מצרכים להכנת רולדה ללא גלוטן
- 4 ביצים
- חצי כוס (100 ג’) סוכר
- 2 כפות (16 ג’) שמן
- שליש כוס (45 ג’) קורנפלור
- 2 כפות מלאות (25 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
- קרם המילוי:
- מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
- 3 כפות מלאות (35 ג’) אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב
- שליש כוס (80 מ”ל) חלב סויה או חלב קוקוס
ציפוי/קישוט:
- 40 גרם שוקולד מריר
- כף (8 ג’) שמן
איך מכינים רולדה ללא גלוטן?
- מחממים מראש את התנור ל175 מעלות ומרפדים תבנית ענקית (בגודל של התנור) בנייר אפיה. משמנים היטב את הנייר באופן אחיד.
- מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ומערבבים.
- מערבבים בכוס – קורנפלור, פודינג וניל ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד להטמעת החומרים.
- יוצקים את התערובת לנייר האפיה המשומן ומשטחים על כל התבנית בגובה אחיד ובאופן שווה.
- מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שקיסם יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך כ-3 דקות. לאחר מכן מגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. מצננים במשך כ-25 דקות.
הכנת קרם:
- מקציפים בקערה את הקצפת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.
הכנת הרולדה:
- פותחים בזהירות את הרולדה, מורחים מעל את הקרם באופן אחיד. מגלגלים בעדינות שוב לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר.
- ממיסים במיקרוגל (כ-15 שניות) 40 גרם שוקולד מריר עם כף שמן, מערבבים לתערובת חלקה. מזליפים מעל העוגה פסים בעזרת כפית (ניתן גם למלא שקית זילוף או שקית אוכל קטנה, לגזור פתח קטנטן בקצה ולזלף).
- מכסים את הרולדה ומכניסים אותה למקרר למשך לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
254 תגובות
כניסה
254 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














