שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 20 יחידות

סוג: חלבי

מצרכים:

800 גרם בצק עלים מופשר חתוך לריבועים 10X10 (ניתן לקנות ריבועי בצק עלים מוכנים)

מילוי גבינה לבורקס:

1/2 חבילת גבינת “טוב טעם” (125 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

100 גרם גבינה בולגרית רכה

1 ביצה

1 כף קמח לבן

1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

מלח פלפל לפי הטעם (מומלץ לטעום ולהוסיף בהתאם)

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.




אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את ריבועי בצק העלים על משטח עבודה. מניחים כפית מהמלית בקצה הריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות.

-מסדרים את המשולשים עד נייר אפיה במרווחים אחד מהשני ומורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור במשך 15-20 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

בורקס גבינה מבצק עלים, מתכון לבורקס גבינה, מילוי לבורקס גבינה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פאדג שוקולדפאדג שוקולד
פסטה מוקרמת עם בטטה וזיתים פסטה מוקרמת עם בטטה וזיתים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עדי (10:35 14.06.2024)

תודה רבה על האתר המדהים
אני רוצה להכין עכשיו ולחמם על הפלטה מחר. איך כדאי לעשות זאת הכי טוב ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:42 14.06.2024)

לשים בתבנית על הפלטה.

avatar
יהודית (09:27 8.12.2023)

שלום,
תודה על האתר המדהים!!!!!!! נהנית ממנו בלי סוף!!!!!!!
רציתי לשאול האם ניתן לשים תפו”א מעוך (כמו פירה) עם קוטג’ וטיבול, במקום גבינות קשות?
אם כן, אשמח לכמויות.
תודה רבה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:36 8.12.2023)

היי🙂
אפשר להכין מילוי תפו”א.
מבחינת כמויות:
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים מעוכים
כף שמן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
לא ניסיתי לערבב קוטג’ עם פירה, לא בטוחה אם משתלב יחד.

avatar
יפעת (15:37 7.08.2023)

היי אפשר להוסיף תפוח אדמה מבושל? וכמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 7.08.2023)

היי
אם אוהבים אפשר, תפו”א מבושל קטן.

avatar
שולי (09:34 18.05.2023)

שלום!
דחוף, איך עדיף להקפיא, אפוי או לא אפוי?
(מכינה עכשיו לחג השבועות בשבוע הבא)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:52 18.05.2023)

בוקר טוב:)
עדיף להקפיא לפני האפיה.

avatar
שולי (12:31 18.05.2023)

תודה על התגובה המהירה!

avatar
גלי (11:12 8.05.2023)

הי אפרת, אחרי שהפשרתי במקרר בצק עלים לכמה ימים הוא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 8.05.2023)

היי
מומלץ להשתמש בו בתוך יום.

avatar
גלי (18:35 8.05.2023)

ואם הפשרתי בשישי ולא השתמשתי? לפח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 9.05.2023)

כנראה שכן🙂

avatar
אתי (17:06 25.04.2023)

היי ,באתי להכין עכשיו את הבורקז עם הבצק עלים,אבל כשפתחתי את הבצק מצאתי שערה שם,ואין לי עוד בצק עלים
רציתי לדעת איזה עוד שימוש אפשר לעשות עם התערובת כי חבל לי לזרוק אותה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:10 25.04.2023)

היי,
את יכולה להכין בצק כמו במתכון הזה ולמלא.
אפשר להשתמש גם בבצק פריך או שמרים או פילו.

avatar
אתי (18:14 25.04.2023)

תודה

avatar
עינת (13:32 12.10.2022)

היי
לא על גבי הרשת על תבנית ?
תודה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:40 12.10.2022)

היי,
יש לאפות על התבנית ולא על הרשת.

avatar
עינת (16:29 11.10.2022)

היי אפרת
בלי זיתים יצא גם טעים נכון?
תודה מראש
חג שמח .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 11.10.2022)

היי,
נכון(:
חג שמח!

avatar
עינת (19:47 28.06.2022)

היי אפרת
בני הקטן מבקש בורקס עם גבינה לבנה בלבד (מבחינת הגבינות)
יש טעם לנסות את המתכון רק עם גבינה לבנה או שזה יצא פחות אכיל?
תודה מראש .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 28.06.2022)

היי עינת,
גבינה לבנה היא נוזלית יחסית ולכן זה לא יהיה מוצלח.

avatar
יעל (13:44 26.05.2022)

הי צהריים טובים אפרת היקרה, יש לי שאלה-האם אולי יש לך מתכון לבצק לבורקס אבל לא בצק עלים? אני פשוט לא מכניסה לבית והילדים מתים על בורקס גבינה.
תודה, יום טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 26.05.2022)

היי,
מצרפת לך את המתכון למאפה במילוי פטריות שתוכלי להכין את הבצק שלו.
בהצלחה!

avatar
רבקה (08:00 2.02.2022)

בוקר טוב!
הכנתי את הבורקסים – יצא מעולה!!!
יצא לי המוןןן, האם אפשר להקפיא את מה שנשאר ולכמה זמן (זה מוכן – רק לא אפוי).
תודה ויום מקסים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 2.02.2022)

היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא, מומלץ עד חודש.

avatar
טירונית במטבח (13:22 6.10.2021)

שלום וכל הכבוד על האתר הנפלא!
כטירונית במטבח
כמה בערך מלח ופלפל לשים?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 6.10.2021)

היי,
תתחילי בכ3/4 כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ותוסיפי לפי הטעם.
שמחה שאת נהנית מהאתר, מקווה שתאהבי את שאר המתכונים😊

avatar
פני (06:51 17.06.2021)

בוקר טוב, אין לי גבינת טוב טעם מה אפשר לשים במקום ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:06 17.06.2021)

היי,
אפשר להשתמש בריקוטה, או לשים עוד כף גדושה גבינה לבנה וכרבע כוס בולגרית רכה.

avatar
לילך גיבלי (17:40 1.06.2021)

אני מכינה הבוקסים מבצק עלים במילוי גבינה אבל העלים של הבורקס לא תופחים מה אפשר לעשות בשביל שהם יתפחו ויהיו נפוחים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:03 1.06.2021)

יש לאפות על חום של 180-190 מעלות. יכול להיות שאפית על חום נמוך יותר ולכן זה לא מתנפח?

avatar
צופיה (16:40 13.05.2021)

הי אפשר להכין את הבורקסים גם מבצק פילו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 13.05.2021)

היי,
פילו יוצא שונה… מצרפת מתכון למאפה פילו😊

avatar
יעל (18:03 11.02.2021)

היי
אני רוצה להכין מראש כדי שיהיה מוכן למחר בבוקר.
היכן כדאי לשמור את המאפים לאחר האפייה ובדרך הכי טובה?
איך כדאי לחמם מחדש לקראת הגשה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 11.02.2021)

היי יעל,
לאחר שהבורקסים מתקררים לטמפ’ החדר אפשר לשמור במקרר (יש לכסות היטב).
להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ואז להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בלי מכסה.

avatar
דפנה (09:57 20.10.2020)

היי איזה גבינה בולגרית עדיפה?? יש סוג מסוים שעדיף להשתמש בו? תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 20.10.2020)

לא משנה, רק שתהיה בולגרית רכה.

avatar
Elinor Eliyahu (16:07 16.10.2020)

היי אפרת!
הבורקסים יצאו מעולים תודה!
2 שאלות:
1. האם אפשר להקפיא את התערובת גבינה? (פשוט עשיתי כפול ובסוף לא רציתי להכין עוד… אציין שתערובת השנייה שהכנתי עדיין לא הוספתי ביצה אם זה משנה לתהליך ההקפאה)
2. האם אפשר להקפיא את הבורקסים לאחר ההכנה? ואם כן לכמה זמן במקסימום?
תודה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 16.10.2020)

היי אלינור,
1. אפשר (עדיף להוסיף את הביצה רק לאחר הפשרה).
2. אפשר להקפיא ל 2-3 שבועות. אח”כ כבר הטעם נפגע.

avatar
Elinor Eliyahu (20:56 19.10.2020)

תודה רבה!

avatar
דפנה צמח (14:14 14.10.2020)

היי יקרה, שוב תודה על המתכונים המושלמים שלך! אין לי גבינת טוב טעם וגם אין לי בולגרית.. אפשר עם גבינה לבנה/קוטג’ וצהובה?? תודה רבה!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 14.10.2020)

היי דפנה,
השילוב של טוב טעם עם בולגרית נותן מרקם וטעם כמו של בורקס הגבינה המוכר.
אפשר לשלב קוטג’ עם גבינה צהובה. זה ייצא במרקם אחר אבל עדיין טעים.
חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה/נוזלית לכן כדאי להשתמש בגבינה צהובה מגורדת.

avatar
אוריאנה (22:08 4.10.2020)

הכנתי את הבורקס בצורת רולדה (לא היה לי זמן).
אני גרה בארצות הברית, החלפתי את הגבינות כנען לריקוטה והוספתי שמנת חמוצה. טעים מאוד!!!

בורקס גבינה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 5.10.2020)

מושלם!
תודה יקרה 🙂

avatar
שיינא זינגר (10:48 25.08.2020)

היי אני רוצה להכין גם את הבצק עלים יש מצב למתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:54 25.08.2020)

סורי, אין לי מתכון לבצק עלים.

avatar
שיינא (11:02 25.08.2020)

אה אוקיי באסה

avatar
עינת (10:53 21.08.2020)

היי אפרת
אפשר להשתמש בבצק פילו במקום בבצק עלים ובאותה כמות?
תודה מראש
ושבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 21.08.2020)

יש מתכון לבורקס פילו במילוי גבינה.
שבת שלום 🌺

avatar
יערית (21:32 26.05.2020)

שלום אפרת אנירוצה להכין את המלית אבל יש לי רק גבינת טוב טעם, קוטג’, גבינה לבנה, אשל ומשולשי גבינה מותכת. מה את ממליצה לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:52 26.05.2020)

אני חושבת שאת יכולה לשים טוב טעם וכף גבינה לבנה ולהוסיף כמה משולשי גבינה מותכת.

avatar
Elinor Eliyahu (15:52 9.10.2020)

היי אפרת. לא הצלחתי לרשום תגובה חדשה משום מה. רציתי לשאול האם ניתן להקפיא תערובת המילוי? הכנתי כמות נוספת של המילוי ובסוף לא הכנתי. אני רוצה להכין בעוד שבוע השאלה אם להקפיא או לשמור במקרר? אציין שהמילוי הוא ללא ביצה (טרם הוספתי למילוי ביצה) אם זה משנה להקפאה… תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 9.10.2020)

כן אפשר להקפיא.

avatar
כרמית (18:53 5.05.2020)

היי אפרת… האם אפשרי להכין עם בצק מלאווח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 5.05.2020)

כן אפשר.

avatar
מימי (10:33 11.06.2019)

היה מדהים—

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 11.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אדוה (10:02 31.05.2019)

רציתי לעדכן שיוצא נהדר גם לאחר הקפאה וחימום בתנור
שבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 31.05.2019)

תודה אדוה 🙂
שבת שלום 🌷

avatar
אדוה (16:59 27.05.2019)

יצא מעולה. ממש טעים. לא דומה בכלל למוצר הקפוא התעשייתי.
שאלה – האם אפשר להקפיא את הבורקסים לאחר האפייה ולחמם לפני הגשה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 27.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂
אני חושבת שאפשר להקפיא.

avatar
ללי (13:48 10.05.2019)

היי אפרת,אם אני רוצה להכין רק רבע מהכמות – מה דין הביצה? איך מכמתים את יתר המצרכים? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 11.05.2019)

אפשר לטרוף את הביצה בקערית. להשתמש בכמות של רבע-שליש מהבלילה למלית ובמה שנשאר לציפוי (במקום החלמון).

avatar
סיון (18:03 1.01.2019)

היי

יש בחבילה 250 גרם בולגרית. איך אני יודעת כמה זה 100 גרם? אם אני אפורר את הבולגרית כמה כפות/כוסות זה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 1.01.2019)

היי סיון,
100 גרם = 3/4 כוס גבינה בולגרית מפוררת.

avatar
לילך (10:39 11.10.2018)

מתכון מעולה הכנתי וכל המשפחה טרפה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 11.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לילך

avatar
Orit (06:06 16.03.2018)

Hi, do you happen to know what can replace Tov Taam in the USA, thanks

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 16.03.2018)

I think it’s called Farmerer’s Cheese

avatar
Orit (03:32 21.03.2018)

you are amazing, how did you know that,do you also know what can substitute white cheese 9%,thank you so much

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 21.03.2018)

Hi Orit
I heard about the SOUR CREAM of DAISY

avatar
מלי (13:54 13.07.2017)

היי, אני רוצה לציין שיש לך אתר נפלא ומאוד מועיל.
ברצוני לשאול, האם יש לך מתכון לבצק עלים ללא מרגרינה, עם שמן?
אשמח לתגובה.
יום מקסים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:16 13.07.2017)

תודה מלי 🙂
אין לי מתכון לבצק עלים ביתי אבל את יכולה להכין את זה עם בצק הכיסונים (אמפנדס) שהוא על בסיס שמן.

avatar
קירקי (11:59 30.05.2017)

הי אפרת
אתר מקסים ונפלא. מבורכו ידייך.
אני רוצה להכין היום ולאפות מחר.
איך עושים את זה?
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 30.05.2017)

אפשר להכין עד שלב האפיה ולשמור במקרר עד מחר. מחר רק למרוח חלבון ביצה ולפזר שונשום ולאפות.
חג שמח 🙂

avatar
אילנית (16:41 4.05.2017)

הי
מה ניתן לשים במקום ביצה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 4.05.2017)

היי אילנית,
בתערובת עצמה תוותרי על הביצה ובציפוי מרחי שמן במקום.

avatar
שר (14:39 17.03.2017)

היי. אם אני מכינה אותם היום ואופה מחר, למרוח אותם כבר בביצה ושומשון? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:44 17.03.2017)

היי שר,
את יכולה למרוח כבר היום או מחר, איך שנוח לך.
שבת שלום 🙂

avatar
חן (17:03 26.12.2016)

היי,
יש לי ג. בולגארית, קשקבל וג. צהובה וג פטה
1. האם אפשר להוסיף קשקבל/גבינה צהובה למלית?
2. האם אפשר להוסיף בצל ירוק למלית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:08 26.12.2016)

היי חן,
אפשר להוסיף קשקבל או גבנ”צ למלית ואפשר להוסיף קצת בצל ירוק קצוץ דק-דק (אבל מעט).

avatar
מיטל (14:44 5.11.2016)

שלום רב אפרת מתנצלת מראש על אורך השאלה:
1.איך מכינים כזה בורקס עם בשר?
2.איך מכינים כזה בורקס מתוק?
3.איך מכנים כזה בורקס עם תפוחי אדמה?

תודה ומתנצלת מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:49 5.11.2016)

היי מיטל,
1. מלית בשר – מטגנים בצל קצוץ בינוני עד להזהבה. מוסיפים כ500 גרם בשר טחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא מתבשל. מתבלים בכפית מלאה מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור. ניתן גם להוסיף כף רסק עגבניות (זה מוסיף טעם).
2. את מתכוונת למלית מתוקה?
3. מלית תפו”א- מבשלים במים רותחים עד לריכוך מלא 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות. מסננים מהמים ומועכים לפירה חלק. מתבלים בכף שמן זית, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
*אופן ההכנה אותו דבר, רק המלית משתנה.

avatar
שלי (03:07 23.10.2016)

היי
אפשר לוותר על הגבינה בולגרית (פשוט אין לי) יש לי את הטוב טעם?
אני רוצה להשתמש במלית למילוי הכיסונים במקום הפיטריות
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:49 23.10.2016)

היי שלי,
יכול להיות שבלי בולגרית הטעם ייצא קצת תפל כי גבינת הטוב טעם בפני עצמה אין לה כל כך הרבה טעם.
אם את מחליטה להכין בלי אני ממליצה לפחות להמליח את התערובת כמו שצריך (את יכולה להכין את התערובת, להמליח ולטעום ורק לאחר שהגעת למליחות הרצויה, להוסיף את הביצה).
בהצלחה וחג שמח 🙂

avatar
הילה (09:28 16.10.2016)

האם אפשר לוותר על כף הקמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 16.10.2016)

היי הילה,
כף קמח פשוט מסמיך את תערובת הגבינות. אני מניחה שאפשר לשים קורנפלור במקום או לוותר.
חג שמח 🙂

avatar
ימית (16:19 17.03.2016)

האם אפשר למלא את הבצק ולהקפיא עד למחרת ורק אז להכניס לתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:41 17.03.2016)

היי ימית,
לא ניסיתי למרות שלדעתי אפשר. בכל אופן, אם את אופה מחר נראה לי שיותר כדאי לשמור אותם במקרר וכמובן לעטוף בניילון נצמד או בנייר כסף.

avatar
טל (18:51 4.02.2016)

מה אפשר במקום גבינת טוב טעם? אפשר להוסיף מהגבינה בולגרית במקום? או לבנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 4.02.2016)

היי טל,
אני מניחה שאפשר לשים עוד כף גדושה גבינה לבנה וכרבע כוס בולגרית רכה.

avatar
לינה (15:30 17.09.2015)

היי
האם אפשר להשתמש בסוג של גבינה אחרת מבולגרית ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 17.09.2015)

היי לינה,
אפשר גבינת פטה או כל גבינה מלוחה אחרת.

avatar
אלישבע (14:18 2.06.2015)

אתר נפלא מתכונים נפלאים !
אגב, למי שאין גבינת טוב טעם יכולה לסנן גבינה במשך כמה שעות ויוצא נפלא. ניסיתי זה עבד.
ההמשך כרגיל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 2.06.2015)

רעיון מעולה, תודה אלישבע! 🙂

avatar
דנה (12:51 18.07.2016)

מה זאת אומרת לסנן גבינה לבנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 18.07.2016)

היי דנה,
במקום להשתמש בגבינה כחושה אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה ולסנן אותה מנוזלים ואז היא הופכת להיות סמיכה ומוצקה יותר.
איך מסננים? שמים את הגבינה בתוך מסננת מיוחדת במקרר (יש לשים קערה מתחת למסננת) או בתוך בד כותנה (אפילו חולצה נקיה, אח”כ זה מתכבס בקלות) או בתוך מגבות נייר רב-פעמיות, קושרים ותולים מעל הברז ומשאירים למשך כ-3 שעות. לאחר מכן ניתן להשתמש בגבינה.

לקריאת כל התגובות