שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-33 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס אטריות דקות (60 גרם)

כוס וחצי אורז לבן

1 בצל בינוני מגורד דק

1 שן שום כתושה

2+2/3 כוסות (שתי כוסות+ שני שליש כוס)  מים רותחים

כפית מלאה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את האטריות על אש בינונית במשך 8-10 דקות עד שהן משחימות. יש לערבב כל הזמן.

-מוסיפים את האורז, הבצל המגורד והשום ומערבבים במשך 2-3 דקות.  מתבלים במלח ופלפל שחור ושופכים מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת פסטה פיצה
קבב עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אמא (20:11 31.01.2021)

יצא מדהים!!!
הילדים חיסלו
תודה רבה על מתכון נפלא ❤️❤️❤️❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 31.01.2021)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

נעמילי (22:22 10.11.2020)

יצא מדהים. טעים במיוחד. כמו כל המתכונים שלך.אלופה👌

מתכונים ב-10 דקות (09:14 11.11.2020)

תודה רבה יקירה
שמחה לקרוא שאת נהנת♥

ציפי (13:13 18.03.2020)

הילדים לא אוהבים בצל יש אפשרות לוותר עליו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:23 18.03.2020)

כן.

שולי (11:46 20.12.2019)

הי אפרת, המתכון יצא מעולה.
אין על המתכונים שלך. נהנית לבשל בזכותך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 20.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה שולי

רונית (23:12 18.06.2019)

היי אפשר אולי מתכון למשהו דומה רק ללא גלוטן? אני לא מוצאת אטריות שמתאימות לזה ללא גלוטן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 19.06.2019)

היי רונית,
יש אטריות אורז ושעועית ללא גלוטן אבל אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם סוג האטריות האלה.

ענת (12:06 31.03.2019)

צודקת, המון תודה

ענת (20:05 29.03.2019)

הי אפרת,

בהמשך לתגובתי, אני חושבת, אולי זה בגלל האיטריות, שאומנם כתוב עליהן, איטריות דקות לפשטידות, לביבות מרקים ועוד…(של שופרסל) אבל הן ארוכות ואחרי הבישול יצאו קצת גדולות נראה לי, אולי הן שתו את המים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 30.03.2019)

היי ענת,
רק עכשיו יצא לי לראות את ההודעה, מתנצלת.
אני מציעה להשרות קודם את האורז במים לפחות כשעה לפני ההכנה ולסנן היטב.
אם לדעתך האטריות סופחות הרבה מים אז כדאי להגדיל את כמות המים ל-3 כוסות. אני ממליצה לך לנסות את הכמות במתכון לפני שאת מכפילה כמויות כדי שאם יש צורך לשפר בכמות המים, תוכלי לעשות זאת בפעם הבאה.

ענת (19:57 29.03.2019)

הי אפרת,
כן, זה מה ששמתי, והם לא יצאו קשים, הם יצאו מבושלים אבל ממש יבש….אני רוצה לעשות שוב, אז אשמח לתגובתך המהירה
תודה מראש, ענת

ענת (11:11 28.03.2019)

הי אפרת,
עשיתי כמות כפולה, הכפלתי הכל, כולל מים, ויצא יבש…את אולי יודעת למה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:42 28.03.2019)

היי ענת,
שמת 3 כוסות אורז ו 5 ושליש כוסות מים? האורז והאטריות יצאו מבושלים או שנשארו קצת קשים?

עירית (13:19 19.06.2018)

חזרתי לעדכן: יצא נהדר!
להכנת כמות גדולה יותר, אפשר להכפיל כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 19.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר להכפיל את כל הכמויות, כולל של התיבול.

רחל (13:42 10.06.2018)

יצא טעים מאוד. ועשיתי גם עוד מתכונים מהאתר ויצא .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 10.06.2018)

תודה רחל 🙂

אבי מולה (06:58 15.12.2017)

מצוין .
קל וטעים.
הילדים אוהבים את זה מאוד !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 15.12.2017)

תודה אבי, שמחה לשמוע 🙂

מיטל (13:48 5.12.2017)

היי אפרת,
נשמע מעולה, את חושבת שיש מקום להוסיף צימוקים וצנוברים למתכון הזה? ואם כן, כדאי להוסיף משהו לתיבול?

תודה רבה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 5.12.2017)

היי מיטל,
אם אוהבים אז אפשר בהחלט. אין צורך להוסיף משהו לתיבול.

מורן (10:44 3.12.2017)

האם אפשר עם אורז אדום או מלא? ואם כן מה כמויות המים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 3.12.2017)

היי מורן,
אפשר להכין עם אורז מלא ולשים כוס אחת. כמות המים – 2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות.
שאר החומרים נשארים כמו שהם.
שבוע נפלא 🙂

מורן (07:25 4.12.2017)

תודה רבה

שרון (20:44 7.07.2017)

אפרת המקסימה!רציתי קצת לגוון והכנתי היום אחה”צ יצא מהמם!תודה רבה ושבת שלום לכולנו!

מתכונים ב-10 דקות (13:32 8.07.2017)

תודה שרון, שמחה שיצא טעים 🙂

תמי גלנץ (10:35 2.06.2017)

המתכון מעולה. ממש ממש טעים
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:39 2.06.2017)

תודה תמי, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

אביבה (16:13 25.05.2017)

צריך להוסיף את האורז מוכן/מבושל או שמבשלים לפני ואז מוסיפים איטריות

מתכונים ב-10 דקות (17:33 25.05.2017)

היי אביבה,
יש להשתמש באורז לא מבושל.
קודם מבשלים את האטריות ואז מוסיפים אורז לא מבושל ומבשלים ביחד.

שיר (23:34 9.02.2017)

היי, שאלה, את האיטריות מטגנים לפני שמבשלים אותן או אחרי? תודה

מתכונים ב-10 דקות (00:05 10.02.2017)

את האטריות מטגנים לפני שמבשלים אותן עם האורז.

ענת (10:38 6.02.2017)

היי אפרת, פשוט יצא מדהים ובזכותך קיבלתי המון מחמאות.

מתכונים ב-10 דקות (12:00 6.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים

sigal (19:09 14.10.2016)

לקבל עדכונים למייל תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:36 14.10.2016)

היי סיגל,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבת שלום 🙂

מאי (16:39 29.05.2016)

אשמח לעדכנ שעשיתי את המתכון עם אטריות ביצים מקמח מלא, ויצא מצוין!

תודה על אתר נפלא ומתכונים מעולים!

מתכונים ב-10 דקות (17:12 29.05.2016)

מעולה 🙂
תודה מאי והמשך יום נפלא

אוחנה (13:57 8.05.2016)

אפרת המקסימה!
בכל פעם שאנו רוצים לשאול שאלה אנו חייבים להודות לך על האתר המושלם! על המתכונים הקלים, הטעמים והמאוד מוצלחים, וכמובן שקוצרים מחמאות!! ישר כוח!! עלי והצליחי בהכל!!

רצינו לשאול אם זה יכול להצליח עם איטריות רגילות דקות (ספגטי דק שבור) או פתיתים בצורות שונות? ושוב תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים !!

מתכונים ב-10 דקות (14:26 8.05.2016)

תודה רבה אוחנה!
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. אם משתמשים בפתיתים יש לשים שליש כוס (=60 גרם).
שבוע נפלא 🙂

אביאל (15:49 1.04.2016)

שבת שלום
מתכון קל ומעולה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:59 1.04.2016)

תודה אביאל 🙂
שבת שלום!

אביבה (11:35 27.03.2016)

היי,
היום כבר אוסם מוכרים שקית של זה ביחד..אטריות ואורז..זה ממש טעים…

גלית (13:31 24.03.2016)

היי,
איזה מין אטריות אלה? כאלה שקונים למרק?

מתכונים ב-10 דקות (17:24 24.03.2016)

כן, אטריות דקות כמו ששמים במרק.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.