מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת בננות

עוגת בננותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 12, 2014
Last modified:יוני 12, 2014

Summary:

עוגת בננות בחושה מעולה וגם פרווה- ניצול מצוין של שאריות בננות שהשחירו.

עוגת בננות

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס שמן קנולה

1/3 כוס מיץ תפוזים

2 בננות בשלות מאוד מעוכות

כפית תמצית וניל

1 כוס קמח תופח

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מעורבבים עם כפית קמח

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת כף או מיקסר ידני) לפי הסדר בו רשומים.

-יוצקים לתבנית איגליש קייק ואופים במשך כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

הערה: ניתן להוסיף 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (מעורבב עם כף קמח) בנוסף או במקום אגוזי הפקאן.

*בקיץ ובימים חמים מומלץ לשמור את העוגה במקרר כשהיא עטופה בניילון נצמד.

 עוגת בננות בחושה, מתכון לעוגת בננות, עוגת בננות פרווה, עוגת בננה בחושה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


412 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי ויצא טעים מאוד. רק שהיא נורא התפוררה יכל להיות שזה בגלל שהוספתי בטעות קצת יותר מדי שמן?

    1. היי הודיה,
      העוגה הזאת אכן מעט מתפוררת. הוספת ביצה נוספת יכולה לעזור פעם הבאה.
      יום נפלא 🙂

  2. העוגה יצאה אליפות.
    גם אני המרתי את התפוזים בקלמנטינות (זה מה שהיה לי בבית) ואת האגוזי פקאן במלך.
    אפילו לא הייתי צריכה להוציא את המעבד מזון- הכל בבלנדר- 10 דקות כמו שהבטחת.
    טעם משגע. את מדהימה המשיכי להעשיר אותנו במתכונים קצרי הזמן שלך 💗

    1. במקום מיץ תפוזים אפשר לסחוט כף מיץ לימון לכוס, להשלים מים עד שליש כוס ולהמתיק עם כפית סוכר.

    1. היי יערית,
      ממליצה בתור התחלה להמיר רק מחצית מכמות הסוכר. אם יוצא מוצלח, אפשר בפעם הבאה להגדיל את כמות הסילאן.

    1. היי שירן, שבוע טוב
      כמויות ל3/4 אינגליש קייק (זה אמור להספיק ל5-6 מאפינס, תלוי בגודל שלהם)
      1 ביצה קטנה
      1/3 כוס סוכר
      1/4 כוס שמן קנולה
      1/4 כוס מיץ תפוזים
      בננה וחצי בשלות מאוד מעוכות
      3/4 כפית תמצית וניל
      3/4 כוס קמח תופח
      1/3 כפית אבקת סודה לשתיה
      1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מעורבבים עם כפית קמח

  3. היי!
    יצא מושלם! הכנתי עם מיץ קלמנטינות והוספתי פצפוצי שוקולד חלב ולבן.
    תודה על מתכון מהיר ומעולה.

  4. הי
    הכנתי את העוגה אתמול והבאתי את אותה לחברה. קיבלתי תגובות נהדרות מכל המשפחה.
    הכנה מהירה עם חומרים שיש בכל בית
    תודה ושבת שלום.
    שרה

  5. אני חייבת לציין לשבח כל מתכון שלך הוא טעים בטרוףףףףף!!!!!!!!מאוהבת במתכון של החלה לשבת שלך!!בעוגת מייפל ועכשיו בדרכי להכין את העוגת בננות אין לי ספק שיצא טעים תודה לך על כל המתכונים הללו. המשיכי לעדכן אותנו במטעמייך. תודה

    IMG_6332

      1. בטעות העלתי את התמונה של החלות לכאן….אבל לא נורא העיקר שהבנת למה התכוונתי,תודה לך ודרך אגב העוגת בננות יצאה טובה אך לא היה לי סודה לשתייה ויכול להיות שזה לא עשה אותה אוורירית??להבא אני אוסיף…

        1. נכון, הסודה לשתיה מוסיפה אווריריות לעוגה. גם חשוב להקפיד לא לערבב יותר מידי לאחר שמוספים את הקמח.
          יום נפלא 🙂

  6. היי אפרת.. אתר שהוא נכס! תןדה רבה! רציתי לשאות אם יתאים כאן לפזר סירופ מייפל בסיום האפייה ?

  7. הייי, עשיתי בעבר את העוגה והיא יוצאת מעולה! כך גם המתכונים האחרים.

    יש לי רק בננה אחת….וממש בא לי על העוגה
    רציתי לדעת האם אפשר להכין את העוגה בכל זאת? אפילו כמאפינס? ואם כן מה הכמויות בהתאם? או איזה פרי ניתן לשלב עם הבננה האחת שיש לי? תודה

    1. היי מורן,
      אפשר להכין את העוגה רק עם בננה אחת או לשלב בננה עם חצי תפוח עץ קלוף מגורד.
      שבת שלום 🙂

    1. היי יידה,
      הכמות מספיקה לתבנית אינגליש אחת. ל-2 תבניות יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      שבת שלום 🙂

  8. תודה רבה על המתכון המעולה.

    בפעם השניה שהכנתי שמתי קמח רגיל ובלי אבקת אפיה. פשוט שכחתי והעוגה יצאה ממש מעולה…. אז למי שאין בדיוק את אפיה בבית- זה עדין עובד!

  9. העוגה פשוט מעולה! הכנתי
    אותה עם חלב שקדים במקום מיץ תפוזים ובנוסף לאגוזים שמתי גם פצפוצי שוקולד חלב. טרפו אותה בכמה דקות…
    תודה על מתכונים קלים ומשובחים.

  10. בדרך כלל אני לא נוהגת להגיב אך השתמשתי מספר פעמים לא קטן במתכונים המדהימים שלך והיום הכנתי את עוגת הבננות והיא יצאה סוףף שתהיה שבת שלום לכולם

  11. היי
    אתר מעולה 🙂
    רוצה להכין את העוגה כמנות אישיות ובאמצע לשים כמה שוקולד צי'פס..נשמע מתאים?
    זה טוב לחימום על הפלטה בשבת?כדי שהשוקולד יימס בפנים.

  12. יצא מעולה! טעים, קל ואוורירי. במקום שמן קנולה שמתי שמן קוקוס – יותר בריא ויותר טעים.

  13. היי אפרת, מה שלומך?
    הרבה זמן שלא הגבתי, אבל ביקרתי באתר כמעט כל יום.
    אני חייבת לך כבר המון תודות, אז תודה רבה ומרובה על הכל!

    אפיתי את עוגת הבננה וזה יצא מדהים!!! רך וטעים אבל לא מתפרק, עוגה מושלמת בצי'ק!

    רציתי לדעת עם אפשר להחליף את הבננות בעוד סוגי פירות שהבשילו, כמו אפרסקים.

    תודה מראש על תגובתך
    יום טוב
    שרה

      1. היי שרה,
        שמחה שאת נהנית מהאתר.
        לגבי שימוש באפרסקים או בפירות אחרים, לא ניסיתי אבל אני חושבת ששווה לנסות.
        יום מקסים 🙂

    1. היי שירן,
      על כל כוס קמח תופח יש לשים כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה.
      לתבנית בינונית בגודל 21X31 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2, זאת אומרת לשים 2 כוסות קמח + 2 כפיות מלאות אבקת אפיה. יש לערבב את הקמח קודם בנפרד עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.

  14. היי, האם אפשר לשים ציפוי שוקולד? אם כן אשמח למתכון עם כמויות מתאימות לציפוי

  15. לפסח – שיניתי את הקמח התופח בקמח מצה + כף אבקת אפייה כשרה + כף קמח תפו״א.
    הוספתי עוד בננה קטנה
    החלפתי את הסוכר בסוכר חום
    ויצא מ-ו-ש-ל-ם!!!!!
    תודה תודה תודה

  16. שלום,
    העוגה יצאה רכה ,אוורירית,וטעימה מאוד.
    תודה רבה על המתכונים השונים באתר.

    מאיר.

  17. אפיתי עכשיו ויצא מעולה.
    מתכון שני הסופ"ש שאני מכין מהאתר הזה, וכרגיל יצא פצצה.
    כמה פשוט, ככה טעים.
    שיהיה שבוע טוב.

  18. היי

    רציתי לדעת אם אני משתמשת בתחליף סוכר כמה אני צריכה לשים?
    ואם אפשר בבקשה כמויות מדויקות לתבנית 24.

    תודה ושבת שלום (:

    1. היי מעיין,
      כמויות לתבנית 24:
      2 ביצים
      כוס סוכר
      2/3 כוס שמן קנולה
      2/3 כוס מיץ תפוזים
      4 בננות בשלות מאוד מעוכות
      כפית וחצי תמצית וניל
      2 כוסות קמח תופח
      כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
      כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מעורבבים עם כפית קמח
      *לגבי תחליף סוכר, זה תלוי במה את משתמשת ומה רשום על האריזה. אם זאת אבקת "כמו סוכר" זה אותו מינון, כלומר בסביבות כוס. אם זה תחליף אחר ראי מה רשום על האריזה, בדר"כ זה לפי כפיות. שימי כמות שמתאימה לכ 15-20 כפיות (לתבנית 24).
      שבת שלום 🙂

  19. היי אפרת,
    האם ניתן להקפיא את העוגה ולהפשיר במידת הצורך? זה יישאר טעים לדעתך? (אני בד"כ מקפיאה עוגות, אני שואלת בגלל הבננות)

    1. אני מניחה שאפשר. לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים עוגות בננה.
      חשוב רק לעטוף היטב בניילון נצמד.

        1. אני פשוט הורדתי את הביצה והוספתי חצי כפית אבקת סודה
          לבננה עצמה יש אפקט כמו לביצה- מקשר בין המצרכים
          אגב לא היה לי תפוזים אז הוספתי באותה כמות חלב סויה ויצא מצויין .

    1. כן אנה. אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31. זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-55 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).

  20. הי ! תודה על כל המתכונים הנהדרים!
    שאלה- אני רוצה לשלב בין המתכון לעוגת בננה לבין מתכון לעוגת בננה וקוקוס. אני רוצה להשתמש כמובן בבננות + קוקוס+ מיץ תפוזים. רוב המרכיבים אותו הדבר בשני המתכונים אבל יש כמה שלא- אז כמה בננות צריך? 2 או 1 1/2? והאם להוסיף תמצית וניל? והאם כל העוגה תכנס רק בתבנית 1 של אינגליש קייק?
    תודה רבה!!!

    1. היי ענהאל,
      את יכולה להכין לפני המתכון של עוגת בננות וקוקוס ובמקום מים + לימון שימי שליש כוס מיץ תפוזים. אם את רוצה להוסיף חצי כוס אגוזים את יכולה להוסיף לבלילה בסוף.
      אפשר להוסיף חצי כפית תמצית וניל אבל לא חובה.

  21. היי,
    האם ניתן לאפות כמאפינס?
    שאלה נוספת, האם ניתן להקטין את כמות השמן מבלי לפגוע במרקם?
    תודה תודה תודה!

    1. היי קרן,
      אפשר לאפות כמאפינס. זמן האפיה עשוי להתקצר ל20-25 דקות.
      השמן מעניק עסיסיות לעוגה. ככל ששמים פחות, המרקם יהיה פחות עסיסי. אני מניחה שאפשר להפחית את הכמות לרבע כוס שמן אבל לא מומלץ פחות מזה.
      יום נפלא 🙂

      1. חזרתי לעדכן, יצא טעים!
        אכן זמן האפייה התקצר ל20 דקות.
        שמתי רבע כוס שמן, כנראה שעם קצת יותר שמן זה היה יוצא יותר עסיסי 😀

  22. תודה על המתכונים הקלילים והטעימים שלך! קריטי האגוזים? נגמרו לי, אפשר להחליף בשקדים או בדבר אחר??

  23. אפשר להכין בלי גלוטן? (לערבב במקום כמות הקמחים שכתוב קצת קמח מכל מיני סוגים תירס טפיוקה אורז חומוס תפוא וכו)

    1. היי רונית,
      במקום כוס קמח תופח אפשר לשים 3/4 כוס קמח ללא גלוטן (קונדיטור) + 1/4 כוס קמח אורז + כפית מלאה אבקת אפיה.

  24. עוגה מעולה!!!
    הכנתי אותה עם קמח רגיל בתוספת אבקת אפייה, החלפתי את רוב הסוכר בסוכר חום, ללא תוספת האגוזים או השוקולד ופשוט 'זרקתי' לתנור ב- 170 מעלות. העוגה יצאה גבוהה מאוד, יפה וטעימה (נגמרה תוך חצי יום).
    דרך אגב, גם המתכון לעוגיות בננה פשוט נהדר, עוגיות די כבדות (שזה ממש טוב) ואם קוצצים פנימה שוקולד מריר… פשוט חלום (ארוחת בוקר מושלמת!!!)

  25. היי, ראשית כל תודה על המתכון 🙂
    רציתי לשאול, למה צריך לערבב קודם את האגוזים עם הקמח? גם ככה הכול מתערבב ובבלילה יש קמח.. ושאלה נוספת..האם קריטי הסודה לשתייה? בדיוק חסר לי..
    תודה מראש

    1. היי מור,
      כדאי לערבב את האגוזים קודם עם הקמח כדי למנוע או לפחות להפחית את שקיעתם לתחתית במהלך האפיה.
      אם אין לך אבקת סודה לשתיה תוסיפי כרבע כפית אבקת אפיה.

      1. תודה רבה העוגה יצאה מעולה 🙂 (פעם ראשונה שבאמת האגוזים לא שקעו לי לתחתית)
        אין ספק שאמשיך לנסות מתכונים נוספים מהאתר

  26. הכנתי את העוגה עם חצי קמח מלא, ורק 5 כפות סוכר (למרות שבהחלט אפשר להוריד את הכמות) יצאה נמוכה (איך אפשר להוסיף לה קצת גובה?) אבל ממש טעימה, תודה על המתכון

    1. היי מיה,
      אפית בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
      השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל שהוספת לו כפית אבקת אפיה?

  27. הכנתי את העוגה בפעם השלישית והיא פשוט מעולה! מתחסלת תוך יום במיוחד בימים הקרים ליד קפה או תה חם, מושלמת!
    החלפתי בפעם האחרונה במקום מיץ תפוזים בחלב ויצאה נימוחה, מוצלח יותר עם חלב לפי דעתי
    בכל מקרה מתכון מעולה תודה 🙂

    1. היי תכלת,
      את יכולה להכין שליש כוס לימונדה – לסחוט כף מיץ לימון לכוס, להשלים מים עד שליש כוס ולהמתיק עם כפית סוכר.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שירן,
      אפשר להכין עוגיות בננה, עוגיות שוקולד ובננה. מבחינת עוגות אפשר להכין את העוגה הזאת, עוגת בננות ושוקולד, עוגת שוקולד בננה ועוגת בננות וקוקוס. כולן טעימות (לחיצה על שם המתכון תעביר אותך למתכון).
      רשמי לי איזה עוגה בחרת ואעזור לך לחשב את הכמויות לגודל התבנית.

        1. כמויות לעוגת שיש שוקולד בננה (3/4 אינגליש קייק):
          ביצה קטנה
          שליש כוס סוכר
          רבע כוס שמן + כף נוספת
          רבע כוס מים חמים
          שליש כפית תמצית וניל
          בננה קטנה בשלה מאוד מעוכה במזלג (או 3/4 בננה גדולה)
          3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח לבן+ 3/4 כפית אבקת אפיה)
          שליש כפית אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)
          1 כף שטוחה אבקת קקאו
          2 כפות גדושות שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר קצוץ

  28. הכנתי עכשיו את העוגה, הלכתי על התוספת של השוקולד ציפס. הכנתי בטוסטר אובן (170 מעלות 10 דקות, 160 מעלות 20 דקות ו-150 מעלות עוד 20 דקות במקום 10 כי לא הייתי בטוחה אם מוכנה כי הכנתי בטוסטר אובן) היא טיפה יצאה למעלה שרופה, אבל כמה טעים!!! העוגה הכי טובה שהכנתי אי פעם והכל בזכותך!!! תודה רבה על המתכונים, את אלופה 🙂

  29. היי חג שמח
    הכנתי כמות כפולה והכנסתי לתבנית עגולה,
    לצערי לא יכלתי להכניס מיד לתנור והבלילה מחכה בקירור כשעה
    כמה זמן כדאי שתהיה בתנור ? האם כרגיל 35 דקות? והאם ב 170 מעלות או בטורבו ?

    אני חוששת ומתבאסת שלא תתפח לי

    1. היי ליטל,
      חממי את התנור מראש ל170 מעלות וכשהתנור חם מאוד תכניסי את העוגה בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון) במשך 35-40 דקות.
      מקווה שהעוגה תתפח.
      בהצלחה 🙂

  30. היי עוד לא יצא לי להגיב כאן. האתר הזה פשוט נכס!מתכונים מושלמים וקלים שבאמת לוקחים 10 דקות! אל תפסיקו!!! ניצלתי את הבננות הרכות שנשארו לי ועכשיו העוגה בתנור וכבר יש ריח מדהים בכל הבית! תודה רבה אלופה!

    1. היי קריסטינה,
      את יכולה לשים אגוזי מלך קצוצים דק.
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20. אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית 24. אני חושבת שבתבנית בקוטר 28 הכמיות יהיו גדולות מידי ותהיה הרגשה כאילו העוגה לא לגמרי אפויה במרכז (בגלל הבננות). מה הגובה של התבנית?

      1. היי.
        סורי ,בטעות כתבתי 28, זה 20!!! אבל זה כבר לא משנה!
        העוגה, סוף הדרך!!! הוספתי שוקולד צ׳יפס, השתמשתי בשמן זית.
        טעים מאוד!!! תודה! תודה ! תודה!

  31. הי אפרת רוצה להכין מחר אחה"צ לשבת בצהריים. אחרי שהעוגה יוצאת ומהתנור ומצטננת לגמרי כדאי להכניס למקרר?ראיתי שציינת שבימים חמים כדאי לשמור במקרר.תודה!

    1. היי שרון,
      אם הטמפ' היא מאוד חמה בבית אז כן אבל אם הבית בדר"כ קריר או ממוזג אפשר להשאיר את העוגה בחוץ לפחות יומיים ולאחר מכן להכניס למקרר (ההמלצה שלי היא כמה שיותר "למשוך" בחוץ כי במקרר העוגה נוטה להתייבש מעט).

    1. היי לי,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. ממליצה בכל זאת לשים לפחות כף סוכר אחת (יש לסוכר השפעה על העוגה).
      יכול להיות שבגלל שהסילאן נוזלי יהיה כדאי להפחית את כמות מיץ התפוזים לרבע כוס (במקום שליש כוס).
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  32. עוגה מדהימה!!! באמת לוקח מעט מאוד זמן להכין, פשוטה וטעימה, כרגע זו העוגה האהובה על בעלי וזה מחמאה גדולה 🙂

  33. שלום!
    אני צריכה לדעת בבקשה כמה זמן לאפות את העוגה במידה ואני מכינה אותה בתבנית עגולה 24?
    תודה רבה!

  34. שלום,
    המתכון (והתגובות…) נראה מעולה!
    האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים מבקבוק קנוי (שכתוב עליו מיץ טרי…) או שחייבים לסחוט מיץ טרי?
    תודה רבה!
    רוני

  35. שלום, כל עוד שומרים על השילוש הקדוש: קמח – בננות – ביצים, השאר משני.
    תחת מיץ תפוזים שמתי מים, תחת שוקולד ציפ'ס שמתי שוקולד לבן, תחת וניל שמתי רום. אפילו הקמח היה 'כרגיל נטול גלוטן.
    יצא מעולה וטעים. חשוב לבדוק בצק ללא גלוטן כבר אחרי 30 דקות בתנור. ב35 זה היה מוכן.

    1. היי גלי,
      מיץ התפוזים מוסיף טעם אבל אם אין לך את יכולה לשים שליש כוס מים + כף מיץ לימון + כפית סוכר. לערבב הכל לפני עד שהסוכר נמס ואז להוסיף לעוגה.
      בהצלחה 🙂

      1. הספקתי כבר להכין 2 גרסאות:
        1. עם 1/2 כוס פקאן מסוכר ו1/3 כוס סוכר בלי שוקולד
        2. עם 1/2 כוס פקאן רגיל 1/2 כוס שוקולד ציפס ו1/3 כוס סוכר

        שתיהן יצאו מעולה. העוגה נטרפה!

  36. אכן אחרי המוון נסיונות ומתכונים – עוגת בננות אוורירית ומושלמת!!
    תודה רבה 🙂

    ואם כבר התחילה לה התמכרות, יש לי שאלה – אם יש לי בננות שהבשילו והקפאתי – אפשר איכשהו להשתמש בהן לזה או שזה פחות משהו?
    אני יודעת שלשייקים וכו אפשר ולכן פעם ראשונה בחיים הקפאתי בננות 🙂

    1. היי ליאור,
      קודם כל אני שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
      לגבי הבננות הקפואות, לא ניסיתי להכין מהן עוגה אבל אני שמניחה שאפשר, רק כדאי להניח להן להתקרר לטמפ' החדר ואז למעוך אותן.
      אגב, אם יש לך מעבד מזון או בלנדר חזק אפשר לטחון את הבננות הקפואות עד למרקם של גלידה וזה יוצא ממש טעים. אפשר להמתיק עם דבש או אבקת סוכר לפי הטעם. מומלץ להוסיף לבננות הקפואות 2-3 כפות יוגורט מתוק או מיץ תפוזים כדי לסייע לטחינה ולשפר את המרקם. אני גם מקפיאה תותים וטוחנת ביחד עם הבננות הקפואות. יוצא מעולה, כמו גלידה אמיתית רק הרבה יותר בריאה 🙂

    1. היי אלה,
      אני מניחה שאת יכולה להשתמש בכוס קמח ללא גלוטן (קמח תמי או קונדיטור) + כפית גדושה אבקת אפיה.

      1. תודה!! השאלה אם לא כדאי להשתמש כמו שעוגת התפוחים שלך ללא גלוטן עם 3/4קמח קונדיטור ו – 1/3 קמח אורז.

  37. במקום אגוזי פקן שמתי שוקולד צ'יפס. גם יותר טעים וגם יותר בריא. יצא מצויין. תודה!

  38. שבת שלום,תודה רבה על המתכונים המעולים!
    יש לי כמה שאלות:
    1. הבננות שיש לי לא מאד בשלות ורכות, האם עדיין אפשר להכין את העוגה?
    2. מה ההשפעה של הסודה לשתייה?
    3. אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה?

    תודה!

    1. היי גליה,
      1. אפשר, רק מומלץ למעוך אותן היטב למחית אחידה.
      2. סודה לשתיה מתפיחה את העוגה לרוחב ובך תורמת לאווריריות מסוימת בעוגה.
      3. הכמות מתאימה לתבנית עגולה 20. לתבנית 24 יש להכפיל כמויות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי צביה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים במקום הקמח התופח- 3/4 כוס קמח מצה דק + רבע כוס קמח תפו"א + כפית אבקת אפיה.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  39. הי האם ניתן לוותר על הפקאן ? אם מוותרים הבלילה תהיה אותו דבר או להוסיף משהו אחר?

    1. היי אביבה,
      אפשר לוותר על הפקאן. אם את רוצה את יכולה לשים במקום אגוזי מלך קצוצים דק אבל לא חובה.

  40. הי, רוצה להכין בערך 20 מאפינס. להכפיל את המתכון? האם זה יישמר טרי יומיים במקרר או שלא כדאי? האם זה משחיר אחרי אפייה(בגלל הבננות)?

    1. היי אסנת,
      כן, יש להכפיל כמויות ב-2.
      העוגה נשמרת מחוץ למקרר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד במשך עד 3 ימים. יש לשמור אותה במקום מוצל וקריר. בימים חמים יש לשמור את העוגה במקרר. בכל מקרה אני ממליצה להכין את העוגה באותו יום או לפחות יום לפני.
      חג פורים שמח 🙂

  41. הי אפרת.
    הכנתי 2 תבניות..
    בעלי השתגע עליה, למרות שבהתחלה היה סקפטי שיצא משהו טעים מבננות שהשחירו.. הוא אמר שזאת העוגה הבחושה הכי טעימה שטעם!!!
    חח תודה! אלופה 🙂

  42. היי.. מתכון עוגת הבננות המעולה והכה קל הזה כבר הפך למתכון הבית שלי (-: אשמח לדעת אם ניתן להחליף את הבננות בתותים, ואם כן – באיזו כמות. תודה!!

    1. היי שני,
      שמחה שאת נהנת מהמתכון 🙂
      לגבי המרה לתותים, האמת שלא יצא לי לנסות להכין עוגה בחושה עם תותים כך שאני לא יודעת.

        1. היי נוי,
          גם אם את שמה כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה כדאי לשים גם אבקת סודה לשתיה. רק אם אין לך את יכולה לוותר.

    1. היי,
      זה תלוי בטוסטר (נפח ועוצמת חימום). יש כאלה שצריכים יותר מעלות ויש כאלה שפחות. אם לא יודעים כדאי לאפות בטוסטר אובן ב170 מעלות ולעקוב אחרי האפיה. אם העוגה משחימה יותר מידי בחלק העליון (זה קורה בדר"כ אם הנפח של הטוסטר הוא קטן) כדאי להנמיך את המעלות ל160-150.
      יש לאפות בתוכנית למעלה ולמטה וכדאי לבדוק את העוגה עם קיסם כבר אחרי 30 דקות.
      בהצלחה 😉

    1. היי שני,
      ממליצה להכין מקמח כוסמין מלא או לשלב 2/3 כוס קמח מלא + 1/3 כוס קמח רגיל. כמובן שיש להוסיף כפית אבקת אפיה. שאר הכמויות נשארות זהות.
      בהצלחה 😉

  43. היי עשיתי את העוגה ויצא נפלא!!!! עשיתי רק עם קמח מלא 70% והוספתי שוקולד מריר חתוך קטן, ועשיתי עם אגוזי מלך, וסוכר חום במקום לבן.

    תודה רבה רבה האתר מקסיםם!!

  44. אם אני רוצה להפוך את העוגה למאפינס, אני צריכה להוסיף בכמויות ואם כן אז מה וכמה ? הבן שלי אבא שבת בשישי 🙂

    1. היי חלי,
      הכמות במתכון מתאימה ל8-10 מאפינס (אם את מכינה בתבנית מאפינס מסיליקון הכמות מספיקה אפילו ל11-12 מאפינס כי השקעים יותר קטנים).
      תרשמי לי כמה מאפינס את צריכה להכין וארשום לך את הכמויות.
      יום נפלא!

  45. אם אני עושה את העוגה ללא גלוטן,זה עדיין יצא טעים? ואם אני מחליפה את הקמח הרגיל בקמח תופח ללא גלוטן אני עדיין צריכה אבקת סודה לשתייה?

    1. היי עדי,
      לא ניסיתי להכין את העוגה עם קמח ללא גלוטן אבל מהתגובות ניתן לקרוא שמי שניסה זה יצא מוצלח.
      אבקת סודה לשתיה עדיין כדאי לשים.
      בהצלחה 😉

  46. זאת הפעם השניה בשבוע שאני מכינה את העוגה! יוצא בכל פעם מצוין (פעם ראשונה הוספתי חבילת שוקולד מריר מפורר, הפעם עם קינמון)
    זאת העוגה הראשונה שיצא לי לאפות והיא בהחלט פשוטה וטעימה!
    תודה רבה!

  47. אורחים הודיעו שיגיעו בעוד שעתיים ונאלצתי להכין משהו מהיר. לאור ההתראה הקצרה החלפתי את הפקאן באגוזי מלך ובחצי חפיסת שוקולד חלב. יצא חלום.

  48. עוגה גאונית,יוצאת מן הכלל .לא להאמין שזאת עוגה בחושה. רכה ועסיסית,כולם מאוהבים בה לכן אני מכינה אותה לשבת ומכפילה את המתכון פי 4 שיישאר לכל השבוע.

  49. העוגה יוצאת מעולה רכה ותאימה אפילו הילדים אכלו אותה תודה רבה על המתקון זה נהדר בתודה
    אדל

    1. היי חן,
      העוגה לא נמוכה ולא גבוהה. בגלל שהיא מכילה בננה היא לא יוצאת מאוד גבוהה כי הבננה "כבדה" בתערובת. אפשר להוסיף ביצה נוספת ולהקציף את הביצים במיקסר עם הסוכר במשך 2-3 דקות ואז להוסיף את שאר החומרים. ההקצפה תעניק לעוגה יותר נפח.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  50. אפשר להשתמש ביותר מ2 בננות?
    או אולי יש לכם מתכונים מומלצים אחרים עם בננות? יש לי המון וחבל שילך לפח… 🙂

    1. היי גילי,
      בעוגה הזאת אין צורך ביותר משתי בננות, אחרת העוגה יכולה לצאת במרקם נוזלי וכאילו לא אפוי.
      יש מתכונים נוספים עם בננות:
      עוגיות בננה
      עוגת בננה ושוקולד
      חוץ מזה, אפשר לקלף את הבננות ולשים בשקית אטומה ולהקפיא אותן. אח"כ אפשר להפשיר ולהשתמש בהן לאפיה או לטחון אותן (בעודן קפואות) במעבד מזון עם יוגורט ממותק ודבש/אבקת סוכר עד למרקם משחתי ומתקבלת גלידה מעולה וממכרת.
      יום נפלא 🙂

  51. עשיתי עם קמח כוסמין מלא, 2 כפות סירופ אגבה ו2 כפות סוכר חום במקום הסוכר הרגיל
    הוספתי אגוזי מלך ושוקולד ציפס ויצא מעולה
    לא מרגישים בכלל הבדל בטעם 🙂

  52. הכנתי אתמול לאחר התחבטויות מה לעשות עם שתי בננות שצעדיהן מן הפח נראו קרובים מתמיד 🙂 לא הצטערתי על הבחירה במתכון הכה קל והמעולה הזה.. עד לרגע זה כמעט ולא נותר זכר לעוגה. בד"כ סקפטית עם מתכונים שנראים קלים "מדי", אבל המתכון הזה הוכיח לי אחרת… החלפתי את הפקאן באגוזי מלך. יצא מווושלם. תודה!!

  53. רציתי לדעת אם ניתן לעשות עם קמח כוסמין כוסמין מלא?
    והאם אפשר להחליף את הסוכר בסירופ אגבה ואם כן בכמה?
    תודה

    1. היי מיכל,
      לדעתי אפשר לשים קמח כוסמין מלא.
      אפשר לשים רבע כוס סוכר ורבע כוס סירופ אגבה.

    1. היי עדינה,
      לשתי עוגות יש להכפיל מרכיבים. כדאי להכין ב2 תבניות אינגליש קייק מאשר בתבנית אחת גדולה כדי שהעוגה תאפה במרכז כמו שצריך.
      אפשר להקפיא בתנאי שעוטפים היטב בניילון נצמד.
      שבוע נפלא!

  54. אז עשיתי עם בננה אחת והוספתי שוקולד ציפס ואגוזי מלך ויצא חבל על הזמן
    פשוט טעים ונמס בפה
    אין ספק שזה מתכון מנצח
    פעם רביעית שאני עושה את העוגה הזאת והיא פשוט מעולה

    עשיתי באתר מלא מתכונים וכולם יצאו מעולה
    אין ספק שהאתר הזה נמצא אצלי במועדפים
    תמיד שאני מחפשת מתכונים חדשים אני נכנסת ישירות לכאן
    בקיצור, תודה על מתכונים מדהימים וטעימים 🙂

  55. שאלונת, אפשר לעשות רק עם בננה אחת?
    פשוט יש לי בבית רק בננה אחת במצב של מבושלת ממש
    ואני לא רוצה שהיא תלך לפח
    ואני מאוד אוהבת את העוגה הזאת

  56. יצאה עוגה מעולה!!! עשיתי עם שוקולד צ׳יפס במקום אגוזים והם שקעו למטה ונדבקו לתבנית. מה אפשר לעשות פעם הבאה שלא ישקעו?

    1. היי גלית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כדאי לקמח את השוקולד צ'יפס לפני שמוסיפים לתערובת ולהוסיף בסוף ולערבב ערבוב ממש קל.
      יום נפלא!

  57. פשוט פצצה , העוגה הבחושה הכי טעימה שיש , חוסלה מיד .
    שאלה: האם ניתן להפכה לטבעונית ולהוסיף עוד בננה אחת ?

    1. היי עופרה,
      שמחה שאהבת את העוגה 🙂
      לא ניסיתי אבל נשמע שאפשר (לדעתי עוד חצי בננה תספיק). יכול להיות שהעוגה תצא פחות אוורירית אבל עדיין היא אמורה לצאת טעימה.
      בהצלחה 😉

  58. כמה שאני אוהבת עוגת בננות !!
    הכנתי לצד הקפה והיה טעים מאד.
    טעות שלי שהורדתי קצת מכמות הסוכר אז היא לא יצאה מתוקה. לא היה לי פקאן אז השתמשתי באגוזי מלך גרוסים,
    וכן הוספתי קצת שוקולד מריר מגורר. תודה על מתכוו מנצח

  59. הכנתי לשבת ויצא נפלא – אחותי שהיא אנינת טעם אהבה כל כך. יוצאת במתיקות עדינה וממליצה לא לוותר על האגוזים. הכנתי כבר מס' עוגות ודעתי המוצלחת מכולן!תודה רבה על עוד מתכון קל, פשוט ומנצח!

  60. הכנתי, למרות שהבן זוג אמר ״אני לא אוהב עוגות בננה״. אחרי 24 שעות לא נשארה עוגה והוא אמר ״אחת העוגות אם לא ה ״ 🙂
    תודה רבה!!

  61. בחיפוש כתבתי משהו בסגנון "עוגת בננה הכי טעימה…" ואני חייבת להגיד שהיא בהחלט הכי טעימה שטעמתתי, פשוטה ומעולה ואכלתי לבד!!!!! כמעט את כל התבנית… בחיים לא קרה לי חחח

    יש אפשרות להמיר את הסוכר לתחליף סוכר? אם כן לאיזה את ממליצה ומה היחס?

    1. היי מור,
      אני ממש שמחה לשמוע!
      לדעתי תחליף הסוכר שיוצא הכי מוצלח באפיה זה "כמו סוכר" (זאת אבקה של חב' "סוכרזית"). משתמשים באבקה באותו יחס בדיוק של סוכר רגיל.
      שבוע טוב 🙂

  62. בעצם הסתכלתי בתגובות וראיתי שכבר ענית לי על זה. אני מכינה את העוגה כל כך הרבה פעמים! זה המתכון האהוב על המשפחה שלי 🙂

  63. עוגה מנצחת! הכנתי לשבת כולם נהנו ועכשיו גם לראש השנה מקווה שיצא באותה האיכות. שתהיה שנה טובה ומתוקה.

  64. היי, שאלה קטנה:
    אצלנו לא ממש אהבים אגוזים או פקאנים וכו'…
    האם אפשר לוותר עליהם מבלי לפגוע ברקם? אולי להוסף עוד בננה במקום?

    1. היי אנה,
      אין בעיה להכין בלי האגוזים (אין צורך להוסיף בננה במקום).
      אם אתם אוהבים אפשר לשים קצת בתוך התערובת ולפזר מעל העוגה קצת שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר מגורד.

  65. הכנתי את העוגה פעמיים ויצאה לי דחוסה בשתי המקרים , למה ? איך הצלחתי להרוס את המתכון ??!!

    1. היי חן,
      הדחיסות נגרמת בדר"כ כתוצאה מערבוב יתר לאחר שמוסיפים את הקמח. כמה זמן ערבבת את החומרים לאחר שהוספת את הקמח?

      1. יכול להיות , כמה זמן צריך לערבב ? עדיף מערבל או ידני ? שכחתי לרשום שהכנתי עם סוכר קוקס ומים במקום סוכר ומיץ תפוזים

        1. היי חן,
          לא חושבת שזה קשור לסוכר הקוקוס.
          לא משנה איך מערבבים (ידני או במיקסר), מה שחשוב הוא שלאחר שמוסיפים את הקמח לערבב כמה שפחות (10-20 שניות) עד שהקמח נבלע בתערובת.
          בהצלחה בפעם הבאה 😉

  66. אני בחיים לא מגיבה בשום מתכון באינטרנט אבל אני חייבת לציין שהמתכון פצצה וגם המתכון של העוגיות שיבולת שועל זה פשוט כבר קבוע אצלי בבית וכשזה בדרך להיגמר בעלי כבר מבקש שוב את מעולה והמתכונים שלך קלים וממש טעימים תודה לך

  67. פעם שלישית שאני עושה
    אבל הפעם עשיתי כמאפינס עם שוקולד ציפס ואגוזי מלך
    יצא מעולה, ממש טעים
    הכל התחסל

  68. צ׳מעי… כמה פשוטה ככה מעולה.
    א ג ב, עשיתי אותה עם הרבה הימורים- במקום ביצה- שמתי 120 גרם רסק תפוחים לא ממותק, במקום קמח תופח- שמתי קמח קונדיטור ללא גלוטן + שקית אבקת אפיה.
    כשיצאה חמה וריחנית מהתנור, יוקרתי קצת ושמתי מייפל.
    מ ע ו ל ה !

