זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 57-60 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
500-600 גרם פילה אמנון, כ-5 פילטים (ניתן להכין עם דניס, סול, מוסר, לברק ועוד)
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים למקלות
תפו"א בינוני קלוף חתוך למקלות
קישוא בינוני קלוף חתוך למקלות
פלפל אדום קטן (גמבה) חתוך לרצועות דקות
תיבול לירקות: 4 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור
תיבול לדג: כף שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה כורכום, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
אופן הכנה:
-מתבלים את הירקות בשמן זית, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים. מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 40 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
-מערבבים את חומרי התיבול של הדג ומתבלים את הפילטים בצורה אחידה. מוסיפים לתבנית עם הירקות (עם העור כלפי מטה), מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומחזירים לתנור. אופים ב-190 מעלות במשך 17-20 דקות.
- סלמון בסילאן וסויה |
- אצבעות דג בציפוי |
- סלמון ברוטב צ'ילי וסויה |
- סלמון בתנור בג'ינג'ר ודבש |
- סלמון עם עגבניות שרי ובצל |
- קוביות סלמון במחבת
תגובות
הכנתי לשבת יצא ממש טעים תודה רבה!
איזה כיף שאהבת, תודה טליה😊
הכנתי והכל נטרף!
שמחה לשמוע 🙂
היי, האם אפשר להכין רק את השלב של הדג עצמו? פשוט בלי הירקות? רק להכין דג עם התיבול שרשמת בתוך תבנית?
אפשר 🙂
מה הכמויות ל10 דגים
והאם אפשר להכין יום לפני?
כדאי להכפיל את כל הכמויות ב-2, כולל כמויות התיבול.
אפשר להכין יום לפני למרות שאם יש אפשרות עדיף וטעים יותר להכין באותו יום.
יצא לי מטורףףףףףףףףףף!!!!!
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת, האם יש צורך לשטוף את הפילה במים זורמים לפני ההכנה?
אפשר לשטוף ולסנן (לא חובה).
יצא מעולה….
(2 חתיכות בלי כוסברה למי שלא אוהב)
נראה מעולה!
תודה שרית 🙂
יצא מושלםםם 😀
תודה רבה על מתכונים המעולים😀
תודה אלבינה 🙂
יצא לי ממש טוב. אין ספק שאכין מנה זאת שוב. ואכפיל כמות הירקות. טעים מאוד!
תודה גולן 🙂
מעדן ממש! יצא פשוט מעולה😃😃
שמחה לשמוע 🙂
תודה נעמה
אין לי מיץ לימון, מה ניתן לשים במקום?
היי ציפי,
פחות מומלץ להכין דג בלי מיץ לימון כי הלימון מוסיף המון טעם לדג אבל אם אין לך לימון ואת רוצה בכל זאת להכין את הדג תכיני בלי הלימון.
בסוף היה לי מיץ לימון, יצא טעיםםםם, התחסל ברגע 🙂
תודה
מעולה 🙂
הי אפרת. תודה על המתכונים המעולים. האם ניתן להכין עם דג טונה? תודה!
לדעתי דג טונה יותר טעים כשהוא מבושל ברוטב כמו במתכון הזה- חריימה או פילה אמנון ברוטב חריף.
היי. תודההההה קודם כל
האם יעבוד עם פילה מושט
האם להשרות לפני?
ושאלה אחרונה תוכנית אפיה
תודה שוב;)
כן, אפשר עם פילה מושט.
לא חובה להשרות לפני.
יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.
היי, קיבלתי בהזמנה בטעות דג שכתוב עליו פילה פוטית, יש לך מושג מה זה? מה אפשר לעשות עם זה?
אפשר להכין עם זה את המתכון הזה או כל מתכון שיש בו פילה אמנון.
מתכון מעולה,טעים וקל להכנה!
תודה על שפע מתכונים טעימים ומוצלחים!
חנוכה שמח😃
שמחה שאהבת 🙂
תודה לך וחנוכה שמח!
היי אפרת, מה אפשר לתבל במקום הכוזברה?
אפשר לשים פטרוזיליה או עלי סלרי.
היי אפרת,
האם אפשר להכין עם פילה סלמון?
כן אפשר.