שום דבר לא נמצא

מדריך בשר בקר

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 12 מרץ 2017

איך מכינים בשר בקר או צלי כתף?

בשר בקר, צלי כתף

לתבשילי קדירה מומלץ להשתמש בצלי כתף מס’ 5. סוגי בשר נוספים מתאימים הם כתף מס’ 4 או פילה מס’ 6.

מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר לקוביות בינוניות או לנתחים, בהתאם לגודל הנתח שאתם רוצים לבשל.

בשר טרי או בשר קפוא? כמובן שהכי מומלץ זה להשתמש בבשר טרי אך לרוב הוא יקר יותר לכן אם החלטתם להכין תבשיל בשר כדאי לקנות בשר טרי או בשר קפוא שהופשר ואז מחירו זול יותר. שימו לב שבשר שהופשר אין להקפיא שנית.

אם אתם משתמשים בבשר קפוא- יש להניח לו להפשיר לגמרי לפני הבישול. אל תנסו לבשל בשר קפוא או בשר שלא הופשר לגמרי אחרת הוא לא יתבשל בצורה אחידה.

 

הכנה ראשונית מומלצת שמשפרת את טעם הבשר:

בישול הבשר מתחיל מצריבת הבשר מכל הצדדים – מחממים סיר עם כף שמן וכשהשמן מספיק חם מטגנים את הבשר כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה של החלק החיצוני (צריך להשמע קול של תסיסה).

לאחר מכן מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים על אש גבוהה עם מכסה במשך כ-5 דקות. יכול להיות שהצטבר קצף בחלק העליון שאותו מומלץ להסיר בעזרת כף גדולה.

זהו, הבשר מוכן לתבשיל.

בישול בשר בקר

 

ככלל, ככל שתבשלו את התבשיל יותר זמן כך הטעם יהיה מרוכז והבשר יהיה נימוח יותר. אפשר לבשל בסיר על אש הכי נמוכה במשך 3-5 שעות. אפשר גם להעביר לסיר חשמלי על עוצמה נמוכה ולהשאיר למשך 5-6 שעות. אפשרות נוספת היא להכניס לתנור ב120 מעלות למשך 5-6 שעות.

כמובן שבמשך הבישול/אפיה יש לוודא מידי פעם שיש מספיק נוזלים בסיר.

משך בישול בשר בקר משתנה. יש נתחים שידרשו פחות זמן בישול ואחרים יותר. זה גם תלוי בגודל הנתח (האם מדובר בנתח שלם או חתוך לקוביות וכו’). איך בודקים אם הבשר מוכן? פשוט טועמים או בודקים בעזרת מזלג אם הבשר רך מספיק – לחיצה קלה עם מזלג על הבשר אמורה לפורר אותו.

לקיצור זמן הבישול אפשר להשתמש בסיר לחץ ולבשל במשך 30-40 דקות (יש לכסות את הבשר במים).

לאחר שהבשר מוכן מומלץ לאפשר לו לנוח בתוך סיר מכוסה במשך כ-10 דקות לפחות.

 

מתכון לגולש – קוביות צלי כתף עם תפוחי אדמה וגזר ברוטב אדום

מתכון לגולש

 

תבשיל בשר עם פטריות – צלי כתף מבושל עם פטריות ביין אדום

תבשיל בשר עם פטריות

 

בשר עם ירקות שורש – תבשיל צלי כתף עם מגוון ירקות 

בשר עם ירקות שורש

בשר בקר, צלי כתף,  צלי בשר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
צפורה (17:54 25.08.2021)

כיצד משתמשים בחזה בקר, ולמה הוא משמש?
האם יש לך המלצות מיוחדות בקשר אליו?

מתכונים ב-10 דקות (22:35 25.08.2021)

היי ציפורה,
חזה בקר הוא חלק שומני ועסיסי שמתאים מאד לבישול ארוך.
ממליצה לטגן אותו 2-3 דקות מכל צד ואז לבשל אותו בישול של שעה- שעה וחצי על מנת להגיע לבישול מיטבי שלו.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לבשר עם ירקות שורש שמתאים לחזה בקר.

נטלי (13:34 2.07.2021)

היי אפרת, תודה רבה על הכל.
אשמח אם תוכלי לעזור לי בדחיפות.
אני רוצה להכין נתח של צלעות עגל בתנור. הכנתי בעבר ויצא לי יבש.
האם כדאי קודם לבשל אותו?
האם כדאי לחתוך אותו לקוביות?
מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (13:42 2.07.2021)

היי נטלי,
האם הצלעות ללא עצם? אם כן יש לחתוך לקוביות בינוניות.
את הצלעות יש לטגן כמה דקות מכל צד עד להשחמה, לפי מידת העשייה הרצויה.
בנוסף מצרפת לך כמה מתכונים שמתאימים:
מתכון לזרוע,
בשר עם ירקות שורש,
מתכון לגולש
שבת שלום😊

נטלי (14:11 2.07.2021)

תודה רבה!

הודיה (12:22 4.06.2021)

שלום אפרת המהממת!
אני רוצה לשים את הבשר לאחר הבישול על הפלטה מערב שבת עד לבוקר
השאלה אם זמן הבישול מתקצר או שזה רק ישביח אותו וכן לבשל אותו 3 שעות (צוואר) תודה רבה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (12:41 4.06.2021)

היי,
בשר צוואר מצוין לבישול ארוך, לכן אפשר לבשל אותו גם לפני הבישול האיטי על הפלטה, אבל אפשר לקצר את זמן הבישול לשעה וחצי.
בהצלחה ושבת שלום😊

דפנה (22:01 15.03.2021)

היי אפרת ה
הכנתי בעבר מתכון של בשר עם עשבי תיבול פטרוזיליה כוסברה ושום ע”י עיסוי הבשר עם הירק הקיצוץ
לא זוכרת את המתכון…לא את התיבול ולא את זמני הבישול…מכירה משהו כזה אפשר עזרה בהמשך

מתכונים ב-10 דקות (00:44 16.03.2021)

היי דפנה,
מצרפת לך מתכון לסקלופיני מרסלה שקרוב לתיאור שלך.

דוד (14:23 28.01.2021)

הי אפרת.
תודה על העצות הנפלאות.
הכנתי לפני שבוע גולש עם פילה מדומה (טרי). מודה שלא צרבתי ולא סגרתי. אבל בישלתי בישול מקדים כדי להוציא את הקצף.
לאחר הסרת הקצף והניקוי (כעשרים דקות) שטפתי והעברתי לסיר נקי בו היה הבישול הארוך כשעתיים.

התבשיל יצא סביר למעט כך שלבשר היה טעם/ריח לוואי לא נעים בהמי כזה….גם אחרי שהכל היה מוכן עם הרוטב והתבלינים.

האם זה קשור לזה שלא צרבתי?
מה יכולה להיות הסיבה?
אין לי ספק שהבשר היה איכותי. מחנות טובה.

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 28.01.2021)

היי דוד,
זה לא קשור לצריבה המוקדמת. לבשר לא אמור להיות טעם או ריח לוואי. אם כן, זה קשור לבשר עצמו גם אם קנית אותו מחנות טובה.

זוהר (09:50 5.01.2021)

היי אפרת . יש לי קוביות בשר מספר 10 . מה אפשר להכין איתו ? רוצה להכין אותו ברוטב עם תפוא , בצל ושעועית לבנה..

מתכונים ב-10 דקות (15:08 5.01.2021)

היי זוהר,
ממליצה לך לנסות להכין קדירת בשר
יוצא מעולה 🙂

ענתי (07:54 20.10.2020)

היי אפרת היקרה-ואם אני קונה את הבשר כגוש ולא כקוביות? אני לא אמורה לבשל את הגוש לערך שעתיים.לקרר ואז לפרוס איך שאני רוצה?אשמח לדעת.תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 20.10.2020)

אפשר לבשל את הבשר כגוש אחד במשך כשעתיים ואז לחתוך ולהחזיר לסיר להמשך בישול.
אפשר גם לחתוך לקוביות גדולות לפני הבישול.

רחלי (17:20 10.09.2020)

תודה אפרת על האפשרות ללמד עוד ועוד…
רציתי לשאל איך אפשר לשפר את הצבע, הפרוסות מתקבלות בהירות וכמו כן משום מה הבשר יוצא לי יבש, חשוב לי לציין שאני לא שמה יין והבשר חתוך לפרוסות אחרי שאני מבשלת אותו ככגוש שעתיים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:36 10.09.2020)

היי רחלי,
מוזר כי אחרי בישול ארוך הבשר צריך לקבל צבע שחום ויפה.
ניסית לפרוס את הבשר לפני הבישול?

יפעת (23:30 9.09.2020)

היי אפרת,
קניתי כתף עגל נתח אחד בכמות:2.5קג (מס’6 אני חושבת),
רציתי לבשל אותו בתנור,שבפנים יש מילוי אורז וצימוקים, אשמח מאד אם תוכלי לתת לי מתכון, או להדריך אותי, ( שלחתי אתמול ,את ההודעה הזו,כנראה שלא שמת לב) אודה לך על עזרתך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:13 10.09.2020)

בוקר טוב יפעת,
האמת שאין לי מתכון לזה. איך חשבת למלא את הבשר?

יפעת (21:21 10.09.2020)

חשבתי לבשל אורז חצי בישול, להוסיף שמיר וכוסברה קצוצים עם צימוקים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 10.09.2020)

התכוונתי איך את רוצה למלא את הבשר? לחתוך אותו באמצע?
אני לא בטוחה כמה זה מתאים/אפשרי למלא נתח כזה.
מה גם שלבשר לוקח לפחות 3 שעות להתבשל (בתנור הרבה יותר זמן) והוא חייב להתבשל עם הרבה נוזלים והאורז עלול לספוח את כל הנוזלים.
אולי אפשר לבשל קודם בנפרד את הבשר עד לריכוך ואח”כ לשים בתנור יחד עם האורז.

יפעת (23:01 10.09.2020)

לא התכוונתי לחתוך באמצא, אלה לעשות כמו רולדה, לקשור אותו עם חוט, רק שאני לא בטוחה, אם להוסיף נוזלים לתבנית, לגבי הזמן אני יודעת שזה עורך כמה שעות בתנור, מה שחשוב שייצא רך וטעים בסוף

יפעת (10:49 11.09.2020)

התכוונתי שאשים את המילוי של האורז עת הנתח בשר השטוח ואז אגלגל אותו ואקשור אותו, האם צריך לכסות אותו, האם להוסיף ירקות מסביב? וכמה זמן לשים בתנור? סליחה על החפירה😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:56 11.09.2020)

האמת שאין לי מושג. מעולם לא הכנתי רולדת בשר.
אני מניחה שאפשר להוסיף ירקות לתבנית. לגבי משך הזמן, לבשר יכול לקחת 4-7 שעות בתנור. לא יודעת איך זה כשהוא מגולגל לרולדה. אני חושבת שכן רצוי לכסות בנייר כסף ולקראת הסוף להסיר את הכיסוי.
בהצלחה 🙂

יפעת (14:26 11.09.2020)

תודה רבה

יפעת (23:32 24.09.2020)

לבסוף יצא מוצלח🙂, תודה על העזרה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:32 25.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂

ruth ronen (19:44 8.09.2020)

שלום אפרת,
אני להכין מראש לחג צלי בקר ברוטב ( פרוסות), האם אפשר להקפיא ?
תודה ושנה טובה 🌻🌻🌻
רותי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 8.09.2020)

כן אפשר.
שנה טובה ומתוקה ❤️

ירה (20:55 3.09.2020)

היי,
זו פעם ראשונה שאני רוצה להכין, לא אוהב בשר שומני, ועד היום חוץ מטחון לא קניתי בשר כחלקים..אשמח לדעתי איזה חלק מומלץ, כתף מס’ 5 שמעתי?
ואם יש לי אינדוקציה ולא גז האם משנה? נשמע לי המון זמן 5 שעות שיהיה דלוק..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 3.09.2020)

חלק מס’ 6 (פילה מדומה) נטול שומן. גם מס’ 4 (כתף).
באינדוקציה בדר”כ זמן הבישול מתקצר לכן כדאי לבדוק כבר אחרי 2.5-3 שעות אם הבשר התרכך.

שירה (22:38 18.05.2020)

אשמח לתשובה במייל.
האם אפשר אחרי הכנה להקפיא את הבשר ולהוציא לפני הגשה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:40 19.05.2020)

כן אפשר אבל יש להשתמש בבשר טרי.

יסמין (17:11 8.05.2020)

היי אפרת, קודם כל האתר שלך מעולה, בזכותך אני יודעת את רוב הבישולים. אגב בשר, קניתי היום צלי כתף מספר 5, אחרי שהקצב אמר לי בפירוש שזה זמן בישול קצר, ממש לא.. 3-5 שעות זה המון, מה כן שהבשר מתכווץ לו.. ראיתי איזה יוטיברית צרפתייה שעשתה נתחים דומים מאוד ושמה בסיר וזה יצא אותו גודל שהיא שמה בסיר, למה זה? צלי הכתף עלה לי 80 ש\”ח וזה די מותרות בשבילי, אז אשמח לעזרתך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 8.05.2020)

היי יסמין,
אני לא מכירה צלי כתף או נתח דומה שלא מתכווץ בבישול. מעניין באיזה חלק בשר היא השתמשה.

לירן (01:43 3.01.2020)

שלום לכם. רציתי לשאול לגבי בשר מספר 2. לאיזה תבשילים הוא מתאים והאם הוא גם צריך את הצריבה בהתחלה לפני הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 3.01.2020)

הוא מתאים בעיקר לבישולים ותבשילים ארוכים כמו חמין , קדרות, מרקים וכדומה (וגם למתכונים שבעמוד).
גם אותו כדאי לצרוב לפני הבישול.

תמי (09:10 19.12.2019)

היי י
יש לי בשר שייטל פרוסות האם מתאים לצלי בשר עם פטריות ?
האם צריך לבשל לפני במים כמה שעות כמו בשר מספר 5 ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 19.12.2019)

אפשר אבל הבישול של שייטל קצר יותר ולכן כדאי לבדוק אם הוא רך כבר אחרי 45-60 דקות.

ברכי (12:51 14.11.2019)

שלום איך עושים בשר מספר 8 יש לך מתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 14.11.2019)

אפשר להכין את כל אחד מהמתכונים המצורפים בעמוד (גולש, בשר עם פטריות, בשר עם ירקות שורש).

אושרית (14:42 3.11.2019)

שלום יש לי כתף בקר רוצה להכין בתנור. את יכולה לייעץ בבקשה במתכון ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 3.11.2019)

היי אושרית,
יש לשמן את הנתח בשמן זית ולתבל במלח ופלפל שחור. לאחר מכן לטגן את הנתח במחבת עם מעט שמן כדקה מכל צד.
להעביר לתבנית, לחרוץ בנתח חריצים בעזרת סכין ולהכניס לתוכם פרוסות שום טריות. מומלץ גם לתבל ב 2-3 כפות סילאן.
לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם ל180 מעלות במשך כמה שעות, עד שהבשר מתרכך.

מירב (17:20 13.10.2019)

יש לי בשר מס 10 האם הוא מתאים למתכונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 14.10.2019)

כן.

סימה (21:44 12.10.2019)

היי יש לי בשר מס 4 קפוא האם אני צריכה להרתיח אותו ליפני ורק אחרכ לפרוס ‘?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:12 13.10.2019)

אפשר לחתוך אותו לאחר הפשרה.

לימור סיטון מנצור (12:51 11.10.2019)

הי. יש לי בשר 5 חתוך לפרוסות, איך כדאי לבשל שיצא רך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 11.10.2019)

תכיני את המתכון הזה- תבשיל בשר עם פטריות (אפשר לוותר על הפטריות אם אין לך).

יצחק14 (13:26 7.08.2019)

בזמן בישול גוש הבשר צריך להיות מכוסה כלו במים ?
מתכון זה מתאים גם לחיתוך פרוסות ולא קוביות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:40 8.08.2019)

רצוי שהמים יכסו את הבשר.
וכן, זה מתאים גם לחיתוך לפרוסות.

נעמה דוד (11:18 26.07.2019)

לא צריך תבלינים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 26.07.2019)

היי נעמה,
זה מדריך בסיסי. כדאי לתבל את הבשר ואני ממליצה להכין את אחד המתכונים שצירפתי בתחתית המתכון.

ע. (14:43 22.07.2019)

את יודעת מה מיוחד באתר שלך?
שזה נראה שפשוט – פשוט לבשל!
עד עכשיו בשבילי זה היה הר, והצהרתי בפה מלא שאיני יודעת לבשל.
(את יודעת, בחורים שואלים בדייטים)
ועכשיו אני יכולה לאמר שאני מתחילה לדעת.
זה ברור כשמש, ואפילו להכין בשר זה לא מסובך!
הכנתי מאצלך אפונה ובשר וזה היה בשבילי חווית הצלחה!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 23.07.2019)

איזה כיף לשמוע ❤️
תודה!

רעות (12:38 27.06.2019)

היי
תודה על האתר המדהים, משתמשת בו הרבה!
קניתי צלי כתף מעובד, האם הוא דורש הכנה כמו בשר 5 רגיל, צריבה וכו או שאפשר פשוט לבשל אותו חתיכות רגיל, וכמה זמן בישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:14 27.06.2019)

היי רעות,
אופן ההכנה וזמן הבישול אינם משתנים.

ישראל (12:12 18.04.2019)

הי
כתוב שככל שזמן הבישול ארוך יותר – ככה הטעם יהיה מרוכז ונימוח יותר.
האם אפשר לבשל על האש 3 שעות (במקום 5) ולאחר מכן להעביר לפלטת שבת? יוצא שזה יושב על הפלטה משישי אחה”צ עד שבת בצהריים (כמו 5).
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 18.04.2019)

היי ישראל,
אפשר אבל חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים ושזה לא מתייבש.
חג שמח 🙂

לאה בהרב (08:18 7.04.2019)

מה הטעם של שוק טלה ? זה כמו כבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 7.04.2019)

כן, זה טעם של כבש.

מרים (09:32 15.03.2019)

מה זה בשר אדום ולמה זה טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 15.03.2019)

בשר אדום זה בשר בקר. הוא מקור לחלבון, ברזל וB12.

כרמית (10:40 15.02.2019)

היי, האם המתכון עם הפטריות מתאים ל – ‘קוביות לגולש – בשר בקר טרי’? (כך כתוב על האריזה)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 15.02.2019)

כן.

שלי (12:56 24.01.2019)

היי רוצה לנסות את הצלי עם בשר מספר 6 כמה זמן בישול צריך? האם נכון שאם מבשלים יותר מדי הוא הופך לגומי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 24.01.2019)

היי שלי,
זמן בישול כ-3 שעות.
בישול יתר לא הופך אותו לגומי (זה רלוונטי לנתחים אחרים כמו סטייק אנטריקוט).

דבי (22:16 6.12.2018)

סליחה אפרת התשובה לגבי הבשר דחופה לי!

תודות בכל מקרה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:10 7.12.2018)

מתנצלת, לא היתה לי אפשרות לענות עד עכשיו.
אפשר אבל עדיף לצרוב קודם את הבשר מכל הכיוונים כדי לסגור אותו. כך הוא יוצא יותר עסיסי ורך.

דבי (20:22 6.12.2018)

ערב טוב!

אני אוהבת להרתיח את הבשר במים או להכניסו למים רותחים כדי שכל ה”לכלוכים” יצאו, אפשר לפני הצריבה?

תודה לך ושבת שלום!

ליז (15:22 22.11.2018)

שלום אפרת. האם אפשר להוסיף למתכון גם תפוחי אדמה וגזר? ואם כן מתי הכי כדאי. תודה רבה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 22.11.2018)

כן אפשר להוסיף כבר בהתחלה.

ריקה (01:26 22.11.2018)

לאפרת שלום וברכה! יש לך מתכון לבשר אסאדו קניתי בשר 9 אנטריקוט אני נהנית מכל המתכונים תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 22.11.2018)

אין לי מתכון לאסאדו (עדיין..)
בגדול כדאי לתבל היטב את האסאדו. אח”כ לטגן אותו קצת מכל הצדדים כדי לסגור אותו. לשים בתבנית ולכסות בנייר כסף. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך שעה. אח”כ להנמיך ל160 מעלות ולאפות עוד כשעתיים. להסיר את הנייר ולאפות עוד כחצי שעה עד שהבשר מקבל צבע יפה.
יום מקסים 🙂

לאה (22:39 7.11.2018)

יש לך מתכון לסטייק פלפל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 8.11.2018)

לא, אין לי.

אסתר (00:28 30.10.2018)

המתכון של הבשר ממש לעניין ומומלץ יוצא טעים ורך באמת תודה לך אפרת. רואים בסרטון ששופכים מים מהקומקום רציתי להוסיף הערה שנראה לי אני לא רב אבל נראה לי שאם משתמשים בקומקום לקפה ולחלב אז כדאי לא לשפוך ישיר על הבשר אלא לשפוך לכלי או כוס ואז מהכלי לבשר כי האדים של הבשר נכנסים לקומקום ואז נראה לי שיש בעיה להשתמש לחלבי שוב זה לא ברור לי אבל נראה לי שכדאי להקפיד. בתאבון לכולכם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 30.10.2018)

תודה אסתר.

אחד שנמאס לו (11:40 26.12.2018)

קרציה,עכשיו את מבינה חמה המצאתי את הנצרות.”שהאדים של הבשר לא ייכנסו לקומקום”

ר.ל (14:16 21.02.2019)

לאחד שנמאס לו – גם אם לא נראה לך מה שהיא אמרה, אתה לא מוכרח להגיב ככה.. ואגב אתה מוזמן ללכת להיות חלק מהעם הנוצרי, אם אתה עדיין לא

אורה (07:50 12.10.2018)

היי . זה אחד המתכונים הטובים והטעימים ביותר של צלי בשר אגב גם הקלים והפשוטים. אני נוהגת להכין אותו בכל ערב שבת האורחים ובני המשפחה מתענגים על כל ביס. תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 12.10.2018)

תודה אורה, כיף לשמוע ❤️

רותם (09:08 30.09.2018)

הי אפרת,
יש לי נתח שלם ואין לי סכין מספיק חזקה לחתוך אותו כשהוא לפני בישול. האם לצרוב אותו כגוש יהיה מוצלח להמשך המתכון? ואז להמשיך את המתכון כרגיל ( המתכון של הצלי כתף עם פטריות ) ובסוף לחתוך כשהוא מוכן?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 30.09.2018)

כן, אפשר. מומלץ להוציא אותו באמצע הבישול, לחתוך לקוביות ולהחזיר להמשך בישול. כך הטעמים נספגים יותר טוב בבשר וגם משך זמן הבישול לא מתארך משמעותית.
חג שמח 🌺

שרה (23:21 13.09.2018)

היי

האם אפשר להכין צלי בקר כתף על כיריים חשמליות ולא על כיריים גז?
האם אפשר להשחים את הבשר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 14.09.2018)

כן אפשר.

י.א.ק (21:46 28.05.2019)

אפשר בכל אש רק צריך לדעת את גובה האש אני מבשל על כריים חשמליות

מלכה (08:49 8.09.2018)

אני מבשלת אותו שלם, בסיר. קודם מתקבלת בשמן זית, שום, פלפל שחור, חומץ בלסמי וסויה. משאירה לפחות יום במשרה הזו במקרר, ואחכ מבשלת אותו, עם יין אדום או בירה כהה, ואז כשכבר מוכן וקר, פורסת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 8.09.2018)

תודה על השיתוף.
שנה טובה 🙂

מירו (19:32 7.09.2018)

רציתי לדעת אם זה בסדר שבשר מס 4 פרסו לי לפרוסות ואני יכול להכין אותו עם רוטב עגבניות ולא לעשות את הצריבה עם המים הרותחים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 8.09.2018)

זה בסדר שזה פרוס. לא כדאי לוותר על החלק של הצריבה. על הבישול במים רותחים אפשר לוותר.

הודיה (08:04 3.09.2018)

אחרי שצורבים את הבשר בשמן ונותנים לו בישול של 10 דקות (כפי ההוראות)
מבשלים 3 שעות נוספות לפני חיתוך ותיבול??
או 3-5 שעות עם התיבול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 3.09.2018)

עם התיבול. אפשר ורצוי לחתוך אותו לקוביות גדולות לפני הבישול.

רותי (18:52 30.08.2018)

הי אפרת, אני רוצה לבשל את קוביות הבשר לפי המתכון שלך ,אבל בסיר לחץ,מה אני עושה אם אני רוצה תפוחי אדמה בפנים.? תודה רותי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 30.08.2018)

היי רותי,
את יכולה לשים את תפוחי האדמה יחד עם קוביות הבשר בסיר לחץ. חשוב רק לוודא שיש מספיק נוזלים (אם את מכינה לפני המתכון הנוזלים מספיקים).
זה יוצא בסביבות 45-55 דקות בסיר לחץ (לאחר רתיחה).

אורלי (00:37 30.03.2018)

האם אפשר להכין את המתכון כגוש בשר בתנור??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 30.03.2018)

אפשר. זה פשוט ייקח יותר זמן עד שהבשר יתרכך.
חג שמח 🙂

חיהלה (20:56 22.03.2018)

היי למה שאנע עושה פרוסות אז בטיגון הם נהיות כמו פטריה מצטמקות ממש. יש דרך למנוע אתזה?שישארו פרוסות ישרות ויפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 23.03.2018)

היי,
צריך לקחת בחשבון שבשר מצטמצם בבישול ולכן כדאי לחתוך אותו לחתיכות גדולות יותר.
באיזה חלק את משתמשת?

יהודה מזרחי (13:40 7.02.2018)

ניתן להוסיף פפריקה חריפה לאיזון טעמים

יהודה מזרחי (13:42 7.02.2018)

אפשר למעול את מיי הבישול אם אבקת בקר

קרינה (08:55 19.10.2017)

היי אפרת,
האם יש מתכון של צלי בקר שלם על הגז? למשל לתבלן את המים וכשמוכן לחתוך ולאכול ככה? יש לי נתח שלם ורציתי להרתיח מים להוביף מלח פלפל שחור גרוס, 2 קוביות מרק של פיטריות היה לי של צלי אבל ניגמר עלי דפנה יתאים לכאן?
וליקראת הסיום להוסיף רוטב טריאקי לצבע…ככף בערך זה יהיה בסדר?
המון תודות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 19.10.2017)

היי קרינה,
אין לי מתכון אבל מה שהצעת נשמע טוב.
תתחילי בתיבול שרשמת ותחזקי אותו לקראת הסוף לפי הטעם. קחי בחשבון שאם אין לך סיר לחץ, הבישול של נתח שלם יכול לקחת כמה שעות טובות עד שהוא מתרכך לגמרי.
בהצלחה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.