  69. חיפשתי מתכון חדש לעשות עם הבננות הבשלות
    ופשוט כמו תמיד יצא מעולה וממש טעים
    שמתי גם שוקולד ציפס וגם אגוזי מלך

    שבת שלום ☺

  70. אני חייבת לציין שהמתכונים שלך מדהימים!!
    לעולם לא בישלתי ובזכות האתר שלך הכלכך פשוט וידידותי הפכתי לבשלנית 🙂 אפילו מבקשים ממני להגיע עם מאכלים לארוחות משפחתיות!
    העוגה מדהימה טרפו אותה תודה רבה :))))

  71. היי, חג שמח, יש לי שאלה, אוכל לעשות עוגה באינגליש ג׳ייק גדולה אחת במקום לעשות 2 עוגות ב2 תבניות אינגליש קייק?
    תודה מראש.

    1. היי חווה,
      אפשר (בתנאי שאת מכפילה כמויות) אבל מומלץ יותר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק כדי שהעוגה תהיה אפויה היטב מבפנים.
      חג שמח 🙂

  72. שלום, יש לי שאלה, קראתי את כל התגובות ויצאו ככ חיוביות שבא לי להכין את העוגה זו. חשבתי להכין יום לפני חופש יום עצמאות. אני יכולה לאפות אותה בתבנית עגולה קוטר 26? ואיך לשמן אותה ? ולהכפיל בכמויות וכמה? אשמח לקצת עזרתך. תודה מראש 🙂

    1. היי חווה,
      בגלל שזו עוגת בננות אני ממליצה להכין ב2 תבניות אינגליש קייק גם אם רוצים להכפיל כמויות כי כשמכינים בתבנית גדולה לפעמים קורה שהעוגה לא נאפת כמו שצריך באמצע.
      אם בכל זאת את רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה 26 אז יש להכפיל כמויות ב-2 (2 ביצים, כוס סוכר, 2/3 כוס שמן וכו'). בגלל שזו תבנית גדולה ייתכן שזמן האפיה יתארך לכ 50-60 דקות.
      בכל מקרה, יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה.
      לגבי שימון התבנית- מומלץ לשמן בשמן רגיל או בתרסיס שמן אם יש לך.
      בהצלחה והמשך יום נעים 🙂

  73. שלום שתי דברים יש לי
    א:הכנתי את העוגה לפי איך שרשום ואפילו הוספתי קצת קינמון והיא יצאה לי עם טעם תפל
    ורחה..
    ב:התחתית שלה היתה דבוקה ,למה?

    1. הי בנימין,
      העוגה אמורה לצאת רכה אך לא אמורה לצאת עם טעם תפל אם הכנת את העוגה לפי המתכון בדיוק. השתמשת במיץ תפוזים ובבננות בשלות מאוד?
      אם התחתית דבוקה קרוב לוודאי שזה קשור לתבנית שבה השתמשת. באיזה סוג תבנית השתמשת והאם שימנת אותה לפני?

  74. מה נותן לעוגה את הצבע החום? הכנתי בפעם הקודמת לפי מתכון מאוד דומה (אותם מרכיבים, ללא שוקולד) ויצא בצבע צהוב (בדומה לעוגת תפוזים). אולי בגלל הבננות? השתמשתי בבננות צהובות שעוד היו ראויות לאכילה.

    1. היי יעל,
      כן, הצבע החום זה מהבננות. ככל שהבננות יהיו בשלות יותר כך העוגה תהיה חומה יותר.

    1. הי מאיה,
      לדעתי גם אם את מכפילה עדיף להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק כדי שהעוגה תאפה מבפנים טוב יותר.
      אם את בכל זאת רוצה להכפיל ולאפות בתבנית עגולה אחת (בקוטר 26) אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 50-60 דקות, אולי אפילו קצת יותר. מומלץ לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק אם יוצא יבש.
      בהצלחה ופורים שמח 😉

    1. היי מיכאלה,
      שמחה לשמוע שאהבת את העוגה 🙂
      אפשר להשתמש בשני הגדלים אבל אם יש לך L אז עדיף.

  75. היי,
    אני רוצה לשלב מייפל למעלה. האם כדאי לחרוץ מעט את העוגה בעודה חמה כדי שהמייפל ינזל פנימה או שפשוט לשפוך על העוגה החמה?
    תודה

    1. הי כרמית,
      מספיק להזליף את סירופ המייפל על העוגה החמה ואז חלק מהסירופ נספג בעוגה.

      1. תודה רבה על התגובה המהירה.
        בסוף, לא שילבתי מייפל אבל הוספתי לבלילה כף נוטלה. יצא מעולה והעוגה פשוט נחטפה.
        מתכון נהדר!!

  76. העוגה יצאה ממש מעולה , לקח לי לאפות אותה 25 דקות בסך הכל.
    הייתי מוסיפה מעל אבקת סוכר.
    כולם החמיאו על העוגה 🙂

  77. הכנתי את העוגה עכשיו בקלי קלות מרשם ברור ונחמד!!
    העוגה יצאה נפלא !!! מתענגת על פרוסה חמה חמה וכוס תה 🙂
    תודה רבה !! נכנסה לספר המתכונים שלי !!!

    1. היי רוית,
      את יכולה להשתמש בקמח מלא ולהוסיף 1 כפית אבקת אפיה. מומלץ לנפות את הקמח המלא לפני השימוש ומומלץ לשלב אותו עם קמח לבן רגיל (נגיד 1/3 כוס קמח לבן+ 2/3 קמח מלא), כדי שהעוגה תצא אוורירית.

    1. בדר"כ בעוגות בחושות אני ממירה את הקמח הלבן ל2/3 קמח ללא גלוטן ו-1/3 כוס קמח אורז. כמובן שמאחר ומדובר בקמח תופח יש להוסיף כפית אבקת אפיה. מומלץ גם תמיד לנפות את הקמחים לפני השימוש. לא ניסיתי לעשות זאת במתכון הזה אבל אני מניחה שזה אמור לעבוד גם פה.

  78. הוספתי בירה שחורה במקום מיץ תפוזים והכפלתי כמויות עם שלוש בננות…יצא מעולה תודה על המתכונים הקלים והבריאים .

  79. שרון שלום לך ,
    האם אפשר לקבל מתכונים לחולי סכרת , ?
    ללא סוכר ( עם תחליף ) ואם אפשר ללא גלוטן ,
    תודה מראש

    1. יש קטגוריה באתר של "מתכונים ללא סוכר" אבל אם אתה רוצה גם ללא גלוטן אז עדיף שתסתכל בקטגוריה של "מתכונים ללא גלוטן" ואפשר להמיר את הסוכר במתכון לתחליף סוכר באותה הכמות.

  80. אפשר גם בלי תמצית וניל , או איזה תחליף אפשר ?
    האם אפשר לחמם את התנור על טורבו ? אם לא אז על מה ?
    תודה מראש ,
    זו פעם ראשונה שאני מנסה אפיה ,

    1. היי גדעון,
      אפשר לוותר על תמצית וניל או לשים במקום שקית סוכר וניל.
      לא מומלץ לאפות על טורבו אלא על התוכנית הרגילה – זה בדר"כ מסומן כשני קוים עליון ותחתון.
      בהצלחה! ואשמח לשמוע איך יצא 😉

  81. היי, תודה על המתכון המיוחד, רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום אבקת סודה לשתייה?
    הכנתי את העוגה והיא יצאה קצת דחוסה. קראתי את התגובה שלך לאחד הפונים שדיבר על אותו דבר.
    אולי אם אערבב את זה ידני זה יעזור?
    תודה ושבת שלום

    1. היי עינב,
      בעוגה הזאת לא הייתי ממליצה לוותר על אבקת הסודה לשתיה כי היא תורמת לאווריריות העוגה.
      עדיף לערבב ידנית בעזרת כף ערבוב כמה שיותר קצר, עד שכל החומרים נטמעים באופן אחיד בתערובת (ערבוב ממושך מידי הופך עוגה לדחוסה).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  82. עוגה מדהימה!! בחרתי לשים בה גם שוקולד צ'יפס וגם אגוזים – מכל טוב 🙂 יצאה עוגה רכה, אוורירית וטעימה. תודה רבה על מתכון מוצלח!

    1. היי שרון,
      התפקיד של הביצה זה לאחד בין התערובת כדי שהעוגה לא תתפרק ולתת אווריריות לעוגה.
      יכול להיות שניתן להכין עם 2 כפות טחינה גולמית במקום אך מאחר ולא ניסיתי אני לא יכולה לומר בוודאות אין זה ייצא.

  83. תודה רבה על המתכון המוצלח הזה! עשיתי ויצא מעולה. כהרגלי הפחתתי קצת בכמות הסוכר והשמן, והשתמשתי באגוזי מלך ולוז שהיו לי בבית במקום בפקאן. נראה לי שהעוגה הזאת תהיה חלק מרפרטואר האפייה שלי. תודה!
    בעבר עשיתי עוגה דומה אבל עם חמאה במקום שמן ואני מעדיפה לזנוח את החמאה הפחות בריאה לטובת השמן.
    עשיתי גם לא מזמן פאי תפוחים לפי מתכון באינטרנט שיצא טעים אבל הייתי בשוק מזה שהבצק הפריך מכיל כמעט 2 חבילות חמאה שחשבתי שאני חייבת למצוא עוגה יותר בריאה, ועוגת הבננה הזאת בהחלט יותר בריאה!

  84. רציתי לעדכן שבפעם השלישית שהכנתי אותה היא כבר נחטפה גם כשהיו לידה מתחרים רבים (עוגות ועוגיות אחרות, שוקולדים). השתמשתי בשמינית כוס פתיתי שוקולד מריר. מתכון נפלא!

  85. היי,
    בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה יצא ממש טעים וכולם אהבו. היום שוב הכנתי את העוגה אבל הפעם היא יצאה דחוסה ולא נראה טוב ולא טעים והספוגי לא נראה כמו ספוגי אלא דחוס. יש למישהו מושג למה זה קרה?

    1. היי מאיר,
      קודם צריך לבדוק ששמת את כל החומרים והכמויות כפי שהם רשומים במתכון ושלא החסרת שום דבר (אפילו אבקת הסודה לשתיה חשובה בעוגה הזאת).
      כשעוגה יוצאת דחוסה זה יכול להיות כתוצאה מערבוב יתר של החומרים לפני האפיה.
      זה יכול להיות גם משימוש בקמח רגיל במקום בקמח תופח או בקמח תופח שפג תוקפו או שהתקלקל ואז השפעת אבקת האפיה שבתוכו לא עבדה כמו שצריך.

      1. תודה על התגובה המהירה. לפי הסיבות שנתת לדעתי באמת יכול להיות שהסיבה היא ערבוב יתר כי בפעם הראשונה ערבבתי קצת ידנית ובפעם השניה ערבבתי עם מיקסר ידני ותאמת ערבבתי הרבה. תודה על העזרה ואגב עוגה מאוד טעימה 🙂

  86. שלום, העוגה פשוט נהדרת, רכה נעימה וטעימה וגם יפהפייה, ממש כמו כל מתכוני העוגות שאתם מציעים באתר שלכם. בסוף גם הוספתי דובדבנים מעל הבלילה ויצא נפלא. תודה רבה לכם ושנה טובה ומתוקה.

    1. היי לאה,
      העוגה מאוד טעימה כמו שהיא. לגבי הדובדבנים, אפשר להוסיף מעל, זה תלוי בטעם אישי 😉
      חג שמח ושנה טובה ומתוקה!

  87. מ-ו-ש-ל-מ-ת!! כל כך רכה, נימוחה עם טעם עדין. הוספתי רק מייפל למעלה ויצאה משגעת.
    ים מחמאות והעוגה חוסלה

  88. עוגה פשוט נהדרת!!!! איזו רכות… אני הכנתי עם קמח מלא וחצי שקית אבקת אפייה במקום קמח טופח. אפשר אפילו להפחית מהסוכר.

    1. הי אורנה,
      אני לא ממליצה כל כך להוסיף בננות למתכון מאחר וזה ישנה את המרקם של העוגה.
      את יכולה להכפיל כמויות ולהשתמש ב4 בננות אבל אם זאת הפעם הראשונה שאת מכינה את העוגה הזאת אז כדאי אולי שתכיני אותה בכמות הרשומה, ובמידה ותרצי תוכלי להכין עוגה נוספת.
      אם יש לך בננות מיותרות, רעיון נוסף הוא להכין גם את עוגיות הבננה במתכון המצורף-
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%A0%D7%94/
      יום נפלא 🙂

    1. הי דנה,
      אם יש לך תרכיז ממותק ולא דיאט את יכולה לשים.
      במקרה שאין לך גם תרכיז, תערבבי מים חמים עם כפית סוכר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »