שום דבר לא נמצא

מדריך בשר בקר

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 12 מרץ 2017

איך מכינים בשר בקר או צלי כתף?

בשר בקר, צלי כתף

לתבשילי קדירה מומלץ להשתמש בצלי כתף מס’ 5. סוגי בשר נוספים מתאימים הם כתף מס’ 4 או פילה מס’ 6.

מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר לקוביות בינוניות או לנתחים, בהתאם לגודל הנתח שאתם רוצים לבשל.

בשר טרי או בשר קפוא? כמובן שהכי מומלץ זה להשתמש בבשר טרי אך לרוב הוא יקר יותר לכן אם החלטתם להכין תבשיל בשר כדאי לקנות בשר טרי או בשר קפוא שהופשר ואז מחירו זול יותר. שימו לב שבשר שהופשר אין להקפיא שנית.

אם אתם משתמשים בבשר קפוא- יש להניח לו להפשיר לגמרי לפני הבישול. אל תנסו לבשל בשר קפוא או בשר שלא הופשר לגמרי אחרת הוא לא יתבשל בצורה אחידה.

 

הכנה ראשונית מומלצת שמשפרת את טעם הבשר:

בישול הבשר מתחיל מצריבת הבשר מכל הצדדים – מחממים סיר עם כף שמן וכשהשמן מספיק חם מטגנים את הבשר כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה של החלק החיצוני (צריך להשמע קול של תסיסה).

לאחר מכן מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים על אש גבוהה עם מכסה במשך כ-5 דקות. יכול להיות שהצטבר קצף בחלק העליון שאותו מומלץ להסיר בעזרת כף גדולה.

זהו, הבשר מוכן לתבשיל.

בישול בשר בקר

 

ככלל, ככל שתבשלו את התבשיל יותר זמן כך הטעם יהיה מרוכז והבשר יהיה נימוח יותר. אפשר לבשל בסיר על אש הכי נמוכה במשך 3-5 שעות. אפשר גם להעביר לסיר חשמלי על עוצמה נמוכה ולהשאיר למשך 5-6 שעות. אפשרות נוספת היא להכניס לתנור ב120 מעלות למשך 5-6 שעות.

כמובן שבמשך הבישול/אפיה יש לוודא מידי פעם שיש מספיק נוזלים בסיר.

משך בישול בשר בקר משתנה. יש נתחים שידרשו פחות זמן בישול ואחרים יותר. זה גם תלוי בגודל הנתח (האם מדובר בנתח שלם או חתוך לקוביות וכו’). איך בודקים אם הבשר מוכן? פשוט טועמים או בודקים בעזרת מזלג אם הבשר רך מספיק – לחיצה קלה עם מזלג על הבשר אמורה לפורר אותו.

לקיצור זמן הבישול אפשר להשתמש בסיר לחץ ולבשל במשך 30-40 דקות (יש לכסות את הבשר במים).

לאחר שהבשר מוכן מומלץ לאפשר לו לנוח בתוך סיר מכוסה במשך כ-10 דקות לפחות.

 

מתכון לגולש – קוביות צלי כתף עם תפוחי אדמה וגזר ברוטב אדום

מתכון לגולש

 

תבשיל בשר עם פטריות – צלי כתף מבושל עם פטריות ביין אדום

תבשיל בשר עם פטריות

 

בשר עם ירקות שורש – תבשיל צלי כתף עם מגוון ירקות 

בשר עם ירקות שורש

בשר בקר, צלי כתף,  צלי בשר

ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נטע (09:47 8.12.2024)

היי אפרת ,
אין על המתכונים שלך !!!!
רציתי לשאול יש לי בשר פילה מדומה מס’ 6 , יש לך מתכון טוב לסוג בשר הזה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:35 8.12.2024)

היי נטע,
את יכולה להכין כל מתכון שיש בעמוד הזה:)

avatar
נטע (13:44 8.12.2024)

תודה ! ולא נדרש טיפול שונה ? זה יחסית סוג יבש יותר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 8.12.2024)

נכון, זה סוג פחות שומני אבל אין שינוי באופן ההכנה.

avatar
שרי (07:09 11.04.2024)

הכנתי אתמול בריסקט יצא לי קשה, מה אני עושה עכשיו כדי שיהיה לי רך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:29 11.04.2024)

היי שרי,
איך הכנת אותו? וכמה זמן?

avatar
שרי (20:32 11.04.2024)

בתנור שעה 250 מעלות אח”כ שעתיים 200 מעלות ואח”כ 100 מעלות לעוד 10 שעות- עטוף בנייר אפייה ונייר כסף .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:26 12.04.2024)

גם בהתחלה הבשר היה מכוסה? היו נוזלים בתבנית?
אפשר לנסות להחזיר לתנור ב-140 מעלות (מכוסה כמובן) לכמה שעות.

avatar
תרצה (07:11 22.02.2024)

שלום אפרת
האם יש הבדל מבחינת הבישול בין בשר שהוא מתחיל את הבישול כנתח
ולאחר כמה שעות נפרס
לבשר שנחתך מראש על ידי הקצב?
האם כל מתכון שיש לי ורשום בו שיש לבשל נתח ואחכ לפרוס מתאים גם לבשר חתוך מראש?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:34 22.02.2024)

היי תרצה,
יש הבדל מבחינת זמן בישול.
בשר שהוא נתח אחד לוקח קצת יותר זמן לבשל אותו עד שהוא מתרכך.
לשאלתך השניה – כן.

avatar
תרצה (09:41 22.02.2024)

כמה זמן ועל כמה מעלות מבשלים בשר חתוך בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:19 22.02.2024)

זה יכול להשתנות קצת בין סוגי הנתחים.
3-4 שעות, עד שהבשר מתרכך. 160-170 מעלות עם כיסוי.
לאחר שהבשר מתרכך אפשר להסיר את הכיסוי, להגביר לטמפ’ גבוהה כדי להשחים את החלק העליון.
*יש לוודא שיש מספיק נוזלים בתבנית.

avatar
אמונה (23:29 11.09.2023)

יש לי נתח קפוא ענק של בשר מספר 10. הוא טוב? מה כדאי להכין איתו? איך משתמשים בו בגדול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:03 12.09.2023)

היי
בשר 10 הוא חלק מצוין, מתאים לתבשילים בבישול ארוך וכבשר טחון לקציצות והמבורגים.

avatar
אמונה (22:39 13.09.2023)

תודה!
זה אומר שאפשר להכין ממנו את התבשיל בשר
שיש פה באתר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:50 14.09.2023)

אפשר(:

avatar
אבי (21:17 6.10.2022)

שלום
האתר שלך והמתכונים שלך ממש עוזרים ואפשר להגיד תמיד מצליחים
כול הכבוד
שאלה..אם מרתיחים בשר 5 3 או 4 שעות עם ירקות שורש ..את ממליצה לשמור את מי הבישול ומהם להכין ציר
אבל….המים הרבה פעמים עם קצף ולא ניראים מזמינים במיוחד
אז מה עושים?
לשמור
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:49 6.10.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
את הקצף שנוצר יש להסיר מהציר, במתכון המקורי לציר מסננים אותו במסננת כדי לקבל נוזל צלול ומרוכז😊

avatar
ריקי (22:52 2.06.2022)

היי, קודם כל תודה גדולה על המתכונים שלך,
רוצה לשאול אם אני רוצה את המתכון הזה אבל שהבשר יהיה חתוך לפרוסות, איך מומלצת ההכנה?
ז’א, מתי לחתוך את הבשר ואיך הוא ישאר פרוסות ולא יתפרקקקק(יש לי בשר מספר 6)
תודה גדולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:31 2.06.2022)

היי,
את יכולה להכין עם בשר מס’ 6 את המתכון הזה, יש לחתוך לפרוסות די דקות לפני הבישול.

avatar
ריקי (03:03 3.06.2022)

והבשר ישאר פרוסות יפות או שיתפורר?
מפעמים קודמות שלי(מתכון אחר..) הבשר ממש התפרק כשבישלתי אותו פרוס מראש
(אולי לא צרבתי אותו.. זה קשור?)
מודה לך מאוד!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:55 3.06.2022)

כן, ‘סגירת’ הבשר לפני הבישול מפחיתה התפרקות.
בהצלחה!

avatar
ברלה (23:51 22.06.2023)

חיתוך בשר מבושל מומלץ לאחר קירור, לאחר הבישול מקררים את הבשר ואז הוא נחתך היטב,

avatar
מורי (14:22 19.11.2021)

האם אפשר להשתמש עם בשר מס’ 7 ( בשר לחמיו) ואם כן האם יש הוראות בישול מיוחדות לגביו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 19.11.2021)

היי,
אישית אני פחות אוהבת להשתמש בבשר 7 בחמין.
ממליצה להשתמש בחלקי בשר 5, 8 או 10.

avatar
מנוחה (15:18 8.11.2021)

איך מכינים בשר ראש משובח לארוע?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 8.11.2021)

היי מנוחה,
אין לי מתכון ספציפי לבשר ראש, אבל את יכולה להכין את המתכון לגולש עם בשר ראש(:

avatar
צפורה (17:54 25.08.2021)

כיצד משתמשים בחזה בקר, ולמה הוא משמש?
האם יש לך המלצות מיוחדות בקשר אליו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:35 25.08.2021)

היי ציפורה,
חזה בקר הוא חלק שומני ועסיסי שמתאים מאד לבישול ארוך.
ממליצה לטגן אותו 2-3 דקות מכל צד ואז לבשל אותו בישול של שעה- שעה וחצי על מנת להגיע לבישול מיטבי שלו.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לבשר עם ירקות שורש שמתאים לחזה בקר.

avatar
נטלי (13:34 2.07.2021)

היי אפרת, תודה רבה על הכל.
אשמח אם תוכלי לעזור לי בדחיפות.
אני רוצה להכין נתח של צלעות עגל בתנור. הכנתי בעבר ויצא לי יבש.
האם כדאי קודם לבשל אותו?
האם כדאי לחתוך אותו לקוביות?
מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 2.07.2021)

היי נטלי,
האם הצלעות ללא עצם? אם כן יש לחתוך לקוביות בינוניות.
את הצלעות יש לטגן כמה דקות מכל צד עד להשחמה, לפי מידת העשייה הרצויה.
בנוסף מצרפת לך כמה מתכונים שמתאימים:
מתכון לזרוע,
בשר עם ירקות שורש,
מתכון לגולש
שבת שלום😊

avatar
נטלי (14:11 2.07.2021)

תודה רבה!

avatar
הודיה (12:22 4.06.2021)

שלום אפרת המהממת!
אני רוצה לשים את הבשר לאחר הבישול על הפלטה מערב שבת עד לבוקר
השאלה אם זמן הבישול מתקצר או שזה רק ישביח אותו וכן לבשל אותו 3 שעות (צוואר) תודה רבה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:41 4.06.2021)

היי,
בשר צוואר מצוין לבישול ארוך, לכן אפשר לבשל אותו גם לפני הבישול האיטי על הפלטה, אבל אפשר לקצר את זמן הבישול לשעה וחצי.
בהצלחה ושבת שלום😊

avatar
דפנה (22:01 15.03.2021)

היי אפרת ה
הכנתי בעבר מתכון של בשר עם עשבי תיבול פטרוזיליה כוסברה ושום ע”י עיסוי הבשר עם הירק הקיצוץ
לא זוכרת את המתכון…לא את התיבול ולא את זמני הבישול…מכירה משהו כזה אפשר עזרה בהמשך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:44 16.03.2021)

היי דפנה,
מצרפת לך מתכון לסקלופיני מרסלה שקרוב לתיאור שלך.

avatar
דוד (14:23 28.01.2021)

הי אפרת.
תודה על העצות הנפלאות.
הכנתי לפני שבוע גולש עם פילה מדומה (טרי). מודה שלא צרבתי ולא סגרתי. אבל בישלתי בישול מקדים כדי להוציא את הקצף.
לאחר הסרת הקצף והניקוי (כעשרים דקות) שטפתי והעברתי לסיר נקי בו היה הבישול הארוך כשעתיים.

התבשיל יצא סביר למעט כך שלבשר היה טעם/ריח לוואי לא נעים בהמי כזה….גם אחרי שהכל היה מוכן עם הרוטב והתבלינים.

האם זה קשור לזה שלא צרבתי?
מה יכולה להיות הסיבה?
אין לי ספק שהבשר היה איכותי. מחנות טובה.

תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 28.01.2021)

היי דוד,
זה לא קשור לצריבה המוקדמת. לבשר לא אמור להיות טעם או ריח לוואי. אם כן, זה קשור לבשר עצמו גם אם קנית אותו מחנות טובה.

avatar
זוהר (09:50 5.01.2021)

היי אפרת . יש לי קוביות בשר מספר 10 . מה אפשר להכין איתו ? רוצה להכין אותו ברוטב עם תפוא , בצל ושעועית לבנה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 5.01.2021)

היי זוהר,
ממליצה לך לנסות להכין קדירת בשר
יוצא מעולה 🙂

avatar
ענתי (07:54 20.10.2020)

היי אפרת היקרה-ואם אני קונה את הבשר כגוש ולא כקוביות? אני לא אמורה לבשל את הגוש לערך שעתיים.לקרר ואז לפרוס איך שאני רוצה?אשמח לדעת.תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 20.10.2020)

אפשר לבשל את הבשר כגוש אחד במשך כשעתיים ואז לחתוך ולהחזיר לסיר להמשך בישול.
אפשר גם לחתוך לקוביות גדולות לפני הבישול.

avatar
רחלי (17:20 10.09.2020)

תודה אפרת על האפשרות ללמד עוד ועוד…
רציתי לשאל איך אפשר לשפר את הצבע, הפרוסות מתקבלות בהירות וכמו כן משום מה הבשר יוצא לי יבש, חשוב לי לציין שאני לא שמה יין והבשר חתוך לפרוסות אחרי שאני מבשלת אותו ככגוש שעתיים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:36 10.09.2020)

היי רחלי,
מוזר כי אחרי בישול ארוך הבשר צריך לקבל צבע שחום ויפה.
ניסית לפרוס את הבשר לפני הבישול?

avatar
יפעת (23:30 9.09.2020)

היי אפרת,
קניתי כתף עגל נתח אחד בכמות:2.5קג (מס’6 אני חושבת),
רציתי לבשל אותו בתנור,שבפנים יש מילוי אורז וצימוקים, אשמח מאד אם תוכלי לתת לי מתכון, או להדריך אותי, ( שלחתי אתמול ,את ההודעה הזו,כנראה שלא שמת לב) אודה לך על עזרתך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:13 10.09.2020)

בוקר טוב יפעת,
האמת שאין לי מתכון לזה. איך חשבת למלא את הבשר?

avatar
יפעת (21:21 10.09.2020)

חשבתי לבשל אורז חצי בישול, להוסיף שמיר וכוסברה קצוצים עם צימוקים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 10.09.2020)

התכוונתי איך את רוצה למלא את הבשר? לחתוך אותו באמצע?
אני לא בטוחה כמה זה מתאים/אפשרי למלא נתח כזה.
מה גם שלבשר לוקח לפחות 3 שעות להתבשל (בתנור הרבה יותר זמן) והוא חייב להתבשל עם הרבה נוזלים והאורז עלול לספוח את כל הנוזלים.
אולי אפשר לבשל קודם בנפרד את הבשר עד לריכוך ואח”כ לשים בתנור יחד עם האורז.

avatar
יפעת (23:01 10.09.2020)

לא התכוונתי לחתוך באמצא, אלה לעשות כמו רולדה, לקשור אותו עם חוט, רק שאני לא בטוחה, אם להוסיף נוזלים לתבנית, לגבי הזמן אני יודעת שזה עורך כמה שעות בתנור, מה שחשוב שייצא רך וטעים בסוף

avatar
יפעת (10:49 11.09.2020)

התכוונתי שאשים את המילוי של האורז עת הנתח בשר השטוח ואז אגלגל אותו ואקשור אותו, האם צריך לכסות אותו, האם להוסיף ירקות מסביב? וכמה זמן לשים בתנור? סליחה על החפירה😊

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:56 11.09.2020)

האמת שאין לי מושג. מעולם לא הכנתי רולדת בשר.
אני מניחה שאפשר להוסיף ירקות לתבנית. לגבי משך הזמן, לבשר יכול לקחת 4-7 שעות בתנור. לא יודעת איך זה כשהוא מגולגל לרולדה. אני חושבת שכן רצוי לכסות בנייר כסף ולקראת הסוף להסיר את הכיסוי.
בהצלחה 🙂

avatar
יפעת (14:26 11.09.2020)

תודה רבה

avatar
יפעת (23:32 24.09.2020)

לבסוף יצא מוצלח🙂, תודה על העזרה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:32 25.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ruth ronen (19:44 8.09.2020)

שלום אפרת,
אני להכין מראש לחג צלי בקר ברוטב ( פרוסות), האם אפשר להקפיא ?
תודה ושנה טובה 🌻🌻🌻
רותי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 8.09.2020)

כן אפשר.
שנה טובה ומתוקה ❤️

avatar
ירה (20:55 3.09.2020)

היי,
זו פעם ראשונה שאני רוצה להכין, לא אוהב בשר שומני, ועד היום חוץ מטחון לא קניתי בשר כחלקים..אשמח לדעתי איזה חלק מומלץ, כתף מס’ 5 שמעתי?
ואם יש לי אינדוקציה ולא גז האם משנה? נשמע לי המון זמן 5 שעות שיהיה דלוק..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 3.09.2020)

חלק מס’ 6 (פילה מדומה) נטול שומן. גם מס’ 4 (כתף).
באינדוקציה בדר”כ זמן הבישול מתקצר לכן כדאי לבדוק כבר אחרי 2.5-3 שעות אם הבשר התרכך.

avatar
שירה (22:38 18.05.2020)

אשמח לתשובה במייל.
האם אפשר אחרי הכנה להקפיא את הבשר ולהוציא לפני הגשה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:40 19.05.2020)

כן אפשר אבל יש להשתמש בבשר טרי.

avatar
יסמין (17:11 8.05.2020)

היי אפרת, קודם כל האתר שלך מעולה, בזכותך אני יודעת את רוב הבישולים. אגב בשר, קניתי היום צלי כתף מספר 5, אחרי שהקצב אמר לי בפירוש שזה זמן בישול קצר, ממש לא.. 3-5 שעות זה המון, מה כן שהבשר מתכווץ לו.. ראיתי איזה יוטיברית צרפתייה שעשתה נתחים דומים מאוד ושמה בסיר וזה יצא אותו גודל שהיא שמה בסיר, למה זה? צלי הכתף עלה לי 80 ש\”ח וזה די מותרות בשבילי, אז אשמח לעזרתך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 8.05.2020)

היי יסמין,
אני לא מכירה צלי כתף או נתח דומה שלא מתכווץ בבישול. מעניין באיזה חלק בשר היא השתמשה.

avatar
לירן (01:43 3.01.2020)

שלום לכם. רציתי לשאול לגבי בשר מספר 2. לאיזה תבשילים הוא מתאים והאם הוא גם צריך את הצריבה בהתחלה לפני הבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 3.01.2020)

הוא מתאים בעיקר לבישולים ותבשילים ארוכים כמו חמין , קדרות, מרקים וכדומה (וגם למתכונים שבעמוד).
גם אותו כדאי לצרוב לפני הבישול.

avatar
תמי (09:10 19.12.2019)

היי י
יש לי בשר שייטל פרוסות האם מתאים לצלי בשר עם פטריות ?
האם צריך לבשל לפני במים כמה שעות כמו בשר מספר 5 ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 19.12.2019)

אפשר אבל הבישול של שייטל קצר יותר ולכן כדאי לבדוק אם הוא רך כבר אחרי 45-60 דקות.

avatar
ברכי (12:51 14.11.2019)

שלום איך עושים בשר מספר 8 יש לך מתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 14.11.2019)

אפשר להכין את כל אחד מהמתכונים המצורפים בעמוד (גולש, בשר עם פטריות, בשר עם ירקות שורש).

avatar
אושרית (14:42 3.11.2019)

שלום יש לי כתף בקר רוצה להכין בתנור. את יכולה לייעץ בבקשה במתכון ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 3.11.2019)

היי אושרית,
יש לשמן את הנתח בשמן זית ולתבל במלח ופלפל שחור. לאחר מכן לטגן את הנתח במחבת עם מעט שמן כדקה מכל צד.
להעביר לתבנית, לחרוץ בנתח חריצים בעזרת סכין ולהכניס לתוכם פרוסות שום טריות. מומלץ גם לתבל ב 2-3 כפות סילאן.
לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם ל180 מעלות במשך כמה שעות, עד שהבשר מתרכך.

avatar
מירב (17:20 13.10.2019)

יש לי בשר מס 10 האם הוא מתאים למתכונים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 14.10.2019)

כן.

avatar
סימה (21:44 12.10.2019)

היי יש לי בשר מס 4 קפוא האם אני צריכה להרתיח אותו ליפני ורק אחרכ לפרוס ‘?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:12 13.10.2019)

אפשר לחתוך אותו לאחר הפשרה.

avatar
לימור סיטון מנצור (12:51 11.10.2019)

הי. יש לי בשר 5 חתוך לפרוסות, איך כדאי לבשל שיצא רך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 11.10.2019)

תכיני את המתכון הזה- תבשיל בשר עם פטריות (אפשר לוותר על הפטריות אם אין לך).

avatar
יצחק14 (13:26 7.08.2019)

בזמן בישול גוש הבשר צריך להיות מכוסה כלו במים ?
מתכון זה מתאים גם לחיתוך פרוסות ולא קוביות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:40 8.08.2019)

רצוי שהמים יכסו את הבשר.
וכן, זה מתאים גם לחיתוך לפרוסות.

avatar
נעמה דוד (11:18 26.07.2019)

לא צריך תבלינים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 26.07.2019)

היי נעמה,
זה מדריך בסיסי. כדאי לתבל את הבשר ואני ממליצה להכין את אחד המתכונים שצירפתי בתחתית המתכון.

avatar
ע. (14:43 22.07.2019)

את יודעת מה מיוחד באתר שלך?
שזה נראה שפשוט – פשוט לבשל!
עד עכשיו בשבילי זה היה הר, והצהרתי בפה מלא שאיני יודעת לבשל.
(את יודעת, בחורים שואלים בדייטים)
ועכשיו אני יכולה לאמר שאני מתחילה לדעת.
זה ברור כשמש, ואפילו להכין בשר זה לא מסובך!
הכנתי מאצלך אפונה ובשר וזה היה בשבילי חווית הצלחה!
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 23.07.2019)

איזה כיף לשמוע ❤️
תודה!

avatar
רעות (12:38 27.06.2019)

היי
תודה על האתר המדהים, משתמשת בו הרבה!
קניתי צלי כתף מעובד, האם הוא דורש הכנה כמו בשר 5 רגיל, צריבה וכו או שאפשר פשוט לבשל אותו חתיכות רגיל, וכמה זמן בישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:14 27.06.2019)

היי רעות,
אופן ההכנה וזמן הבישול אינם משתנים.

avatar
ישראל (12:12 18.04.2019)

הי
כתוב שככל שזמן הבישול ארוך יותר – ככה הטעם יהיה מרוכז ונימוח יותר.
האם אפשר לבשל על האש 3 שעות (במקום 5) ולאחר מכן להעביר לפלטת שבת? יוצא שזה יושב על הפלטה משישי אחה”צ עד שבת בצהריים (כמו 5).
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 18.04.2019)

היי ישראל,
אפשר אבל חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים ושזה לא מתייבש.
חג שמח 🙂

avatar
לאה בהרב (08:18 7.04.2019)

מה הטעם של שוק טלה ? זה כמו כבש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 7.04.2019)

כן, זה טעם של כבש.

avatar
מרים (09:32 15.03.2019)

מה זה בשר אדום ולמה זה טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 15.03.2019)

בשר אדום זה בשר בקר. הוא מקור לחלבון, ברזל וB12.

avatar
כרמית (10:40 15.02.2019)

היי, האם המתכון עם הפטריות מתאים ל – ‘קוביות לגולש – בשר בקר טרי’? (כך כתוב על האריזה)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 15.02.2019)

כן.

avatar
שלי (12:56 24.01.2019)

היי רוצה לנסות את הצלי עם בשר מספר 6 כמה זמן בישול צריך? האם נכון שאם מבשלים יותר מדי הוא הופך לגומי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 24.01.2019)

היי שלי,
זמן בישול כ-3 שעות.
בישול יתר לא הופך אותו לגומי (זה רלוונטי לנתחים אחרים כמו סטייק אנטריקוט).

avatar
דבי (22:16 6.12.2018)

סליחה אפרת התשובה לגבי הבשר דחופה לי!

תודות בכל מקרה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:10 7.12.2018)

מתנצלת, לא היתה לי אפשרות לענות עד עכשיו.
אפשר אבל עדיף לצרוב קודם את הבשר מכל הכיוונים כדי לסגור אותו. כך הוא יוצא יותר עסיסי ורך.

avatar
דבי (20:22 6.12.2018)

ערב טוב!

אני אוהבת להרתיח את הבשר במים או להכניסו למים רותחים כדי שכל ה”לכלוכים” יצאו, אפשר לפני הצריבה?

תודה לך ושבת שלום!

avatar
ליז (15:22 22.11.2018)

שלום אפרת. האם אפשר להוסיף למתכון גם תפוחי אדמה וגזר? ואם כן מתי הכי כדאי. תודה רבה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 22.11.2018)

כן אפשר להוסיף כבר בהתחלה.

avatar
ריקה (01:26 22.11.2018)

לאפרת שלום וברכה! יש לך מתכון לבשר אסאדו קניתי בשר 9 אנטריקוט אני נהנית מכל המתכונים תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 22.11.2018)

אין לי מתכון לאסאדו (עדיין..)
בגדול כדאי לתבל היטב את האסאדו. אח”כ לטגן אותו קצת מכל הצדדים כדי לסגור אותו. לשים בתבנית ולכסות בנייר כסף. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך שעה. אח”כ להנמיך ל160 מעלות ולאפות עוד כשעתיים. להסיר את הנייר ולאפות עוד כחצי שעה עד שהבשר מקבל צבע יפה.
יום מקסים 🙂

avatar
לאה (22:39 7.11.2018)

יש לך מתכון לסטייק פלפל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 8.11.2018)

לא, אין לי.

avatar
אסתר (00:28 30.10.2018)

המתכון של הבשר ממש לעניין ומומלץ יוצא טעים ורך באמת תודה לך אפרת. רואים בסרטון ששופכים מים מהקומקום רציתי להוסיף הערה שנראה לי אני לא רב אבל נראה לי שאם משתמשים בקומקום לקפה ולחלב אז כדאי לא לשפוך ישיר על הבשר אלא לשפוך לכלי או כוס ואז מהכלי לבשר כי האדים של הבשר נכנסים לקומקום ואז נראה לי שיש בעיה להשתמש לחלבי שוב זה לא ברור לי אבל נראה לי שכדאי להקפיד. בתאבון לכולכם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 30.10.2018)

תודה אסתר.

avatar
אחד שנמאס לו (11:40 26.12.2018)

קרציה,עכשיו את מבינה חמה המצאתי את הנצרות.”שהאדים של הבשר לא ייכנסו לקומקום”

avatar
ר.ל (14:16 21.02.2019)

לאחד שנמאס לו – גם אם לא נראה לך מה שהיא אמרה, אתה לא מוכרח להגיב ככה.. ואגב אתה מוזמן ללכת להיות חלק מהעם הנוצרי, אם אתה עדיין לא

avatar
אורה (07:50 12.10.2018)

היי . זה אחד המתכונים הטובים והטעימים ביותר של צלי בשר אגב גם הקלים והפשוטים. אני נוהגת להכין אותו בכל ערב שבת האורחים ובני המשפחה מתענגים על כל ביס. תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 12.10.2018)

תודה אורה, כיף לשמוע ❤️

avatar
רותם (09:08 30.09.2018)

הי אפרת,
יש לי נתח שלם ואין לי סכין מספיק חזקה לחתוך אותו כשהוא לפני בישול. האם לצרוב אותו כגוש יהיה מוצלח להמשך המתכון? ואז להמשיך את המתכון כרגיל ( המתכון של הצלי כתף עם פטריות ) ובסוף לחתוך כשהוא מוכן?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 30.09.2018)

כן, אפשר. מומלץ להוציא אותו באמצע הבישול, לחתוך לקוביות ולהחזיר להמשך בישול. כך הטעמים נספגים יותר טוב בבשר וגם משך זמן הבישול לא מתארך משמעותית.
חג שמח 🌺

avatar
שרה (23:21 13.09.2018)

היי

האם אפשר להכין צלי בקר כתף על כיריים חשמליות ולא על כיריים גז?
האם אפשר להשחים את הבשר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 14.09.2018)

כן אפשר.

avatar
י.א.ק (21:46 28.05.2019)

אפשר בכל אש רק צריך לדעת את גובה האש אני מבשל על כריים חשמליות

avatar
מלכה (08:49 8.09.2018)

אני מבשלת אותו שלם, בסיר. קודם מתקבלת בשמן זית, שום, פלפל שחור, חומץ בלסמי וסויה. משאירה לפחות יום במשרה הזו במקרר, ואחכ מבשלת אותו, עם יין אדום או בירה כהה, ואז כשכבר מוכן וקר, פורסת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 8.09.2018)

תודה על השיתוף.
שנה טובה 🙂

avatar
מירו (19:32 7.09.2018)

רציתי לדעת אם זה בסדר שבשר מס 4 פרסו לי לפרוסות ואני יכול להכין אותו עם רוטב עגבניות ולא לעשות את הצריבה עם המים הרותחים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 8.09.2018)

זה בסדר שזה פרוס. לא כדאי לוותר על החלק של הצריבה. על הבישול במים רותחים אפשר לוותר.

avatar
הודיה (08:04 3.09.2018)

אחרי שצורבים את הבשר בשמן ונותנים לו בישול של 10 דקות (כפי ההוראות)
מבשלים 3 שעות נוספות לפני חיתוך ותיבול??
או 3-5 שעות עם התיבול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 3.09.2018)

עם התיבול. אפשר ורצוי לחתוך אותו לקוביות גדולות לפני הבישול.

avatar
רותי (18:52 30.08.2018)

הי אפרת, אני רוצה לבשל את קוביות הבשר לפי המתכון שלך ,אבל בסיר לחץ,מה אני עושה אם אני רוצה תפוחי אדמה בפנים.? תודה רותי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 30.08.2018)

היי רותי,
את יכולה לשים את תפוחי האדמה יחד עם קוביות הבשר בסיר לחץ. חשוב רק לוודא שיש מספיק נוזלים (אם את מכינה לפני המתכון הנוזלים מספיקים).
זה יוצא בסביבות 45-55 דקות בסיר לחץ (לאחר רתיחה).

avatar
אורלי (00:37 30.03.2018)

האם אפשר להכין את המתכון כגוש בשר בתנור??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 30.03.2018)

אפשר. זה פשוט ייקח יותר זמן עד שהבשר יתרכך.
חג שמח 🙂

avatar
חיהלה (20:56 22.03.2018)

היי למה שאנע עושה פרוסות אז בטיגון הם נהיות כמו פטריה מצטמקות ממש. יש דרך למנוע אתזה?שישארו פרוסות ישרות ויפות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 23.03.2018)

היי,
צריך לקחת בחשבון שבשר מצטמצם בבישול ולכן כדאי לחתוך אותו לחתיכות גדולות יותר.
באיזה חלק את משתמשת?

avatar
יהודה מזרחי (13:40 7.02.2018)

ניתן להוסיף פפריקה חריפה לאיזון טעמים

avatar
יהודה מזרחי (13:42 7.02.2018)

אפשר למעול את מיי הבישול אם אבקת בקר

avatar
קרינה (08:55 19.10.2017)

היי אפרת,
האם יש מתכון של צלי בקר שלם על הגז? למשל לתבלן את המים וכשמוכן לחתוך ולאכול ככה? יש לי נתח שלם ורציתי להרתיח מים להוביף מלח פלפל שחור גרוס, 2 קוביות מרק של פיטריות היה לי של צלי אבל ניגמר עלי דפנה יתאים לכאן?
וליקראת הסיום להוסיף רוטב טריאקי לצבע…ככף בערך זה יהיה בסדר?
המון תודות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 19.10.2017)

היי קרינה,
אין לי מתכון אבל מה שהצעת נשמע טוב.
תתחילי בתיבול שרשמת ותחזקי אותו לקראת הסוף לפי הטעם. קחי בחשבון שאם אין לך סיר לחץ, הבישול של נתח שלם יכול לקחת כמה שעות טובות עד שהוא מתרכך לגמרי.
בהצלחה 🙂

לקריאת כל התגובות