זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 12-15 יחידות
סוג: פרווה
1 כוס קמח קונדיטור (140 ג’)
1/2 כוס קורנפלור (70 ג’)
כפית וחצי שטוחות אבקת אפיה
3 כפות סוכר
1 ביצה טרופה
8 כפות שמן
למילוי: ממרח ללא גלוטן
- מערבבים היטב בקערה את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה. מוסיפים את הסוכר, הביצה והשמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הרטיבו את הידיים והמשיכו ללוש).
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מפזרים מעט קמח קונדיטור על משטח עבודה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ומרדדים לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך כ-30 דקות רק אז לרדד).
- קורצים לעיגולים באמצעות רינג או כוס רחבה הפוכה. מניחים כחצי כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את השוליים.
- מניחים על נייר אפיה ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מקבלות פריכות לאחר צינון).
ראו גם – אוזני המן מקמח תמי.
למי מתאים לאכול אוזני המן ללא גלוטן?
אוזני המן ללא גלוטן מתאימים לחולי צליאק, לאנשים עם רגישות לגלוטן, למי שמעדיף תזונה נטולת גלוטן מטעמי בריאות או אורח חיים, וגם לכל מי שרוצה לנסות גרסה קלה יותר לעיכול של המאפה המסורתי.
איך אפשר לוודא שאוזני המן אכן נטולי גלוטן לחלוטין?
חשוב להשתמש בקמחים ותערובות קמחים ללא גלוטן, לוודא שכל שאר המרכיבים אינם מכילים שאריות גלוטן (כולל אבקת אפייה וממרחים), ולעבוד בסביבה נקייה מזיהום משני של גלוטן.
מהם הקמחים הטובים ביותר להכנת אוזני המן ללא גלוטן?
קמח קונדיטור הוא בחירה מצוינת, אך ניתן גם להשתמש בתערובות קמחים ייעודיות ללא גלוטן או לשלב קמח שקדים, קמח אורז וקורנפלור לקבלת מרקם פריך ונעים.
איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני בנוסף להיותו ללא גלוטן?
הביצה תורמת למרקם הבצק במיוחד שמדובר בבצק שהוא ללא גלוטן. אן אם ברירה, אפשר להחליף את הביצה ברסק תפוחים (2 כפות), זרעי פשתן טחונים עם מים, או תחליף ביצה טבעוני אבל אז כדאי להשתמש בקמחים כמו קמח תמי או כרגיל. כמו כן, יש לבחור במילויים ללא מוצרי חלב אם רוצים שהמתכון יהיה טבעוני לחלוטין.
איך ניתן להכין אוזני המן ללא גלוטן שגם לא יתפוררו?
עבודה נכונה עם הבצק היא המפתח: חשוב ללוש אותו היטב, להוסיף נוזלים בהדרגה, ואם הבצק פירורי – להרטיב מעט את הידיים ולהמשיך ללוש עד שמתקבל מרקם גמיש.
האם יש הבדל בטעם ובמרקם של אוזני המן ללא גלוטן בהשוואה לאוזני המן רגילים?
בגרסה הנכונה, כמעט ואין הבדל! המתכון מעניק אוזני המן פריכים וטעימים בדיוק כמו במתכונים עם גלוטן, ואף קיבל מחמאות מאנשים שלא אוכלים ללא גלוטן בדרך כלל.
איך ניתן לשדרג את הטעם של אוזני המן ללא גלוטן?
אפשר להוסיף גרידת תפוז או לימון, תמצית וניל או קינמון לבצק, ולבחור מילויים מגוונים כמו שוקולד, תמרים, אגוזים, או ריבת חלב ללא גלוטן.
איך אפשר למנוע מהבצק להיות יבש או מתפורר מדי?
אם הבצק יוצא פירורי מדי, אפשר להוסיף כמה כפות מים או חלב צמחי בהדרגה וללוש עד שמתקבל מרקם נוח לעבודה.
איך ניתן להפוך את העוגיות לרכות ונימוחות יותר?
ניתן להוסיף כפית קורנפלור או לשלב קמח שקדים בכמות קטנה כדי לרכך את הבצק. כמו כן, הוספת מעט חלב (או תחליף צמחי) יכולה לעזור לקבל מרקם רך יותר.
איך לאחסן אוזני המן ללא גלוטן כדי לשמור על טריותן?
לאחר שהתקררו, יש לאחסן אותן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים. ניתן גם להקפיא אותן ולהפשיר לפי הצורך.
האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
כן, ניתן להכין את הבצק מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד 24 שעות.
האם ניתן להקפיא את אוזני ההמן לאחר האפייה?
בהחלט! יש להניח אותן בכלי אטום ולשמור בהקפאה. מומלץ להפשיר בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
האם ניתן להשתמש בקמח אחר במקום קמח קונדיטור?
כן, ניתן להשתמש בקמח כרגיל, קמח מולינו, קמח תמי וכדו’.
מה ניתן לשים כמילוי טעים שמתאים גם לתזונה נטולת גלוטן?
ניתן להשתמש בממרחי שוקולד ללא גלוטן, מחית תמרים, ריבה טבעית, חמאת שקדים או מליות אגוזים שונות.
איך לגרום לילדים לאכול וליהנות מאוזני המן ללא גלוטן?
ניתן להשתמש במילויים אהובים על ילדים, כמו שוקולד או חמאת בוטנים, ולעצב את האוזניים בצורה מושכת עם סוכריות צבעוניות ללא גלוטן.
האם ניתן להכין את אותו הבצק גם לעוגיות אחרות?
כן! הבצק מתאים גם לעוגיות ממולאות, רולדות ואפילו בסיס לפאי.
איך להכין מילוי פרג ביתי שמתאים למתכון?
- 200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
- 2/3 כוס סוכר
- כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
- כף מיץ לימון
- 40 גרם חמאה/ מרגרינה
- 50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
- מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.
האם אפשר להפוך את המתכון לכשר לפסח?
כן, המתכון יכול להתאים לפסח. שימו לב שרשום על הקמחים שהם כשרים לפסח.
מהן הטעויות הנפוצות בהכנת אוזני המן ללא גלוטן וכיצד להימנע מהן?
טעות נפוצה היא עבודה עם בצק קר מדי או חם מדי – אם הבצק קר מדי, יש להשאיר אותו בטמפרטורת החדר כמה דקות לפני הרידוד. אם חם מדי, יש לקרר מעט במקרר לפני העבודה.
מה אפשר לעשות כדי למנוע מאוזני המן להיפתח באפייה?
מומלץ להדק היטב את השוליים עם האצבעות, ואפשר גם להבריש מעט מים בקצוות לפני הסגירה.
היי אפרת,
האם אפשרי להכין את הבצק מראש. ולהקפיא לכמה ימים?
אודה לתשובתך.
כן אפשר.
עדיף להכין את הצורה של אוזני המן ואז להקפיא.
לכמה זמן מחזיקות האוזני המן בערך? הן טעימות גם אחרי כמה ימים?
4-5 ימים בקופסה סגורה.
יצא מושלם!!
קל להכנה
טעם ממש רגיל ומוכר של אזני המן כמו לפני הצליאק…
קצת היה קשה בהתחלה עם הבצק אבל ככל שהתעסקתי איתו יותר זה נהיה יותר קל.
מסקנה לפעם הבאה ללוש הרבה זמן.
תודה רבה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף ופורים שמח❤
מומלץ!!!
אזני ההמן יצאו נפלאים!
שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף❤
היי אפרת
אני ריצה להכין את אוזני המן . אין לי קמח קונדיטור
אז לחפש קמח אחר ללא גלוטן שיכול לעבוד? ומה אפשר לשים במקום ביצים וכמה? אולי רסק תפוחים? תודה רבה!!
היי,
את יכולה להשתמש בכל קמח אחר ללא גלוטן המיועד לאפייה (קמח תמי, מולינו, כרגיל וכדומה).
הביצים חשובות כאן למרקם ולטעם, לא כדאי לוותר עליהן. אפשר לנסות לשים 2 כפות רסק תפוחים במקום אבל לא בטוח שיצא מוצלח.
האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח אורז? או בקונדיטור? אולי במולינו?
היי,
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קונדיטור או מולינו, המרקם מעט ישתנה.
יצא פשוט מושלם. תודה לך וחג שמח
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
האם ניתן להשתמש בקמח “כרגיל”?
יש קמחים נוספים חוץ מקונדיטור?
היי,
ניתן להשתמש בכל קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי/כרגיל/מולינו וכדומה.
הכנתי ויצא טעים אש!!!!
ממש נהניתי להכין משהו ללא גלוטן וכזה מוצלח..
**אתר נדיר**
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה פשוט מעולה❤
היי אפרת איזה כיף שיש לך מתכונים מעולים וקלים ללא גלוטן.. תודה רבה וחג שמח. 💝
שמחה שאהבת את המתכונים! תודה על הפרגון❤
היי אפרת
את הבצק מערבבים ידני או במיקסר?
היי חני, מערבבים ידנית בקערה, אין צורך במיקסר:)
תודה!
חייבים כונפלור אפשר בלי או במקום??
היי גינה,
אפשר להחליף בקמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה באותה כמות.
אפשר להשתמש רק בקורנפלור
לא ניסיתי, אבל מניחה שיצא מרקם שונה…
הי אפרת, תוכלי בבקשה לתת לי כמויות בגרם לקונדיטור ולקורנפלור? אין לי כוס כמו שלך… תודה!
עדכנתי במתכון 🙂
תודה על תשובתך המהירה! עוד שאלה, אפשר להקפיא? אני רוצה להכין לפורים.
אני חושבת שכן.
מכינה את המתכון כבר שנתיים. הבעל הצליאקי מאושר! כייף שיש מתכונים שלא נופלים מהטעם של כאלו עם גלוטן!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת
ניסיתי ואחרי שהוצאתי מהמקרר הבצק הפך לעיסה נוראית של דבק שלא ניתן לרדד או ללוש בשום צורה. ניסיתי לקמח, להרטיב וגם לרדד בין שני ניירות אפייה. בסופו של דבר ויתרתי וזרקתי לפח.
היי ערן,
לדעתי זה קשור לשימוש בכוס קטנה.
באיזה כוס השתמשת? במקרה כוס חד פעמית?
הי, הכנתי את אזני המן האלו כמה פעמים ויצא מדהים! אוכלי הגלוטן לא האמינו שהן ללא גלוטן.. הבעיה היחידה איתן שהם נעלמות לפני שאני מספיקה למצמץ..😘
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירן ופורים שמח!
היי אפרת, אתמול הכנתי יחד עם הילדים ויצא מושלם! כולם התלקקו! תודה!
שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
מה גודל הכוס במתכון?
כוס בנפח 240 מ”ל
יצא מעולה. הכנתי עם טפיוקה.
מדהים שאפשר לעבוד עם הבצק כמעט כמו בצק רגיל!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת תודה על התגובה
השתמשתי בכוס מדידה שקניתי כאן…
אז כנראה שהיו יותר מידי נוזלים בבצק ביחס לכמות הקמח. אולי שימוש בביצה גדולה?
פעם הבאה נסי להשתמש בביצה קטנה ולהוסיף את השמן בהדרגה ולפי הצורך.
יום מקסים 🙂
היי אפרת!
הבצק יצא לי די דביק וקשה לעבודה… נדבק למשטח עבודה למרות שקימחתי אותו…
מה עשיתי לא טוב? ומה אוכל לעשות כדי למנוע בפעם הבאה?
כמו כן אשמח מאוד לבצק שמרים ללא גלוטן! תודה על כל המתכונים הטעימים!
היי לאה,
באיזה כוס השתמשת?
היי, קיימת אפשרות להחליף את השמן בחמאה? אני מניחה שכן, אשמח לכמות מדוייקת והאם היא צריכה להיות מומסת/בטמפרטורת החדר/קרה?
אפשר להמיר את השמן ב65 גרם חמאה רכה (לא מומסת). אם במקרה הבצק יוצא יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
תודה רבה רבה האוזני המן יצאו מעולים!! הלא צליאקים אמרו שזה יותר טעים מעם גלוטן…
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
סוף סוף, 7 שנים אחרי שאובחנתי רגישה לגלוטן לא מצאתי עד המתכון שלך. בצק נוח וטעים לעוגיות תמרים. קרצתי עיגולים שמתי תמרים וסגרתי את העיגול לחצי ירח. כול המשפחה אכלה ואפילו חמותי הולכת לאמץ את המתכון. תודה רבה לך.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
וואלק יצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון.
רק באוזניים ששמתי מלא ריבה נפתחו בזמן החימום בתנור. כנראה צריך להקפיד על כמות המילוי.
תודה יעל 🙂
שבוע מקסים!
ואוו מתכון מעולה. לא מרגישים שהוא ללא גלוטן, יצא פריך וטעים.
תודה שיר, שמחה שאהבת 🙂
פורים שמח!
הי! במה אפשר להחליף את הביצה ?
היי ענבל,
לדעתי לא כדאי לוותר על הביצה במקרה הזה, לא מבחינת הטעם ולא מבחינת המרקם.
אניתודה על התגובה המהירה!
אני פשוט מנסה ל״טבען״ את המתכון
מעולה!
תודה על המתכון
תודה לינדה, שמחה שאהבת 🙂
מעולה!! 🙂
אין על אוזני המן..
ממליצה בחום!!
רק יצא מהתנור-
כבר נגמר:-(
תודהה:-)
שמחה לשמוע!
תודה מור 🙂
מעולה!! 🙂
יצא מצוין. האתר מקסים משתמשת הרבה במתכונים שלך. תודה רבה
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים 🌺
במה אפשר להחליף את הסוכר?
היי דנה,
אני מניחה שאפשר להשתמש בתחליף סוכר מלאכותי במתיקות של 3 כפות סוכר.
אני ממליצה על אבקת סוכר של סוכרזית.
אי אפשר לוותר עליו או לשים דבש במקום
לוותר לגמרי לא כדאי אבל אולי אפשר לשים במקום דבש באותה כמות.
אפרת שלום
הבצק קצת קשה לרידוד, אבל היה שווה – הטעם נפלא!
(יותר מדי טעים, לא נשאר 🙁 ) נעשה שוב עם קמח מלא הפעם וכמות כפולה.
תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה פנינה -)
רוצה להכין את המתכון עם קמח כרגיל האם ניתן?והאם יש צורך בקורנפלור עדיין?
כמו כן לגבי מילוי רוצה להכין עם טחינה ואולי לערבב אותה עם שוקולד מריר ללא גלוטן מומס האם ניתן
היי הדס,
אפשר לוותר על הקורנפלור ולשים כוס וחצי קמח כרגיל. טחינה אפשר לערבב עם דבש לפי המתיקות שאוהבים ואז זה יוצא בטעם חלבה. אפשר גם להמיס כ50 גרם שוקולד מריר ולערבב עם 1-2 כפות טחינה, לפי הטעם שאוהבים.
חג פורים שמח 🙂
הי כרגע סיימתי לאפות ויצא פשוט מושלם. טעים כל כך שגם מי שאוכל עם גלוטן לא מרגיש בהבדל.
תודה רבה !
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הי אפרת יקרה
אפשר להחליף את הקמחים בקמח ללא גלוטן אחר? לא כל כך אוהבת את הקונדיטור.
היי תמר,
אני מניחה שאפשר להשתמש בכוס וחצי תערובת קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל (במקום קונדיטור וקורנפלור).
יום מקסים 🙂
תודה יום מקסים גם לך 🙂
עשיתי עכשיו…ללא מרגרינה..ופריך ניפלא
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום נפלא
שלום לך
האם במקום קורנפלור אפשר להשתמש בקמח תירס? ולא להכפיל כמויות בהתחלה נכון? ביצה lזה בסדר? אשמח מאד לתשובה
היי אודליה,
לגבי קמח תירס, לא ניסיתי כך שאין לי מושג.
לא ממליצה להכפיל כמויות בעיקר עם את מנסה עם קמח תירס.
ביצה L זה בסדר.
Corn flour = קמח תירס
פורים שמח!
קראתי את המתכון לאזני המן ואת.התגובות ואני אנסה גם.
רק שרציתי לציין שאני כשנה וחצי רגישה לגלוטן וכל עוגה ו/או עוגיות שמנסה לעשות מהקמחים ללא גלוטן, העוגה/יות יוצא קשה או בצקי.
אפשר בבקשה לקבל מרשמים של עוגה כושית ועוגת.תפוז שמישהי עשתה ויצא לה טוב?..
אשמח לקבל גם מרשמים לעוגיות.
כל מה שניסיתי עד עכשיו לפי המרשמים שיש גם באינטרנט לא צלח לי.
בתודה מראש וחג שמח
אביבית
היי אביבית,
לוקח זמן להתרגל לקמח ללא גלוטן (גם לטעם וגם לעבודה איתו) במיוחד שהיית רגילה עד לא מזמן לקמח רגיל.
יש באתר עוגת תפוזים מקמח שקדים שהיא מעולה ועוגת שוקולד ללא גלוטן על בסיס קורנפלור.
חוץ מזה אולי תקבלי המלצות נוספות מהגולשים 🙂
חג פורים שמח!
היי אביבית ופורים שמח! אני משתמשת פה בכמה מתכונים מהאתר בקטגוריה ללא גלוטן. מכולם אני מרוצה. יוצאים רכים וטעימים. למשל – עוגת תפוחים, עוגת תפוזים, עוגת גזר. ממש מעולה! מומלץ ביותרושווה לנסות.
