זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 28 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
500 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון
חצי כפית מלח
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
3 כוסות מים רותחים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
4 כפות רסק עגבניות
תיבול: 1 כף גדושה סילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון וחצי כפית מלח ומערבבים במשך כ-3 דקות עד שמתחיל להתבשל (משנה צבעו ללבן). מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
-מוסיפים פטרוזיליה, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
יצא מדהים
הילדים אכלו ואכלו
כל הכבוד גם על המתכון הזה
בתוך שאר המתכונים שלך
(בנוגע לכמות המים השתמשתי באורז בסמטי
ושמתי מים 2 על 1 אבל קצת פחות בגלל הנוזלים מהבשר
ויצא טוב ואולי אפילו מדויק)
תודה שחזרת לשתף🙂
היי ניסיתי להכין השריתי את האורז שעה לפני עשיתי הכל לפי המתכון וחצי מהאורז לא התבשל. הוספתי מים השארתי על האש לרבע שעה כמה פעמים במצטבר כבר עבר יותר משעה.
הטעם ממש טעים אבל באסה שלא מתבשל האם יש דרך להכין עם אורז מבושל בנפרד לפני ואז להוסיף? אם כן מה השלבים
ואם מפרידים את הכנת האורז למי שמים את הרסק לאורז או לבשר?
היי עדן,
איזה סוג אורז זה?
אפשר להפריד ולהכין אורז לבן רגיל.
בנפרד להכין את הבשר הטחון עם הבצל והרסק והסילאן. להוסיף לו שליש כפית מלח וכוס מים.
ואז אפשר להגיש את הבשר מעל האורז ומי שרוצה שיערבב לעצמו.
אורז בסמטי
משום מה תמיד כשאני מנסה להכין אורז מעורבב עם משהו בסיר אחד האורז לא יוצא לי מוכן
אבל אורז בפני עצמו יוצא אחלה
תודה על ההסבר אנסה ככה (:
היחס באורז בסמטי הוא 1 ל2. כל כוס אורז צריכה שתי כוסות מים. גם עם דברים וגם בלי. המתכון כאן מתייחס לאורז פרסי או יסמין, אם משתמשים בסמטי צריכים לדעת תמיד לתקן את היחס
שלום אפשרת, האם המתכון טעים גם למחרת?.אני רוצה שיאכלו אותו בשבת בבוקר.
תודה רבה
כן
היי אפרת
אפשר להוסיף לזה אפונה וגזר?
כן:)
הי אפרת, המתכון כמו מתכונים אחרים טעים, אבל לאחר בישול על אש נמוכה של למעלה משעה חלק מהאורז עדיין קשה. האורז היה בהשריה יותר משעה. מה ניתן לעשות ?
מוזר..
כדאי להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים, לערבב קצת, לכסות ולהמשיך לבשל על אש נמוכה.
הי, אנסה להכין עם קינואה כפי שכתבו פה באחת התגובות. רציתי לשאול אם מתאים להשתמש גם בבשר טחון שהופשר? תודה! מיכל
כן אפשר:)
היי, חייב להשרות את האורז במים?
ומה הסיבה?
לא חייב אבל רצוי.
הסיבה היא שלפעמים כשלא משרים את האורז חלק מהאורז נשאר קשה ולא מתבשל כמו שצריך (זה קורה כנראה בסוגי אורז מסוימים).
לגרסה בריאה יותר – אפשר להחליף את האורז בקינואה/דוחן?
אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשים כוס וחצי קינואה. כמות המים נשארת 3 כוסות.
אפשר להוסיף ירקות? נגיד פטריות ותרד ולבשל הכל ביחד?
כן אפשר.
האם ניתן להשתמש בשמיר?
לשמיר יש טעם דומיננטי והאמת שלא יצא לי לשלב אותו עם בשר טחון.
זה עניין של טעם:)
אפשר גם לא לשים שום עשבי תיבול.
תודה רבה
היי אפרת,
האם מספיק לבשל בשר טחון במשך 20/30 דק? לבולונז אני מבשלת את הבשר לפחות 50 דק. האם זה מוכן כבר אחריי 20 דק בישול?
תודה רבה
היי לילך,
בשר טחון מתבשל תוך 10 דקות:)
שלום אפרת תודה רבה על מתכונים מעולים
האם אפשר להכין הרבה ולהקפיא איך מקפיאים ? ואולי יש ך מדריך איזה אוכל עדיף להכין מראש ולהקפיא פשוט אני רוצה לבשל לשבועים הראש תודה ענקית
היי🙂
כן אפשר לחלק למנות ולהקפיא בקופסה אטומה (כדי אפילו לעטוף א הקופסה בניילון נצמד).
יש מדריך – הקפאת מזון.
שלום, ראשית תודה על האתר הנפלא. אין שבוע בלי לקחת מפה משהו שתמיד יוצא טעים ומוצלח!
רציתי לשאול אם את מכירה את הפתיתי סויה דמוי בקר טחון? האם אפשר לקחת אותם כתחליף למנה כזאת טבעונית? תודה,
היי הדר,
לא יצא לי לנסות אותם אבל נשמע לי אפשרי:)
היי,
ניתן להחליף סילאן בדבש?
כן(:
ממש טעים הילדים מאוד אהבו
שמחה לשמוע🩷
היי, נשאר לי הרבה אורז משבת. אפשר להשתמש באורז מוכן?
ואם כן, אז איך?
היי
אפשר להכין את הבשר בנפרד ואז לערבב עם האורז ולבשל דקה שתיים.
היה מאוווווד טעים והוספתי קצת פפריקה חריפה ועוד קצת תבלינים אחרים ויצא פגז
רק רציתי לשאול איזה תוספת מתאים ליד זה ?
היי,
איזה כיף שיצא טעים!
בגלל שיש כאן אורז וגם בשר מתאים לשלב תוספת קלילה כמו ירקות אפויים/מבושלים, אפונה ברוטב, צ’יפס מתנפח וכדומה.
היי אפרת, הארוחה המועדפת, הקלה והטעימה לא.צהריים…
יוצא מעולה!!!
תודה רבה!!!
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
ערב טוב!!
האם אפשרי להכין בלי רסק עגבניות/ עגבניות?
היי,
אפשר לוותר על הרסק, הטעם ישתנה בהתאם(:
תודה רבה על המענה המהיר!!
יש תבלינים שאפשר לשים במקום הרסק?
אפשר להוסיף פפריקה, אבקת מרק אם את אוהבת ועוד. אפשר גם להוסיף עלי תבלין כמו טימין.
היי אפרת יקרה,
כמה שאלות:
1. בתגובות אני קוראת שאת רושמת אבקת מרק. כמה שמים ובאיזה שלב? לא כתוב במתכון עצמו.
2. איזה אורז להשתמש? יש לי גם בסמטי הודי וגם יסמין.
3. בתגובות ראיתי גם שכתבו על פתיתים, זה אותו מתכון פשוט במקום אורז שמו פתיתים או שזה מתכון נפרד?
תודה רבה!!
היי,
1. אין צורך באבקת מרק. אם את אוהבת להוסיף אפשר לשים חצי כפית יחד עם שאר התבלינים.
2. אפשר להשתמש באחד מהם- לבחירתך(:
3. זה מתכון אחר לפתיתים עם בשר.
בהצלחה!
אמא שלי הכינה ויצא טוב וטעים
שמחה שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
תודה רבה! יצא טעים:)
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
האם להשרות את האורז במים רגילים? לא חמים, נכון ?
היי,
כן, יש להשרות במים רגילים.
יצא ממש טעים!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין! תודה על השיתוף🌺
היי
מתכון מנצח!! מכין אותו המון וכולם אוכלים( גם עם אורז מלא).
רציתי לשאול איך להתאים את המתכון כדי שיתאים ל2 כוסות של אורז מלא עגול? 🙏
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
ל-2 כוסות אורז מלא יש להגדיל את כמות המים ל-4.5 כוסות, ולהגדיל את כמויות שאר המרכיבים פי 1.5.
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות + 10 דקות שיש להשאיר את הסיר מכוסה.
שלום אפרת,
תודה רבה על המתכונים המעולים שמלווים אותי כמעט בכל יום…
אני מעוניינת להכין את המתכון ויש לי במקרה כמה כנפיים טריות, יתאים לשלב אותן בתוך התבשיל? ואם כן – איך?
המון המון תודה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להכין באותו אופן עם כנפיים מפורקות לחתיכות קטנות או שלמות, אך מומלץ לא לשלב עם בשר- השילוב יוצא פחות מוצלח.
אוקי, אז אני אעשה את התבשיל כמו שהוא עם הבשר ואת הכנפיים אני כבר אכין בנפרד.
המון תודה!
הי,
כמה זה בגרמים 4 כפות רסק,
קופסה של 100 גרם או יותר…?
תודה
היי,
4 כפות= בערך 80 גרם.
אין לי סילאן במה אני יכול להשתמש במקום
היי שמחה,
אפשר להשתמש בדבש או לוותר(:
טוב זה אחד הטובים שטעמתי…
אמאאא ללקק את האצבעות
שמתי כוסברה במקום פטרוזליה ויצא אין דברים כאלו😀 מתכון קל טעים ובריא תודה לך אלופה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון❤
היי
הכנתי את האורז בשבת שעברה, יצא ממש ממש טעים, הילדים לא הפסיקו לאכול .
את יכולה בבקשה להגיד מה המתכון ל200 גרם בערך של בשר עוף טחון?
היי שלומי,
שמחה שאהבתם את המתכון(:
כמויות:
חצי בצל גדול קצוץ דק
200- 250 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון
רבע כפית מלח
כוס אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
1/2 1 כוסות מים רותחים
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
2 כפות רסק עגבניות
תיבול: חצי כף סילאן, חצי כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
תודה!
כמה זמן לתת לזה להיות על האש ובאיזו עוצמה?(נמוכה/בינונית)
אין שינוי- אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.
חייבת לציין שהכנתי ויצא ממש מושלם
הכל מדויק !!אני אישית הוספתי עוד טיפה טיבול
נ.ב-אני אציין שכל המתכונים שלך שניסיתי כיף להכין אותם כי אין הרבה עבודה וגם הם כל כך קלים להכנה וטעימים בטרוף. תודה !🥰
היי רחלי,
איזה כיף שאהבת את המתכון! מהתמונה זה נראה מעולה(:
תודה רבה על התגובה המפרגנת❤
היי
אם הבשר שלי כבר מבושל ומתובל, מתי אני מוסיפה אותו?
אשמח לתשובה מהירה
היי רחלי,
את הבשר יש להוסיף לאחר המים.
הי אפרת
תודה על כל המתכונים הטעימים.
יש לי 2 שאלות:
1. אם אני עושה עם אורז עגול מלא (כוס ושליש) האם יש צורך להשרות אותו?
2. האם אפשר להוסיף קוביות בטטה?
ובאיזה שלב?
תודה רבה
היי שרה,
1. כדאי מאד להשרות.
2. אפשר, יש להוסיף את קוביות הבטטה לאחר טיגון הבשר ולטגן אותן כמה דקות. לאחר מכן להמשיך במתכון כרגיל.
