שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 20 יחידות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

800 גרם בצק עלים מופשר חתוך לריבועים 10X10 (ניתן לקנות ריבועי בצק עלים מוכנים)

מילוי גבינה לבורקס:

1/2 חבילת גבינת “טוב טעם” (125 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

100 גרם גבינה בולגרית רכה

1 ביצה

1 כף קמח לבן

1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

מלח פלפל לפי הטעם (מומלץ לטעום ולהוסיף בהתאם)

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את ריבועי בצק העלים על משטח עבודה. מניחים כפית מהמלית בקצה הריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות.

-מסדרים את המשולשים עד נייר אפיה במרווחים אחד מהשני ומורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור במשך 15-20 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

בורקס גבינה מבצק עלים, מתכון לבורקס גבינה, מילוי לבורקס גבינה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פאדג שוקולד
פסטה מוקרמת עם בטטה וזיתים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
פני (06:51 17.06.2021)

בוקר טוב, אין לי גבינת טוב טעם מה אפשר לשים במקום ?

מתכונים ב-10 דקות (09:06 17.06.2021)

היי,
אפשר להשתמש בריקוטה, או לשים עוד כף גדושה גבינה לבנה וכרבע כוס בולגרית רכה.

לילך גיבלי (17:40 1.06.2021)

אני מכינה הבוקסים מבצק עלים במילוי גבינה אבל העלים של הבורקס לא תופחים מה אפשר לעשות בשביל שהם יתפחו ויהיו נפוחים

מתכונים ב-10 דקות (19:03 1.06.2021)

יש לאפות על חום של 180-190 מעלות. יכול להיות שאפית על חום נמוך יותר ולכן זה לא מתנפח?

צופיה (16:40 13.05.2021)

הי אפשר להכין את הבורקסים גם מבצק פילו?

מתכונים ב-10 דקות (17:09 13.05.2021)

היי,
פילו יוצא שונה… מצרפת מתכון למאפה פילו😊

יעל (18:03 11.02.2021)

היי
אני רוצה להכין מראש כדי שיהיה מוכן למחר בבוקר.
היכן כדאי לשמור את המאפים לאחר האפייה ובדרך הכי טובה?
איך כדאי לחמם מחדש לקראת הגשה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 11.02.2021)

היי יעל,
לאחר שהבורקסים מתקררים לטמפ’ החדר אפשר לשמור במקרר (יש לכסות היטב).
להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ואז להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בלי מכסה.

דפנה (09:57 20.10.2020)

היי איזה גבינה בולגרית עדיפה?? יש סוג מסוים שעדיף להשתמש בו? תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 20.10.2020)

לא משנה, רק שתהיה בולגרית רכה.

Elinor Eliyahu (16:07 16.10.2020)

היי אפרת!
הבורקסים יצאו מעולים תודה!
2 שאלות:
1. האם אפשר להקפיא את התערובת גבינה? (פשוט עשיתי כפול ובסוף לא רציתי להכין עוד… אציין שתערובת השנייה שהכנתי עדיין לא הוספתי ביצה אם זה משנה לתהליך ההקפאה)
2. האם אפשר להקפיא את הבורקסים לאחר ההכנה? ואם כן לכמה זמן במקסימום?
תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 16.10.2020)

היי אלינור,
1. אפשר (עדיף להוסיף את הביצה רק לאחר הפשרה).
2. אפשר להקפיא ל 2-3 שבועות. אח”כ כבר הטעם נפגע.

Elinor Eliyahu (20:56 19.10.2020)

תודה רבה!

דפנה צמח (14:14 14.10.2020)

היי יקרה, שוב תודה על המתכונים המושלמים שלך! אין לי גבינת טוב טעם וגם אין לי בולגרית.. אפשר עם גבינה לבנה/קוטג’ וצהובה?? תודה רבה!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 14.10.2020)

היי דפנה,
השילוב של טוב טעם עם בולגרית נותן מרקם וטעם כמו של בורקס הגבינה המוכר.
אפשר לשלב קוטג’ עם גבינה צהובה. זה ייצא במרקם אחר אבל עדיין טעים.
חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה/נוזלית לכן כדאי להשתמש בגבינה צהובה מגורדת.

אוריאנה (22:08 4.10.2020)

הכנתי את הבורקס בצורת רולדה (לא היה לי זמן).
אני גרה בארצות הברית, החלפתי את הגבינות כנען לריקוטה והוספתי שמנת חמוצה. טעים מאוד!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 5.10.2020)

מושלם!
תודה יקרה 🙂

שיינא זינגר (10:48 25.08.2020)

היי אני רוצה להכין גם את הבצק עלים יש מצב למתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:54 25.08.2020)

סורי, אין לי מתכון לבצק עלים.

שיינא (11:02 25.08.2020)

אה אוקיי באסה

עינת (10:53 21.08.2020)

היי אפרת
אפשר להשתמש בבצק פילו במקום בבצק עלים ובאותה כמות?
תודה מראש
ושבת שלום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 21.08.2020)

יש מתכון לבורקס פילו במילוי גבינה.
שבת שלום 🌺

יערית (21:32 26.05.2020)

שלום אפרת אנירוצה להכין את המלית אבל יש לי רק גבינת טוב טעם, קוטג’, גבינה לבנה, אשל ומשולשי גבינה מותכת. מה את ממליצה לעשות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:52 26.05.2020)

אני חושבת שאת יכולה לשים טוב טעם וכף גבינה לבנה ולהוסיף כמה משולשי גבינה מותכת.

Elinor Eliyahu (15:52 9.10.2020)

היי אפרת. לא הצלחתי לרשום תגובה חדשה משום מה. רציתי לשאול האם ניתן להקפיא תערובת המילוי? הכנתי כמות נוספת של המילוי ובסוף לא הכנתי. אני רוצה להכין בעוד שבוע השאלה אם להקפיא או לשמור במקרר? אציין שהמילוי הוא ללא ביצה (טרם הוספתי למילוי ביצה) אם זה משנה להקפאה… תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 9.10.2020)

כן אפשר להקפיא.

כרמית (18:53 5.05.2020)

היי אפרת… האם אפשרי להכין עם בצק מלאווח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 5.05.2020)

כן אפשר.

מימי (10:33 11.06.2019)

היה מדהים—

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 11.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂

אדוה (10:02 31.05.2019)

רציתי לעדכן שיוצא נהדר גם לאחר הקפאה וחימום בתנור
שבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 31.05.2019)

תודה אדוה 🙂
שבת שלום 🌷

אדוה (16:59 27.05.2019)

יצא מעולה. ממש טעים. לא דומה בכלל למוצר הקפוא התעשייתי.
שאלה – האם אפשר להקפיא את הבורקסים לאחר האפייה ולחמם לפני הגשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 27.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂
אני חושבת שאפשר להקפיא.

ללי (13:48 10.05.2019)

היי אפרת,אם אני רוצה להכין רק רבע מהכמות – מה דין הביצה? איך מכמתים את יתר המצרכים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 11.05.2019)

אפשר לטרוף את הביצה בקערית. להשתמש בכמות של רבע-שליש מהבלילה למלית ובמה שנשאר לציפוי (במקום החלמון).

סיון (18:03 1.01.2019)

היי

יש בחבילה 250 גרם בולגרית. איך אני יודעת כמה זה 100 גרם? אם אני אפורר את הבולגרית כמה כפות/כוסות זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 1.01.2019)

היי סיון,
100 גרם = 3/4 כוס גבינה בולגרית מפוררת.

לילך (10:39 11.10.2018)

מתכון מעולה הכנתי וכל המשפחה טרפה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 11.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לילך

Orit (06:06 16.03.2018)

Hi, do you happen to know what can replace Tov Taam in the USA, thanks

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 16.03.2018)

I think it’s called Farmerer’s Cheese

Orit (03:32 21.03.2018)

you are amazing, how did you know that,do you also know what can substitute white cheese 9%,thank you so much

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 21.03.2018)

Hi Orit
I heard about the SOUR CREAM of DAISY

מלי (13:54 13.07.2017)

היי, אני רוצה לציין שיש לך אתר נפלא ומאוד מועיל.
ברצוני לשאול, האם יש לך מתכון לבצק עלים ללא מרגרינה, עם שמן?
אשמח לתגובה.
יום מקסים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:16 13.07.2017)

תודה מלי 🙂
אין לי מתכון לבצק עלים ביתי אבל את יכולה להכין את זה עם בצק הכיסונים (אמפנדס) שהוא על בסיס שמן.

קירקי (11:59 30.05.2017)

הי אפרת
אתר מקסים ונפלא. מבורכו ידייך.
אני רוצה להכין היום ולאפות מחר.
איך עושים את זה?
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (18:30 30.05.2017)

אפשר להכין עד שלב האפיה ולשמור במקרר עד מחר. מחר רק למרוח חלבון ביצה ולפזר שונשום ולאפות.
חג שמח 🙂

אילנית (16:41 4.05.2017)

הי
מה ניתן לשים במקום ביצה ?

מתכונים ב-10 דקות (19:16 4.05.2017)

היי אילנית,
בתערובת עצמה תוותרי על הביצה ובציפוי מרחי שמן במקום.

שר (14:39 17.03.2017)

היי. אם אני מכינה אותם היום ואופה מחר, למרוח אותם כבר בביצה ושומשון? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:44 17.03.2017)

היי שר,
את יכולה למרוח כבר היום או מחר, איך שנוח לך.
שבת שלום 🙂

חן (17:03 26.12.2016)

היי,
יש לי ג. בולגארית, קשקבל וג. צהובה וג פטה
1. האם אפשר להוסיף קשקבל/גבינה צהובה למלית?
2. האם אפשר להוסיף בצל ירוק למלית?

מתכונים ב-10 דקות (17:08 26.12.2016)

היי חן,
אפשר להוסיף קשקבל או גבנ”צ למלית ואפשר להוסיף קצת בצל ירוק קצוץ דק-דק (אבל מעט).

מיטל (14:44 5.11.2016)

שלום רב אפרת מתנצלת מראש על אורך השאלה:
1.איך מכינים כזה בורקס עם בשר?
2.איך מכינים כזה בורקס מתוק?
3.איך מכנים כזה בורקס עם תפוחי אדמה?

תודה ומתנצלת מראש

מתכונים ב-10 דקות (21:49 5.11.2016)

היי מיטל,
1. מלית בשר – מטגנים בצל קצוץ בינוני עד להזהבה. מוסיפים כ500 גרם בשר טחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא מתבשל. מתבלים בכפית מלאה מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור. ניתן גם להוסיף כף רסק עגבניות (זה מוסיף טעם).
2. את מתכוונת למלית מתוקה?
3. מלית תפו”א- מבשלים במים רותחים עד לריכוך מלא 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות. מסננים מהמים ומועכים לפירה חלק. מתבלים בכף שמן זית, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
*אופן ההכנה אותו דבר, רק המלית משתנה.

שלי (03:07 23.10.2016)

היי
אפשר לוותר על הגבינה בולגרית (פשוט אין לי) יש לי את הטוב טעם?
אני רוצה להשתמש במלית למילוי הכיסונים במקום הפיטריות
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:49 23.10.2016)

היי שלי,
יכול להיות שבלי בולגרית הטעם ייצא קצת תפל כי גבינת הטוב טעם בפני עצמה אין לה כל כך הרבה טעם.
אם את מחליטה להכין בלי אני ממליצה לפחות להמליח את התערובת כמו שצריך (את יכולה להכין את התערובת, להמליח ולטעום ורק לאחר שהגעת למליחות הרצויה, להוסיף את הביצה).
בהצלחה וחג שמח 🙂

הילה (09:28 16.10.2016)

האם אפשר לוותר על כף הקמח?

מתכונים ב-10 דקות (09:39 16.10.2016)

היי הילה,
כף קמח פשוט מסמיך את תערובת הגבינות. אני מניחה שאפשר לשים קורנפלור במקום או לוותר.
חג שמח 🙂

ימית (16:19 17.03.2016)

האם אפשר למלא את הבצק ולהקפיא עד למחרת ורק אז להכניס לתנור?

מתכונים ב-10 דקות (16:41 17.03.2016)

היי ימית,
לא ניסיתי למרות שלדעתי אפשר. בכל אופן, אם את אופה מחר נראה לי שיותר כדאי לשמור אותם במקרר וכמובן לעטוף בניילון נצמד או בנייר כסף.

טל (18:51 4.02.2016)

מה אפשר במקום גבינת טוב טעם? אפשר להוסיף מהגבינה בולגרית במקום? או לבנה?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 4.02.2016)

היי טל,
אני מניחה שאפשר לשים עוד כף גדושה גבינה לבנה וכרבע כוס בולגרית רכה.

לינה (15:30 17.09.2015)

היי
האם אפשר להשתמש בסוג של גבינה אחרת מבולגרית ?

מתכונים ב-10 דקות (15:37 17.09.2015)

היי לינה,
אפשר גבינת פטה או כל גבינה מלוחה אחרת.

אלישבע (14:18 2.06.2015)

אתר נפלא מתכונים נפלאים !
אגב, למי שאין גבינת טוב טעם יכולה לסנן גבינה במשך כמה שעות ויוצא נפלא. ניסיתי זה עבד.
ההמשך כרגיל.

מתכונים ב-10 דקות (16:09 2.06.2015)

רעיון מעולה, תודה אלישבע! 🙂

דנה (12:51 18.07.2016)

מה זאת אומרת לסנן גבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות (13:02 18.07.2016)

היי דנה,
במקום להשתמש בגבינה כחושה אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה ולסנן אותה מנוזלים ואז היא הופכת להיות סמיכה ומוצקה יותר.
איך מסננים? שמים את הגבינה בתוך מסננת מיוחדת במקרר (יש לשים קערה מתחת למסננת) או בתוך בד כותנה (אפילו חולצה נקיה, אח”כ זה מתכבס בקלות) או בתוך מגבות נייר רב-פעמיות, קושרים ותולים מעל הברז ומשאירים למשך כ-3 שעות. לאחר מכן ניתן להשתמש בגבינה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.