מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ריבועי קוקוס

ריבועי קוקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 22, 2017
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

לכל אוהבי הקוקוס: ריבועי קוקוס בשני צבעים 

קינוח מהיר וטעים ב-5 מצרכים בלבד, פרווה, ללא גלוטן, ללא אפיה

ריבועי קוקוס

מצרכים:

3 כוסות קוקוס טחון (270 גרם)

מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר

כף שמן

אבקת סוכר (כף + כפית)

אופן הכנה:

-מניחים בקערה 50 גרם שוקולד מריר + 7 כפות קצפת צמחית וממיסים כמה שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים כוס וחצי קוקוס וכפית אבקת סוכר ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה (אמורה להתקבל תערובת לחה). מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים היטב לגובה אחיד.

-ממיסים במיקרוגל כמה שניות 50 גרם שוקולד מריר עם כף מים וכף שמן, מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים האופן אחיד מעל שכבת הקוקוס.

-מערבבים בקערה כוס וחצי קוקוס עם כף מלאה אבקת סוכר ומוסיפים את שארית הקצפת צמחית. מערבבים עד לתערובת אחידה ולחה. יוצקים את התערובת מעל שכבת השוקולד ומיישרים בעזרת ידיים רטובות.

-מכניסים למקפיא ל 2-3 שעות, מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות (מומלץ לחתוך ל-3 חלקים לאורך ואז לקוביות).

*שומרים במקרר. ניתן גם להקפיא בקופסה אטומה.

הערה: הריבועים עלולים להתפרק מעט בחיתוך, במיוחד החלק העליון. פתרון לכך הוא שימוש בתבנית פרלינים מסיליקון.

ריבועי קוקוס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום וברכה, הכנתי אתמול את הקינוח, יצא מושלם ברמות! נראה מעולה, טעים ואסתטי!
    הכנתי את זה בתוך תבניות סיליקון בצורת סירה.. נראה אפילו יותר יפה מהתמונה פה באתר.. אולי אעלה לפה מחר תמונה.. תודה רבה!!!

  2. לאפרת תודה ענקית💕 על האתר המושלם הזה נורא אהבתי אותו והכנתי כבר 3 מתכונים היום שנראים טוב אני מזה שמחה שמצאתי את האתר לפני שבועות כי באמת יש כאן מתכונים מנצחים קלים מהירים וטעימים אש בקיצור תודה!!!! 😍
    הכנתי היום ויצא נפלא 👍
    אני אישית לא אוהבת קוקוס אז לא טעמתי אבל זה בשביל המשפחה שנורא אוהבים קוקוס אז הכנתי להם לכבוד החג
    ומאמינה שהיו תגובות חיוביות ורציתי לשאול שאלה קטנה הלבן יצא לי קצת רח יותר מהשחור האם לתת לזה
    עוד זמן בהקפאה או מה אני יעשה

    1. זה בסדר שהחלק הלבן רך יותר. את יכולה לשמור את זה במקפיא ולהעביר למקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
      חג שבועות שמח 💗

    1. בחלב סויה אין מספיק שומנים שידביקו את המרכיבים.
      אפשר להשתמש בקרם קוקוס או ב ¾ כוס חלב סויה מעורבב עם 25 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס.

    1. היי רעות,
      הכמויות במתכון מתאימות לתבנית אינגליש קייק.
      לתבנית בגודל 32X25 יש להכפיל כמויות ב-3.
      אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 31X22.

    1. היי ליאורה,
      כדי שלא ירגישו את גבשושי הסוכר כדאי להמיס את הסוכר יחד עם השוקולד והשמנת. זה לגבי השכבה הראשונה.
      לגבי השכבה השניה, כדאי לערבב קודם את הסוכר עם השמנת הצמחית ורק אז להוסיף את הקוקוס.

  3. היי אפרת

    אני רוצה להכין את המתכון נשמע טעים.

    אם אשתמש בשוקולד מריר 100 אחוז קקאו ללא סוכר וללא תחליף סוכר ואלך על פי המתכון זה עדיין יצא טעים ?

    מה דעתך?

    והאם ניתן להמיס את השוקולד על הגז ? ולא במיקרו?

    תודה .

    1. היי עינת,
      זה ייצא קצת מר אבל אם את אוהבת את השוקולד הזה כמו שהוא אז אין בעיה.
      אפשר להמיס על הגז.

    1. היי הודיה,
      אני משתמשת בכוס של 240 מ"ל כך שזה אמור לצאת בערך 3 כוסות פחות 2 כפות.

    1. וואוו, תודה רבה. לקחתי את המוס תותים והוא מעולה!!!
      האתר הזה מקסים וכייפי…
      שנה טובה.

  4. שלום לך אפרת ותודה על כל המתכונים המיוחדים!
    כמה חיתוכיות יוצאות מהכמות המופיעה כאן?

  5. שלום אפרת נראה טעים ומגרה מאוד רציתי לשאול אם אפשר להוסיף פצפוצי אורז ושקדים טחונים? תודה רבה

    1. היי,
      יכול להיות שעם פצפוצי אורז המרקם ייצא פחות יציב אבל תוספת של שקדים טחונים נשמע לי דווקא טוב ומתאים. אפשר לשלב את זה במקום חלק מהקוקוס.

  6. הי אפרת,
    אשמח לכמות 3/4 אינגליש קייק בבקשה.
    ואם בכל זאת החליט על פרלינים כמה זמן יספיק להם במקפיא בערך?

    1. היי שירן,
      2+1/4 כוסות קוקוס טחון
      3/4 מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)
      75 גרם שוקולד מריר
      כף שמן
      אבקת סוכר (כף + כפית)
      לגבי הפרלינים, בסביבות שעה. עד שהם מתייצבים.

  7. בס"ד
    אפרת יקרה
    אני משתמשת קבוע באתר הזה, כנתי המון דברים מתוך האתר שלך מגוון של עוגות, עוגיות, מאכלים, קינוחים מרקים ומה לא
    ותמיד תמיד הכל יוצא מוצלח מאוד וקוצר אין ספור מחמאות
    תודה רבה רבה, את מוכשרת מאוד
    סימה

  8. הכנתי כבר פעמיים ממש טעים, עשיתי בלי סוכר בכלל וזה עדיין מתוק וטעים.
    לגבי השכבה התחתונה היא קצת מתפוררת, מה אפשר לעשות שיהיה טיפה יותר מגובש?

    1. היי לילך,
      שמחה שיצא טעים.
      השכבה התחתונה אמורה לצאת לחה. אם היא יוצאת יבשה או מתפוררת יש להוסיף כמה כפות חלב או מים לפי הצורך.

  9. כבר 3 פעמים הכנתי.
    בכל הפעמים לא הצלחתי עם השוקולד שבאמצע.
    אינני מצליחה למרוח אותו על השכבה שבתחתית התבנית.
    הוא נעשה סמיך מהר מאוד לאחר הוצאתו מהמיקרוגל,
    וכשאני רוצה למרוח אני "סוחבת" חלק מהתחתית שנדבקת לשוקולד המותך.

    1. היי מרב,
      השוקולד אמור להיות נוזלי.
      כמה שניות במיקרוגל את ממיסה את קוביות השוקולד עם המים והשמן?

    1. כן, אפשר. ממליצה לטעום לפני ולהוסיף אבקת סוכר בהדרגה ולפי הטעם.

  10. נשמע ממש טוב!
    באיזו תבנית להשתמש לכמות הזאת? תבנית אינגליש קייק אחת או גדולה יותר?
    תודה 🙂

    1. היי לאה,
      אפשר. בדר"כ היא פחות מתוקה מקצפת צמחית לכן מומלץ לטעום ולהוסיף יותר אבקת סוכר לפי הטעם.

  11. מהמם מהמם מהמם פשוט טעים ואי אפשר להפסיק
    הכנתי כמות אחת לניסיון לכבוד שבת הילדים ובעלי אהבו מאוד מאוד
    וביקשו להכפיל את הכמות לשבת הקרובה
    המון תודות על המתכונים הטובים והקלים

  12. הריבועי קוקוס יצאו מעולים,לאוהבי הקוקוס בפרט.
    עשינו חלק בתבנית שקעים סיליקון לבבות ויצא מדהים.
    גם מה שעשינו בתבנית אינגליש קייק נחתך מצוין.

    תודה על המתכונים הנפלאים.

  13. חזרתי לעדכן איך יצא, הכנתי בתבנית פרלינים מסיליקון ולא האמנתי שזה יצא כזה יפה מרשים וטעים זה אמנם לוקח קצת יותר זמן אבל בכל זאת זה ניראה כאילו עבדתי על זה שעות.
    תודה רבה רבה

    1. היי הודיה,
      הם יוצאים קטנים אבל יש בזה משהו נחמד. פשוט במקום אחד יאכלו מהם יותר 🙂

    1. היי אתי,
      לדעתי זה יכול להחזיק במצב טוב עד חודש (כל עוד זה עטוף היטב).
      שבת שלום 🙂

  14. המתכונים שלך תמיד מהממים אבל זה,וואו!!
    סיימתי הרגע להכין כמות כפולה,הדאגה היחידה שלי היא שבעלי לא יחסל הכל לפני שבת😉
    השילוב של הריץ' עם הקוקוס טועם כמו מילקי!
    בקיצור,מתכון משגע.
    המון תודה ושבת שלום!

    1. היי ציפי,
      אפשר להשתמש בשמנת מתוקה חלבית. בדר"כ היא פחות מתוקה מקצפת צמחית לכן מומלץ לטעום ולהוסיף יותר אבקת סוכר לפי הטעם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר