שום דבר לא נמצא

אורז עם בשר טחון: מנה עיקרית ותוספת בארוחה אחת בלבד! ארוחה שילדים מאוד אוהבים. ניתן להכין עם בשר טחון מסוג בקר, הודו או עוף, לפי בחירתכם.

אורז עם בשר טחון

מצרכים (4-5 מנות):

500 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון

2 כוסות אורז לבן

3 כוסות מים רותחים

1 בצל גדול קצוץ דק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)

4 כפות רסק עגבניות

תיבול: 1 כף גדושה סילאן, כפית גדושה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כ-3 דקות עד שמתחיל להתבשל (משנה צבעו ללבן). מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.

-מוסיפים את הפטרוזיליה, רסק העגבניות ומתבלים. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.

ראו גם
סלט שוק הכובשים
ריבועי שוקולד וחלבה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
rachel ben shachar (12:44 11.02.2020)

הי אפרת
במתכון ציינת זמן בישול של 30 דקות אבל למטה בתגובות
ראיתי שכתבת 20 דקות בישול
אני בדיוק מכינה את זה לצהריים
מה נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:52 11.02.2020)

צודקת. זה 20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

Avatar
rachel ben shachar (12:58 11.02.2020)

תודה שענית כל כך מהר
כמעט רוב התפריט הביתי שלנו מורכב מהמתכונים שלך
זו הזדמנות להודות לך על אתר מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:11 11.02.2020)

כיף לשמוע ❤️
תודה לך.

Avatar
הודיה (12:54 28.01.2020)

הלוואי שתעני מהר כי אני רוצה להכין את זה עכשיו 🙏

1. יש לי בבית מיקס כזה מוכן של אורז כוסמת וגריסים (מיקס מוכן שקניתי בסופר), אני יכולה לשים את זה במקום האורז שבמתכון? שלבי/זמני ההכנה משתנים?
2. האם אפשר לשלב גם עדשים חומות/כתומות? אם כן מה הכמות?
3. איזה ירקות את ממליצה להוסיף? ובאיזה שלב להוסיף אותם?

המון תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 28.01.2020)

היי הודיה,
1. מה רשום על האריזה לגבי כמות המים על כוס מיקס?
2. אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים ירוקות או שחורות מבושלות.
3. אפשר להוסיף גזר וקישוא מגורדים בפומפיה גסה. יש להוסיף אותם אחרי הבצל ולטגן כ-2 דקות ואז להוסיף הבשר.

Avatar
הודיה (13:21 28.01.2020)

קודם כל תודה על התגובה המהירה!
רשום זמן בישול כ-45 דקות.
את ממליצה לבשל בנפרד? (גם את העדשים לבשל בנפרד? ואז פשוט לערבב?)
רציתי לבשל ביחד שיספגו טעמים בבישול..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 28.01.2020)

בשקית רשום לבשל הכל במים במשך כ-45 דקות ולסנן? כמו בישול פסטה?
אם כן אז יהיה קשה להעריך את כמות המים אם תרצי לבשל הכל יחד.
לגבי העדשים, מניסיון הן יכולות להשאר קשות אם לא מבשלים קודם בנפרד.
אם את מבשלת הכל בנפרד אז אני ממליצה לחתוך את הגזר והקישוא לקוביות קטנטנות ולבשל עם הבצל עד לריכוך ואז לערבב עם הכל.

Avatar
רוניש (21:12 19.12.2019)

אחד הטובים! הפך אצלנו למתכון קבוע! בדיוק כפי שהוא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 19.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

Avatar
אדי (20:03 27.05.2019)

היי
למה יצא לי שרוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 28.05.2019)

זה יכול להיות בגלל סוג הסיר או בגלל בישול על אש גבוהה/בינונית.

Avatar
אורלין (12:52 20.05.2019)

הי אפרת,
האם אפשר להוסיף ירקות ו/או קטניות ואם כן מה מומלץ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 20.05.2019)

אפשר להוסיף עד 3/4 כוס עדשים ירוקות או שחורות מבושלות. אפשר גם להוסיף 1-2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה.

Avatar
מלכי (17:57 20.02.2019)

הכנתי עם עוף טחון ואורז מלא.
קטשופ חריף במקום התיבול.
יצא מושלם!
דומה למתכון עם הפתיתים, רק הרבה יותר בריא.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 20.02.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה מלכי

Avatar
אפרת (10:01 22.01.2019)

שלום רב, האם שתי כוסות אורז לבן זה לפני בישול או שהאורז צריך להיות כבר מבושל? (אותה שאלה לגבי המתכון של בשר עם פתיתים: האם הפתיתים צריכים להיות מבושלים מראש?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 22.01.2019)

לפני בישול. כנ"ל לגבי פתיתים עם בשר טחון.

Avatar
רבקה (14:45 30.12.2018)

אפרת תודה רבה!
הכנתי עם אורז מלא עגול לפי ההוראות ויצא ממש טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 30.12.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
מקס (14:23 25.10.2018)

היי, אפשר להשתמש בבשר עוף טחון? תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 25.10.2018)

כן.

Avatar
מלכי (15:15 3.10.2018)

אחרי ההתלהבות של הבשר עם פתיתים מנסה היום את האורז.
אין לי רקס עגבניות אבל יש קטשופ, זה יכול להוות תחליף?
תודה רבה מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 3.10.2018)

כן אפשר. בגלל שהקטשופ כבר מתוק נראה לי שאפשר לוותר על כף סילאן.

Avatar
תהילה (11:33 23.08.2018)

מתכון נפלא, רעיון מהמם, יצא טעים טעים, תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 23.08.2018)

תודה תהילה 🙂

Avatar
ישראל כהן-גנרי (19:59 7.08.2018)

הי, איך אפשר להכין את זה עם אורז מלא?
תודה, את מלכה אמיתית!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 7.08.2018)

כן, במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות אינן משתנות, גם לא כמות המים.

Avatar
יוגב (18:16 26.07.2018)

מה לגבי בהרט? ברוב המתכונים לתבשיל זה, ממליצים על בהרט.מה את אומרת? אני קצת חושש מהתבלין הזה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 26.07.2018)

היי יוגב,
נכון, בהרט יכול להתאים אבל זה עניין של טעם. אני ממליצה שתטעם את התבלין לפני. אם אתה אוהב את הטעם אפשר להוסיף בסביבות חצי כפית עד כפית בהרט לתבשיל.

Avatar
יוגב (10:55 27.07.2018)

תודה אפרת. איזה טעם הבהרט נותן..? חריפות? חיזוק טעמים? למה הוא דומה?
ושאלה אחרונה- להוסיף אבקת מרק לתבשיל?

Avatar
יוגב (10:57 27.07.2018)

סליחה על ריבוי השאלות. אבל דבר חשוב- 3 כוסות מים זה ל 2 כוסות אורז. אבל פה יש גם את הבשר, הירקות והכל. האם לא צריך להוסיף יותר מים בגלל כל המוצרים האחרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:13 27.07.2018)

היי יוגב,
בהרט זה בעצם תערובת של תבלינים בטעם מזרחי. בדר"כ התבלין מכיל ציפורן, קינמון, פלפל שחור, הל, כמון, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה.
אפשר להוסיף כפית אבקת מרק.
אין צורך להוסיף יותר מים כי הבשר עצמו מפריש נוזלים. מה שכן, כדאי להשרות את האורז במים כחצי שעה לפחות לפני ההכנה ולסנן.

Avatar
מרינה (18:02 25.02.2018)

הי אפרת,
משתמשת במתכונים שלך המון, הם מעולים!
רציתי לשאול בקשר להמרת רסק עגבניות בעגבניות טריות או מהקופסא. כמה עגבניות לשים במקום 4 כפות רסק? או שכדאי לשלב?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:35 25.02.2018)

היי מרינה,
כדאי לשלב – 2 כפות רסק עגבניות ועגבניה אחת מגורדת/מרוסקת.

Avatar
רוזי (14:00 26.01.2018)

היי. יצא טעים מאוד ! האם מתאים להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 26.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שבת שלום

Avatar
אירית (12:32 22.01.2018)

היי אפרת האם צריך לשים אבקת מרק? כי אין ברשימת המצרכים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 22.01.2018)

אין צורך לשים אבקת מרק.

Avatar
זיוה (16:22 19.01.2018)

הי,
אתר מדהים! האם ניתן להמיר את האורז בקינואה? ואם כן, ע'פ איזה הוראות בישול?
שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 20.01.2018)

היי זיוה,
אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשים כוס וחצי קינואה. כמות המים נשארת 3 כוסות.

Avatar
אנה (10:43 13.01.2018)

מה אפשר לשים במקום סילאן? דבש? מייפל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 13.01.2018)

אפשר לשים כפית דבש או מייפל.

Avatar
רבקה (11:11 4.01.2018)

בוקר אור!
למה צריך בסוף להשאיר את הסיר מכובה 10 דקות, האם התבשיל לא התקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 4.01.2018)

היי רבקה,
התבשיל ממשיך להתבשל מהאדים במהלך ה-10 דקות האלה. התבשיל לא מתקרר.
יום מקסים 🙂

Avatar
Bar (23:03 6.12.2017)

הי זה על האש, נראה מדהים תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:53 6.12.2017)

מצוין, שיהיה בתאבון 🙂

Avatar
ליאת (15:39 17.11.2017)

עושה את זה בלי רסק עגבניות, עם אבקת מרק בצל ולפחות 2 כפות סילאן
יוצא מאד טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 17.11.2017)

תודה על השיתוף 🙂

Avatar
דנה (15:43 12.08.2017)

במה אפשר להחליף את אבקת המרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:45 12.08.2017)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל רק בסילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

Avatar
Lea_s (12:34 19.07.2017)

היי אפרת, ניתן להכין עם בורגול במקום האורז? ואם כן אז כל הבישול משתנה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:06 19.07.2017)

היי,
אם את מכינה עם בורגול אני חושבת שכדאי לבשל את הבורגול בנפרד.
את הבשר הטחון גם לבשל בנפרד עם הבצל. לאחר מכן להוסיף לו רסק עגבניות, פטרוזיליה, סילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל ובסוף לערבב אותו עם הבורגול.

Avatar
Lea_s (01:19 20.07.2017)

תודה אנסה והעדכן בהמשך.

Avatar
lea_s (18:29 25.03.2018)

היי מעדכנת, בורגול עם בשר טחון, יצא סוף הדרך.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:45 25.03.2018)

שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
עדי (22:06 18.07.2017)

היי בתור מאותגרת מלח 😉 כמה לדעתך מלח כדאי לשים בערך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:30 18.07.2017)

היי עדי,
אם את שמה כפית גדושה אבקת מרק אז לדעתי מספיק כפית שטוחה מלח.

Avatar
רינה (11:56 13.07.2017)

האם חייב להוסיף סילאן?
מה הוא נותן?
אני פשןט מפחדת שזה ימתיק לי את האוכל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:18 13.07.2017)

זה נותן מתיקות עדינה אבל אפשר לוותר.
יום מקסים 🙂

Avatar
יוסי (18:47 19.05.2017)

אני מאוד אוהב את האתר שלך, בדרך כלל אני מכין קציצות מעוף טחון הפעם אמרתי נגוון ואין מקום יותר טוב לגוון מהאתר שלך. האוכל על האש ממתין בציפייה
ותודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:02 20.05.2017)

כיף לשמוע 🙂
תודה יוסי

Avatar
שרה (22:48 26.03.2017)

היי אפרת,
נראה מעולה, מתבשל עכשיו. אני רואה יצא כמות גדולה מידי, האם אפשר להקפיא? תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:11 26.03.2017)

כן, אפשר.

Avatar
רויטל (17:28 10.02.2017)

יצא טעיםםםם!
וכ"כ פשוט. השתמשנו בבשר עגל טחון. הכל חוסל ביום (אנחנו רק שניים 🙂 )

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:13 10.02.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה ושבת שלום!

Avatar
שלומית (06:33 5.02.2017)

המתכון של בשר טחון והאורז ביחד הפך ללהיט אצלינו בבית. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:32 5.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומית ושבוע נפלא

Avatar
בתאל (10:19 19.01.2017)

היי, מדובר בכוס מדידה כמו של אפיה? תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:22 19.01.2017)

היי בתאל,
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף- המרת מידות אפיה.
יום נפלא 🙂

Avatar
עופר (17:46 21.12.2016)

יצא ממש טעים! וקליל מאוד להכנה (:
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:27 21.12.2016)

תודה עופר, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
עדינה (14:59 19.12.2016)

חיפשתי מתכון קל, מהיר וטעים לארוחת ערב. יצא מעולה!
כולם טרפו את הארוחה 🙂
רק תוך כדי הצטערתי שאין ירק. אולי בפעם הבאה אוסיף זוקיני/ עגבניות.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:05 19.12.2016)

היי עדינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים.

Avatar
דנה (11:07 16.12.2016)

הי,
אני מתה על האתר שלך! תמיד מוצאת בו בדיוק מה שאני מחפשת והכל טעים טעים!
ועכשיו שאלה, אני לא משתמשת באבקת מרק בכלל, האם זה קריטי פה? איזה תבלינים את ממליצה לשים במקום?
תודה ושבת חמימה, נעימה וטעימה ☺

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:55 16.12.2016)

היי דנה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שימי בסביבות כפית גדושה מלח. אפשר להוסיף גם חצי כפית פפריקה מתוקה אבל לא חובה.
שבת נעימה וחמימה!

Avatar
דגנית (20:16 15.12.2016)

הכנתי לשבת עם אורז מלא במקום לבן ויצא ממש טעים
תודה על מתכונים מעולים וקלים 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:47 15.12.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

Avatar
אנסטסיה (21:00 17.10.2016)

יצא מושלם ! אין עלייך!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:09 17.10.2016)

תודה אנסטסיה 🙂

Avatar
הילה (21:33 5.10.2016)

יצא מצוין!!! תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:37 5.10.2016)

תודה הילה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
יפעת (11:20 16.09.2016)

מה אפשר לשים במקום סילאן?תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:43 16.09.2016)

היי יפעת,
אפשר לשים כפית דבש או סירופ מייפל.

Avatar
רונית (13:54 9.09.2016)

היי,
הכנתי עם אורז בסמטי ובלי פטרוזיליה ויצא טעים מאד! נכנס לרשימות המתכונים שלי. תודה על המתכון!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:57 9.09.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה רונית ושבת שלום 🙂

Avatar
שרה (12:21 4.09.2016)

היי,
אני מנסה לעשות קציצות כפי שהמלצת למעלה אבל זה נורא מתפרק למרות שהוספתי 2 ביצים על כמות יחסית קטנה.
הצעות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:34 4.09.2016)

היי שרה,
אם את מתכוונת לאפות את הקציצות אז זה לא נורא שזה מתפרק מאחר ולאחר האפיה הן מתגבשות לקציצות.
את יכולה לנסות להוסיף לתערובת גם קצת פירורי לחם.

Avatar
שרון (21:18 31.08.2016)

היי אפשרי בזיליקום במקום פטרוזיליה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:59 31.08.2016)

כן שרון, אפשר אבל מומלץ לשים כמות קטנה יותר (עד רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים).

Avatar
איירין (21:50 12.08.2016)

הכנתי עם אורז בסמטי, הוספתי יותר מים פשוט, והוספתי קינמון, כמון, שקדים פרוסים, יצא מדהים!!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:54 12.08.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

Avatar
יפית (13:10 8.07.2016)

היי… האורז לא יוצא לי מבושל ואני מוסיפה מים אבל הוא עדיין לא מתבשל … מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:16 8.07.2016)

היי יפית,
הוסיפי עוד מים רותחים (כשליש כוס לפחות), ערבבי ובשלי על אש נמוכה עם מכסה. אם אחרי 15 דקות הוא לא יתרכך, חזרי על הפעולה. בסוף הוא יתרכך.
עדכני אם יש בעיה.
בהצלחה 🙂

Avatar
מיכל (19:06 6.07.2016)

עשיתי מספר פעמים. יוצא טעים אך תמיד אני מסתבכת כי לפי ההוראות האורז אף פעם לא מוכן ואז אני צריכה לעשות תיקונים. מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:24 6.07.2016)

היי מיכל,
את שוטפת או משרה קודם את האורז לפני ההכנה?
אם לא, אני מניחה שחסרים פשוט נוזלים ולכן פעם הבאה הגדילי את כמות המים בשליש כוס (הכוונה שימי 3+1/3 כוסות מים).

Avatar
יפית (13:15 8.07.2016)

זה לא ממש עוזר לי להוסיף מים… האורז פשוט לא מתבשל.. מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:26 8.07.2016)

זאת הדרך הנכונה.
מניסיון זה בסוף מתבשל, גם אם לוקח לזה זמן.
אגב, השרת את האורז לפני במים או שטפת אותו?
אם זה לא מתבשל יכול להיות שיש בעיה בסוג האורז או שהוא לא טרי (נתקלתי כבר בתופעה כזאת).

Avatar
אושרת (13:36 2.07.2016)

יצא מעולה! כל המשפחה אהבה וזה הכי חשוב! מתכון קל ופשוט. תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:03 2.07.2016)

תודה אושרת, שמחה לשמוע!

Avatar
סנטנה (11:21 14.06.2016)

האורז צריך להיות מבושל כשמוסיפים אותו לבשר?או שמבשלים ואז מוסיפים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:05 14.06.2016)

היי,
האורז לא צריך להיות מבושל. מוסיפים אותו לתערובת הבשר כשהוא יבש והוא מתבשל יחד עם הבשר.

Avatar
יו (01:25 26.05.2016)

עשיתי בלי סילאן ויצא מצוין. המלצה שלי, לחתוך חצי פלפל ירוק חריף וגזר שלם לטבעות ולטגן ביחד טיפה לפני הבצל ואז לעשות את כל שאר המתכון. מוסיף פיקנטיות ועוד נפח למנה.
מצוין!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:22 26.05.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא

Avatar
יעל ניר (20:31 12.05.2016)

פשוט מעולה! ובכלל המתכונים שלך,פשוטים ומדויקים,תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:44 12.05.2016)

תודה יעל, שמחה לשמוע!

Avatar
ירון (10:09 30.04.2016)

שלום,
אם מבקש להבין שלוש כוסות אורז האם פשוט לעדכן את כמות המים באופן יחסי.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:22 30.04.2016)

היי ירון,
אם אתה רוצה להכין מ3 כוסות אורז מומלץ גם שתגדיל את יתר החומרים במתכון לפי הכמויות הבאות:
750 גרם בשר טחון
3 כוסות אורז לבן
4.5 כוסות מים רותחים
2 בצלים בינוניים קצוצים
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
6 כפות רסק עגבניות
כף וחצי רוטב סילאן, כפית וחצי אבקת מרק, כפית גדושה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

Avatar
ענת (13:58 18.04.2016)

טעים להדהים. הבן שלי ואני טורפים.
במקום סילן הוספתי רוטב צ'ילי מתוק. במקום עןף טחון היו לי פרגיות טחונות.
תודה על יופי של ארוחת צהריים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:01 18.04.2016)

שמחה שנהנתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!

Avatar
שר (13:55 28.03.2016)

מעולה!!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:57 28.03.2016)

תודה שר, שמחה שאהבת!

Avatar
עפרי (21:06 17.03.2016)

יצא טעים מאוד
והכייף שהילדים ביקשו שאכין שוב.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:10 17.03.2016)

אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

Avatar
מוריה (19:24 1.03.2016)

היי,אפשר לוותר על הסילאן? אני לא אוהבת אוכל מתוק בכלל.
המידה ואני מוותרת על הסילאן אני צריכה להוסיף משהו אחר או שזה רק להוסיף טעם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:45 1.03.2016)

היי מוריה,
את יכולה לוותר על הסילאן ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.

Avatar
יוליה (07:03 26.01.2016)

בוקר טוב ושוב תודה על אתר מושלם.
שאלה האם אפשר במקום הסילאן דבש? אם כן מה הכמות.
האם זה יוצא מתוק??

ועוד דבר קצת לא קשור…אתם חייבים להוציא אפליקציה חייבייים!!!
תודההה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:33 26.01.2016)

היי יוליה,
אפשר לשים חצי כף דבש במקום הסילאן כי הוא יותר מתוק מהסילאן. התבשיל לא אמור לצאת מתוק.
לגבי אפליקציה, הנושא בבדיקה ואני מקווה שתהיה בהמשך.
יום חמים ונעים 🙂

Avatar
סיגל (15:31 19.01.2016)

תודה רבה
יצא מעולה!!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:34 19.01.2016)

תודה סיגל, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
חיליק (22:05 17.01.2016)

היי רציתי לדעת אם ניתן לעשות את זה עם כוסברה גם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:15 17.01.2016)

כן חיליק, אפשר.

Avatar
רינת (19:40 3.12.2015)

הטעם מצויין אבל הר ארז עדיין קשה.. המלצה??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:57 3.12.2015)

היי רינת,
תוסיפי לתבשיל כרבע כוס מים רותחים, תערבבי ותמשיכי לבשל על אש נמוכה, בסיר מכוסה, עד שהאורז מתבשל.

Avatar
אושרה (10:46 13.11.2015)

מתכון מעולה, טעים, תודה. אוהבת את האתר 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:00 13.11.2015)

תודה אושרה! שמחה לשמוע.
שבת שלום 🙂

Avatar
סנטנה (13:47 26.10.2015)

היי.אני הכנתי אורז ואחרי שהוא מבושל הוספתי לבשר.הבשר לא היה מבושל ממש עד הסוף.השתמשתי בבשר בקר טחון.זה די דחוף זה עכשיו על האש.תודה (השאלה היא האם הייתי אמורה לבשל את האורז לפני הוספת הבשר או לא)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:55 26.10.2015)

היי,
את האורז אמורים לבשל ביחד עם הבשר הטחון. לא בנפרד. היה צריך להוסיף את האורז היבש לבשר הטחון (שטוגן 3 דקות), להוסיף את שאר החומרים כולל המים הרותחים ולבשל במשך 20 דקות.
אם כבר ערבבת בין הבשר הטחון לאורז המבושל פשוט תבשלי עם מכסה על אש נמוכה במשך 5-10 דקות, עד שהבשר הטחון יתבשל. מידי פעם תרימי את המכסה ותערבבי.

Avatar
מיכל לב (09:52 24.10.2015)

סילאן הוא ללא גלוטן?
לגבי רוטב סויה אני יודעת בוודאות שהוא עם גלוטן

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:11 24.10.2015)

היי מיכל,
עד כמה שידוע לי סילאן אינו מכיל גלוטן.

Avatar
שי (13:46 22.08.2015)

תודה על כל המתכונים! 🙂 בזכותך התחלתי לבשל ואני גם נהנה מזה!
הכנתי את המתכון הזה ונשאר לי סיר די מלא, אפשר לעשות מזה קציצות? אם כן מה אני צריך לעשות כדי שיצאו לי קציצות (טיגון או בתנור לא משנה לי)
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:51 22.08.2015)

אני ממש שמחה לשמוע שי!
כן, אפשר להכין קציצות. צריך להוסיף לתערובת 1-2 ביצים ולערבב היטב (אם היה חסר תיבול לאורז כמו מלח או משהו אחר- זה הזמן להוסיף ולשפר את הטעם 🙂 ). אח"כ פשוט ליצור קציצות עם הידיים ולטגן במחבת עם שמן על אש בינונית 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (שמים שמן בנדיבות אבל זה לא טיגון בשמן עמוק). אפשר גם לאפות- להבריש נייר אפיה בשמן, להניח את הקציצות. להבריש אותן במעט שמן ולאפות ב180 מעלות, במשך 15-20 דקות ואח"כ להפוך צד ולאפות עוד כ-10 דקות.
מאחר והתערובת כבר מוכנה יכול להיות שהאפיה תייבש מעט את הקציצות לכן אם לא משנה לך, טיגון יכול להיות מוצלח יותר, כך הקציצות יהיו יותר עסיסיות.
בהצלחה 😉

Avatar
רונה (20:55 11.08.2015)

היי!

כרגע סיימתי להכין ויצא טעים מאוד!

תודה רבה על מתכון פשוט ונהדר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:04 11.08.2015)

אני שמחה לשמוע!
תודה רונה והמשך ערב נעים 🙂

Avatar
ייני זהרני (15:27 15.04.2015)

אני חדש במטבח ויצא לי מעול
ה!אשתי התלהבה.לטעמה אפשר להפחית ברסק העגבניות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:32 15.04.2015)

אני שמחה מאוד לשמוע!
תודה שחזרת לשתף 🙂

Avatar
רונה (20:57 11.08.2015)

שמתי קופסא של 100 גרם רסק עגבניות וזה יצא מושלם.

Avatar
ירדן (15:08 1.04.2015)

האם ישנה אפשרות להכין את האורז לבן ללא הרסק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:13 1.04.2015)

היי ירדן,
פחות מומלץ להכין ללא הרסק. הטעם ייצא מעט תפל.

Avatar
רות (00:58 25.11.2014)

הי!-יש לי כמה שאלות
1)התבשיל יצא לי מעט תפל, חסר טעם,למרות ששמתי בדיוק את הכמויות המצוינות במתכון…..בנוסף לא צויין במתכון כמות המלח-אז שמתי כפית גדושה.בכל זאת לא יצא ממש עם טעם……יש לך רעיונות איך לתת לזה מעט טעם??
2)בתמונה הצבע של האורז ממש אדום-לי יצא לבן…….
3)במקם בשר הודו שמתי בשר בקר….אולי זאת הסיבה לחוסר הטעם??
חוץ מזה אני חייבת לציין שהאתר ממש ממש טוב ונורא עוזר לי ביום יום- במיוחד לאור העובדה שאני לא ממש טבחית מהוללת….המתכונים פשוטים וטעימים….המון תודה…..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:53 25.11.2014)

היי רות,
1. כפית גדושה מלח זה מצוין. שמת גם אבקת מרק?
2. לגבי צבע האורז- כנראה שחסר רסק עגבניות, לכן גם חסר מעט טעם (השתמשת ברסק ולא בעגבניות מרוסקות, נכון?)
3. זה בסדר גמור שהכנת עם בשר בקר.
כדי לשפר את הטעם אני ממליצה לערבב 1/4 כוס מים רותחים עם כף רסק עגבניות וכפית אבקת מרק ולשפוך על תבשיל האורז ולערבב היטב על אש נמוכה 2-3 דקות כדי שהטעמים יספגו בצורה אחידה באורז. מומלץ גם להוסיף עוד מלח אם חסר.
ותודה, אני שמחה לשמוע שהאתר מועיל בשבילך 😉
יום נפלא!

Avatar
כלנית (14:50 23.11.2014)

מתכון מעולה.. תודה רבה !!! 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:10 23.11.2014)

תודה כלנית ושבוע נפלא 🙂

Avatar
אריאלה (10:02 9.10.2014)

שנה טובה וחג שמח,
1.אורז בסמטי מלא מתאים?
2.האם ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה/שמיר?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:35 9.10.2014)

היי אריאלה,
1.לדעתי אורז בסמטי מלא (שלא כמו אורז מלא רגיל) מבשלים בצורה שונה. שמים את האורז בסיר עם מים שרתחו מראש ולאחר מכן מסננים את האורז משאריות המים אבל אם יצא לך לבשל אורז בסמטי מלא כמו אורז רגיל ואת יודעת את כמויות המים שיש להוסיף לו אז אין בעיה להשתמש בו במתכון הזה.
2.ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה או שמיר, לדעתי במקרה הזה יותר יתאים להשתמש בכוסברה.
שנה טובה וחג שמח!

Avatar
שי (13:53 8.10.2014)

היי,

האם האורז צריך להיות מבושל מראש?

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:07 8.10.2014)

הי שי,
האורז לא צריך להיות מבושל מראש אלא אורז יבש.
חג שמח!

Avatar
אביבית (13:21 12.10.2014)

מה אפשר להוסיף בצד ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:58 12.10.2014)

הי אביבית,
אפשר לאכול את זה עם סלט ירקות או ירקות אפויים.

Avatar
יפה (09:24 5.09.2014)

מתכון מדהים בטעמו ומהירות ההכנה. תודה על האתר המדהיםם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:38 5.09.2014)

בשמחה רבה יפה!

Avatar
מירי (17:52 30.06.2014)

היי, ערב טוב
הסילאן ממש הכרחי? (אני לא כ"כ אוהבת אוכל מתוק).

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:04 30.06.2014)

הי מירי,
את יכולה לוותר על הסילאן.
ערב מצוין 🙂

Avatar
סבטה (15:45 26.06.2014)

הי
האם בקר מתבשל 20 דקות גם?
איזה בקר צריך לקנות?
ובמה אפשר להחליף אבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:19 26.06.2014)

הי סבטה,
הכוונה במתכון לבשר בקר טחון וכן הוא מתבשל ב-20 דקות. לגבי החלק בבקר, בדר"כ זה צוואר אבל זה יכול להיות כל חלק שמתאים להכנת קציצות.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח.

Avatar
שרי (11:07 25.04.2014)

יש אפשרות להחליף לאורז מלא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:14 25.04.2014)

היי שרי, אפשר בהחלט. ממליצה להשתמש בכוס עד כוס וחצי אורז מלא (כאשר בדר"כ היחס הוא שעל כל כוס אורז מלא מומלץ לשים 2 ורבע כוסות מים).
שבת שלום 🙂

Avatar
קרינה (00:38 13.03.2014)

אני לא כל כך יודעת לבשל … אני רק מנסה , למה כתוב מתי לשים את הסילאן ועל איזה אש מבשלים את הבשר ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:29 13.03.2014)

הי קרינה, את הסילאן (יחד עם אבקת המרק, מלח ופלפל) מוסיפים אחרי הפטרוזיליה והרסק. זאת אומרת בסוף, לפני שמוסיפים את המים הרותחים.
את הבצל מבשלים על אש בינונית עד שמזהיב מעט. מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-3 דקות. חשוב לערבב במשך כל הזמן שהבשר מתבשל. משאירים על אש גבוהה עד שמוסיפים את המים הרותחים (רק חשוב כל הזמן לערבב) ורק בסוף מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
בהצלחה 🙂

Avatar
שירן (13:25 6.03.2014)

ניתן להמיר את הסילאן בדבש או חתיכות תמרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:27 6.03.2014)

היי שירן, ניתן להמיר את הסילאן בדבש או בכף סוכר חום/לבן.

Avatar
אלונה (14:17 5.03.2014)

מתכון פשוט ומעולה, נטרף תוך דקות 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:50 5.03.2014)

תודה אלונה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.