מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תבשיל חומוס עם פטריות

תבשיל חומוס עם פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 12, 2014
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

תבשיל מהיר של גרגירי חומוס עם פטריות ובצל שניתן להגיש כתוספת לצד מנה עיקרית.

תבשיל חומוס עם פטריות

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ

כוס וחצי גרגירי חומוס משקית קפואה

קופסת פטריות שמפניון טריות חתוכות גס

כוס וחצי מים רותחים

מי קורנפלור (מערבבים כפית גדושה קורנפלור + 1/3 כוס מים קרים עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים).

תיבול: 1/2 כפית כמון, כפית אבקת מרק, מלח, פלפל

עלי תימין (מומלץ אבל לא חובה)

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מצטמצמות.

-מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים.

-שופכים את המים הרותחים ומי הקורנפלור ומתבלים בכמון, א.מרק, מלח ופלפל. מפזרים מעט עלי תימין ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך.

תבשיל חומוס עם פטריות

תבשיל חומוס, חומוס עם פטריות, גרגירי חומוס מתכון, גרגירי חומוס מבושלים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. ושוב אני עם המתכונים המוצלחים שלך,
    אפשר להחליף את העלי תימין בכוסברה? או פטרוזיליה? זה קשור? יהיה טעים?

  2. השתמשתי בפטריות טריות ולכן לא הוספתי כלל מים כי הפטריות מגירות מים. גם ללא קורנפלור או קמח. יצא מאד טעים.

  3. השתמשתי בקמח רגיל במקום קונפלור והכפלתי את הכמות של הכל…
    יצא מעולה!!
    תודה רבה על המתכון הנפלא.

  4. היי אני רוצה להכין את זזה יש לי כמה שאלות ף
    יש תחליף לעלי תימין כי אין לי ?
    ועם אני שמה חומוס מוכן משימורים? כי זה מה שיש לי ?
    ועם בא לי לשלב עם זה חזה עוף חתוך כמו של מוקפץ זה קשור ?

    1. היי ליאת,
      אפשר לוותר על הטימין.
      חומוס משימורים זה בסדר רק חשוב לסנן מנוזלים.
      אפשר להוסיף חזה עוף. כדאי לטגן את קוביות חזה העוף במחבת נפרדת כדקה מכל צד (רק עד שהצבע הופך ללבן, אין צורך שהוא יהיה מבושל לגמרי מבפנים) ולהוסיף לתבשיל כ-10 דקות לפני הסוף.
      בהצלחה 😉

  5. כמה שאלות..
    אין לי כמון בבית האם אפשר להחליף אותו בתבלין אחר?
    והשרתי גרגירי חומוס שקניתי במשקל, לבשל אותם עד ריכוך לפני הכניסה שלהם לתבשיל או לבשל אותם שישארו קשיחים במקצת?

    1. היי שירה,
      לגבי הכמון, אפשר להכין בלעדיו אבל קחי בחשבון שהוא מוסיף טעם.
      וכן, עדיף לבשל את הגרגירים לפני עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להוסיפם לתבשיל.
      יום נפלא 🙂

    1. היי הילה,
      אפשר אבל אם את רואה שהרוטב עדיין לא סמיך תוסיפי לתבשיל מעט קמח מעורבב עם מעט מים פושרים.

      1. איך או יותר נכון איזה קוואקר לשים? הכנה מהירה או שיבולת שועל שלמה (כזו שמוסיפים בעוגיות וגרנולה)? והאם לשים כמו שהוא? תודה..

        1. היי מירי,
          אם רוצים להסמיך עם שיבולת שועל אז הכי מומלץ זה לשים סובין שיבולת שועל או קוואקר דק להכנה מהירה טחון לאבקה.
          אם אין אפשרות לטחון אז לשים קוואקר דק להכנה מהירה (לא שיבולת שועל עבה).

  6. נקרא נהדר.
    האם צריך להפשיר את גרגרי החומוס
    והאם גם גרגרי חומוס מקופסא יצלחו?

    אגב,גיליתי את האתר שלכם ממש לאחרונה.נפלא.

    1. הי אורית,
      הפשרה חלקית במשך כ-5 דקות לפני הבישול.
      אפשר להשתמש גם בגרגירי חומוס מקופסת שימורים.
      יום נפלא 🙂

  7. היי,
    יש דבר אחד שלא הבנתי- ברשימת המצרכים מופיע כוס וחצי מים רותחים ו3\1 מי קרונפלור.
    באופן ההכנה אין התייחסות לכוס וחצי מים רותחים. מתי משתמשים בהם?

    תודה רבה !

    1. היי,
      מוסיפים את המים הרותחים ואחריהם את מי הקורנפלור (תיקנתי במתכון).
      תודה על ההערה ויום נפלא 🙂

    1. היי מירי,
      הקורנפלור נועד להסמיך את הרוטב. את יכולה להשתמש גם בקמח רגיל ולערבב אותו עם מים קרים לפני על מנת שלא יוצרו גושים.

  8. תודה לכם על התשובה המהירה, אני מאוד אוהבת את האתר שלכם ומכינה הרבה מתכונים קלים ובמיוחד טעימים לבני משפחתי, ומחכה כל פעם לעוד מתכונים חדשים וטעימים.

  9. שלום,
    יצא טעים מאוד ועסיסי בגלל הרוטב. הרבה זמן חיפשתי מתכון שאוכל לשלב בו חומוס. המון תודה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר