מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינוח קרם גבינה ולוטוס

קינוח קרם גבינה ולוטוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 6, 2015
Last modified:ספטמבר 28, 2016

Summary:

קינוח אישי, מהיר ומפנק: קרם גבינה ולוטוס בגביעים אישיים

קינוח קרם גבינה ולוטוס

מצרכים (5-6 מנות אישיות):

12 עוגיות לוטוס מרוסקות לפירורים

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

חצי כוס חלב

3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

3 כפות גבינה לבנה

כף ממרח לוטוס

אופן הכנה:

-מקציפים בקערה שמנת מתוקה במשך כדקה (טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה). מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול.

הרכבת המנה: מניחים בתחתית כל כוס או גביע פירורי עוגיות. מעל מזליפים מתערובת קרם הגבינה (ניתן להשתמש בשקית זילוף או בשקית אוכל רגילה ולגזור את הפינה). מעל שמים שכבה נוספת של פירורי עוגיות ומעל שוב מזליפים מהקרם.

-מחממים במיקרוגל כף ממרח לוטוס עד שנעשה נוזלי (אין לחמם יותר מידי). מוצאים ומערבבים. בעזרת כפית מזליפים מעט מעל הקרם.

-עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כ-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

קינוח קרם גבינה ולוטוס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

109 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת ,
    הכנתי פעם שניה את הקינוח המושלם הזה!!!
    פעם ראשונה הכנתי אותו פרווה בכוסיות ופעם שניה הכנתי אותו חלבי אבל בתור עוגה !!!
    יצא מושלם וטעים ממש !!
    תודה רבה לך !!!

  2. האם אפשר להקפיא לאחר שהמנה מוכנה בכוסות עם הביסקווטים?
    לא מתייבש?
    צריכה את זה לשבת ומכינה בשישי

    1. אני ממליצה להכפיל כמויות ב-3 ולהשתמש בכוסות הגשה קטנות (בנפח 100 מ"ל).

  3. היי אפרת ותודה רבה לך על מתכונים מעולים!
    רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בקרם וניל של השף הלבן ? זו פעם ראשונה שראיתי אותו על המדפים ורציתי לדעת האם הוא פשוט שמנת מתוקה ואינסטנט וניל כבר מחובר?
    אם כן אז להוסיף אליו רק גבינה ?
    תודה מראש

    1. לא יצא לי להשתמש בזה אבל אני חושבת שכן. תקציפי את זה ואם לדעתך יש צורך לחזק את הטעם או לייצב את המרקם, תוסיפי 1-2 כפות אינסטנט וניל.

  4. אם אני רוצה להכין כבר ביום שישי (אני שומרת שבת ולא אוכל להשתמש במיקסר) האם אפשרי?

  5. הי אפרת,
    אני רוצה להכין את זה לשבועות, אבל מתלבטת עד כמה כדאי לשים ממרח לוטוס מעל,
    פוט אני לא משתמשת אף פעם בממרח (בגלל דיאטה) ולא יהיה לי מה לעשות עם קופסא שלימה.
    מצד שני רוצה שייצא טעים.
    מה את ממליצה?

    1. השתמשתי בכוסות בינוניות. הן בערך בנפח של כוס חד פעמית מפלסטיק. אם את משתמשת בהן אז תכפילי כמויות ב-3 אבל אם תקני את הכוסות הקטנות יותר מספיק להכפיל ב-2.

  6. תודה רבה על המענה:)
    מצרפת תמונה של הקינוח הפרווה , הקצפתי מיכל קצפת פרווה עם חצי כוס חלב סויה ופודינג וניל שלם וקצת סוכר וניל חצי חבילה.מחר אגיש לאורחים 😉

  7. שושי היקרה! הקינוח יצא מדהים וטעים!! קיבלתי מחמאות וכ"כ נהניתי להכין אותו בקלות😋
    תודה רבה אלופה!

  8. תודה רבה על המענה המהיר:)
    שאלה אחרונה לגבי הקינוח יש לי קרובי משפחה שגם עושים פרווה וכששאלתי אמרו לי להקציף שמנת עם חלב סויה ופודינג וניל ולשים במיקרו מיכל שלם של ממרח לוטוס וכשהוא לא חם להוסיף אותו לקרם בקיפול זה יהיה כמו מוס ורציתי לישאול אותך זה בטוח יהיה מתוק אולי יש לך רעיון כמה כפות ממרח לוטוס לשים לקרם או שעדיף רק לחמם את הממרח ולשים מעל לקצפת הוניל?
    שוב תודה רבה וחג שמח:)

    1. היי קרינה,
      אפשר להוסיף 2-3 כפות לקרם אבל לדעתי זה ייצא מאוד מתוק וגם יותר מידי טעם של לוטוס (בהנחה ואת משתמשת גם בביסקוויטים של לוטוס).

  9. היי אפרת,
    אם אני רוצה להכין את הקינוח פרווה איך ניתן להכין שיהיה טעים לאחר ארוחה בשרית?
    תודה רבה על המתכונים הנהדרים:)

    1. היי קרינה,
      לגרסת פרווה אפשר להשתמש בקצפת צמחית ולוותר על הגבינה. במקום חלב אפשר לשים חלב סויה.
      חג שמח 💜

    2. היי אפרת אשמח לעזרתך
      הכנתי את המתכון החלבי מדהים וטעים .
      צריכה להכין פרווה.
      רואה מתכונים שצריך מחמאה לפירורים האם יש צורך?
      ואם אכין את המתכון שלך ואשיים חלב סויה זה עדיף ממים שאני רואה ששמים ?
      ופשוט לוותר על הגבינה וכל השאר לשים.
      סליחה על כל השאלות יש לי גם קינוח אוראו פרווה שצריכה ולא יודעת איך להכין.

    3. היי לינוי,
      לגרסת פרווה אפשר להשתמש בקצפת צמחית ולוותר על הגבינה. במקום חלב אפשר לשים חלב סויה קר (עדיף על מים).
      אין צורך לשים מחמאה בפירורים.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי חיה,
      במקום לחמם את יכולה להוסיף לממרח 1-2 כפות מים או חלב ולערבב, עד שהממרח הופך לנוזלי.

    2. יצא מושלם! ממש תודה… פעם ראשונה בחיי שאני מכינה קינוח ואני שיא המתרגשת 😉

  10. היי, אני אוהבת מאד את המתכונים שלך.
    שאלה- כמה זמן צריך לחמם במיקרו את ממרח הלוטוס והאם לא צריך להוסיף לו משהו כדי שיהיה קצת יותר נוזלי (או פחות מוצק)?

    תודה ויום טוב

    1. היי מיכל,
      את ממרח הלוטוס יש לחמם ממש כמה שניות בודדות (5-7 שניות). הוא אמור להיות נוזלי גם בלי תוספת של נוזלים.
      יום מקסים

  11. אני לא מפסיקה לקבל מחמאות על הקינוחים שלך!! תודה על הכל!!
    טוב אז הפעם נשארה לי כמות נכבדת שת קרן שהקפאתי (מקווה שזה בסדר בכלל-זה בסדר?). העברתי למקרר ואני רוצה להכין קינוחי כוסות אבל נגמרו לי העוגיות לוטוס. אם אכין עם פתי בר שוקולד במקום זה יהיה בסדר? למעלה כן אשים ממרח לוטוס. מה אומרת על עניין ההקפאה והרעיון של הפתי בר?

    1. היי יפית,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      זה בסדר שהקפאת את הקרם.
      אין בעיה להכין עם פתי בר, זה ייצא טעים.
      שנה טובה!

    1. אפשר לשים כל ממרח מתוק אחר (כולל ממרח שוקולד רגיל) או שוקולד מומס עם כף שמן.

  12. הי, נשמע מתכון מעולה, האם אפשר להשתמש גם בביסקוויטים רגילים? (ועדיין לשים ממרח לוטוס למעלה) במידה וכן- האם להוסיף חמאה או משהו אחר שיהיה רטוב?

    1. כן, אפשר להשתמש גם בביסקוויטים רגילים. לפורר אותם ולערבב עם כ-50 גרם חמאה מומסת.
      חג שמח 🙂

    1. אין צורך להמתיק מאחר ויש סוכר באינסטנט פודינג וניל.
      שבת שלום 🙂

  13. תודה רבה על המתכונים הנהדרים. נהנית מהם כל פעם מחדש. רציתי לשאול לגבי המתכון הנוכחי:
    1. אם רוצים להכפיל כמויות- צריך להכפיל את כל החומרים?
    2. לגבי העוגיות השבורות- האם צריך להוסיף להן חמאה מומסת או מספיק כך להשים אותם בכוסות?
    3.האם צריך כוס חלב או מספיק חצי?
    4. אפשר להשתמש במזרק כדי לזלף?
    תודה רבה

    1. היי שלומית,
      1. כן, להכפיל ב-2 את כל החומרים.
      2. לא חובה להוסיף לפירורי העוגיות חמאה מומסת.
      3. אם את מכפילה כמויות עדיין אפשר לשים חצי כוס חלב.
      4. עדיף להשתמש בשקית זילוף. אם המזרק הוא בעל פיה רחבה אז אין בעיה.

  14. היי, תודה רבה על מתכונים מדהימים וקלים!
    האם אפשר להקפיא, ולהגיש קפוא? שיהיה סוג של גלידה..
    האם הפירורים אינם יבשים בלי תוספת של חמאה?
    אני מעדיפה להכין בלי, רק רוצה לוודא שלא יצא יבש.

    1. היי נועה,
      אפשר להקפיא. אני ממליצה להעביר למקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה כדי שלא יהיה לגמרי קפוא (אחרת זה יהיה קשה מידי).
      הפירורים מתרככים מעט בגלל הקרם אבל הם עדיין טעימים ולא יבשים. לדעתי החמאה תהיה מיותרת.
      בהצלחה 🙂

    1. את יכולה לא לכסות אבל יכול להיות שהקצפת מעט תתייבש בחלק העליון לאחר זמן מה.
      אם זה בגלל שהניילון עלול לפגוע בקצפת אפשר לאחסן בקופסה עמוקה סגורה.

    1. היי אנה,
      לא חייב ניילון נצמד. אפשר לעטוף בכל דרך אחרת או לשמור בקופסה אטומה. העיקר שזה יהיה מכוסה.
      חג שמח 🙂

    2. היי אנה,
      בדר"כ לא ממלאים את הכוס עד הסוף ואז אין בעיה לכסות את החלק העליון בניילון נצמד מבלי לפגוע בקצפת.
      אם מילאת עד הסוף אז אני ממליצה לשים בקופסה שהיא גבוהה יותר מהכוס ולכסות.

  15. אין לי מילים להודות לך על המתכונים המושלמים והזריזות שאת עונה.
    קניתי בטעות ממרח לוטוס קראנץ', יש בו חתיכות קטנות של לוטוס. האם זה בסדר? יימס במיקרו?

  16. היי
    האם אפשר במקום חלב סויה להשתמש בחלב קוקוס לפרווה?
    כיצד זה ישפיע על הטעם?
    אני נורא מפחדת מכל עניין הפרווה והטעם של חלב סויה\קוקוס

    1. היי יפית,
      אפשר להשתמש בחלב קוקוס. אם את אוהבת טעם של קוקוס זה דווקא מאוד טעים.
      אם את רוצה טעם נייטרלי יותר כדאי להשתמש בחלב סויה (לא עמיד אלא חלב קר – נמצא במקררים ליד החלב הרגיל).
      שבת שלום 🙂

    1. היי עילית,
      לפרווה יש להשתמש בקצפת צמחית/ריץ ולוותר על הגבינה. במקום חלב רגיל אפשר לשים חלב סויה (עדיף מאלה שבמקררים ולא חלב עמיד).
      שבת שלום 🙂

    1. היי קטי,
      שימי רבע כוס מים קרים (חשוב שיהיו קרים).
      בהצלחה 🙂

  17. שלום רב, האם את הקינוח עוגיות לוטוס, אני יכולה לעשות עם קצפת של פוליבה? (צמחית) האם עדיין צריך לשים אינסטנט פודינג וניל? ואם יש לך מושג… אני אמורה לדלל את הקצת עם חלב או מים ואני לא זוכרת את הכמות.

    תודה רבה ופורים שמח 🙂

    1. היי שלי,
      לא יצא לי להשתמש בקצפת הזאת. אין הוראות על האריזה?

  18. תהיתי…אני צריכה להכין היום לעוד מספר ימים. האם ניתן להקפיא? משהו ניסה להקפיא ויש לו תובנות??
    תודה ושבת שלום

    1. כן עדי, את יכולה לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. באותו יום תעבירי למקרר.
      שבת שלום 🙂

  19. הי,
    תודה על מתכונים נהדרים 🙂
    אני רוצה להכין 20 כוסות בינוניות,מה הכמויות שעלי לשים?
    תודה רבה מראש ויום נפלא!

    1. היי שירן,
      אם אלה כוסות בינוניות אני מניחה שתצטרכי להכפיל כמויות ב-4.
      לדעתי כדאי שקודם תכפילי ב-2 כדי לבדוק כמה זה יוצא בהתאם לגודל הכוסות שיש לך ואז תדעי אם להכין כמות אחת או כמות כפולה נוספת.
      בהצלחה 😉

    1. היי שר,
      אפשר להכין בלי ממרח לוטוס בכלל ואפשר לשים במקום שוקולד מגורד או כל ממרח מתוק אחר שיש לך (שוקולד, נוטלה, ריבת חלב וכו').
      יום נפלא 🙂

  20. הכנתי ויצא מדהים!! גם טעים וגם מרשים!! כל המתכונים כאן קלים וטעימים! מינימום עבודה ומקסימום תוצאה!
    כיון שהיו לי רק חצי מהכמות של הלוטוס נשאר לי חצי מהכמות של הקרם. מה את מציעה לעשות בקרם שנותר?
    (אין לי כרגע פתי בר בבית)

    1. היי טלי,
      שמחה שיצא טעים!
      משאריות הקרם את יכולה להכין קינוח עם פירות- לשים את הקרם בכוסות הגשה, לחתוך פירות לקוביות קטנות ולפזר מעל (את הפירות כדאי לחתוך ולשים סמוך להגשה כדי שלא ישחירו)- משהו דומה למתכון הזה –קינוח קצפת ותפוחים.
      אם יש לך אגוזים, את יכולה להכין את הקינוח הזה- קצפת עם אגוזים.
      אם יש לך קורנפלקס את יכולה למעוך אותו לפירורים דקים, לערבב עם ממרח שוקולד לתערובת אחידה ולשטח תחתית בכוס הגשה ומעל לשים את הקצפת- משהו דומה לזה רק שזה יהיה בכוסות הגשה ובלי הגבינה- אצבעות נוטלה וגבינה.
      אם יש לך שוקולד צ'יפס את יכולה לערבב עם הקרם ולהקפיא. זה יוצא כמו גלידה.
      בהצלחה ושבת שלום!

    2. תודה על התשובה המהירה והסבלנות האינסופית שיש לך!!
      עכשיו רק עשית לי חשק להכין עוד קרם .. כי אני כבר לא יודעת במה לבחור 🙂
      תודה ענקית ושבת שלום!

    1. היי חן,
      גרסה פרווה: לוותר על הגבינה, במקום שמנת מתוקה- להשתמש בקצפת צמחית, במקום חלב רגיל- להשתמש בשליש כוס חלב קוקוס או סויה.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  21. היי שאלה לי אלייך
    כאשר אני מקציפה את השמנת מה זה אומר להגיע להתייצבות?שהמרקם לא יהיה נוזלי?

    1. היי בר,
      ככל שמקציפים את השמנת המרקם שלה מסמיך ונהיה קשה יותר. כשהקצפת הופכת להיות קשה ויציבה היא מוכנה. יציבה הכוונה שאם תטי את הקערה מעט הצידה, הקצפת תשאר במקומה ולא תנזל. אם היא נוזלת, יש להמשיך להקציף. טיפ להקצפה מוצלחת: להכניס את השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה (לא יותר – שהשמנת לא תקפא).
      בהצלחה ושנה טובה 🙂

    1. היי רוי,
      ממרח לוטוס ניתן למצוא בכל סופר, במדף של הממרחים. לעיתים זה גם ליד מדפי האפיה.
      שבת שלום 🙂

  22. מרגישים את החמיצות של הגבינה? אני אני עושה לאנשים שלא כזה אוהבים קינוחים /עוגות עם גבינה

    1. היי שני,
      לטעמי החמיצות של הגבינה לא מורגשת אבל אם את מכינה לאנשים שלא אוהבים גבינה את יכולה לוותר על הגבינה ולהכין בלי או לפחות להוסיף את הגבינה בהדרגה ולטעום (תתחילי בכף אחת של גבינה, תטעמי ותוסיפי עוד לפי הצורך).
      חג שמח 🙂

  23. הכנתי ויצא פצצה!!!! גם טעים וגם קינוח מהמם ומפתה! 🙂

    אין על האתר שלכם!!!!! כל מה שאני מכינה מהמתכונימ יוצא מושלם!

  24. היי,

    במידה ולא יצא לי קצפת יציבה, אלא קצת מימית, כי כנראה הוספתי קצת יותר מידי חלב.
    יש איך לפתור את זה?

    1. היי ולריה,
      תכניסי את הקצפת ל10 דקות למקפיא ותנסי להמשיך להקציף אותה במשך כמה דקות.
      אם לא הצלחת אז השאלה היא מה המרקם שלה. אם היא ממש מימית אז עדיף שתכיני מחדש. אם היא רק רכה אז תשמרי אותה במקרר להתייצבות לפחות כשעתיים ואז תטעמי אותה. אם היא בסדר תכיני ממנה את הקינוח.
      בהצלחה 😉

  25. אתר מהמם ומתכונים מעולים.
    אני בדרך לנסות את הקינוח. השאלה שלי ؛איך אפשר להדפיס המתכונים מהמחשב?

    1. תודה אמונה!
      יש לך 2 אפשרויות הדפסה- אחת מעל כל מתכון בצד שמאל (מצד שמאל ל"הוסף מתכון למחברת מתכונים") והשני בתחתית כל מתכון (מעל "מתכונים מומלצים נוספים").
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר