זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 8-10 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס קמח מלא (מומלץ לנפות את הקמח)
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות גדושות סוכר לבן או אבקת סוכר (אוזני המן ללא סוכר- יש להמיר ב-2 כפות “כמו סוכר”)
6 כפות שמן קנולה
6 כפות מים
למילוי: ממרח ללא תוספת סוכר
אופן הכנה:
-מערבבים היטב בקערה קמח מלא עם אבקת אפיה. מוסיפים את הסוכר, השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק יבש ופירורי- יש להרטיב את הידיים ולהמשיך ללוש).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ומרדדים לעלה דק (במידה שקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך כחצי שעה ורק אז לרדד).
-קורצים לעיגולים באמצעות רינג או כוס רחבה הפוכה. מניחים כ-1/2 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את השוליים.
-מניחים על נייר אפיה ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מקבלות פריכות לאחר צינון).
אוזני המן מקמח מלא, אוזני המן בריאות, אוזני המן דיאטטיות, אוזני המן דלי קלוריות
- אוזני המן ללא גלוטן |
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- אוזני המן מבצק פריך |
- בקלוואה |
- רוזלך |
- עוגיות כדורי שלג
אפשר עם קמח רגיל ?
מחפשת מתכון ללא מרגרינה
תודה !
כן אפשר:)
הי אפרת, נראה מעולה. את חושבת שיתאים לשים כמילוי תמרים בוואקום? או שעדיף ממרח כלשהו? יש לי גם ממרח שקדים טבעי. תודה! מיכל
היי מיכל,
את התמרים בואקום אפשר לטחון למחית.
אפשר גם למלא בבממרח שקדים טבעי רק כדאי לערבב אותו עם קצת דבש או מייפל טבעי כדי שיהיה מתקתק.
האם ניתן להקפיא?
כן, אפשר(:
האם חייבים לשים אבקת אפייה?
אפשר להמיר את הסוכר בסילאן תמרים?
לא מומלץ לוותר על אבקת אפייה, זה משנה את המרקם.
אפשר להמיר את הסוכר בסילאן, גם זה ישנה מעט את המרקם(:
היי אפרת יקרה,
מכינה כרגע ורואה שהאוזניים נפתחות לי באפייה. כנראה לא הידקתי טוב.
יש לך טיפים להידוק?
היי,
חשוב להקפיד להצמיד את “האוזניים” למילוי, ואפילו מעט לחבר ביניהם. באפייה החיבור ייפתח.
תודה, הינה זה עבד בסיבוב השני:-)
פורים שמח
פורים שמח ומתוק❤
הי אפרת, על איזה ממרח ללא סוכר את ממליצה? ממרח אגוזים ישתלב טוב? תודה.
ממרח אגוזים ישתלב מצוין, וכך גם כל ממרח אחר שאוהבים(:
היי אפרת,
קודם כל תודה!
המתכון יכול לעבוד גם עם קמח ללא גלוטן? אם כן, איזה עדיף?
תודה רבה!
היי מיכל,
מצרפת מתכון לאוזני המן ללא גלוטן(:
תודה! ראיתי אותו, אבל אני מאתגרת שצריכה ללא גלוטן, ללא לקטוז וללא ביצים… איזה משניהם היית ממליצה לי עם תחליפים?
אם כך את יכולה לנסות את המתכון הנוכחי עם קמח ללא גלוטן.
בהצלחה!
טיפים להכנה 1. הבצק דביק, עוזר מאוד לשים במקרר לרבע שעה.
2. בשלב רידוד הבצק כדי שהבצק לא יידבק לידיים – שמתי עליו ניילון נצמד. 3. אפשר ליצור מהבצק כדורים קטנים וכל אחד מהם לשטח ואז לקרוץ עיגול שאותו ממלאים. יותר קל מלעבוד עם כל הבצק.
תודה על הטיפים הילית:)
אז כמו שהבטחתי אתמול,
באתי להכין את המתכון הבריא יותר,
כמו שחשבתי – יצא מעולה!!!
כמובן שהמתכון עם הבצק הפריך מוצלח יותר (אי אפשר להתעלות על חמאה😉)
אבל המתכון מעולה, קל וטעים!
תודה רבה על אתר מוצלח, נוח המתכונים מעולים!
איזה כיף שיצא טוב!
תודה שחזרת לעדכן, נראה מצוין😊
היי אפרת יקרה 🙂
הכנתי את המתכון והכפלתי כמויות ורק אז הגעתי ל10 יחידות (טעימות מאד!).
לאור זאת מבקשת את עזרתך, אם רוצה להכין 30 יחידות באיזה כמויות להשתמש?
תודה רבה על המתכונים הנפלאים והעזרה 🙂
היי הדר,
תודה על המילים החמות!
אם יצא לך 10 יחידות כנראה שאת מכינה אותם יותר גדולים, ולכן הייתי מכפילה פי 4 את כל המצרכים במתכון.
בהצלחה😊
מהממת את, תודה רבה! חג פורים שמח וטעים 🙂
פורים שמח:)
כמה קלוריות יש בערך באוזן המן אחת?
כ-110 קלוריות.
באיזה כף מדידה את משתמשת?
כף רגילה של מטבח.
נהנית *מאוד* מכל המתכונים באתר.
תודה!
האם אפשר להכין מקמח קוסמין?
אם כן, מה עדיף כוסמין מלא או לבן?
או שאפשר עם שניהם?
כן, אפשר לשלב קמח כוסמין לבן עם קמח כוסמין מלא (חצי כוס מכל סוג).
יום נפלא 🌷
אני רוצה להכין מקילו קמח מלא אוזני המן .מה הכמויות שאני צריכה לגבי שאר המצרכים?
תכפילי את יתר הכמויות ב-7.
שלום! אני רוצה להכין מגולגלות מקמח מלא, נתקלתי במתכון הזה. האם אפשר יהיה להכין מהבצק הזה עוגיות מגולגלות? תודה
אני לא בטוחה אם הבצק הזה מספיק גמיש בשביל לגלגל לרולדה.
אני חושבת שעדיף להכין את הבצק במתכון הזה- רולדת בצק פריך או עוגיות תמרים ולהמיר את הקמח הלבן בקמח מלא.
היי, אני עם סכרת הריון ומחפשת מתכונים של עוגיות ללא סוכר ומקמח מלא, האם אפשר להכין את האזני המן בלי סוכר בכלל?
אפשר. המתיקות תהיה רק מהמילוי.
מתכון מעולה ומדויק, כרגיל!
(רציתי להעלות תמונה אך קיבלתי sorry you have been blocked)
תודה אלינה 🙂
לגבי העלאת התמונות – בודקת..
כיף למצוא מתכונים טבעונים טעימים… בגלל שאין לנו לחץ מסוכר מלאנו חלק בלוטוס וחלק בשוקולד.
לאור ההצלחה עושה שוב לכבוד שבת!
מעולה 🙂
תודה אפרת ושבת שלום!
היי אפרת! רוצה להכין מחר בע”ה – רציתי לשאול: אם אנחנו לא טבעוניים, עדיין עדיף מים מאשר ביצה? מה יוצא יותר טעים? בנוסף, האם יש לך מתכון לממרח תמרים טבעי (ביתי – ללא תוספת סוכר)? יש לי המון תמרים מסוג מג’הול והייתי רוצה להשתמש בהם למתכון זה. דבר האחרון, צריך לשנות משהו במתכון אם אשתמש בקמח כוסמין מלא? תודה רבה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
עדיף ביצה כי היא תורמת לגמישות הבצק.
אין לי מתכון מדויק אבל אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית. אם אוהבים אפשר להוסיף קמצוץ אבקת קינמון.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא אבל לדעתי יהיה צורך לשים פחות נוזלים לכן כדאי להשתמש בביצה קטנה ואם בכל זאת הבצק יוצא דביק מידי תוסיפי עוד קמח. אולי כדאי שתכיני את המתכון הזה מקמח כוסמין – אוזני המן ללא מרגרינה ואז יכול להיות שלא תצטרכי לשים מים בנוסף לביצה.
אני שמתי גם ביצה כי היה נראה לי שהבצק צפוף מדי, בלי לוותר על המים. יצא מצוין. תחליף ביצה יכול להיות רסק תפוחים .
תודה רבה!
תודה רבה!
ננסה ונראה(:
איך אדע אם וכמה מים להוסיף? איך הבצק אמור להיות?
שוב-בכוסמין יוצא יותר רטוב מהרגיל אז לאיזה מרקם/רמת יובש/רטיבות פחות או יותר צריך להגיע? צריך להיות קצת דביקי/בכלל לא?
פשוט שאדע מתי יש צורך להוסיף מים (ו..אם יצא שהוספתי יותר מדי מים אז להוסיף קצת קמח ,נכון?)
יש להוסיף כל פעם כף אחת אבל אולי לא יהיה צורך להוסיף בכלל.
המרקם של הבצק צריך לצאת נוח לעבודה וגמיש. לא יבש ולא דביק.
שלום,
תודה על המתכון.
יודעת ששאלו לפני אבל לא מצאתי את השילוב הזה (:
אם אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין (מלא או 80%) ו..סילאן..?
מה לשנות מבחינת כמויות?
יודעת שצריך פחות נוזלים בכוסמין ובטח אם מחליפה סוכר בסילאן, השאלה אם להפחית גם מהשמן או רק מהמם וכמה?
ואם רוצה כמות כפולה…?
זהו לעכשיו (;
תודה!
אפשר להמתיק ב2 כפות מלאות סילאן במקום הסוכר.
אפשר להכין עם קמח כוסמין 80% ולהוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.
ממליצה קודם להכין את הכמות שבמתכון כדי לוודא שאכן יוצא טעים. אם חסרה מתיקות יהיה אפשר לשפר בפעם הבאה.
היי, אפשר להשתמש בממתיקים כמו סילאן או מייפל?
אפשר להמתיק במייפל במקום הסוכר. בגלל שהוא נוזלי הוא מרטיב את הבצק ואולי יהיה צורך לשים פחות מים.
מתכון מעולה תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
רוצה למלא בפרג, אפשר מתכון למילוי פרג בבקשה..? תודה רבה!
כן אפשר (מים תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך).
מלית פרג:
200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
2/3 כוס סוכר
כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
כף מיץ לימון
40 גרם חמאה/ מרגרינה
50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.
מתכון מעולה!
אוזני המן טעימים מאוד וקלים להכנה,
בצק משגע: רך ונוח לעבודה.
השמטתי את הסוכר, וחצי מכמות שמן
הקנולה החלפתי בשמן זית.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת… חייבת לצייין שכל המתכונים שהכנתי מאתר הזה פשוט מדהימים להפליא ,
ה’ יברך אותך …
הכנתי מהבצק הזה רוחדה תמרים מדהימה וטעים , הכפלתי כמויות וזה ממש טעים ,
השאלה אם ניתן להלחיף חצי מהכמות או את כולו ברסק תפוחים ?
תודה אילנית, שמחה לשמוע 🙂
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר את השמן ברסק תפוחים כי זה יפגע במרקם הפריך.
שבת שלום
באיזה גודל כוס צריך להשתמש?
כוס בנפח של 240 מ”ל.
היי עושה כמות כפולה ניתן לשלב כוס קמח מלא וכוס כוסמין?
צריכה תשובה דחוף
תודה.
כן אפשר בהחלט.
תודה על התשובה המהירה 😊
יצא מדהים: הכמויות מדויקות, הבצק גמיש וקל ללישה להפליא והטעם נהדר. תודה רבה!
תודה עלמה, שמחה לשמוע 🙂
פורים שמח!
איזה מתכון מעולה לאזני המן, כבר חשבתי שלא אמצא משהו כל כך מוצלח לקראת חג פורים.
תודה רבה על המתכון.
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא!
שמתי ביצה במקום מים אבל הבצק התפורר.
לא משהו
אם הבצק התפורר היית צריכה להוסיף עוד כמה כפות מים.
תודה רבה!במקום ממרח אפשר לשים קוביית שוקולד קטנה בפנים?
כן אפשר למרות שעם ממרח יוצא יותר מוצלח כי השוקולד מתקשה לאחר קירור בעוד שהממרח נשאר יותר רך.
לא חשוב לי שיהיו טבעוניות-אפשר לשים ביצה וכמה לכמות כפולה?
שכחתי לשאול-אפשר להשתמש בסוכר חום רגיל?
הי אפרת מה גודל הכוס שקורצים איתה את אוזני ההמן?אפשר להשתמש בפרג טחון וגם לשים חצי כפית?מה כמות המרכיבים לכמות כפולה?
היי שרון,
גודל קוטר מומלץ שיהיה בסביבות 8-10 ס”מ
לכמות כפולה יש להכפיל כמויות: 2 כוסות קמח, כפית אבקת אפיה, 4 כפות גדושות סוכר, חצי כוס שמן, ביצה גדולה וכמה כפות מים לפי הצורך.
אפשר לשים סוכר חום רגיל. אפשר גם סוכר לבן.
יש למלא את אוזני המן בממרח פרג. פרג טחון אפשר להוסיף לתערובת הבצק עצמה (בסביבות חצי כפית עד כפית שטוחה לכמות כפולה).
אני רוצה להכין אוזני אמן מקמח מלא לא תבעוניות אז אפשר להוסיף ביצה או שיש לך מתכון אחר?
במקום המים אפשר להוסיף ביצה. אם במקרה הבצק מתפורר או לא אחיד אפשר להוסיף כמה כפות מים בסוף ובהדרגה.
שלום
הבצק לא מתגבש .הכנסתי למקרר .
האם להוסיף קמח וכמה או מהשהו אחר .
תודה
היי לינדה,
אם הבצק יבש או מתפורר אז יש להוסיף עוד כף שמן וכמה כפות מים בהדרגה, עד שהבצק מתגבש.
לא ,הוא פשוט רך מידי ולא ניתן לרדד.
בינתיים הוספתי כרבע כוס קמח לאחר שהבצק היה במקרר רבע שעה .
נראה לי שזה יעבוד.
אגב שאלה עקרונית -ניתן להשאיר את הבצק במקרר ולהכין את העוגיות או אזני המן יום למחרת.
מאוד אהבתי את הבצק לעוגיות ללא מרגרינה .פעם ראשונה שזה מצליח לפי המתכון שלך ללא מרגרינה
תודה רבה
אם הוא רך מידי אז עשית נכון שהוספת קמח.
כשמדובר באוני המן אני ממליצה להכין את הבצק באותו רגע כי הוא צריך להיות גמיש ובמקרר הוא מתקשה. כשמדובר בעוגיות אין בעיה לכין את הבצק יום לפני. אם הוא קשה לרידוד, יש להניח לו כמה דקות לשהות בטמפ’ החדר ואז לרדד.
רציתי לעדכן .אגב קשה לי שאני כותבת ל-מתכונים 10-ולא למישהיא עם שם .
הבצק נשאר במקרר ללילה והיום אפיתי אזני המן שממש הצליחו .נראה לי שכדאי להוסיף מעט סוכר למתכון ולהוסיף כחצי כוס קמח .
בכל מקרה אני מודה לכם כי אין כאן לא ביצים ולא מרגרינה
חג שמח
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח 🙂
היי
תודה רבה על התגובה המהירה
עוד שאלה ניתן להשתמש בשמן צמחי במקום קנולה ??
ותודה מראש
כן, אפשר.
היי
אפשר להשתמש בסוכר רגיל??
כן דנה, אפשר.
מ-ע-ו-ל-ה
כ”כ טוב וקל להכין.
מאד תודה רבה.
כמילוי שמתי ממרח תמרים עם אגוזי מלך=מעדן אמיתי
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג פורים שמח 🙂
מתכון ממש גרוע. שמתי בדיוק הכמויות הכתובות, הבצק יצא פירורי ולא ניתן לעבוד איתו. הוספתי קצת מים כפי שכתוב ועדיין לא עזר. בזבוז זמן וחומרים.
היי,
יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ולכן כמות הקמח הייתה גדולה יותר ביחס לכמות הנוזלים.
ממליצה להוסיף כף שמן נוספת ועוד מים במידת הצורך.
הי, אני רוצה להכין את המתכון עם שמן קוקוס במקום שמן קנולה וסילאן במקום סוכר, האם זה כדאי? מה הכמויות שצריך לשים?
היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 6 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי.
לגבי סילאן, את יכולה לשים 2-3 כפות אבל קחי בחשבון שבגלל שהוא נוזלי הוא מרטיב את הבצק ואולי יהיה צורך לשים פחות מים.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
שבת שלום
תודה . האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא במקום הקמח מלא ?
כן בטח 🙂
*הי לכולם אבקש את עזרתכם במתכוני עוגיות ועוגות בחושות ללא סוכר וללא תחליפי סוכר כלל ובנוסף מתכוני עוגיות ועוגות בחושות טבעוניים קלים ופשוטים ככל האפשר עבור בנותיי מסיבות רפואיות תודה
היי גיל,
מה מותר להן במקום סוכר? סילאן, מייפל טבעי?
שבת שלום 🙂
היי,
מה קורה אם לא מוסיפים את אבקת האפיה? האם היא חיונית?
שאלה בעייתית, אני יודעת 🙁
היי יסמין,
אבקת האפייה גורמת להתפחת הבצק ובכך מאווררת אותו מעט (במיוחד שמדובר בקמח מלא).
אם לא תשימי אבקת אפיה, לא תהיה תפיחה של הבצק והוא ייצא יותר קשה, דחוס ודק.
שבת שלום 🙂
קל, כן. דיאטטי, כן. טעים, לא במיוחד 🙁
היי! האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? (אני יודעת שאז זה לא טבעוני)? כמה כמות?
תודה, נטלי
היי נטלי,
כן, אפשר להמיר את השמן ב50 גרם חמאה מומסת או רכה בטמפ’ החדר (אם את לא מכינה כעת עדיף חמאה רכה ואז יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה כדי שתתרכך).
פורים שמח!
היי. זה בסדר אם אשתמש בקמח רגיל? לא תופח ולא מלא?
כן שני, אין בעיה רק תוסיפי חצי כפית אבקת אפיה ואת המים תוסיפי בהדרגה כי יכול להיות שתצטרכי פחות מים (קמח מלא סופח יותר נוזלים מקמח רגיל).
תודה רבה!
הכנתי ויצא מעולה
וזה דבר לא פשוט לאופה גרועה כמוני שחייבת להכין הכל בלי ביצים, מרגרינה, קמח לבן ומוצרי חלב…
אז תודה..
היי שמרית,
שמחה שיצא לך טעים!
כנראה שאת לא אופה כזאת גרועה 😉
סופשבוע נעים
כן בטח 🙂
אפשר עם לשים ב מילוי בממרח השחר?
הי, מתכון מצוין במיוחד לחולי סכרת. השתמשתי בסוכרזית באבקה והופתעתי לגלות שיצא ממש טעים.
תודה על העדכון רותי 🙂