היי אביבית,
יש באתר מתכון לעוגות סברינה אישיות, החלפתי את הקמח הרגיל בקמח חומוס ויצא מעולה! ממליצה לך לנסות
וואוווו תודה תודה תודה על מתכון מעולהההה
תודה הודיה, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה!!!! הבת שלי מתענגת על זה ברגעים אלה ממש.
המתכונים שלך מעולים קלים להכנה!!!
תודה.
תודה כרמית, איזה כיף לשמוע!
אז יש לך רעיון בשבילי?
פשוט לא נראה לי שיש לנו בסופר ואני רוצה לדעת כבר גם לגבי המתכונים האחרים…
תודה רבנ! :-* יש לך אחלה אתר! 🙂
היי עטרה,
קמח קונדיטור יש בכל סופר. זה הקמח מוכר ופשוט (ואגב גם זול מאוד) ורשום עליו נטול גלוטן.
אני דווקא כן ממליצה לך לקנות אותו אם את רוצה להכין מתכונים ללא גלוטן.
אם תמצאי, אני ממליצה גם לקנות קמח אורז. משתמשים בו בכמויות יותר קטנות אבל בשילוב עם קמח הקונדיטור (בעיקר בעוגות) הוא נותן תוצאה מוצלחת.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
מה זה קמח קונדיטור? אפשר להמיר בקורנפלור וקצת סוכר?
היי עטרה,
קמח קונדיטור זה קמח ללא גלוטן. אני מניחה שאם תכיני רק עם קורנפלור המרקם ייצא מעט אבקתי.
אז החלפתי את הקורנפלור בטפיוקה אותה כמות ויצא מצוין.
מתכון קל להכנה וטעים.
תודה ופורים שמח 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח טפיוקה?
הי דניאלה,
בגדול זה אמור לעבוד אך לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בוודאות מה התוצאה.
אם תנסי אשמח לקבל עדכון.
פורים שמח 🙂
אני גרה בארה״ב מה זה קמח קונדיטור
אפשר לשים קמח בלי גלוטין ??
תודה גלית
הי גלית,
כן את יכולה. קמח קונדיטור זה קמח ללא גלוטן.
יום נפלא 🙂
שידרגתי משמן לחמאה והוספתי גם אבקת שקדים. למילוי המסתי שוקולד מריר בשמנת מתוקה והוספתי אגוזים טחונים.
אלוהים ישמור כמה שזה טעים!!!
גם אוכלי גלוטן התענגו על כל ביס.
תודה! המתכון הכי מוצלח שנתקלתי בו!
היי דנה,
אני ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף ולעדכן 🙂
זה לא אמור לצאת כל כך פירורי. הביצה אמורה לרכך את הבצק ולהפוך אותו לגמיש יותר. לעיתים כאשר לשים בצק יותר מידי הוא מאבד ממרקמו ומהגמישות שלו.
אם ייצא לך להכין שוב, תנסי להוסיף לבצק כל פעם (בהדרגה) כף מים פושרים עד שהוא מקבל מרקם רך, גמיש ואפילו מעט דביק (אבל לא יותר מידי דביק).
שבת שלום 🙂
ניסיתי שוב. יצא מעולה!!!
המסקנה: לעשות לפי הכמות של המתכון ולא כמות כפולה.
תודה רבה 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
אם אני רוצה כמות כפולה של אוזני המן אפשר לשים כמות כפולה של מצרכים בעיסה?
כן אפשר למרות שאם זאת פעם ראשונה שאת מכינה אני מציעה להכין בפעמיים כי בדר”כ הפעם השניה יוצאת מוצלחת יותר אבל זאת רק המלצה 🙂
אני לשה את הבצק כבר שעתיים והוא עדיין מתפורר, לא משנה כמה אני מרטיבה את הידיים.
מה עושים?
היי טלי, ניסית לעטוף את הבצק ולשים במקרר?
כן. הכל עדיין פירורים
אסור לכתוב “במידה ו…” זו שגיאה לשונית.
אנא תקנו זאת,
ניתן לכתוב “במידה ש…”
תודה על הערה, נשתדל לשים לב להבא.
הי , לא ברור לי מה ההבדל בין קמח קונדיטור לבין קונפלור? קמח קונדיטור זה עשוי מקורנפלור לא? אנא תשובתכם..
הי חלי, אין הרבה הבדל פשוט קמח קונדיטור עשוי מעמילן תירס (קורנפלור) בתוספת סוכר וכמה מייצבים צמחיים.
תודה על ההתחשבות בחולי צליאק! יצא טעים מאוד!
שמחה לשמוע 🙂