מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס גלידה

מאפינס גלידהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 18, 2016
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

מאפינס גלידה (גלידונית): קינוח מרענן וטעים שניתן להכין גם בגרסת פרווה (טבעוני וללא גלוטן). 

ניתן להכין מראש ולהוציא מהקפאה כשהאורחים מגיעים או שסתם בא משהו טעים 🙂

מאפינס גלידה

תבנית מאפינס מסיליקון

מצרכים (כ-10 יחידות):

1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל (לפרווה ניתן להשתמש בקצפת צמחית)

2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או מים קרים)

200 גרם שוקולד חלב או מריר

2 כפות שמן קנולה

אופן הכנה:

-מניחים בקערה 100 גרם שוקולד חתוך לקוביות + כף שמן וממיסים במיקרוגל מספר שניות עד שהשוקולד מתרכך. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה (הערה: חשוב שהקערה תהיה יבשה לגמרי. טיפה של מים עלולה לגרום לשוקולד להתקשות).

-מניחים בתחתית כל שקע כפית מלאה מתערובת השוקולד בצורה כזאת שתכסה את כל התחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת קרם הגלידה.

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מוציאים את תבנית המאפינס מהמקפיא ובעזרת כף ממלאים כל שקע בקרם (את הקרם יוצקים מעל תחתית השוקולד). מכניסים למקפיא למשך כחצי שעה לפחות, עד שהקרם מתייצב או קופא.

-ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד חתוך לקוביות + כף שמן באותו אופן שהמסנו בהתחלה. מוציאים את תבנית המאפינס מהמקפיא ויוצקים בצורה אחידה מעל לשכבת הקרם.

-מכניסים למקפיא למשך 4-5 שעות לפחות או עד שהמאפינס קופאים לגמרי (מומלץ להכין יום לפני ההגשה). מחלצים בעדינות את המאפינס מהתבנית על-ידי לחיצה על תחתית התבנית ומניחים במגש או צלחת. מגישים מיד או עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא.

מאפינס גלידה

 

באותו אופן אפשר להכין "ביסוני גלידה" בתבנית שקעים קטנים מסיליקון (פרלינים) רק שאת מילוי השוקולד מכינים באופן הבא-  ממלאים את השקעים עד הסוף בשוקולד מומס. הופכים את התבנית לתוך קערת השוקולד ואז כל עודפי השוקולד נשפכים חזרה לקערה ונוצרת שכבה דקה וחלולה של שוקולד בצורת השקע. 

גלידונית

כך נראית תבנית פרלינים מסיליקון:
תבנית פרלינים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


79 תגובות

הוסף תגובה
    1. אני חושבת שאפשר. אין צורך לשמן. לאחר שהמאפינס קופאים ניתן לגזור את התבנית בכמה מקומות ופשוט לקלף את התבנית מהמאפינס.

  1. לדעתי אין צורך להוסיף לשוקולד שמן. זה נכון לצימיקאו. סתם להוסיף שמן?? מה זה כבר מוסיף? לדעתי אפשר ונכון לוותר. השוקולד נוזלי וקל לעבודה גם ככה.

    1. היי שקד,
      מצרפת מתכון לסופלה שוקולד רגיל. במקום 100 גרם שוקולד מריר אפשר לשים 50 גרם שוקולד מריר ו50 גרם שוקולד חלב (השילוב מומלץ), להכין על בסיס חמאה ולמלא בקוביות שוקולד לבן או חלב.
      יום מקסים 🙂

  2. שלום אפרת,

    יש לך מתכון פרווה לגלידה ביתית קלה להכנה?
    חשוב לי אבל שהמרקם יהיה טוב.
    כמו חלב מרוכז ממותק רק שזה חלבי וזה לדעתי מצרך שאסור לוותר עליו במתכון לגלידה כי הוא נותן מרקם טוב

    אשמח מאד אפילו לכמה מתכונים לגלידה פרווה.

    תודה רבה.

    1. היי תומר,
      נכון, החלב המרוכז מעניק לגלידה מרקם רך ו"גלידתי". לצערי לא מצאתי לו תחליף פרווה.
      בכל מקרה, מצרפת לינקים לגלידות פרווה (האחרון עם חלב ממותק- חלבי)
      גלידה בטעם שוקו-מוקה
      מאפינס גלידה
      גלידת קרם עוגיות ופצפוצי שוקולד
      סורבה
      גלידת אוראו (חלבית)
      יום נפלא 🙂

  3. היי.. מתכון קל באמת וכמובן טעים. תודה רבה.
    רציתי לומר שניתן לשדרג את הקצפת ולהפוך אותה לגלידה בטעם חלבה.
    אחרי שהקפת מוכנה מניחים בצד. מערבבים חצי כוס טחינה גולמית עם חצי כוס סילאן (בכוס חד"פ) ומוסיפים בעדינות לקפצת, תוך שמירה על האווריריות שלה.
    השילוב מנצח.
    שבת שלום

  4. יצא טעים, כולם נהנו! תודה רבה!
    איך את ממליצה להקפיא אותו עד ההגשה בצורה שלא יהיה חשוף במקפיא?

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר לשים בתוך קופסה סגורה או להשאיר בתוך התבנית ולכסות בניילון נצמד או נייר כסף.

  5. היי אפרת המקסימה!
    מתכוננת להכין לשבת עם אורחים, 1.האם קשור להגיש את הגלידה הזו עם סופלה? 2. הולכת לקנות את התבנית סיליקון- יש בזה גדלים שונים? (יש לי בבית סיליקון עמוק עם צורה של פרח- זה נראה לי כפול בכמות)
    אשמח לתשובה מהירה

    1. היי שרה,
      בטח, זה יכול להשתלב מעולה ביחד.
      תבנית הפרח פחות מתאימה אבל כל תבנית שקעים רגילה מסיליקון יכולה להתאים. בדר"כ הגודל די אחיד בתבניות הסיליקון (גובה/עומק כל שקע כ2.5 ס"מ וקוטר כ-7 ס"מ כאשר המדידה היא מהחלק העליון).
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  6. וואו
    אז ככה השתמשתי בעצה שלך
    לקחתי 150 גרם שוקולד עם כף שמן המסתי ושפכתי בכל אחד מהביסונים קצת
    הברשתי עם מכחול (של הצבעי מים של הילדים חדש כמובן) בצדדים שמתי חבקפאה הכנתי קצפת שפכתי על השוקולד הקפאתי המסתי עוד 100 גרם והברשתי את השכבה העליונה הקפאתי שוב ואז הוצאתי אותם למנגטים
    יצא ממש כמו הקנוי אפילו יותר טעים
    רק שאת השכבה הראשונה ובצדדים צריך לעשות עבה כדי שבשחרור השוקולד לא יתפורר
    חשבתי פעם הבאה להוסיף אגוזים טחונים לשוקולד מה דעתך?

    1. היי שלי,
      שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא מוצלח.
      נשמע רעיון מעולה להוסיף אגוזים טחונים, זה יכול מאוד להעשיר את הטעם רק חשוב שאלה יהיו אגוזים טחונים דק (הכוונה לא עם חתיכות גדולות או לא אחידות) וכמו שאמרת, חשוב לשים שכבה עבה.
      אם תחליטי לנסות אשמח לשמוע איך יצא.
      חג שמח 🙂

  7. קודם כל תודה על הסבלנות שלך והתשובות המהירות
    סליחה על הנודניקיות אבל אין דרך אחרת למלא אותם במקום כל הבלאגן של הלשפוך וכל התבנית מתלכלכת וכו..??

    1. נכון, הביסונים זה קצת יותר עבודה (הרבה יותר קל להכין בתבנית מאפינס).
      אולי אפשר להשתמש במברשת קטנה וממש להבריש שכבה של שוקולד בשקע עצמו, בתחתית ובצדדים.

  8. נראה לי שהבנתי….
    אבל מה אני עושה עם השוקולד ששפכתי בחזרה לצלחת?
    האם אני ממיסה גם פה את השוקולד בפעמיים?מאה גרם בהתחלה ומאה גרם בסוף?

    1. בשוקולד ששפכת לצלחת את יכולה להשתמש למילוי תבנית נוספת (גם אם את מכינה בתבניות מאפינס).
      גם במקרה הזה יש להמיס חלק מהשוקולד בהתחלה וחלק בסוף. אם את מכינה רק ביסונים בתבניות קטנות, לדעתי תספיק לך בסוף כמות של כ-75 גרם שוקולד, כי זה רק כדי לכסות את השקעים.

  9. נשמח אם תוכלי לשים תמונות של אופן ההכנה כמו שעשית עם המאפינס בראוניז (שכל שבת אצל בשולחן) הם המחישו בצורה ברורב ביותר את אופן ההכנה ואת אופן המילוי של המאפינס
    תודה

  10. בוקר טוב
    אני רוצה להכין את 'הביסונים' אך יש לי כמה שאלות
    א. לכמה המתכון מספיק?
    ב. לא הבנתי את אופן ההכנה עם הלשפוך עד הסוף ובחזרה לצלחת ומתי השלב של הקצפת?
    תודה מראש
    ויום מוצלח

    1. היי שלי,
      הכמות תלויה בגודל השקעים. אם את מכינה בתבנית שדומה לתבנית בתמונה, מתקבלת כמות של כ-30 יחידות.
      אם יש לך רק תבנית אחת את יכולה להכין בה ואת השארית להכין בתבנית מאפינס.
      בבסונים בעצם צריכה להיות שכבה דקה של שוקולד מסביב כאשר מבפנים יש קרם גלידה. כדי לעשות את זה, ממלאים את השקעים הקטנים בשוקולד מומס ואז הופכים את התבנית על צלחת ומה שקורה זה ששאריות השוקולד נשפכות לצלחת ונוצרת שכבה חלולה של שוקולד בצורת השקע שאותה ממלאים בקרם. יש להכניס את שכבת השוקולד למקפיא לכמה דקות כדי שתתקשה לפני שיוצקים לתוכה את שכבת הקרם. לאחר שיצקת את מילוי הקרם , את שוב מכניסה למקפיא ל20-30 דקות, עד שהקרם יתקשה ואז מכסה מעל בשוקולד מומס ושוב מכניסה למקפיא.
      בפעם הבאה שאכין את המתכון הזה, אצלם את שלבי ההכנה ואעלה לאתר.
      שבוע נפלא 🙂

  11. שלום, המתכון נראה ממש מעולה! מאוד אוהבת את האתר שלך! שאלה: האם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום השמנת?

    1. היי אנסטסיה,
      אפשר להשתמש בקרם קוקוס רק כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר לילה שלם ואז השומן והמים נפרדים אחד מהשני. את המים שופכים ומקציפים את החלק המוצק השומני.

  12. ערב טוב
    עוד לא ניסיתי להכין אבל לפי התגובות השוקולד יוצא קשה אז חשבתי לשאול אולי כדי להוסיף קצת שמנת מתוקה לשוקולד ואז זה ישמור על הרכות של השוקולד?

    1. היי שלי,
      השוקולד אמור לצאת קשה כך התחתית יוצאת יציבה גם כשהופכים את המאפינס. אם תוסיפי שמנת מתוקה השוקולד לא יתקשה ויישאר רך ואז יכול להיות שיהיה קשה יותר לחלץ את הגלידה מהתבנית או שהשוקולד ימרח.
      שבוע טוב וחג שמח 🙂

  13. שנה טובה!
    האם לדעתך אפשר להכין את הגלידוניות ללא ציפוי? (אני רוצה לשים אותם מעל רוטב תות.)
    אני משתמשת בתבניות סיליקון, האם הצורה תישמר?

    תודה

    1. היי שרי,
      אם את מקפיאה היטב (לפחות 5 שעות) בתבנית סיליקון לא אמורה להיות בעיה.
      שנה טובה וחג שמח 🙂

  14. היי,ראשית תודה על המתכון. שנית, אני מעוניינת להכין את הגלידוניות לכבוד שבת ורציתי לשאול, במידה ואשתמש בתבנית שקעים מנירוסטה/ברזל לדעתך אני יצליח לחלץ את הנסיכים בשלום?? או שעדיף לרכוש תבנית סיליקון?

  15. היי אפרת שמתי שקית פודינג שוקולד במקום 2 כפות פודינג וניל זה כרגע במקפיא את חושבת שזה יפגע בתוצאה של הגלידה ? תודה שבת שלום

    1. היי עופרה,
      זה ייצא בסדר גמור, פשוט לגלידה יהיה טעם שוקולדי במקום וניל.
      שבת שלום 🙂

  16. אני הכנסתי למקפיא שכבת שוקולד וקרם ואני לא יוכל לחזור הביתה רק בעוד כ 8 שעות זה ישפיע על הגלידוניות או שזה יצא אותו דבר

  17. אין לי זמן להישאר ולהוציא בזמן את קרם הגלידה עם דסקית שוקולד אחת יקרה משהו אם אני לא יוציא אחרי חצי שעה אלא אחרי כ8 שעות או שזה יצא אותו דבר?

    1. היי שי,
      אני חושבת שכן. אם אלה המנג'טים מהנייר הדק אז כדאי להניח אותם בתוך תבנית מאפינס ממתכת או מסיליקון רק כדי שיהיה לך נוח לצקת לתוכם את התערובת כי הם פחות יציבים.
      בהצלחה 🙂

    1. בטח רוז, את יכולה להוסיף לקצפת כ-2 כפות גדושות גבינה לבנה ואם אתם אוהבים מתוק אני ממליצה להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר (מאחר והגבינה הלבנה מורידה את המתיקות).
      בהצלחה וחג שמח!

  18. בוקר טוב

    עשיתי את המאפינס גלידה יצא פצצה

    רציתי להגיד שהוספתי לקצפת קופה של חלב מרוכז ויצא עוד יותר פצצה

    יום נפלא
    לאה

    1. היי,
      אפשר להכין בתבנית אישית חד פעמית ואם במקרה קשה לך לחלץ את המאפינס מהתבנית לאחר ההקפאה אפשר לגזור את הדפנות וממש לקלף את התבנית מהמאפינס.
      בהצלחה 🙂

  19. הכנתי ויצא ממש טעים! המשפחה כרגיל נהנתה מהגלידה 🙂
    שאלה קטנה: הכנתי בדיוק כמו במתכון והכנסתי את הגלידה למקפיא אבל זה יוצא ממש קפוא, החלק הלבן לא יצא רך כמו בתמונה, אפילו השוקולד לא נשבר בקלות.. יש לך מושג למה? (נאלצנו לאכול עם הידיים ולא עם סכו"ם, ועדיין היה טעים. את מה שנשאר פשוט העברתי למקרר ואז השמנת הייתה יותר מידי קרמית :/

    1. היי ענת,
      לקרם עצמו השתמשת בחלב רגיל או מים?
      כדי שקרם הגלידה יתרכך מעט מומלץ להוציא אותו כ-5 דקות לפני מהמקפיא.

  20. תודה על המענה. אני מניח שצריך לקרר את השוקולד המומס בנגלה השניה, לפני יציקתו על שכבת הקרם. נכון? אגב, הכנתי רוטב מפירות יער קפואים עם קצת סוכר ומיץ לימון להוספה על הגלידונית.

    1. כן אורי, מומלץ לקרר מעט את תערובת השוקולד לפני שיוצקים על הקרם.
      אגב אם הכנת רוטב (שאגב נשמע מעולה 🙂 ) אתה יכול לוותר על שכבת הציפוי העליונה. לבחירתך. בכל מקרה אני בטוחה שזה ייצא טעים.

    1. היי אורי,
      בגדול המתיקות היא מעודנת.
      אם מכינים משמנת מתוקה חלבית כדאי להוסיף כ-2 כפות סוכר או אבקת סוכר מאחר והיא קצת פחות מתוקה מהקצפת הצמחית.
      ומי שאוהב מתוק, אפשר להוסיף סוכר או אבקת סוכר בכל מקרה 🙂

  21. נראה מגניב בדרגות!!!
    חבל שכבר הכנתי את המנה האחרונה לשבת, אז אולי לשבת הבאה, אך תדאגי, גם השבת הכנתי מהמתכונים שלך, אז הכל בטוח טעים!!!!

  22. אני רוצה לשדרג את הגלידה עם אגוזים קצוצים/שקים טחונים, את יכולה לעזור לי לבצע?

    1. היי רותי,
      יש 2 אפשרויות: את יכולה לערבב אגוזים או שקדים טחונים בתוך תערובת השוקולד לאחר ההמסה ואז שכבת השוקולד תצא קראנצ'ית או שאת יכולה לשלב אותם בתוך הקרם עצמו. לאחר שאת מקציפה לקצפת יציבה את יכולה להוסיף בין חצי כוס לכוס אגוזים או שקדים טחונים ולערבב בעדינות עם הקצפת.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »