מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות תפוחי אדמה וקישואים

לביבות תפוחי אדמה וקישואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 9, 2014
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

לביבות תפוחי אדמה וקישואים- אפויות או מטוגנות

לביבות תפוחי אדמה וקישואים

מצרכים (12-15 לביבות):

2 תפו"א בינוניים מגורדים

1 קישוא גדול מגורד

1/2 בצל בינוני מגורד

2 ביצים

2 כפות מלאות פירורי לחם

2 כפות שמן קנולה (לוותר אם מטגנים)

תיבול: חצי כפית מלח, 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף (רצוי מחומרים טבעיים), פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-בעזרת הידיים יוצרים קציצות (לא עבות מידי) וסוחטים מעט משאריות נוזלים.

*טיגון: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

*אפיה: מחממים תנור מראש ל200 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הקציצות על הנייר, מרססים/מברישים מעל במעט שמן ואופים במשך 35-40 דקות עד להזהבה יפה. מומלץ להפוך צד לאחר 25 דקות בתנור.

 לביבות תפוחי אדמה, לביבות קישואים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

79 תגובות

הוסף תגובה
    1. בחרתי באפייה.
      החלפתי את הפירורי לחם בקמח מצה,
      הוספתי גזר שלם,
      את התפו"א בישלתי קצת לפני שיהיו מעט רכים,
      את התפו"א, גזר, קישוא ובצל גרדתי גס בפומפייה וסחטתי מכל ירק את כל הנוזלים.
      הוספתי קצת פטרוזיליה קצוצה וויתרתי על א.מרק.
      יצא טעים מאוד, רק שיפור קטן אוסיף:
      במקום פטרוזיליה אפשר נענע ולהוסיף איזשהי גבינה קשה (קשקבל למשל) ובולגרית וזה יכול להפוך ללביבות מרעננות במיוחד 🙂
      תודה לך על הזמנים והכמויות המדוייקות!

  1. נראה לי שמומלץ לסחוט את התערובת לפני הוספת הביצים והקמח משום שאם סוחטים עם הביצים, הן נסחטות גם כן עם הנוזלים ואז הערך המוסף שלהן כחומר מאחד לא בא לידי ביטוי. אפשר להניח במסננת את תפוחי האדמה והקישורים (אגב חבל להכין כמות כל כך קטנה ועדיף להכפיל או לשלש את הכמויות) ולאחר שהנוזלים הסתלקו להם, להוסיף מלח, פלפל, קמח וביצים ואז לטגן וזה לא יתפורר. חג שמח

  2. שלום, כעיקרון יצא טעים וזמן הכנה באמת קצר, חלק מהלביבות גם ציפיתי בפירורי לחם מבחוץ ועשיתי את כולן קטנות אך הן יצאו לא מוכנות מבפנים..גם אלה שלא ציפיתי..אולי צריך דקות מאוד

    1. להקפיא לא מומלץ מאחר ותפוחי אדמה לא עוברים טוב הקפאה, אבל אפשר להכין ולשמור יומיים במקרר.

  3. היי (:

    האם צריך לרכך את תפוחי האדמה לפני כן במים חמים?
    לכמות כפולה (25-3 יחידות) להשתמש כפול בכל המצרכים?

    תודה רבה

    1. היי תמר,
      אין צורך לבשל את תפוחי האדמה לפני.
      לכפות כפולה להכפיל את כל החומרים ב-2.

  4. טעים מאוד… הקטנה שלי טרפה את זה
    תודה על מתכונים נפלאים שתמיד מצליחים:)
    איך אפשר לעשות את זה לפסח?

    1. היי מור,
      שמחה שהיא אהבה 🙂
      במקום פירורי לחם אפשר לשים קמח מצה.

    2. מה עם שיבולת שועל דקה? משתמשת בזה תמיד במקום פירורי לחם..מתאים?
      יש לי גם קמח חומוס/עדשים.

    1. אפשר. יש לשמן את השקעים ולמלא עד גובה של עד ס"מ וחצי-שתיים. לא מומלץ שזה יהיה עבה מידי.

    1. היי רון,
      לדעתי כדאי לשים לפחות תפו"א קטן שייצב את התערובת ולהגדיל את כמות הקישואים.

    1. היי עוז,
      אני מניחה שאפשר להמיר בגזר.
      בל קשר, יש מתכון לקציצות ירק ממש טעימות שמבוססות בעיקר על קישוא וגזר. ממליצה להכין אותן.

  5. בהמשך לשאלה הקודמת. יש קמח אורז, קמח חומוס, קונדיטור? מה מומלץ במקום הקמח הרגיל? הםא נכון לשלב בין תחליפי הקמחים?
    לתגובתך אודה איריס

    1. היי איריס,
      יש באתר פשטידת תפו"א ופטריות ללא גלוטן.
      אין לי מתכון לפשטידת בטטה וקישואים אבל יש מתכון לפשטידת קישואים ומתכון לפשטידת בטטה שניתן להכין גם בגרסת פרווה ולוותר על הגבינות. לא ניסיתי להכין את הפשטידות בגרסה ללא גלוטן. אני מניחה שאם תקני תערובת קמח מוכנה תוכלי להמיר את הקמח הרגיל באותו יחס (למשל קמח תמי, קמח "כרגיל", קמח בר-אל).
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  6. אשמח לקבל מתכון לפשטידת קישואים ובטטה פרווה ללא גלוטן. יש לי אורחים צליאקים בשבת ואני די תקועה. רב המתכונים של פשטידות הם חלביים
    ואני מחפשת פרווה.
    האם אפשר להמיר כוס קמח למשהו אחר? אם כן למה?
    ארוץ לקנות…
    תודה מראש

    1. היי הדס,
      שמת 2 ביצים?
      יכול להיות שהשמן לא היה מספיק חם?
      אולי את הופכת אותן לפני שהן מתייצבות?

    2. שמתי שתי ביצים. אולי הבעיה הייתה באמת בשמן, יכול להיות ששמתי מוקדם מידי. תודה.

    1. היי אורלי,
      אני מניחה שאפשר אבל כדאי לשמן היטב את התבנית ולמלא עד שליש גובה, שלא יהיה עבה מידי.

  7. הבן שלי אלרגי לביצים, נראה לך שאפשר להכין את המתכון ללא הביצים? או אולי תחליף?
    כי הוא נראה לי מעולה וחבל לי.
    תודה רבה רבה!

    1. היי,
      הביצים זה החומר המדביק בין החומרים. לא ניסיתי אבל אלה התחליפים שאני מכירה לביצים שניתן לשים בתערובת הקציצות:
      *לבשל תפוח אדמה קטן, למעוך למחית ולערבב עם החומרים.
      *לערבב כף גדושה קורנפלור/קמח תפוח אדמה עם 1-3 כפות מים עד לקבלת עיסה דביקה ולהוסיף לתערובת.
      *להוסיף לתערובת 2 כפות טחינה גולמית.
      בהצלחה 😉

  8. היי 🙂
    אני מחפשת מתכון ללביבות בטטה ותפוחי אדמה.
    האם ניתן להמיר את הקישוא בבטטה?
    במידה וניתן,רשימת המצרכים משתנה?
    תודה מראש,
    אפרת

    אתר נהדר, אדיבותך מעלה חיוך ומחממת את הלב
    תודה! 🙂

    1. תודה אפרת! 🙂
      לשאלתך- אפשר להמיר את הקישוא בבטטה בינונית ולהכין באותו האופן. ניתן להוסיף גם עשבי תיבול כמו כף פטרוזיליה או עירית קצוצה אם את אוהבת.
      שבוע נפלא 🙂

  9. המתכונים שלך נפלאים!
    נעזרת בהם המון.
    המלצה שלי – את המתכון הזה להכין עם קמח מצה או קמח תפוחי אדמה ,במקום פירורי לחם.והם מתאימים לפסח.

    1. היי,
      אפשר להוסיף גם גזר וגם בטטה אם אוהבים.
      זה נכון שטיגון תמיד יותר טעים אך אם את משמנת את נייר האפיה ומברישה את הלביבות בשמן לפני האפיה זה יוצא טעים.

  10. לאלו שכותבים שיצא טעים- בטיגון או באפייה?? מה כדאי??
    בטיגון זה תמיד טעים, אבל מבחינת בריאות עדיף תנור…מה כדאי??

  11. יצא ממש טעים רק שמתי ארבע תפוחי אדמה וקישוא אחד ושלוש כפות פירורי לחם הבן שלי ממש אהב וגם הוא דיי בררן באוכל

  12. מתכון מנצחח!! טעים מאד, ממליצה בחום לכל מי שמחפש מתכון ללביבות
    טיפ קטן אני סחטתי את הירקות מעודפי נוזלים אחרי הגירוד.

  13. היי ,
    בני ביקש ממני לביבות ולא ידעתי איך להכין.
    המתכון שלך הציל אותי.ואגב יצא לנו ממש טעים!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר