שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 8-10 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס קמח מלא (מומלץ לנפות את הקמח)

1/2 כפית אבקת אפיה

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר (אוזני המן ללא סוכר- יש להמיר ב-2 כפות “כמו סוכר”)

6 כפות שמן קנולה

6 כפות מים

למילוי: ממרח ללא סוכר

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה קמח מלא עם אבקת אפיה. מוסיפים את הסוכר, השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד  (אם הבצק יבש ופירורי- יש להרטיב את הידיים ולהמשיך ללוש).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ומרדדים לעלה דק (במידה שקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך כחצי שעה ורק אז לרדד).

-קורצים לעיגולים באמצעות רינג או כוס רחבה הפוכה. מניחים כ-1/2 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את השוליים.

-מניחים על נייר אפיה ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מקבלות פריכות לאחר צינון).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

 

אוזני המן מקמח מלא, אוזני המן בריאות, אוזני המן דיאטטיות, אוזני המן דלי קלוריות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אוזני המן ללא גלוטןאוזני המן ללא גלוטן
מתכון לאוזני המן ללא מרגרינה מתכון לאוזני המן ללא מרגרינה

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הילית (12:58 26.02.2021)

טיפים להכנה 1. הבצק דביק, עוזר מאוד לשים במקרר לרבע שעה.
2. בשלב רידוד הבצק כדי שהבצק לא יידבק לידיים – שמתי עליו ניילון נצמד. 3. אפשר ליצור מהבצק כדורים קטנים וכל אחד מהם לשטח ואז לקרוץ עיגול שאותו ממלאים. יותר קל מלעבוד עם כל הבצק.

מתכונים ב-10 דקות (13:23 26.02.2021)

תודה על הטיפים הילית:)

לירן ש. (18:28 23.02.2021)

אז כמו שהבטחתי אתמול,
באתי להכין את המתכון הבריא יותר,
כמו שחשבתי – יצא מעולה!!!
כמובן שהמתכון עם הבצק הפריך מוצלח יותר (אי אפשר להתעלות על חמאה😉)
אבל המתכון מעולה, קל וטעים!
תודה רבה על אתר מוצלח, נוח המתכונים מעולים!

מתכונים ב-10 דקות (19:28 23.02.2021)

איזה כיף שיצא טוב!
תודה שחזרת לעדכן, נראה מצוין😊

הדר (12:59 20.02.2021)

היי אפרת יקרה 🙂
הכנתי את המתכון והכפלתי כמויות ורק אז הגעתי ל10 יחידות (טעימות מאד!).

לאור זאת מבקשת את עזרתך, אם רוצה להכין 30 יחידות באיזה כמויות להשתמש?

תודה רבה על המתכונים הנפלאים והעזרה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:39 20.02.2021)

היי הדר,
תודה על המילים החמות!
אם יצא לך 10 יחידות כנראה שאת מכינה אותם יותר גדולים, ולכן הייתי מכפילה פי 4 את כל המצרכים במתכון.
בהצלחה😊

הדר (19:31 20.02.2021)

מהממת את, תודה רבה! חג פורים שמח וטעים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:28 20.02.2021)

פורים שמח:)

מירב (14:44 9.03.2020)

כמה קלוריות יש בערך באוזן המן אחת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:39 9.03.2020)

כ-110 קלוריות.

ענת (12:53 27.02.2020)

באיזה כף מדידה את משתמשת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:34 27.02.2020)

כף רגילה של מטבח.

יעל (09:23 27.02.2020)

נהנית *מאוד* מכל המתכונים באתר.
תודה!
האם אפשר להכין מקמח קוסמין?
אם כן, מה עדיף כוסמין מלא או לבן?
או שאפשר עם שניהם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 27.02.2020)

כן, אפשר לשלב קמח כוסמין לבן עם קמח כוסמין מלא (חצי כוס מכל סוג).
יום נפלא 🌷

כינרת מטבריה (11:45 20.02.2020)

אני רוצה להכין מקילו קמח מלא אוזני המן .מה הכמויות שאני צריכה לגבי שאר המצרכים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 20.02.2020)

תכפילי את יתר הכמויות ב-7.

שיינא (12:44 25.01.2020)

שלום! אני רוצה להכין מגולגלות מקמח מלא, נתקלתי במתכון הזה. האם אפשר יהיה להכין מהבצק הזה עוגיות מגולגלות? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 26.01.2020)

אני לא בטוחה אם הבצק הזה מספיק גמיש בשביל לגלגל לרולדה.
אני חושבת שעדיף להכין את הבצק במתכון הזה- רולדת בצק פריך או עוגיות תמרים ולהמיר את הקמח הלבן בקמח מלא.

טיטי (00:23 1.09.2019)

היי, אני עם סכרת הריון ומחפשת מתכונים של עוגיות ללא סוכר ומקמח מלא, האם אפשר להכין את האזני המן בלי סוכר בכלל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 1.09.2019)

אפשר. המתיקות תהיה רק מהמילוי.

אלינה (08:37 17.08.2019)

מתכון מעולה ומדויק, כרגיל!
(רציתי להעלות תמונה אך קיבלתי sorry you have been blocked)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 17.08.2019)

תודה אלינה 🙂
לגבי העלאת התמונות – בודקת..

אפרת (15:53 22.03.2019)

כיף למצוא מתכונים טבעונים טעימים… בגלל שאין לנו לחץ מסוכר מלאנו חלק בלוטוס וחלק בשוקולד.
לאור ההצלחה עושה שוב לכבוד שבת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 22.03.2019)

מעולה 🙂
תודה אפרת ושבת שלום!

אודליה (22:25 18.03.2019)

היי אפרת! רוצה להכין מחר בע”ה – רציתי לשאול: אם אנחנו לא טבעוניים, עדיין עדיף מים מאשר ביצה? מה יוצא יותר טעים? בנוסף, האם יש לך מתכון לממרח תמרים טבעי (ביתי – ללא תוספת סוכר)? יש לי המון תמרים מסוג מג’הול והייתי רוצה להשתמש בהם למתכון זה. דבר האחרון, צריך לשנות משהו במתכון אם אשתמש בקמח כוסמין מלא? תודה רבה וערב מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 18.03.2019)

היי אודליה,
עדיף ביצה כי היא תורמת לגמישות הבצק.
אין לי מתכון מדויק אבל אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית. אם אוהבים אפשר להוסיף קמצוץ אבקת קינמון.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא אבל לדעתי יהיה צורך לשים פחות נוזלים לכן כדאי להשתמש בביצה קטנה ואם בכל זאת הבצק יוצא דביק מידי תוסיפי עוד קמח. אולי כדאי שתכיני את המתכון הזה מקמח כוסמין – אוזני המן ללא מרגרינה ואז יכול להיות שלא תצטרכי לשים מים בנוסף לביצה.

הילית (13:01 26.02.2021)

אני שמתי גם ביצה כי היה נראה לי שהבצק צפוף מדי, בלי לוותר על המים. יצא מצוין. תחליף ביצה יכול להיות רסק תפוחים .

מישמיש (21:30 14.03.2019)

תודה רבה!

מישמיש (13:29 14.03.2019)

תודה רבה!
ננסה ונראה(:

איך אדע אם וכמה מים להוסיף? איך הבצק אמור להיות?
שוב-בכוסמין יוצא יותר רטוב מהרגיל אז לאיזה מרקם/רמת יובש/רטיבות פחות או יותר צריך להגיע? צריך להיות קצת דביקי/בכלל לא?
פשוט שאדע מתי יש צורך להוסיף מים (ו..אם יצא שהוספתי יותר מדי מים אז להוסיף קצת קמח ,נכון?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 14.03.2019)

יש להוסיף כל פעם כף אחת אבל אולי לא יהיה צורך להוסיף בכלל.
המרקם של הבצק צריך לצאת נוח לעבודה וגמיש. לא יבש ולא דביק.

מישמיש (17:33 13.03.2019)

שלום,
תודה על המתכון.
יודעת ששאלו לפני אבל לא מצאתי את השילוב הזה (:

אם אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין (מלא או 80%) ו..סילאן..?
מה לשנות מבחינת כמויות?
יודעת שצריך פחות נוזלים בכוסמין ובטח אם מחליפה סוכר בסילאן, השאלה אם להפחית גם מהשמן או רק מהמם וכמה?
ואם רוצה כמות כפולה…?

זהו לעכשיו (;
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 13.03.2019)

אפשר להמתיק ב2 כפות מלאות סילאן במקום הסוכר.
אפשר להכין עם קמח כוסמין 80% ולהוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.
ממליצה קודם להכין את הכמות שבמתכון כדי לוודא שאכן יוצא טעים. אם חסרה מתיקות יהיה אפשר לשפר בפעם הבאה.

לי (16:28 12.03.2019)

היי, אפשר להשתמש בממתיקים כמו סילאן או מייפל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 12.03.2019)

אפשר להמתיק במייפל במקום הסוכר. בגלל שהוא נוזלי הוא מרטיב את הבצק ואולי יהיה צורך לשים פחות מים.

רבקה (16:30 11.03.2019)

מתכון מעולה תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 11.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂

אורלי (10:09 7.03.2019)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
רוצה למלא בפרג, אפשר מתכון למילוי פרג בבקשה..? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 7.03.2019)

כן אפשר (מים תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך).
מלית פרג:
200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
2/3 כוס סוכר
כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
כף מיץ לימון
40 גרם חמאה/ מרגרינה
50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.

קרן (19:38 2.01.2019)

מתכון מעולה!
אוזני המן טעימים מאוד וקלים להכנה,
בצק משגע: רך ונוח לעבודה.
השמטתי את הסוכר, וחצי מכמות שמן
הקנולה החלפתי בשמן זית.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 2.01.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אילנית (21:37 22.11.2018)

היי אפרת… חייבת לצייין שכל המתכונים שהכנתי מאתר הזה פשוט מדהימים להפליא ,
ה’ יברך אותך …
הכנתי מהבצק הזה רוחדה תמרים מדהימה וטעים , הכפלתי כמויות וזה ממש טעים ,
השאלה אם ניתן להלחיף חצי מהכמות או את כולו ברסק תפוחים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 23.11.2018)

תודה אילנית, שמחה לשמוע 🙂
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר את השמן ברסק תפוחים כי זה יפגע במרקם הפריך.
שבת שלום

שירה (10:56 1.03.2018)

באיזה גודל כוס צריך להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 1.03.2018)

כוס בנפח של 240 מ”ל.

Lea_s (16:51 27.02.2018)

היי עושה כמות כפולה ניתן לשלב כוס קמח מלא וכוס כוסמין?
צריכה תשובה דחוף
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:19 27.02.2018)

כן אפשר בהחלט.

Lea_s (17:35 27.02.2018)

תודה על התשובה המהירה 😊

עלמה (11:54 27.02.2018)

יצא מדהים: הכמויות מדויקות, הבצק גמיש וקל ללישה להפליא והטעם נהדר. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 27.02.2018)

תודה עלמה, שמחה לשמוע 🙂
פורים שמח!

אפרת (10:09 4.02.2018)

איזה מתכון מעולה לאזני המן, כבר חשבתי שלא אמצא משהו כל כך מוצלח לקראת חג פורים.
תודה רבה על המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 4.02.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא!

רות (20:46 12.03.2017)

שמתי ביצה במקום מים אבל הבצק התפורר.
לא משהו

מתכונים ב-10 דקות (20:54 12.03.2017)

אם הבצק התפורר היית צריכה להוסיף עוד כמה כפות מים.

שרון (09:23 6.03.2017)

תודה רבה!במקום ממרח אפשר לשים קוביית שוקולד קטנה בפנים?

מתכונים ב-10 דקות (11:28 6.03.2017)

כן אפשר למרות שעם ממרח יוצא יותר מוצלח כי השוקולד מתקשה לאחר קירור בעוד שהממרח נשאר יותר רך.

שרון (09:05 6.03.2017)

לא חשוב לי שיהיו טבעוניות-אפשר לשים ביצה וכמה לכמות כפולה?

שרון (09:04 6.03.2017)

שכחתי לשאול-אפשר להשתמש בסוכר חום רגיל?

שרון (09:03 6.03.2017)

הי אפרת מה גודל הכוס שקורצים איתה את אוזני ההמן?אפשר להשתמש בפרג טחון וגם לשים חצי כפית?מה כמות המרכיבים לכמות כפולה?

מתכונים ב-10 דקות (09:11 6.03.2017)

היי שרון,
גודל קוטר מומלץ שיהיה בסביבות 8-10 ס”מ
לכמות כפולה יש להכפיל כמויות: 2 כוסות קמח, כפית אבקת אפיה, 4 כפות גדושות סוכר, חצי כוס שמן, ביצה גדולה וכמה כפות מים לפי הצורך.
אפשר לשים סוכר חום רגיל. אפשר גם סוכר לבן.
יש למלא את אוזני המן בממרח פרג. פרג טחון אפשר להוסיף לתערובת הבצק עצמה (בסביבות חצי כפית עד כפית שטוחה לכמות כפולה).

עדן (17:24 2.03.2017)

אני רוצה להכין אוזני אמן מקמח מלא לא תבעוניות אז אפשר להוסיף ביצה או שיש לך מתכון אחר?

מתכונים ב-10 דקות (20:51 2.03.2017)

במקום המים אפשר להוסיף ביצה. אם במקרה הבצק מתפורר או לא אחיד אפשר להוסיף כמה כפות מים בסוף ובהדרגה.

לינדה (18:17 22.02.2017)

שלום
הבצק לא מתגבש .הכנסתי למקרר .
האם להוסיף קמח וכמה או מהשהו אחר .
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:35 22.02.2017)

היי לינדה,
אם הבצק יבש או מתפורר אז יש להוסיף עוד כף שמן וכמה כפות מים בהדרגה, עד שהבצק מתגבש.

לינדה (19:41 22.02.2017)

לא ,הוא פשוט רך מידי ולא ניתן לרדד.
בינתיים הוספתי כרבע כוס קמח לאחר שהבצק היה במקרר רבע שעה .
נראה לי שזה יעבוד.
אגב שאלה עקרונית -ניתן להשאיר את הבצק במקרר ולהכין את העוגיות או אזני המן יום למחרת.
מאוד אהבתי את הבצק לעוגיות ללא מרגרינה .פעם ראשונה שזה מצליח לפי המתכון שלך ללא מרגרינה
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (21:03 22.02.2017)

אם הוא רך מידי אז עשית נכון שהוספת קמח.
כשמדובר באוני המן אני ממליצה להכין את הבצק באותו רגע כי הוא צריך להיות גמיש ובמקרר הוא מתקשה. כשמדובר בעוגיות אין בעיה לכין את הבצק יום לפני. אם הוא קשה לרידוד, יש להניח לו כמה דקות לשהות בטמפ’ החדר ואז לרדד.

לינדה (09:58 23.02.2017)

רציתי לעדכן .אגב קשה לי שאני כותבת ל-מתכונים 10-ולא למישהיא עם שם .

הבצק נשאר במקרר ללילה והיום אפיתי אזני המן שממש הצליחו .נראה לי שכדאי להוסיף מעט סוכר למתכון ולהוסיף כחצי כוס קמח .
בכל מקרה אני מודה לכם כי אין כאן לא ביצים ולא מרגרינה
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (11:25 23.02.2017)

תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח 🙂

דנה (15:46 28.07.2016)

היי
תודה רבה על התגובה המהירה
עוד שאלה ניתן להשתמש בשמן צמחי במקום קנולה ??
ותודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (16:49 28.07.2016)

כן, אפשר.

דנה (15:26 28.07.2016)

היי
אפשר להשתמש בסוכר רגיל??

מתכונים ב-10 דקות (15:31 28.07.2016)

כן דנה, אפשר.

אתי (13:28 22.03.2016)

מ-ע-ו-ל-ה
כ”כ טוב וקל להכין.
מאד תודה רבה.
כמילוי שמתי ממרח תמרים עם אגוזי מלך=מעדן אמיתי

מתכונים ב-10 דקות (13:31 22.03.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג פורים שמח 🙂

gilat (22:00 21.03.2016)

מתכון ממש גרוע. שמתי בדיוק הכמויות הכתובות, הבצק יצא פירורי ולא ניתן לעבוד איתו. הוספתי קצת מים כפי שכתוב ועדיין לא עזר. בזבוז זמן וחומרים.

מתכונים ב-10 דקות (22:44 21.03.2016)

היי,
יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ולכן כמות הקמח הייתה גדולה יותר ביחס לכמות הנוזלים.
ממליצה להוסיף כף שמן נוספת ועוד מים במידת הצורך.

מאיה (16:12 11.03.2016)

הי, אני רוצה להכין את המתכון עם שמן קוקוס במקום שמן קנולה וסילאן במקום סוכר, האם זה כדאי? מה הכמויות שצריך לשים?

מתכונים ב-10 דקות (17:15 11.03.2016)

היי מאיה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 6 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי.
לגבי סילאן, את יכולה לשים 2-3 כפות אבל קחי בחשבון שבגלל שהוא נוזלי הוא מרטיב את הבצק ואולי יהיה צורך לשים פחות מים.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
שבת שלום

אלייה (21:24 8.03.2016)

תודה . האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא במקום הקמח מלא ?

מתכונים ב-10 דקות (22:17 8.03.2016)

כן בטח 🙂

גיל (18:37 18.12.2015)

*הי לכולם אבקש את עזרתכם במתכוני עוגיות ועוגות בחושות ללא סוכר וללא תחליפי סוכר כלל ובנוסף מתכוני עוגיות ועוגות בחושות טבעוניים קלים ופשוטים ככל האפשר עבור בנותיי מסיבות רפואיות תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:44 18.12.2015)

היי גיל,
מה מותר להן במקום סוכר? סילאן, מייפל טבעי?
שבת שלום 🙂

יסמין (00:26 7.08.2015)

היי,
מה קורה אם לא מוסיפים את אבקת האפיה? האם היא חיונית?
שאלה בעייתית, אני יודעת 🙁

מתכונים ב-10 דקות (08:18 7.08.2015)

היי יסמין,
אבקת האפייה גורמת להתפחת הבצק ובכך מאווררת אותו מעט (במיוחד שמדובר בקמח מלא).
אם לא תשימי אבקת אפיה, לא תהיה תפיחה של הבצק והוא ייצא יותר קשה, דחוס ודק.
שבת שלום 🙂

גילת (15:44 7.03.2015)

קל, כן. דיאטטי, כן. טעים, לא במיוחד 🙁

נטלי (15:30 3.03.2015)

היי! האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? (אני יודעת שאז זה לא טבעוני)? כמה כמות?
תודה, נטלי

מתכונים ב-10 דקות (15:35 3.03.2015)

היי נטלי,
כן, אפשר להמיר את השמן ב50 גרם חמאה מומסת או רכה בטמפ’ החדר (אם את לא מכינה כעת עדיף חמאה רכה ואז יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה כדי שתתרכך).
פורים שמח!

שני (14:12 2.03.2015)

היי. זה בסדר אם אשתמש בקמח רגיל? לא תופח ולא מלא?

מתכונים ב-10 דקות (14:15 2.03.2015)

כן שני, אין בעיה רק תוסיפי חצי כפית אבקת אפיה ואת המים תוסיפי בהדרגה כי יכול להיות שתצטרכי פחות מים (קמח מלא סופח יותר נוזלים מקמח רגיל).

שמרית (19:54 26.02.2015)

תודה רבה!
הכנתי ויצא מעולה
וזה דבר לא פשוט לאופה גרועה כמוני שחייבת להכין הכל בלי ביצים, מרגרינה, קמח לבן ומוצרי חלב…
אז תודה..

מתכונים ב-10 דקות (21:33 26.02.2015)

היי שמרית,
שמחה שיצא לך טעים!
כנראה שאת לא אופה כזאת גרועה 😉
סופשבוע נעים

מתכונים ב-10 דקות (18:14 21.02.2015)

כן בטח 🙂

גדא (17:06 21.02.2015)

אפשר עם לשים ב מילוי בממרח השחר?

רותי (09:24 13.03.2014)

הי, מתכון מצוין במיוחד לחולי סכרת. השתמשתי בסוכרזית באבקה והופתעתי לגלות שיצא ממש טעים.

מתכונים ב-10 דקות (11:34 13.03.2014)

תודה על העדכון רותי 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.