זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 40 אוזני המן קטנים
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס ושליש (185 ג’) קמח רגיל
2 כפות מלאות (22 ג’) קורנפלור
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
שליש כוס (65 ג’) סוכר
1 ביצה
שליש כוס (65 ג’) שמן
חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל
למילוי: ממרח שוקולד שאוהבים
לזיגוג פסי שוקולד (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר + כפית שמן
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ותמצית וניל. מערבבים בעזרת כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה דק אבל לא מידי. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה בקוטר של כ-5 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול כרבע כפית ממרח שוקולד.
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. אופים במשך 14-15 דקות, עד להזהבה ממש קלה.
-מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).
-לזיגוג פסי שוקולד: מניחים בקערית את קוביות השוקולד וכפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. ממלאים בשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל אוזני המן.
- עוגת עוגיה |
- אוזני המן ללא גלוטן |
- אוזני המן מבצק פריך |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים
איזה מתכון קליל וכיף!
שוקולד נוטלה לילדים וממרח תמרים לגדולים 🤗 חג שמח
מהמםםם❤️
תודה ליאור
הכנתי עכשיו כמות כפולה עם קמח כוסמין לבן
יצא מדהים וטעים ממש!!!!
ממש תודה🤩
שמחה שיצא טעים🙂
תודה תמר
אם אני רוצה לעשות חצי כמות בצק קקאו, שיהיו אזני המן חומות עם מילוי לבן, מה צריך להוסיף לבצק? תודה!
תוסיפי בערך 2 כפות קקאו לבצק.
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכוסמין לבן תודה
כן אפשר.
פעם שלישית שאני מכינה אותם רק בחודש אדר האחרון…
מתכון מושלם, יוצא טעים ממש כמו אוזני המן של מאפיה גם במרקם, אני לא מכינה ממרגרינה (וגם חמותי לא ולכן היא נורא התלהבה כשטעמה אותם, אמרה שזה מרגיש כאילו זה מבצק רגיל של אוזני המן עם מרגרינה) ואני ממש שמחה ששמת מתכון עם שמן! יוצא ממש טוב, קיבלתי רק מחמאות מכל מי שטעם.
סתם ככה כל מתכון שאני מחפשת אני ישר בודקת פה קודם כי זה האתר הכי טוב שנתקלתי בו! מתכונים טובים, עם חומרים נורמליים שיש בכל בית ולא חומרים מוקרצים מחנויות מיוחדות… לא מסובכים להכנה ותמיד תמיד ט-ע-י-מ-י-ם!
תודה אפרת!
(השם שלך עולה אצלנו הרבה בסעודות שבת… “וואי זה טעים מאיפה המתכון?” “זה של אפרת סיאצ’י- מתכונים ב10 דקות”
“אהה ברור!”
תודה רבה שיר יקרה❤️
אין עליך יצא מושלם!!!!!
תודה רינת🙂
ואוו תודה רבה! אני לא ממש יודעת לאפות ותמיד שאני מכינה משהו יוצא בלגאן ותוצר לא טעים. אתמול הכנתי את האוזני המן האלו, יצא מושלם! גם בצק שקל לעבוד איתו וגם טעם מושלם!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן🙂
תודה רבה!
מתכון קל וטעים!!
נראה מעולה🙂
תודה על השיתוף!
יצא טעים אני מחכה ליום הולדת שלי בקשתי מאמא שלי שלושה ספרים שלך ב150 היום הולדת של באב נ.ב המשלוח זה בחינם ?
היי צופיה,
כרגע המשלוח הוא לא בחינם. היה מבצע שכבר הסתיים אבל כשאתן רוצות להזמין תשלחי לי מייל לכאן- info@10dakot.co.il ואעשה לך את המשלוח בחינם🙂
אם במקרה לא עניתי למייל (אולי לא קיבלתי אותו) תשלחי לי הודעה באתר.
יוצא ממש טעים!!
מומלץ
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🌺
ווואו יצא סוף^_^
תודה רבה.
חשוב לעשוות דק,
מה שעשית עבה לה יצא וואו
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
וואו כבר פעם חמישית שלא משנה מה אני מכינה תמיד חוזרת למתכון הזה!!!!!!
בדיוק הלכתי אחורה בתגובות וראיתי שציינתי בעצמי כל שנה מחדש לשבח את המתכון המעולה הזה. אין כמוך !!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שעל הפרגון בכל פעם מחדש😊
מתכון נהדר!! כמו כל האחרים שלך. תודה גדולה!! הילדים סופר מרוצים ❤
נראה מדהים! איזה כיף שיצא מוצלח ותודה על השיתוף❤
וואו ניראה מושלםםםםם
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה?
היי,
אפשר(:
תודה!! וואו. לא חלמתי להיענות בערב פורים. איזה כיף!
אוי כמה שזה טעים!! ביקשו שאעשה שוב.
רק שאלה, הלכתי בדיוק לפי הכמויות והבצק עדיין היה מפורר ורק אחרי 5 כפות מים הפך לגוש אחד. ואני יודעת שאת מדויקת אז מה השתבש אצלי שהיה צריך ככ הרבה מים?
היי,
איזה כיף שיצא טעים(:
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
השתמשת בקמח לבן או אחר?
בכל מקרה, נשמע שהיה צריך להוסיף עוד מים כך שעשית טוב🌺
תודה על התשובה! את תמיד עונה ואין כמוך.
אם אני רוצה לשלש כמויות אז כל המצרכים להכפיל פי 3?
אפשר להכפיל את כל הכמויות פי 3, יותר מכך לא מומלץ(:
פורים שמח⚘️
הי אפרת
אני רוצה להכין אוזני המן לפורים, האם אני אוכל להכין אותם היום ולשמור ליום חמישי?
אם כן, איך כדאי לשמור אותם?
אם לא, יש מתכון אחר של אוזני המן שכן מתאים לכך?
היי,
אפשר להכין כל מתכון לאוזני המן ולשמור בקופסה אטומה עד יום חמישי.
אפשר גם לאחסן בהקפאה, לפני ההגשה להפשיר כמה שעות ולסיום לאפות על 170-180 מעלות כ-5 דקות.
היי, אני מעדיפה לשים חמאה במקום שמן. האם תוכלי לשערך כמות של חמאה במתכון זה?
תודה!
היי,
יש לשים 65 גרם חמאה.
בהצלחה!
יצאה עוגה טעימה מאד, תודה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
הולכת להשתמש במתכון הזה כבר שנה רביעית!!!!!!!!!
דברים טובים לא מחליפים,
תודה מראש, גם על האתר המקסים שהוא בשפה ברורה ופשוטה. מיותר לציין שהספרים שלך אצלי נראה לי מרגע שיצאו… תודה תודה תודה
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על המילים החמות❤
טעים מאוד- תודה!!!
הם השאירו טעם מר- את יכולה לעזור?
היי,
בד”כ טעם מר קשור לחוסר דיוק בכמות הסוכר או לבעיה באבקת האפייה. לעיתים זה קורה גם בגלל שימוש בקורנפלור לא איכותי או ישן.
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? לא שמת יותר מחצי כפית אבקת אפייה? והאם אבקת האפייה והקורנפלור היו בתוקף?
רציתי רק לומר תודה!
נהננו מאד!!!!!
מתכון מהממםםם!! יצא טעים ממש!!😋
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
מתכון פשוט מושלם אין על העתר שלך
תודה אסתי🌺
ווואוו!!!
טעים ברמות!!!
תודה!
פשוט מתכון ואתר מושלם💖🤩
וואו נראה מצוין:)
תודה על השיתוף😊
היי
אני רוצה להכפיל את המתכון, זה יפגע במרקם?
תודה ❤
היי,
יכולה להכפיל אך יתכן שהמרקם מעט ייפגע. ממליצה להכין את המתכון ב”פעמיים” 🙂
בהצלחה
היי
יש תחליף לקונפלור?
תודה♥
אתר פשוט מושלם!
אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל במקום 🙂
וואי אפרת סיאצ’י!!
את מוכשרת מאוד♥
האתר שלך מזמין ומפנק☺
תודה שקד 💖
היי, עדיין לא הכנתי אבל אני הכין בהמשך היום.
מצפה כבר להכין, מאוד מתרגשת!
❤️
יצא מושלם! השתמשתי באבקת סוכר במקום סוכר והכל אותו דבר ויצא טעים ביותר. זה בגודל רגיל ולא מיני אבל וואו של טעם. תודה תודה תודה. כבר שנה שלישית עושה את המתכון המנצח הזה
נראה מעולה 😍
תודה אביטל
למה יש שם אוזן המן אחת בלי שוקולד?
בשבילי, אני לא אוהבת עם שוקולד 🙂
ואווו אביטל נראה מעולההה!
אלופה!
אפשר לשים קמח תופח?
אפשר אבל אם יש לך קמח רגיל אז עדיף.
הי אפרת, הכנתי בשנה שעברה כמה פעמים את אוזני המן מבצק פריך, והיה מושלם!!
אני רוצה השנה להכין ולהביא במשלוחי המנות, וחשבתי לגוון עם הממרחים- האם יתאים לשים ממרח שוקלד, ממרח תמרים וממרח ריבת חלב? (בכל אחד מילוי שונה..)
תודה רבה מראש!!
כן אפשר 🙂
תודה רבה!!! יש לי שאלה נוספת, איך הכי כדאי לאחסן אם אני מכינה יומיים מראש?
בקופסה סגורה על השיש.
יצאו לי ממש טעימות ופריכות!
הבעיה שממש קשה לעבוד עם הבצק והוא נשבר וצריך להפעיל כוח לרדד אותו
ככה הוא צריך להיות?
החלפתי סוכר באבקה סוכר זה השינוי היחיד
יש משהו לעשות או פשוט הבצק כזה?
היי לירז,
הבצק אמור להיות נוח.
באיזה כוס השתמשת?
שמת ביצה קטנה או גדולה?
וזה לאחר האפייההה… איזה כיף ! ובאמת שזה היה קלי קלות…… תודה אהההה
מהמם 😍
תודה דבורה.
חודש טוב ומבורך ❤️
שווה, אין עלייך, מזל שהכנתי כמות כפולה ולא פחות… הפתעה לילדים למחר בבוקר לכבוד ראש חודש… יצא מהממם…
כיף לשלוח משלוח מנות עם אוזני המן כאלה חמודות בפנים… יצא ממש נהדר! הכנתי מקמח כוסמין. תודה רבה!
האם הבצק מתאים גם למתכוני עוגיות אחרים (עם ריבה וכאלה)?
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, אפשר להשתמש באותו בצק להכנת עוגיות.
היי. הרגע האוזני המן יצאו מהתנור אבל הן נורא רקות. ככה הן אמורות להיות?
תודה
לאחר קירור הן נעשות פריכות.
מתכון פצצה!!
שמחה שאהבת 🙂
פורים שמח!
הי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח? או הקמח כוסמין?
אפשר לשים כוס קמח תופח + שליש כוס קמח כוסמין. יש לוותר על אבקת האפיה.
היי אפרת. וואוו יצא מושלם וגם הגודל -מתאים לי.ברור שאכין עוד -רק 2 שאלות
האם ניתן או רצוי להשאיר את הבצק לאחר הכנתו במקרר לחצי שעה-ואז לעבוד איתו?
שמתי שווקלד השחר עם כפית – יש לך מילוי לשוקולד שניתן לשים בשקית זילוף ולזף במרכז כל אוזן המן?(שוקולד השחר לא היה ניתן).תודה ושבוע מבורך
שבוע טוב 🌷
אפשר להכניס את אוזני המן למקרר לפני האפיה (לאחר המילוי והסגירה). אם תכניסי את הבצק יכול להיות שהוא יתקשה ויהיה פחות גמיש.
את יכולה להוסיף לממרח כמה כפות מים או חלב ולערבב (כדי לדלל את המרקם).
היי
האם צריך להמיס את הממרחים לפני ששמים?
תודה
לא.
היי אפרת, האם אפשר למלא גם בממרח תמרים?
כן.
היי אפרת,
מה ההבדל בין המתכון הזה למתכון של ‘אוזני המן ללא מרגרינה’.
מה עדיף אם אני רוצה להכין עם ילדים?
ולגבי הכמות, ב2 המתכונים זה פשוט תלוי בקורצן שיש לי נכון?
תודה רבה לך!
היי שריאל,
זה לא משנה, שני המתכונים טובים. את יכולה להכין גם את ‘אוזני המן ללא מרגרינה’ עם קורצן קטן.
אני ממש אוהבת את המתכון שלך מתכון ממש אבל ממש מוצלח.
ממליצה לכל מי שרוצה להכין אוזני המן אז שייכין ממתכון זה!
תודה ❤️
אני רוצה להכין שוקולד טעים אבל קל…, כי אני לא אוהבת את השוקולד למריחה
אפשר לשים חצי קובית שוקולד בכל יחידה.
קוביית שוקולד לא מתקשה חזרה אחרי האפיה?
היי רבקי,
השוקולד מתקשה מעט אחרי האפייה. בעייני זה אפילו טעים יותר, עניין של טעם😊
ואוייייי
טעים ומהיר ואין על המתכונים שלך!
תודה מור 💜
איך אפשר לטבען את המתכון?
היי טלי,
יש מתכון לאוזני המן מקמח מלא טבעוניות.
כמובן שאפשר להכין אותן גם עם קמח לבן.
לילה טוב,
חייבת לעדכן. הרגע יצאו מהתנור כ-40 אוזני המן קטנטנות- בדיוק כמו שאמרת
נראה מדהים במיוחד לאור העובדה שזהו בצק ללא מרגרינה.
מה שתרם לגמישות והמרקם שלו זה הקורנפלור שאמרת להוסיף והכי הרבה זה אבקת סוכר במקום סוכר. הבדל ענקי ולטובה.
תודה לך המתכונים, כל מתכון בול! גם את המתכון של האלפחורס העברתי לחברה שלי
תודה אביטל 🧡
צהרם טובים,
האם ניתן להמיר את הסוכר באבקת סוכר באותה כמות?
כן.
אני ממש אוהבת את המתכון הזה הוא מתכון ממש מוצלח כדי לכן/ם לעשות/להכין אותו.
שלום לך אפרת,
אני רוצה לשתף אותך בחווית הבישול והאפיה שמאז שגיליתי את האתר שלך אני ממש מכורה אליו וכל בישול או אפיה אני פותחת את האתר שלך ונהנית ממתכונים קלים וטעימים ושתמיד מצליחים:)
לא מפסיקה להעריך!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה אפרת ❤️
שלום,
אני רוצה להכין אוזני המן גם לאחר פורים .
אני מאוד אוהבת זה ממש טעים.
יש אפשרות לא לשים במתכון קורנפלור?
היי אריאל,
אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל במקום.
נפתחו לי האפייה. הידקתי ממש. אולי צריך לקרר לפני האפייה?
היי דיאנה,
אולי שמת יותר מידי מילוי?
שלום אפרת,
הייתי מעוניינת להכין אבל אני משתמשת בקמח שקדים.
האם אפשר להשתמש את זה עם קמח שקדים?
תודה!
מלכה
היי מלכה,
לא בטוחה שאפשר להכין מקמח שקדים בלבד.
אפרת יקרה
שוב מתכון מנצח
רוב תודות
חג פורים שמח 🎅👼
תודה רוית 🙂
שבוע מקסים וחג פורים שמח! 🌺
המתכון נראה מעולה אנסה בקרוב
האם לדעתך אפשר להכין 5 ימים מראש ולהקפיא לאחר האפייה?
תודה רבה 🙂
כן נורית, אפשר.
שבוע נפלא 🙂
שלום רב
האם ניתן להמיר קמח רגיל בקמח רב תכליתי ללא גלוטן ?
לדעתי כן.
יש אפשרות להחליף את הממרח בקוביית שוקולד מריר או משהו? (או חצי קוביה אם הקוביה גדולה מדי)
אפשר אבל קחי בחשבון שלאחר שאוזני המן מתקררים השוקולד מתקשה ולא נשאר רך.
נהנה מאוד מאוד מהמתכונים תודה רבה!!
לגבי האוזני המן יצאח מוצלחים ברוך השם
הבעיה היא שניסיתי להשים חלק עם ממרח חלווה וזה דיי ייבש את הבצק הייתי שמח לרעיון לקראת פורים!!
שחב תודה רבה על הכל
היי שאול,
גם מניסיוני מילוי אוזני המן בממרח חלווה פחות יוצא מוצלח.
אם רוצים לגוון אפשר לשלב חלווה ושוקולד באותו מילוי. אפשר לשלב ממרח שוקולד עם פקאן מסוכר קצוץ דק.
אפשר למלא במלית פרג אם אוהבים או במלית אגוזים, דבש וקינמון.
היי בוקר טוב לך…..
יש מצב שאת שולחת לי סירטון של האוזני נהן זה יעזור לי מאוד
תודה רבה רבה רבה על הכל:)
היי,
אין לי סרטון אבל את יכולה לראות את אופן ההכנה בתמונות של המתכון הזה- אוזני המן מבצק פריך. זה בדיוק אותו הדבר רק שקוטר העיגול במקרה הזה קטן יותר.
בהצלחה 🙂
היי בוקר טוב לך.
נהנית מאד מאד לקבל את המתכונים שלך אותם הכנתי לא פעם ולא פעמיים ויוצאים מוצלחים מוצלחים וטעימים .
רציתילשאול האם ניתן להמיר את הקמח הרגיל עם קמח מלא או קמח כוסמין ואבקת אפיה.
תודה לך וכל טוב
בוקר אור רויטל,
לדעתי אפשר. עדיף להשתמש בקמח כוסמין. אני עדיין ממליצה להוסיף 2 כפות קורנפלור כי זה תורם למרקם. אם במקרה הבצק יוצא דביק מידי יש להוסיף עוד קצת קמח כוסמין לפי הצורך. ממליצה להשתמש בביצה קטנה.
יום מקסים 🙂
יש תחליף לקורנפלור?
היי,
הקורנפלור תורם למרקם פריך ואוורירי יותר ולכן מומלץ לא לוותר עליו אבל אם אין לך אפשר לשים 2 כפות קמח תופח במקום.
בס”ד
בוקר טוב!
אפשר להקפיא אותם? או שלא כדאי ?
(הכוונה להכין מראש ולא ביום הפורים..)
תודב ויום טוב מאוד 🙂
כן, אפשר להקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר בטמפ’ החדר.
יום מקסים 🙂
בס”ד
יופי!!
תודה .
אני בטוחה שיצא טוב ולא בזכותי אלא בזכות השם והמתכונים המדויקים שנתן לך 🙂
תודה ושבת שלום
מה אפשר לשים במקום קורנפלור?
תודה מראש
היי רחל,
אפשר לשים 2 כפות קמח תופח אבל עדיף קורנפלור כי הוא משדרג את המרקם.
לאיזה גודל/עובי צריך לרדד את עלה הבצק כדי לקבל 40 אוזני המן מהמתכון? צריך הגדרה בס”מ.
היי מיכל,
הכמות של הבצק אמורה להספיק ל-40 יחידות בתנאי שקורצים עיגולים בקוטר של עד 5 ס”מ.
יש להשתמש בכל כמות הבצק. זאת אומרת שלאחר שרידדת את הבצק וקרצת עיגולים, יש לרדד שוב את הבצק ושוב לקרוץ עיגולים ושוב לרדד את השאריות ושוב לקרוץ, כך עד שהבצק נגמר.
מבחינת עובי יש לרדד את הבצק דק אבל לא מידי. כ-3 מ”מ.