זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 26 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום שמנות קצוצות
חצי כוס צימוקים בהירים או כהים (מומלץ לשלב)
8 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לחתיכות קטנות
6-8 משמשים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות
3 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית אבקת קינמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים שום, צימוקים, שזיפים ומשמשים ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים אורז ומתבלים באבקת קינמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים כדקה ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
ראו גם
- אורז אחד אחד |
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- אורז עם בצל ירוק |
- חטיף חומוס |
- אורז עם קישואים
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
שלום אפרת, בסוף המתכון נאמר שמכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 ד’. משאירים אותו על הפלטה החמה (אני מבשלת בחשמל) או מסירים?
היי,
אם את מחממת על פלטה אין צורך להשאיר על פלטה דולקת עוד 10 דקות.
היא כבר לא דולקת, אבל, לעומת גז, שכשמכבים את האש זה מפסיק לבשל, פלטת חשמל מחזיקה חום עוד הרבה זמן, כך שלמעשה זה ממשיך להתבשל. מהשאלה שלי בעצם אני יכולה להסיק את התשובה – להוריד ולהשאיר 10 ד’. נו, פתרת לי את החידה :). תודה על תגובה מהירה.
אפרת שלום,
האם כדאי במתכון הזה להשרות את האורז לפני?
כן, תמיד מומלץ 🙂
אפשר להשתמש באורז מלא ארוך?
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא ארוך. יתר הכמויות אינן משתנות (גם לא כמות המים).
זמן בישול מתארך ל40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
יש לך אתר מדהים ! אני משתמשת בו כבר שנים ונהנת מהסברים ברורים ומצרכים שיש בבית. תענוג! אין לי מה להגיד, חוץ ממילה אחת ת-ו-ד-ה 🙂
❤️
האם מתאים לשלב שקדים מולבנים ואם כן אז מתי לשלב?וכמה?
אפשר להוסיף כרבע כוס שקדים מולבנים לאחר שמתבלים ולפני שמוסיפים מים רותחים.
תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך אני מכינה מהם בלי סוף.
הייתי רוצה לדעת מה זה אבקת קינמון? ניתן להשתמש בקינמון רגיל? כמו כן האם ניתן להחליף את השזיפים בתמרים?
אבקת קינמון זה תבלין קינמון רגיל.
אפשר להחליף ב6 תמרים.
אין על המתכונים שלך הספר שלך נהדר ומי שלא קנה שיקנה בתודה
תודה אורנה ❤️
היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות:
1. באיזה גודל סיר להשתמש?
2. באיזה שמן להשתמש?
3. כמה זמן לטגן את הבצל?
4. האם אפשר להשתמש בשום כתוש מוכן מהמקרר?
המון תודה
היי,
1. סיר בינוני עם ציפוי שאינו נדבק.
2. שמן זית או קנולה
3. 3-4 דקות
4. כן
ניראה מגרה עד עכשיו הייתי מכינה את האורז הזה בלי שזיפים ומשמשים עכשיו נתת לי רעיון מעולה להוסיף גם אותם .
אני מוסיפה גם מקלות שקדים וזה מוסיף המון.
תודה רבה רבה על הכל.
מעולה 🙂
תודה הודיה