה💜
ממש טעים!!!!! קל ומהיר.
אחלה ארוחת צהריים 🩵🩵🩵
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, מה אפשר לשים בתיבול הדג במקום מיץ לימון? תודה
היי
אין תחליף מוצלח למיץ לימון,אפשר לנסות לשים שליש כפית חומץ או לוותר.
היי
אפשר לעשות עם מושט?
היי
כן.
אפשר עם נסיכת הנילוס? תודה!
כן, אפשר(:
לא היה לי כורכים אז שמתי קארי במקום
יצא פשוט מושלם!
אין על המתכונים שלך!!!
שמחה מאד לשמוע❤️
אני רוצה שהדג יהיה טרי, האם אפשר לעשות את הירקות, ורק מאוחר יותר באותו יום להכניס שוב לתנור עם הדג?
תודה:)
היי
אפשר(:
האם אפשר בלי גזר ?
כן, אפשר(:
היי, איזה ירקות אפשר להוסיף למתכון במקום תפוח אדמה?
היי
אפשר להוסיף בטטה או כל ירק שאוהבים.
את משרה את הדג לפני כן?
לא חייב להשרות, אפשר(:
הי אפרת, פעם ראשונה שאני רוצה לאפות בתנור, איך מניחים את הדגים על הירקות האפויים? או מתחת?
היי,
מניחים לצד הדגים ואפשר קצת מעליהם.
המתכון הזה הפך למושג ולשם דבר אצלנו במשפחה, כשיש אורחים ורוצים להכין דג מרשים ומאוד טעים-זה המתכון!
תודה אפרת.
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר להכין בלי כוסברה
או שאפשר משהו אחר במקום
או שיש מתכון אחר של דגים בתנור או במחבת בלי
אנחנו פשוט לא אוהבים…
תודה על הכל!!!
היי,
אפשר לוותר על כוסברה.
בהצלחה🙂
הכנתי ויצא מעולה!!!!! חתכתי לקוביות את הירקות והוספתי בצל.
תודה רבה!!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