שום דבר לא נמצא

בורקס גבינה וזיתים מבצק עלים

 בורקס גבינה

מצרכים (20 יחידות):

800 גרם בצק עלים מופשר חתוך לריבועים 10X10 (ניתן לקנות ריבועי בצק עלים מוכנים)

מילוי גבינה לבורקס:

1/2 חבילת גבינת "טוב טעם" (125 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

100 גרם גבינה בולגרית רכה

1 ביצה

1 כף קמח לבן

1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

מלח פלפל לפי הטעם (מומלץ לטעום ולהוסיף בהתאם)

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את ריבועי בצק העלים על משטח עבודה. מניחים כפית מהמלית בקצה הריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות.

-מסדרים את המשולשים עד נייר אפיה במרווחים אחד מהשני ומורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור במשך 15-20 דקות עד להזהבה.

בורקס גבינה מבצק עלים, מתכון לבורקס גבינה, מילוי לבורקס גבינה

ראו גם
פאדג שוקולד
פסטה מוקרמת עם בטטה וזיתים

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
מימי (10:33 11.06.2019)

היה מדהים—

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 11.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אדוה (10:02 31.05.2019)

רציתי לעדכן שיוצא נהדר גם לאחר הקפאה וחימום בתנור
שבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 31.05.2019)

תודה אדוה 🙂
שבת שלום 🌷

Avatar
אדוה (16:59 27.05.2019)

יצא מעולה. ממש טעים. לא דומה בכלל למוצר הקפוא התעשייתי.
שאלה – האם אפשר להקפיא את הבורקסים לאחר האפייה ולחמם לפני הגשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 27.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂
אני חושבת שאפשר להקפיא.

Avatar
ללי (13:48 10.05.2019)

היי אפרת,אם אני רוצה להכין רק רבע מהכמות – מה דין הביצה? איך מכמתים את יתר המצרכים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 11.05.2019)

אפשר לטרוף את הביצה בקערית. להשתמש בכמות של רבע-שליש מהבלילה למלית ובמה שנשאר לציפוי (במקום החלמון).

Avatar
סיון (18:03 1.01.2019)

היי

יש בחבילה 250 גרם בולגרית. איך אני יודעת כמה זה 100 גרם? אם אני אפורר את הבולגרית כמה כפות/כוסות זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 1.01.2019)

היי סיון,
100 גרם = 3/4 כוס גבינה בולגרית מפוררת.

Avatar
לילך (10:39 11.10.2018)

מתכון מעולה הכנתי וכל המשפחה טרפה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 11.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לילך

Avatar
Orit (06:06 16.03.2018)

Hi, do you happen to know what can replace Tov Taam in the USA, thanks

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 16.03.2018)

I think it's called Farmerer's Cheese

Avatar
Orit (03:32 21.03.2018)

you are amazing, how did you know that,do you also know what can substitute white cheese 9%,thank you so much

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 21.03.2018)

Hi Orit
I heard about the SOUR CREAM of DAISY

Avatar
מלי (13:54 13.07.2017)

היי, אני רוצה לציין שיש לך אתר נפלא ומאוד מועיל.
ברצוני לשאול, האם יש לך מתכון לבצק עלים ללא מרגרינה, עם שמן?
אשמח לתגובה.
יום מקסים 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:16 13.07.2017)

תודה מלי 🙂
אין לי מתכון לבצק עלים ביתי אבל את יכולה להכין את זה עם בצק הכיסונים (אמפנדס) שהוא על בסיס שמן.

Avatar
קירקי (11:59 30.05.2017)

הי אפרת
אתר מקסים ונפלא. מבורכו ידייך.
אני רוצה להכין היום ולאפות מחר.
איך עושים את זה?
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:30 30.05.2017)

אפשר להכין עד שלב האפיה ולשמור במקרר עד מחר. מחר רק למרוח חלבון ביצה ולפזר שונשום ולאפות.
חג שמח 🙂

Avatar
אילנית (16:41 4.05.2017)

הי
מה ניתן לשים במקום ביצה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:16 4.05.2017)

היי אילנית,
בתערובת עצמה תוותרי על הביצה ובציפוי מרחי שמן במקום.

Avatar
שר (14:39 17.03.2017)

היי. אם אני מכינה אותם היום ואופה מחר, למרוח אותם כבר בביצה ושומשון? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:44 17.03.2017)

היי שר,
את יכולה למרוח כבר היום או מחר, איך שנוח לך.
שבת שלום 🙂

Avatar
חן (17:03 26.12.2016)

היי,
יש לי ג. בולגארית, קשקבל וג. צהובה וג פטה
1. האם אפשר להוסיף קשקבל/גבינה צהובה למלית?
2. האם אפשר להוסיף בצל ירוק למלית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:08 26.12.2016)

היי חן,
אפשר להוסיף קשקבל או גבנ"צ למלית ואפשר להוסיף קצת בצל ירוק קצוץ דק-דק (אבל מעט).

Avatar
מיטל (14:44 5.11.2016)

שלום רב אפרת מתנצלת מראש על אורך השאלה:
1.איך מכינים כזה בורקס עם בשר?
2.איך מכינים כזה בורקס מתוק?
3.איך מכנים כזה בורקס עם תפוחי אדמה?

תודה ומתנצלת מראש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:49 5.11.2016)

היי מיטל,
1. מלית בשר – מטגנים בצל קצוץ בינוני עד להזהבה. מוסיפים כ500 גרם בשר טחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא מתבשל. מתבלים בכפית מלאה מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור. ניתן גם להוסיף כף רסק עגבניות (זה מוסיף טעם).
2. את מתכוונת למלית מתוקה?
3. מלית תפו"א- מבשלים במים רותחים עד לריכוך מלא 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות. מסננים מהמים ומועכים לפירה חלק. מתבלים בכף שמן זית, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
*אופן ההכנה אותו דבר, רק המלית משתנה.

Avatar
שלי (03:07 23.10.2016)

היי
אפשר לוותר על הגבינה בולגרית (פשוט אין לי) יש לי את הטוב טעם?
אני רוצה להשתמש במלית למילוי הכיסונים במקום הפיטריות
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:49 23.10.2016)

היי שלי,
יכול להיות שבלי בולגרית הטעם ייצא קצת תפל כי גבינת הטוב טעם בפני עצמה אין לה כל כך הרבה טעם.
אם את מחליטה להכין בלי אני ממליצה לפחות להמליח את התערובת כמו שצריך (את יכולה להכין את התערובת, להמליח ולטעום ורק לאחר שהגעת למליחות הרצויה, להוסיף את הביצה).
בהצלחה וחג שמח 🙂

Avatar
הילה (09:28 16.10.2016)

האם אפשר לוותר על כף הקמח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:39 16.10.2016)

היי הילה,
כף קמח פשוט מסמיך את תערובת הגבינות. אני מניחה שאפשר לשים קורנפלור במקום או לוותר.
חג שמח 🙂

Avatar
ימית (16:19 17.03.2016)

האם אפשר למלא את הבצק ולהקפיא עד למחרת ורק אז להכניס לתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:41 17.03.2016)

היי ימית,
לא ניסיתי למרות שלדעתי אפשר. בכל אופן, אם את אופה מחר נראה לי שיותר כדאי לשמור אותם במקרר וכמובן לעטוף בניילון נצמד או בנייר כסף.

Avatar
טל (18:51 4.02.2016)

מה אפשר במקום גבינת טוב טעם? אפשר להוסיף מהגבינה בולגרית במקום? או לבנה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:57 4.02.2016)

היי טל,
אני מניחה שאפשר לשים עוד כף גדושה גבינה לבנה וכרבע כוס בולגרית רכה.

Avatar
לינה (15:30 17.09.2015)

היי
האם אפשר להשתמש בסוג של גבינה אחרת מבולגרית ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:37 17.09.2015)

היי לינה,
אפשר גבינת פטה או כל גבינה מלוחה אחרת.

Avatar
אלישבע (14:18 2.06.2015)

אתר נפלא מתכונים נפלאים !
אגב, למי שאין גבינת טוב טעם יכולה לסנן גבינה במשך כמה שעות ויוצא נפלא. ניסיתי זה עבד.
ההמשך כרגיל.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:09 2.06.2015)

רעיון מעולה, תודה אלישבע! 🙂

Avatar
דנה (12:51 18.07.2016)

מה זאת אומרת לסנן גבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:02 18.07.2016)

היי דנה,
במקום להשתמש בגבינה כחושה אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה ולסנן אותה מנוזלים ואז היא הופכת להיות סמיכה ומוצקה יותר.
איך מסננים? שמים את הגבינה בתוך מסננת מיוחדת במקרר (יש לשים קערה מתחת למסננת) או בתוך בד כותנה (אפילו חולצה נקיה, אח"כ זה מתכבס בקלות) או בתוך מגבות נייר רב-פעמיות, קושרים ותולים מעל הברז ומשאירים למשך כ-3 שעות. לאחר מכן ניתן להשתמש בגבינה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.