זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) (*מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להמיר את שני הקמחים בכוס ורבע קמח רגיל)
שליש כוס (48 ג’) קמח אורז
כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה
שליש כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
שליש כוס (66 ג’) סוכר
בננה גדולה מעוכה למחית (אם זו בננה קטנה יש לשים בננה וחצי)
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
רבע כוס (25 ג’) אגוזי מלך קצוצים
רבע כוס שוקולד צ’יפס או 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הקמחים היטב עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.
-בקערה נפרדת מערבבים בננה מעוכה, שמן, מיץ תפוזים וסוכר. מוסיפים לקערה את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. בסוף מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*הערה: מי שלא רגיש לגלוטן – אפשר להשתמש בכוס ורבע קמח לבן או קמח כוסמין (במקום קמח ללא גלוטן וקמח אורז).
היי, המתכון נראה מעולה! אשמח לשאול – במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?
אפשר להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם 2 כפיות סוכר.
שלום אפרת
לא מצאתי קונדיטור, האם אפשר רק קמח תירס? או רק תמי לעוגות? או שצריך לשלב
תודה על הכל!!!!!!!!!!!!!
שימי כוס ושליש קמח תמי לעוגות (במקום קמח קונדיטור וקמח אורז)🙂
היי,
אני לא מוצאת קמח קונדיטור. במה ניתן להחליף כדי שהמרקם ישאר זהה? ובמידה ויש תחליף – האם עדיין צריך 2 קמחים והאם זה משפיע על הכמויות שלהם או על אבקת האפייה?
תודה!
היי גל,
במקום קמח קונדיטור וקמח אורז אפשר לשים קמח תמי או כרגיל (כוס ושליש)
היי האם אפשר להוסיף חתיכות תפוח? אולי במקום השוקולד
היי
אפשר, אם אוהבים את שילוב הטעמים של בננה ותפוח😊
שלום,
אפשר במקום קמח אורז קמח קוקוס?
מה זה יעשה למרקם?
היי
אפשר, אסל המרקם מעט ישתנה ויהיה יבש יותר ומתפורר קצת יותר.
כתוב שניתן להחליף את “שני הקמחים”. אבל במתכון כתוב רק קמח אחד, קמח אורז. מהו הקמח השני ללא גלוטן?
יש קמח ללא גלוטן וגם קמח אורז.
אין לי קמח אורז אפשר להמיר בשיבולת שועל, קמח שקדים או תפוחי אדמה? אני חייבת שזה יהיה טבעוני ויש לי קמח דומה לקמח קונדיטור, רק לא של המותג הזה.
המון תודה!
היי,
אפשר לשים כוס ושליש קמח ללא גלוטן או להמיר את קמח האורז בקמח שקדים.
המון תודה! וישר כוח על מתכונים מעולים!
האם ניתן להשתמש בקמח עדשים כתומות או שיבולת שועל?
היי,
אפשר להשתמש בשליש כוס קמח שיבולת שועל במקום קמח אורז, המרקם עשוי להשתנות מעט.
עוגה מעולה רכה, טעימה, לא יבשה, אחד הטעימות שהכנתי! אני תמיד מכינה כמות כפולה כי מחסלים את זה בשניות, תודה רבה!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
עוגה מושלמת. טעימה ורכה. אי אפשר להפסיק לאכול. תודה רבה
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤
הכנתי כמות כפולה כדי להציל 2 בננות בשלות עד כדי כאב, עם לימונדה ביתית במקום מיץ תפוזים כמו שהמלצת לאחת המגיבות.
יצא מדהים! עוגות גבוהות ויפות, רכות וטעימות!
תודה רבה!
בהנחה שיישאר מהן משהו כי בכל זאת אנחנו רק זוג ותינוקת… אשמח לדעת איך מומלץ לשמור אותן, על השיש? במקרר? לפרוס ולהקפיא?
היי מילי,
איזה כיף לשמוע שיצא מוצלח!
אפשר לשמור במקרר (מומלץ עד שבוע) או במקפיא (מומלץ עד 3 שבועות-חודש).
אם את מקפיאה- כדאי לאחר הפשרה כמה שעות על השיש, לחמם בתנור על 170 מעלות כ5-10 דקות.
שבת שלום😊
הי אפרת, אפשר במקום הסוכר לשים תמרים קצוצים? ואם כן- כמה בערך? תודה רבה!
היי מיכל,
את יכולה לשים תמרים קצוצים ולהפחית את כמות הסוכר למינימום כף אחת.
אפשר גם להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר שמיועד לאפיה במתיקות של שליש כוס סוכר.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה פעם אחת, עם קמח רגיל, וחלב סויה + מעט לימון, ויצא אחלה!
לאור ההצלחה, רציתי להכין עוגה כפולה בגודל, אז הכפלתי כמויות פשוט, אבל במקום מיץ תפוזים שמתי מים + מעט לימון.
הפעם הבלילה יצאה סמיכה מדיי, ולכן הוספתי עוד מים כדי להגיע למרקם הרצוי.
אפיתי, אבל העוגה יצאה דחוסה בהרבה מהפעם הראשונה המוצלחת, וגם לא מספיק מתוקה.
1. איפה שגיתי?
2. האם אפשר לתקן/לשדרג את העוגה? (לטבול במי סוכר, לאפות שוב, לטגן, לטחון, אחר? סומך על היצירתיות שלך!)
תודה רבה!
מתכון ואתר נהדרים 🙂
היי אסף,
יכול להיות שפספסת משהו בכמויות? אלה הכמויות ששמת?
2 כוסות קמח ללא גלוטן
⅔ כוס קמח אורז
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
⅔ כפית אבקת סודה לשתיה
⅔ כוס סוכר
2 בננות גדולות מעוכות למחית
⅔ כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס שוקולד צ’יפס או 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
כעקרון (וזה נכון לכל עוגה/עוגיות), אם מכינים בכמות קטנה זה יוצא יותר מוצלח מאשר בכמויות גדולות ולכן לפעמים עדיף להכין בפעמיים.
חשוב גם לא לערבב יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמחים כי זה יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה (אולי ערבבת כשהוספת עוד נוזלים?)
לגבי המתיקות, זה יכול להיות קשור הפעם גם לסוג הבננות. אולי הבננות הפעם לא היו מתוקות כמו בפעם הראשונה והיה כדאי להוסיף סוכר (במיוחד אם לא השתמשת במיץ תפוזים שהוא גם מוסיף מתיקות).
לגבי שיפור העוגה, את מרקם העוגה לא ניתן לשנות אבל לגבי המתיקות אפשר לפזר מעל כל חתיכה אבקת סוכר (לגבי מי סוכר- זה יותר מתאים בעוגות אווריריות).
אולי אפשר גם לנסות להכין כדורי שוקולד מחלק מהעוגה. ראה מתכון – כדורי שוקולד מעוגה.
שבוע מעולה 🙂
השתמשתי בקמח רגיל בשתי הפעמים. יתכן שבפעם השנייה ערבבתי יותר מדיי, השתמשי במערבל ידני…
אני אנסה שוב בקרוב. תודה על הכל 🙂
היי אפרת, יש לי 3 בננות, מה הכמות בשביל זה?
היי עדי,
למתכון תצטרכי בננה אחת, אם תרצי תוכלי להכפיל את הכפויות פי 3 ותשתמשי ב3 תבניות אינגליש קייק
תודה 🙂
האם הבלילה צריכה להיות נוזלית או סמיכה?
משהו באמצע.
אם את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל זה בסדר.
האפיה בטורבו או רגיל?
רגיל (קו עליון וקו תחתון)
עוגה מעולה! הכנתי כבר פעם שניה אחרי שהיו תלונות בבית שהכנתי רק אחת
השתמשתי בקמח רגיל
תודה!
מעולה 🙂
תודה אסנת
אפשר להשתמש בקמח מלא?
מומלץ לשלב חצי כמות קמח מלא עם קמח רגיל כדי שלא ייצא דחוס (לשים סה”כ כוס ורבע קמח).
יצאה ממש אחלה! מפתיע כמה מתכונים טובים יש לך עם הקמח קונדיטור. לא צריך את כל התערובות היקרות האחרות…. תודה על האתר הזה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורן
יקירה
עוגה מעולה וקלה מאוד להכנה !
גם הבת שלי שהיא טבעונית וכל המשפחה נהננו מאוד!!!!
תודה רבה על מתכון מעולה !
שמחה שנהניתם ❤️
תודה לך שחזרת לעדכן.
שוקל להחליף את מיץ התפוזים בחלב סויה וחומץ. אני לא רוצה של עוגה יהיה טעם של תפוזים.
זה אפשרי?
אפשר לשים חצי כוס חלב סויה וכפית חומץ או מיץ לימון.
שלום אפרת. קיבלתי ליקר בננה ורציתי לשאול אם אפשר להוסיף אותו לעוגה פה ואם זה יתאים לילדים קטנים? ובאיזה עוד מתכונים אני יכולה להשתמש בו?
תודה
היי יערית,
אפשר לשים בין חצי כפית לכפית (אם זה גם לילדים אז שימי חצי כפית).
מתאים להוסיף ליקר בננה לגלידה ביתית.
הי אפרת, האם אפשר להמיר את השמן בשמן אגוזי מלך?
ובנוסף- חשבתי לשים קצת יותר בננות כדי שירגישו את הטעם של הבננה (נניח 3 בננות). האם זה מתאים מבחינת הכמויות? והאם אוכל להפחית מהסוכר בהתאם?
היי מיכל,
אין לי ניסיון עם שמן אגוזי מלך בעוגות אבל אני מניחה שאפשר.
יותר מידי בננות עלול לשנות את המרקם. אולי כדאי להתחיל ב-2 בננות ולהוסיף יותר פעם הבאה. לשיקולך.
אפשר להפחית לרבע כוס סוכר.
יום מקסים 🌷
הי, האם אפשר להחליף קמח קונדיטור בקמח שקדים?
תודה!!
היי שרון,
אני לא בטוחה (לא ניסיתי).
העוגה מצויינת ובבית שצריך טבעוני וללא גלוטן זו אופציה נהדרת ונשמח לעוד רעיונות.
בשל מחסור במצרכים, החלפתי את מיץ התפוזים במיץ לימון ואת האגוזים בפרוסות שקדים ויצא מוצלח מאוד ולדעת כולם טעים יותר.
שמחה שיצא טעים 🙂
תוכלי למצוא כאן מתכונים נוספים – מתכונים טבעוניים ללא גלוטן.
הי, אפשר לשים סוכר חום במקום סוכר לבן? ואם כן – כמה? תודה רבה
כן, אותה כמות.
שלום! המשפחה שלנו כבר מזמן נהינת מהמאכלים אשר הכנתי לפי המתכונים שלך, תודה רבה!
יש לי שאלה לגבי עוגת בננה: אני רוצה להכין עוגה טבעונית, ללא אגוזים, שקדים וכו’, אך עם פירות יער (יש לי פירות יער קפואים וגם יש לי חמוציות יבשות). מה דעתך, זה יילך? ואם כן, במה עדיף להשתמש, בפירות יער קפואים או בחמוציות יבשות? האם כדאי להוסיף גם שוקולד צ’פיס או שזה לא יתאים?
האם יש דרך להקטין את כמות השמן? למשל, אם אחליף את חלק מהסוכר בסירוף מייפל או אוסיף בננה נוספת, האם אז אפשר לשים פחות שמן?
האם יש שינוי בכמויות וזמן אפיה?
תודה רבה!
היי מרים,
את יכולה להכין את העוגה הזאת בלי האגוזים. אם אין לך בעיה של גלוטן שימי כוס ורבע קמח רגיל במקום שני הקמחים המוזכרים במתכון.
אפשר להוסיף פירות יער ולפזר אותם לאחר שיצקת שני שליש מהבלילה לתבנית. מעל לכסות בשליש הבלילה שנותרה (לא נורא אם הבלילה לא מכסה את כל פירות היער).
לא חושבת שמתאים שוקולד צ’יפס עם פירות יער.
לגבי השמן, בגדול אפשר להמיר חלק מהשמן ברסק תפוחים אבל בעוגות שלא מכילות ביצים אני לא מציעה לעשות זאת כי העוגה גם ככה “כבדה” וזה עלול להכביד על המרקם והטעם.
היי אפרת, מאד אשמח להכין את זה לפסח אבל אין פה רגישות לגלוטן. איזה שילוב אני יכולה לעשות בין קמח מצה וקמח תפוחי אדמה שיתן את אותה התוצאה הטעימה? והאם להשאיר את כמויות האבקת אפיה וסודה לשתיה אותו דבר? תודה!
היי תמר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כחצי כוס קמח מצות דק + רבע כוס קמח תפוחי אדמה (אלה קמחים כבדים ולכן כדאי להפחית את הכמות כשמשתמשים בהם). אבקת אפיה שימי כפית רגילה. סודה לשתיה אותה כמות.
אם יש לך קמח תופח לפסח אני חושבת שזה עדיף ואז אפשר לשים כוס אחת + כף מלאה קמח מצה (במקרה כזה- יש לשים רבע כפית אבקת אפיה).
Bonjour
Je vous écris de france, et j’aimerai savoir si vous pouvez me donner les quantités en poids.
Merci
הוספתי כמויות במתכון 🙂
היי, במה אפשר להחליף את הקמח אורז?
קמח תפוחי אדמה/ קורנפלור?
ואם משתמשת בקמח תופח, באיזו כמות להחליף?
( ולהוריד את אבקת האפייה?)
תודה
היי ענבל,
אם מכינים עם קמח קונדיטור לא מומלץ להחליף את קמח האורז.
הכי טוב שתשימי סה”כ כוס ורבע קמח תופח ותוותרי על אבקת האפיה.
עוגה נפלאה, קלה ונחטפת,הכנתי לא מעט פעמים והתחלתי לשדרג
סוכר הורדתי כי מספיק מתוק עם השוקולד צ׳יפס, 2 בננות, ובמקום מיץ תפוזים שמתי מיץ תפוחים טבעי ורק מחמאות אני מקבלת
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת, אפשר להשתמש במחית בננה מוככנה? אם כן מה הכמות? תודה 🙂
כן. לדעתי כשני שליש כוס מחית.
היי, כתבת למעלה מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להשתמש בכוס ושליש קמח ולמטה כתבת כוס ורבע. מה מהם הנכון?
תודה 🙂
צודקת, תיקנתי. זה כוס ורבע.
היי מה שלומך?
העוגה תעבוד עם קמח תופח כשר לפסח או קמח מצה?
תודה
היי קארין,
במקרה הזה יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח תופח לפסח אבל בתוספת של שליש כוס קמח אורז.
אפשר קמח מצה?
לא יודעת, לא ניסיתי. קמח מצה יכול להפוך את המרקם קצת ל\”כבד\”.
היי..
האם ניתן לשים חמאה במקום שמן?? ואם כן מה הכמות?
תודה
כן. אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.
תודה על המתכון. שילבתי קמח קונדיטור וכרגיל.
יצא נהדר!
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
העוגה יוצאת מדהים!!!
תודה הדס, שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב
מה אפשר להשים במקום השוקוציפס? אני רוצה שזה יהיה בריא אולי עוד אגוזים או שקדים או לא להוסיף כלום?
תודה
פשוט ותרי על השוקולד צ’יפס. אין צורך להוסיף דבר במקום.
הי אפרת! אתר מעולה!
אפשר במקום אגוזים לשים עוד שוקולד ציפס-חצי כוס סהכ? הקטני שלי של יכול לאכול אגוזים.
תודה רבה
כן, אפשר 🙂
הי. אין לי קמח אורז, רק קונדיטור.
האם ניתן את כל הכמות קמח קונדיטור?
צריכה ללא גלוטן…
תודה!
היי נירית,
אפשר אבל המרקם יהיה פחות מוצלח.
אם יש לך תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח “כרגיל” אז עדיף.
שבת שלום 🙂
היי אני רואה שהמתכון פשוט להכנה אך האם יש החלפה לסוכר? משהו אחר ממתיק?
היי עומר,
אפשר להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר שמיועד לאפיה במתיקות של שליש כוס סוכר.
אני ממליצה על “כמו סוכר” של סוכרזית.
היי,
העוגה מעולה ממש. תודה רבה על המתכון המצוין!
אם אני לא רוצה שלעוגה יהיה טעם של בננה, אלא שהטעם יהיה ניטרלי, האם אפשר להחליף ברסק תפוחים או בטחינה גולמית (אני מניחה שלבננה יש פה תפקיד של חיבור גם, ולכן אלה התחליפים שחשבתי עליהם)? ואם כן, באיזו כמות?
המון תודה 🙂
מיכל
היי מיכל,
לדעתי במקרה הזה עם בננה זה יוצא הכי מוצלח. יכול להיות שעם רסק או טחינה העוגה תצא דחוסה.
אני ממליצה לך לנסות להכין את אחת משתי העוגות האלה (שתיהן טבעוניות): עוגה לבנה עם קצפת או עוגת מייפל.
יום מקסים 🙂
תודה על התשובה, אבל אני רוצה לחדד:
אני בעצם מחפשת מתכון לעוגה בחושה שיהיה טבעוני, ללא גלוטן וניטרלי בטעם (כדי שאוכל לשחק עם הטעמים וכל פעם להכין משהו אחר). השאלה היא אם בשתי העוגות שציינת אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן.
מקווה שלא סיבכתי אותך… 🙂
ושוב המון תודה,
מיכל
לדעתי כשמדובר בעוגה טבעונית ללא גלוטן אין ספק ששילוב של בננה בעוגה נותן תוצאה טובה.
לגבי שתי העוגות הנוספות, לא ניסיתי אבל זה משהו שכדאי לנסות. אם יש לך קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו “תמי” או “כרגיל” אני ממליצה להשתמש בזה במקום בקמח במתכון (באותה כמות). כמובן לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה (על כל כל קמח- כפית מלאה אבקת אפיה).
בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 🙂
תודה רבה!
אחזור לעדכן 🙂
היי, אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן רגיל (קנולה)?
תודה 🙂
כן, בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
תודה, יצא מעולה! 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי הכנו העוגה יצא קצת לו בפנים. שמנו כוס ושלוש גילתה היה לנו סודה לשתייה. מה לעשות להבא
לא הבנתי. העוגה יצאה לא מוכנה? שמתם כוס ושליש מה?
סודה לשתיה היא הכרחית במתכון הזה מאחר ואין ביצים בעוגה.
היי אפרת
מה לשים במקום קמח אורז? מח ררגיל אפשרי?
היי אביחי,
במקום קמח אורז וקמח קונדיטור אפשר לשים כוס ושליש קמח “כרגיל”.
הי אפרת ערב טוב:)
אפשר במקום הסוכר ממתיק אחר? סטיביה/מייפל/סילאן/דבש?
היי תמר,
לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על מייפל. ממליצה בכל זאת לשים לפחות כף אחת של סוכר (זה מסייע למרקם).
עוגה מעולה, אני מכינה איתה עם קמח כוסמין
תודה לילך, שמחה לשמוע 🙂
יצא טעים הכנתי כמו שאמרת עם לימונדה ממיץ לימון רק שהכנתי בתבנית 24 העוגה יצאה קטנה ולא גבוהה אבל עדיין טעימה ורכה.
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 או 22, לכן היא יצאה נמוכה.
בכל אופן, שמחה שהיא יצאה טעימה.
תודה ושבוע נפלא 🙂
היי אפרת מה אפשר לשים בימקום סודה לשתיה??
היי עדי,
הסודה לשתיה מעניקה מעט אווריריות לעוגה אבל אם אין לך שימי אבקת אפיה במקום.
מה אפשר, במקום קמח אורז?
היי זיו,
קמח האורז בשילוב עם קמח קונדיטור נותן תוצאה מוצלחת יותר. אם יש לך קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח “כרגיל” אז אפשר לשים כוס ושליש במקום שני הקמחים.
היי אפרת,
תודה רבה על התשובה המפורטת רוצה להכין עכשיו את העוגה ונישארתי ללא מיץ אפשרי להחליף במים או חלב או בתה? ומה הכמות?
תודה רבה:)
היי קרינה,
את יכולה להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם 2 כפיות סוכר.
איזה יופי אכין ואעדכן תודה רבה:)
היי אפרת,
תמיד מסתכלת במתכונים החדשים כיף כשיש מתכונים מעניינים כמו המתכון הזה אנסה להכין ועוד בלי ביצים אכין ואגיד איך יצא:)
האם אפשר לנסות להכין עם ביצה או שעדיף לנסות בלי מקווה שלא יהיה הבדל בטעם:)
המון תודות על המתכונים.
היי קרינה,
הביצה מעניקה מעט יותר אווריריות לעוגה. אני מכינה לעיתים עוגות ללא ביצים כדי שתהיה אפשרות גם לטבעונים ולמי שרגיש לביצים גם להכין ולהנות מעוגה טעימה.
כמובן שאת יכולה להוסיף ביצה אחת (ואז את מערבבת אותה עם הסוכר, מוסיפה שמן, מיץ ובננה מעוכה. בסוף את הקמחים, האגוזים והשוקולד צ’יפס).
בהצלחה 🙂