זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-33 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס אטריות דקות (60 גרם)
כוס וחצי אורז לבן
1 בצל בינוני מגורד דק
1 שן שום כתושה
2+2/3 כוסות (שתי כוסות+ שני שליש כוס) מים רותחים
כפית מלאה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את האטריות על אש בינונית במשך 8-10 דקות עד שהן משחימות. יש לערבב כל הזמן.
-מוסיפים את האורז, הבצל המגורד והשום ומערבבים במשך 2-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור ושופכים מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- אורז עם בצל ירוק
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
תודה על המתכון, קליל וטעים, הוספתי מעט כורכום לצבע
תודה לך על השיתוף💜
היי אפרת,
את האיטריות צריך לבשל לפני הטיגון או לטגן ישר והן מתבשלות יחד עם האורז?
תודה על המתכונים המעולים והאתר המושלם!!
היי תהילה,
אין צורך לבשל לפני הטיגון:)
תודה רבה!
בס”ד
היי אפרת,
אני רוצה להוסיף עדשים כתומות. כמה לשים? והאם כמות המים משתנה?
תודה רבה 😄
היי,
היות ויש כאן אטריות, עדשים יהפכו את התוספת לעמוסה וכבדה יותר.
מצרפת לך קישור למתכונים אחרים לאורז ועדשים שתוכלי להכין: https://www.10dakot.co.il/?s=%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96+%D7%A2%D7%9D+%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D
יצא מדהים!!!
הילדים חיסלו
תודה רבה על מתכון נפלא ❤️❤️❤️❤️
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
יצא מדהים. טעים במיוחד. כמו כל המתכונים שלך.אלופה👌
תודה רבה יקירה
שמחה לקרוא שאת נהנת♥
הילדים לא אוהבים בצל יש אפשרות לוותר עליו?
כן.
הי אפרת, המתכון יצא מעולה.
אין על המתכונים שלך. נהנית לבשל בזכותך.
נראה מעולה 🙂
תודה שולי
היי אפשר אולי מתכון למשהו דומה רק ללא גלוטן? אני לא מוצאת אטריות שמתאימות לזה ללא גלוטן
היי רונית,
יש אטריות אורז ושעועית ללא גלוטן אבל אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם סוג האטריות האלה.
צודקת, המון תודה
הי אפרת,
בהמשך לתגובתי, אני חושבת, אולי זה בגלל האיטריות, שאומנם כתוב עליהן, איטריות דקות לפשטידות, לביבות מרקים ועוד…(של שופרסל) אבל הן ארוכות ואחרי הבישול יצאו קצת גדולות נראה לי, אולי הן שתו את המים?
היי ענת,
רק עכשיו יצא לי לראות את ההודעה, מתנצלת.
אני מציעה להשרות קודם את האורז במים לפחות כשעה לפני ההכנה ולסנן היטב.
אם לדעתך האטריות סופחות הרבה מים אז כדאי להגדיל את כמות המים ל-3 כוסות. אני ממליצה לך לנסות את הכמות במתכון לפני שאת מכפילה כמויות כדי שאם יש צורך לשפר בכמות המים, תוכלי לעשות זאת בפעם הבאה.
הי אפרת,
כן, זה מה ששמתי, והם לא יצאו קשים, הם יצאו מבושלים אבל ממש יבש….אני רוצה לעשות שוב, אז אשמח לתגובתך המהירה
תודה מראש, ענת
הי אפרת,
עשיתי כמות כפולה, הכפלתי הכל, כולל מים, ויצא יבש…את אולי יודעת למה?
היי ענת,
שמת 3 כוסות אורז ו 5 ושליש כוסות מים? האורז והאטריות יצאו מבושלים או שנשארו קצת קשים?
חזרתי לעדכן: יצא נהדר!
להכנת כמות גדולה יותר, אפשר להכפיל כמויות?
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר להכפיל את כל הכמויות, כולל של התיבול.
יצא טעים מאוד. ועשיתי גם עוד מתכונים מהאתר ויצא .
תודה רחל 🙂
מצוין .
קל וטעים.
הילדים אוהבים את זה מאוד !
תודה אבי, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
נשמע מעולה, את חושבת שיש מקום להוסיף צימוקים וצנוברים למתכון הזה? ואם כן, כדאי להוסיף משהו לתיבול?
תודה רבה מראש
היי מיטל,
אם אוהבים אז אפשר בהחלט. אין צורך להוסיף משהו לתיבול.
האם אפשר עם אורז אדום או מלא? ואם כן מה כמויות המים?
תודה
היי מורן,
אפשר להכין עם אורז מלא ולשים כוס אחת. כמות המים – 2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות.
שאר החומרים נשארים כמו שהם.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה
אפרת המקסימה!רציתי קצת לגוון והכנתי היום אחה”צ יצא מהמם!תודה רבה ושבת שלום לכולנו!
תודה שרון, שמחה שיצא טעים 🙂
המתכון מעולה. ממש ממש טעים
תודה רבה
תודה תמי, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
צריך להוסיף את האורז מוכן/מבושל או שמבשלים לפני ואז מוסיפים איטריות
היי אביבה,
יש להשתמש באורז לא מבושל.
קודם מבשלים את האטריות ואז מוסיפים אורז לא מבושל ומבשלים ביחד.
היי, שאלה, את האיטריות מטגנים לפני שמבשלים אותן או אחרי? תודה
את האטריות מטגנים לפני שמבשלים אותן עם האורז.
היי אפרת, פשוט יצא מדהים ובזכותך קיבלתי המון מחמאות.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים
לקבל עדכונים למייל תודה
היי סיגל,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבת שלום 🙂
אשמח לעדכנ שעשיתי את המתכון עם אטריות ביצים מקמח מלא, ויצא מצוין!
תודה על אתר נפלא ומתכונים מעולים!
מעולה 🙂
תודה מאי והמשך יום נפלא
אפרת המקסימה!
בכל פעם שאנו רוצים לשאול שאלה אנו חייבים להודות לך על האתר המושלם! על המתכונים הקלים, הטעמים והמאוד מוצלחים, וכמובן שקוצרים מחמאות!! ישר כוח!! עלי והצליחי בהכל!!
רצינו לשאול אם זה יכול להצליח עם איטריות רגילות דקות (ספגטי דק שבור) או פתיתים בצורות שונות? ושוב תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים !!
תודה רבה אוחנה!
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. אם משתמשים בפתיתים יש לשים שליש כוס (=60 גרם).
שבוע נפלא 🙂
שבת שלום
מתכון קל ומעולה!!!!
תודה אביאל 🙂
שבת שלום!
היי,
היום כבר אוסם מוכרים שקית של זה ביחד..אטריות ואורז..זה ממש טעים…
היי,
איזה מין אטריות אלה? כאלה שקונים למרק?
כן, אטריות דקות כמו ששמים במרק.