שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 40 אוזני המן קטנים

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס ושליש (185 ג’) קמח רגיל

2 כפות מלאות (22 ג’) קורנפלור

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה

שליש כוס (65 ג’) סוכר

1 ביצה

שליש כוס (65 ג’) שמן

חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל

למילוי: ממרח שוקולד שאוהבים

לזיגוג פסי שוקולד (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר + כפית שמן




אופן הכנה:

-מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ותמצית וניל. מערבבים בעזרת כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה דק אבל לא מידי. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה בקוטר של כ-5 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול כרבע כפית ממרח שוקולד.

-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. אופים במשך 14-15 דקות, עד להזהבה ממש קלה.

הפעל טיימר (14 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).

-לזיגוג פסי שוקולד: מניחים בקערית את קוביות השוקולד וכפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. ממלאים בשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל אוזני המן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוף ואורז בתנורעוף ואורז בתנור
אורז עם שום אורז עם שום
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ליאור (13:10 22.03.2024)

איזה מתכון קליל וכיף!
שוקולד נוטלה לילדים וממרח תמרים לגדולים 🤗 חג שמח

מיני אוזני המן
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:46 22.03.2024)

מהמםםם❤️
תודה ליאור

avatar
תמר (22:20 20.03.2024)

הכנתי עכשיו כמות כפולה עם קמח כוסמין לבן
יצא מדהים וטעים ממש!!!!
ממש תודה🤩

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:37 20.03.2024)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה תמר

avatar
אירית (17:46 19.03.2024)

אם אני רוצה לעשות חצי כמות בצק קקאו, שיהיו אזני המן חומות עם מילוי לבן, מה צריך להוסיף לבצק? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 20.03.2024)

תוסיפי בערך 2 כפות קקאו לבצק.

avatar
DVORI (17:24 19.03.2024)

האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכוסמין לבן תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:20 20.03.2024)

כן אפשר.

avatar
שיר (23:06 14.03.2024)

פעם שלישית שאני מכינה אותם רק בחודש אדר האחרון…
מתכון מושלם, יוצא טעים ממש כמו אוזני המן של מאפיה גם במרקם, אני לא מכינה ממרגרינה (וגם חמותי לא ולכן היא נורא התלהבה כשטעמה אותם, אמרה שזה מרגיש כאילו זה מבצק רגיל של אוזני המן עם מרגרינה) ואני ממש שמחה ששמת מתכון עם שמן! יוצא ממש טוב, קיבלתי רק מחמאות מכל מי שטעם.
סתם ככה כל מתכון שאני מחפשת אני ישר בודקת פה קודם כי זה האתר הכי טוב שנתקלתי בו! מתכונים טובים, עם חומרים נורמליים שיש בכל בית ולא חומרים מוקרצים מחנויות מיוחדות… לא מסובכים להכנה ותמיד תמיד ט-ע-י-מ-י-ם!
תודה אפרת!
(השם שלך עולה אצלנו הרבה בסעודות שבת… “וואי זה טעים מאיפה המתכון?” “זה של אפרת סיאצ’י- מתכונים ב10 דקות”
“אהה ברור!”

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 15.03.2024)

תודה רבה שיר יקרה❤️

avatar
רינת (23:47 13.03.2024)

אין עליך יצא מושלם!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 14.03.2024)

תודה רינת🙂

avatar
אנונימי (09:26 12.03.2024)

ואוו תודה רבה! אני לא ממש יודעת לאפות ותמיד שאני מכינה משהו יוצא בלגאן ותוצר לא טעים. אתמול הכנתי את האוזני המן האלו, יצא מושלם! גם בצק שקל לעבוד איתו וגם טעם מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:55 12.03.2024)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן🙂

avatar
אני (18:38 21.02.2024)

תודה רבה!
מתכון קל וטעים!!

מיני אוזני המן
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 22.02.2024)

נראה מעולה🙂
תודה על השיתוף!

avatar
צופיה (15:46 4.02.2024)

יצא טעים אני מחכה ליום הולדת שלי בקשתי מאמא שלי שלושה ספרים שלך ב150 היום הולדת של באב נ.ב המשלוח זה בחינם ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 4.02.2024)

היי צופיה,
כרגע המשלוח הוא לא בחינם. היה מבצע שכבר הסתיים אבל כשאתן רוצות להזמין תשלחי לי מייל לכאן- info@10dakot.co.il ואעשה לך את המשלוח בחינם🙂
אם במקרה לא עניתי למייל (אולי לא קיבלתי אותו) תשלחי לי הודעה באתר.

avatar
יהודית א. (14:03 8.03.2023)

יוצא ממש טעים!!
מומלץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 8.03.2023)

שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🌺

avatar
נעה (15:11 22.02.2023)

ווואו יצא סוף^_^
תודה רבה.

avatar
נעה (15:12 22.02.2023)

חשוב לעשוות דק,
מה שעשית עבה לה יצא וואו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 22.02.2023)

שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊

avatar
אביטל (22:19 20.02.2023)

וואו כבר פעם חמישית שלא משנה מה אני מכינה תמיד חוזרת למתכון הזה!!!!!!
בדיוק הלכתי אחורה בתגובות וראיתי שציינתי בעצמי כל שנה מחדש לשבח את המתכון המעולה הזה. אין כמוך !!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:13 21.02.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שעל הפרגון בכל פעם מחדש😊

avatar
דנה (19:10 17.03.2022)

מתכון נהדר!! כמו כל האחרים שלך. תודה גדולה!! הילדים סופר מרוצים ❤

מיני אוזני המן
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 17.03.2022)

נראה מדהים! איזה כיף שיצא מוצלח ותודה על השיתוף❤

avatar
שילי (15:58 4.02.2024)

וואו ניראה מושלםםםםם

avatar
נועה (20:30 16.03.2022)

האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 16.03.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
נועה (23:13 16.03.2022)

תודה!! וואו. לא חלמתי להיענות בערב פורים. איזה כיף!

avatar
פנינה (18:52 14.03.2022)

אוי כמה שזה טעים!! ביקשו שאעשה שוב.
רק שאלה, הלכתי בדיוק לפי הכמויות והבצק עדיין היה מפורר ורק אחרי 5 כפות מים הפך לגוש אחד. ואני יודעת שאת מדויקת אז מה השתבש אצלי שהיה צריך ככ הרבה מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 14.03.2022)

היי,
איזה כיף שיצא טעים(:
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
השתמשת בקמח לבן או אחר?
בכל מקרה, נשמע שהיה צריך להוסיף עוד מים כך שעשית טוב🌺

avatar
פנינה (08:43 15.03.2022)

תודה על התשובה! את תמיד עונה ואין כמוך.
אם אני רוצה לשלש כמויות אז כל המצרכים להכפיל פי 3?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 15.03.2022)

אפשר להכפיל את כל הכמויות פי 3, יותר מכך לא מומלץ(:
פורים שמח⚘️

avatar
שפרה (17:00 14.03.2022)

הי אפרת
אני רוצה להכין אוזני המן לפורים, האם אני אוכל להכין אותם היום ולשמור ליום חמישי?
אם כן, איך כדאי לשמור אותם?
אם לא, יש מתכון אחר של אוזני המן שכן מתאים לכך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:35 14.03.2022)

היי,
אפשר להכין כל מתכון לאוזני המן ולשמור בקופסה אטומה עד יום חמישי.
אפשר גם לאחסן בהקפאה, לפני ההגשה להפשיר כמה שעות ולסיום לאפות על 170-180 מעלות כ-5 דקות.

avatar
סיון (16:02 14.03.2022)

היי, אני מעדיפה לשים חמאה במקום שמן. האם תוכלי לשערך כמות של חמאה במתכון זה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 14.03.2022)

היי,
יש לשים 65 גרם חמאה.
בהצלחה!

avatar
ענת (08:59 26.02.2022)

יצאה עוגה טעימה מאד, תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:00 26.02.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤

avatar
אביטל (22:07 21.02.2022)

הולכת להשתמש במתכון הזה כבר שנה רביעית!!!!!!!!!
דברים טובים לא מחליפים,
תודה מראש, גם על האתר המקסים שהוא בשפה ברורה ופשוטה. מיותר לציין שהספרים שלך אצלי נראה לי מרגע שיצאו… תודה תודה תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:28 21.02.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על המילים החמות❤

avatar
P (18:57 13.02.2022)

טעים מאוד- תודה!!!
הם השאירו טעם מר- את יכולה לעזור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 13.02.2022)

היי,
בד”כ טעם מר קשור לחוסר דיוק בכמות הסוכר או לבעיה באבקת האפייה. לעיתים זה קורה גם בגלל שימוש בקורנפלור לא איכותי או ישן.
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? לא שמת יותר מחצי כפית אבקת אפייה? והאם אבקת האפייה והקורנפלור היו בתוקף?

avatar
תהילה (22:21 9.02.2022)

רציתי רק לומר תודה!
נהננו מאד!!!!!
מתכון מהממםםם!! יצא טעים ממש!!😋

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:28 9.02.2022)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
אסתי לוין (14:59 1.03.2021)

מתכון פשוט מושלם אין על העתר שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 1.03.2021)

תודה אסתי🌺

avatar
א.ש. (14:36 22.02.2021)

ווואוו!!!
טעים ברמות!!!
תודה!
פשוט מתכון ואתר מושלם💖🤩

מיני אוזני המן
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:51 22.02.2021)

וואו נראה מצוין:)
תודה על השיתוף😊

avatar
א.ש. (12:55 22.02.2021)

היי
אני רוצה להכפיל את המתכון, זה יפגע במרקם?
תודה ❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:54 22.02.2021)

היי,
יכולה להכפיל אך יתכן שהמרקם מעט ייפגע. ממליצה להכין את המתכון ב”פעמיים” 🙂
בהצלחה

avatar
א.ש. (12:31 17.02.2021)

היי
יש תחליף לקונפלור?
תודה♥
אתר פשוט מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:08 17.02.2021)

אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל במקום 🙂

avatar
שקד (12:22 17.02.2021)

וואי אפרת סיאצ’י!!
את מוכשרת מאוד♥
האתר שלך מזמין ומפנק☺

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:07 17.02.2021)

תודה שקד 💖

avatar
איה (10:51 10.02.2021)

היי, עדיין לא הכנתי אבל אני הכין בהמשך היום.
מצפה כבר להכין, מאוד מתרגשת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 10.02.2021)

❤️

avatar
אביטל (20:45 31.01.2021)

יצא מושלם! השתמשתי באבקת סוכר במקום סוכר והכל אותו דבר ויצא טעים ביותר. זה בגודל רגיל ולא מיני אבל וואו של טעם. תודה תודה תודה. כבר שנה שלישית עושה את המתכון המנצח הזה

מיני אוזני המן
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 31.01.2021)

נראה מעולה 😍
תודה אביטל

avatar
User (19:34 16.02.2021)

למה יש שם אוזן המן אחת בלי שוקולד?

avatar
אביטל (20:42 16.02.2021)

בשבילי, אני לא אוהבת עם שוקולד 🙂

avatar
אביגיל (17:24 18.02.2021)

ואווו אביטל נראה מעולההה!
אלופה!

avatar
ליעד (20:57 4.03.2020)

אפשר לשים קמח תופח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 4.03.2020)

אפשר אבל אם יש לך קמח רגיל אז עדיף.

avatar
בתיה (11:38 4.03.2020)

הי אפרת, הכנתי בשנה שעברה כמה פעמים את אוזני המן מבצק פריך, והיה מושלם!!
אני רוצה השנה להכין ולהביא במשלוחי המנות, וחשבתי לגוון עם הממרחים- האם יתאים לשים ממרח שוקלד, ממרח תמרים וממרח ריבת חלב? (בכל אחד מילוי שונה..)
תודה רבה מראש!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 4.03.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
בתיה (18:09 8.03.2020)

תודה רבה!!! יש לי שאלה נוספת, איך הכי כדאי לאחסן אם אני מכינה יומיים מראש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:38 8.03.2020)

בקופסה סגורה על השיש.

avatar
לירז (18:34 3.03.2020)

יצאו לי ממש טעימות ופריכות!
הבעיה שממש קשה לעבוד עם הבצק והוא נשבר וצריך להפעיל כוח לרדד אותו
ככה הוא צריך להיות?
החלפתי סוכר באבקה סוכר זה השינוי היחיד
יש משהו לעשות או פשוט הבצק כזה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 3.03.2020)

היי לירז,
הבצק אמור להיות נוח.
באיזה כוס השתמשת?
שמת ביצה קטנה או גדולה?

avatar
דבורה (21:37 25.02.2020)

וזה לאחר האפייההה… איזה כיף ! ובאמת שזה היה קלי קלות…… תודה אהההה

מיני אוזני המן
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 25.02.2020)

מהמם 😍
תודה דבורה.
חודש טוב ומבורך ❤️

avatar
דבורה (21:36 25.02.2020)

שווה, אין עלייך, מזל שהכנתי כמות כפולה ולא פחות… הפתעה לילדים למחר בבוקר לכבוד ראש חודש… יצא מהממם…

מיני אוזני המן
avatar
רבקה (01:29 22.03.2019)

כיף לשלוח משלוח מנות עם אוזני המן כאלה חמודות בפנים… יצא ממש נהדר! הכנתי מקמח כוסמין. תודה רבה!
האם הבצק מתאים גם למתכוני עוגיות אחרים (עם ריבה וכאלה)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 22.03.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
כן, אפשר להשתמש באותו בצק להכנת עוגיות.

avatar
זוהר שובין (15:29 21.03.2019)

היי. הרגע האוזני המן יצאו מהתנור אבל הן נורא רקות. ככה הן אמורות להיות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 21.03.2019)

לאחר קירור הן נעשות פריכות.

avatar
צופיה (23:30 20.03.2019)

מתכון פצצה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 21.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂
פורים שמח!

avatar
עדי (13:15 17.03.2019)

הי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח? או הקמח כוסמין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 17.03.2019)

אפשר לשים כוס קמח תופח + שליש כוס קמח כוסמין. יש לוותר על אבקת האפיה.

avatar
ענתי (07:56 17.03.2019)

היי אפרת. וואוו יצא מושלם וגם הגודל -מתאים לי.ברור שאכין עוד -רק 2 שאלות
האם ניתן או רצוי להשאיר את הבצק לאחר הכנתו במקרר לחצי שעה-ואז לעבוד איתו?
שמתי שווקלד השחר עם כפית – יש לך מילוי לשוקולד שניתן לשים בשקית זילוף ולזף במרכז כל אוזן המן?(שוקולד השחר לא היה ניתן).תודה ושבוע מבורך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 17.03.2019)

שבוע טוב 🌷
אפשר להכניס את אוזני המן למקרר לפני האפיה (לאחר המילוי והסגירה). אם תכניסי את הבצק יכול להיות שהוא יתקשה ויהיה פחות גמיש.
את יכולה להוסיף לממרח כמה כפות מים או חלב ולערבב (כדי לדלל את המרקם).

avatar
גילי (19:58 14.03.2019)

היי
האם צריך להמיס את הממרחים לפני ששמים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 14.03.2019)

לא.

avatar
המלכה (20:31 11.03.2019)

היי אפרת, האם אפשר למלא גם בממרח תמרים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 11.03.2019)

כן.

avatar
שריאל (15:41 6.03.2019)

היי אפרת,
מה ההבדל בין המתכון הזה למתכון של ‘אוזני המן ללא מרגרינה’.
מה עדיף אם אני רוצה להכין עם ילדים?
ולגבי הכמות, ב2 המתכונים זה פשוט תלוי בקורצן שיש לי נכון?
תודה רבה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 6.03.2019)

היי שריאל,
זה לא משנה, שני המתכונים טובים. את יכולה להכין גם את ‘אוזני המן ללא מרגרינה’ עם קורצן קטן.

avatar
ליבלוב (08:54 1.03.2019)

אני ממש אוהבת את המתכון שלך מתכון ממש אבל ממש מוצלח.
ממליצה לכל מי שרוצה להכין אוזני המן אז שייכין ממתכון זה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 1.03.2019)

תודה ❤️

avatar
אטי (19:35 24.02.2019)

אני רוצה להכין שוקולד טעים אבל קל…, כי אני לא אוהבת את השוקולד למריחה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 24.02.2019)

אפשר לשים חצי קובית שוקולד בכל יחידה.

avatar
רבקי (16:03 18.02.2021)

קוביית שוקולד לא מתקשה חזרה אחרי האפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:13 18.02.2021)

היי רבקי,
השוקולד מתקשה מעט אחרי האפייה. בעייני זה אפילו טעים יותר, עניין של טעם😊

avatar
מור (10:35 22.02.2019)

ואוייייי
טעים ומהיר ואין על המתכונים שלך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 22.02.2019)

תודה מור 💜

avatar
טלי (17:04 17.02.2019)

איך אפשר לטבען את המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 17.02.2019)

היי טלי,
יש מתכון לאוזני המן מקמח מלא טבעוניות.
כמובן שאפשר להכין אותן גם עם קמח לבן.

avatar
אביטל (23:14 13.02.2019)

לילה טוב,
חייבת לעדכן. הרגע יצאו מהתנור כ-40 אוזני המן קטנטנות- בדיוק כמו שאמרת
נראה מדהים במיוחד לאור העובדה שזהו בצק ללא מרגרינה.
מה שתרם לגמישות והמרקם שלו זה הקורנפלור שאמרת להוסיף והכי הרבה זה אבקת סוכר במקום סוכר. הבדל ענקי ולטובה.
תודה לך המתכונים, כל מתכון בול! גם את המתכון של האלפחורס העברתי לחברה שלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 14.02.2019)

תודה אביטל 🧡

avatar
אביטל (17:21 12.02.2019)

צהרם טובים,
האם ניתן להמיר את הסוכר באבקת סוכר באותה כמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 12.02.2019)

כן.

avatar
דנה (10:29 18.01.2019)

אני ממש אוהבת את המתכון הזה הוא מתכון ממש מוצלח כדי לכן/ם לעשות/להכין אותו.

avatar
אפרת כהן (20:24 16.07.2018)

שלום לך אפרת,
אני רוצה לשתף אותך בחווית הבישול והאפיה שמאז שגיליתי את האתר שלך אני ממש מכורה אליו וכל בישול או אפיה אני פותחת את האתר שלך ונהנית ממתכונים קלים וטעימים ושתמיד מצליחים:)
לא מפסיקה להעריך!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 16.07.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה אפרת ❤️

avatar
אריאל (08:08 9.03.2018)

שלום,
אני רוצה להכין אוזני המן גם לאחר פורים .
אני מאוד אוהבת זה ממש טעים.
יש אפשרות לא לשים במתכון קורנפלור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 9.03.2018)

היי אריאל,
אפשר לשים 2 כפות קמח רגיל במקום.

avatar
דיאנה (10:56 27.02.2018)

נפתחו לי האפייה. הידקתי ממש. אולי צריך לקרר לפני האפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 27.02.2018)

היי דיאנה,
אולי שמת יותר מידי מילוי?

avatar
מלכה (19:34 25.02.2018)

שלום אפרת,
הייתי מעוניינת להכין אבל אני משתמשת בקמח שקדים.
האם אפשר להשתמש את זה עם קמח שקדים?
תודה!
מלכה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:22 25.02.2018)

היי מלכה,
לא בטוחה שאפשר להכין מקמח שקדים בלבד.

avatar
רוית (11:55 25.02.2018)

אפרת יקרה
שוב מתכון מנצח
רוב תודות
חג פורים שמח 🎅👼

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 25.02.2018)

תודה רוית 🙂
שבוע מקסים וחג פורים שמח! 🌺

avatar
נורית (11:42 25.02.2018)

המתכון נראה מעולה אנסה בקרוב
האם לדעתך אפשר להכין 5 ימים מראש ולהקפיא לאחר האפייה?
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 25.02.2018)

כן נורית, אפשר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
גבי (14:23 24.02.2018)

שלום רב
האם ניתן להמיר קמח רגיל בקמח רב תכליתי ללא גלוטן ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 24.02.2018)

לדעתי כן.

avatar
שירה (10:27 23.02.2018)

יש אפשרות להחליף את הממרח בקוביית שוקולד מריר או משהו? (או חצי קוביה אם הקוביה גדולה מדי)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 23.02.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שלאחר שאוזני המן מתקררים השוקולד מתקשה ולא נשאר רך.

avatar
שאול (02:51 23.02.2018)

נהנה מאוד מאוד מהמתכונים תודה רבה!!

לגבי האוזני המן יצאח מוצלחים ברוך השם
הבעיה היא שניסיתי להשים חלק עם ממרח חלווה וזה דיי ייבש את הבצק הייתי שמח לרעיון לקראת פורים!!

שחב תודה רבה על הכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 23.02.2018)

היי שאול,
גם מניסיוני מילוי אוזני המן בממרח חלווה פחות יוצא מוצלח.
אם רוצים לגוון אפשר לשלב חלווה ושוקולד באותו מילוי. אפשר לשלב ממרח שוקולד עם פקאן מסוכר קצוץ דק.
אפשר למלא במלית פרג אם אוהבים או במלית אגוזים, דבש וקינמון.

avatar
סגית (10:28 22.02.2018)

היי בוקר טוב לך…..
יש מצב שאת שולחת לי סירטון של האוזני נהן זה יעזור לי מאוד
תודה רבה רבה רבה על הכל:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 22.02.2018)

היי,
אין לי סרטון אבל את יכולה לראות את אופן ההכנה בתמונות של המתכון הזה- אוזני המן מבצק פריך. זה בדיוק אותו הדבר רק שקוטר העיגול במקרה הזה קטן יותר.
בהצלחה 🙂

avatar
רויטל קוזמינסקי (08:55 22.02.2018)

היי בוקר טוב לך.
נהנית מאד מאד לקבל את המתכונים שלך אותם הכנתי לא פעם ולא פעמיים ויוצאים מוצלחים מוצלחים וטעימים .
רציתילשאול האם ניתן להמיר את הקמח הרגיל עם קמח מלא או קמח כוסמין ואבקת אפיה.
תודה לך וכל טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 22.02.2018)

בוקר אור רויטל,
לדעתי אפשר. עדיף להשתמש בקמח כוסמין. אני עדיין ממליצה להוסיף 2 כפות קורנפלור כי זה תורם למרקם. אם במקרה הבצק יוצא דביק מידי יש להוסיף עוד קצת קמח כוסמין לפי הצורך. ממליצה להשתמש בביצה קטנה.
יום מקסים 🙂

avatar
נ.ב. (08:29 22.02.2018)

יש תחליף לקורנפלור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 22.02.2018)

היי,
הקורנפלור תורם למרקם פריך ואוורירי יותר ולכן מומלץ לא לוותר עליו אבל אם אין לך אפשר לשים 2 כפות קמח תופח במקום.

avatar
שרה (08:24 22.02.2018)

בס”ד
בוקר טוב!
אפשר להקפיא אותם? או שלא כדאי ?
(הכוונה להכין מראש ולא ביום הפורים..)

תודב ויום טוב מאוד 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 22.02.2018)

כן, אפשר להקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר בטמפ’ החדר.
יום מקסים 🙂

avatar
שרה (13:21 22.02.2018)

בס”ד
יופי!!
תודה .
אני בטוחה שיצא טוב ולא בזכותי אלא בזכות השם והמתכונים המדויקים שנתן לך 🙂
תודה ושבת שלום

avatar
רחל (08:02 22.02.2018)

מה אפשר לשים במקום קורנפלור?

תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 22.02.2018)

היי רחל,
אפשר לשים 2 כפות קמח תופח אבל עדיף קורנפלור כי הוא משדרג את המרקם.

avatar
מיכל (07:01 22.02.2018)

לאיזה גודל/עובי צריך לרדד את עלה הבצק כדי לקבל 40 אוזני המן מהמתכון? צריך הגדרה בס”מ.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 22.02.2018)

היי מיכל,
הכמות של הבצק אמורה להספיק ל-40 יחידות בתנאי שקורצים עיגולים בקוטר של עד 5 ס”מ.
יש להשתמש בכל כמות הבצק. זאת אומרת שלאחר שרידדת את הבצק וקרצת עיגולים, יש לרדד שוב את הבצק ושוב לקרוץ עיגולים ושוב לרדד את השאריות ושוב לקרוץ, כך עד שהבצק נגמר.
מבחינת עובי יש לרדד את הבצק דק אבל לא מידי. כ-3 מ”מ.

לקריאת כל התגובות