שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 40 אוזני המן קטנים

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

כוס ושליש (185 ג’) קמח רגיל

2 כפות מלאות (22 ג’) קורנפלור

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה

שליש כוס (65 ג’) סוכר

1 ביצה

שליש כוס (65 ג’) שמן

חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל

למילוי: ממרח שוקולד שאוהבים

לזיגוג פסי שוקולד (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר + כפית שמן

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ותמצית וניל. מערבבים בעזרת כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה דק אבל לא מידי. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה בקוטר של כ-5 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול כרבע כפית ממרח שוקולד.

-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. אופים במשך 14-15 דקות, עד להזהבה ממש קלה.

הפעל טיימר (14 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).

-לזיגוג פסי שוקולד: מניחים בקערית את קוביות השוקולד וכפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. ממלאים בשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל אוזני המן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף ואורז בתנור
אורז עם שום

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אסתי לוין (14:59 1.03.2021)

מתכון פשוט מושלם אין על העתר שלך

מתכונים ב-10 דקות (15:10 1.03.2021)

תודה אסתי🌺

א.ש. (14:36 22.02.2021)

ווואוו!!!
טעים ברמות!!!
תודה!
פשוט מתכון ואתר מושלם💖🤩

מתכונים ב-10 דקות (14:51 22.02.2021)

וואו נראה מצוין:)
תודה על השיתוף😊

א.ש. (12:55 22.02.2021)

היי
אני רוצה להכפיל את המתכון, זה יפגע במרקם?
תודה ❤

מתכונים ב-10 דקות (13:54 22.02.2021)

היי,
יכולה להכפיל אך יתכן שהמרקם מעט ייפגע. ממליצה להכין את המתכון ב”פעמיים” 🙂
בהצלחה

א.ש. (12:31 17.02.2021)

היי
יש תחליף לקונפלור?
תודה♥
אתר פשוט מושלם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:08 17.02.2021)

אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל במקום 🙂

שקד (12:22 17.02.2021)

וואי אפרת סיאצ’י!!
את מוכשרת מאוד♥
האתר שלך מזמין ומפנק☺

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:07 17.02.2021)

תודה שקד 💖

איה (10:51 10.02.2021)

היי, עדיין לא הכנתי אבל אני הכין בהמשך היום.
מצפה כבר להכין, מאוד מתרגשת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 10.02.2021)

❤️

אביטל (20:45 31.01.2021)

יצא מושלם! השתמשתי באבקת סוכר במקום סוכר והכל אותו דבר ויצא טעים ביותר. זה בגודל רגיל ולא מיני אבל וואו של טעם. תודה תודה תודה. כבר שנה שלישית עושה את המתכון המנצח הזה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 31.01.2021)

נראה מעולה 😍
תודה אביטל

User (19:34 16.02.2021)

למה יש שם אוזן המן אחת בלי שוקולד?

אביטל (20:42 16.02.2021)

בשבילי, אני לא אוהבת עם שוקולד 🙂

אביגיל (17:24 18.02.2021)

ואווו אביטל נראה מעולההה!
אלופה!

ליעד (20:57 4.03.2020)

אפשר לשים קמח תופח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 4.03.2020)

אפשר אבל אם יש לך קמח רגיל אז עדיף.

בתיה (11:38 4.03.2020)

הי אפרת, הכנתי בשנה שעברה כמה פעמים את אוזני המן מבצק פריך, והיה מושלם!!
אני רוצה השנה להכין ולהביא במשלוחי המנות, וחשבתי לגוון עם הממרחים- האם יתאים לשים ממרח שוקלד, ממרח תמרים וממרח ריבת חלב? (בכל אחד מילוי שונה..)
תודה רבה מראש!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 4.03.2020)

כן אפשר 🙂

בתיה (18:09 8.03.2020)

תודה רבה!!! יש לי שאלה נוספת, איך הכי כדאי לאחסן אם אני מכינה יומיים מראש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:38 8.03.2020)

בקופסה סגורה על השיש.

לירז (18:34 3.03.2020)

יצאו לי ממש טעימות ופריכות!
הבעיה שממש קשה לעבוד עם הבצק והוא נשבר וצריך להפעיל כוח לרדד אותו
ככה הוא צריך להיות?
החלפתי סוכר באבקה סוכר זה השינוי היחיד
יש משהו לעשות או פשוט הבצק כזה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 3.03.2020)

היי לירז,
הבצק אמור להיות נוח.
באיזה כוס השתמשת?
שמת ביצה קטנה או גדולה?

דבורה (21:37 25.02.2020)

וזה לאחר האפייההה… איזה כיף ! ובאמת שזה היה קלי קלות…… תודה אהההה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 25.02.2020)

מהמם 😍
תודה דבורה.
חודש טוב ומבורך ❤️

דבורה (21:36 25.02.2020)

שווה, אין עלייך, מזל שהכנתי כמות כפולה ולא פחות… הפתעה לילדים למחר בבוקר לכבוד ראש חודש… יצא מהממם…

רבקה (01:29 22.03.2019)

כיף לשלוח משלוח מנות עם אוזני המן כאלה חמודות בפנים… יצא ממש נהדר! הכנתי מקמח כוסמין. תודה רבה!
האם הבצק מתאים גם למתכוני עוגיות אחרים (עם ריבה וכאלה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 22.03.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
כן, אפשר להשתמש באותו בצק להכנת עוגיות.

זוהר שובין (15:29 21.03.2019)

היי. הרגע האוזני המן יצאו מהתנור אבל הן נורא רקות. ככה הן אמורות להיות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 21.03.2019)

לאחר קירור הן נעשות פריכות.

צופיה (23:30 20.03.2019)

מתכון פצצה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 21.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂
פורים שמח!

עדי (13:15 17.03.2019)

הי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח? או הקמח כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 17.03.2019)

אפשר לשים כוס קמח תופח + שליש כוס קמח כוסמין. יש לוותר על אבקת האפיה.

ענתי (07:56 17.03.2019)

היי אפרת. וואוו יצא מושלם וגם הגודל -מתאים לי.ברור שאכין עוד -רק 2 שאלות
האם ניתן או רצוי להשאיר את הבצק לאחר הכנתו במקרר לחצי שעה-ואז לעבוד איתו?
שמתי שווקלד השחר עם כפית – יש לך מילוי לשוקולד שניתן לשים בשקית זילוף ולזף במרכז כל אוזן המן?(שוקולד השחר לא היה ניתן).תודה ושבוע מבורך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 17.03.2019)

שבוע טוב 🌷
אפשר להכניס את אוזני המן למקרר לפני האפיה (לאחר המילוי והסגירה). אם תכניסי את הבצק יכול להיות שהוא יתקשה ויהיה פחות גמיש.
את יכולה להוסיף לממרח כמה כפות מים או חלב ולערבב (כדי לדלל את המרקם).

גילי (19:58 14.03.2019)

היי
האם צריך להמיס את הממרחים לפני ששמים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 14.03.2019)

לא.

המלכה (20:31 11.03.2019)

היי אפרת, האם אפשר למלא גם בממרח תמרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 11.03.2019)

כן.

שריאל (15:41 6.03.2019)

היי אפרת,
מה ההבדל בין המתכון הזה למתכון של ‘אוזני המן ללא מרגרינה’.
מה עדיף אם אני רוצה להכין עם ילדים?
ולגבי הכמות, ב2 המתכונים זה פשוט תלוי בקורצן שיש לי נכון?
תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 6.03.2019)

היי שריאל,
זה לא משנה, שני המתכונים טובים. את יכולה להכין גם את ‘אוזני המן ללא מרגרינה’ עם קורצן קטן.

ליבלוב (08:54 1.03.2019)

אני ממש אוהבת את המתכון שלך מתכון ממש אבל ממש מוצלח.
ממליצה לכל מי שרוצה להכין אוזני המן אז שייכין ממתכון זה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 1.03.2019)

תודה ❤️

אטי (19:35 24.02.2019)

אני רוצה להכין שוקולד טעים אבל קל…, כי אני לא אוהבת את השוקולד למריחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 24.02.2019)

אפשר לשים חצי קובית שוקולד בכל יחידה.

רבקי (16:03 18.02.2021)

קוביית שוקולד לא מתקשה חזרה אחרי האפיה?

מתכונים ב-10 דקות (17:13 18.02.2021)

היי רבקי,
השוקולד מתקשה מעט אחרי האפייה. בעייני זה אפילו טעים יותר, עניין של טעם😊

מור (10:35 22.02.2019)

ואוייייי
טעים ומהיר ואין על המתכונים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 22.02.2019)

תודה מור 💜

טלי (17:04 17.02.2019)

איך אפשר לטבען את המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 17.02.2019)

היי טלי,
יש מתכון לאוזני המן מקמח מלא טבעוניות.
כמובן שאפשר להכין אותן גם עם קמח לבן.

אביטל (23:14 13.02.2019)

לילה טוב,
חייבת לעדכן. הרגע יצאו מהתנור כ-40 אוזני המן קטנטנות- בדיוק כמו שאמרת
נראה מדהים במיוחד לאור העובדה שזהו בצק ללא מרגרינה.
מה שתרם לגמישות והמרקם שלו זה הקורנפלור שאמרת להוסיף והכי הרבה זה אבקת סוכר במקום סוכר. הבדל ענקי ולטובה.
תודה לך המתכונים, כל מתכון בול! גם את המתכון של האלפחורס העברתי לחברה שלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 14.02.2019)

תודה אביטל 🧡

אביטל (17:21 12.02.2019)

צהרם טובים,
האם ניתן להמיר את הסוכר באבקת סוכר באותה כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 12.02.2019)

כן.

דנה (10:29 18.01.2019)

אני ממש אוהבת את המתכון הזה הוא מתכון ממש מוצלח כדי לכן/ם לעשות/להכין אותו.

אפרת כהן (20:24 16.07.2018)

שלום לך אפרת,
אני רוצה לשתף אותך בחווית הבישול והאפיה שמאז שגיליתי את האתר שלך אני ממש מכורה אליו וכל בישול או אפיה אני פותחת את האתר שלך ונהנית ממתכונים קלים וטעימים ושתמיד מצליחים:)
לא מפסיקה להעריך!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 16.07.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה אפרת ❤️

אריאל (08:08 9.03.2018)

שלום,
אני רוצה להכין אוזני המן גם לאחר פורים .
אני מאוד אוהבת זה ממש טעים.
יש אפשרות לא לשים במתכון קורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 9.03.2018)

היי אריאל,
אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל במקום.

דיאנה (10:56 27.02.2018)

נפתחו לי האפייה. הידקתי ממש. אולי צריך לקרר לפני האפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 27.02.2018)

היי דיאנה,
אולי שמת יותר מידי מילוי?

מלכה (19:34 25.02.2018)

שלום אפרת,
הייתי מעוניינת להכין אבל אני משתמשת בקמח שקדים.
האם אפשר להשתמש את זה עם קמח שקדים?
תודה!
מלכה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:22 25.02.2018)

היי מלכה,
לא בטוחה שאפשר להכין מקמח שקדים בלבד.

רוית (11:55 25.02.2018)

אפרת יקרה
שוב מתכון מנצח
רוב תודות
חג פורים שמח 🎅👼

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 25.02.2018)

תודה רוית 🙂
שבוע מקסים וחג פורים שמח! 🌺

נורית (11:42 25.02.2018)

המתכון נראה מעולה אנסה בקרוב
האם לדעתך אפשר להכין 5 ימים מראש ולהקפיא לאחר האפייה?
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 25.02.2018)

כן נורית, אפשר.
שבוע נפלא 🙂

גבי (14:23 24.02.2018)

שלום רב
האם ניתן להמיר קמח רגיל בקמח רב תכליתי ללא גלוטן ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 24.02.2018)

לדעתי כן.

שירה (10:27 23.02.2018)

יש אפשרות להחליף את הממרח בקוביית שוקולד מריר או משהו? (או חצי קוביה אם הקוביה גדולה מדי)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 23.02.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שלאחר שאוזני המן מתקררים השוקולד מתקשה ולא נשאר רך.

שאול (02:51 23.02.2018)

נהנה מאוד מאוד מהמתכונים תודה רבה!!

לגבי האוזני המן יצאח מוצלחים ברוך השם
הבעיה היא שניסיתי להשים חלק עם ממרח חלווה וזה דיי ייבש את הבצק הייתי שמח לרעיון לקראת פורים!!

שחב תודה רבה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 23.02.2018)

היי שאול,
גם מניסיוני מילוי אוזני המן בממרח חלווה פחות יוצא מוצלח.
אם רוצים לגוון אפשר לשלב חלווה ושוקולד באותו מילוי. אפשר לשלב ממרח שוקולד עם פקאן מסוכר קצוץ דק.
אפשר למלא במלית פרג אם אוהבים או במלית אגוזים, דבש וקינמון.

סגית (10:28 22.02.2018)

היי בוקר טוב לך…..
יש מצב שאת שולחת לי סירטון של האוזני נהן זה יעזור לי מאוד
תודה רבה רבה רבה על הכל:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 22.02.2018)

היי,
אין לי סרטון אבל את יכולה לראות את אופן ההכנה בתמונות של המתכון הזה- אוזני המן מבצק פריך. זה בדיוק אותו הדבר רק שקוטר העיגול במקרה הזה קטן יותר.
בהצלחה 🙂

רויטל קוזמינסקי (08:55 22.02.2018)

היי בוקר טוב לך.
נהנית מאד מאד לקבל את המתכונים שלך אותם הכנתי לא פעם ולא פעמיים ויוצאים מוצלחים מוצלחים וטעימים .
רציתילשאול האם ניתן להמיר את הקמח הרגיל עם קמח מלא או קמח כוסמין ואבקת אפיה.
תודה לך וכל טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 22.02.2018)

בוקר אור רויטל,
לדעתי אפשר. עדיף להשתמש בקמח כוסמין. אני עדיין ממליצה להוסיף 2 כפות קורנפלור כי זה תורם למרקם. אם במקרה הבצק יוצא דביק מידי יש להוסיף עוד קצת קמח כוסמין לפי הצורך. ממליצה להשתמש בביצה קטנה.
יום מקסים 🙂

נ.ב. (08:29 22.02.2018)

יש תחליף לקורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 22.02.2018)

היי,
הקורנפלור תורם למרקם פריך ואוורירי יותר ולכן מומלץ לא לוותר עליו אבל אם אין לך אפשר לשים 2 כפות קמח תופח במקום.

שרה (08:24 22.02.2018)

בס”ד
בוקר טוב!
אפשר להקפיא אותם? או שלא כדאי ?
(הכוונה להכין מראש ולא ביום הפורים..)

תודב ויום טוב מאוד 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 22.02.2018)

כן, אפשר להקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר בטמפ’ החדר.
יום מקסים 🙂

שרה (13:21 22.02.2018)

בס”ד
יופי!!
תודה .
אני בטוחה שיצא טוב ולא בזכותי אלא בזכות השם והמתכונים המדויקים שנתן לך 🙂
תודה ושבת שלום

רחל (08:02 22.02.2018)

מה אפשר לשים במקום קורנפלור?

תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 22.02.2018)

היי רחל,
אפשר לשים 2 כפות קמח תופח אבל עדיף קורנפלור כי הוא משדרג את המרקם.

מיכל (07:01 22.02.2018)

לאיזה גודל/עובי צריך לרדד את עלה הבצק כדי לקבל 40 אוזני המן מהמתכון? צריך הגדרה בס”מ.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 22.02.2018)

היי מיכל,
הכמות של הבצק אמורה להספיק ל-40 יחידות בתנאי שקורצים עיגולים בקוטר של עד 5 ס”מ.
יש להשתמש בכל כמות הבצק. זאת אומרת שלאחר שרידדת את הבצק וקרצת עיגולים, יש לרדד שוב את הבצק ושוב לקרוץ עיגולים ושוב לרדד את השאריות ושוב לקרוץ, כך עד שהבצק נגמר.
מבחינת עובי יש לרדד את הבצק דק אבל לא מידי. כ-3 מ”מ.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.