זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
600 גרם נתחי סלמון טרי או קפוא שהופשר
2-3 כוסות שעועית ירוקה מופשרת משקית קפואה (מומלץ להשתמש בשעועית ירוקה עדינה)
תיבול:
3 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
אופן הכנה:
–מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ומניחים את נתחי הדג והשעועית הירוקה בתבנית (מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפיה).
-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ומתבלים את נתחי הדג והשעועית הירוקה ברוטב (יש להשאיר 2 כפות רוטב בצד).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות (אם זה דג קפוא מופשר – 10 דקות).
-פותחים בזהירות את דלת התנור, מברישים את הדג ביתרת הרוטב (הכוונה ל-2 הכפות שהשארנו בצד) וממשיכים לאפות במשך כ-5 דקות נוספות. מוציאים ומגישים.
*מומלץ להגיש עם לימון.
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
- מתכון לשקשוקה טעימה |
- חביתה מגולגלת |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית
הי,
רציתי לדעת האם מתאים להכין את המתכון עם דג שלם ולא פרוס לחתיכות.
תודה רבה!
את מתכוונת לנתח סלמון שלם? אם כן אז אפשר. זמן האפיה עשוי להתארך לכ-40 דקות.
היי אפרת אין לי שעועית ירוקה קפואה האם אפשר להשתמש משעועית ירוקה מקופסת שימורים או שעדיף לוותר
כן אפשר
היי אפרת.
הכנתי את הדג ויצא מעולה פלוס.
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון עם פילה פורל.
תודה רבה ושבת שלום
שמחה שיצא טעים:)
כן אפשר עם פילה פורל.
הי, אפרת. אני מכינה בדיוק את הרוטב. יצא חמוץ מידיי לטעמי. פעלתי על פי המתכון. טרם משכתי את הדג עם הרוטב. רק רוצה לוודא לפני. האם כשהדג מוכן הוא גם יוצא מאוד חמוץ או שהטעם משתנה באפייה? תודה!
היי אפרת,
זה לא יוצא חמוץ לאחר האפיה.
יצא טעים מאד! וממש פשוט לביצוע! הכנתי 8 חתיכות פילה עם שעועית ירוקה חתוכה. שמתי טריאקי במקום דבש. אצלי היה צריך 25 דקות אפייה.
תודה שחזרת לעדכן💜
היי אפשר בימקום דבש להשתמש בסילאן?
כן אפשר:)
היי אפרת היקרה יש לי שאלה שלא קשורה למתכון הזה . אני רוצה להכין דג סלמון במנגל אשמח להמלצתך לתיבול מתאים ואם יש המלצות לאופן הכנה
תודה מראש ❤️
היי,
אפשר להכין את המתכון הזה על האש עם סלמון.
אם יש לך רשת צלייה אפשר להניח את הדג עליה ולצלות כ-7-8 דקות מכל צד או עד לדרגת העשייה הרצויה.
היי יקרה, מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
היי,
אפשר לשים כף רוטב טריאקי או כף נוספת דבש+כף מים.
אפשר להעתיק גם למתכונים אחרים, לשים טריאקי במקום סויה?
כן.
הכנתי בעלי כנראה שיצא טעים
זה נראה טוב וגם הריח טוב
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף🌺
היי
האם לכסות בנייר כסף תדג?
היי,
אין צורך לכסות(:
אפשר להוסיף בצל?
היי,
אם אוהבים את המרקם של בצל אפוי בתנור- אפשר להוסיף(:
תודה בסוף עשיתי בלי ויצא מהמם
מה אפשר לעשות פעם הבאה בשביל שהשעועית הירוקה תיצא יותר רכה?
שמחה שיצא טעים!
השעועית יוצאת תמיד מעט קריספית באפייה כזו, אם תרצי אותה רכה תצטרכי לבשל אותה בסיר.
היי אפרת,
האם אפשר להוסיף גם גזר? מה דעתך?
תודה.
היי,
אפשר להוסיף גזר(:
לא היה לי רוטב סויה, ויתרתי עליו.. יצא אליפות!
תודה🤍
שמחה מאד שיצא מוצלח! חג שמח🌺
איך מפשירים דג קפוא?
היי,
מוציאים מהמקפיא ומפשירים על השיש.
היי . אין לי לימון . האם אפשר לוותר או להשתמש במשהו אחר.
תודה
היי,
פחות מומלץ, אבל אפשר להמיר את הלימון בחצי כף חומץ מעורבב עם כף מים.
היי אפרת, אם אני עושה 2 נתחי דגים שלמים של 600 גרם כל אחד מהם, בלי השעועית הירוקה . האם זמן האפיה מתארך? ועל איזה פונקציה שמים בתנור קו עליון וקו תחתון? או משהו אחר
היי עדי,
זמן האפייה לא משתנה. את יכולה לאפות גם במצב טורבו.
בהצלחה!
תודה רבה !! ושנה טובה!
אין על המתכונים שלך
האם אפשר אבקת שום במקום השום?
תודה ענקית!
