שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 26 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום שמנות קצוצות

חצי כוס צימוקים בהירים או כהים (מומלץ לשלב)

8 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לחתיכות קטנות

6-8 משמשים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות

3 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית אבקת קינמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים שום, צימוקים, שזיפים ומשמשים ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים אורז ומתבלים באבקת קינמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים כדקה ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פרגיות עם אננס
עוגת תפוחים, דבש וצימוקים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עדי (11:05 27.01.2021)

אפרת שלום,

האם כדאי במתכון הזה להשרות את האורז לפני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:08 27.01.2021)

כן, תמיד מומלץ 🙂

סיגל (23:40 30.09.2020)

אפשר להשתמש באורז מלא ארוך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 1.10.2020)

אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא ארוך. יתר הכמויות אינן משתנות (גם לא כמות המים).
זמן בישול מתארך ל40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

סיגל (09:24 1.10.2020)

יש לך אתר מדהים ! אני משתמשת בו כבר שנים ונהנת מהסברים ברורים ומצרכים שיש בבית. תענוג! אין לי מה להגיד, חוץ ממילה אחת ת-ו-ד-ה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 1.10.2020)

❤️

צביה (20:59 9.02.2020)

האם מתאים לשלב שקדים מולבנים ואם כן אז מתי לשלב?וכמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:39 9.02.2020)

אפשר להוסיף כרבע כוס שקדים מולבנים לאחר שמתבלים ולפני שמוסיפים מים רותחים.

אסתי (11:03 6.02.2020)

תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך אני מכינה מהם בלי סוף.
הייתי רוצה לדעת מה זה אבקת קינמון? ניתן להשתמש בקינמון רגיל? כמו כן האם ניתן להחליף את השזיפים בתמרים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 6.02.2020)

אבקת קינמון זה תבלין קינמון רגיל.
אפשר להחליף ב6 תמרים.

אורנה (13:06 17.01.2019)

אין על המתכונים שלך הספר שלך נהדר ומי שלא קנה שיקנה בתודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 17.01.2019)

תודה אורנה ❤️

אלה (21:45 16.01.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות:
1. באיזה גודל סיר להשתמש?
2. באיזה שמן להשתמש?
3. כמה זמן לטגן את הבצל?
4. האם אפשר להשתמש בשום כתוש מוכן מהמקרר?
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 17.01.2019)

היי,
1. סיר בינוני עם ציפוי שאינו נדבק.
2. שמן זית או קנולה
3. 3-4 דקות
4. כן

הודיה (12:21 15.01.2019)

ניראה מגרה עד עכשיו הייתי מכינה את האורז הזה בלי שזיפים ומשמשים עכשיו נתת לי רעיון מעולה להוסיף גם אותם .
אני מוסיפה גם מקלות שקדים וזה מוסיף המון.
תודה רבה רבה על הכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 15.01.2019)

מעולה 🙂
תודה הודיה

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.