לא לשכוח להשתמש בסיר גדול מספיק, ולהגדיל את כמות המלח בהתאם לכמות הבטטות ולפי הטעם.
שבת שלום(:
תודה רבה
אין כמוך
הי אפרת, אני רוצה להשתמש בבורגול במקום אורז. ראיתי שכתבת באחת התגובות לבשל אותו. למה הכוונה? לא מספיק להשרות אותו? ובכמה בורגול מושרה להשתמש (כבר השריתי אותו)?
ואם אני מכינה, כפי שהצעת, את הבורגול והבשר בנפרד, לא צריך להוסיף לבשר את המים הרותחים?
שכחתי לכתוב- מבחינת כמויות יש לי 400 גרם בשר.
אגב פעם קודמת הכנתי עם אורז מלא ויצא מעולה!
גם 400 גרם זה בסדר. תבשלי את הבורגול בנפרד ואת הבשר עם הרוטב בנפרד, ואחרי זה תערבבי את שניהם.😊
תודה. להוסיף לבשר גם את המים?
לא, אין צורך כי המים נועדו לבישול האורז. בהצלחה!
הי אפרת, נראה מעולה. אני רוצה להכין עם אורז בסמטי מלא. השריתי כוס ושליש אורז מלא כפי שהצעת וגם אוסיף חצי כוס עדשים. האם להפחית מכמות התיבול כי הכמות של האורז קטנה יותר? תודה.
וגם- באיזה שלב להוסיף את העדשים המבושלות?
היי מיכל,
היות ואת מוסיפה עדשים- אין צורך להפחית תיבול.
את העדשים עדיף לבשל קודם בנפרד ואז להוסיף אותן לאורז, בגלל שהן עלולות להישאר קשות אם לא מבשלים אותן לפני כן.
תודה. חוזרת לעדכן- הכנתי עם עדשים שחורות, אורז מלא, , עגבנייה מגורדת, 2 כפות רסק וכפית סילאן, ןיצא מעולה!!!
נשמע מעולה! תודה לך על העדכון מיכל😊
מסקרן אותי למה יש 3 כוסות מים יותר במתכון?
מה הכוונה יותר?
יש 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז.
סליחה, ברחה לי מילה.
התכוונתי שעבור 2 כוסות אורז אני מוסיפה בד”כ כמעט 4 כוסות מים וכאן יש פחות כוסות וזה עוד כולל תוספת של הבקר?
אם משרים את האורז כשעה לפחות לפני ההכנה אז 3 כוסות זה מספיק.
בכל מקרה, אם את רגילה לשים 2 כוסות מים על כל כוס אורז אז אין בעיה (הבשר מפריש נוזלים, אין צורך להוסיף לו נוזלים).
תודה רבה
היי, הכנתי את האורז ולא כל כך נאכל אצלנו…האם ואיך אפשר להכין אותו בירקות ממולאים?
היי מיטל, ערב טוב. תוכלי להכין איתו קציצות:
צריך להוסיף לתערובת 1-2 ביצים ולערבב היטב (אם היה חסר תיבול לאורז כמו מלח או משהו אחר- זה הזמן להוסיף ולשפר את הטעם 🙂 ). אח”כ פשוט ליצור קציצות עם הידיים ולטגן במחבת עם שמן על אש בינונית 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (שמים שמן בנדיבות אבל זה לא טיגון בשמן עמוק). אפשר גם לאפות- להבריש נייר אפיה בשמן, להניח את הקציצות. להבריש אותן במעט שמן ולאפות ב180 מעלות, במשך 15-20 דקות ואח”כ להפוך צד ולאפות עוד כ-10 דקות.
מאחר והתערובת כבר מוכנה יכול להיות שהאפיה תייבש מעט את הקציצות לכן אם לא משנה לך, טיגון יכול להיות מוצלח יותר, כך הקציצות יהיו יותר עסיסיות.
בהצלחה 😉
תודה על המענה המהיר והיצירתי💛
בשמחה 😘
3 כוסות מים יספיקו? בדרכ זה 2 כוסות מים על כוס אורז…
תודה
כן זה מספיק .(:
מתכון נהדר תודה רבה!
תודה 🙂
היי האם אפשר להוסיף חומוס גרגירים מקופסת שימורים? אם כן אז כמה?
האם אפשר להשתמש באורז בשמטי? אם כן האם יש שינוי בכמות המים?
תודה מראש :))
היי בר,
אפשר להוסיף כוס גרגירי חומוס משימורים.
אפשר להשתמש באורז בסמטי באותו אופן.
חייבים להשרות את האורז?
רצוי כי אח”כ יש גרגירים שעלולים להשאר קצת קשים גם לאחר בישול.
לא נורא, כבר הכנתי יצא מושלם!
אני פשוט מכורה לאתר הזה!!
תודה
❤️
היי אפרת, אפשר להשתמש ברוטב לפיצה של יכין? זו קופסה דומה לקופסה של רסק עגבניות, רק עכשיו כשכבר התחלתי להכין אני רואה שכתוב “רוטב לפיצה” במקום רסק עגבניות…
אני חושבת שכן.
היי איך משרים אורז במים?
שמים את האורז בקערה בינונית ומכסים במים מהברז. ממתינים כשעה לפחות ומעבירים למסננת.
היי! הספר מתכונים שלי כבר מלא!!!
אצלי חא אוהבעם אוכל מתוק, במה אפשר להחליף את הסילאן? תודה!
היי 🙂 אפשר לוותר על הסילאן.
תודה!!!
יצא תפל ויבש. יש מתכונים טובים מזה בהרבה באתר- זה ממש בזבוז של חומרי גלם.
היי יפה,
מצטערת שהתאכזבת (דווקא למתכון יש ביקורות טובות).
באיזה בשר השתמשת? השרת את האורז לפני?
אורז בסמטי קלאסי של סוגת וכן השריתי אותו שעה. הוא יצא רך אפילו מידי אבל המנה בכלולתה יצאה יבשה וחסרת טעם. אולי היה מקום להוסיף שמן?
לא טיגנת את הבצל עם שמן?
איזה בוא אורז לבן? אפשר פרסי?
כן.
היי אפרת,
מה הכמויות על כוס וחצי אורז?
400 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון
1.5 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
1 בצל בינוני קצוץ דק
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
3 כפות רסק עגבניות
תיבול: 1 כף שטוחה סילאן, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
תודה.
הכווננ שלי להשאיר יותר בשר. 500 גרם. עם כוס וחצ אורז. שהבשר יותר יורגש.
עדיין אותם כמויות?
אז רק כמות המים משתנה למה שרשמתי ומלח – כפית רגילה ולא גדושה.
תודה🙂
שלום אפרת,
אפשר להשתמש בפטרוזיליה תבלין? במידה וכן, באיזה שלב להוסיף?
לגבי האורז יש לי בבית בסמטי קלאסי ואורז תאילנדי במה עדיף להשתמש? יש צורך בהשרייה של האורז לפני?
תודה רבה לך על המתכונים! לא נכנסתי למטבח עד לפני כמה שבועות ובזכות האתר וההסברים המדוייקים שלך התחלתי ולא יכולה לעצור!!!
כן, חצי כפית תבלין פטרוזיליה.
נראה לי עדיף תאילנדי. יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב.
יום נעים 🌺
היי אפרת, לאחר שניסיתי את המתכון הוא נכנס ישר למאכלים הקבועים אצלנו. כולם אהבו את האורז כולל הילדים. פשוט מעולה! תודה
שמחה שאהבתם 🙂
תודה יפית
היי אפרת, הכנתי כבר את המתכון הזה ויצא מעולה!
רציתי לדעת.. הפעם אני רוצה להכין יותר בשר ופחות אורז אז אם אני שמה כוס אורז. האם כמות המים או זמן הבישול משתנים?
על כוס אורז יש לשים כוס וחצי מים.
מספיק לשים 2-3 כפות רסק עגבניות, כפית מלאה סילאן ו¾ כפית מלח.
חג שמח 🌺
היי אפרת, כבר הרבה זמן שאני מכינה את המתכונים שלך ונהנית. אני מכינה עכשיו את המתכון ורציתי לדעת האם אורז בסמטי מלא (לא עגול) מקבל את אותו הבישול כמו אורז מלא עגול?
כן.
היי אפרת, אני רוצה להכין עם אורז מלא עגול. מה עליי לשנות מבחינת מרכיבים וזמן הבישול ?
במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא עגול. יתר הכמויות אינן משתנות, גם לא כמות המים.
יש לבשל במשך 40 דקות ואח”כ להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
הי אפרת
במתכון ציינת זמן בישול של 30 דקות אבל למטה בתגובות
ראיתי שכתבת 20 דקות בישול
אני בדיוק מכינה את זה לצהריים
מה נכון?
צודקת. זה 20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
תודה שענית כל כך מהר
כמעט רוב התפריט הביתי שלנו מורכב מהמתכונים שלך
זו הזדמנות להודות לך על אתר מעולה
כיף לשמוע ❤️
תודה לך.
איזה כייף להכין ארוחות טובות בכלום זמן, בזכותך אני מבשלת לילדים כל יום משהו אחר
שמחה לקרוא שאת נהנת אושר 🙂
ערב נפלא🌸
הלוואי שתעני מהר כי אני רוצה להכין את זה עכשיו 🙏
1. יש לי בבית מיקס כזה מוכן של אורז כוסמת וגריסים (מיקס מוכן שקניתי בסופר), אני יכולה לשים את זה במקום האורז שבמתכון? שלבי/זמני ההכנה משתנים?
2. האם אפשר לשלב גם עדשים חומות/כתומות? אם כן מה הכמות?
3. איזה ירקות את ממליצה להוסיף? ובאיזה שלב להוסיף אותם?
המון תודה!!!
היי הודיה,
1. מה רשום על האריזה לגבי כמות המים על כוס מיקס?
2. אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים ירוקות או שחורות מבושלות.
3. אפשר להוסיף גזר וקישוא מגורדים בפומפיה גסה. יש להוסיף אותם אחרי הבצל ולטגן כ-2 דקות ואז להוסיף הבשר.
קודם כל תודה על התגובה המהירה!
רשום זמן בישול כ-45 דקות.
את ממליצה לבשל בנפרד? (גם את העדשים לבשל בנפרד? ואז פשוט לערבב?)
רציתי לבשל ביחד שיספגו טעמים בבישול..
בשקית רשום לבשל הכל במים במשך כ-45 דקות ולסנן? כמו בישול פסטה?
אם כן אז יהיה קשה להעריך את כמות המים אם תרצי לבשל הכל יחד.
לגבי העדשים, מניסיון הן יכולות להשאר קשות אם לא מבשלים קודם בנפרד.
אם את מבשלת הכל בנפרד אז אני ממליצה לחתוך את הגזר והקישוא לקוביות קטנטנות ולבשל עם הבצל עד לריכוך ואז לערבב עם הכל.
אחד הטובים! הפך אצלנו למתכון קבוע! בדיוק כפי שהוא
שמחה לשמוע 🙂
תודה
היי
למה יצא לי שרוף?
זה יכול להיות בגלל סוג הסיר או בגלל בישול על אש גבוהה/בינונית.
הי אפרת,
האם אפשר להוסיף ירקות ו/או קטניות ואם כן מה מומלץ?
תודה
אפשר להוסיף עד 3/4 כוס עדשים ירוקות או שחורות מבושלות. אפשר גם להוסיף 1-2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה.
הכנתי עם עוף טחון ואורז מלא.
קטשופ חריף במקום התיבול.
יצא מושלם!
דומה למתכון עם הפתיתים, רק הרבה יותר בריא.
תודה
נשמע מעולה 🙂
תודה מלכי
שלום רב, האם שתי כוסות אורז לבן זה לפני בישול או שהאורז צריך להיות כבר מבושל? (אותה שאלה לגבי המתכון של בשר עם פתיתים: האם הפתיתים צריכים להיות מבושלים מראש?)
לפני בישול. כנ”ל לגבי פתיתים עם בשר טחון.
אפרת תודה רבה!
הכנתי עם אורז מלא עגול לפי ההוראות ויצא ממש טעים!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי, אפשר להשתמש בבשר עוף טחון? תודה רבה.
כן.
אחרי ההתלהבות של הבשר עם פתיתים מנסה היום את האורז.
אין לי רקס עגבניות אבל יש קטשופ, זה יכול להוות תחליף?
תודה רבה מאד
כן אפשר. בגלל שהקטשופ כבר מתוק נראה לי שאפשר לוותר על כף סילאן.
מתכון נפלא, רעיון מהמם, יצא טעים טעים, תודה!!
תודה תהילה 🙂
הי, איך אפשר להכין את זה עם אורז מלא?
תודה, את מלכה אמיתית!
כן, במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות אינן משתנות, גם לא כמות המים.
מה לגבי בהרט? ברוב המתכונים לתבשיל זה, ממליצים על בהרט.מה את אומרת? אני קצת חושש מהתבלין הזה…
היי יוגב,
נכון, בהרט יכול להתאים אבל זה עניין של טעם. אני ממליצה שתטעם את התבלין לפני. אם אתה אוהב את הטעם אפשר להוסיף בסביבות חצי כפית עד כפית בהרט לתבשיל.
תודה אפרת. איזה טעם הבהרט נותן..? חריפות? חיזוק טעמים? למה הוא דומה?
ושאלה אחרונה- להוסיף אבקת מרק לתבשיל?
סליחה על ריבוי השאלות. אבל דבר חשוב- 3 כוסות מים זה ל 2 כוסות אורז. אבל פה יש גם את הבשר, הירקות והכל. האם לא צריך להוסיף יותר מים בגלל כל המוצרים האחרים?
היי יוגב,
בהרט זה בעצם תערובת של תבלינים בטעם מזרחי. בדר”כ התבלין מכיל ציפורן, קינמון, פלפל שחור, הל, כמון, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה.
אפשר להוסיף כפית אבקת מרק.
אין צורך להוסיף יותר מים כי הבשר עצמו מפריש נוזלים. מה שכן, כדאי להשרות את האורז במים כחצי שעה לפחות לפני ההכנה ולסנן.
הי אפרת,
משתמשת במתכונים שלך המון, הם מעולים!
רציתי לשאול בקשר להמרת רסק עגבניות בעגבניות טריות או מהקופסא. כמה עגבניות לשים במקום 4 כפות רסק? או שכדאי לשלב?
תודה
היי מרינה,
כדאי לשלב – 2 כפות רסק עגבניות ועגבניה אחת מגורדת/מרוסקת.
היי. יצא טעים מאוד ! האם מתאים להקפיא?
שמחה שיצא טעים 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שבת שלום
היי אפרת האם צריך לשים אבקת מרק? כי אין ברשימת המצרכים?
אין צורך לשים אבקת מרק.
הי,
אתר מדהים! האם ניתן להמיר את האורז בקינואה? ואם כן, ע’פ איזה הוראות בישול?
שבת שלום
היי זיוה,
אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשים כוס וחצי קינואה. כמות המים נשארת 3 כוסות.
מה אפשר לשים במקום סילאן? דבש? מייפל?
אפשר לשים כפית דבש או מייפל.
בוקר אור!
למה צריך בסוף להשאיר את הסיר מכובה 10 דקות, האם התבשיל לא התקרר?
היי רבקה,
התבשיל ממשיך להתבשל מהאדים במהלך ה-10 דקות האלה. התבשיל לא מתקרר.
יום מקסים 🙂
הי זה על האש, נראה מדהים תודה רבה:)
מצוין, שיהיה בתאבון 🙂
עושה את זה בלי רסק עגבניות, עם אבקת מרק בצל ולפחות 2 כפות סילאן
יוצא מאד טעים
תודה על השיתוף 🙂
במה אפשר להחליף את אבקת המרק?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל רק בסילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
היי אפרת, ניתן להכין עם בורגול במקום האורז? ואם כן אז כל הבישול משתנה?
תודה
היי,
אם את מכינה עם בורגול אני חושבת שכדאי לבשל את הבורגול בנפרד.
את הבשר הטחון גם לבשל בנפרד עם הבצל. לאחר מכן להוסיף לו רסק עגבניות, פטרוזיליה, סילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל ובסוף לערבב אותו עם הבורגול.
תודה אנסה והעדכן בהמשך.
היי מעדכנת, בורגול עם בשר טחון, יצא סוף הדרך.
תודה רבה.
שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי בתור מאותגרת מלח 😉 כמה לדעתך מלח כדאי לשים בערך?
היי עדי,
אם את שמה כפית גדושה אבקת מרק אז לדעתי מספיק כפית שטוחה מלח.
האם חייב להוסיף סילאן?
מה הוא נותן?
אני פשןט מפחדת שזה ימתיק לי את האוכל
זה נותן מתיקות עדינה אבל אפשר לוותר.
יום מקסים 🙂
אני מאוד אוהב את האתר שלך, בדרך כלל אני מכין קציצות מעוף טחון הפעם אמרתי נגוון ואין מקום יותר טוב לגוון מהאתר שלך. האוכל על האש ממתין בציפייה
ותודה
כיף לשמוע 🙂
תודה יוסי
היי אפרת,
נראה מעולה, מתבשל עכשיו. אני רואה יצא כמות גדולה מידי, האם אפשר להקפיא? תודה!
כן, אפשר.
יצא טעיםםםם!
וכ”כ פשוט. השתמשנו בבשר עגל טחון. הכל חוסל ביום (אנחנו רק שניים 🙂 )
שמחה שנהניתם 🙂
תודה ושבת שלום!
המתכון של בשר טחון והאורז ביחד הפך ללהיט אצלינו בבית. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומית ושבוע נפלא
היי, מדובר בכוס מדידה כמו של אפיה? תודה 🙂
היי בתאל,
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף- המרת מידות אפיה.
יום נפלא 🙂
יצא ממש טעים! וקליל מאוד להכנה (:
תודה
תודה עופר, שמחה לשמוע 🙂
חיפשתי מתכון קל, מהיר וטעים לארוחת ערב. יצא מעולה!
כולם טרפו את הארוחה 🙂
רק תוך כדי הצטערתי שאין ירק. אולי בפעם הבאה אוסיף זוקיני/ עגבניות.
תודה רבה
היי עדינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים.
הי,
אני מתה על האתר שלך! תמיד מוצאת בו בדיוק מה שאני מחפשת והכל טעים טעים!
ועכשיו שאלה, אני לא משתמשת באבקת מרק בכלל, האם זה קריטי פה? איזה תבלינים את ממליצה לשים במקום?
תודה ושבת חמימה, נעימה וטעימה ☺
היי דנה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שימי בסביבות כפית גדושה מלח. אפשר להוסיף גם חצי כפית פפריקה מתוקה אבל לא חובה.
שבת נעימה וחמימה!
הכנתי לשבת עם אורז מלא במקום לבן ויצא ממש טעים
תודה על מתכונים מעולים וקלים 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
יצא מושלם ! אין עלייך!!
תודה אנסטסיה 🙂
יצא מצוין!!! תודה!
תודה הילה, שמחה לשמוע 🙂
מה אפשר לשים במקום סילאן?תודה מראש
היי יפעת,
אפשר לשים כפית דבש או סירופ מייפל.
היי,
הכנתי עם אורז בסמטי ובלי פטרוזיליה ויצא טעים מאד! נכנס לרשימות המתכונים שלי. תודה על המתכון!
שמחה שיצא טעים!
תודה רונית ושבת שלום 🙂
היי,
אני מנסה לעשות קציצות כפי שהמלצת למעלה אבל זה נורא מתפרק למרות שהוספתי 2 ביצים על כמות יחסית קטנה.
הצעות?
היי שרה,
אם את מתכוונת לאפות את הקציצות אז זה לא נורא שזה מתפרק מאחר ולאחר האפיה הן מתגבשות לקציצות.
את יכולה לנסות להוסיף לתערובת גם קצת פירורי לחם.
היי אפשרי בזיליקום במקום פטרוזיליה?
כן שרון, אפשר אבל מומלץ לשים כמות קטנה יותר (עד רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים).
הכנתי עם אורז בסמטי, הוספתי יותר מים פשוט, והוספתי קינמון, כמון, שקדים פרוסים, יצא מדהים!!!!!
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
היי… האורז לא יוצא לי מבושל ואני מוסיפה מים אבל הוא עדיין לא מתבשל … מה לעשות?
היי יפית,
הוסיפי עוד מים רותחים (כשליש כוס לפחות), ערבבי ובשלי על אש נמוכה עם מכסה. אם אחרי 15 דקות הוא לא יתרכך, חזרי על הפעולה. בסוף הוא יתרכך.
עדכני אם יש בעיה.
בהצלחה 🙂
לפעמים אורז לא טוב ולא טרי.
קרה לי ממש עכשיו, קניתי 5 קילו! אורז יסמין, שפשוט לא מתבשל לי. לזבל.
עשיתי מספר פעמים. יוצא טעים אך תמיד אני מסתבכת כי לפי ההוראות האורז אף פעם לא מוכן ואז אני צריכה לעשות תיקונים. מה לעשות?
היי מיכל,
את שוטפת או משרה קודם את האורז לפני ההכנה?
אם לא, אני מניחה שחסרים פשוט נוזלים ולכן פעם הבאה הגדילי את כמות המים בשליש כוס (הכוונה שימי 3+1/3 כוסות מים).
זה לא ממש עוזר לי להוסיף מים… האורז פשוט לא מתבשל.. מה לעשות?
זאת הדרך הנכונה.
מניסיון זה בסוף מתבשל, גם אם לוקח לזה זמן.
אגב, השרת את האורז לפני במים או שטפת אותו?
אם זה לא מתבשל יכול להיות שיש בעיה בסוג האורז או שהוא לא טרי (נתקלתי כבר בתופעה כזאת).
יצא מעולה! כל המשפחה אהבה וזה הכי חשוב! מתכון קל ופשוט. תודה!
תודה אושרת, שמחה לשמוע!
האורז צריך להיות מבושל כשמוסיפים אותו לבשר?או שמבשלים ואז מוסיפים?
היי,
האורז לא צריך להיות מבושל. מוסיפים אותו לתערובת הבשר כשהוא יבש והוא מתבשל יחד עם הבשר.
עשיתי בלי סילאן ויצא מצוין. המלצה שלי, לחתוך חצי פלפל ירוק חריף וגזר שלם לטבעות ולטגן ביחד טיפה לפני הבצל ואז לעשות את כל שאר המתכון. מוסיף פיקנטיות ועוד נפח למנה.
מצוין!
נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא
פשוט מעולה! ובכלל המתכונים שלך,פשוטים ומדויקים,תודה!
תודה יעל, שמחה לשמוע!
שלום,
אם מבקש להבין שלוש כוסות אורז האם פשוט לעדכן את כמות המים באופן יחסי.
תודה
היי ירון,
אם אתה רוצה להכין מ3 כוסות אורז מומלץ גם שתגדיל את יתר החומרים במתכון לפי הכמויות הבאות:
750 גרם בשר טחון
3 כוסות אורז לבן
4.5 כוסות מים רותחים
2 בצלים בינוניים קצוצים
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
6 כפות רסק עגבניות
כף וחצי רוטב סילאן, כפית וחצי אבקת מרק, כפית גדושה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
טעים להדהים. הבן שלי ואני טורפים.
במקום סילן הוספתי רוטב צ’ילי מתוק. במקום עןף טחון היו לי פרגיות טחונות.
תודה על יופי של ארוחת צהריים.
שמחה שנהנתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!
מעולה!!!!!
תודה שר, שמחה שאהבת!
יצא טעים מאוד
והכייף שהילדים ביקשו שאכין שוב.
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי,אפשר לוותר על הסילאן? אני לא אוהבת אוכל מתוק בכלל.
המידה ואני מוותרת על הסילאן אני צריכה להוסיף משהו אחר או שזה רק להוסיף טעם?
היי מוריה,
את יכולה לוותר על הסילאן ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.
בוקר טוב ושוב תודה על אתר מושלם.
שאלה האם אפשר במקום הסילאן דבש? אם כן מה הכמות.
האם זה יוצא מתוק??
ועוד דבר קצת לא קשור…אתם חייבים להוציא אפליקציה חייבייים!!!
תודההה
היי יוליה,
אפשר לשים חצי כף דבש במקום הסילאן כי הוא יותר מתוק מהסילאן. התבשיל לא אמור לצאת מתוק.
לגבי אפליקציה, הנושא בבדיקה ואני מקווה שתהיה בהמשך.
יום חמים ונעים 🙂
תודה רבה
יצא מעולה!!!!!
תודה סיגל, שמחה לשמוע 🙂
היי רציתי לדעת אם ניתן לעשות את זה עם כוסברה גם?
כן חיליק, אפשר.
הטעם מצויין אבל הר ארז עדיין קשה.. המלצה??
היי רינת,
תוסיפי לתבשיל כרבע כוס מים רותחים, תערבבי ותמשיכי לבשל על אש נמוכה, בסיר מכוסה, עד שהאורז מתבשל.
מתכון מעולה, טעים, תודה. אוהבת את האתר 🙂
תודה אושרה! שמחה לשמוע.
שבת שלום 🙂
היי.אני הכנתי אורז ואחרי שהוא מבושל הוספתי לבשר.הבשר לא היה מבושל ממש עד הסוף.השתמשתי בבשר בקר טחון.זה די דחוף זה עכשיו על האש.תודה (השאלה היא האם הייתי אמורה לבשל את האורז לפני הוספת הבשר או לא)
היי,
את האורז אמורים לבשל ביחד עם הבשר הטחון. לא בנפרד. היה צריך להוסיף את האורז היבש לבשר הטחון (שטוגן 3 דקות), להוסיף את שאר החומרים כולל המים הרותחים ולבשל במשך 20 דקות.
אם כבר ערבבת בין הבשר הטחון לאורז המבושל פשוט תבשלי עם מכסה על אש נמוכה במשך 5-10 דקות, עד שהבשר הטחון יתבשל. מידי פעם תרימי את המכסה ותערבבי.
סילאן הוא ללא גלוטן?
לגבי רוטב סויה אני יודעת בוודאות שהוא עם גלוטן
היי מיכל,
עד כמה שידוע לי סילאן אינו מכיל גלוטן.
תודה על כל המתכונים! 🙂 בזכותך התחלתי לבשל ואני גם נהנה מזה!
הכנתי את המתכון הזה ונשאר לי סיר די מלא, אפשר לעשות מזה קציצות? אם כן מה אני צריך לעשות כדי שיצאו לי קציצות (טיגון או בתנור לא משנה לי)
תודה!
אני ממש שמחה לשמוע שי!
כן, אפשר להכין קציצות. צריך להוסיף לתערובת 1-2 ביצים ולערבב היטב (אם היה חסר תיבול לאורז כמו מלח או משהו אחר- זה הזמן להוסיף ולשפר את הטעם 🙂 ). אח”כ פשוט ליצור קציצות עם הידיים ולטגן במחבת עם שמן על אש בינונית 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (שמים שמן בנדיבות אבל זה לא טיגון בשמן עמוק). אפשר גם לאפות- להבריש נייר אפיה בשמן, להניח את הקציצות. להבריש אותן במעט שמן ולאפות ב180 מעלות, במשך 15-20 דקות ואח”כ להפוך צד ולאפות עוד כ-10 דקות.
מאחר והתערובת כבר מוכנה יכול להיות שהאפיה תייבש מעט את הקציצות לכן אם לא משנה לך, טיגון יכול להיות מוצלח יותר, כך הקציצות יהיו יותר עסיסיות.
בהצלחה 😉
היי!
כרגע סיימתי להכין ויצא טעים מאוד!
תודה רבה על מתכון פשוט ונהדר.
אני שמחה לשמוע!
תודה רונה והמשך ערב נעים 🙂
אני חדש במטבח ויצא לי מעול
ה!אשתי התלהבה.לטעמה אפשר להפחית ברסק העגבניות.
אני שמחה מאוד לשמוע!
תודה שחזרת לשתף 🙂
שמתי קופסא של 100 גרם רסק עגבניות וזה יצא מושלם.
האם ישנה אפשרות להכין את האורז לבן ללא הרסק?
היי ירדן,
פחות מומלץ להכין ללא הרסק. הטעם ייצא מעט תפל.
הי!-יש לי כמה שאלות
1)התבשיל יצא לי מעט תפל, חסר טעם,למרות ששמתי בדיוק את הכמויות המצוינות במתכון…..בנוסף לא צויין במתכון כמות המלח-אז שמתי כפית גדושה.בכל זאת לא יצא ממש עם טעם……יש לך רעיונות איך לתת לזה מעט טעם??
2)בתמונה הצבע של האורז ממש אדום-לי יצא לבן…….
3)במקם בשר הודו שמתי בשר בקר….אולי זאת הסיבה לחוסר הטעם??
חוץ מזה אני חייבת לציין שהאתר ממש ממש טוב ונורא עוזר לי ביום יום- במיוחד לאור העובדה שאני לא ממש טבחית מהוללת….המתכונים פשוטים וטעימים….המון תודה…..
היי רות,
1. כפית גדושה מלח זה מצוין. שמת גם אבקת מרק?
2. לגבי צבע האורז- כנראה שחסר רסק עגבניות, לכן גם חסר מעט טעם (השתמשת ברסק ולא בעגבניות מרוסקות, נכון?)
3. זה בסדר גמור שהכנת עם בשר בקר.
כדי לשפר את הטעם אני ממליצה לערבב 1/4 כוס מים רותחים עם כף רסק עגבניות וכפית אבקת מרק ולשפוך על תבשיל האורז ולערבב היטב על אש נמוכה 2-3 דקות כדי שהטעמים יספגו בצורה אחידה באורז. מומלץ גם להוסיף עוד מלח אם חסר.
ותודה, אני שמחה לשמוע שהאתר מועיל בשבילך 😉
יום נפלא!
מתכון מעולה.. תודה רבה !!! 🙂
תודה כלנית ושבוע נפלא 🙂
שנה טובה וחג שמח,
1.אורז בסמטי מלא מתאים?
2.האם ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה/שמיר?
תודה רבה.
היי אריאלה,
1.לדעתי אורז בסמטי מלא (שלא כמו אורז מלא רגיל) מבשלים בצורה שונה. שמים את האורז בסיר עם מים שרתחו מראש ולאחר מכן מסננים את האורז משאריות המים אבל אם יצא לך לבשל אורז בסמטי מלא כמו אורז רגיל ואת יודעת את כמויות המים שיש להוסיף לו אז אין בעיה להשתמש בו במתכון הזה.
2.ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה או שמיר, לדעתי במקרה הזה יותר יתאים להשתמש בכוסברה.
שנה טובה וחג שמח!
היי,
האם האורז צריך להיות מבושל מראש?
תודה
הי שי,
האורז לא צריך להיות מבושל מראש אלא אורז יבש.
חג שמח!
מה אפשר להוסיף בצד ?
הי אביבית,
אפשר לאכול את זה עם סלט ירקות או ירקות אפויים.
מתכון מדהים בטעמו ומהירות ההכנה. תודה על האתר המדהיםם
בשמחה רבה יפה!
היי, ערב טוב
הסילאן ממש הכרחי? (אני לא כ”כ אוהבת אוכל מתוק).
הי מירי,
את יכולה לוותר על הסילאן.
ערב מצוין 🙂
הי
האם בקר מתבשל 20 דקות גם?
איזה בקר צריך לקנות?
ובמה אפשר להחליף אבקת מרק?
הי סבטה,
הכוונה במתכון לבשר בקר טחון וכן הוא מתבשל ב-20 דקות. לגבי החלק בבקר, בדר”כ זה צוואר אבל זה יכול להיות כל חלק שמתאים להכנת קציצות.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח.
יש אפשרות להחליף לאורז מלא?
היי שרי, אפשר בהחלט. ממליצה להשתמש בכוס עד כוס וחצי אורז מלא (כאשר בדר”כ היחס הוא שעל כל כוס אורז מלא מומלץ לשים 2 ורבע כוסות מים).
שבת שלום 🙂
אני לא כל כך יודעת לבשל … אני רק מנסה , למה כתוב מתי לשים את הסילאן ועל איזה אש מבשלים את הבשר ?
הי קרינה, את הסילאן (יחד עם אבקת המרק, מלח ופלפל) מוסיפים אחרי הפטרוזיליה והרסק. זאת אומרת בסוף, לפני שמוסיפים את המים הרותחים.
את הבצל מבשלים על אש בינונית עד שמזהיב מעט. מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-3 דקות. חשוב לערבב במשך כל הזמן שהבשר מתבשל. משאירים על אש גבוהה עד שמוסיפים את המים הרותחים (רק חשוב כל הזמן לערבב) ורק בסוף מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
בהצלחה 🙂
ניתן להמיר את הסילאן בדבש או חתיכות תמרים?
היי שירן, ניתן להמיר את הסילאן בדבש או בכף סוכר חום/לבן.
מתכון פשוט ומעולה, נטרף תוך דקות 🙂
תודה אלונה 🙂