זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
כוס (140 ג’) קמח חומוס
חצי כוס+ 2 כפות (140 מ”ל) מים (מהברז)
תבלינים: חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית כמון, רבע כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור.
-מערבבים בקערה קמח חומוס עם תבלינים. מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה במרקם של טחינה.
-מעבירים את התערובת לבקבוק לחיץ או לשקית זילוף או לשקית אוכל וגוזרים את הקצה.
-מחממים סיר קטן עם שמן (בגובה 3 ס”מ). כשהשמן חם מזליפים את התערובת בתנועות מעגליות (כמו ספירלה). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה למשך 1-2 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום (שימו לב שזה לא ישחים יותר מידי אחרת יתקבל טעם לוואי).
-מעבירים לנייר מגבת.
*לאחר שזה התקרר ניתן לשמור בשקית אטומה במשך כמה ימים.
לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם לחצו – https://www.instagram.com/p/CmHVE9nIW4a/
רציתי לדעת האם אפשר לאפות
באפייה לא יצא מוצלח כל כך.
וואו איזה רעיון מהמם,זה צ’יפס חומוס
שמחה שאהבת❤
האם אפשר להשתמש בממרח חומוס עם טחינה קנוי?
לא, זה לא מתאים כאן(:
לא, אפשר להחליף בקמח עדשים או אפונה או כל קטניה אחרת, אבל צריך להכין בלילה מקמח של המוצר שלא בושל, בניגוד לממרח חומוס שם המחומוס מבושל.
הכנתי, הטעם יצא מעולה. המרקם יותר רך ופחות קריספי , אבל היה אהוב.
סתם, לפעפ הבאה איך אני יכולה שיצא יותר שביר-קריספי?
ובינתיים – תודה לך יקרה=)
שמחה שאהבת את המתכון😊
כדי שהחטיף יהיה יותר קריספי אפשר לטגן קצת יותר זמן (לא יותר מדי אחרת הטעם ייפגע).
כמו כן אפשר להניח את החטיף לקירור על רשת, מה ששומר יותר על הפריכות.
האם אפשר לאפות במקום לטגן בשמן עמוק?
באפייה יצא הרבה פחות מוצלח.