מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

רוטב שמנת פטריות

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 8, 2013
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

מצרכים:

מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)רוטב שמנת פטריות

חבילת פטריות שמפיניון טריות

1 בצל קטן קצוץ דק

1 שן שום כתושה

20 גרם חמאה

גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)

תיבול: כפית אבקת רוטב פטריות (לא חובה), מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם חמאה את הפטריות עד שהנוזלים יוצאים והפטריות מצטמצמות ומעבירים לקערה.

-באותה מחבת מטגנים בצל עד שמזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה נוספת.

-מוסיפים את הפטריות למחבת, שופכים את השמנת ומייד את גבינת הפרמזן. מערבבים ומתבלים. משאירים כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

52 תגובות

הוסף תגובה
    1. הפטריות מוסיפות טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
      אם אתם אוהבים בטטה אפשר לשים בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות במקום הפטריות.

  1. שלום אפרת,
    תודה על המתכונים המדהימים שלך!!
    אם אני מכינה את הרוטב עבור 2 חבילות פסטה – מה כמות הרוטב שעלי להכין?
    תודה מראש

    1. היי יעל,
      הכמות במתכון מתאימה לחצי חבילת פסטה (250 גרם).
      אם את מכינה 2 חבילות (1 ק"ג) כדאי להגדיל כמויות:
      4 מיכלי שמנת מתוקה (ניתן לשלב חצי כמות עם שמנת לבישול)
      2-3 חבילות פטריות חתוכות
      בצל בינוני קצוץ
      3 שיני שום כתושות
      20 גרם חמאה (לטיגון הפטריות)
      100 גרם גבינת פרמזן
      2 כפיות אבקת פטריות (לא חובה), מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

    1. היי,
      אם את משתמשת בפטריות טריות אז יש לחתוך אותן. אם את משתמשת בפטריות משימורים אז עדיף שהן יהיו שלמות ואז את חותכת אותן לחצי. אם אין לך שלמות, תשתמשי בפטריות פרוסות.
      בהצלחה :-)

  2. ממש אהבתי את זה כל המשפחה שלי נהנת לאכול את זה ביום שבת כתבתי את המתכון במחברת המתכונים שלי כדי שאני אוכל ליזכור את זה טוב

    1. היי דניאל,
      החלב מדלל את הרוטב לכן כדאי להוסיף לא יותר משליש כוס חלב למיכל שמנת אחד אלא אם כן לא אכפת לך שהרוטב יהיה דליל.
      חג שמח :-)

  3. כל פעם שאני מכינה רוטב שמנת אני מוסיפה המון חלב שיוצר כמות גדולה יותר של רוטב, האם יש הגבלה על כמות החלב שאפשר להוסיף ?
    תודה ןחג שמח

  4. תודה על המתכון. אמנם השמטתי את החמאה, אך בן החמש הבררן שלי שביקש פסטה בלי כלום, טרף את כל המנה שלו!

  5. היי אפרת,האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים ואם אין אבקת מרק פטריות אפשר לוותר?וגם פרמזן אין יש גבינה צהובה מגורדת רגילה

    1. היי רינת,
      אפשר להכין עם פטריות מקופסת שימורים (למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים כי הן מפרישות את טעמן לרוטב).
      אפשר לוותר על אבקת מרק פטריות ולתבל במלח ופלפל שחור בלבד.
      במקום פרמזן אפשר להוסיף קצת גבינה צהובה מגורדת לרוטב עד שהיא נמסה.

  6. היי אפרת.. אם אני רוצה להגדיל כמות בלי להוסיף שמנת, אפשר עם חלב/מים ועדיין לשמור על הטעם? לא מפריע לי שהסמיכות מעט תרד, אני מודאגת מאחוזי השומן בשמנת..

    1. היי סתיו,
      קודם כל אפשר במתכון הזה להשתמש בשמנת לבישול עם 10% שומן ולא חייבים להשתמש בשמנת המתוקה עם אחוזי השומן הגבוהים.
      אפשר גם לשלב עם השמנת חלב כמו שהצעת ואז באמת הסמיכות תרד אבל אפשר לפתור את זה בהוספת כף קורנפלור (לאחר שהמסת אותו קודם ב2-3 כפות מים קרים).
      בהצלחה ;-)

  7. האם אפשר אבקת מרק פטריות במקום אבקת רוטב פטריות?
    האם כדאי להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת מתוקה? (פחות שומן!)

    1. במקרה הזה השמנת היא כל כך טעימה כמו שהיא שאין צורך.
      השמנת מכילה שומן לכן 20 גרם חמאה יספיק גם אם משתמשים בשני מיכלים.
      לגבי התיבול- אם יש לך אבקת רוטב פטריות מספיק לשים כפית. מלח ופלפל שחור תשימי עם המלחייה ותטעמי כי אם את שמה גם אבקת פטריות וגם פרמזן הן בפני עצמן מלוחות.
      בסופו של דבר הרוטב אמור לצאת מתקתק עם מליחות קלה.

    1. היי דורית,
      הכמות במתכון מספיק לחצי חבילת פסטה (250 גרם).
      לכמות של 500 גרם פסטה כדאי להשתמש בשני מיכלי שמנת. שאר החומרים נשארים באותם כמויות.
      לגבי הפטריות – אפשר להשתמש בחבילה אחת של פטריות ואפשר להוסיף יותר, תלוי בטעם האישי.

    1. היי דורית,
      לא מומלץ להקפיא רטבים המבוססים על שמנת גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם שמתקבל אחרי ההפשרה. את יכולה לשמור במקרר עד יום למחרת ולחמם במיקרוגל.

    1. היי ליאת,
      תתחילי בשליש כפית מלח וקורט פלפל שחור (הכוונה לקמצוץ עם האצבעות), תטעמי ואם לטעמך חסר מלח תוסיפי עוד קצת.
      יום נפלא :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »