מדריכים
מדריך בצק שמרים
מדריך בצק פריך
מדריך בצק פילו
מדריך בשר בקר
מדריך דגים
מדריך שימוש במיקסר
מדריך שימוש בתנור
מדריך שימוש בסיר לחץ
מדריך הקפאת מזון
אחסון ירקות ופירות
מרכיבים באפיה
תחליפי ביצים
מדריך קליית חצילים
מדריך ג’לטין – איך ממיסים ג’לטין
מדריך המסת שוקולד – כל השיטות להמסת שוקולד
מדריך סוגי אורז
אחסון נכון במקרר
חלקי הבשר
יש לי תערובת של שמן זית וחמאה ושום כתוש שנשאר לי.
יש מה לעשות עם בבישול (לא אפיה)?
תודה רבה
היי
אם הכמות קטנה ניתן להשתמש בזה כבסיס לפסטה שמנת פטריות- להוסיף פטריות ולטגן ואז להוסיף שמנת לבישול.
תודה רבה!!!!!
הצלת אותי…
אני אנסה, ותודה גם על התשובה המהירה!
דבר ראשון תודה על האתר המועיל הזה, חצי משולחן החג שלנו מכאן…
דבר שני, אשמח אם תוכלי להציל אותי 🙏🙏
הכנתי עכשיו מתכון של מוס שוקולד קצת מסובך, שמבשלים עד להסמכה חלב עם ריץ וחלמונים, מוסיפים שוקולד ומאחדים עם קצפת מוקצפת רך, ויצא לי נוזלי…
מה שיכל להיות הטעויות שלי זה או שבישלתי עד לרתיחה ולא עד להסמכה (זה לא אותו דבר?) או שהקצפתי את הריץ’ מידי חלש (למרות שהיה כתוב מוקצף רך)
יש מה לעשות? זה הרבה חומרים ועבודה, וחבל לי לזרוק…
לבינתיים שמתי את זה במקרר, אם אני אקציף את זה מחר הקצף יהיה טוב? (ניסיתי עכשיו להקציף ולא היה שינוי, יש 2 ריץ מוקצף על ריץ ו240 מ”ל חלב מבושל)
תודה מראש🙏🙏🙏
היי מירי,
תנסי להקציף את זה מחר. הקור עושה טוב להקצפה. הייתי אפילו מכניסה למקפיא ל10-15 דקות לפני ההקצפה.
אם עדיין זה לא מתייצב תוסיפי 2-3 כפות אינסטנט פודינג ותמשיכי להקציף.
מה אפשר לשים במקום חלב סויה / חלב שקדים?[פרווה], תודה רבה יקרה!
ברוב המקרים ניתן לשים מים. תלוי באיזה מתכון מדובר(:
האם תוכלי לעשות פעם מדריך להכנת בצק בצורה ידנית? תודה רבה!
היי
באיזה בצק מדובר?
אם זה בצק שמרים ההכנה זהה למיקסר רק שהלישה מתארכת.
אם זה בצק פריך מומלץ להשתמש במעבד מזון ולא ללוש ידנית, אבל אפשר לעבד את החמאה לתוך הבצק עם קצות האצבעות וללוש בעדינות.
בישלתי בשר מס 2 ומספר 4 ויצא קשה, מה עושים שיהיה רך?
יש להקפיד על בישול במספיק נוזלים וכן על זמן בישול מספיק- עד שהבשר רך.
תודה רבה!! אבל נראלי הסילאן יגרום לטעם אחר – פחות טעים.. 🙁
היי אפרת
רציתי לדעת במה אפשר להחליף דבש שכתוב במתכון?
זה המתכון:
250 גרם ביסקויטים שבורים
350 גרם חמאת בוטנים פחות 3 כפות
3 כפות דבש
רבע כוס שמן
לערבב את הכל ,לשטח בתבנית בינונית ולשים במקפיא כחצי שעה
אשמח אם תוכלי לענות ממש מהר
תודה רבה!!
היי תמר,
מניחה שאפשר להשתמש בסילאן או מייפל.
מה הפתרון אם כבר הכנתי בצק והוא לא תפח? אני חושבת שהסיבה שלא תפח היא שהיה כתוב במתכון לשמן את הבצק מכל הכיוונים לפני ההתפחה. כשראיתי שלא תופח הוספתי מים וקמח עד להגעת מרקם נוח לבצק. זה לא עזר. האם יש מה לעשות בבצק- אולי שימוש אחר? תודה
היי,
שימון הבצק דווקא עוזר לתפיחה מהירה, זו לא הסיבה.
הסיבה הכי שכיחה היא שימוש בשמרים לא טובים/ פג תוקף.
אפשר להכין מהבצק סוג של עוגיות שמרים:
לרדד למלבן את הבצק, למרוח שוקולד או כל ממרח שאוהבים, לגלגל לרולדה ולפרוס ממנה חתיכות לשבלולים קטנים.
להניח על נייר אפייה, למרוח ביצה מעל ולאפות כ-15 דקות או עד להשחמה.
הי אפרת, יש לי שאלה כללית ואולי תדע להשיב- מה למעשה התפקיד של אבקת האפייה ומתי ניתן לוותר עליה (כשמכינים פשטידה/מאפינס/עוגה וכו)? תודה רבה!
היי מיכל,
אבקת אפייה חשובה גם למרקם וגם להענקת הנפח. לרוב לא ניתן לוותר עליה.
תודה מהממת
איזו תשובה מפורטת
אין עליך!!!
בשמחה🙂
היי אפרת
אשמח אם תכתבי מה עושים
כדי שעוגה לא תיפול אחרי שמוציאים אותה מהתנור?
היי אטי,
הנה כמה טיפים:
1. לערבב את אבקת האפיה עם הקמח לפני שמוסיפים לבלילה- זה חשוב להתפחה אחידה.
2. התנור צריך להיות מחומם מספיק זמן מראש (לפחות 10 דק’).
3. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית).
4. ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח גורם לעוגה לצאת דחוסה ונמוכה.
5. להכניס את העוגה מיד לתנור לאחר שיוצקים את הבלילה לתבנית ולא לתת לה להמתין. ככל והבלילה עומדת בחוץ האפקט של חומרי ההתפחה נפגע והעוגה פחות תתפח האווריריות תפגע.
6. פתיחת דלת התנור במהלך האפיה פוגעת בטמפרטורה ועלולה לפחות בתפיחה.
בהצלחה🙂
הי אפרת, אני רוצה לדעת מה כ”כ טוב בשמן קוקוס שאנששים מעדיפים להשתמש בזה ולא נניח קנולה..
תודה!
היי שרית,
בעבר חשבו כך אבל לאחרונה פורסמו מחקרים שמראים ששמן קוקוס לאו דווקא יותר טוב משמן קנולה.
זה נשאר שנוי במחלוקת.
היי, מתלבטת מאוד איזה מיקסר לקנות.
בחוות הדעת באתר זאפ אפשר לראות שישנם אנשים שמעידים שגם הדגמים שנחשבים טובים (דגמי הדגל של קיטצ\’אנאייד/ קנווד) מאכזבים במידת מה.
האם יש המלצה? אני לא אופה על בסיס יומ-יומי (פעם בשבוע) ובכל זאת, אם כבר קונה אז מעדיפה מוצר איכותי (גם אם זה אומר לשים עוד כמה שקלים).
מספק מידע מעולה – גם לחדשים במטבח….:)
❤️
האתר החדש מהמם ונעים לשימוש. תתחדשי ותודה 🙂
תודה מירב ❤️