מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אוזני המן ללא גלוטן

אוזני המן ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 10, 2014
Last modified:מרץ 6, 2015

Summary:

אוזני המן ללא גלוטן

מצרכים (12-15 יח'):

1 כוס קמח קונדיטור

1/2 כוס קורנפלור

כפית וחצי שטוחות אבקת אפיה

3 כפות סוכר

1 ביצה טרופה

8 כפות שמן

למילוי: ממרח ללא גלוטן

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה. מוסיפים את הסוכר, הביצה והשמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד  (במידה שהבצק יבש ופירורי- הרטיבו את הידיים והמשיכו ללוש).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים מעט קמח קונדיטור על משטח עבודה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ומרדדים לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך כ-30 דקות רק אז לרדד).

-קורצים לעיגולים באמצעות רינג או כוס רחבה הפוכה. מניחים כחצי כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את השוליים.

-מניחים על נייר אפיה ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מקבלות פריכות לאחר צינון).

 

אוזני המן ללא גלוטן פרווה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

82 תגובות

הוסף תגובה
    1. אז כנראה שהיו יותר מידי נוזלים בבצק ביחס לכמות הקמח. אולי שימוש בביצה גדולה?
      פעם הבאה נסי להשתמש בביצה קטנה ולהוסיף את השמן בהדרגה ולפי הצורך.
      יום מקסים 🙂

  1. היי אפרת!
    הבצק יצא לי די דביק וקשה לעבודה… נדבק למשטח עבודה למרות שקימחתי אותו…
    מה עשיתי לא טוב? ומה אוכל לעשות כדי למנוע בפעם הבאה?
    כמו כן אשמח מאוד לבצק שמרים ללא גלוטן! תודה על כל המתכונים הטעימים!

  2. היי, קיימת אפשרות להחליף את השמן בחמאה? אני מניחה שכן, אשמח לכמות מדוייקת והאם היא צריכה להיות מומסת/בטמפרטורת החדר/קרה?

    1. אפשר להמיר את השמן ב65 גרם חמאה רכה (לא מומסת). אם במקרה הבצק יוצא יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

  3. סוף סוף, 7 שנים אחרי שאובחנתי רגישה לגלוטן לא מצאתי עד המתכון שלך. בצק נוח וטעים לעוגיות תמרים. קרצתי עיגולים שמתי תמרים וסגרתי את העיגול לחצי ירח. כול המשפחה אכלה ואפילו חמותי הולכת לאמץ את המתכון. תודה רבה לך.

  4. וואלק יצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון.
    רק באוזניים ששמתי מלא ריבה נפתחו בזמן החימום בתנור. כנראה צריך להקפיד על כמות המילוי.

    1. היי ענבל,
      לדעתי לא כדאי לוותר על הביצה במקרה הזה, לא מבחינת הטעם ולא מבחינת המרקם.

    1. היי דנה,
      אני מניחה שאפשר להשתמש בתחליף סוכר מלאכותי במתיקות של 3 כפות סוכר.
      אני ממליצה על אבקת סוכר של סוכרזית.

    2. לוותר לגמרי לא כדאי אבל אולי אפשר לשים במקום דבש באותה כמות.

  5. אפרת שלום
    הבצק קצת קשה לרידוד, אבל היה שווה – הטעם נפלא!
    (יותר מדי טעים, לא נשאר 🙁 ) נעשה שוב עם קמח מלא הפעם וכמות כפולה.
    תודה!

  6. רוצה להכין את המתכון עם קמח כרגיל האם ניתן?והאם יש צורך בקורנפלור עדיין?
    כמו כן לגבי מילוי רוצה להכין עם טחינה ואולי לערבב אותה עם שוקולד מריר ללא גלוטן מומס האם ניתן

    1. היי הדס,
      אפשר לוותר על הקורנפלור ולשים כוס וחצי קמח כרגיל. טחינה אפשר לערבב עם דבש לפי המתיקות שאוהבים ואז זה יוצא בטעם חלבה. אפשר גם להמיס כ50 גרם שוקולד מריר ולערבב עם 1-2 כפות טחינה, לפי הטעם שאוהבים.
      חג פורים שמח 🙂

  7. הי כרגע סיימתי לאפות ויצא פשוט מושלם. טעים כל כך שגם מי שאוכל עם גלוטן לא מרגיש בהבדל.
    תודה רבה !

  8. הי אפרת יקרה
    אפשר להחליף את הקמחים בקמח ללא גלוטן אחר? לא כל כך אוהבת את הקונדיטור.

    1. היי תמר,
      אני מניחה שאפשר להשתמש בכוס וחצי תערובת קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל (במקום קונדיטור וקורנפלור).
      יום מקסים 🙂

  9. שלום לך
    האם במקום קורנפלור אפשר להשתמש בקמח תירס? ולא להכפיל כמויות בהתחלה נכון? ביצה lזה בסדר? אשמח מאד לתשובה

    1. היי אודליה,
      לגבי קמח תירס, לא ניסיתי כך שאין לי מושג.
      לא ממליצה להכפיל כמויות בעיקר עם את מנסה עם קמח תירס.
      ביצה L זה בסדר.

  10. פורים שמח!
    קראתי את המתכון לאזני המן ואת.התגובות ואני אנסה גם.
    רק שרציתי לציין שאני כשנה וחצי רגישה לגלוטן וכל עוגה ו/או עוגיות שמנסה לעשות מהקמחים ללא גלוטן, העוגה/יות יוצא קשה או בצקי.
    אפשר בבקשה לקבל מרשמים של עוגה כושית ועוגת.תפוז שמישהי עשתה ויצא לה טוב?..
    אשמח לקבל גם מרשמים לעוגיות.
    כל מה שניסיתי עד עכשיו לפי המרשמים שיש גם באינטרנט לא צלח לי.

    בתודה מראש וחג שמח
    אביבית

    1. היי אביבית,
      לוקח זמן להתרגל לקמח ללא גלוטן (גם לטעם וגם לעבודה איתו) במיוחד שהיית רגילה עד לא מזמן לקמח רגיל.
      יש באתר עוגת תפוזים מקמח שקדים שהיא מעולה ועוגת שוקולד ללא גלוטן על בסיס קורנפלור.
      חוץ מזה אולי תקבלי המלצות נוספות מהגולשים 🙂
      חג פורים שמח!

    2. היי אביבית ופורים שמח! אני משתמשת פה בכמה מתכונים מהאתר בקטגוריה ללא גלוטן. מכולם אני מרוצה. יוצאים רכים וטעימים. למשל – עוגת תפוחים, עוגת תפוזים, עוגת גזר. ממש מעולה! מומלץ ביותרושווה לנסות.

    3. היי אביבית,
      יש באתר מתכון לעוגות סברינה אישיות, החלפתי את הקמח הרגיל בקמח חומוס ויצא מעולה! ממליצה לך לנסות

  11. אז יש לך רעיון בשבילי?
    פשוט לא נראה לי שיש לנו בסופר ואני רוצה לדעת כבר גם לגבי המתכונים האחרים…
    תודה רבנ! :-* יש לך אחלה אתר! 🙂

    1. היי עטרה,
      קמח קונדיטור יש בכל סופר. זה הקמח מוכר ופשוט (ואגב גם זול מאוד) ורשום עליו נטול גלוטן.
      אני דווקא כן ממליצה לך לקנות אותו אם את רוצה להכין מתכונים ללא גלוטן.
      אם תמצאי, אני ממליצה גם לקנות קמח אורז. משתמשים בו בכמויות יותר קטנות אבל בשילוב עם קמח הקונדיטור (בעיקר בעוגות) הוא נותן תוצאה מוצלחת.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי עטרה,
      קמח קונדיטור זה קמח ללא גלוטן. אני מניחה שאם תכיני רק עם קורנפלור המרקם ייצא מעט אבקתי.

  12. אז החלפתי את הקורנפלור בטפיוקה אותה כמות ויצא מצוין.
    מתכון קל להכנה וטעים.
    תודה ופורים שמח 🙂

    1. הי דניאלה,
      בגדול זה אמור לעבוד אך לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בוודאות מה התוצאה.
      אם תנסי אשמח לקבל עדכון.
      פורים שמח 🙂

    1. הי גלית,
      כן את יכולה. קמח קונדיטור זה קמח ללא גלוטן.
      יום נפלא 🙂

  13. שידרגתי משמן לחמאה והוספתי גם אבקת שקדים. למילוי המסתי שוקולד מריר בשמנת מתוקה והוספתי אגוזים טחונים.
    אלוהים ישמור כמה שזה טעים!!!
    גם אוכלי גלוטן התענגו על כל ביס.
    תודה! המתכון הכי מוצלח שנתקלתי בו!

  14. זה לא אמור לצאת כל כך פירורי. הביצה אמורה לרכך את הבצק ולהפוך אותו לגמיש יותר. לעיתים כאשר לשים בצק יותר מידי הוא מאבד ממרקמו ומהגמישות שלו.
    אם ייצא לך להכין שוב, תנסי להוסיף לבצק כל פעם (בהדרגה) כף מים פושרים עד שהוא מקבל מרקם רך, גמיש ואפילו מעט דביק (אבל לא יותר מידי דביק).
    שבת שלום 🙂

    1. ניסיתי שוב. יצא מעולה!!!
      המסקנה: לעשות לפי הכמות של המתכון ולא כמות כפולה.

      תודה רבה 🙂

    1. כן אפשר למרות שאם זאת פעם ראשונה שאת מכינה אני מציעה להכין בפעמיים כי בדר"כ הפעם השניה יוצאת מוצלחת יותר אבל זאת רק המלצה 🙂

    2. אני לשה את הבצק כבר שעתיים והוא עדיין מתפורר, לא משנה כמה אני מרטיבה את הידיים.
      מה עושים?

  15. הי , לא ברור לי מה ההבדל בין קמח קונדיטור לבין קונפלור? קמח קונדיטור זה עשוי מקורנפלור לא? אנא תשובתכם..

    1. הי חלי, אין הרבה הבדל פשוט קמח קונדיטור עשוי מעמילן תירס (קורנפלור) בתוספת סוכר וכמה מייצבים צמחיים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר