שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 28 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ דק

500 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון

חצי כפית מלח

2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)

3 כוסות מים רותחים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)

4 כפות רסק עגבניות

תיבול: 1 כף גדושה סילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.




אופן הכנה:

-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון וחצי כפית מלח ומערבבים במשך כ-3 דקות עד שמתחיל להתבשל (משנה צבעו ללבן). מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.

-מוסיפים פטרוזיליה, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט שוק הכובשיםסלט שוק הכובשים
ריבועי שוקולד וחלבה ריבועי שוקולד וחלבה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מבשל לילדים (00:14 6.09.2024)

יצא מדהים
הילדים אכלו ואכלו
כל הכבוד גם על המתכון הזה
בתוך שאר המתכונים שלך
(בנוגע לכמות המים השתמשתי באורז בסמטי
ושמתי מים 2 על 1 אבל קצת פחות בגלל הנוזלים מהבשר
ויצא טוב ואולי אפילו מדויק)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:45 6.09.2024)

תודה שחזרת לשתף🙂

avatar
עדן (17:19 5.08.2024)

היי ניסיתי להכין השריתי את האורז שעה לפני עשיתי הכל לפי המתכון וחצי מהאורז לא התבשל. הוספתי מים השארתי על האש לרבע שעה כמה פעמים במצטבר כבר עבר יותר משעה.
הטעם ממש טעים אבל באסה שלא מתבשל האם יש דרך להכין עם אורז מבושל בנפרד לפני ואז להוסיף? אם כן מה השלבים

avatar
עדן (17:28 5.08.2024)

ואם מפרידים את הכנת האורז למי שמים את הרסק לאורז או לבשר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:38 5.08.2024)

היי עדן,
איזה סוג אורז זה?
אפשר להפריד ולהכין אורז לבן רגיל.
בנפרד להכין את הבשר הטחון עם הבצל והרסק והסילאן. להוסיף לו שליש כפית מלח וכוס מים.
ואז אפשר להגיש את הבשר מעל האורז ומי שרוצה שיערבב לעצמו.

avatar
עדן (14:52 6.08.2024)

אורז בסמטי
משום מה תמיד כשאני מנסה להכין אורז מעורבב עם משהו בסיר אחד האורז לא יוצא לי מוכן
אבל אורז בפני עצמו יוצא אחלה
תודה על ההסבר אנסה ככה (:

avatar
מבשלת הרבה עם בסמטי גם (12:14 16.08.2024)

היחס באורז בסמטי הוא 1 ל2. כל כוס אורז צריכה שתי כוסות מים. גם עם דברים וגם בלי. המתכון כאן מתייחס לאורז פרסי או יסמין, אם משתמשים בסמטי צריכים לדעת תמיד לתקן את היחס

avatar
צדוק (20:34 23.07.2024)

שלום אפשרת, האם המתכון טעים גם למחרת?.אני רוצה שיאכלו אותו בשבת בבוקר.
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:02 24.07.2024)

כן

avatar
מיטל (10:05 18.07.2024)

היי אפרת
אפשר להוסיף לזה אפונה וגזר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 18.07.2024)

כן:)

avatar
גל (11:23 9.05.2024)

הי אפרת, המתכון כמו מתכונים אחרים טעים, אבל לאחר בישול על אש נמוכה של למעלה משעה חלק מהאורז עדיין קשה. האורז היה בהשריה יותר משעה. מה ניתן לעשות ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:14 9.05.2024)

מוזר..
כדאי להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים, לערבב קצת, לכסות ולהמשיך לבשל על אש נמוכה.

avatar
מיכל (18:09 1.05.2024)

הי, אנסה להכין עם קינואה כפי שכתבו פה באחת התגובות. רציתי לשאול אם מתאים להשתמש גם בבשר טחון שהופשר? תודה! מיכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:49 2.05.2024)

כן אפשר:)

avatar
עילי (19:10 2.04.2024)

היי, חייב להשרות את האורז במים?
ומה הסיבה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:45 2.04.2024)

לא חייב אבל רצוי.
הסיבה היא שלפעמים כשלא משרים את האורז חלק מהאורז נשאר קשה ולא מתבשל כמו שצריך (זה קורה כנראה בסוגי אורז מסוימים).

avatar
יודית (23:08 26.03.2024)

לגרסה בריאה יותר – אפשר להחליף את האורז בקינואה/דוחן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 27.03.2024)

אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשים כוס וחצי קינואה. כמות המים נשארת 3 כוסות.

avatar
שרון (19:48 26.03.2024)

אפשר להוסיף ירקות? נגיד פטריות ותרד ולבשל הכל ביחד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:10 26.03.2024)

כן אפשר.

avatar
נחום (19:26 26.12.2023)

האם ניתן להשתמש בשמיר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 26.12.2023)

לשמיר יש טעם דומיננטי והאמת שלא יצא לי לשלב אותו עם בשר טחון.
זה עניין של טעם:)
אפשר גם לא לשים שום עשבי תיבול.

avatar
נחום (22:20 26.12.2023)

תודה רבה

avatar
לילך (14:02 23.11.2023)

היי אפרת,
האם מספיק לבשל בשר טחון במשך 20/30 דק? לבולונז אני מבשלת את הבשר לפחות 50 דק. האם זה מוכן כבר אחריי 20 דק בישול?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:34 23.11.2023)

היי לילך,
בשר טחון מתבשל תוך 10 דקות:)

avatar
לביאה (13:58 23.11.2023)

שלום אפרת תודה רבה על מתכונים מעולים
האם אפשר להכין הרבה ולהקפיא איך מקפיאים ? ואולי יש ך מדריך איזה אוכל עדיף להכין מראש ולהקפיא פשוט אני רוצה לבשל לשבועים הראש תודה ענקית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:40 23.11.2023)

היי🙂
כן אפשר לחלק למנות ולהקפיא בקופסה אטומה (כדי אפילו לעטוף א הקופסה בניילון נצמד).
יש מדריך – הקפאת מזון.

avatar
הדר (12:19 23.11.2023)

שלום, ראשית תודה על האתר הנפלא. אין שבוע בלי לקחת מפה משהו שתמיד יוצא טעים ומוצלח!
רציתי לשאול אם את מכירה את הפתיתי סויה דמוי בקר טחון? האם אפשר לקחת אותם כתחליף למנה כזאת טבעונית? תודה,

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:52 23.11.2023)

היי הדר,
לא יצא לי לנסות אותם אבל נשמע לי אפשרי:)

avatar
אלכס (14:52 1.10.2023)

היי,
ניתן להחליף סילאן בדבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 1.10.2023)

כן(:

avatar
נורית (13:20 1.08.2023)

ממש טעים הילדים מאוד אהבו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 1.08.2023)

שמחה לשמוע🩷

avatar
אלן (19:08 4.06.2023)

היי, נשאר לי הרבה אורז משבת. אפשר להשתמש באורז מוכן?
ואם כן, אז איך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 5.06.2023)

היי
אפשר להכין את הבשר בנפרד ואז לערבב עם האורז ולבשל דקה שתיים.

avatar
רותי (15:19 17.04.2023)

היה מאוווווד טעים והוספתי קצת פפריקה חריפה ועוד קצת תבלינים אחרים ויצא פגז
רק רציתי לשאול איזה תוספת מתאים ליד זה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:51 17.04.2023)

היי,
איזה כיף שיצא טעים!
בגלל שיש כאן אורז וגם בשר מתאים לשלב תוספת קלילה כמו ירקות אפויים/מבושלים, אפונה ברוטב, צ’יפס מתנפח וכדומה.

avatar
שושי (12:46 22.02.2023)

היי אפרת, הארוחה המועדפת, הקלה והטעימה לא.צהריים…
יוצא מעולה!!!
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 22.02.2023)

שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊

avatar
נחמה (17:26 8.12.2022)

ערב טוב!!
האם אפשרי להכין בלי רסק עגבניות/ עגבניות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:02 8.12.2022)

היי,
אפשר לוותר על הרסק, הטעם ישתנה בהתאם(:

avatar
נחמה (18:20 8.12.2022)

תודה רבה על המענה המהיר!!
יש תבלינים שאפשר לשים במקום הרסק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 8.12.2022)

אפשר להוסיף פפריקה, אבקת מרק אם את אוהבת ועוד. אפשר גם להוסיף עלי תבלין כמו טימין.

avatar
סיון (22:36 6.12.2022)

היי אפרת יקרה,
כמה שאלות:
1. בתגובות אני קוראת שאת רושמת אבקת מרק. כמה שמים ובאיזה שלב? לא כתוב במתכון עצמו.
2. איזה אורז להשתמש? יש לי גם בסמטי הודי וגם יסמין.
3. בתגובות ראיתי גם שכתבו על פתיתים, זה אותו מתכון פשוט במקום אורז שמו פתיתים או שזה מתכון נפרד?

תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 7.12.2022)

היי,
1. אין צורך באבקת מרק. אם את אוהבת להוסיף אפשר לשים חצי כפית יחד עם שאר התבלינים.
2. אפשר להשתמש באחד מהם- לבחירתך(:
3. זה מתכון אחר לפתיתים עם בשר.
בהצלחה!

avatar
מיה (14:23 4.10.2022)

אמא שלי הכינה ויצא טוב וטעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:41 4.10.2022)

שמחה שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
גילי (18:39 22.08.2022)

תודה רבה! יצא טעים:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:14 22.08.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
סשה צימבל (11:01 22.05.2022)

האם להשרות את האורז במים רגילים? לא חמים, נכון ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:03 22.05.2022)

היי,
כן, יש להשרות במים רגילים.

avatar
הודיה (07:19 15.05.2022)

יצא ממש טעים!

אורז עם בשר טחון
avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:55 15.05.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין! תודה על השיתוף🌺

avatar
שלמה (19:56 20.04.2022)

היי
מתכון מנצח!! מכין אותו המון וכולם אוכלים( גם עם אורז מלא).

רציתי לשאול איך להתאים את המתכון כדי שיתאים ל2 כוסות של אורז מלא עגול? 🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 20.04.2022)

היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
ל-2 כוסות אורז מלא יש להגדיל את כמות המים ל-4.5 כוסות, ולהגדיל את כמויות שאר המרכיבים פי 1.5.
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות + 10 דקות שיש להשאיר את הסיר מכוסה.

avatar
רוית (08:33 11.02.2022)

שלום אפרת,
תודה רבה על המתכונים המעולים שמלווים אותי כמעט בכל יום…
אני מעוניינת להכין את המתכון ויש לי במקרה כמה כנפיים טריות, יתאים לשלב אותן בתוך התבשיל? ואם כן – איך?
המון המון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 11.02.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להכין באותו אופן עם כנפיים מפורקות לחתיכות קטנות או שלמות, אך מומלץ לא לשלב עם בשר- השילוב יוצא פחות מוצלח.

avatar
רוית (09:42 11.02.2022)

אוקי, אז אני אעשה את התבשיל כמו שהוא עם הבשר ואת הכנפיים אני כבר אכין בנפרד.
המון תודה!

avatar
טליה (12:46 20.01.2022)

הי,
כמה זה בגרמים 4 כפות רסק,
קופסה של 100 גרם או יותר…?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 20.01.2022)

היי,
4 כפות= בערך 80 גרם.

avatar
שמחה (18:00 8.11.2021)

אין לי סילאן במה אני יכול להשתמש במקום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 8.11.2021)

היי שמחה,
אפשר להשתמש בדבש או לוותר(:

avatar
הודיה (15:47 17.10.2021)

טוב זה אחד הטובים שטעמתי…
אמאאא ללקק את האצבעות
שמתי כוסברה במקום פטרוזליה ויצא אין דברים כאלו😀 מתכון קל טעים ובריא תודה לך אלופה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 17.10.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון❤

avatar
שלומי (16:49 6.10.2021)

היי
הכנתי את האורז בשבת שעברה, יצא ממש ממש טעים, הילדים לא הפסיקו לאכול .
את יכולה בבקשה להגיד מה המתכון ל200 גרם בערך של בשר עוף טחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 6.10.2021)

היי שלומי,
שמחה שאהבתם את המתכון(:
כמויות:
חצי בצל גדול קצוץ דק
200- 250 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון
רבע כפית מלח
כוס אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
1/2 1 כוסות מים רותחים
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
2 כפות רסק עגבניות
תיבול: חצי כף סילאן, חצי כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

avatar
שלומי (18:34 6.10.2021)

תודה!
כמה זמן לתת לזה להיות על האש ובאיזו עוצמה?(נמוכה/בינונית)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 6.10.2021)

אין שינוי- אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.

avatar
רחלי (14:12 5.10.2021)

חייבת לציין שהכנתי ויצא ממש מושלם
הכל מדויק !!אני אישית הוספתי עוד טיפה טיבול
נ.ב-אני אציין שכל המתכונים שלך שניסיתי כיף להכין אותם כי אין הרבה עבודה וגם הם כל כך קלים להכנה וטעימים בטרוף. תודה !🥰

אורז עם בשר טחון
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 5.10.2021)

היי רחלי,
איזה כיף שאהבת את המתכון! מהתמונה זה נראה מעולה(:
תודה רבה על התגובה המפרגנת❤

avatar
רחלי (10:54 13.09.2021)

היי
אם הבשר שלי כבר מבושל ומתובל, מתי אני מוסיפה אותו?
אשמח לתשובה מהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:21 13.09.2021)

היי רחלי,
את הבשר יש להוסיף לאחר המים.

avatar
שרה (14:01 3.09.2021)

הי אפרת
תודה על כל המתכונים הטעימים.
יש לי 2 שאלות:
1. אם אני עושה עם אורז עגול מלא (כוס ושליש) האם יש צורך להשרות אותו?
2. האם אפשר להוסיף קוביות בטטה?
ובאיזה שלב?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 3.09.2021)

היי שרה,
1. כדאי מאד להשרות.
2. אפשר, יש להוסיף את קוביות הבטטה לאחר טיגון הבשר ולטגן אותן כמה דקות. לאחר מכן להמשיך במתכון כרגיל.
לא לשכוח להשתמש בסיר גדול מספיק, ולהגדיל את כמות המלח בהתאם לכמות הבטטות ולפי הטעם.
שבת שלום(:

avatar
Sara Rachel (16:31 3.09.2021)

תודה רבה
אין כמוך

avatar
מיכל (13:26 21.05.2021)

הי אפרת, אני רוצה להשתמש בבורגול במקום אורז. ראיתי שכתבת באחת התגובות לבשל אותו. למה הכוונה? לא מספיק להשרות אותו? ובכמה בורגול מושרה להשתמש (כבר השריתי אותו)?
ואם אני מכינה, כפי שהצעת, את הבורגול והבשר בנפרד, לא צריך להוסיף לבשר את המים הרותחים?

avatar
מיכל (13:29 21.05.2021)

שכחתי לכתוב- מבחינת כמויות יש לי 400 גרם בשר.
אגב פעם קודמת הכנתי עם אורז מלא ויצא מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 21.05.2021)

גם 400 גרם זה בסדר. תבשלי את הבורגול בנפרד ואת הבשר עם הרוטב בנפרד, ואחרי זה תערבבי את שניהם.😊

avatar
מיכל (14:24 21.05.2021)

תודה. להוסיף לבשר גם את המים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 21.05.2021)

לא, אין צורך כי המים נועדו לבישול האורז. בהצלחה!

avatar
מיכל (09:36 26.04.2021)

הי אפרת, נראה מעולה. אני רוצה להכין עם אורז בסמטי מלא. השריתי כוס ושליש אורז מלא כפי שהצעת וגם אוסיף חצי כוס עדשים. האם להפחית מכמות התיבול כי הכמות של האורז קטנה יותר? תודה.

avatar
מיכל (09:38 26.04.2021)

וגם- באיזה שלב להוסיף את העדשים המבושלות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 26.04.2021)

היי מיכל,
היות ואת מוסיפה עדשים- אין צורך להפחית תיבול.
את העדשים עדיף לבשל קודם בנפרד ואז להוסיף אותן לאורז, בגלל שהן עלולות להישאר קשות אם לא מבשלים אותן לפני כן.

avatar
מיכל (15:15 26.04.2021)

תודה. חוזרת לעדכן- הכנתי עם עדשים שחורות, אורז מלא, , עגבנייה מגורדת, 2 כפות רסק וכפית סילאן, ןיצא מעולה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:25 26.04.2021)

נשמע מעולה! תודה לך על העדכון מיכל😊

avatar
Gurit (13:13 8.02.2021)

מסקרן אותי למה יש 3 כוסות מים יותר במתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 8.02.2021)

מה הכוונה יותר?
יש 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז.

avatar
Gurit (13:58 8.02.2021)

סליחה, ברחה לי מילה.
התכוונתי שעבור 2 כוסות אורז אני מוסיפה בד”כ כמעט 4 כוסות מים וכאן יש פחות כוסות וזה עוד כולל תוספת של הבקר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:01 8.02.2021)

אם משרים את האורז כשעה לפחות לפני ההכנה אז 3 כוסות זה מספיק.
בכל מקרה, אם את רגילה לשים 2 כוסות מים על כל כוס אורז אז אין בעיה (הבשר מפריש נוזלים, אין צורך להוסיף לו נוזלים).

avatar
Gurit (14:04 8.02.2021)

תודה רבה

avatar
מיטל (17:07 18.01.2021)

היי, הכנתי את האורז ולא כל כך נאכל אצלנו…האם ואיך אפשר להכין אותו בירקות ממולאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 18.01.2021)

היי מיטל, ערב טוב. תוכלי להכין איתו קציצות:
צריך להוסיף לתערובת 1-2 ביצים ולערבב היטב (אם היה חסר תיבול לאורז כמו מלח או משהו אחר- זה הזמן להוסיף ולשפר את הטעם 🙂 ). אח”כ פשוט ליצור קציצות עם הידיים ולטגן במחבת עם שמן על אש בינונית 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (שמים שמן בנדיבות אבל זה לא טיגון בשמן עמוק). אפשר גם לאפות- להבריש נייר אפיה בשמן, להניח את הקציצות. להבריש אותן במעט שמן ולאפות ב180 מעלות, במשך 15-20 דקות ואח”כ להפוך צד ולאפות עוד כ-10 דקות.
מאחר והתערובת כבר מוכנה יכול להיות שהאפיה תייבש מעט את הקציצות לכן אם לא משנה לך, טיגון יכול להיות מוצלח יותר, כך הקציצות יהיו יותר עסיסיות.
בהצלחה 😉

avatar
מיטל (20:16 18.01.2021)

תודה על המענה המהיר והיצירתי💛

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:55 18.01.2021)

בשמחה 😘

avatar
סמי (14:08 18.12.2020)

3 כוסות מים יספיקו? בדרכ זה 2 כוסות מים על כוס אורז…
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 18.12.2020)

כן זה מספיק .(:

avatar
אנונימי (08:38 18.10.2020)

מתכון נהדר תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:05 18.10.2020)

תודה 🙂

avatar
בר (11:56 2.09.2020)

היי האם אפשר להוסיף חומוס גרגירים מקופסת שימורים? אם כן אז כמה?
האם אפשר להשתמש באורז בשמטי? אם כן האם יש שינוי בכמות המים?

תודה מראש :))

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:51 2.09.2020)

היי בר,
אפשר להוסיף כוס גרגירי חומוס משימורים.
אפשר להשתמש באורז בסמטי באותו אופן.

avatar
הדס (20:10 26.08.2020)

חייבים להשרות את האורז?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:00 27.08.2020)

רצוי כי אח”כ יש גרגירים שעלולים להשאר קצת קשים גם לאחר בישול.

avatar
הדס (01:07 27.08.2020)

לא נורא, כבר הכנתי יצא מושלם!
אני פשוט מכורה לאתר הזה!!
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 27.08.2020)

❤️

avatar
יעל (18:07 10.07.2020)

היי אפרת, אפשר להשתמש ברוטב לפיצה של יכין? זו קופסה דומה לקופסה של רסק עגבניות, רק עכשיו כשכבר התחלתי להכין אני רואה שכתוב “רוטב לפיצה” במקום רסק עגבניות…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:17 10.07.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
עפרה (18:38 17.06.2020)

היי איך משרים אורז במים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 17.06.2020)

שמים את האורז בקערה בינונית ומכסים במים מהברז. ממתינים כשעה לפחות ומעבירים למסננת.

avatar
Carinak (19:10 4.06.2020)

היי! הספר מתכונים שלי כבר מלא!!!
אצלי חא אוהבעם אוכל מתוק, במה אפשר להחליף את הסילאן? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 4.06.2020)

היי 🙂 אפשר לוותר על הסילאן.

avatar
Carinak (20:29 4.06.2020)

תודה!!!

avatar
Yafa (09:02 25.05.2020)

יצא תפל ויבש. יש מתכונים טובים מזה בהרבה באתר- זה ממש בזבוז של חומרי גלם.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:07 25.05.2020)

היי יפה,
מצטערת שהתאכזבת (דווקא למתכון יש ביקורות טובות).
באיזה בשר השתמשת? השרת את האורז לפני?

avatar
Yafa (20:51 25.05.2020)

אורז בסמטי קלאסי של סוגת וכן השריתי אותו שעה. הוא יצא רך אפילו מידי אבל המנה בכלולתה יצאה יבשה וחסרת טעם. אולי היה מקום להוסיף שמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 25.05.2020)

לא טיגנת את הבצל עם שמן?

avatar
יפה (15:33 22.05.2020)

איזה בוא אורז לבן? אפשר פרסי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:34 22.05.2020)

כן.

avatar
לירון (17:57 3.05.2020)

היי אפרת,
מה הכמויות על כוס וחצי אורז?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:52 3.05.2020)

400 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון
1.5 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
1 בצל בינוני קצוץ דק
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
3 כפות רסק עגבניות
תיבול: 1 כף שטוחה סילאן, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

avatar
לירון (21:29 3.05.2020)

תודה.
הכווננ שלי להשאיר יותר בשר. 500 גרם. עם כוס וחצ אורז. שהבשר יותר יורגש.
עדיין אותם כמויות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:39 3.05.2020)

אז רק כמות המים משתנה למה שרשמתי ומלח – כפית רגילה ולא גדושה.

avatar
לירון (22:18 3.05.2020)

תודה🙂

avatar
גלינה צ׳רנין (01:02 28.04.2020)

שלום אפרת,
אפשר להשתמש בפטרוזיליה תבלין? במידה וכן, באיזה שלב להוסיף?
לגבי האורז יש לי בבית בסמטי קלאסי ואורז תאילנדי במה עדיף להשתמש? יש צורך בהשרייה של האורז לפני?
תודה רבה לך על המתכונים! לא נכנסתי למטבח עד לפני כמה שבועות ובזכות האתר וההסברים המדוייקים שלך התחלתי ולא יכולה לעצור!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:58 28.04.2020)

כן, חצי כפית תבלין פטרוזיליה.
נראה לי עדיף תאילנדי. יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב.
יום נעים 🌺

avatar
יפית (16:09 8.04.2020)

היי אפרת, לאחר שניסיתי את המתכון הוא נכנס ישר למאכלים הקבועים אצלנו. כולם אהבו את האורז כולל הילדים. פשוט מעולה! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:05 9.04.2020)

שמחה שאהבתם 🙂
תודה יפית

avatar
מאיה (18:30 7.04.2020)

היי אפרת, הכנתי כבר את המתכון הזה ויצא מעולה!
רציתי לדעת.. הפעם אני רוצה להכין יותר בשר ופחות אורז אז אם אני שמה כוס אורז. האם כמות המים או זמן הבישול משתנים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 7.04.2020)

על כוס אורז יש לשים כוס וחצי מים.
מספיק לשים 2-3 כפות רסק עגבניות, כפית מלאה סילאן ו¾ כפית מלח.
חג שמח 🌺

avatar
ליאור (21:04 27.03.2020)

היי אפרת, כבר הרבה זמן שאני מכינה את המתכונים שלך ונהנית. אני מכינה עכשיו את המתכון ורציתי לדעת האם אורז בסמטי מלא (לא עגול) מקבל את אותו הבישול כמו אורז מלא עגול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:22 28.03.2020)

כן.

avatar
ענת (20:48 5.03.2020)

היי אפרת, אני רוצה להכין עם אורז מלא עגול. מה עליי לשנות מבחינת מרכיבים וזמן הבישול ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 5.03.2020)

במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא עגול. יתר הכמויות אינן משתנות, גם לא כמות המים.
יש לבשל במשך 40 דקות ואח”כ להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

avatar
rachel ben shachar (12:44 11.02.2020)

הי אפרת
במתכון ציינת זמן בישול של 30 דקות אבל למטה בתגובות
ראיתי שכתבת 20 דקות בישול
אני בדיוק מכינה את זה לצהריים
מה נכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:52 11.02.2020)

צודקת. זה 20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

avatar
rachel ben shachar (12:58 11.02.2020)

תודה שענית כל כך מהר
כמעט רוב התפריט הביתי שלנו מורכב מהמתכונים שלך
זו הזדמנות להודות לך על אתר מעולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:11 11.02.2020)

כיף לשמוע ❤️
תודה לך.

avatar
אושר (17:56 19.11.2020)

איזה כייף להכין ארוחות טובות בכלום זמן, בזכותך אני מבשלת לילדים כל יום משהו אחר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 19.11.2020)

שמחה לקרוא שאת נהנת אושר 🙂
ערב נפלא🌸

avatar
הודיה (12:54 28.01.2020)

הלוואי שתעני מהר כי אני רוצה להכין את זה עכשיו 🙏

1. יש לי בבית מיקס כזה מוכן של אורז כוסמת וגריסים (מיקס מוכן שקניתי בסופר), אני יכולה לשים את זה במקום האורז שבמתכון? שלבי/זמני ההכנה משתנים?
2. האם אפשר לשלב גם עדשים חומות/כתומות? אם כן מה הכמות?
3. איזה ירקות את ממליצה להוסיף? ובאיזה שלב להוסיף אותם?

המון תודה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 28.01.2020)

היי הודיה,
1. מה רשום על האריזה לגבי כמות המים על כוס מיקס?
2. אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים ירוקות או שחורות מבושלות.
3. אפשר להוסיף גזר וקישוא מגורדים בפומפיה גסה. יש להוסיף אותם אחרי הבצל ולטגן כ-2 דקות ואז להוסיף הבשר.

avatar
הודיה (13:21 28.01.2020)

קודם כל תודה על התגובה המהירה!
רשום זמן בישול כ-45 דקות.
את ממליצה לבשל בנפרד? (גם את העדשים לבשל בנפרד? ואז פשוט לערבב?)
רציתי לבשל ביחד שיספגו טעמים בבישול..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 28.01.2020)

בשקית רשום לבשל הכל במים במשך כ-45 דקות ולסנן? כמו בישול פסטה?
אם כן אז יהיה קשה להעריך את כמות המים אם תרצי לבשל הכל יחד.
לגבי העדשים, מניסיון הן יכולות להשאר קשות אם לא מבשלים קודם בנפרד.
אם את מבשלת הכל בנפרד אז אני ממליצה לחתוך את הגזר והקישוא לקוביות קטנטנות ולבשל עם הבצל עד לריכוך ואז לערבב עם הכל.

avatar
רוניש (21:12 19.12.2019)

אחד הטובים! הפך אצלנו למתכון קבוע! בדיוק כפי שהוא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 19.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

avatar
אדי (20:03 27.05.2019)

היי
למה יצא לי שרוף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 28.05.2019)

זה יכול להיות בגלל סוג הסיר או בגלל בישול על אש גבוהה/בינונית.

avatar
אורלין (12:52 20.05.2019)

הי אפרת,
האם אפשר להוסיף ירקות ו/או קטניות ואם כן מה מומלץ?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 20.05.2019)

אפשר להוסיף עד 3/4 כוס עדשים ירוקות או שחורות מבושלות. אפשר גם להוסיף 1-2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה.

avatar
מלכי (17:57 20.02.2019)

הכנתי עם עוף טחון ואורז מלא.
קטשופ חריף במקום התיבול.
יצא מושלם!
דומה למתכון עם הפתיתים, רק הרבה יותר בריא.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 20.02.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה מלכי

avatar
אפרת (10:01 22.01.2019)

שלום רב, האם שתי כוסות אורז לבן זה לפני בישול או שהאורז צריך להיות כבר מבושל? (אותה שאלה לגבי המתכון של בשר עם פתיתים: האם הפתיתים צריכים להיות מבושלים מראש?)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 22.01.2019)

לפני בישול. כנ”ל לגבי פתיתים עם בשר טחון.

avatar
רבקה (14:45 30.12.2018)

אפרת תודה רבה!
הכנתי עם אורז מלא עגול לפי ההוראות ויצא ממש טעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 30.12.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מקס (14:23 25.10.2018)

היי, אפשר להשתמש בבשר עוף טחון? תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 25.10.2018)

כן.

avatar
מלכי (15:15 3.10.2018)

אחרי ההתלהבות של הבשר עם פתיתים מנסה היום את האורז.
אין לי רקס עגבניות אבל יש קטשופ, זה יכול להוות תחליף?
תודה רבה מאד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 3.10.2018)

כן אפשר. בגלל שהקטשופ כבר מתוק נראה לי שאפשר לוותר על כף סילאן.

avatar
תהילה (11:33 23.08.2018)

מתכון נפלא, רעיון מהמם, יצא טעים טעים, תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 23.08.2018)

תודה תהילה 🙂

avatar
ישראל כהן-גנרי (19:59 7.08.2018)

הי, איך אפשר להכין את זה עם אורז מלא?
תודה, את מלכה אמיתית!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 7.08.2018)

כן, במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות אינן משתנות, גם לא כמות המים.

avatar
יוגב (18:16 26.07.2018)

מה לגבי בהרט? ברוב המתכונים לתבשיל זה, ממליצים על בהרט.מה את אומרת? אני קצת חושש מהתבלין הזה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 26.07.2018)

היי יוגב,
נכון, בהרט יכול להתאים אבל זה עניין של טעם. אני ממליצה שתטעם את התבלין לפני. אם אתה אוהב את הטעם אפשר להוסיף בסביבות חצי כפית עד כפית בהרט לתבשיל.

avatar
יוגב (10:55 27.07.2018)

תודה אפרת. איזה טעם הבהרט נותן..? חריפות? חיזוק טעמים? למה הוא דומה?
ושאלה אחרונה- להוסיף אבקת מרק לתבשיל?

avatar
יוגב (10:57 27.07.2018)

סליחה על ריבוי השאלות. אבל דבר חשוב- 3 כוסות מים זה ל 2 כוסות אורז. אבל פה יש גם את הבשר, הירקות והכל. האם לא צריך להוסיף יותר מים בגלל כל המוצרים האחרים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:13 27.07.2018)

היי יוגב,
בהרט זה בעצם תערובת של תבלינים בטעם מזרחי. בדר”כ התבלין מכיל ציפורן, קינמון, פלפל שחור, הל, כמון, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה.
אפשר להוסיף כפית אבקת מרק.
אין צורך להוסיף יותר מים כי הבשר עצמו מפריש נוזלים. מה שכן, כדאי להשרות את האורז במים כחצי שעה לפחות לפני ההכנה ולסנן.

avatar
מרינה (18:02 25.02.2018)

הי אפרת,
משתמשת במתכונים שלך המון, הם מעולים!
רציתי לשאול בקשר להמרת רסק עגבניות בעגבניות טריות או מהקופסא. כמה עגבניות לשים במקום 4 כפות רסק? או שכדאי לשלב?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:35 25.02.2018)

היי מרינה,
כדאי לשלב – 2 כפות רסק עגבניות ועגבניה אחת מגורדת/מרוסקת.

avatar
רוזי (14:00 26.01.2018)

היי. יצא טעים מאוד ! האם מתאים להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 26.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שבת שלום

avatar
אירית (12:32 22.01.2018)

היי אפרת האם צריך לשים אבקת מרק? כי אין ברשימת המצרכים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 22.01.2018)

אין צורך לשים אבקת מרק.

avatar
זיוה (16:22 19.01.2018)

הי,
אתר מדהים! האם ניתן להמיר את האורז בקינואה? ואם כן, ע’פ איזה הוראות בישול?
שבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 20.01.2018)

היי זיוה,
אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשים כוס וחצי קינואה. כמות המים נשארת 3 כוסות.

avatar
אנה (10:43 13.01.2018)

מה אפשר לשים במקום סילאן? דבש? מייפל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 13.01.2018)

אפשר לשים כפית דבש או מייפל.

avatar
רבקה (11:11 4.01.2018)

בוקר אור!
למה צריך בסוף להשאיר את הסיר מכובה 10 דקות, האם התבשיל לא התקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 4.01.2018)

היי רבקה,
התבשיל ממשיך להתבשל מהאדים במהלך ה-10 דקות האלה. התבשיל לא מתקרר.
יום מקסים 🙂

avatar
Bar (23:03 6.12.2017)

הי זה על האש, נראה מדהים תודה רבה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:53 6.12.2017)

מצוין, שיהיה בתאבון 🙂

avatar
ליאת (15:39 17.11.2017)

עושה את זה בלי רסק עגבניות, עם אבקת מרק בצל ולפחות 2 כפות סילאן
יוצא מאד טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 17.11.2017)

תודה על השיתוף 🙂

avatar
דנה (15:43 12.08.2017)

במה אפשר להחליף את אבקת המרק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:45 12.08.2017)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל רק בסילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

avatar
Lea_s (12:34 19.07.2017)

היי אפרת, ניתן להכין עם בורגול במקום האורז? ואם כן אז כל הבישול משתנה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:06 19.07.2017)

היי,
אם את מכינה עם בורגול אני חושבת שכדאי לבשל את הבורגול בנפרד.
את הבשר הטחון גם לבשל בנפרד עם הבצל. לאחר מכן להוסיף לו רסק עגבניות, פטרוזיליה, סילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל ובסוף לערבב אותו עם הבורגול.

avatar
Lea_s (01:19 20.07.2017)

תודה אנסה והעדכן בהמשך.

avatar
lea_s (18:29 25.03.2018)

היי מעדכנת, בורגול עם בשר טחון, יצא סוף הדרך.
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:45 25.03.2018)

שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
עדי (22:06 18.07.2017)

היי בתור מאותגרת מלח 😉 כמה לדעתך מלח כדאי לשים בערך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:30 18.07.2017)

היי עדי,
אם את שמה כפית גדושה אבקת מרק אז לדעתי מספיק כפית שטוחה מלח.

avatar
רינה (11:56 13.07.2017)

האם חייב להוסיף סילאן?
מה הוא נותן?
אני פשןט מפחדת שזה ימתיק לי את האוכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 13.07.2017)

זה נותן מתיקות עדינה אבל אפשר לוותר.
יום מקסים 🙂

avatar
יוסי (18:47 19.05.2017)

אני מאוד אוהב את האתר שלך, בדרך כלל אני מכין קציצות מעוף טחון הפעם אמרתי נגוון ואין מקום יותר טוב לגוון מהאתר שלך. האוכל על האש ממתין בציפייה
ותודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 20.05.2017)

כיף לשמוע 🙂
תודה יוסי

avatar
שרה (22:48 26.03.2017)

היי אפרת,
נראה מעולה, מתבשל עכשיו. אני רואה יצא כמות גדולה מידי, האם אפשר להקפיא? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:11 26.03.2017)

כן, אפשר.

avatar
רויטל (17:28 10.02.2017)

יצא טעיםםםם!
וכ”כ פשוט. השתמשנו בבשר עגל טחון. הכל חוסל ביום (אנחנו רק שניים 🙂 )

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 10.02.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה ושבת שלום!

avatar
שלומית (06:33 5.02.2017)

המתכון של בשר טחון והאורז ביחד הפך ללהיט אצלינו בבית. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:32 5.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומית ושבוע נפלא

avatar
בתאל (10:19 19.01.2017)

היי, מדובר בכוס מדידה כמו של אפיה? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 19.01.2017)

היי בתאל,
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף- המרת מידות אפיה.
יום נפלא 🙂

avatar
עופר (17:46 21.12.2016)

יצא ממש טעים! וקליל מאוד להכנה (:
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:27 21.12.2016)

תודה עופר, שמחה לשמוע 🙂

avatar
עדינה (14:59 19.12.2016)

חיפשתי מתכון קל, מהיר וטעים לארוחת ערב. יצא מעולה!
כולם טרפו את הארוחה 🙂
רק תוך כדי הצטערתי שאין ירק. אולי בפעם הבאה אוסיף זוקיני/ עגבניות.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:05 19.12.2016)

היי עדינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים.

avatar
דנה (11:07 16.12.2016)

הי,
אני מתה על האתר שלך! תמיד מוצאת בו בדיוק מה שאני מחפשת והכל טעים טעים!
ועכשיו שאלה, אני לא משתמשת באבקת מרק בכלל, האם זה קריטי פה? איזה תבלינים את ממליצה לשים במקום?
תודה ושבת חמימה, נעימה וטעימה ☺

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:55 16.12.2016)

היי דנה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שימי בסביבות כפית גדושה מלח. אפשר להוסיף גם חצי כפית פפריקה מתוקה אבל לא חובה.
שבת נעימה וחמימה!

avatar
דגנית (20:16 15.12.2016)

הכנתי לשבת עם אורז מלא במקום לבן ויצא ממש טעים
תודה על מתכונים מעולים וקלים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 15.12.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

avatar
אנסטסיה (21:00 17.10.2016)

יצא מושלם ! אין עלייך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 17.10.2016)

תודה אנסטסיה 🙂

avatar
הילה (21:33 5.10.2016)

יצא מצוין!!! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:37 5.10.2016)

תודה הילה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
יפעת (11:20 16.09.2016)

מה אפשר לשים במקום סילאן?תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:43 16.09.2016)

היי יפעת,
אפשר לשים כפית דבש או סירופ מייפל.

avatar
רונית (13:54 9.09.2016)

היי,
הכנתי עם אורז בסמטי ובלי פטרוזיליה ויצא טעים מאד! נכנס לרשימות המתכונים שלי. תודה על המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:57 9.09.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה רונית ושבת שלום 🙂

avatar
שרה (12:21 4.09.2016)

היי,
אני מנסה לעשות קציצות כפי שהמלצת למעלה אבל זה נורא מתפרק למרות שהוספתי 2 ביצים על כמות יחסית קטנה.
הצעות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 4.09.2016)

היי שרה,
אם את מתכוונת לאפות את הקציצות אז זה לא נורא שזה מתפרק מאחר ולאחר האפיה הן מתגבשות לקציצות.
את יכולה לנסות להוסיף לתערובת גם קצת פירורי לחם.

avatar
שרון (21:18 31.08.2016)

היי אפשרי בזיליקום במקום פטרוזיליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 31.08.2016)

כן שרון, אפשר אבל מומלץ לשים כמות קטנה יותר (עד רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים).

avatar
איירין (21:50 12.08.2016)

הכנתי עם אורז בסמטי, הוספתי יותר מים פשוט, והוספתי קינמון, כמון, שקדים פרוסים, יצא מדהים!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:54 12.08.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

avatar
יפית (13:10 8.07.2016)

היי… האורז לא יוצא לי מבושל ואני מוסיפה מים אבל הוא עדיין לא מתבשל … מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 8.07.2016)

היי יפית,
הוסיפי עוד מים רותחים (כשליש כוס לפחות), ערבבי ובשלי על אש נמוכה עם מכסה. אם אחרי 15 דקות הוא לא יתרכך, חזרי על הפעולה. בסוף הוא יתרכך.
עדכני אם יש בעיה.
בהצלחה 🙂

avatar
טליה (16:39 20.01.2022)

לפעמים אורז לא טוב ולא טרי.
קרה לי ממש עכשיו, קניתי 5 קילו! אורז יסמין, שפשוט לא מתבשל לי. לזבל.

avatar
מיכל (19:06 6.07.2016)

עשיתי מספר פעמים. יוצא טעים אך תמיד אני מסתבכת כי לפי ההוראות האורז אף פעם לא מוכן ואז אני צריכה לעשות תיקונים. מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 6.07.2016)

היי מיכל,
את שוטפת או משרה קודם את האורז לפני ההכנה?
אם לא, אני מניחה שחסרים פשוט נוזלים ולכן פעם הבאה הגדילי את כמות המים בשליש כוס (הכוונה שימי 3+1/3 כוסות מים).

avatar
יפית (13:15 8.07.2016)

זה לא ממש עוזר לי להוסיף מים… האורז פשוט לא מתבשל.. מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 8.07.2016)

זאת הדרך הנכונה.
מניסיון זה בסוף מתבשל, גם אם לוקח לזה זמן.
אגב, השרת את האורז לפני במים או שטפת אותו?
אם זה לא מתבשל יכול להיות שיש בעיה בסוג האורז או שהוא לא טרי (נתקלתי כבר בתופעה כזאת).

avatar
אושרת (13:36 2.07.2016)

יצא מעולה! כל המשפחה אהבה וזה הכי חשוב! מתכון קל ופשוט. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 2.07.2016)

תודה אושרת, שמחה לשמוע!

avatar
סנטנה (11:21 14.06.2016)

האורז צריך להיות מבושל כשמוסיפים אותו לבשר?או שמבשלים ואז מוסיפים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 14.06.2016)

היי,
האורז לא צריך להיות מבושל. מוסיפים אותו לתערובת הבשר כשהוא יבש והוא מתבשל יחד עם הבשר.

avatar
יו (01:25 26.05.2016)

עשיתי בלי סילאן ויצא מצוין. המלצה שלי, לחתוך חצי פלפל ירוק חריף וגזר שלם לטבעות ולטגן ביחד טיפה לפני הבצל ואז לעשות את כל שאר המתכון. מוסיף פיקנטיות ועוד נפח למנה.
מצוין!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:22 26.05.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא

avatar
יעל ניר (20:31 12.05.2016)

פשוט מעולה! ובכלל המתכונים שלך,פשוטים ומדויקים,תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 12.05.2016)

תודה יעל, שמחה לשמוע!

avatar
ירון (10:09 30.04.2016)

שלום,
אם מבקש להבין שלוש כוסות אורז האם פשוט לעדכן את כמות המים באופן יחסי.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:22 30.04.2016)

היי ירון,
אם אתה רוצה להכין מ3 כוסות אורז מומלץ גם שתגדיל את יתר החומרים במתכון לפי הכמויות הבאות:
750 גרם בשר טחון
3 כוסות אורז לבן
4.5 כוסות מים רותחים
2 בצלים בינוניים קצוצים
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
6 כפות רסק עגבניות
כף וחצי רוטב סילאן, כפית וחצי אבקת מרק, כפית גדושה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

avatar
ענת (13:58 18.04.2016)

טעים להדהים. הבן שלי ואני טורפים.
במקום סילן הוספתי רוטב צ’ילי מתוק. במקום עןף טחון היו לי פרגיות טחונות.
תודה על יופי של ארוחת צהריים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:01 18.04.2016)

שמחה שנהנתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!

avatar
שר (13:55 28.03.2016)

מעולה!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:57 28.03.2016)

תודה שר, שמחה שאהבת!

avatar
עפרי (21:06 17.03.2016)

יצא טעים מאוד
והכייף שהילדים ביקשו שאכין שוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 17.03.2016)

אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
מוריה (19:24 1.03.2016)

היי,אפשר לוותר על הסילאן? אני לא אוהבת אוכל מתוק בכלל.
המידה ואני מוותרת על הסילאן אני צריכה להוסיף משהו אחר או שזה רק להוסיף טעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 1.03.2016)

היי מוריה,
את יכולה לוותר על הסילאן ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.

avatar
יוליה (07:03 26.01.2016)

בוקר טוב ושוב תודה על אתר מושלם.
שאלה האם אפשר במקום הסילאן דבש? אם כן מה הכמות.
האם זה יוצא מתוק??

ועוד דבר קצת לא קשור…אתם חייבים להוציא אפליקציה חייבייים!!!
תודההה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:33 26.01.2016)

היי יוליה,
אפשר לשים חצי כף דבש במקום הסילאן כי הוא יותר מתוק מהסילאן. התבשיל לא אמור לצאת מתוק.
לגבי אפליקציה, הנושא בבדיקה ואני מקווה שתהיה בהמשך.
יום חמים ונעים 🙂

avatar
סיגל (15:31 19.01.2016)

תודה רבה
יצא מעולה!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 19.01.2016)

תודה סיגל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
חיליק (22:05 17.01.2016)

היי רציתי לדעת אם ניתן לעשות את זה עם כוסברה גם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:15 17.01.2016)

כן חיליק, אפשר.

avatar
רינת (19:40 3.12.2015)

הטעם מצויין אבל הר ארז עדיין קשה.. המלצה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 3.12.2015)

היי רינת,
תוסיפי לתבשיל כרבע כוס מים רותחים, תערבבי ותמשיכי לבשל על אש נמוכה, בסיר מכוסה, עד שהאורז מתבשל.

avatar
אושרה (10:46 13.11.2015)

מתכון מעולה, טעים, תודה. אוהבת את האתר 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 13.11.2015)

תודה אושרה! שמחה לשמוע.
שבת שלום 🙂

avatar
סנטנה (13:47 26.10.2015)

היי.אני הכנתי אורז ואחרי שהוא מבושל הוספתי לבשר.הבשר לא היה מבושל ממש עד הסוף.השתמשתי בבשר בקר טחון.זה די דחוף זה עכשיו על האש.תודה (השאלה היא האם הייתי אמורה לבשל את האורז לפני הוספת הבשר או לא)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 26.10.2015)

היי,
את האורז אמורים לבשל ביחד עם הבשר הטחון. לא בנפרד. היה צריך להוסיף את האורז היבש לבשר הטחון (שטוגן 3 דקות), להוסיף את שאר החומרים כולל המים הרותחים ולבשל במשך 20 דקות.
אם כבר ערבבת בין הבשר הטחון לאורז המבושל פשוט תבשלי עם מכסה על אש נמוכה במשך 5-10 דקות, עד שהבשר הטחון יתבשל. מידי פעם תרימי את המכסה ותערבבי.

avatar
מיכל לב (09:52 24.10.2015)

סילאן הוא ללא גלוטן?
לגבי רוטב סויה אני יודעת בוודאות שהוא עם גלוטן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 24.10.2015)

היי מיכל,
עד כמה שידוע לי סילאן אינו מכיל גלוטן.

avatar
שי (13:46 22.08.2015)

תודה על כל המתכונים! 🙂 בזכותך התחלתי לבשל ואני גם נהנה מזה!
הכנתי את המתכון הזה ונשאר לי סיר די מלא, אפשר לעשות מזה קציצות? אם כן מה אני צריך לעשות כדי שיצאו לי קציצות (טיגון או בתנור לא משנה לי)
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:51 22.08.2015)

אני ממש שמחה לשמוע שי!
כן, אפשר להכין קציצות. צריך להוסיף לתערובת 1-2 ביצים ולערבב היטב (אם היה חסר תיבול לאורז כמו מלח או משהו אחר- זה הזמן להוסיף ולשפר את הטעם 🙂 ). אח”כ פשוט ליצור קציצות עם הידיים ולטגן במחבת עם שמן על אש בינונית 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (שמים שמן בנדיבות אבל זה לא טיגון בשמן עמוק). אפשר גם לאפות- להבריש נייר אפיה בשמן, להניח את הקציצות. להבריש אותן במעט שמן ולאפות ב180 מעלות, במשך 15-20 דקות ואח”כ להפוך צד ולאפות עוד כ-10 דקות.
מאחר והתערובת כבר מוכנה יכול להיות שהאפיה תייבש מעט את הקציצות לכן אם לא משנה לך, טיגון יכול להיות מוצלח יותר, כך הקציצות יהיו יותר עסיסיות.
בהצלחה 😉

avatar
רונה (20:55 11.08.2015)

היי!

כרגע סיימתי להכין ויצא טעים מאוד!

תודה רבה על מתכון פשוט ונהדר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:04 11.08.2015)

אני שמחה לשמוע!
תודה רונה והמשך ערב נעים 🙂

avatar
ייני זהרני (15:27 15.04.2015)

אני חדש במטבח ויצא לי מעול
ה!אשתי התלהבה.לטעמה אפשר להפחית ברסק העגבניות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 15.04.2015)

אני שמחה מאוד לשמוע!
תודה שחזרת לשתף 🙂

avatar
רונה (20:57 11.08.2015)

שמתי קופסא של 100 גרם רסק עגבניות וזה יצא מושלם.

avatar
ירדן (15:08 1.04.2015)

האם ישנה אפשרות להכין את האורז לבן ללא הרסק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 1.04.2015)

היי ירדן,
פחות מומלץ להכין ללא הרסק. הטעם ייצא מעט תפל.

avatar
רות (00:58 25.11.2014)

הי!-יש לי כמה שאלות
1)התבשיל יצא לי מעט תפל, חסר טעם,למרות ששמתי בדיוק את הכמויות המצוינות במתכון…..בנוסף לא צויין במתכון כמות המלח-אז שמתי כפית גדושה.בכל זאת לא יצא ממש עם טעם……יש לך רעיונות איך לתת לזה מעט טעם??
2)בתמונה הצבע של האורז ממש אדום-לי יצא לבן…….
3)במקם בשר הודו שמתי בשר בקר….אולי זאת הסיבה לחוסר הטעם??
חוץ מזה אני חייבת לציין שהאתר ממש ממש טוב ונורא עוזר לי ביום יום- במיוחד לאור העובדה שאני לא ממש טבחית מהוללת….המתכונים פשוטים וטעימים….המון תודה…..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:53 25.11.2014)

היי רות,
1. כפית גדושה מלח זה מצוין. שמת גם אבקת מרק?
2. לגבי צבע האורז- כנראה שחסר רסק עגבניות, לכן גם חסר מעט טעם (השתמשת ברסק ולא בעגבניות מרוסקות, נכון?)
3. זה בסדר גמור שהכנת עם בשר בקר.
כדי לשפר את הטעם אני ממליצה לערבב 1/4 כוס מים רותחים עם כף רסק עגבניות וכפית אבקת מרק ולשפוך על תבשיל האורז ולערבב היטב על אש נמוכה 2-3 דקות כדי שהטעמים יספגו בצורה אחידה באורז. מומלץ גם להוסיף עוד מלח אם חסר.
ותודה, אני שמחה לשמוע שהאתר מועיל בשבילך 😉
יום נפלא!

avatar
כלנית (14:50 23.11.2014)

מתכון מעולה.. תודה רבה !!! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 23.11.2014)

תודה כלנית ושבוע נפלא 🙂

avatar
אריאלה (10:02 9.10.2014)

שנה טובה וחג שמח,
1.אורז בסמטי מלא מתאים?
2.האם ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה/שמיר?
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:35 9.10.2014)

היי אריאלה,
1.לדעתי אורז בסמטי מלא (שלא כמו אורז מלא רגיל) מבשלים בצורה שונה. שמים את האורז בסיר עם מים שרתחו מראש ולאחר מכן מסננים את האורז משאריות המים אבל אם יצא לך לבשל אורז בסמטי מלא כמו אורז רגיל ואת יודעת את כמויות המים שיש להוסיף לו אז אין בעיה להשתמש בו במתכון הזה.
2.ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה או שמיר, לדעתי במקרה הזה יותר יתאים להשתמש בכוסברה.
שנה טובה וחג שמח!

avatar
שי (13:53 8.10.2014)

היי,

האם האורז צריך להיות מבושל מראש?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 8.10.2014)

הי שי,
האורז לא צריך להיות מבושל מראש אלא אורז יבש.
חג שמח!

avatar
אביבית (13:21 12.10.2014)

מה אפשר להוסיף בצד ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 12.10.2014)

הי אביבית,
אפשר לאכול את זה עם סלט ירקות או ירקות אפויים.

avatar
יפה (09:24 5.09.2014)

מתכון מדהים בטעמו ומהירות ההכנה. תודה על האתר המדהיםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:38 5.09.2014)

בשמחה רבה יפה!

avatar
מירי (17:52 30.06.2014)

היי, ערב טוב
הסילאן ממש הכרחי? (אני לא כ”כ אוהבת אוכל מתוק).

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:04 30.06.2014)

הי מירי,
את יכולה לוותר על הסילאן.
ערב מצוין 🙂

avatar
סבטה (15:45 26.06.2014)

הי
האם בקר מתבשל 20 דקות גם?
איזה בקר צריך לקנות?
ובמה אפשר להחליף אבקת מרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:19 26.06.2014)

הי סבטה,
הכוונה במתכון לבשר בקר טחון וכן הוא מתבשל ב-20 דקות. לגבי החלק בבקר, בדר”כ זה צוואר אבל זה יכול להיות כל חלק שמתאים להכנת קציצות.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח.

avatar
שרי (11:07 25.04.2014)

יש אפשרות להחליף לאורז מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:14 25.04.2014)

היי שרי, אפשר בהחלט. ממליצה להשתמש בכוס עד כוס וחצי אורז מלא (כאשר בדר”כ היחס הוא שעל כל כוס אורז מלא מומלץ לשים 2 ורבע כוסות מים).
שבת שלום 🙂

avatar
קרינה (00:38 13.03.2014)

אני לא כל כך יודעת לבשל … אני רק מנסה , למה כתוב מתי לשים את הסילאן ועל איזה אש מבשלים את הבשר ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:29 13.03.2014)

הי קרינה, את הסילאן (יחד עם אבקת המרק, מלח ופלפל) מוסיפים אחרי הפטרוזיליה והרסק. זאת אומרת בסוף, לפני שמוסיפים את המים הרותחים.
את הבצל מבשלים על אש בינונית עד שמזהיב מעט. מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-3 דקות. חשוב לערבב במשך כל הזמן שהבשר מתבשל. משאירים על אש גבוהה עד שמוסיפים את המים הרותחים (רק חשוב כל הזמן לערבב) ורק בסוף מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
בהצלחה 🙂

avatar
שירן (13:25 6.03.2014)

ניתן להמיר את הסילאן בדבש או חתיכות תמרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 6.03.2014)

היי שירן, ניתן להמיר את הסילאן בדבש או בכף סוכר חום/לבן.

avatar
אלונה (14:17 5.03.2014)

מתכון פשוט ומעולה, נטרף תוך דקות 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:50 5.03.2014)

תודה אלונה 🙂

לקריאת כל התגובות