כן, בוודאי:)
היי אפרת יקרה,
אני נוהגת להשרות דגים בלימון (אמא שלי משרה בחומץ) לנטרול ריח וטעם לא רצוי, לאחר מכן שוטפת במים ואז מניחה בתבנית עם הרוטב. אשמח ללמוד ממך מה הסיבה שאת לא עושה את זה?
שכחתי לציין שמדובר בדג קפוא שהופשר
כן, זה תקף לגבי דגים קפואים:)
היי ליטל,
הדיעות בנושא באמת חלוקות, אבל אלו שלא שוטפים עושים זאת מכיוון שחיידקים מתים בהקפאה, ושטיפה לאחר ההפשרה עלולה לגרום לחיידקים להתפתח בדג.
מה היחס להכנת מנה אחת?
תודה על האוצר הבלום הזה ושמו מתכונים ב10 דקות!!!
היי,
בהנחה שמנה אחת =דג אחד, יש להכין שליש כמות.😊
האם לשטוף את הנתחים לפני?
מעוניינת במתכון בסיסי לדג סלומון בתנור…
תודה מראש
היי מיכל,
אין צורך לשטוף את הדג😊
משובח ביותר!!
שמחה שאהבת😊 שבת שלום
הי אפרת,
הייתי רוצה להוסיף שכבה של פאנקו למעלה, האם זה מתאים?
עלול לצאת מלוח מדי?
היי,
אפשר בהחלט לפזר פנקו מעל הדג, רק קחי בחשבון שהפנקו לא יידבק לחלוטין כציפוי לדג כמו בטיגון😊
תודה רבה על המענה המהיר! אנסה
שבת שלום
היי אפרת אפשר להשתמש בדג סלומון טרי עם עור ועצמות?
היי מזל,
אפשר😊 (כמובן שלא מומלץ אם המנה מיועדת גם לילדים קטנים…)
היי אפרת,
האם צריך “להבריש” את הדג והשעועית או ממש לשפוך מהרוטב מעל? כי נראה לי שאני מכין כמות גדולה יותר, אז אני תוהה.
ואם אין מקום בתבנית, אני יכול לשים את השעועית ומעל זה את הדג? או שעדיף להפריד ביניהם בתבנית?
תודה!
היי דניאל,
אם הכנת את הרוטב לפי הכמויות במתכון זה בסדר:)
יש לשפוך את הרוטב מעל הדג כך שיצפה אותו. לאחר 15 דקות אפייה צריך להבריש את הדגים ברוטב שמשאירים.
אפשר לשים את הדג מעל השעועית ולא להפריד.
היי אפרת!
אפשר להשרות את הסלמון במרינדה ולהכין אותו מחר בצהריים?
תודה על אחלה אתר!
היי אביבה,
אני חושבת שפחות מומלץ. ההשרייה עלולה “לבשל” את הדג.
היי אפרת. האם סלמון קפוא לא צריך להשרות בלימון ואם כן איך עם מלח גם וכמה זמן ? כי בעבר עשיתי מקפוא והיה טעם לוואי. בתודה ויום נעים
כן, אפשר להשרות במיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח במשך 10-15 דקות.
יוצא טעייייייים מעדן! פשוט רוטב קל וטעים. הכנתי בלי השעועית. גם כך הדג מעולה!
תודה אפרת על כל המתכונים המעולים. נהיתי מכורה לאפליקציה שלך, פשוט כיף וקל להכין מאכלים מכל הקטגוריות, וגם העצות שאת נותת בסוף לתגובות של אנשים מאוד עוזרים.
תודה יקרה, כיף לשמוע ❤️️
הי, אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טריה? לא משקית. והאםזה משנה זמן אפיה? תודה!
היי,
אפשר אבל מומלץ לבשל אותה קודם במים רותחים במשך כ-5 דקות, לסנן ולייבש היטב. לאחר מכן ניתן להשתמש בה למתכון.
היי אפרת,
אין לי רוטב סויה. יש לי רוטב ברביקיו וצ’ילי מתוק. מה עדיף?
ומה לגבי כמות המלח, במידה ואני מתכננת להכין 8 מנות סלומון?
חייבת לציין שלימדת אותי לבשל! אין כמעט יום שאני לא נכנסת לאתר שלך! תודה יא מושלמת!
היי שיפי,
הכמות במתכון היא ל-2-3 מנות, תכפילי רכיבים לפי כמות האנשים
תוכלי להחליף את הסויה בצ’ילי מתוק ובמקום הדבש כדאי לשים סילאן אם יש לך (בשביל הצבע).
בהצלחה❤️
אם משתמשים בשעועית קפואה אבל לא עדינה, יש שינוי כלשהוא?
אין שינוי יקירה, כרגיל
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
שלום!
במתכון לא מופיע בכלל מלח, לא צריך?
רוטב הסויה מלוח כך שאין צורך להוסיף מלח.
תודה רבה! חג שמח!!
יצא שלמות!!
תודה אפרת💕
מהמם 🙂
תודה שרה
הי אפרת
לא כך כך אוהבים אצלי סוייה אפשר צילי מתוק במקום
כן, אפשר.
במקום דבש כדאי לשים סילאן אם יש לך (בשביל הצבע).
הי
תודה רבה על המתכונים המוצלחים שלך! האם האפייה בסהכ היא 10 דק? הדג מוכן ככ מהר?
היי חני,
את צודקת. כנראה שהשתמשתי בנתח דק יחסית ולכן רשמתי זמני אפיה קצרים.
סלמון הוא בדר”כ מגיע בנתחים עבים ויש לאפות אותו במשך 16-20 דקות. עדכנתי במתכון 🙂
הכנתי עשרות פעמים את המתכון הנפלא הזה – נתח שלם של לפחות קילו (מהקפואים), בזמן אפייה של 10 דקות ויצא מצויין…
הכנתי שבוע שעבר,
יצא פיצוץ :)*
תודה לך
שמחה לשמוע ❤️
וואו יצא מעולה !!!! תודההה ♥️♥️
יש לך רעיון אולי איך לגרום לו להראות קצת שחום יותר בלי לייבש אותו ? מצב גריל בדקות האחרונות יהיה טוב?
נראה מצוין 😍
כן, אפשר לנסות פעם הבאה להפעיל על מצב גריל בכמה דקות האחרונות.
היי אפרת, תתחדשי על עיצוב האתר קודם כל!!
המתכון פגז, האם עובר טוב הקפאה?
תודה 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן בתנאי שהדג היה טרי ולא קפוא.
בכל מקרה, לא מומלץ להקפיא יותר משבוע.
שבוע נפלא
ואם הוא קפוא אז אין מצב להקפיא? (אין לי אפשרות לקנות טרי)
אפשר אבל זה ייצא פחות טעים.
יש שינוי במתכון אם אני רוצה להכין רק את הדג בלי השעועית?
תודה רבה!
לא, אין שינוי.
היי אפרת
האם צריך לשים את הדג במים ולימון ליפני כניסתו לתנור?
אין צורך להשרות, מספיק לתבל וישר להכניס לתנור.
אחלה של מתכון, מת על המתכונים שלך! תודה רבה:) אעדכן כשאטעם, בטוח שיצא טוב.
תודה אדם 🙂
בתאבון! ושיהיה שבוע מעולה
שלום אפרת. אוהבת את האתר שלך ויצא לי להכין כמה מתכונים. ממש תודה.
עכשיו הכנתי את הסלומון, איך יודעים שזה מוכן? כי זה עדין ורדרד..
היי עדי 🙂
הסלמון מוכן כאשר הוא מתפורר בקלות בנגיעת מזלג ואם הצבע שלו ורוד-לבן אטום. אם הוא ורוד שקוף הוא עדיין לא מוכן.
אפשר במקום דבש להשתמש בסילאן?
יש תינוק בבית
כן אפשר.
הכנתי ויצא טעים בטרוףף!! כמו כל המתכונים באתר!
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לעשות את זה עם ברוקולי סנפרוסט במקום שעועית?
כן.
היי, האם להניח את הדג עם העור כלפי מעלה או מטה?
תודה
עם העור כלפי מטה.
הי אפרת משתמשת מלא באתר שלך ואת המתכון הזה הכנתי בלי סוף כבר… כל פעם שאני מכינה אבל זה לא יוצא לי שחום.. יש אפשרות לתת לסלמון מראה יותר שחום מבלי לייבש אותו?
היי רחלי,
נכון, זה לא אמור לצאת שחום אבל כדי לתת לו קצת יותר צבע כדאי להשאיר קצת רוטב בצד ולהבריש את הדג לאחר כ-8 דקות אפיה. לאחר מכן להחזיר לתנור.
היי רחלי
בכדי שזה יצא שחום ב 2-3 דקות האחרונות לאחר ההברשה החוזרת תעלי את הדגים לחלק העליון של התנור
יצא לי ממש שחום עם מראה אפילו של גריל ומצד שני ממש לא יבש !!!
תנסי 🙂
שלום וברכה
איזה תוספת מומלצת עם הדג ?שתהיה ארוחה ממש?(סעודה שלישית)
תודה מראש
וחייבת לציין שמכינה הרבה מתכונים ואת פזוט אלופה.הכל קליל ולא מסובך.עם דברים שכמעט תמיד יש בבית.תבורכי!שבת שלום!!
היי לירז,
תוספות מומלצות:
תפוחי אדמה ועגבניות שרי בתנור
קישואים ועגבניות בתנור
ירקות שורש בשמן זית
קישואים מבושלים עם גזר
פרוסות ירקות בתנור
סלט ירקות אפויים
שבת שלום 🌷
הי אפרת,
תודה על האתר השימושי!!
האם ל-7 פרוסות סלמון ללא שעועית ירוקה יהיה צורך להפחית או להוסיף מהרוטב? (אני שואלת כי אני רואה שמה שנותן את המליחות לדג במתכון הוא רוטב הסויה ואין מלח במתכון).
היי הדס,
ל-7 נתחי סלמון יהיה כדאי להכפיל את כמויות הרוטב ב-2.
האם אפשר להוסיף פולי סויה ולהקפיץ יחד עם השעועית?
כן אפשר.
שאלה נוספת,
אני יכולה להכין בו זמנית בתנור עוף עם תפוחי אדמה וסלמון, כמובן שכל אחד מהם במגש מופרד.
אם כן, האם כדאי לכסות את העוף בכדי שלא יקבל את הריחות של הדג ולהפך? או שזה לא כזה משנה.
היי אביבית,
בגלל שהאפיה של הסלמון קצרה עדיף לאפות אותו לחוד. סיבה נוספת היא שהוא זקוק ל”מכת חום” וכשאופים איתו מגש נוסף הטמפ’ בתנור יורדת.
לגבי כמות, זה תלוי. זו מנה ראשונה או שיש מנות נוספות שמוגשות איתה? כי אם כן מספיק להכין כמות כפולה.
היי אפרת,
מה הכמות שאני צריכה לקנות בעבור 6 מבוגרים ו 2-3 ילדים?
תודה!
הכנתי כמה פעמים, יצא מאוד טעים, תודה רבה!
יש לי שאלה כלית לגבי מתכונים עם סלמון: בדרך כלל אני קונה פילה קפוא עם עור, כך שיש לחתוך אותו ולהסיר את העור. אני די מסתבכת עם זה. האם יש דרך קלה להכין נתחים מוכנים לאפיה מפילה של חתיכה גדולה עם עור? או שפשוט לקנות כבר חתוך וללא עור ולא להסתבך? תודה רבה!
היי מרים,
אפשר לאפות/לבשל את הסלמון עם העור ולהסיר את העור לפני ההגשה כי אז הוא מתנתק בקלות.
אפשרות נוספת היא לקנות פילה ללא עור כי כשהוא קפוא באמת קשה להסיר ממנו את העור.
יום מקסים 🙂
לילה טוב,
אופים ואופים ולא נאפה.
שמתי על גריל 275 מעלות לפי הזמן שלך וחלק נשאר נא.
במתכון הרגיל שלי: תיבול וירקות (בלי טיפת שמן), אני אופה כעשרים דקות בגריל 275 וזה
מתבשל מעולה.
האם הרוטב משפיע על משך האפיה?
תודה רבה!
היי דבי,
275 על מצב גריל זה צריך להיות מוכן. הרוטב לא אמור להשפיע על זמן האפיה. ממש מוזר.
אולי כדי שהם יאפו כמו שצריך מבפנים כדאי לשנות את מצב התנור לחום עליון וחום תחתון.
הם היו עבים במיוחד או עובי כמו תמיד?
בסוף (וסוף ארוך) יצא ממש מעדן!מומלץ בחום!
העובי רגיל חושבני. כנראה התנור משחק לי.
שאלה לא דחופה ללפני שבת: אני מחפשת מתכונים לעוגיות בחומרים הכי פשוטים וכמה שפחות
חומרים (צריה שיהיו אורגנים) אבל טעימות! אם תוכלי לתת לי קישורים מה טוב.
תודה לך ושבת שלום!
היי דבי,
שמחה שבסוף ההמתנה השתלמה.
את מחפשת עוגיות טבעוניות או שזה יכול להיות מבוסס על ביצים, סוכר, שמן וכו’?
שבוע טוב!
חושבת שהנקודה היא אורגניות וקשה להשיג חומרים כאלו אז אני מחפשת עוגיות עם מינימום חומרים.
הרבה תודה!
שבוע טוב!
מצרפת מתכונים לעוגיות טעימות עם 5 מצרכים בלבד:
עוגיות מייפל
עוגיות מקמח כוסמין
עוגיות קינמון
עוגיות טחינה
שלום, האם מתאים להוסיף כוסברה?
אפשר להוסיף מעט עלים קצוצים דק.
האם צריך לכסות את התבנית
לא, אין צורך.
חג שמח 🌺
הכנתי לר”ה ויצא ט ע י ם ברמות,
תודה רבה ,
זה האתר הכי שימושי אצלי בדפדפן
כיף לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים 🌺
היי אפרת אני רוצה להכין סלמון ברוטב טריאקי בתנור.. ראיתי שיש לך מתכון למחבת.. אפשר לקחת את הרוטב של המחבת ולשים בתנור? זה הולך?
כן אפשר.
מעולה. הכנתי כבר מספר פעמים, עם השעועית ובלי השעועית ויוצא מצויין.
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליאה
יצא מצוין! תודה רבה
עשיתי בלי שעועית.. הרבה רוטב אבל גם מעולה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חנה
נגמר לי השמן זית… אפשר עם שמן אחר, אגוזים\קנולה?
תודה!!
כן, קנולה.
תודה רבה על המתכון! יצא טעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יוליה.
היי
רוטב סויה כהה או בהירה? יש הבדל?
אין הבדל משמעותי. אם יש לך את הכהה אז שימי אותו.
בוקר טוב, אני רוצה להשתמש בהצעה של לימון-שמן-מלח-פלפל שחור, כי במוצרים האחרים אני לא משתמשת בפסח.
תוכלי בבקשה לתת לי כמויות? ואני חושבת להוסיף גם סוכר (תחליף קצת עלוב לדבש…), נראה לך? ואם כן – כמה?
תודה רבה על כל המתכונים, אני די חדשה באתר וזה המתכון השני שאני מכינה. הראשון היה עוגת קרם קפואה לפורים, יצא מעולה וקצרה מחמאות!
היי דניאלה,
את יכולה לתבל את הדג ב-3 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אין צורך להוסיף סוכר אם לא שמים סויה. אם את אוהבת ומשתמשת בשום אפשר להוסיף גם 3 שיני שום כתושות.
חג שמח 🙂
היי אפרת! קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! הכנתי אולי חצי מהאתר לכבוד פורים (ומסתבר שלא רק אני, גם גיסתי הגיעה עם עוגה ואמרה שזה “מהאתר שלך” – זאת אומרת האתר הכל כך אהוב עלי שאני לא מפסיקה לדבר עליו 🙂 ) כמובן שהכל יצא מושלם! שאלי לי: אני מאוד רוצה להכין את הסלמון הזה, אבל תמיד כשאני אופה סלמון בתנור, עולה שכבה או גושים גדולים של שומן לבן למעלה וזה ממש הורס את המראה של התבשיל. האם זה קורה גם לך? ואם כן, יש לך אולי איזה טריק איך אפשר למנוע את זה?? תודה רבה ושושן פורים שמח 🙂
היי אודליה,
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
לגבי הסלמון, זה חלבון שמופרש מהדג בזמן האפיה. זה קורה בדר”כ לכל מי שאופה סלמון, גם בדגים טריים וגם קפואים.
אין לי טריק מיוחד אבל שמעתי פעם על שיטה של השריית הדג במי מלח כ-10 דקות לפני האפיה (כוס מים מעורבב עם כף מלח). חייבת לציין שלא ניסיתי בעצמי.
יצא טעים מאוד תודה !
תודה אסתי, שמחה לשמוע 🙂
שלום!
אם אני משתמשת בסלומון אפוי, האם אני צריכה להפשיר אותו לפני שאני מכניסה אותו לתנור? או אפשר להשתמש בו ישר גם כשהוא קפוא?
כן, יש להפשיר אותו לפני.
הי אפרת,
מה נשמע
הכנתי סלמון צריבה במחבת עם פטריות
אני מעוניינת להכין לזה רוטב ,
תוכלי להמליץ על רוטב טוב.
תודה
היי אורלי,
אני חושבת שהרוטב פטריות שבמתכון בורקס תפו”א יכול להתאים.
הכנתי לפי המתכון.. אבל לא היה לי דבש אז השתמשתי בסילאן.. יצא מאוד מאוד טעים..
הכנתי לצד זה גם כרובית בתנור לפי המתכון שלך וגם יצא מאוד מאוד טעים.. היה טוב לאכול אותם ביחד.. מעדן!!!
תודה רבה
שמחה שנהנית!
תודה על העדכון 🙂
האם אפשר לעשות את המתכון עם סטייק סלמון עם עצם?
כן, אפשר.
תודה 🙂
היי אפרת
אני שמחה לעדכן שהדג יצא פשוט נפלא !!
טעים בטירוף !!
ועכשיו שאלה – האם ניתן להקפיא אותו? נשארו לי 3 חתיכות סטייק גדולות וטעימות ואין מי שיאכל בימים הקרובים..
תודה לך !
אני מכורה לאתר שלך 🙂
גם השניצלים בתמונה הם ממתכון נהדר שלך 🙂
זה נראה ממש טוב! 🙂
אם הדג היה טרי אז אין בעיה להקפיא אותו. אם הוא היה קפוא והופשר פחות מומלץ.
היה קפוא והופשר 🙁
ההקפאה תפגע רק בטעם או גם עלולה לקלקל את הדג ?
גם הטעם וגם אומרים שמבחינה בריאותית זה פחות מומלץ.
היי אפרת,
האם יש תחליף לרוטב סויה או שאפשר להמעיט ברוטב הסויה? והאם ניתן לא לשים דבש?
היי קרינה,
אם את רוצה לוותר על הסויה והדבש פשוט תתבלי בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. את יכולה גם לשים כמה עלי פטרוזיליה קצוצים.
היי, אם אני רוצה להוסיף את התפוחי האדמה לתבנית? ולא רוצה להכין בנפרד?
אפשר לחמם אותם במיקרו 2 דק לפני?
ראיתי את זה במתכון שלך עם החזה עוף והבטטה
תודה!
היי רוני,
אפשר אבל כדאי לשים אותם במיקרוגל יותר זמן עד שיהיו רכים לגמרי ורק אז לשים אותם בתנור עם הדג.
שבוע נפלא 🙂
שלום,
יש לי כמה שאלות לגבי המתכון.
אם אני משתמשת בנתחי סלמון (5 פרוסות), אז זמן ההכנה עדיין 12 דקות (פרוסות בעובי שונה)?
אם אני גם רוצה להכין תפו”א מוקרם , מה הסדר של הכנה. מה להכין קודם סלמון או תפו”א.
אשמח לתשובה מהירה.
תודה
היי ילנה,
זמן האפיה אינו משתנה.
קודם כדאי להכין את תפו”א.
תודה רבה
סיימתי להכין לפני כמה דקות וואו יצא מצויין.מצטרפת להמלצות לפניי!
תודה אביבית, שמחה לשמוע 🙂
היי 🙂 תודה על המתכון! רציתי לשאול.. מה הכמויות אם אני מכינה קילו וחצי? פשוט להכפיל בשלוש בערך?
כן, להכפיל ב-3.
הי אפרת יקירה! הכנתי את הדגים ללא התוספת, וחזרתי לעדכן שיצא טעים ברמות! ממש אהבנו…
תודה לך על הכל ותמשיכי במה שאת עושה כי זה עושה פלאות בהרבה בתים… 🙂
תודה שירה! ❤
היי אפרת,
חייבת לומר שאני מאוד ניהנת מהמתכון, הכנתי אותו מספר פעמים והמשפחה בכל פעם משבחת,
תודה רבה, אסנת
תודה אסנת, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת הכנתי את הדג ובגלל שהנתח היה עבה אפיתי אותו כמעט חצי שעה. הוא יצא מתקתק כדי שיהיה פחות מתוק אז לשים 1 כף דבש או לא לשים בכלל וגם אחרי שהיה מוכן המלחתי כי לא היה מספיק מלוח אולי כי הנתח היה גדול בערק קילו.הדג והשעועית טעים וקל הכנה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
קודם כל תודה רבה על המתכונים.
האם אפשר להשתמש בפרוסות ולא בפילטים?
כן. כל עוד הדג פרוס ללא עצמות אז אין בעיה.
הכנתי עם סילאן במקום דבש כי לא היה, יצא מאוד טעים!!
הלימון מוסיף המון.
תודה על העדכון!
חג שמח 🙂
היי, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף פפריקה או שזה לא קשור?
והאם יש לך המלצה נוספת לסלמון בתנור בתיבול קצת שונה? ללא סויה?
היי רוני,
אפשר לתבל את הסלמון ב 2 כפות שמן זית/קנולה, כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1-2 שיני שום, מעט מלח ופלפל שחור.
הי, אם אני רוצה להכין אותו מראש כדי שיהיה מוכן שהאורחים מגיעים, כמה זמן צריך כדי לחמם אותו והאם נשאר בסדר?
תודה,
אוה
אם יש לך אפשרות לאפות לפני ההגשה זה עדיף (זאת אפיה קצרה של כ-12 דקות) ואז את יכולה להכין את הדג עם התיבול בתבנית ולשמור במקרר עד האפיה.
אם לא, אפשר לאפות את הדג כ-10 דקות ואח”כ לעטוף את התבנית בנייר כסף ולשמור בחוץ. לפני ההגשה אפשר לחמם 5-7 דקות.
אני מתפלא שיש כאלה שעדיין לא יודעים שדגים ולימון זה שידוך כמעט מחייב
רציתי לשאול,אם אין לי לימון אפשר לוותר או אולי יש משהו אחר שיכול להחליפו?
היי מילה,
הלימון מוסיף טעם, בעיקר בדגים. לא יודעת איך זה ייצא בלי.
ואווו טעם מושלם! אפילו בעלי (הלא אוכל שום דבר חוץ מבשר) אמר שיצא מאוד טעים!! תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא נפלא. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מעולה.. (טוב יותר מסלמון שאכלתי בארוע במסעדה) תודה לך
תודה תמי, שמחה שאהבת 🙂
היי!
ניתן להכין את הדג עם ברוקולי טרי מקום שעועית ואיך מכינים אם כן?
תודה!
היי דנה,
אפשר להכין עם ברוקולי טרי. יש לחתוך לפרחים, לשטוף במים ולאחר מכן לבשל במים רותחים עד שניתן לנעוץ מזלג בברוקולי בקלות. לאחר מכן לסנן ולשים בתנור יחד עם הדג.
יום מקסים 🙂
קניתי דג טרי והקפאתי האם חייבים להפשיר לפני הכניסה לתנור?
רצוי להפשיר.
היי,
תודה על כל המתכונים המעולים!!
שאלה האם ניתן לוותר על הדבש? או מה אפשר לשים במקום? (אין לי גם סילאן ????)
תודה מראש!!
היי נועה,
יש לך במקרה סירופ מייפל? אם כן אפשר לשים במקום. אם אין, אני מניחה שאת יכולה לשים סוכר (כ-2 כפות שטוחות).
יצא מושלם ברוך ה וכל כך קל להכנה.
נעזרת המון במתכונים שלך
אתר מצוין.
תודה ושבת שלום!!!
תודה מלכי, שבת שלום 🙂
תודה על המתכון, עשיתי מדג קפוא (שהופשר), יצא מושלם
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת, כל שולחן שבועות שלי ממך .. שאלה את הסלמון צריך להשרות קודם במלח גס ולימון?
היי שרון,
לא חובה במקרה הזה.
חג שמח 🙂
הי. תודה..
ציך לכסות את הדג כשמכניסים לתנור? או להכניס פתוח?
אין צורך לכסות.
חג שמח 🙂
וואוו, רציתי לומר לך שיצא מאוד טעים… פשוט התחסל… ממש תודה!
תודה רפי, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
היי, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש ברוטב סויה בסגנון סיני במקום רוטב סויה רגיל??
תודה רבה
כן, אפשר בהחלט.
היי
האם ניתן להכין את הדג גם בטוסטר אובן ?
כן איתי, אפשר.
היי
תודה על התגובה המהירה , שאלה נוספת : האם צריך להפשיר לפני את השעועית הקפואה ?
כן רצוי להפשיר. כדי לזרז את ההפשרה אפשר פשוט להשרות את השעועית במים רותחים כדקה ולסנן.
יצא מוצלח במיוחד!
מאמצת את המתכון
תודה דינה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא
הי, תודה על מתכונים מצוינים. מה אפשר להוסיף במקום שעועית ירוקה? יש לי מעט…
האמת שכל ירק כמעט יכול להתאים. תשתמשי במה שיש לך. תחתכי את הירקות לקוביות קטנטנות כדי שיאפו מהר. ראי מתכון סלט ירקות אפויים.
אם יש לך אפונה משקית קפואה אפשר לשלב עם השעועית הירוקה.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
הכנתי את המתכון הזה ואת המתכון של סלמון עם רוטב טריאקי
ולא מבינה למה הדג תמיד יוצא לי לא לעיס ולא רך בכלל?
היי ענת,
הוא יוצא לך קשה/יבש?
את קונה סלמון טרי או קפוא? אם קפוא, את מפשירה אותו לגמרי לפני הבישול?
זה גם יכול להיות כתוצאה מאפית או בישול יתר. כמה זמן אפית אותו?
אני משתמשת בקפוא בד”כ בנתח בינוני-עבה. תמיד מפשירה לילה לפני במקרר.
אחרי האפייה או הבישול הוא לא רך בכלל, יוצא קשה (כמו שלועסים מסטיק).
אני הולכת לפני הזמן שבמתכון לפעמים מוסיפה עוד דקה-שתיים
לדעתי זה קשור בסוג הסלמון ובעובדה שהוא קפוא. אני ממליצה שתנסי פעם אחת לקנות סלמון טרי. זה אמנם עולה יקר יותר אבל את מיד תבחיני בהבדל.
אני אנסה בלי נדר עם טרי.
מודה לך!
שלום,
האם אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה?
האם אופן ההכנה זהה או שצריך להרתיח אותה לפני?
תודה, דניאלה
היי דניאלה,
אפשר אבל מומלץ לבשל אותה קודם במים רותחים במשך כ-5 דקות, לסנן ולייבש היטב. לאחר מכן ניתן להשתמש בה למתכון.
יש תחליף לדבש? לא כזה מת עליו. ..
אפשר לשים סילאן או סירופ מייפל.
היי : ) , רציתי לדעת אם אפשר במקום השעועית,אדממה קפוא ?
היי מיכל,
לדעתי זה פחות מתאים לאכול עם הדג כי להבדיל משעועית ירוקה שאוכלים את כולה, כשמדובר באדממה אוכלים רק את פולי הסויה מבפנים.
פעם ראשונה שהכנתי סלמון יצא מעולהההה 🙂
תודה על מתכון נהדר ובכלל על אתר נפלא 🙂
משתמשת המון במתכונים באתר.
תודה אביבה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
שכחתי לדווח לך שקצת צרבתי את זה ונראה לי שזה דווקא רעיון לא רע.
שוב תודה ויום טוב לך!
שמחה לשמוע!
תודה דבי ושבוע נפלא 🙂
יצא מקסים. מאד אהבו את זה. קל כ”כ להכנה!
תודה לך אפרת!
כמובן, תודה רבה!
יוצא צבע יפה?
היי דבי,
זמן האפיה משתנה בהתאם לעובי הסלמון. אם יוצא לך מוצלח תאפי כמו שאת רגילה.
אני אופה בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
מומלץ להבריש את הדג לאחר כ-8 דקות אפיה ואז יש לו צבע יפה.
הי אפרת
אני רגילה לאפות סלמון ב220 מעלות 20 דק’
את מתכוונת לאפיה בגריל?
שלום אפרת,
אני שידרגתי את המתכון המעולה שלך, עם כפית חרדל .
מוסיף המון טעם. אני גם מוסיפה ענף של רוזמרין, מבשם את הדג
והטעם נפלא.
גליה שרייבר,
חיפה.
נשמע מעולה 🙂
תודה דליה ויום מקסים
הכנתי הערב. יצא פיצוץ, אפילו הילד שלא ממש חובב דגים אמר שזה הדבר הכי טעים בעולם. תודה רבה על השיתוף. הגשתי על מצע של אורז שבושל עם תרד והיתה ארוחה נפלאה. תודה!
תודה רונה, שמחה לשמוע 🙂
גם השאריות ישר מהמקרר היו טעימות, והיום הכנתי עם פטריות שמפיניון טריות ופרוסות דקיקות של קישואים ויצא נהדר.
נשמע מעולה 🙂
תודה רונה
האם ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים? והאם זה יהרוס את הטעם?
וחייבת לציין שהאתר הזה מווושלם….הכל יוצא לי טעים , כל המתכונים שלך.
כן בקי, אפשר. כדאי לשטוף אותה היטב ולסנן כדי שלא יישאר טעם לוואי של השימורים.
המשך יום נפלא 🙂
בקי שעועית ירוקה משומרת? יש דבר כזה?
אפשר מפילה סלמון קפוא?
כן אור, אפשר.
שבת שלום 🙂
הי,
האם מניחים את נתחי הסלמון על השעועית בתבנית או זה לצד זה? תודה רבה!
היי סהר,
מניחים בתבנית זה לצד זה.
יום נפלא 🙂
היי
אפשר לשים במקום סויה רוטב טריאקי?
היי הילה,
אם את שמה רוטב טריאקי אפשר לוותר על הדבש. שימי 4-5 כפות טריאקי.
יום נפלא 🙂
תודה רבה!!!
עליי לציין שכל מתכון שהכנתי מהאתר יצא מוצלח ביותר!
הדג יוצא עסיסי ולא יבש בכלל, הרוטב מעלף!!
תודה רבה על עוד מתכון נפלא, כל כך טעים – ללקק את האצבעות.
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון!
זה קשור להוסיף פטרוזיליה או כוסברה?
היי שירה,
אפשר להוסיף מעט כוסברה קצוצה דק.
שבת שלום 🙂
היי,
תודה על המתכונים המעולים!
לגבי דג סלומון,האם ניתן להכינו מראש יום לפני החג, ואז לחמם בחג ולהגיש?
כן מלי, אפשר.
חג שמח ושנה טובה 🙂
האם צריך לכסות את התבנית במהלך האפיה?
לא מאיה, אין צורך.
תודה רבה על התגובה המהירה!! שבת שלום ושנה טובה 🙂
תודה רבה לך!!!! הרוטב קטלני ביותר והדג יוצא עסיסי וטעים (רק שבמקרה שלי האפייה נמשכה 20 דק אחרת היה חי בפנים)(((:
היי אנה,
שמחה שיצא טעים!
יכול להיות שהנתחים היו גדולים/עבים ולכן זה לקח יותר זמן.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
אפשר לשלב פלפל שחור גרוס?
כן מיכאל, אין בעיה.
האם אפשר לשים סילאן במקום דבש?
היי שרה,
אני חושבת שכן.
שבת שלום 🙂
נהניתי להכין,היה פשוט וקל,ובסוף יצא מאוד טעים.כולם נהנו!
תודה סמי, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי את הסלמון.
קל, פשוט ובעיקר טעים
מומלץ בחום!!!
תודה רבה
תודה אורנה!
שבת שלום 🙂
היי, זה לא זמן קצר מדי? מפחדת שהדג ייצא נא.
היי רונית,
הזמן תלוי בעובי הפילה. אם הוא יחסית עבה אז מומלץ לשים אותו בתנור שחומם מראש כ-12 דקות. בכל מקרה, אפשר לאפות עד 15 דקות מבלי שהוא יתחיל להתייבש.
אלפי שבחים….תודה רבה….יצא מעולה…טעים…קליל… לימי הקיץ המהבילים…תבורכי והעשירי אותנו בעוד ועוד.
תודה ציפי 🙂
יצא מעולה! ממש כמו כל המתכונים שלך! תודה רבה על האתר! כל פעם שאני מחפשת מתכון אני יודעת שאצלך אני אמצא!
תודה רחלי! איזה כיף לשמוע 🙂
המתכון יצא מיוחד.
תודה על המתכון הזה ועל כל האחרים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
אפשר לוותר על השעועית?
או לשים ירק אחר במקום?
היי ענת,
אין בעיה לוותר על השעועית. זה רק תוספת לדג.
את יכולה להגיש את הדג כמו שהוא או לצד ירקות אפויים או מבושלים.
הי:) האם אפשר ללא רוטב סויה?אולי משהו במקום?
היי שיר,
אם אין לך סויה, את יכולה לוותר ולשים במקום מלח (פשוט פזרי מלח עם המלחייה על כל נתח).
תודה 🙂
יצא פשוט מדהים! מתכון נהדר ! טעים ביותר !
תודה רבה המתכון מומלץ
בעלי מאוד מאוד מאוד אהב 🙂
שמחה לשמוע אלכס 🙂
תודה ושבת שלום
תבורכי
מפי עליון שבת שלום
תודה רבה מאיר!
שבת שלום
מתכון מעולה וקל להכנה
תודה על המתכונים שמתאימים לי קל ומהיר וטעימים
במילה שתבורכי ותמשיכי
המון תודה והצלחה בכל אשר תפני.
תודה רבה נחמה יקרה!
דג הסלומון יצא מעולה.
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אצילה ויום נפלא
מתכון פשוט וקל ובטוח טעים. האם אפשרי להכין גם מפילה דג אחר כמו אמנון? תןדה
כן אפשר 🙂
היי שבת שלום .האם את הסלמון לשים בתנור על העור או על הבשר?
היי שי,
יש לשים על הצד של העור (כשהעור כלפי מטה).
שנה טובה 🙂