שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לדג סלמון בתנור ברוטב סויה ודבש עם שעועית ירוקה

מתכון לדג סלמון בתנור

מצרכים (2-3 מנות):

600 גרם נתחי סלמון טרי או קפוא שהופשר

2-3 כוסות שעועית ירוקה מופשרת משקית קפואה (מומלץ להשתמש בשעועית ירוקה עדינה)

תיבול:

3 כפות מיץ לימון

3 כפות רוטב סויה

2 כפות דבש

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

אופן הכנה:

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ומניחים את נתחי הדג והשעועית הירוקה בתבנית (מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפיה).

-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ומתבלים את נתחי הדג  והשעועית הירוקה ברוטב (יש להשאיר 2 כפות רוטב בצד).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 8 דקות. פותחים בזהירות את דלת התנור, מברישים את הדג ביתרת הרוטב (הכוונה ל-2 הכפות שהשארנו בצד) וממשיכים לאפות במשך 2-4 דקות נוספות. מוציאים ומגישים.

*מומלץ להגיש עם לימון.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חמוצים יפניים
פשטידת תרד ובטטה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
snaron90 (09:11 12.01.2020)

היי אפרת, תתחדשי על עיצוב האתר קודם כל!!
המתכון פגז, האם עובר טוב הקפאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 12.01.2020)

תודה 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן בתנאי שהדג היה טרי ולא קפוא.
בכל מקרה, לא מומלץ להקפיא יותר משבוע.
שבוע נפלא

Avatar
snaron90 (12:06 12.01.2020)

ואם הוא קפוא אז אין מצב להקפיא? (אין לי אפשרות לקנות טרי)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 12.01.2020)

אפשר אבל זה ייצא פחות טעים.

Avatar
תמר (21:17 9.01.2020)

יש שינוי במתכון אם אני רוצה להכין רק את הדג בלי השעועית?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 9.01.2020)

לא, אין שינוי.

Avatar
חיה (22:43 5.01.2020)

היי אפרת
האם צריך לשים את הדג במים ולימון ליפני כניסתו לתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:53 6.01.2020)

אין צורך להשרות, מספיק לתבל וישר להכניס לתנור.

Avatar
אדם לב ארי (13:16 5.01.2020)

אחלה של מתכון, מת על המתכונים שלך! תודה רבה:) אעדכן כשאטעם, בטוח שיצא טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 5.01.2020)

תודה אדם 🙂
בתאבון! ושיהיה שבוע מעולה

Avatar
עדי (12:35 1.01.2020)

שלום אפרת. אוהבת את האתר שלך ויצא לי להכין כמה מתכונים. ממש תודה.
עכשיו הכנתי את הסלומון, איך יודעים שזה מוכן? כי זה עדין ורדרד..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 1.01.2020)

היי עדי 🙂
הסלמון מוכן כאשר הוא מתפורר בקלות בנגיעת מזלג ואם הצבע שלו ורוד-לבן אטום. אם הוא ורוד שקוף הוא עדיין לא מוכן.

Avatar
אילנה הייזלר (10:30 24.11.2019)

אפשר במקום דבש להשתמש בסילאן?
יש תינוק בבית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 24.11.2019)

כן אפשר.

Avatar
חני (10:35 14.11.2019)

הכנתי ויצא טעים בטרוףף!! כמו כל המתכונים באתר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 14.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
דבורה ר. (21:46 4.08.2019)

אפשר לעשות את זה עם ברוקולי סנפרוסט במקום שעועית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:16 5.08.2019)

כן.

Avatar
מיכל (14:39 22.06.2019)

היי, האם להניח את הדג עם העור כלפי מעלה או מטה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 22.06.2019)

עם העור כלפי מטה.

Avatar
רחלי (10:06 4.06.2019)

הי אפרת משתמשת מלא באתר שלך ואת המתכון הזה הכנתי בלי סוף כבר… כל פעם שאני מכינה אבל זה לא יוצא לי שחום.. יש אפשרות לתת לסלמון מראה יותר שחום מבלי לייבש אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 4.06.2019)

היי רחלי,
נכון, זה לא אמור לצאת שחום אבל כדי לתת לו קצת יותר צבע כדאי להשאיר קצת רוטב בצד ולהבריש את הדג לאחר כ-8 דקות אפיה. לאחר מכן להחזיר לתנור.

Avatar
רינה (23:45 2.07.2019)

היי רחלי

בכדי שזה יצא שחום ב 2-3 דקות האחרונות לאחר ההברשה החוזרת תעלי את הדגים לחלק העליון של התנור
יצא לי ממש שחום עם מראה אפילו של גריל ומצד שני ממש לא יבש !!!
תנסי 🙂

Avatar
לירז (01:45 1.03.2019)

שלום וברכה
איזה תוספת מומלצת עם הדג ?שתהיה ארוחה ממש?(סעודה שלישית)
תודה מראש
וחייבת לציין שמכינה הרבה מתכונים ואת פזוט אלופה.הכל קליל ולא מסובך.עם דברים שכמעט תמיד יש בבית.תבורכי!שבת שלום!!

Avatar
הדס (11:40 4.02.2019)

הי אפרת,
תודה על האתר השימושי!!
האם ל-7 פרוסות סלמון ללא שעועית ירוקה יהיה צורך להפחית או להוסיף מהרוטב? (אני שואלת כי אני רואה שמה שנותן את המליחות לדג במתכון הוא רוטב הסויה ואין מלח במתכון).

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 4.02.2019)

היי הדס,
ל-7 נתחי סלמון יהיה כדאי להכפיל את כמויות הרוטב ב-2.

Avatar
נאוית (18:55 30.01.2019)

האם אפשר להוסיף פולי סויה ולהקפיץ יחד עם השעועית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 30.01.2019)

כן אפשר.

Avatar
אביבית (10:37 11.12.2018)

שאלה נוספת,
אני יכולה להכין בו זמנית בתנור עוף עם תפוחי אדמה וסלמון, כמובן שכל אחד מהם במגש מופרד.
אם כן, האם כדאי לכסות את העוף בכדי שלא יקבל את הריחות של הדג ולהפך? או שזה לא כזה משנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 11.12.2018)

היי אביבית,
בגלל שהאפיה של הסלמון קצרה עדיף לאפות אותו לחוד. סיבה נוספת היא שהוא זקוק ל"מכת חום" וכשאופים איתו מגש נוסף הטמפ' בתנור יורדת.
לגבי כמות, זה תלוי. זו מנה ראשונה או שיש מנות נוספות שמוגשות איתה? כי אם כן מספיק להכין כמות כפולה.

Avatar
אביבית (10:31 11.12.2018)

היי אפרת,
מה הכמות שאני צריכה לקנות בעבור 6 מבוגרים ו 2-3 ילדים?
תודה!

Avatar
מרים (08:07 11.12.2018)

הכנתי כמה פעמים, יצא מאוד טעים, תודה רבה!
יש לי שאלה כלית לגבי מתכונים עם סלמון: בדרך כלל אני קונה פילה קפוא עם עור, כך שיש לחתוך אותו ולהסיר את העור. אני די מסתבכת עם זה. האם יש דרך קלה להכין נתחים מוכנים לאפיה מפילה של חתיכה גדולה עם עור? או שפשוט לקנות כבר חתוך וללא עור ולא להסתבך? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 11.12.2018)

היי מרים,
אפשר לאפות/לבשל את הסלמון עם העור ולהסיר את העור לפני ההגשה כי אז הוא מתנתק בקלות.
אפשרות נוספת היא לקנות פילה ללא עור כי כשהוא קפוא באמת קשה להסיר ממנו את העור.
יום מקסים 🙂

Avatar
דבי (00:29 16.11.2018)

לילה טוב,

אופים ואופים ולא נאפה.

שמתי על גריל 275 מעלות לפי הזמן שלך וחלק נשאר נא.

במתכון הרגיל שלי: תיבול וירקות (בלי טיפת שמן), אני אופה כעשרים דקות בגריל 275 וזה

מתבשל מעולה.

האם הרוטב משפיע על משך האפיה?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 16.11.2018)

היי דבי,
275 על מצב גריל זה צריך להיות מוכן. הרוטב לא אמור להשפיע על זמן האפיה. ממש מוזר.
אולי כדי שהם יאפו כמו שצריך מבפנים כדאי לשנות את מצב התנור לחום עליון וחום תחתון.
הם היו עבים במיוחד או עובי כמו תמיד?

Avatar
דבי (09:20 16.11.2018)

בסוף (וסוף ארוך) יצא ממש מעדן!מומלץ בחום!

העובי רגיל חושבני. כנראה התנור משחק לי.

שאלה לא דחופה ללפני שבת: אני מחפשת מתכונים לעוגיות בחומרים הכי פשוטים וכמה שפחות

חומרים (צריה שיהיו אורגנים) אבל טעימות! אם תוכלי לתת לי קישורים מה טוב.

תודה לך ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 16.11.2018)

היי דבי,
שמחה שבסוף ההמתנה השתלמה.
את מחפשת עוגיות טבעוניות או שזה יכול להיות מבוסס על ביצים, סוכר, שמן וכו'?

Avatar
דבי (20:37 17.11.2018)

שבוע טוב!

חושבת שהנקודה היא אורגניות וקשה להשיג חומרים כאלו אז אני מחפשת עוגיות עם מינימום חומרים.

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 17.11.2018)

שבוע טוב!
מצרפת מתכונים לעוגיות טעימות עם 5 מצרכים בלבד:
עוגיות מייפל
עוגיות מקמח כוסמין
עוגיות קינמון
עוגיות טחינה

Avatar
גניה (11:28 8.11.2018)

שלום, האם מתאים להוסיף כוסברה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 8.11.2018)

אפשר להוסיף מעט עלים קצוצים דק.

Avatar
יממ (00:17 23.09.2018)

האם צריך לכסות את התבנית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 23.09.2018)

לא, אין צורך.
חג שמח 🌺

Avatar
סיר (21:34 12.09.2018)

הכנתי לר"ה ויצא ט ע י ם ברמות,
תודה רבה ,
זה האתר הכי שימושי אצלי בדפדפן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 13.09.2018)

כיף לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים 🌺

Avatar
נסטיה (22:53 4.09.2018)

היי אפרת אני רוצה להכין סלמון ברוטב טריאקי בתנור.. ראיתי שיש לך מתכון למחבת.. אפשר לקחת את הרוטב של המחבת ולשים בתנור? זה הולך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 5.09.2018)

כן אפשר.

Avatar
ליאה (12:45 17.08.2018)

מעולה. הכנתי כבר מספר פעמים, עם השעועית ובלי השעועית ויוצא מצויין.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 17.08.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליאה

Avatar
חנה (18:15 17.07.2018)

יצא מצוין! תודה רבה

עשיתי בלי שעועית.. הרבה רוטב אבל גם מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 17.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חנה

Avatar
שפית (19:51 16.07.2018)

נגמר לי השמן זית… אפשר עם שמן אחר, אגוזים\קנולה?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 16.07.2018)

כן, קנולה.

Avatar
יוליה (18:12 22.06.2018)

תודה רבה על המתכון! יצא טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 22.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יוליה.

Avatar
תמר (14:44 22.06.2018)

היי
רוטב סויה כהה או בהירה? יש הבדל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 22.06.2018)

אין הבדל משמעותי. אם יש לך את הכהה אז שימי אותו.

Avatar
דניאלה (08:07 5.04.2018)

בוקר טוב, אני רוצה להשתמש בהצעה של לימון-שמן-מלח-פלפל שחור, כי במוצרים האחרים אני לא משתמשת בפסח.
תוכלי בבקשה לתת לי כמויות? ואני חושבת להוסיף גם סוכר (תחליף קצת עלוב לדבש…), נראה לך? ואם כן – כמה?
תודה רבה על כל המתכונים, אני די חדשה באתר וזה המתכון השני שאני מכינה. הראשון היה עוגת קרם קפואה לפורים, יצא מעולה וקצרה מחמאות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 5.04.2018)

היי דניאלה,
את יכולה לתבל את הדג ב-3 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אין צורך להוסיף סוכר אם לא שמים סויה. אם את אוהבת ומשתמשת בשום אפשר להוסיף גם 3 שיני שום כתושות.
חג שמח 🙂

Avatar
אודליה (23:22 1.03.2018)

היי אפרת! קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! הכנתי אולי חצי מהאתר לכבוד פורים (ומסתבר שלא רק אני, גם גיסתי הגיעה עם עוגה ואמרה שזה "מהאתר שלך" – זאת אומרת האתר הכל כך אהוב עלי שאני לא מפסיקה לדבר עליו 🙂 ) כמובן שהכל יצא מושלם! שאלי לי: אני מאוד רוצה להכין את הסלמון הזה, אבל תמיד כשאני אופה סלמון בתנור, עולה שכבה או גושים גדולים של שומן לבן למעלה וזה ממש הורס את המראה של התבשיל. האם זה קורה גם לך? ואם כן, יש לך אולי איזה טריק איך אפשר למנוע את זה?? תודה רבה ושושן פורים שמח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 2.03.2018)

היי אודליה,
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
לגבי הסלמון, זה חלבון שמופרש מהדג בזמן האפיה. זה קורה בדר"כ לכל מי שאופה סלמון, גם בדגים טריים וגם קפואים.
אין לי טריק מיוחד אבל שמעתי פעם על שיטה של השריית הדג במי מלח כ-10 דקות לפני האפיה (כוס מים מעורבב עם כף מלח). חייבת לציין שלא ניסיתי בעצמי.

Avatar
אסתי (19:10 22.02.2018)

יצא טעים מאוד תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 22.02.2018)

תודה אסתי, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
יובל (13:38 11.02.2018)

שלום!
אם אני משתמשת בסלומון אפוי, האם אני צריכה להפשיר אותו לפני שאני מכניסה אותו לתנור? או אפשר להשתמש בו ישר גם כשהוא קפוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 11.02.2018)

כן, יש להפשיר אותו לפני.

Avatar
אורלי (09:50 2.02.2018)

הי אפרת,
מה נשמע
הכנתי סלמון צריבה במחבת עם פטריות
אני מעוניינת להכין לזה רוטב ,
תוכלי להמליץ על רוטב טוב.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 2.02.2018)

היי אורלי,
אני חושבת שהרוטב פטריות שבמתכון בורקס תפו"א יכול להתאים.

Avatar
אירה (22:41 21.01.2018)

הכנתי לפי המתכון.. אבל לא היה לי דבש אז השתמשתי בסילאן.. יצא מאוד מאוד טעים..
הכנתי לצד זה גם כרובית בתנור לפי המתכון שלך וגם יצא מאוד מאוד טעים.. היה טוב לאכול אותם ביחד.. מעדן!!!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 21.01.2018)

שמחה שנהנית!
תודה על העדכון 🙂

Avatar
ליטל (15:34 31.12.2017)

האם אפשר לעשות את המתכון עם סטייק סלמון עם עצם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 31.12.2017)

כן, אפשר.

Avatar
ליטל (18:24 31.12.2017)

תודה 🙂

Avatar
ליטל (12:02 1.01.2018)

היי אפרת
אני שמחה לעדכן שהדג יצא פשוט נפלא !!
טעים בטירוף !!
ועכשיו שאלה – האם ניתן להקפיא אותו? נשארו לי 3 חתיכות סטייק גדולות וטעימות ואין מי שיאכל בימים הקרובים..
תודה לך !
אני מכורה לאתר שלך 🙂
גם השניצלים בתמונה הם ממתכון נהדר שלך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 1.01.2018)

זה נראה ממש טוב! 🙂
אם הדג היה טרי אז אין בעיה להקפיא אותו. אם הוא היה קפוא והופשר פחות מומלץ.

Avatar
ליטל (13:34 1.01.2018)

היה קפוא והופשר 🙁
ההקפאה תפגע רק בטעם או גם עלולה לקלקל את הדג ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 1.01.2018)

גם הטעם וגם אומרים שמבחינה בריאותית זה פחות מומלץ.

Avatar
קרינה (01:05 15.12.2017)

היי אפרת,
האם יש תחליף לרוטב סויה או שאפשר להמעיט ברוטב הסויה? והאם ניתן לא לשים דבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 15.12.2017)

היי קרינה,
אם את רוצה לוותר על הסויה והדבש פשוט תתבלי בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. את יכולה גם לשים כמה עלי פטרוזיליה קצוצים.

Avatar
רוני (00:22 19.11.2017)

היי, אם אני רוצה להוסיף את התפוחי האדמה לתבנית? ולא רוצה להכין בנפרד?
אפשר לחמם אותם במיקרו 2 דק לפני?
ראיתי את זה במתכון שלך עם החזה עוף והבטטה
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 19.11.2017)

היי רוני,
אפשר אבל כדאי לשים אותם במיקרוגל יותר זמן עד שיהיו רכים לגמרי ורק אז לשים אותם בתנור עם הדג.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
ילנה (15:25 18.11.2017)

שלום,
יש לי כמה שאלות לגבי המתכון.
אם אני משתמשת בנתחי סלמון (5 פרוסות), אז זמן ההכנה עדיין 12 דקות (פרוסות בעובי שונה)?
אם אני גם רוצה להכין תפו"א מוקרם , מה הסדר של הכנה. מה להכין קודם סלמון או תפו"א.
אשמח לתשובה מהירה.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 18.11.2017)

היי ילנה,
זמן האפיה אינו משתנה.
קודם כדאי להכין את תפו"א.

Avatar
ילנה (23:04 18.11.2017)

תודה רבה

Avatar
אביבית (21:58 3.11.2017)

סיימתי להכין לפני כמה דקות וואו יצא מצויין.מצטרפת להמלצות לפניי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 4.11.2017)

תודה אביבית, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
דנה (14:18 31.10.2017)

היי 🙂 תודה על המתכון! רציתי לשאול.. מה הכמויות אם אני מכינה קילו וחצי? פשוט להכפיל בשלוש בערך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 31.10.2017)

כן, להכפיל ב-3.

Avatar
שירה (21:54 29.10.2017)

הי אפרת יקירה! הכנתי את הדגים ללא התוספת, וחזרתי לעדכן שיצא טעים ברמות! ממש אהבנו…
תודה לך על הכל ותמשיכי במה שאת עושה כי זה עושה פלאות בהרבה בתים… 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 29.10.2017)

תודה שירה! ❤

Avatar
אסנת (19:46 29.10.2017)

היי אפרת,
חייבת לומר שאני מאוד ניהנת מהמתכון, הכנתי אותו מספר פעמים והמשפחה בכל פעם משבחת,
תודה רבה, אסנת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 29.10.2017)

תודה אסנת, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אירית (18:23 8.10.2017)

היי אפרת הכנתי את הדג ובגלל שהנתח היה עבה אפיתי אותו כמעט חצי שעה. הוא יצא מתקתק כדי שיהיה פחות מתוק אז לשים 1 כף דבש או לא לשים בכלל וגם אחרי שהיה מוכן המלחתי כי לא היה מספיק מלוח אולי כי הנתח היה גדול בערק קילו.הדג והשעועית טעים וקל הכנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 8.10.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
גלית (08:34 4.10.2017)

קודם כל תודה רבה על המתכונים.
האם אפשר להשתמש בפרוסות ולא בפילטים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 4.10.2017)

כן. כל עוד הדג פרוס ללא עצמות אז אין בעיה.

Avatar
יאמי (05:39 4.10.2017)

הכנתי עם סילאן במקום דבש כי לא היה, יצא מאוד טעים!!
הלימון מוסיף המון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 4.10.2017)

תודה על העדכון!
חג שמח 🙂

Avatar
רוני (21:06 25.09.2017)

היי, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף פפריקה או שזה לא קשור?
והאם יש לך המלצה נוספת לסלמון בתנור בתיבול קצת שונה? ללא סויה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:28 25.09.2017)

היי רוני,
אפשר לתבל את הסלמון ב 2 כפות שמן זית/קנולה, כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1-2 שיני שום, מעט מלח ופלפל שחור.

Avatar
אוה (10:56 15.09.2017)

הי, אם אני רוצה להכין אותו מראש כדי שיהיה מוכן שהאורחים מגיעים, כמה זמן צריך כדי לחמם אותו והאם נשאר בסדר?
תודה,
אוה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 15.09.2017)

אם יש לך אפשרות לאפות לפני ההגשה זה עדיף (זאת אפיה קצרה של כ-12 דקות) ואז את יכולה להכין את הדג עם התיבול בתבנית ולשמור במקרר עד האפיה.
אם לא, אפשר לאפות את הדג כ-10 דקות ואח"כ לעטוף את התבנית בנייר כסף ולשמור בחוץ. לפני ההגשה אפשר לחמם 5-7 דקות.

Avatar
שמחה (זכר) פרידמן (11:38 29.08.2017)

אני מתפלא שיש כאלה שעדיין לא יודעים שדגים ולימון זה שידוך כמעט מחייב

Avatar
מילה (18:17 25.08.2017)

רציתי לשאול,אם אין לי לימון אפשר לוותר או אולי יש משהו אחר שיכול להחליפו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 25.08.2017)

היי מילה,
הלימון מוסיף טעם, בעיקר בדגים. לא יודעת איך זה ייצא בלי.

Avatar
לוליק (20:14 22.08.2017)

ואווו טעם מושלם! אפילו בעלי (הלא אוכל שום דבר חוץ מבשר) אמר שיצא מאוד טעים!! תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:44 22.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
עדנה (16:08 12.08.2017)

יצא נפלא. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:44 12.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
תמי (09:50 12.08.2017)

יצא מעולה.. (טוב יותר מסלמון שאכלתי בארוע במסעדה) תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 12.08.2017)

תודה תמי, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דנה (21:22 9.08.2017)

היי!

ניתן להכין את הדג עם ברוקולי טרי מקום שעועית ואיך מכינים אם כן?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 10.08.2017)

היי דנה,
אפשר להכין עם ברוקולי טרי. יש לחתוך לפרחים, לשטוף במים ולאחר מכן לבשל במים רותחים עד שניתן לנעוץ מזלג בברוקולי בקלות. לאחר מכן לסנן ולשים בתנור יחד עם הדג.
יום מקסים 🙂

Avatar
ציפו (12:35 21.07.2017)

קניתי דג טרי והקפאתי האם חייבים להפשיר לפני הכניסה לתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:16 21.07.2017)

רצוי להפשיר.

Avatar
נועה (17:49 17.07.2017)

היי,
תודה על כל המתכונים המעולים!!
שאלה האם ניתן לוותר על הדבש? או מה אפשר לשים במקום? (אין לי גם סילאן ????)
תודה מראש!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:15 17.07.2017)

היי נועה,
יש לך במקרה סירופ מייפל? אם כן אפשר לשים במקום. אם אין, אני מניחה שאת יכולה לשים סוכר (כ-2 כפות שטוחות).

Avatar
מלכי (12:59 14.07.2017)

יצא מושלם ברוך ה וכל כך קל להכנה.
נעזרת המון במתכונים שלך
אתר מצוין.
תודה ושבת שלום!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:29 14.07.2017)

תודה מלכי, שבת שלום 🙂

Avatar
מאור (13:04 4.07.2017)

תודה על המתכון, עשיתי מדג קפוא (שהופשר), יצא מושלם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:02 4.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
שרון (13:16 30.05.2017)

היי אפרת, כל שולחן שבועות שלי ממך .. שאלה את הסלמון צריך להשרות קודם במלח גס ולימון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:22 30.05.2017)

היי שרון,
לא חובה במקרה הזה.
חג שמח 🙂

Avatar
תמר (21:47 29.05.2017)

הי. תודה..
ציך לכסות את הדג כשמכניסים לתנור? או להכניס פתוח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:57 29.05.2017)

אין צורך לכסות.
חג שמח 🙂

Avatar
רפי (16:30 29.05.2017)

וואוו, רציתי לומר לך שיצא מאוד טעים… פשוט התחסל… ממש תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:27 29.05.2017)

תודה רפי, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

Avatar
רפי (10:21 26.05.2017)

היי, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש ברוטב סויה בסגנון סיני במקום רוטב סויה רגיל??

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:22 26.05.2017)

כן, אפשר בהחלט.

Avatar
איתי (08:11 25.05.2017)

היי
האם ניתן להכין את הדג גם בטוסטר אובן ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:06 25.05.2017)

כן איתי, אפשר.

Avatar
איתי (11:58 25.05.2017)

היי
תודה על התגובה המהירה , שאלה נוספת : האם צריך להפשיר לפני את השעועית הקפואה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:36 25.05.2017)

כן רצוי להפשיר. כדי לזרז את ההפשרה אפשר פשוט להשרות את השעועית במים רותחים כדקה ולסנן.

Avatar
דינה (13:10 21.05.2017)

יצא מוצלח במיוחד!
מאמצת את המתכון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:43 21.05.2017)

תודה דינה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא

Avatar
אפרת (16:58 17.03.2017)

הי, תודה על מתכונים מצוינים. מה אפשר להוסיף במקום שעועית ירוקה? יש לי מעט…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:18 17.03.2017)

האמת שכל ירק כמעט יכול להתאים. תשתמשי במה שיש לך. תחתכי את הירקות לקוביות קטנטנות כדי שיאפו מהר. ראי מתכון סלט ירקות אפויים.
אם יש לך אפונה משקית קפואה אפשר לשלב עם השעועית הירוקה.
שבת שלום 🙂

Avatar
ענת (15:46 7.03.2017)

היי אפרת,
הכנתי את המתכון הזה ואת המתכון של סלמון עם רוטב טריאקי
ולא מבינה למה הדג תמיד יוצא לי לא לעיס ולא רך בכלל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:01 7.03.2017)

היי ענת,
הוא יוצא לך קשה/יבש?
את קונה סלמון טרי או קפוא? אם קפוא, את מפשירה אותו לגמרי לפני הבישול?
זה גם יכול להיות כתוצאה מאפית או בישול יתר. כמה זמן אפית אותו?

Avatar
ענת (20:34 7.03.2017)

אני משתמשת בקפוא בד"כ בנתח בינוני-עבה. תמיד מפשירה לילה לפני במקרר.
אחרי האפייה או הבישול הוא לא רך בכלל, יוצא קשה (כמו שלועסים מסטיק).
אני הולכת לפני הזמן שבמתכון לפעמים מוסיפה עוד דקה-שתיים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:19 7.03.2017)

לדעתי זה קשור בסוג הסלמון ובעובדה שהוא קפוא. אני ממליצה שתנסי פעם אחת לקנות סלמון טרי. זה אמנם עולה יקר יותר אבל את מיד תבחיני בהבדל.

Avatar
ענת (22:07 7.03.2017)

אני אנסה בלי נדר עם טרי.
מודה לך!

Avatar
דניאלה (15:30 22.02.2017)

שלום,
האם אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה?
האם אופן ההכנה זהה או שצריך להרתיח אותה לפני?
תודה, דניאלה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:37 22.02.2017)

היי דניאלה,
אפשר אבל מומלץ לבשל אותה קודם במים רותחים במשך כ-5 דקות, לסנן ולייבש היטב. לאחר מכן ניתן להשתמש בה למתכון.

Avatar
Dorazabi10 (08:47 17.02.2017)

יש תחליף לדבש? לא כזה מת עליו. ..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:10 17.02.2017)

אפשר לשים סילאן או סירופ מייפל.

Avatar
מיכל (18:10 10.02.2017)

היי : ) , רציתי לדעת אם אפשר במקום השעועית,אדממה קפוא ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:40 10.02.2017)

היי מיכל,
לדעתי זה פחות מתאים לאכול עם הדג כי להבדיל משעועית ירוקה שאוכלים את כולה, כשמדובר באדממה אוכלים רק את פולי הסויה מבפנים.

Avatar
אביבה (17:14 3.02.2017)

פעם ראשונה שהכנתי סלמון יצא מעולהההה 🙂
תודה על מתכון נהדר ובכלל על אתר נפלא 🙂
משתמשת המון במתכונים באתר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:42 3.02.2017)

תודה אביבה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

Avatar
דבי (12:07 29.01.2017)

שכחתי לדווח לך שקצת צרבתי את זה ונראה לי שזה דווקא רעיון לא רע.
שוב תודה ויום טוב לך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:29 29.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה דבי ושבוע נפלא 🙂

Avatar
דבי (12:06 29.01.2017)

יצא מקסים. מאד אהבו את זה. קל כ"כ להכנה!

תודה לך אפרת!

Avatar
דבי (16:16 26.01.2017)

כמובן, תודה רבה!

יוצא צבע יפה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:04 26.01.2017)

היי דבי,
זמן האפיה משתנה בהתאם לעובי הסלמון. אם יוצא לך מוצלח תאפי כמו שאת רגילה.
אני אופה בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
מומלץ להבריש את הדג לאחר כ-8 דקות אפיה ואז יש לו צבע יפה.

Avatar
דבי (16:08 26.01.2017)

הי אפרת
אני רגילה לאפות סלמון ב220 מעלות 20 דק'
את מתכוונת לאפיה בגריל?

Avatar
גליה שרייבר (12:00 2.02.2017)

שלום אפרת,

אני שידרגתי את המתכון המעולה שלך, עם כפית חרדל .
מוסיף המון טעם. אני גם מוסיפה ענף של רוזמרין, מבשם את הדג
והטעם נפלא.

גליה שרייבר,
חיפה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:21 2.02.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה דליה ויום מקסים

Avatar
רונה (21:37 5.01.2017)

הכנתי הערב. יצא פיצוץ, אפילו הילד שלא ממש חובב דגים אמר שזה הדבר הכי טעים בעולם. תודה רבה על השיתוף. הגשתי על מצע של אורז שבושל עם תרד והיתה ארוחה נפלאה. תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:42 5.01.2017)

תודה רונה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
רונה (20:35 13.01.2017)

גם השאריות ישר מהמקרר היו טעימות, והיום הכנתי עם פטריות שמפיניון טריות ופרוסות דקיקות של קישואים ויצא נהדר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:07 13.01.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה רונה

Avatar
בקי אשטה (14:56 4.01.2017)

האם ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים? והאם זה יהרוס את הטעם?
וחייבת לציין שהאתר הזה מווושלם….הכל יוצא לי טעים , כל המתכונים שלך.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:17 4.01.2017)

כן בקי, אפשר. כדאי לשטוף אותה היטב ולסנן כדי שלא יישאר טעם לוואי של השימורים.
המשך יום נפלא 🙂

Avatar
רונה (19:05 13.01.2017)

בקי שעועית ירוקה משומרת? יש דבר כזה?

Avatar
Or (10:51 16.12.2016)

אפשר מפילה סלמון קפוא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:45 16.12.2016)

כן אור, אפשר.
שבת שלום 🙂

Avatar
סהר (12:19 10.11.2016)

הי,
האם מניחים את נתחי הסלמון על השעועית בתבנית או זה לצד זה? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:36 10.11.2016)

היי סהר,
מניחים בתבנית זה לצד זה.
יום נפלא 🙂

Avatar
הילה (09:47 10.11.2016)

היי
אפשר לשים במקום סויה רוטב טריאקי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:00 10.11.2016)

היי הילה,
אם את שמה רוטב טריאקי אפשר לוותר על הדבש. שימי 4-5 כפות טריאקי.
יום נפלא 🙂

Avatar
הילה (10:28 10.11.2016)

תודה רבה!!!
עליי לציין שכל מתכון שהכנתי מהאתר יצא מוצלח ביותר!

Avatar
רגינה (18:38 1.11.2016)

הדג יוצא עסיסי ולא יבש בכלל, הרוטב מעלף!!
תודה רבה על עוד מתכון נפלא, כל כך טעים – ללקק את האצבעות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:10 1.11.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון!

Avatar
שירה (22:32 6.10.2016)

זה קשור להוסיף פטרוזיליה או כוסברה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:49 7.10.2016)

היי שירה,
אפשר להוסיף מעט כוסברה קצוצה דק.
שבת שלום 🙂

Avatar
מלי (21:19 1.10.2016)

היי,
תודה על המתכונים המעולים!
לגבי דג סלומון,האם ניתן להכינו מראש יום לפני החג, ואז לחמם בחג ולהגיש?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:34 1.10.2016)

כן מלי, אפשר.
חג שמח ושנה טובה 🙂

Avatar
מאיה (16:11 30.09.2016)

האם צריך לכסות את התבנית במהלך האפיה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:13 30.09.2016)

לא מאיה, אין צורך.

Avatar
מאיה (16:30 30.09.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה!! שבת שלום ושנה טובה 🙂

Avatar
אנה (13:59 23.09.2016)

תודה רבה לך!!!! הרוטב קטלני ביותר והדג יוצא עסיסי וטעים (רק שבמקרה שלי האפייה נמשכה 20 דק אחרת היה חי בפנים)(((:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:18 23.09.2016)

היי אנה,
שמחה שיצא טעים!
יכול להיות שהנתחים היו גדולים/עבים ולכן זה לקח יותר זמן.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

Avatar
מיכאל (14:29 16.09.2016)

אפשר לשלב פלפל שחור גרוס?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:29 16.09.2016)

כן מיכאל, אין בעיה.

Avatar
שרה (15:26 9.09.2016)

האם אפשר לשים סילאן במקום דבש?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:34 9.09.2016)

היי שרה,
אני חושבת שכן.
שבת שלום 🙂

Avatar
סמי פרץ (16:05 1.09.2016)

נהניתי להכין,היה פשוט וקל,ובסוף יצא מאוד טעים.כולם נהנו!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:29 1.09.2016)

תודה סמי, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אורנה (09:12 26.08.2016)

הכנתי את הסלמון.
קל, פשוט ובעיקר טעים
מומלץ בחום!!!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:23 26.08.2016)

תודה אורנה!
שבת שלום 🙂

Avatar
רונית (19:07 25.08.2016)

היי, זה לא זמן קצר מדי? מפחדת שהדג ייצא נא.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:16 25.08.2016)

היי רונית,
הזמן תלוי בעובי הפילה. אם הוא יחסית עבה אז מומלץ לשים אותו בתנור שחומם מראש כ-12 דקות. בכל מקרה, אפשר לאפות עד 15 דקות מבלי שהוא יתחיל להתייבש.

Avatar
zpi (19:50 17.08.2016)

אלפי שבחים….תודה רבה….יצא מעולה…טעים…קליל… לימי הקיץ המהבילים…תבורכי והעשירי אותנו בעוד ועוד.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:59 17.08.2016)

תודה ציפי 🙂

Avatar
רחלי דיסקינד (19:22 14.08.2016)

יצא מעולה! ממש כמו כל המתכונים שלך! תודה רבה על האתר! כל פעם שאני מחפשת מתכון אני יודעת שאצלך אני אמצא!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:28 14.08.2016)

תודה רחלי! איזה כיף לשמוע 🙂

Avatar
ישעיה (16:55 14.08.2016)

המתכון יצא מיוחד.
תודה על המתכון הזה ועל כל האחרים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:11 14.08.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
ענת (17:43 21.07.2016)

היי אפרת,
אפשר לוותר על השעועית?
או לשים ירק אחר במקום?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:53 21.07.2016)

היי ענת,
אין בעיה לוותר על השעועית. זה רק תוספת לדג.
את יכולה להגיש את הדג כמו שהוא או לצד ירקות אפויים או מבושלים.

Avatar
שיר (20:15 14.07.2016)

הי:) האם אפשר ללא רוטב סויה?אולי משהו במקום?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:41 14.07.2016)

היי שיר,
אם אין לך סויה, את יכולה לוותר ולשים במקום מלח (פשוט פזרי מלח עם המלחייה על כל נתח).

Avatar
שיר (20:52 14.07.2016)

תודה 🙂

Avatar
אלכס (17:02 3.06.2016)

יצא פשוט מדהים! מתכון נהדר ! טעים ביותר !
תודה רבה המתכון מומלץ
בעלי מאוד מאוד מאוד אהב 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:24 3.06.2016)

שמחה לשמוע אלכס 🙂
תודה ושבת שלום

Avatar
מאיר (13:47 19.05.2016)

תבורכי
מפי עליון שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:53 19.05.2016)

תודה רבה מאיר!
שבת שלום

Avatar
מאיר אסולין (15:59 19.05.2016)

מתכון מעולה וקל להכנה

Avatar
ארקין נחמה (12:23 19.05.2016)

תודה על המתכונים שמתאימים לי קל ומהיר וטעימים

במילה שתבורכי ותמשיכי
המון תודה והצלחה בכל אשר תפני.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:26 19.05.2016)

תודה רבה נחמה יקרה!

Avatar
אצילה בנטון (11:16 19.05.2016)

דג הסלומון יצא מעולה.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:25 19.05.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אצילה ויום נפלא

Avatar
zipi (09:54 19.05.2016)

מתכון פשוט וקל ובטוח טעים. האם אפשרי להכין גם מפילה דג אחר כמו אמנון? תןדה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:27 19.05.2016)

כן אפשר 🙂

Avatar
שי (02:30 1.10.2016)

היי שבת שלום .האם את הסלמון לשים בתנור על העור או על הבשר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:32 1.10.2016)

היי שי,
יש לשים על הצד של העור (כשהעור כלפי מטה).
שנה טובה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.