מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות קינמון ללא גלוטן

עוגיות קינמון ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 26, 2016
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לעוגיות קינמון ללא גלוטן וללא סוכר – פריכות שאי אפשר להפסיק לאכול..

עוגיות קינמון ללא גלוטן

מצרכים (20-25 עוגיות):

כוס קמח ללא גלוטן ("קונדיטור")

חצי כוס קמח אורז

חצי כפית אבקת אפיה

כפית מלאה אבקת קינמון

4 כפות מלאות סירופ מייפל טבעי או דבש

שליש כוס שמן

1 ביצה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ומעט שומנית.

-מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה: פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מעל פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עם מערוך את הבצק לעובי של כחצי ס"מ (לא מומלץ לרדד דק יותר). קורצים צורות או חותכים ריבועים בעזרת סכין ומרווחים בין עוגיה לעוגיה.

-אופים בתנור במשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות קלות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

*הערה: העוגיות במתיקות מעודנת (במיוחד אם משתמשים במייפל ולא בדבש). מי שאוהב עוגיות מתוקות ניתן להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר לתערובת.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

58 תגובות

הוסף תגובה
    1. בוקר טוב דלית,
      אני לא בטוחה כי קורנפלור משנה את המרקם.
      אפשר להשתמש בכוס וחצי קמח כרגיל או תמי שהם ללא סוכר במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.

  1. אהלן אפרת, אתר נהדר!
    לגבי העוגיות, האם ניתן להשתמש בכוס קמח קוקוס ועוד חצי קמח ארורוט או שקדים?
    ושאלה נוספת לגבי השמן, איזה סוג? אפשר שמן קוקוס נכון?

    1. היי אפרת,
      לגבי שימוש בקמחים שציינת, אין לי מושג. לא ניסיתי.
      אפשר להמיר את השמן בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
      שבוע מקסים 🙂

    2. קמח קוקוס לא עבד לי טוב, העוגיות התפוררו.
      אז שילבתי קמח שקדים עם קמח טפיוקה ויצא פריך וטעים 🙂

  2. היי מה נישמע?
    רציתי לשאול בבקשה..יש לי קמח מלא וקמח תופח מלא ניתן להחליף את 2 הקמחים שרשומים במתכון באחד מהם?
    אין אצלי רגישים לגלוטן אני פשוט רוצה את העוגיות קצת יותר בריאותיות

    1. היי יפית,
      את יכולה לשים כוס ושליש קמח מלא רגיל. אם יש לך אבקת אפיה תוסיפי חצי כפית. אם לא תכיני בלי.
      אם במקרה התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קצת קמח מלא.

  3. הי,
    אפשר לגלגל את הבצק לגליל, להקפיא קצת ולפרוס לעוגיות, במקום לרדד ולקרוץ?
    תודה
    רונית

  4. שבוע טוב
    הכנתי את העוגיות קינמון המדהימות עם כוס קמח טף וחצי כוס קמח אורז 12 דקות בתנור על טורבו.יצא מעולהההההה
    תבורכי על המתכונים המדוייקים והנפלאים
    רקפת

    1. היי מור,
      אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין במקום הקמחים שבמתכון.

    1. היי רונית,
      הביצה מעניקה גמישות לבצק ומדביקה את החומרים. לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים כ-2 כפות יוגורט סויה.
      אולי אפשר גם רסק תפוחים (1-2 כפות לפי הצורך). לא ניסיתי.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי מינה,
      קמח אורז ניתן להשיג בחניות טבע/אוכל אורגני או בחנויות תבלינים. לפעמים ניתן למצוא גם בסופרים במדפים של מוצרים ללא גלוטן.
      אם יש לך מטחנת קפה אפשר לטחון אורז לבן רגיל עד לאבקה.

    1. היי ענתי,
      לא ניסיתי אבל לדעתי התוצאה תהיה פחות מוצלחת.
      אם יש לך תערובת של קמח ללא גלוטן כמו תמי או "כרגיל" אפשר לשים כוס וחצי במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.

    2. תודה אבל לבת שלי מותר רק קמח אורז כך שאני מחפשת מתכון למאפים עם קמח אורז

    3. לצערי אין לי מתכון למאפים עם קמח אורז בלבד. יש קמחים נוספים שמותר לה? לדוג' קורנפלור וכו'?

  5. השתמשתי בקמח רגיל ויצא טעים מאוד יחד עם עוד כף סוכר.
    ללא ספק הוראות + כמויות מדוייקות נתת במתכון.

  6. היי רציתי לשאול האם אפשר לשים כוס וחצי קמח אורז ואם לא איזה תחליף אפשר לשים במקום קמח קונדיטור?
    תודה על המתכונים המעולים!

    1. היי,
      אני לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח אורז בלבד. אני תמיד מעדיפה לשלב כדי שהתוצאה תצא מוצלחת. איזה קמח אחר יש לך?

    2. קמח טפיוקה. אבל אני חושבת שיש לו אותו מרקם כמו קמח אורז. טוב נראה לי נוותר על זה היום אבל בכל זאת הכנתי את העוגת גבינה שלך, נראה מעווולה!
      תודה על התגובות המהירות וכמובן על המתכונים!:)

    3. כן, נראה לי שכדאי שתכיני כשיהיה לך קמח ללא גלוטן כדי שייצא מוצלח 🙂
      שבת שלום!

  7. היי אפרת 🙂
    בהתבסס על ניסיון שלי עם מתכוני עוגיות/עוגות אחרים שלך (כמו עוגיות הטחינה, למשל), שאלה – אם אני מערבבת את החומרים בסדר הפוך (קודם את הנוזלים ואחר כך את הקמח), האם אני יכולה ליצור מהעיסה שתתקבל כדורים ולסדר אותם על נייר אפייה? לא מתחשק לי לרדד בצק…

    1. היי לילך,
      אני מניחה שאפשר למרות שלדעתי זה יוצא יותר מוצלח עם רידוד וגם יוצאת כמות יותר גדולה.
      אם בכל זאת החלטת להכין כדורים, יש לשטח אותם דק לעובי של כחצי ס"מ.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  8. האם אני יכולה להחליף את הקמח ללבן ולוותר על קמח אורז? ואם כן כמה קמח לבן אני צריכה להשים?
    תודה רבה! ושבת שלום!

    1. היי שולי,
      במקום קמח קונדיטור+קמח אורז אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל אם אין רגישות לגלוטן. אם יש רגישות כדאי שלא לוותר על קמח האורז כי הוא משפר את המרקם. אם יש לך מכונה לטחינת תבלינים או קפה אפשר לטחון אורז לבן רגיל עד לאבקה ולהשתמש בו כקמח אורז.
      כמובן שאם יש לך קמח תמי או קמח "כרגיל" אפשר לשים כוס וחצי במקום שני הקמחים.

    1. היי ענת,
      אני מניחה שאפשר להמיר לקמח מלא רק כדאי לשים כוס ושליש קמח כי הוא סופח יותר נוזלים (במקום כוס קמח קונדיטור+חצי כוס קמח אורז). במידה והתערובת בכל זאת יבשה או מתפוררת יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר