מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי רפאלו

כדורי רפאלוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 27, 2017
Last modified:דצמבר 27, 2017

Summary:

כדורי רפאלו הם כדורי קוקוס ושוקולד לבן עם אגוז לוז (ללא אפיה). הם טעימים בטירוף ומאוד קלים להכנה.

כדורי רפאלו

מצרכים (כ-16 כדורי רפאלו):

200 גרם שוקולד לבן (חלבי)

40 גרם חמאה

4 כפות חלב

160 גרם קוקוס טחון (1+2/3 כוסות)

16 אגוזי לוז

*קוקוס לציפוי

אופן הכנה:

-מניחים בקערה את קוביות השוקולד הלבן עם החלב והחמאה וממיסים במיקרוגל כ-10 שניות. מוציאים ומערבבים. אם עדיין לא נמס, מחזירים למיקרוגל ל-10 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

-מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. מכניסים את התערובת למקרר למשך 20-30 דקות, עד שהיא מתייצבת וקל להכין ממנה כדורים.

-בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ ובכל כדור מחביאים אגוז לוז. מגלגלים את הכדורים בקוקוס ומניחים על צלחת/מגש.

-מכניסים למקרר להתייצבות למשך כשעה לפני ההגשה.

כדורי רפאלו

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

65 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת הכנתי ושמתי למקרר למשך הלילה ובבוקר הרפאלו היה קשה האם אפשר להשאיר מחוץ למקרר ואז לאכול זה לא יתקלקל?רוצה להביא לאורחים ושזה יהיה רך.
    תודה רבה.

  2. היי אפרת. היה לי בבית שוקולד מריר ואגוזי מלך. יצא טעים וקל ממש להכנה. בטוחה שעם שוקולד לבן ואגוזי לוז יוצא טעים יותר. אנסה את המתכון המקורי שלך בהזדמנות ואעדכן כמובן. תודה לך

  3. הי אפרת. אתמול הכנתי את פשטידת הבצל המדהימה שלך(בפעם ה20) וזה הדבר הראשון שנגמר(כמות ל45 איש)
    היום אותם אנשים יאכלו מהרפאלו(שאגב פעם ראשונה שמכין) ואני מחכה כבר לשמוע תגובות.
    בהזדמנות זו אני חייב להגיד לך שתשעה ספרים שלך שקניתי מחוללים פלאים במטבח של כל אחד שקיבל את הספר מתכונים שלך
    תודה…ברנרד

  4. היי, אני רוצה הלכין את המתכון לליל הסדר. ולכן פרווה. האם אפשר להכין את המתכון עם שמן קוקוס במקום החמאה? ראיתי שאפשר להחליף את השוקולד הלבן החלבי בנטיפי שוקולד לבן פרווה…

    1. היי נעמה,
      אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס. הבעיה היא לגבי השוקולד הלבן. יש נטיפי שוקולד לבן שהם פרווה אבל מבחינת הטעם הם פחות טעימים מהשוקולד הלבן החלבי.
      לשיקולך 🙂

  5. היי אפרת, הכנתי את הרפאלו ואמרו לי שיצא טעים אפילו יותר טעים מהמקורי תודה רבה על המתכונים .ממסה להכין גם כדורי פררו רושה:)

    1. היי אבי,
      אפשר למלא בשקדים או כדורי "קליק". אפשר גם לוותר ולהכין בלי שום מילוי בפנים.

      1. היי,המתכון נראה מדהים אעשה בע"ה. אלו הקנוים הם בלי כלום בפנים..מה עדיף מניסיונך?
        וגם לגבי ההקפאה אפשר להכין מראש להקפיא ואז להוציא בערב החג?זה ירגיש טרי?
        תודה רבה

        1. היי בת-אל,
          לדעתי עם מילוי זה יוצא יותר טעים ומיוחד.
          אין בעיה להקפיא ולהעביר למקרר יום לפני ערב חג.
          חג שמח 🙂

    1. היי יערית,
      שימי את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ותכניסי לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות. כל 4-5 דקות יש לפתוח בזהירות את דלת התנור ולערבב. שימי לב שזה לא משחים.
      לאחר מכן יש להוציא ולהניח להם להתקרר לגמרי.

  6. הי, ערב טוב,
    האם צריך אגוז לוז או קשיו? (בתמונה זה נראה קשיו…)
    ולגבי הלוז – צריך לקלף?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר