מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף בדבש ושום

חזה עוף בדבש ושוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 23, 2018
Last modified:אוקטובר 23, 2018

Summary:

קוביות חזה עוף בדבש ושום עם טמפורה עדינה. מומלץ להגיש על אורז לבן או פירה תפו"א

חזה עוף בדבש ושום

מצרכים (כ-3 מנות):

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

2 כפות קורנפלור או קמח רגיל

רוטב דבש ושום: 4 כפות דבש, 4-5 שיני שום כתושות, כפית רוטב סויה, חצי כוס מים (120 מ"ל), שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

כפית שומשום

1-2 כפות בצל ירוק קצוץ דק

אופן הכנה:

-מקמחים את קוביות חזה העוף בקורנפלור או קמח. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (אין צורך שמבפנים העוף יהיה מבושל לגמרי).

-באותה מחבת, מחממים כפית שמן ומוסיפים דבש, שום, רוטב סויה ומים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומחממים 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מעט מסמיכה (בשלב זה אפשר לטעום בזהירות ולשפר מליחות לפי הטעם).

-מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהעוף מתקרמל ומזהיב. מפזרים שומשום ובצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.

הערה: רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

76 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, מאוד מפתה לנסות את המתכון.
    מה לדעתך אפשר להוסיף במקום השומשום ושיוסיף לטקסטורה כאילו היה?

    1. זה נראה טוב גם בלי השומשום.
      מומלץ לפזר מעל בצל ירוק, זה מוסיף לטעם ולמראה.

    1. היי עדי,
      חיממת את הרוטב במחבת במשך כ-2 דקות על אש גבוהה ורק אז הוספת את העוף?

    2. כעקרון לאחר מכן יש להוסיף את העוף ולערבב עד שהוא מתקרמל ומזהיב.
      באיזה מחבת השתמשת? אולי זה קשור.

  2. אפרת יקרה!
    כמו תמיד, גם המתכון הזה יצא מושלם. מהיר, טעים ומוצלח.
    הכפלתי כמויות- ולא נשאר
    תודה לך

  3. לצערי, המתכון לא היה הצלחה גדולה. דווקא בד"כ הכל מצליח מהאתר שלך. נמשיך לנסות…תודה בכל אופן

  4. רציתי לשאול לבבי המתכון הזה והמתכון של החזה עוף ברוטב תפוזים האם הם מתאים לשבת כלומר אני שמה בתבנית פיירקס עם מכסה ומחממת על הפלטה האם זה יפגום במרקם הציפוי קורנפלור או אפשרי? תודה

    1. היי פנינה,
      במקום דבש אפשר לשים מייפל. במקום כפית רוטב סויה תשימי כפית טריאקי.

    1. אפשר אבל יותר מוצלח להכין במחבת אם יש לך אפשרות.
      אם אתה אופה אז יש לחמם תנור מראש ל220 מעלות. לתבל את חזה העוף ברוטב (אין צורך בקורנפלור אם לא מטגנים) ולאפות 10 דקות מכל צד.

  5. ב"ה

    היי…
    מבקרת הרבה באתר המקסים שלך !

    יש לי שאלה: סילאן יהיה טוב ? אין לי דבש….
    ועוד שאלה: האם צריך קודם לקלות את השומשום?

    תודה !!

    1. כן, אפשר להכין עם סילאן.
      לא חובה לקלות את השומשום.
      שבת שלום 🙂

  6. וואהו וואהו וואהו!
    החזה עוף הכי טעים שאכלנו!!!
    טעים טעים ומחכים להזדמנות הקרובה להכין שוב!
    תודה על כל המתכונים.

  7. אפרת היקרה!
    תודה ענקית לך על המתכונים המדהימים שלך🙏
    פשוט וקל וכל מתכון יוצא wowwwwwww!!!
    תודה רבה❤️

  8. היי רוצה להכין את המתכון לארוחת שבת בכמות יותר גדולה. המחבת הגדולה היחידה שיש לי זה ווק. אז שואלת אם ווק זה בסדר או שעדיף במחבת רגילה בשני סבבים (מבחינת חסכון זמן מעדיפה ווק אבל אם זה יהרוס אעשה שני סבבים)

    1. עדיף מחבת ישרה (בעיקר לטיגון העוף בהתחלה) אבל אם אין לך מחבת כזו גדולה אפשר להכין עם ווק.

  9. תודה על המתכון מתכננת להכין עם פירה
    איך אני יודעת שהעוף מוכן? מה צריך לבדוק
    מחבת יציקה זה בסדדר?

  10. משתמשת ב750 גרם חזה עוף במקום 500 שזה פי 1.5, אז להכפיל את כל שאר הרכיבים פי 1.5?
    ניתן להשתמש בשום כתוש קנוי?
    באיזה מים להשתמש, רותחים או מהברז?

    1. כן להכפיל את יתר החומרים בהתאם.
      אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי.
      מים מהברז.

  11. היי אפרת אין על המתכונים שלך!!! מתכון מ-ו-ש-ל-ם!!! יוצא רך עסיסי וטעם מדהים! קלי קלות וכ"כ מוצלח!
    האם ניתן להכין בדרך זו עוף בשומשום מתכון אמריקאי עם רוטב אדום? והאם יש לך מתכון כזה? תודה תודה!

    1. היי מיכל,
      עדיף להשתמש בשום כתוש אבל אם אין לך אפשר לשים כחצי כפית שום גבישי.

  12. היי,
    האם חייבים קורנפלור/קמח? במידה ואפשר בלי זה, האם צריך לעשות את כל שאר ההוראות כמו שרשמת או שצריך לשנות משהו בהכנה?

  13. רך וטעים!!!!!
    הכנתי עם סילאן במקום הדבש והסויה. גם לא הוספתי בצל ירוק. אך עדיין יצא מעדן.
    מכינה הרבה חזה עוף. אך זה מתכון מנצח!!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר