שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

כוס (140 ג’) קמח חומוס

חצי כוס+ 2 כפות (140 מ”ל) מים (מהברז)

תבלינים: חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית כמון, רבע כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים בקערה קמח חומוס עם תבלינים. מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה במרקם של טחינה.

-מעבירים את התערובת לבקבוק לחיץ או לשקית זילוף או לשקית אוכל וגוזרים את הקצה.

-מחממים סיר קטן עם שמן (בגובה 3 ס”מ). כשהשמן חם מזליפים את התערובת בתנועות מעגליות (כמו ספירלה). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה למשך 1-2 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום (שימו לב שזה לא ישחים יותר מידי אחרת יתקבל טעם לוואי).

-מעבירים לנייר מגבת.

טיפים והערות

*לאחר שזה התקרר ניתן לשמור בשקית אטומה במשך כמה ימים.

לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם לחצו – https://www.instagram.com/p/CmHVE9nIW4a/

ראו גם
סמבוסק חומוססמבוסק חומוס
כדורי גבינה מטוגנים כדורי גבינה מטוגנים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אורטל (22:49 28.05.2023)

רציתי לדעת האם אפשר לאפות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:36 29.05.2023)

באפייה לא יצא מוצלח כל כך.

avatar
אורנה (16:26 12.01.2023)

וואו איזה רעיון מהמם,זה צ’יפס חומוס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 12.01.2023)

שמחה שאהבת❤

avatar
אנה (22:04 25.12.2022)

האם אפשר להשתמש בממרח חומוס עם טחינה קנוי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:30 25.12.2022)

לא, זה לא מתאים כאן(:

avatar
פיף (17:33 12.12.2023)

לא, אפשר להחליף בקמח עדשים או אפונה או כל קטניה אחרת, אבל צריך להכין בלילה מקמח של המוצר שלא בושל, בניגוד לממרח חומוס שם המחומוס מבושל.

avatar
חיה (14:48 15.12.2022)

הכנתי, הטעם יצא מעולה. המרקם יותר רך ופחות קריספי , אבל היה אהוב.
סתם, לפעפ הבאה איך אני יכולה שיצא יותר שביר-קריספי?
ובינתיים – תודה לך יקרה=)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 15.12.2022)

שמחה שאהבת את המתכון😊
כדי שהחטיף יהיה יותר קריספי אפשר לטגן קצת יותר זמן (לא יותר מדי אחרת הטעם ייפגע).
כמו כן אפשר להניח את החטיף לקירור על רשת, מה ששומר יותר על הפריכות.

avatar
ל (19:51 12.03.2023)

האם אפשר לאפות במקום לטגן בשמן עמוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:53 12.03.2023)

באפייה יצא הרבה פחות מוצלח.