מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קראמבל תפוחים

קראמבל תפוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 28, 2016
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

מתכון לקראמבל תפוחים אישי: קוביות תפוחים בניחוח קינמון עם פירורי בצק זהובים ופריכים.

קראמבל תפוחים

מצרכים (6 יחידות):

3 תפוחים (בינוניים-גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

כף גדושה סוכר

כף גדושה סירופ מייפל או דבש

חצי כפית אבקת קינמון

לקראמבל פירורים:

3/4 כוס קמח לבן

3 כפות סוכר

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות (לפרווה/טבעונים-  ניתן להמיר במרגרינה/מחמאה/כף מלאה שמן קוקוס מוצק)

3 כפות שמן קנולה

חצי כפית תמצית וניל

40 גרם אגוזים/שקדים טחונים (כרבע כוס)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה על אש בינונית ומבשלים את קוביות התפוחים עם כף סוכר וכף מייפל/דבש וקינמון (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואין צורך לשמן לפני את המחבת). מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים אך לא מידי.

-בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הקרמבל – קמח לבן, 3 כפות סוכר, קוביות חמאה, שמן ותמצית וניל. בהתחלה מערבבים עם כף ולאחר מכן מפוררים בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת תערובת בצקית-פירורית אחידה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים (ניתן להכין את תערובת הפירורים מראש ולשמור במקרר עד להכנה).

-יוצקים לתבניות/קעריות אישיות כ-2 כפות מתערובת התפוחים ומעל מפזרים כ-2 כפות מתערובת הפירורים (רצוי להשתמש בתבניות חסינות חום כמו חרסינה או פיירקס).

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות.

*מגישים חמים או בטמפ' החדר.

*מומלץ לזלף סירופ מייפל או דבש מעל או להגיש עם כדור גלידת וניל (לגלידת פרווה ניתן להקציף מיכל קצפת צמחית עם 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל + שליש כוס חלב קוקוס או חלב סויה עד לקצפת יציבה. להעביר לתבנית או קופסת פלסטיק סגורה ולהקפיא. להוציא כמה דקות לפני ההגשה על מנת שיפשיר מעט ובעזרת כף גלידה להניח כדור ליד תבנית הקרמבל).

הערה: בדר"כ נהוג להכין את הקרמבל רק עם חמאה ועם כמות גדולה יותר. צמצמתי את כמות החמאה לכמות המינימלית כדי שעדיין ייצא טעים. לא ממליצה לוותר גם על זה  🙂

קראמבל תפוחים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

147 תגובות

הוסף תגובה
  1. מושלם אני מכינה רק עם שמן 6-8 כפות ויוצא צעולה
    אפשר גם בתבנית עגולה גדולה לפאי- מרשים ויפה אפילו כתוספת

  2. הי
    הכנתי קראמבל תפוחים עם שמן והוא יצא קצת יבש
    יש לך רעיון איך אפשר להרטיב אותו? איזה סירופ לשפוך מעל?

    1. היי חיה,
      בדר"כ לא מרטיבים קראמבל.
      החלק העליון אמור להיות יבש ופירורי ובפנים אמור לצאת עסיסי.

  3. אפרת היקרה,
    האם ניתן לאפות את הקראמבל בתבניות אישיות העשויות אלומיניום?(כמו תבניות ח"פ)
    או לחילופין בתבניות נייר אישיות כמו של סופלה?(גם-ח"פ)
    תודה לך.

    1. היי שירה,
      אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.

  4. היי אפרת
    אני רוצה להכין את הקראמבל לשבת בכמות גדולה מאד.
    אני מבינה שהוא לא ממש טוב בהקפאה
    מתי לדעתך הכי מוקדם אני יכולה להכינו?
    תודה רבה

    1. היי רחלי,
      זה יוצא הכי מוצלח כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל יום לפני עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ויום למחרת לאפות.
      אם אין אפשרות אז אפשר להכין הכל יום לפני כולל אפיה, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

  5. היי אפרת
    קודם כל אני חייבת להודות לך הכנתי החג בלי סוף דברים מהאתר והכל יצא מושלם:
    תפו"א עם פטריות, סלט גזר, עוגת מוס, חלות ועוד ועוד אני כבר לא זוכרת הכל אבל לא התחלתי להכין סעודה בלי לחפש
    קודם כל משהו חדש מהאתר אין עליך!!
    לשאלתי- אפשר להכין את הקרמבל ללא גלוטן עם קמח כרגיל נראה לך יצא טעים?

    1. תודה רחלי, כיף לשמוע 🙂
      לדעתי אפשר להכין עם קמח כרגיל אבל לשים כחצי כוס קמח + חצי כוס שקדים או אגוזים טחונים דק.
      חג שמח ❤️

  6. תודה רבה! יצא טעים מאוד!!! כל המתכונים שבחרתי להכין עד היום מהאתר הצליחו מאוד! תודה מקרב לב ושנה טובה!

  7. הכנתי אתמול לראש השנה- הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית 26. יצא מעולה! הגשתי עם גלידת וניל.
    תודה על מתכונים מנצחים

  8. היי הכנתי לפי המתכון שלך ויצא מושלם.תהיתי אם זה משנה איזה תפוחים להשתמש כי חלק אומרים שלקראמבל משתמשים בתפוח הירוק גרני סמית. האם זה באמת משנה?,

    1. ניסיתי את שני הסוגים ויצא טעים בשני המקרים. ממש לא קריטי.
      שנה טובה 🌺

  9. הי אפרת
    הכנתי את המתכון הזה עשרות פעמים – תמיד הכל מתחסל והילדים מבקשים עוד…
    רציתי לדעת אם יש תחליף לאגוזים/שקדים? (אנחנו לא אוכלים אגוזים ושקדים בראש השנה)
    תודה

  10. היי אפרת,ראשית אתר מקסים מתכונים מעולים והכי כיף שהם קלים ומהירים.
    שנית בנוגע לקרמבל אני עשיתי אותו הרבה מאוד פעמים לשבת אלא שהפעם אני רוצה להכין לראש השנה אבל אני מעדיפה לעשות את זה בתחילת שבוע הבא מה שאומר שבוע לפני החג.האם ניתן להקפיא?
    תודה!!!

    1. לא בטוחה שכדאי להקפיא במקרה הזה. אני חוששת שזה יפגע במרקם ובטעם.
      יום מקסים 🙂

  11. הי אפרת 🙂
    אפשר להכין ולקחת ? לא קריטי אם זה לא יהיה חמים?
    אפשר להכין במגש גדול במקום מנות אישיות?

    1. היי שני,
      לא נורא אם זה לא חמים.
      אפשר להכין בתבנית גדולה אבל צריך לקחת בחשבון שיהיה קשה להוציא את הקרמבל כיחידה אחת ולהעביר אותו לכלי אחר. רוב הסיכויים שהוא יתפרק.
      יום נפלא 🌷

  12. מתכון פשוט מעולה!! קצרתי מחמאות עליו פעם אחת ועכשיו הוא נכנס למשלוחי מנות שלנו, הבצק של הקראמבל מדוייק!

  13. קינוח מדהים! חיפשתי מתכון שכמות השומן בו לא גבוהה ובכל זאת יהיה בעל טעם עשיר, ובכן זהו המתכון!
    כשמזמינים בבתי קפה אכותיים קינוח תפוחים ובצק, כמות הבצק עולה על כמות התפוחים, וזה מעולה… עבור אוהבי הבצק. במתכון הזה היחסיות זהה וזה מופלא👏🏻👏🏻👏🏻
    מומלץ ביותר! תודה לך אפרת😃
    הערה קטנה: לפרורים הוספתי 100 גר׳ אגוזים ולא 40 גר׳

  14. הי אפרת, תודה על המתכונים המעולים, המוסברים בבהירות רבה!!!
    הכנתי עם קמח מלא 80% ויצא מצוין!

  15. היי אפרת,
    אפשר לוותר על תמצית וניל או שיש תחליף אחר בריא יחסית?
    תודה, ענת (בבקשה שלחי תגובה למייל)

    1. היי ענת,
      במקום תמצית וניל אפשר להשתמש בשקית סוכר וניל ולהפחית את כמות הסוכר ל-2 כפות. אם אין לך, את יכולה פשוט לוותר.
      שלחתי תשובה למייל.

  16. היי קודם כל תודה על כל המתכונים הנהדרים.
    עשיתי את המתכון הזה ובגלל שלא אוהבים אצלנו תפוחים אז הכנתי עם ג'לי שמתי בקערית את הקראמבל אפיתי ואחר כך שמתי את הג'לי יצא מושלםם אז ממש תודה רבה אני מאוד נהנת מהאתר המושלם הזה

  17. הי תודה על האתר המתכונים שלך תמיד יוצאים טעים , האם אפשר להכין את הקראמבל בתבניות אישיות של פאי (מנירוסטה)
    וכן אם אפשר לשים חלק מהבצק לתחתית תודה

    1. אם אלה תבניות אישיות שאפשר להגיש כמו שהן אז אפשר. אם זאת תבנית שקעים מחוברת אז קחי בחשבון שהם מתפרקים כשמנסים לחלץ אותם מהתבנית.

  18. היי, אני צריכה להגיש אותם בכלים חד פעמיים.. האם ניתן לאפות בתחתיות נייר חד פעמיות ולא בזכוכית או כלי עמיד חום?

    1. היי ענבל,
      אני ממליצה בתור התחלה לשלב בין קמח מלא לקמח לבן. אם יוצא מוצלח אפשר פעם הבאה לנסות להגדיל את כמות הקמח המלא.

  19. חג שמח, הכנתי את הקינוח לפי המתכון שפרסמת, רק שאני צריכה להגיש אותו מחר בצהריים. הכנתי תבניות שקעים עם התפוחים והפירורים, לאחסן בטמ' חדר או בקירור ומחר לחמם? את השמנת צמחית אוסיף מחר כשאני מגישה.

  20. היי אפרת.
    יש לי רק תבניות מאפינס מאלומיניום וזה קצת מוזנח להגיש את זה ככה,
    זה אפשרי אחרי האפיה להוציא את הקראמבל מהתבנית ושהוא ישאר שלם?
    ואם כן מה כדאי להוסיף כדי שזה יהיה יותר דביק?
    תודה המתכונים פשוט אלופים
    שנה מתוקה……………………………………………………………………….

    1. היי גיל,
      אני לא בטוחה שיהיה אפשר לחלץ את הקרמבל מבלי שהוא יתפרק. הבצק אמור להיות פירורי, לא בטוחה שכדאי להדביק.
      אפשר אולי לנסות להוציא בעדינות עם כף ולהעביר לכוס אחרת אבל זה לא יכול לעמוד יציב כמו מאפינס.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  21. היי,
    האם אפשר לאפות בתבנית אחת במקום בתבניות אישיות? האם זה משפיע על זמן האפיה? לחילופין אולי אפשר להשתמש בתבנית שקעים? (אין לי תבניות חסינות אש אישיות)

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שזה מתפרק בחיתוך. זמן האפיה עשוי להתארך ב5-10 דקות.
      תבנית שקעים פחות מתאימה מאחר ויהיה קשה לחלץ את זה מהתבנית (זה מתפרק). אם יש לך תבניות שקעים בודדות מקרטון או אלומיניום אז אפשר להכין בהן.
      שנה טובה 🙂

  22. היי, רציתי לשאול אם אני מכין את זה רק לאיש אחד, כלומר קינוח אישי, אז מהן הכמויות? תודה רבה

    1. היי יואב,
      כמויות ל1-2 מנות:
      תפוח קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
      כפית סוכר
      כפית סירופ מייפל או דבש
      רבע כפית שטוחה אבקת קינמון
      לקראמבל פירורים:
      רבע כוס קמח לבן
      כף סוכר
      10 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות
      כף שמן
      2 טיפות תמצית וניל
      כף מלאה אגוזים/שקדים טחונים

  23. שלום !
    האם אפשר לאפות/לבשל את הפירורים בנפרד ואת התפוחים בנפרד ואז לקראת הארוחה להרכיב בכוס?
    או שכל העניין זה שזה יאפה ביחד ?
    תודה רבה

    1. היי אסף,
      אפשר, למרות שנראה לי שיותר טעים כשזה נאפה ביחד.
      חג שמח 🙂

  24. היי!
    אין לי דבש או מייפל… יש משהו שניתן לשים במקום?
    בנוסף … איפה צריך לשים סוכר חום? ראיתי שרשום סוכר רגיל

    תודה!

    1. היי רותם,
      במקום כף מייפל/דבש אפשר לשים כף סוכר חום או לבן + כף מים.
      ונכון, צריך לשים סוכר רגיל, לא חום.
      חג שמח 🙂

  25. היי 🙂
    האם חייב להכין את הקינוח המהמם הזה סמוך להגשה או שניתן לחמם גם כמה שעות אחרי שהוא מוכן?

    1. היי שלי,
      מומלץ להכין באותו יום, אין בעיה גם כמה שעות לפני. אפשר לחמם קצת לפני ההגשה.
      שבוע נפלא 🙂

  26. היי
    באיזה קמח עליי להשתמש אם אני רוצה להפוך את המתכון לכשר לפסח?
    האם הכמות מתאימה לתבנית פיירקס בקוטר 26 או 24?

    1. היי נטלי,
      אולי קמח מצה אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת עד כמה זה יוצא מוצלח.
      עדיף להכין באישיות כי בתבנית אחת לא יהיה אפשר לחתוך והתערובת תתפרק. אם בכל זאת את רוצה אני חושבת שהכמות תתאים לתבנית 22.
      חג שמח 🙂

  27. תודה רבה על עצתך יצא מצוין!

    אגב, חלק אפיתי 35 דק' בלי שלבים וגם יצא מעולה.

    שוב תודה!

  28. תודה אפרת על הנכונות והתשובה!

    מאחר ומדובר בפרות לא מבושלים, אולי חייבים 40 דק'?

    כיצד אדע כמה קמח לשים? מה אני אמורה לראות כשזה מספיק?

    אם אני עושה באישיות, אז כמה זמן פחות?

    תודה, תודה ושוב תודה!

    1. אני ממליצה לאפות את הפירות בנפרד כ10 דקות ולאחר מכן לפזר מעל את פירורי הבצק ולהמשיך לאפות בסביבות 20-25 דקות, אם זה בכוסות אישיות. מומלץ רק לשמן את הכוסות לפני.
      לגבי כמות הקמח, כשאת מערבבת את הקמח עם יתר החומרים (סוכר חום ומרגרינה) אמורה להתקבל תערובת פירורית. את יכולה לראות את המרקם בתמונה המתחלפת בתחתית המתכון.
      בהצלחה 🙂

  29. אפרת, אני שוב רוצה להתייעץ אתך, אפשר?

    אני עושה מתכון די דומה ברעיון (ובתי רוצה דווקא את זה!).

    תערובת של קרנבריס, תפו"ע ואננס (לא מבושלים), מעליהם תערובת של: כוס קווקר, חצי כוס

    קמח, שלוש רבעי כוס סוכר חום ושליש מרגרינה.

    שאלתי: אפשר לוותר על הקווקר? יצא טוב באפיה של 40 דקות?

    תודה רבה לך!

    (זה בסדר כל הייעוץ הזה שלי?)

    1. את יכולה לוותר על הקוואקר אבל אני ממליצה להגדיל את כמות הקמח לכוס אחת לפחות.
      לגבי משך האפיה, כעקרון יש לאפות עד להזהבה יפה. זה יכול לקחת בממוצע 30 דקות אם את אופה בתבנית אחת גדולה. אם זה בדר"כ לוקח 40 דקות אז אין בעיה.
      וכמובן שאת מוזמנת להתייעץ איתי בכל שאלה 🙂

  30. יצא מעולה!!!
    חטיף תפוחי עץ
    מצרכים
    תפוח עץ ירוק
    אופן ההכנה
    לחתוך דק דק ולשים בתבנית לאפות שעה וחצי על חום-120 מעלות
    בתאבון!!!

  31. בוקר אור!

    חייבים את שלב המחבת או אפשר ישר לתנור?

    אפשר פרי אחר?

    האם יש תחליף לשקדים, ולא קואקר?

    תודה לך!

    1. היי דבי,
      לא כדאי לוותר על שלב המחבת כי זה גם נועד לריכוך הפרי וגם להוסיף לו טעמים.
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר גם עם אגס.
      במקום שקדים אפשר כל סוג אחר של אגוזים כמו אגוזי מלך או לוז או קשיו.
      יום נפלא 🙂

    2. אפשר גם אפשר לשים בתנור בשלב הראשון רק את התפוחים שטוחים בתבנית גדולה. ואפשר גם עם סילאן במקום סוכר ומייפל.

    1. היי שחף,
      אפשר להכין בלי האגוזים אבל אני חייבת להגיד שהאגוזים או השקדים משדרגים את זה 🙂

  32. היי! תודה רבה על כל המתכונים, עשיתי כבר כמה וכמה. בנוגע למתכון הספציפי הזה- האם אפשר להשתמש בתבניות מאפינס? והאם אפשר להשתמש בתבניות אלומיניום?
    תודה רבה על הכל!

    1. היי רות,
      אפשר להשתמש בתבניות מאפינס מקרטון קשיח או אלומיניום.
      יום נפלא 🙂

    2. אם אלה תבניות מאפינס בודדות אז בסדר אבל אם זאת תבנית גדולה עם כמה שקעים לא כדאי כי יהיה קשה להוציא את הקרמבל כיחידה אחת ולהעביר אותו לכלי אחר. רוב הסיכויים שהוא יתפרק. לכן עדיף להגיש בכוסות או בתבניות מאפינס אישיות.

    1. היי חני,
      כבר אפית את הקרמבל?
      אם עדיין לא הכנת אני ממליצה להכין יותר קרוב להגשה, לפחות ממחר כי מדובר בתפוחים וזה גבולי אם הם יהיו טובים עד אז.
      בכל מקרה, אני לא בטוחה אם כדאי להקפיא.

  33. מחפשת מנה אחרונה פרווה מרשימה (מאוד) לארוחה של 30 איש שניתן להכין לפני ולהקפיא. על מה את ממליצה?
    אשמח בכוסיות קטנות (לשם אפקט הרושם…)

    1. היי גליה,
      מצרפת רעיונות לקינוחים שאפשר להכין בכוסות אישיות ולהקפיא:
      קינוח ביסקוויטים אישי
      מוס שוקולד פרווה
      קצפת עם אגוזים
      גלידת קרם עוגיות ופצפוצי שוקולד (ניתן להכין גם בכוס)
      קינוח קרם גבינה ולוטוס (חלבי)
      קינוח שכבות קרם גבינה (חלבי)
      יש את הגליליות ממולאות שאמנם הן לא בכוסות אבל הן קוצרות מחמאות.
      *יש לינק למתכון עצמו בשם של המתכון.
      בהצלחה 🙂

  34. בוקר טוב, האם ניתן להכין את המתכון באישיות מנייר בטוסטר אובן?
    יש לי גם תבנית כסף עיגולים, אך כדי שייראה טוב מעדיפה בנייר.
    אפשרי?

    1. כן בתאל, אפשר להכין בתבניות אישיות מנייר (בתנאי שזה הנייר קרטון הקשיח ולא הדק והעדין כמו של המנג'טים).

  35. באמת מתכונים טובים. תודה רבה.
    כמה שאלות: אפשר להכין בתבניות אישיות מקרטון?
    ואפשר להכין ולהקפיא אותם?

  36. בחג הכנתי ארוחה שלמה ל25 איש לפי המתכונים שלך. יצא מעולה!! זכיתי לכל- כך הרבה מחמאות שלמחרת הכנתי שוב, הפעם לאורחים אחרים… הקרמבל מעולה. אני הגשתי אותו עם כדור גלידה קנויה.
    תודה תודה!!

    1. היי
      לא יצא לפני האפייה,ורק ובזמן האפייה במקרה נגעתי עם מזלג אז זה התחיל להתפורר ונהייה קראמבל….מוזר?

  37. שלום, שוב אגיד אחלה אתר!!!
    יש לי שאלות:
    1. איזה סוג תפוחים? חמוצים?
    2. אני רוצה לעשות בתבנית. איזה גודל?
    3. להכפיל את הכמויות?

    1. היי שלי,
      1.לא משנה סוג התפוחים.
      2. אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או עגולה 20. קחי בחשבון שאם מכינים בתבנית אחת קשה לחתוך את הקרמבל כי התערובת מתפרקת ולא יציבה. לכן מומלץ יותר להכין בכוסות אישיות.
      3. אפשר להכפיל את הכמויות ולהכין בתבנית גדולה יותר (עגולה 24 או מלבנית קטנה 30X20).

    1. אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.

    1. היי אלון,
      אפשר אבל אני ממליצה לערבב את הפירורים עם אגוזים או שקדים טחונים. אם אתה רוצה שזה ייצא טעים יותר תערבב גם עם חמאה ושמן ותאפה בתנור עד להזהבה קלה.
      חג שמח 🙂

  38. שלום אפרת.
    מה קורה?
    יש לי שאלה של מטומטמים, אבל אני אשמח אם תעני לי עליה.
    למה בעצם מיועד הקראמבל הזה?
    מנה אחרונה? פתיח?
    עוגה?
    פשטידה?
    אל תצחקי לי על השאלה, אני פשוט לא יודעת………

    1. היי דבורי,
      זה אמור להיות קינוח 🙂 זה בעצם תפוחים שמבשלים אותם קצת עם קינמון וסוכר שיהיו רכים ומתוקים ואז מעל שמים שכבה של פירורי בצק פריכים ואפויים.
      וזה בסדר גמור שאת שואלת אם את לא מכירה את זה.

    2. יופי, מצוין.
      תודה על התגובה, בכל אופן לא כ"כ ניראה לי שאני אכין כי אני ממש לא אוהבת פירות.
      כל הסוגים של הקינוחים והעוגות אם יש בהם אפרסקים, משמשים, תפוחים ועוד… אני לא נוגעת בהם.
      אולי אני אכין את זה רק למשפחה……לא לחשוב רק על עצמי………

    1. היי אושרית,
      אפשר להכין בתבנית אחת (עגולה 20-22) אבל צריך לקחת בחשבון שהתערובת לא יציבה ומתפרקת בחיתוך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר