מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בלינצ'ס גבינה

בלינצ'ס גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 15, 2016
Last modified:נובמבר 15, 2016

Summary:

מתכון לבלינצ'ס גבינה חלבי מתוק:

בלינצ'ס גבינה

מצרכים: (6 יחידות בלינצ'ס בקוטר של כ-22 ס"מ)

כוס וחצי קמח לבן

כף סוכר

קמצוץ מלח

כוס וחצי חלב

2 ביצים

כפית תמצית וניל

3 כפות שמן

מלית הגבינה:

250 גרם גבינה לבנה

2 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

-מניחים את הגבינה הלבנה במסננת כרבע שעה לפחות.

-בינתיים מכינים את בלילת בלינצ'ס: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה, לפי הסדר בו רשומים, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (אם נוצרו גושים ואין לכם מטרפה- מומלץ להעביר את הבלילה במסננת דקה).

-משמנים מחבת בקוטר של כ 24-26 ס"מ ומחממים על אש בינונית, כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כ3/4 מצקת ומטים את המחבת לצדדים בצורה מעגלית כדי שהבלילה תכסה את כל תחתית המחבת בצורה אחידה (זו צריכה להיות שכבה דקה). מבשלים על אש בינונית במשך כדקה וחצי-שתיים. הופכים בעזרת תרווד צד ומבשלים עוד כדקה. מעבירים לצלחת. משמנים שוב את המחבת וממשיכים הלאה עם יתר הבלילה.

-מערבבים את הגבינה שסוננה עם הסוכר ותמצית הוניל.

-הרכבת הבלינצ'ס: מניחים בלינצ'ס על צלחת, מניחים בחלק התחתון כף גדושה ממילוי הגבינה. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה בכדי לכסות את המילוי ולאחר מכן מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים עד הקצה. מגישים מיד או מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.

*לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ'ס במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה ולפזר אבקת סוכר/ סירופ.

*מומלץ לזלף מעל סירופ מייפל/דבש או להגיש עם פירות יער.

בלינצ'ס גבינה - שלבי הכנה

מתכון לבלינצ'ס גבינה, בלינצ'ס מתוק

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


52 תגובות

הוסף תגובה
  1. לכמה זמן זה יכול להישמר ?
    אני רוצה להכין מחר לחג בלינצס פרווה ממולא בפירה….ליום שישי בבוקר…איך אדע אם זה ישאר טרי והאם אפשרי יהיה להקפיא לדעתך ?

    1. היי הודיה,
      אני ממליצה להכין את הבלינצ'ס והפירה יום לפני ולשמור במקרר ומחר להרכיב את המנה (למלא ולגלגל).
      אם את מכינה מילוי תפו"א מומלץ שתכיני בלינצ'ס מלוח שזה אומר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולשים חצי כפית שטוחה מלח.
      לא מומלץ להקפיא תפו"א.
      שנה טובה 🙂

  2. תודה רבה על התשובה !!
    התחלתי להכין. אבל משום מה הבלילה יוצאת במרקם לא ככ נוזלי. זאת אומרת כשאני מטה את המחבת הבלילה לא מתפשטת על הכל במהירות. ועד שמתפשטת קצת כבר מתחילה להתקשות.
    כך זה ?

    1. הבלילה מתקשה מהר ולכן צריך לעבוד מהר.
      בכל מקרה תוסיפי קצת חלב לבלילה כדי לדלל אותה מעט.

  3. הי
    אם אני מכינה כמות כפולה. להכפיל הכל? 4ביצים?
    ואם אין לי מסננת אפשר לסנן את הגבינה דרך חיתול בד נקי?
    תודה תודה על האתר המקסים !

  4. הי
    אני רוצה להכין את הבלינצס לחג..האם כדאי להכין את העלים היום ולחבר עם הגבינה לפני הארוחה?
    או להכין הכל יחד מעכשיו ולשמור במקרר?

    שאלה נוספת- אין לי מסננת. האם אפשר לסנן את הגבינה דרך חיתול בד נקי ?

    1. היי פנינה,
      אפשר להכין היום את העלים וכבר מעכשיו לסנן את הגבינה במקרר. למלא ולגלגל לפני ההגשה.
      אפשר לסנן דרך חיתול בד נקי.
      חג שמח 🙂

    1. היי סנטנה,
      צריך קודם להכין את הבצק של הבלינצ'ס בנפרד ורק אז למלא אותו בירקות או שוקולד כי לפני הבישול זאת בלילה נוזלית.

  5. אפשר להכין את הבצק,למלא בירקות (שטוגנו לפני) ולסגור את הבצק לכדור ולטגן? במקום לבשל שטוח ואז לקפל?

  6. היי יקירה. הדעות היו חלוקות: חלק אהבו, חלק פחות…
    למען האמת השארתי את הגבינה הלבנה במסננת למשך לילה, יצאה סמיכה וטעימה!
    תודה

    1. היי,
      אפשר למלא בירקות אם אוהבים. יש לטגן קודם את הירקות במחבת עד לריכוך כמעט מלא.

  7. היי יקירתי.
    הולכת להכין את המתכון למפגש ילדים בשבת.
    האם אפשר להשתמש בסירופ קרמל? יש לי גם סירופ של פנקייקים.
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      אפשר להשתמש בסירופ קרמל. לדעתי יותר כדאי להכין את הבלינצ'ס יום לפני ולשמור במקרר בשקית סגורה ויום למחרת למלא ולגלגל.
      יום נפלא 🙂

      1. אפרת היקרה, לצערי עדיין לא הכנתי אותם, אך אעדכן ברגע שאכין . תודה לת על כל המתכונים הנהדרים ושהה אזרחית טובה!

  8. מה נשמע אפרת?
    אני רוצה להכין את הבלינצס למסיבה שאנחנו מארגנות.
    ניראה לך שמתאים לשים עם זה סירופ שוקולד כמו בפנקייק?
    ואיך להכפיל כמויות?
    פשוט לעשות כפול?

    1. היי יקירתי,
      אפשר לשים על זה סירופ שוקולד, זה דווקא הולך מצוין.
      וכן, לכמות כפולה יש להכפיל את כל הכמויות:
      3 כוסות קמח
      2 כפות סוכר
      קמצוץ מלח
      3 כוסות חלב
      4 ביצים
      2 כפיות תמצית וניל
      6 כפות שמן
      למלית גבינה: 500 גרם גבינה לבנה, 3 כפות סוכר, 2 כפיות תמצית וניל.
      אין לי מתכון לרוגעלך.
      בהצלחה ותהנו 🙂

    1. היי שרית,
      אפשר להשתמש בעלי בלינצ'ס מוכנים ואז בעצם יישאר רק להכין את מילוי הגבינה. אפשר לטגן קצת משני הצדדים (לא חובה אבל מומלץ).
      יום נפלא 🙂

    1. היי שירי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין גם עם קמח מלא. ממליצה להמיר בהתחלה חצי כמות ואם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להכין 100% מלא.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »