מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בלינצ'ס גבינה

בלינצ'ס גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 15, 2016
Last modified:נובמבר 15, 2016

Summary:

מתכון לבלינצ'ס גבינה חלבי מתוק:

בלינצ'ס גבינה

מצרכים: (6 יחידות בלינצ'ס בקוטר של כ-22 ס"מ)

כוס וחצי קמח לבן

כף סוכר

קמצוץ מלח

כוס וחצי חלב

2 ביצים

כפית תמצית וניל

3 כפות שמן

מלית הגבינה:

250 גרם גבינה לבנה

2 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

-מניחים את הגבינה הלבנה במסננת כרבע שעה לפחות.

-בינתיים מכינים את בלילת בלינצ'ס: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה, לפי הסדר בו רשומים, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (אם נוצרו גושים ואין לכם מטרפה- מומלץ להעביר את הבלילה במסננת דקה).

-משמנים מחבת בקוטר של כ 24-26 ס"מ ומחממים על אש בינונית, כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כ3/4 מצקת ומטים את המחבת לצדדים בצורה מעגלית כדי שהבלילה תכסה את כל תחתית המחבת בצורה אחידה (זו צריכה להיות שכבה דקה). מבשלים על אש בינונית במשך כדקה וחצי-שתיים. הופכים בעזרת תרווד צד ומבשלים עוד כדקה. מעבירים לצלחת. משמנים שוב את המחבת וממשיכים הלאה עם יתר הבלילה.

-מערבבים את הגבינה שסוננה עם הסוכר ותמצית הוניל.

-הרכבת הבלינצ'ס: מניחים בלינצ'ס על צלחת, מניחים בחלק התחתון כף גדושה ממילוי הגבינה. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה בכדי לכסות את המילוי ולאחר מכן מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים עד הקצה. מגישים מיד או מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.

*לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ'ס במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה ולפזר אבקת סוכר/ סירופ.

*מומלץ לזלף מעל סירופ מייפל/דבש או להגיש עם פירות יער.

בלינצ'ס גבינה - שלבי הכנה

מתכון לבלינצ'ס גבינה, בלינצ'ס מתוק

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

128 תגובות

הוסף תגובה
    1. הכוונה לקחת מסננת עם חורים קטנים ולשים בתוכה את הגבינה. זה אמור לסנן את הנוזלים מהגבינה כך שהיא תעשה יותר סמיכה.

  1. אני מאוד אוהב את המתכון הזה אני הכנתי אותו 17 פעמים ובכל הפעמים יצא טעעים …
    ואני ממליץ להשתמש באותו מתכון גם לקרפים (אני עשיתי ויצא מאוד טעים, בעיקר עם נוטלה.

    1. אני מניחה שאפשר אבל בגלל שהוא דליל יהיה כדאי לסנן אותו כשעה לפני שימוש (פשוט לשים אותו במסננת דקה ומתחת לשים קערה אליה יטפטפו הנוזלים).

  2. אכן ממתינה שיתקררו ואז מכניסה למקרר. עטפנו היטב את כל הערימה בנייר אפיה פלוס נייר כסף.

    1. נסי לשמור בקופסה סגורה מפלסטיק. אם לא יעזור, כדאי להקפיא.

    1. היי,
      כאשר אני מכינה את החביתיות ושומרת אותן במקרר ללא מילוי, לאחר יום מופיעות סוג של נקודות שחורות שנראות כמו עובש (ככל הנראה לא באמת עובש) , האם יש לך מושג למה/ממה זה קורה??? ואיך אפשר לשמור את החביתיות ללא מילוי באופן שישמרו טריות ויפות?
      תודה מראש
      טליה

    2. היי טליה,
      אני לא מכירה את התופעה. את מכניסה את זה למקרר רק אחרי שזה התקרר לגמרי? במה את מאחסנת את הבלינצ'ס? את עוטפת/סוגרת היטב?

    1. אפשר להכין מלית תפוחים וקינמון כמו במתכון הזה- קראמבל תפוחים (לבשל את תערובת התפוחים לפי ההוראות שבמתכון).
      אפשר גם למלא בממרח שוקולד ולהוסיף לו אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים.

    1. היי סנדרה,
      זה אומר לשים את הגבינה בתוך מסננת דקה. הנוזלים אמורים לצאת ממנה והיא אמורה להסמיך יותר.

  3. עשיתי יצא מושלם! עשיתי עם קמח 80% יצא מווווווש
    עשיתי במכשיר ויצאו לי 12 (חבל שאני לא יכולה לשלוח תמונה כי חיסלנו איך שסיימתי להכין)

    1. היי קרן,
      לא ניסיתי אבל לדעתי כן. אם במקרה התערובת קמת סמיכה בלי הביצים תוסיפי עוד קצת חלב.

  4. נשמע ממש טוב, אני רוצה להכין את החביתיות יותר דיאטטיות, פחות קמח, יש לך מתכון מדויק? פעם הכנתי משהו כזה ואבד לי המתכון.
    אוהבת מאד לבשל ולאפות במיוחד בריא והמתכונים שלך ממש מתאימים! ממוכרת לאתר שלך….

  5. הי, יצא נהדר! תודה על ההסבר המפורט והמצולם. מצאתי שבמחבת טפלון טוב לא צריך לשמן בכלל. חג שמח!

    1. היי יוכבד,
      אפשר להקפיא את עלי הבלינצ'ס. מומלץ לשים בין כל עלה נייר אפיה על מנת שלא יידבקו אחד לשני.
      מומלץ להפשיר על השיש כמה שעות טובות לפני ההגשה. לאחר מכן למלא במילוי גבינה ולהגיש.

  6. אפרת תודה על המתכונים המוצלחים!
    הייתי רוצה להגיש את זה בתוך הסעודה ולא כקינוח,
    אז אולי יש לך רעיון למילוי מלוח לבלינצ'ס? (גבינה מלוחה או משהו)

    1. היי מאיה,
      נראה לי שאת יכולה לערבב 4 כפות מלאות גבינה לבנה, 4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה), שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת, מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
      מומלץ שתכיני גם את הבלינצ'ס מלוח שזה אומר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולשים כחצי כפית שטוחה מלח.

    2. גם אני רציתי לעשות בלינצ'ס מלוח לסעודה החלבית של החג.
      הכנתי מילוי של קוטג' עם המון בצל מטוגן.
      (מוסיפים את הבצל המטוגן כשהוא רותח ואז הקוטג' מותח מעט)
      בתוספת רוטב פטריות מהמתכון של הבורקס, יצא טעים במיוחד!
      תודה

  7. היי
    אתר נפלא, במיוחד למישהו חסר מושג כמוני
    עשיתי פעם ראשונה, היה מעולה!
    היום פעם שניה, גם טוב, אך הבלינצס יצא דק ממש כמו קרפ.
    איפה טעיתי ?

    1. היי בן,
      יכול להיות שהפעם שמת במחבת כמות קטנה יותר מהבלילה?
      בכל מקרה, פעם הבאה כדי שהבלינצ'ס יהיו פחות דקים אפשר להוסיף לקמח רבע כפית אבקת אפיה.

  8. לכמה זמן זה יכול להישמר ?
    אני רוצה להכין מחר לחג בלינצס פרווה ממולא בפירה….ליום שישי בבוקר…איך אדע אם זה ישאר טרי והאם אפשרי יהיה להקפיא לדעתך ?

    1. היי הודיה,
      אני ממליצה להכין את הבלינצ'ס והפירה יום לפני ולשמור במקרר ומחר להרכיב את המנה (למלא ולגלגל).
      אם את מכינה מילוי תפו"א מומלץ שתכיני בלינצ'ס מלוח שזה אומר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולשים חצי כפית שטוחה מלח.
      לא מומלץ להקפיא תפו"א.
      שנה טובה 🙂

    1. זה לא יכול לצאת סמיך כי יש גם כוס וחצי חלב ו-2 ביצים שמדללים את התערובת.

  9. תודה רבה על התשובה !!
    התחלתי להכין. אבל משום מה הבלילה יוצאת במרקם לא ככ נוזלי. זאת אומרת כשאני מטה את המחבת הבלילה לא מתפשטת על הכל במהירות. ועד שמתפשטת קצת כבר מתחילה להתקשות.
    כך זה ?

    1. הבלילה מתקשה מהר ולכן צריך לעבוד מהר.
      בכל מקרה תוסיפי קצת חלב לבלילה כדי לדלל אותה מעט.

  10. הי
    אם אני מכינה כמות כפולה. להכפיל הכל? 4ביצים?
    ואם אין לי מסננת אפשר לסנן את הגבינה דרך חיתול בד נקי?
    תודה תודה על האתר המקסים !

  11. הי
    אני רוצה להכין את הבלינצס לחג..האם כדאי להכין את העלים היום ולחבר עם הגבינה לפני הארוחה?
    או להכין הכל יחד מעכשיו ולשמור במקרר?

    שאלה נוספת- אין לי מסננת. האם אפשר לסנן את הגבינה דרך חיתול בד נקי ?

    1. היי פנינה,
      אפשר להכין היום את העלים וכבר מעכשיו לסנן את הגבינה במקרר. למלא ולגלגל לפני ההגשה.
      אפשר לסנן דרך חיתול בד נקי.
      חג שמח 🙂

    1. היי סנטנה,
      צריך קודם להכין את הבצק של הבלינצ'ס בנפרד ורק אז למלא אותו בירקות או שוקולד כי לפני הבישול זאת בלילה נוזלית.

  12. אפשר להכין את הבצק,למלא בירקות (שטוגנו לפני) ולסגור את הבצק לכדור ולטגן? במקום לבשל שטוח ואז לקפל?

  13. היי יקירה. הדעות היו חלוקות: חלק אהבו, חלק פחות…
    למען האמת השארתי את הגבינה הלבנה במסננת למשך לילה, יצאה סמיכה וטעימה!
    תודה

    1. היי,
      אפשר למלא בירקות אם אוהבים. יש לטגן קודם את הירקות במחבת עד לריכוך כמעט מלא.

  14. היי יקירתי.
    הולכת להכין את המתכון למפגש ילדים בשבת.
    האם אפשר להשתמש בסירופ קרמל? יש לי גם סירופ של פנקייקים.
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      אפשר להשתמש בסירופ קרמל. לדעתי יותר כדאי להכין את הבלינצ'ס יום לפני ולשמור במקרר בשקית סגורה ויום למחרת למלא ולגלגל.
      יום נפלא 🙂

    2. אפרת היקרה, לצערי עדיין לא הכנתי אותם, אך אעדכן ברגע שאכין . תודה לת על כל המתכונים הנהדרים ושהה אזרחית טובה!

  15. מה נשמע אפרת?
    אני רוצה להכין את הבלינצס למסיבה שאנחנו מארגנות.
    ניראה לך שמתאים לשים עם זה סירופ שוקולד כמו בפנקייק?
    ואיך להכפיל כמויות?
    פשוט לעשות כפול?

    1. היי יקירתי,
      אפשר לשים על זה סירופ שוקולד, זה דווקא הולך מצוין.
      וכן, לכמות כפולה יש להכפיל את כל הכמויות:
      3 כוסות קמח
      2 כפות סוכר
      קמצוץ מלח
      3 כוסות חלב
      4 ביצים
      2 כפיות תמצית וניל
      6 כפות שמן
      למלית גבינה: 500 גרם גבינה לבנה, 3 כפות סוכר, 2 כפיות תמצית וניל.
      אין לי מתכון לרוגעלך.
      בהצלחה ותהנו 🙂

    1. היי שרית,
      אפשר להשתמש בעלי בלינצ'ס מוכנים ואז בעצם יישאר רק להכין את מילוי הגבינה. אפשר לטגן קצת משני הצדדים (לא חובה אבל מומלץ).
      יום נפלא 🙂

    1. היי שירי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין גם עם קמח מלא. ממליצה להמיר בהתחלה חצי כמות ואם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להכין 100% מלא.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר