זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
חצי כוס פירות יער קפואים
300 גרם יוגורט במתיקות מעודנת (BIO)
2 כפות גדושות דבש
חצי כוס (120 מ”ל) חלב ממותק מרוכז (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
אופן הכנה:
-טוחנים במעבד מזון או בלנדר את היוגורט עם פירות היער. מוסיפים דבש וחלב ממותק ומערבבים.
-מעבירים לקופסה אטומה ומקפיאים כ- 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
*מהכמות יוצאים כ-6 כדורים קטנים.
ראו גם
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
היי, יש לי אוכמניות טריות בכמות של כוס. אפשר להכין איתן? האם להכפיל כמויות?
היי,
אפשר להשתמש באוכמניות שהוקפאו ואם זו כמות של כוס אז תכפילי כמויות פי 2.
שלום אפרת 🙂
תודה לך על המתכון ! הכנתי את הגלידה לפי ההוראות יצא מאוד טעיםהכנתי את החלב המרוכז ממותק הוא יצא סמיך ממש בסדר. אחסנתי את הגלידה בהקפאה בקופסאות פלסטיק חד פעמי מהסוג האיכותי אך משום מה י שהרבה קרח בגלידה מה שעושה אותה כמו ברד חלבי. האם יש לך רעיון מה הסיבה לכך ? תודה !
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
יכול להיות שהקופסה לא סגורה לחלוטין? זה עלול לגרום לכך.
האמת שנראה שהקופסא סגורה היטב אולי איכות הקופסא לא מספיקה לכן הסגירה לא מספיק הרמטית ? אשמח לקבל המלצה לקופסא מתאימה לגלידות . תודה רבה ! לימור.
כל קופסת פלסטיק קשיחה ויציבה יחסית מתאימה(:
נראה לך שאפשר להכין עם אפרסקים מקופסת שימורים?
היי,
פירות משימורים פחות מתאימים כאן- יש צורך בפירות קפואים(:
הכנתי את החלב המרוכז, הוא יצא טעים מאד! אבל קצת נוזלי, לא במרקם של חלב מרוכז.
זה עדיין בסדר לשים אותו במתכון הזה?
אם הוא ממש נוזלי לא הייתי שמה אותו. אם הוא יחסית נוזלי אבל לא מדי- אפשר לשים😊
שבוע טוב
האם אפשר להשתמש בזה במקום החלב המרוכז?
וביוגורט סויה?
היי אהובה,
נוזל קוקוס הוא יותר נוזלי, פחות מתוק, ובאופן כללי שונה מחלב מרוכז.
את יכולה לוותר על החלב המרוכז ולשים כ-3 כפות נוזל/חלב קוקוס, אך המרקם יצא יותר קשה ופחות גלידתי.
בהצלחה!
שלום. אין לי אפשרות להשיג יוגורט במתיקת מעודנת. במה אפשר להחליף?
אפשר כל יוגורט (עדיף לא יוגורט יווני)
תודה. האם להוסיף סוכר ליצור מתיקות? והאם אפשר להשתמש גם בלבן?
אפשר להוסיף 2 כפות סוכר. פחות כדאי לבן כי הוא נוזלי יותר.
רציתי לישאול איך מכינים חלב ממותק
היי תהילה,
מצרפת מתכון לחלב מרוכז😊
אני רוצה מתכון עם פירות יער אבל פרווה שיהיה למנה אחרונה בשבת,
תודה רבה רבה
יש עוגה בחושה עם פירות יער.
ויש קינוח עם פירות יער שניתן להכין בגרסת פרווה עם קצפת צמחית ולוותר על הגבינה ואז אפשר להפחית מכמות הסוכר ולשים 2 כפות. במקום חלב אפשר לשים חצי כוס חלב סויה קר (עדיף) או רבע כוס מים קרים
הי אפרת, אפשר להוסיף עוד סוכר או סילאן במקום הדבש? אם כן באיזו כמות? תודה רבה
אפשר לשים 2 כפות גדושות סוכר במקום הדבש.
את הסוכר כדאי לטחון יחד עם היוגורט ופירות היער כדי שיימס.
היי תודה על המתכון אפשר להשתמש ביוגורט רגיל? או שעדיף במתיקות?
עדיף יוגורט במתיקות מעודנת.
היי
אם אשים כפירות יער רק פטל אדום?
יצא טוב?
או שעדיפים גם סוגים אחרים?
תודה
אשר לשים רק פטל אדום.
יצא כל כך טעים ! שמתי יוגורט וקצת שמנת חמוצה פשוט נהדר! הייתי רוצה להרחיב את המגוון…. אפשר להכין בטעם תפוז ? היות והמרקם של המיץ נוזלי איזה התאמות היית עושה למתכון?
היי ענת,
אני חושבת שאפשר להכין את זה עם רכז תפוזים קפוא (הכוונה למיץ תפוזים מרוכז קפוא).
הי אפרת, האם אפשר להכין עם שמנת מתוקה במקום חלב מרוכז? (ושמנת חמוצה במקום יוגורט) תודה
היי נאוה,
במקרה הזה החלב המרוכז הכרחי למרקם. עם שמנת מתוקה זה פשוט יקפא לגוש אחד.
שלום לך אפרת ,
תןדה רבה על המתכונים…
האם אפשר להחליף את הפירות יער באוכמניות?
תודה רבה .
כן אפשר.
הכנתי לפי ההוראות אבל לאחר הקפאה יצא די קשה, לא המרקם הקטיפתי של גלידה.
שמת חצי כוס חלב מרוכז ממותק או שהשתמשת בחלב רגיל?
השתמשתי בחלב מרוכז אבל הוספתי מעט חלב כדי לעזור לבלנדר שללא חלב לא הצליח לטחון
אז כנראה שזו הסיבה. החלב הרגיל גורם למרקם להיות קשה.
הכנתי עכשיו והבלילה לפני ההקפאה נורא מתוקה
אני מקווה שאחרי שתקפא תהיה נורמאלית כיוון שכרגע זה לא אכיל…
נ.ב. הכנתי את החלב המרוכז בעצמי לפי המתכון המצורף
היי אורי,
בדר”כ המתיקות פוחתת לאחר הקפאה.
האם אפשר להחליף את הפרות יער בתרכיז מנגו?
לדעתי כן.
שלום.
איזו עוגה משתלבת עם גלידת פירות יער?
תודה
אני חושבת שעוגת וניל.
אפשר להחליף את החלב המרוכז בחלב רגיל?
בגלל שהוא יותר דליל אפשר לשים 3 כפות אבל צריך לקחת בחשבון שהמרקם לאחר הקפאה ייצא קצת קשה ולא רך ו”גלידתי”.
בהתלהבות הכנסתי למכשיר החדש שקניתי סמוראי (בלנדר חזק אש) יוגורט ופירות יער…אני שואלת את הבעל…ואפה החלב המרוכז..עונה לא אמרתי לך שלא מצאתי😬😬😬נו…טוב…ערבלתי הכנסתי לפריזז.. אחרי 3 שעות הבאתי לו לטעום…אמר פויי חמוץ…הכנסתי שוב לבלנדר והפעם אוספתי את החלב המרוכז שהכנתי לפי המתכון…עם 2 כפות הדבש.. תקשיבו….יצא פצצה…
אין עליך
תודה ענקית
ובפעם הבאה אני לא עושה קיצורים!!
בודקת אם יש את כל המצרכים ומזנקת לעשיה…
שוב תודה לך
את אלופה
✌✌✌✌
תודה לך שחזרת לעדכן!
שבוע טוב 🙂
מה אפשר לשים במקום היוגורט? זה לא יהיה מתוק מדי, גם פירות יער גם דבר וגם החלב?
היי חן,
לפי התגובות אפשר לשים שמנת חמוצה.
זה לא יוצא מתוק מידי כי פירות היער חמוצים וגם כי בהקפאה המתיקות יורדת.
שמנת חמוצה באוה כמות?
תודה על התשובה המהירה
כן.
היי אפרת!
איפה משיגים פירות יער?
בכל סופר, במקררים של המוצרים הקפואים.
יום מקסים 🙂
היי, מה אפשר לשים במקום דבש?
אפשר לשים סירופ מייפל או 1-2 כפות אבקת סוכר.
תודה רבה הכנתי לשבת יצא נפלא . במקום יוגורט שמתי שמנת חמוצה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
המתכונים שלך מעולים ישר כוח!
האם יש לך מתכון של פאז’ קינוח אישי- ארטיק קטן או קובית ארטיק משוקולד
ששמים בברים ומחובר אליהם מקל קטן?
לא אין לי 🙂
יום מקסים
שלום, במה ניתן להחליף את החלב המרוכז?
אפשר להכין גם בלי חלב מרוכז אבל פחות מומלץ כי אז המרקם ייצא פחות רך וגלידתי.
הייי
מהיכן קונים פמרות יער קפואים ?
בכל סופר, במקפיא.
היי אפרת,
זה לא יצא לי שמנתי ורך כמו הגלידה עם השמנת זה קפא והיה קשה לאכילה, למה?
היי עדי,
באיזה יוגורט השתמשת? שמת חצי כוס חלב מרוכז?
אפשר האם אפשר לוותר על החלב מרוכז ולהחליף במשהו אחר?
אפשר לוותר על החלב המרוכז אבל המרקם ייצא פחות רך ו”גלידתי”.
הי אפרת
אפשר להחליף את פירות היער בתותים?
תודה על המתכונים המעולים שלך
כן אפשר.
שלום… אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך !
רציתי לשאול אם יש מתכון של גלידת פרות יער או תותים, אבל פרווה.
שיהיה כמנה אחרונה לסעודת שבת.
תודה !
מצרפת מתכון למוס תותים שניתן להכין בגרסת פרווה ואפשר להקפיא.
יום נפלא
שלום האם אפשר לוותר על הדבש?
כן. זה יהיה פשוט פחות מתוק.