זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
4 בננות גדולות חתוכות קפואות (יש להקפיא מראש)
200 מ”ל יוגורט BIO
4-5 כפות מלאות חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
אופן הכנה:
-שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גלידתי אחיד וחלק (בשלב זה טועמים. אם רוצים לחזק את המתיקות מוסיפים חלב מרוכז ממותק).
-מעבירים לקופסה סגורה מפלסטיק ומכניסים למקפיא למשך כ-6 שעות לפחות.
הערות:
*חלב מרוכז ממותק ניתן לקנות בכל סופר או להכין לבד – מתכון לחלב ממותק מרוכז.
ראו גם
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגה ללא אפייה |
- קסטה אוראו
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
שלום אפרת היקרה,
אין לי חלב ממותק ואני רוצה להכין כעת ולשים סילאן ולהקפיא אבל הבנתי ממך שהדבש/סילאן/מייפל יעשה את המרקם קשה. השאלה שלי היא האם אחרי שאוציא מההקפאה כמה שעות לפני עדיין המרקם יהיה קשה? ואם כן אז מה אפשר לעשות כדי שזה יהיה ניתן לאכילה מבלי לשבור את השיניים. אשמח לתשובה מהירה. תודה 😍
היי,
כדי לקבל מרקם יותר רך וגלידתי אפשר להשתמש בחמאה/חלב מרוכז/שמנת מתוקה/קרם קוקוס.
אם אין לך אפשרות להשתמש באחד מהנ”ל המרקם יהיה כמו אייס קפוא ופחות כמו גלידה(:
הקפאה קצרה לא תעזור כאן.
איזה מרקם יוצא במתכון הזה? הגלידה לא קופאת למצב קשה כמו קרח?
הגלידה קופאת למצב די קשה, אבל לאחר הפשרה של שתי דקות בחוץ היא נהיית במרקם גלידתי ורך יותר.
הי אפרת,
האם יש לך מתכון לגלידה פרווה?
היי,
יש מתכון לגלידה פרווה(:
אפשר גם רק עם 2 או 3 בננות אם אין לי 4?
היי אפרת,
אפשר לשים 3 בננות.
אפשר גם לשלב 2 בננות עם פרי אחר כמו תותים, פירות יער, או מה שאוהבים…😊
היי אפרת
החלטתי לקנות מעבד מזון חשמלי במיוחד למתכון זה .
משהו קטן לא גדול .
האם הכרחי 2 זוגות להבים (2 זוגות סכינים (למעלה ולמטה) בשביל הבננות הקפואות או שגם זוג סכינים אחד יתנו תוצאה טובה של מרקם גלידתי)
מה עוצמת המנוע שצריך לכך לבננות הקפואות שיצור מרקם כמו שצריך?
והאם מעבד מזון ידני ללא חשמל גם עשוי לספק את הסחורה או ממש לא?
ולסיום האם שמעת אולי אולי על מעבד מזון עם קערת זכוכית?
(מחפשת)
תודה מראש על המענה .
היי עינת,
לא הכרחי 2 זוגות להבים, אך זה עוזר לחתוך מהר יותר…
אני לא יודעת בדיוק איזו עוצמה צריך, אבל כדאי לקנות מעבד בעל עוצמה חזקה יחסית (כדאי להתייעץ בחנות).
מעבד מזון ידני בדרך כלל איטי יותר, פחות נוח לשימוש ובעל עוצמה פחותה ממעבד חשמלי.
יש הרבה סוגי מעבדי מזון עם קערות זכוכית. שוב, כדאי לשאול בחנות שממנה קונים- הם ידעו הכי טוב להתאים לך את המוצר…
בהצלחה😊
מי שעצלן קצת יותר ומחפש מתכון עוד יותר פשוט מהמתכון הטעים הזה של אפרת:
להקפיא בננות (בלי הקליפה!) לטחון עם טיפה תמצית וניל או סוכר וניל,להוסיף מיץ,כמו מיץ מנגו או תות בננה,תפוזים (כן! זה באמת יוצא טעים:) וזהו!! לטחון.העמילן של הבננה עושה את זה סמיך וטעים.להקפיא ובתאבון!
ותודה לאפרת על המתכונים המהממים!
תודה לאה 🙂
היי אפרת
הכנתי על פי ההוראות ערבבתי בבלנדר רגיל (לשייק)
העיניין הוא שהחלב לא הסמיך לי (הכנתי חלב מרוכז ממותק בבית על פי ההוראות )
האם חייב להיות סמיך להצלחת המתכון?
וגם הרגשתי חמיצות בגלל היוגורט כנראה האם זה אמור להיות כך?
והקפאתי אחרי הערבוב בבלנדר והקפאתי ללילה (ככה יצא)
למחרת יצא כמובן ממש קרח והפשרתי לחצי שעה
ולמרות הכל בני בן הארבע אהב מאוד (פחות תעשייתי יותר טוב)
אשמח לתשובות לפעם הבאה
הרבה תודה ויום מדהים לך .
לגבי החלב שלא הסמיך, אולי שמת פחות סוכר?
באיזה יוגורט השתמשת? רצוי להשתמש ביוגורט במתיקות מעודנת כמו bio.
מומלץ לטחון את הבננות כשהן קפואות ולאכול מיד לאחר ההכנה. אם מקפיאים זה הופך לגוש.
אם את רוצה מרקם יותר גלידתי עדיף לטחון במקרה הזה במעבד מזון מאשר בבלנדר רגיל.
בוקראור אפרת
חשבתי שצריך להקפיא עוד 6 שעות ואז לאכול ועכשיו אני מבינה שמיד בסיום הטחינה אפשר כבר להגיש הבנתי נכון?
ולגבי מעבד מזון כרגע אין לי ומה שאני רואה עולים ביוקר .
יש תחליף אחר?
בתודה ושבת שלום.
את צודקת, אני התבלבלתי עם מתכון אחר. ברגע ששמים חלב ממותק אפשר להקפיא.
אם זה הפך לגוש אז אולי היתה בעיה עם החלב הממותק. באיזה חלב ממותק השתמשת?
בוקר טוב אפרת
לגבי החלב אני הכנתי לבד חלב ממותק בפינג’אן על פי ההוראות שלך
אבל לא יצא סמיך ושמתי מספיק סוכר (עד כמה שזכור לי לא הפחתתי בכמות )
השאלה אם זה גרם לגלידה להיות קרח יותר?
בתודה מראש על העזרה .
אני מניחה שכן כי חשוב שהחלב ייצא סמיך.
גם לי החלב לא הסמיך לאחר 50 דקות, אז הגברתי את האש והייתי עם עיניים על הגג וכך הסמיך מעולה. כנראה היה בהתחלה על אש נמוכה מדי
תישמעי יצא מושששששששששששש
שמחה שאהבת 🙂
האם ניתן לשים מוצרים אחרים במקום היוגורט והחלב (פרווה)?
אפשר להכין סורבה בננה ולטחון את הבננות הקפואות עם 1-2 כפות אבקת סוכר לפי הטעם.
היי אפרת
בלנדר לשייק ?
קוצץ ירקות חשמלי (למצב עיסתי)
גם יכול להחליף את מעבד המזון?
תודה .
אני לפעמים מכינה עם בלנדר רגיל.
עם קוצץ ירקות לא ניסיתי.
היי אפרת
לכמה זמן מומלך להקפיא את הבננות בהתחלה לפני ערבוב החומרים לגלידה )
האם אין צורך להפשירן בכלל לפני הוספתן למעבד מזון?
תודה.
להקפיא לפחות 4-5 שעות.
אין צורך להפשיר.
הכנתי עכשיו אבל במקום חלה מרוכז הוספתי 2 כפות מייפל ו2 תמרים, יצא ממש טעים.תודה אפרת
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת
רוצה להכין את המתכון אך אין לי מעבד מזון .
האם בלנדר מוט יועיל לי במקום?
תודה
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן (אם יש לך בלנדר רגיל אז אולי עדיף).
היי
יש אפשרות למשהו אחר במקום היגורט? תודה
אפשר לוותר על היוגורט למרות שהוא מעשיר את המרקם.
היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
– כמה זמן זה יכול להישמר בפריזר אם מכינה כמות גדולה מראש?
– האם צריך להוציא את הגלידה מהפריזר מראש לפני ההגשה כדי להצליח לחלק אותה כוסות (שלא תהיה גוש אבן אחד)?
– ראיתי רק חלב שכתוב עליו חלב כחוש ממותק מרוכז, אין בלי המילה כחוש, זה בסדר?
– כמה אחוזי שומן צריך להיות היוגורט ביו יש 0 או 1.5 או 3?
– כדי שאדע לתכנן כמויות, כתבת שזה יוצא ארבע – חמש מנות, למה הכוונה מנה? כדור טחד? כלומר יוצא ארבע – חמש כדורים?
המון תודה
-כשבועיים. זה נשמר גם יותר אבל הטעם קצת מתחיל להפגע.
-מספיק להוציא דקה שתיים לפני.
-חלב כחוש ממותק מרוכז – זה בסדר.
-עדיף 3% אבל אפשר להכין עם כל סוגי האחוזים.
-מנה זה בערך 2 כדורים.
יש אפשרות להכין את זה עם חלב סויה?
חלב סויה פחות מתאים כאן.
אני שומרת כשרות, איך אפשר להכין ללא חלב ממותק , או אם אפשר להכין חלב כזה בבית. תודה על הכל, אפרת.
יש מתכון לחלב מרוכז ביתי.
ניתן להשתמש בחלב רגיל או תחליף זמין אחר? לא משתמשת בחלב מרוכז….
החלב המרוכז ממתיק את הגלידה ומרכך את המרקם. במקום חלב ממותק אפשר לשים אבקת סוכר (או דבש/סירופ מייפל) אבל אז יהיה כדאי לאכול את זה עד שעה מרגע ההכנה כי זה עלול לקפוא ולהפוך למרקם קשה.
היי אפרת!!
תודה על כל המתכונים, את מדהימה!!
יש אפשרות להכין את הגלידה מפירות אחרים?
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד גם עם פירות אחרים כמו מנגו, תותים, פירות יער. מומלץ אפילו לשלב בננה יחד עם פרי אחר.
היי,נראה מעולה!
המתכונים שלך מדהימים ואני תמיד מקבלת שפע מחמאות עליהם וכמובן שנותנת קרדיט(:
רציתי לדעת אם אפשרי להכין ללא החלב מרוכז.
תודה והמשך יום נפלא
היי 🙂
במקום חלב ממותק אפשר לשים אבקת סוכר או דבש או סירופ מייפל אבל אז יהיה כדאי לאכול את זה עד שעה מרגע ההכנה כי זה עלול לקפוא ולהפוך למרקם קשה (החלב הממותק מרכך את המרקם).
איך אפשר להכינו דיאטטי.תודה רבה.
אפשר להשתמש ביוגורט 0% או 1.5% ובמקום חלב ממותק לשים ממתיק אחר (מלאכותי או מייפל טבעי) אבל אז יהיה כדאי לאכול את זה עד שעה מרגע ההכנה כי זה עלול לקפוא ולהפוך למרקם קשה (החלב הממותק מרכך את המרקם).