שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

כוס (140 ג’) קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) (*מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להמיר את שני הקמחים בכוס ורבע קמח רגיל)

שליש כוס (48 ג’)  קמח אורז

כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה

שליש כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה

שליש כוס (66 ג’) סוכר

בננה גדולה מעוכה למחית (אם זו בננה קטנה יש לשים בננה וחצי)

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

רבע כוס (25 ג’) אגוזי מלך קצוצים

רבע כוס שוקולד צ’יפס או 50 גרם שוקולד מריר קצוץ




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הקמחים היטב עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.

-בקערה נפרדת מערבבים בננה מעוכה, שמן, מיץ תפוזים וסוכר. מוסיפים לקערה את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. בסוף מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: מי שלא רגיש לגלוטן – אפשר להשתמש בכוס ורבע קמח לבן או קמח כוסמין (במקום קמח ללא גלוטן וקמח אורז).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שניצל תירס וחומוסשניצל תירס וחומוס
מרק לקוסקוס מרק לקוסקוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ספיר (17:54 20.09.2024)

היי, המתכון נראה מעולה! אשמח לשאול – במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 21.09.2024)

אפשר להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם 2 כפיות סוכר.

avatar
אודליה (14:32 29.05.2024)

שלום אפרת
לא מצאתי קונדיטור, האם אפשר רק קמח תירס? או רק תמי לעוגות? או שצריך לשלב
תודה על הכל!!!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:37 29.05.2024)

שימי כוס ושליש קמח תמי לעוגות (במקום קמח קונדיטור וקמח אורז)🙂

avatar
גל (09:23 3.05.2024)

היי,
אני לא מוצאת קמח קונדיטור. במה ניתן להחליף כדי שהמרקם ישאר זהה? ובמידה ויש תחליף – האם עדיין צריך 2 קמחים והאם זה משפיע על הכמויות שלהם או על אבקת האפייה?

תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:22 3.05.2024)

היי גל,
במקום קמח קונדיטור וקמח אורז אפשר לשים קמח תמי או כרגיל (כוס ושליש)

avatar
יעל (12:03 15.10.2023)

היי האם אפשר להוסיף חתיכות תפוח? אולי במקום השוקולד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:23 15.10.2023)

היי
אפשר, אם אוהבים את שילוב הטעמים של בננה ותפוח😊

avatar
נני (18:21 21.09.2023)

שלום,
אפשר במקום קמח אורז קמח קוקוס?
מה זה יעשה למרקם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:23 21.09.2023)

היי
אפשר, אסל המרקם מעט ישתנה ויהיה יבש יותר ומתפורר קצת יותר.

avatar
טבע (13:55 25.05.2023)

כתוב שניתן להחליף את “שני הקמחים”. אבל במתכון כתוב רק קמח אחד, קמח אורז. מהו הקמח השני ללא גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 25.05.2023)

יש קמח ללא גלוטן וגם קמח אורז.

avatar
לי (10:39 5.10.2022)

אין לי קמח אורז אפשר להמיר בשיבולת שועל, קמח שקדים או תפוחי אדמה? אני חייבת שזה יהיה טבעוני ויש לי קמח דומה לקמח קונדיטור, רק לא של המותג הזה.
המון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 5.10.2022)

היי,
אפשר לשים כוס ושליש קמח ללא גלוטן או להמיר את קמח האורז בקמח שקדים.

avatar
לי (20:34 5.10.2022)

המון תודה! וישר כוח על מתכונים מעולים!

avatar
מור (18:17 18.03.2022)

האם ניתן להשתמש בקמח עדשים כתומות או שיבולת שועל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 19.03.2022)

היי,
אפשר להשתמש בשליש כוס קמח שיבולת שועל במקום קמח אורז, המרקם עשוי להשתנות מעט.

avatar
אלינה (16:03 11.02.2022)

עוגה מעולה רכה, טעימה, לא יבשה, אחד הטעימות שהכנתי! אני תמיד מכינה כמות כפולה כי מחסלים את זה בשניות, תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:24 11.02.2022)

איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
ריקי (08:41 7.12.2021)

עוגה מושלמת. טעימה ורכה. אי אפשר להפסיק לאכול. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 7.12.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון❤

avatar
מילי (12:56 28.05.2021)

הכנתי כמות כפולה כדי להציל 2 בננות בשלות עד כדי כאב, עם לימונדה ביתית במקום מיץ תפוזים כמו שהמלצת לאחת המגיבות.
יצא מדהים! עוגות גבוהות ויפות, רכות וטעימות!
תודה רבה!
בהנחה שיישאר מהן משהו כי בכל זאת אנחנו רק זוג ותינוקת… אשמח לדעת איך מומלץ לשמור אותן, על השיש? במקרר? לפרוס ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 28.05.2021)

היי מילי,
איזה כיף לשמוע שיצא מוצלח!
אפשר לשמור במקרר (מומלץ עד שבוע) או במקפיא (מומלץ עד 3 שבועות-חודש).
אם את מקפיאה- כדאי לאחר הפשרה כמה שעות על השיש, לחמם בתנור על 170 מעלות כ5-10 דקות.
שבת שלום😊

avatar
מיכל (12:11 4.03.2021)

הי אפרת, אפשר במקום הסוכר לשים תמרים קצוצים? ואם כן- כמה בערך? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:40 4.03.2021)

היי מיכל,
את יכולה לשים תמרים קצוצים ולהפחית את כמות הסוכר למינימום כף אחת.
אפשר גם להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר שמיועד לאפיה במתיקות של שליש כוס סוכר.

avatar
אסף (20:26 13.02.2021)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה פעם אחת, עם קמח רגיל, וחלב סויה + מעט לימון, ויצא אחלה!

לאור ההצלחה, רציתי להכין עוגה כפולה בגודל, אז הכפלתי כמויות פשוט, אבל במקום מיץ תפוזים שמתי מים + מעט לימון.

הפעם הבלילה יצאה סמיכה מדיי, ולכן הוספתי עוד מים כדי להגיע למרקם הרצוי.

אפיתי, אבל העוגה יצאה דחוסה בהרבה מהפעם הראשונה המוצלחת, וגם לא מספיק מתוקה.

1. איפה שגיתי?
2. האם אפשר לתקן/לשדרג את העוגה? (לטבול במי סוכר, לאפות שוב, לטגן, לטחון, אחר? סומך על היצירתיות שלך!)

תודה רבה!
מתכון ואתר נהדרים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 14.02.2021)

היי אסף,
יכול להיות שפספסת משהו בכמויות? אלה הכמויות ששמת?
2 כוסות קמח ללא גלוטן
⅔ כוס קמח אורז
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
⅔ כפית אבקת סודה לשתיה
⅔ כוס סוכר
2 בננות גדולות מעוכות למחית
⅔ כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס שוקולד צ’יפס או 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
כעקרון (וזה נכון לכל עוגה/עוגיות), אם מכינים בכמות קטנה זה יוצא יותר מוצלח מאשר בכמויות גדולות ולכן לפעמים עדיף להכין בפעמיים.
חשוב גם לא לערבב יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמחים כי זה יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה (אולי ערבבת כשהוספת עוד נוזלים?)
לגבי המתיקות, זה יכול להיות קשור הפעם גם לסוג הבננות. אולי הבננות הפעם לא היו מתוקות כמו בפעם הראשונה והיה כדאי להוסיף סוכר (במיוחד אם לא השתמשת במיץ תפוזים שהוא גם מוסיף מתיקות).
לגבי שיפור העוגה, את מרקם העוגה לא ניתן לשנות אבל לגבי המתיקות אפשר לפזר מעל כל חתיכה אבקת סוכר (לגבי מי סוכר- זה יותר מתאים בעוגות אווריריות).
אולי אפשר גם לנסות להכין כדורי שוקולד מחלק מהעוגה. ראה מתכון – כדורי שוקולד מעוגה.
שבוע מעולה 🙂

avatar
אסף (13:50 14.02.2021)

השתמשתי בקמח רגיל בשתי הפעמים. יתכן שבפעם השנייה ערבבתי יותר מדיי, השתמשי במערבל ידני…
אני אנסה שוב בקרוב. תודה על הכל 🙂

avatar
עדי (16:22 9.12.2020)

היי אפרת, יש לי 3 בננות, מה הכמות בשביל זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:14 9.12.2020)

היי עדי,
למתכון תצטרכי בננה אחת, אם תרצי תוכלי להכפיל את הכפויות פי 3 ותשתמשי ב3 תבניות אינגליש קייק

avatar
עדי (23:00 9.12.2020)

תודה 🙂

avatar
אפרת קנר (14:48 20.11.2020)

האם הבלילה צריכה להיות נוזלית או סמיכה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:10 20.11.2020)

משהו באמצע.
אם את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל זה בסדר.

avatar
רחלי (15:45 18.10.2020)

האפיה בטורבו או רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:15 18.10.2020)

רגיל (קו עליון וקו תחתון)

avatar
אסנת (08:36 7.10.2020)

עוגה מעולה! הכנתי כבר פעם שניה אחרי שהיו תלונות בבית שהכנתי רק אחת
השתמשתי בקמח רגיל
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 7.10.2020)

מעולה 🙂
תודה אסנת

avatar
נטע (08:18 20.08.2020)

אפשר להשתמש בקמח מלא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 20.08.2020)

מומלץ לשלב חצי כמות קמח מלא עם קמח רגיל כדי שלא ייצא דחוס (לשים סה”כ כוס ורבע קמח).

avatar
אורן (22:49 19.05.2020)

יצאה ממש אחלה! מפתיע כמה מתכונים טובים יש לך עם הקמח קונדיטור. לא צריך את כל התערובות היקרות האחרות…. תודה על האתר הזה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:55 19.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורן

avatar
ganit1972 (19:52 29.04.2020)

יקירה
עוגה מעולה וקלה מאוד להכנה !
גם הבת שלי שהיא טבעונית וכל המשפחה נהננו מאוד!!!!
תודה רבה על מתכון מעולה !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:04 29.04.2020)

שמחה שנהניתם ❤️
תודה לך שחזרת לעדכן.

avatar
מיכאל (13:45 12.04.2020)

שוקל להחליף את מיץ התפוזים בחלב סויה וחומץ. אני לא רוצה של עוגה יהיה טעם של תפוזים.
זה אפשרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:12 12.04.2020)

אפשר לשים חצי כוס חלב סויה וכפית חומץ או מיץ לימון.

avatar
יערית (13:05 18.03.2020)

שלום אפרת. קיבלתי ליקר בננה ורציתי לשאול אם אפשר להוסיף אותו לעוגה פה ואם זה יתאים לילדים קטנים? ובאיזה עוד מתכונים אני יכולה להשתמש בו?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:16 18.03.2020)

היי יערית,
אפשר לשים בין חצי כפית לכפית (אם זה גם לילדים אז שימי חצי כפית).
מתאים להוסיף ליקר בננה לגלידה ביתית.

avatar
מיכל (21:10 2.03.2020)

הי אפרת, האם אפשר להמיר את השמן בשמן אגוזי מלך?
ובנוסף- חשבתי לשים קצת יותר בננות כדי שירגישו את הטעם של הבננה (נניח 3 בננות). האם זה מתאים מבחינת הכמויות? והאם אוכל להפחית מהסוכר בהתאם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:48 3.03.2020)

היי מיכל,
אין לי ניסיון עם שמן אגוזי מלך בעוגות אבל אני מניחה שאפשר.
יותר מידי בננות עלול לשנות את המרקם. אולי כדאי להתחיל ב-2 בננות ולהוסיף יותר פעם הבאה. לשיקולך.
אפשר להפחית לרבע כוס סוכר.
יום מקסים 🌷

avatar
שרון (08:37 30.01.2020)

הי, האם אפשר להחליף קמח קונדיטור בקמח שקדים?
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 30.01.2020)

היי שרון,
אני לא בטוחה (לא ניסיתי).

avatar
נדיה (18:27 9.11.2019)

העוגה מצויינת ובבית שצריך טבעוני וללא גלוטן זו אופציה נהדרת ונשמח לעוד רעיונות.
בשל מחסור במצרכים, החלפתי את מיץ התפוזים במיץ לימון ואת האגוזים בפרוסות שקדים ויצא מוצלח מאוד ולדעת כולם טעים יותר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 9.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תוכלי למצוא כאן מתכונים נוספים – מתכונים טבעוניים ללא גלוטן.

avatar
הילית (11:40 26.07.2019)

הי, אפשר לשים סוכר חום במקום סוכר לבן? ואם כן – כמה? תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 26.07.2019)

כן, אותה כמות.

avatar
מרים (19:29 1.05.2019)

שלום! המשפחה שלנו כבר מזמן נהינת מהמאכלים אשר הכנתי לפי המתכונים שלך, תודה רבה!
יש לי שאלה לגבי עוגת בננה: אני רוצה להכין עוגה טבעונית, ללא אגוזים, שקדים וכו’, אך עם פירות יער (יש לי פירות יער קפואים וגם יש לי חמוציות יבשות). מה דעתך, זה יילך? ואם כן, במה עדיף להשתמש, בפירות יער קפואים או בחמוציות יבשות? האם כדאי להוסיף גם שוקולד צ’פיס או שזה לא יתאים?
האם יש דרך להקטין את כמות השמן? למשל, אם אחליף את חלק מהסוכר בסירוף מייפל או אוסיף בננה נוספת, האם אז אפשר לשים פחות שמן?
האם יש שינוי בכמויות וזמן אפיה?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 1.05.2019)

היי מרים,
את יכולה להכין את העוגה הזאת בלי האגוזים. אם אין לך בעיה של גלוטן שימי כוס ורבע קמח רגיל במקום שני הקמחים המוזכרים במתכון.
אפשר להוסיף פירות יער ולפזר אותם לאחר שיצקת שני שליש מהבלילה לתבנית. מעל לכסות בשליש הבלילה שנותרה (לא נורא אם הבלילה לא מכסה את כל פירות היער).
לא חושבת שמתאים שוקולד צ’יפס עם פירות יער.
לגבי השמן, בגדול אפשר להמיר חלק מהשמן ברסק תפוחים אבל בעוגות שלא מכילות ביצים אני לא מציעה לעשות זאת כי העוגה גם ככה “כבדה” וזה עלול להכביד על המרקם והטעם.

avatar
תמר (08:18 24.04.2019)

היי אפרת, מאד אשמח להכין את זה לפסח אבל אין פה רגישות לגלוטן. איזה שילוב אני יכולה לעשות בין קמח מצה וקמח תפוחי אדמה שיתן את אותה התוצאה הטעימה? והאם להשאיר את כמויות האבקת אפיה וסודה לשתיה אותו דבר? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 24.04.2019)

היי תמר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כחצי כוס קמח מצות דק + רבע כוס קמח תפוחי אדמה (אלה קמחים כבדים ולכן כדאי להפחית את הכמות כשמשתמשים בהם). אבקת אפיה שימי כפית רגילה. סודה לשתיה אותה כמות.
אם יש לך קמח תופח לפסח אני חושבת שזה עדיף ואז אפשר לשים כוס אחת + כף מלאה קמח מצה (במקרה כזה- יש לשים רבע כפית אבקת אפיה).

avatar
ava (15:59 20.04.2019)

Bonjour
Je vous écris de france, et j’aimerai savoir si vous pouvez me donner les quantités en poids.
Merci

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 20.04.2019)

הוספתי כמויות במתכון 🙂

avatar
ענבל (15:27 21.02.2019)

היי, במה אפשר להחליף את הקמח אורז?
קמח תפוחי אדמה/ קורנפלור?

ואם משתמשת בקמח תופח, באיזו כמות להחליף?
( ולהוריד את אבקת האפייה?)

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 21.02.2019)

היי ענבל,
אם מכינים עם קמח קונדיטור לא מומלץ להחליף את קמח האורז.
הכי טוב שתשימי סה”כ כוס ורבע קמח תופח ותוותרי על אבקת האפיה.

avatar
לילך (22:21 1.10.2018)

עוגה נפלאה, קלה ונחטפת,הכנתי לא מעט פעמים והתחלתי לשדרג
סוכר הורדתי כי מספיק מתוק עם השוקולד צ׳יפס, 2 בננות, ובמקום מיץ תפוזים שמתי מיץ תפוחים טבעי ורק מחמאות אני מקבלת
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 1.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
tamar (13:23 27.07.2018)

הי אפרת, אפשר להשתמש במחית בננה מוככנה? אם כן מה הכמות? תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 27.07.2018)

כן. לדעתי כשני שליש כוס מחית.

avatar
בלה (15:20 30.06.2018)

היי, כתבת למעלה מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להשתמש בכוס ושליש קמח ולמטה כתבת כוס ורבע. מה מהם הנכון?
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 30.06.2018)

צודקת, תיקנתי. זה כוס ורבע.

avatar
קארין (21:40 4.04.2018)

היי מה שלומך?
העוגה תעבוד עם קמח תופח כשר לפסח או קמח מצה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:55 4.04.2018)

היי קארין,
במקרה הזה יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח תופח לפסח אבל בתוספת של שליש כוס קמח אורז.

avatar
נטע (21:18 2.04.2020)

אפשר קמח מצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 2.04.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי. קמח מצה יכול להפוך את המרקם קצת ל\”כבד\”.

avatar
שרון (10:00 2.03.2018)

היי..
האם ניתן לשים חמאה במקום שמן?? ואם כן מה הכמות?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 2.03.2018)

כן. אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.

avatar
מרטין בן דור (13:07 23.12.2017)

תודה על המתכון. שילבתי קמח קונדיטור וכרגיל.
יצא נהדר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 23.12.2017)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
הדס (18:21 22.12.2017)

העוגה יוצאת מדהים!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 23.12.2017)

תודה הדס, שמחה לשמוע 🙂

avatar
יערית (20:07 30.11.2017)

ערב טוב
מה אפשר להשים במקום השוקוציפס? אני רוצה שזה יהיה בריא אולי עוד אגוזים או שקדים או לא להוסיף כלום?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 30.11.2017)

פשוט ותרי על השוקולד צ’יפס. אין צורך להוסיף דבר במקום.

avatar
שרית (19:22 10.09.2017)

הי אפרת! אתר מעולה!
אפשר במקום אגוזים לשים עוד שוקולד ציפס-חצי כוס סהכ? הקטני שלי של יכול לאכול אגוזים.

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 10.09.2017)

כן, אפשר 🙂

avatar
נירית (08:34 14.07.2017)

הי. אין לי קמח אורז, רק קונדיטור.
האם ניתן את כל הכמות קמח קונדיטור?
צריכה ללא גלוטן…
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 14.07.2017)

היי נירית,
אפשר אבל המרקם יהיה פחות מוצלח.
אם יש לך תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח “כרגיל” אז עדיף.
שבת שלום 🙂

avatar
עומר (14:43 29.05.2017)

היי אני רואה שהמתכון פשוט להכנה אך האם יש החלפה לסוכר? משהו אחר ממתיק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 29.05.2017)

היי עומר,
אפשר להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר שמיועד לאפיה במתיקות של שליש כוס סוכר.
אני ממליצה על “כמו סוכר” של סוכרזית.

avatar
michal zilberman (13:51 4.05.2017)

היי,
העוגה מעולה ממש. תודה רבה על המתכון המצוין!
אם אני לא רוצה שלעוגה יהיה טעם של בננה, אלא שהטעם יהיה ניטרלי, האם אפשר להחליף ברסק תפוחים או בטחינה גולמית (אני מניחה שלבננה יש פה תפקיד של חיבור גם, ולכן אלה התחליפים שחשבתי עליהם)? ואם כן, באיזו כמות?
המון תודה 🙂
מיכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 4.05.2017)

היי מיכל,
לדעתי במקרה הזה עם בננה זה יוצא הכי מוצלח. יכול להיות שעם רסק או טחינה העוגה תצא דחוסה.
אני ממליצה לך לנסות להכין את אחת משתי העוגות האלה (שתיהן טבעוניות): עוגה לבנה עם קצפת או עוגת מייפל.
יום מקסים 🙂

avatar
michal zilberman (17:44 6.05.2017)

תודה על התשובה, אבל אני רוצה לחדד:
אני בעצם מחפשת מתכון לעוגה בחושה שיהיה טבעוני, ללא גלוטן וניטרלי בטעם (כדי שאוכל לשחק עם הטעמים וכל פעם להכין משהו אחר). השאלה היא אם בשתי העוגות שציינת אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן.
מקווה שלא סיבכתי אותך… 🙂
ושוב המון תודה,
מיכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 6.05.2017)

לדעתי כשמדובר בעוגה טבעונית ללא גלוטן אין ספק ששילוב של בננה בעוגה נותן תוצאה טובה.
לגבי שתי העוגות הנוספות, לא ניסיתי אבל זה משהו שכדאי לנסות. אם יש לך קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו “תמי” או “כרגיל” אני ממליצה להשתמש בזה במקום בקמח במתכון (באותה כמות). כמובן לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה (על כל כל קמח- כפית מלאה אבקת אפיה).
בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 🙂

avatar
michal zilberman (11:00 7.05.2017)

תודה רבה!
אחזור לעדכן 🙂

avatar
רותם (15:43 26.03.2017)

היי, אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן רגיל (קנולה)?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:46 26.03.2017)

כן, בשליש כוס שמן קוקוס מומס.

avatar
רותם (21:14 11.04.2017)

תודה, יצא מעולה! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:04 11.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אביחי (09:53 10.02.2017)

היי הכנו העוגה יצא קצת לו בפנים. שמנו כוס ושלוש גילתה היה לנו סודה לשתייה. מה לעשות להבא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:08 10.02.2017)

לא הבנתי. העוגה יצאה לא מוכנה? שמתם כוס ושליש מה?
סודה לשתיה היא הכרחית במתכון הזה מאחר ואין ביצים בעוגה.

avatar
אביחי (17:58 8.02.2017)

היי אפרת
מה לשים במקום קמח אורז? מח ררגיל אפשרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 8.02.2017)

היי אביחי,
במקום קמח אורז וקמח קונדיטור אפשר לשים כוס ושליש קמח “כרגיל”.

avatar
tamar (20:01 8.01.2017)

הי אפרת ערב טוב:)
אפשר במקום הסוכר ממתיק אחר? סטיביה/מייפל/סילאן/דבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 8.01.2017)

היי תמר,
לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על מייפל. ממליצה בכל זאת לשים לפחות כף אחת של סוכר (זה מסייע למרקם).

avatar
לילך (19:37 7.01.2017)

עוגה מעולה, אני מכינה איתה עם קמח כוסמין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 7.01.2017)

תודה לילך, שמחה לשמוע 🙂

avatar
קרינה (12:01 4.12.2016)

יצא טעים הכנתי כמו שאמרת עם לימונדה ממיץ לימון רק שהכנתי בתבנית 24 העוגה יצאה קטנה ולא גבוהה אבל עדיין טעימה ורכה.
תודה רבה על המתכונים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 4.12.2016)

היי קרינה,
העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 או 22, לכן היא יצאה נמוכה.
בכל אופן, שמחה שהיא יצאה טעימה.
תודה ושבוע נפלא 🙂

avatar
עדי (14:22 1.12.2016)

היי אפרת מה אפשר לשים בימקום סודה לשתיה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:34 1.12.2016)

היי עדי,
הסודה לשתיה מעניקה מעט אווריריות לעוגה אבל אם אין לך שימי אבקת אפיה במקום.

avatar
זיו (12:35 1.12.2016)

מה אפשר, במקום קמח אורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:45 1.12.2016)

היי זיו,
קמח האורז בשילוב עם קמח קונדיטור נותן תוצאה מוצלחת יותר. אם יש לך קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח “כרגיל” אז אפשר לשים כוס ושליש במקום שני הקמחים.

avatar
קרינה (09:53 1.12.2016)

היי אפרת,
תודה רבה על התשובה המפורטת רוצה להכין עכשיו את העוגה ונישארתי ללא מיץ אפשרי להחליף במים או חלב או בתה? ומה הכמות?
תודה רבה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:59 1.12.2016)

היי קרינה,
את יכולה להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם 2 כפיות סוכר.

avatar
קרינה (11:02 1.12.2016)

איזה יופי אכין ואעדכן תודה רבה:)

avatar
קרינה (23:39 29.11.2016)

היי אפרת,
תמיד מסתכלת במתכונים החדשים כיף כשיש מתכונים מעניינים כמו המתכון הזה אנסה להכין ועוד בלי ביצים אכין ואגיד איך יצא:)
האם אפשר לנסות להכין עם ביצה או שעדיף לנסות בלי מקווה שלא יהיה הבדל בטעם:)
המון תודות על המתכונים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 30.11.2016)

היי קרינה,
הביצה מעניקה מעט יותר אווריריות לעוגה. אני מכינה לעיתים עוגות ללא ביצים כדי שתהיה אפשרות גם לטבעונים ולמי שרגיש לביצים גם להכין ולהנות מעוגה טעימה.
כמובן שאת יכולה להוסיף ביצה אחת (ואז את מערבבת אותה עם הסוכר, מוסיפה שמן, מיץ ובננה מעוכה. בסוף את הקמחים, האגוזים והשוקולד צ’יפס).
בהצלחה 🙂

לקריאת כל התגובות