שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 26 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום שמנות קצוצות

חצי כוס צימוקים בהירים או כהים (מומלץ לשלב)

8 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לחתיכות קטנות

6-8 משמשים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות

3 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית אבקת קינמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים שום, צימוקים, שזיפים ומשמשים ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים אורז ומתבלים באבקת קינמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים כדקה ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פרגיות עם אננספרגיות עם אננס
עוגת תפוחים, דבש וצימוקים עוגת תפוחים, דבש וצימוקים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אמירה (01:30 7.02.2023)

שלום אפרת, בסוף המתכון נאמר שמכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 ד’. משאירים אותו על הפלטה החמה (אני מבשלת בחשמל) או מסירים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:20 7.02.2023)

היי,
אם את מחממת על פלטה אין צורך להשאיר על פלטה דולקת עוד 10 דקות.

avatar
אמירה (19:34 7.02.2023)

היא כבר לא דולקת, אבל, לעומת גז, שכשמכבים את האש זה מפסיק לבשל, פלטת חשמל מחזיקה חום עוד הרבה זמן, כך שלמעשה זה ממשיך להתבשל. מהשאלה שלי בעצם אני יכולה להסיק את התשובה – להוריד ולהשאיר 10 ד’. נו, פתרת לי את החידה :). תודה על תגובה מהירה.

avatar
עדי (11:05 27.01.2021)

אפרת שלום,

האם כדאי במתכון הזה להשרות את האורז לפני?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:08 27.01.2021)

כן, תמיד מומלץ 🙂

avatar
סיגל (23:40 30.09.2020)

אפשר להשתמש באורז מלא ארוך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 1.10.2020)

אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא ארוך. יתר הכמויות אינן משתנות (גם לא כמות המים).
זמן בישול מתארך ל40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

avatar
סיגל (09:24 1.10.2020)

יש לך אתר מדהים ! אני משתמשת בו כבר שנים ונהנת מהסברים ברורים ומצרכים שיש בבית. תענוג! אין לי מה להגיד, חוץ ממילה אחת ת-ו-ד-ה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 1.10.2020)

❤️

avatar
צביה (20:59 9.02.2020)

האם מתאים לשלב שקדים מולבנים ואם כן אז מתי לשלב?וכמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:39 9.02.2020)

אפשר להוסיף כרבע כוס שקדים מולבנים לאחר שמתבלים ולפני שמוסיפים מים רותחים.

avatar
אסתי (11:03 6.02.2020)

תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך אני מכינה מהם בלי סוף.
הייתי רוצה לדעת מה זה אבקת קינמון? ניתן להשתמש בקינמון רגיל? כמו כן האם ניתן להחליף את השזיפים בתמרים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 6.02.2020)

אבקת קינמון זה תבלין קינמון רגיל.
אפשר להחליף ב6 תמרים.

avatar
אורנה (13:06 17.01.2019)

אין על המתכונים שלך הספר שלך נהדר ומי שלא קנה שיקנה בתודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 17.01.2019)

תודה אורנה ❤️

avatar
אלה (21:45 16.01.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות:
1. באיזה גודל סיר להשתמש?
2. באיזה שמן להשתמש?
3. כמה זמן לטגן את הבצל?
4. האם אפשר להשתמש בשום כתוש מוכן מהמקרר?
המון תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 17.01.2019)

היי,
1. סיר בינוני עם ציפוי שאינו נדבק.
2. שמן זית או קנולה
3. 3-4 דקות
4. כן

avatar
הודיה (12:21 15.01.2019)

ניראה מגרה עד עכשיו הייתי מכינה את האורז הזה בלי שזיפים ומשמשים עכשיו נתת לי רעיון מעולה להוסיף גם אותם .
אני מוסיפה גם מקלות שקדים וזה מוסיף המון.
תודה רבה רבה על הכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 15.01.2019)

מעולה 🙂
תודה הודיה

לקריאת כל התגובות