מדריך בשר בקר
איך מכינים בשר בקר או צלי כתף?
לתבשילי קדירה מומלץ להשתמש בצלי כתף מס’ 5. סוגי בשר נוספים מתאימים הם כתף מס’ 4 או פילה מס’ 6.
מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר לקוביות בינוניות או לנתחים, בהתאם לגודל הנתח שאתם רוצים לבשל.
בשר טרי או בשר קפוא? כמובן שהכי מומלץ זה להשתמש בבשר טרי אך לרוב הוא יקר יותר לכן אם החלטתם להכין תבשיל בשר כדאי לקנות בשר טרי או בשר קפוא שהופשר ואז מחירו זול יותר. שימו לב שבשר שהופשר אין להקפיא שנית.
אם אתם משתמשים בבשר קפוא- יש להניח לו להפשיר לגמרי לפני הבישול. אל תנסו לבשל בשר קפוא או בשר שלא הופשר לגמרי אחרת הוא לא יתבשל בצורה אחידה.
הכנה ראשונית מומלצת שמשפרת את טעם הבשר:
בישול הבשר מתחיל מצריבת הבשר מכל הצדדים – מחממים סיר עם כף שמן וכשהשמן מספיק חם מטגנים את הבשר כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה של החלק החיצוני (צריך להשמע קול של תסיסה).
לאחר מכן מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים על אש גבוהה עם מכסה במשך כ-5 דקות. יכול להיות שהצטבר קצף בחלק העליון שאותו מומלץ להסיר בעזרת כף גדולה.
זהו, הבשר מוכן לתבשיל.
ככלל, ככל שתבשלו את התבשיל יותר זמן כך הטעם יהיה מרוכז והבשר יהיה נימוח יותר. אפשר לבשל בסיר על אש הכי נמוכה במשך 3-5 שעות. אפשר גם להעביר לסיר חשמלי על עוצמה נמוכה ולהשאיר למשך 5-6 שעות. אפשרות נוספת היא להכניס לתנור ב120 מעלות למשך 5-6 שעות.
כמובן שבמשך הבישול/אפיה יש לוודא מידי פעם שיש מספיק נוזלים בסיר.
משך בישול בשר בקר משתנה. יש נתחים שידרשו פחות זמן בישול ואחרים יותר. זה גם תלוי בגודל הנתח (האם מדובר בנתח שלם או חתוך לקוביות וכו’). איך בודקים אם הבשר מוכן? פשוט טועמים או בודקים בעזרת מזלג אם הבשר רך מספיק – לחיצה קלה עם מזלג על הבשר אמורה לפורר אותו.
לקיצור זמן הבישול אפשר להשתמש בסיר לחץ ולבשל במשך 30-40 דקות (יש לכסות את הבשר במים).
לאחר שהבשר מוכן מומלץ לאפשר לו לנוח בתוך סיר מכוסה במשך כ-10 דקות לפחות.
מתכון לגולש – קוביות צלי כתף עם תפוחי אדמה וגזר ברוטב אדום
תבשיל בשר עם פטריות – צלי כתף מבושל עם פטריות ביין אדום
בשר עם ירקות שורש – תבשיל צלי כתף עם מגוון ירקות
בשר בקר, צלי כתף, צלי בשר
היי אפרת ,
אין על המתכונים שלך !!!!
רציתי לשאול יש לי בשר פילה מדומה מס’ 6 , יש לך מתכון טוב לסוג בשר הזה ?
היי נטע,
את יכולה להכין כל מתכון שיש בעמוד הזה:)
תודה ! ולא נדרש טיפול שונה ? זה יחסית סוג יבש יותר
נכון, זה סוג פחות שומני אבל אין שינוי באופן ההכנה.
הכנתי אתמול בריסקט יצא לי קשה, מה אני עושה עכשיו כדי שיהיה לי רך?
היי שרי,
איך הכנת אותו? וכמה זמן?
בתנור שעה 250 מעלות אח”כ שעתיים 200 מעלות ואח”כ 100 מעלות לעוד 10 שעות- עטוף בנייר אפייה ונייר כסף .
גם בהתחלה הבשר היה מכוסה? היו נוזלים בתבנית?
אפשר לנסות להחזיר לתנור ב-140 מעלות (מכוסה כמובן) לכמה שעות.
שלום אפרת
האם יש הבדל מבחינת הבישול בין בשר שהוא מתחיל את הבישול כנתח
ולאחר כמה שעות נפרס
לבשר שנחתך מראש על ידי הקצב?
האם כל מתכון שיש לי ורשום בו שיש לבשל נתח ואחכ לפרוס מתאים גם לבשר חתוך מראש?
תודה רבה
היי תרצה,
יש הבדל מבחינת זמן בישול.
בשר שהוא נתח אחד לוקח קצת יותר זמן לבשל אותו עד שהוא מתרכך.
לשאלתך השניה – כן.
כמה זמן ועל כמה מעלות מבשלים בשר חתוך בתנור?
זה יכול להשתנות קצת בין סוגי הנתחים.
3-4 שעות, עד שהבשר מתרכך. 160-170 מעלות עם כיסוי.
לאחר שהבשר מתרכך אפשר להסיר את הכיסוי, להגביר לטמפ’ גבוהה כדי להשחים את החלק העליון.
*יש לוודא שיש מספיק נוזלים בתבנית.
יש לי נתח קפוא ענק של בשר מספר 10. הוא טוב? מה כדאי להכין איתו? איך משתמשים בו בגדול?
היי
בשר 10 הוא חלק מצוין, מתאים לתבשילים בבישול ארוך וכבשר טחון לקציצות והמבורגים.
תודה!
זה אומר שאפשר להכין ממנו את התבשיל בשר
שיש פה באתר?
אפשר(:
שלום
האתר שלך והמתכונים שלך ממש עוזרים ואפשר להגיד תמיד מצליחים
כול הכבוד
שאלה..אם מרתיחים בשר 5 3 או 4 שעות עם ירקות שורש ..את ממליצה לשמור את מי הבישול ומהם להכין ציר
אבל….המים הרבה פעמים עם קצף ולא ניראים מזמינים במיוחד
אז מה עושים?
לשמור
תודה מראש
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
את הקצף שנוצר יש להסיר מהציר, במתכון המקורי לציר מסננים אותו במסננת כדי לקבל נוזל צלול ומרוכז😊
היי, קודם כל תודה גדולה על המתכונים שלך,
רוצה לשאול אם אני רוצה את המתכון הזה אבל שהבשר יהיה חתוך לפרוסות, איך מומלצת ההכנה?
ז’א, מתי לחתוך את הבשר ואיך הוא ישאר פרוסות ולא יתפרקקקק(יש לי בשר מספר 6)
תודה גדולה!
היי,
את יכולה להכין עם בשר מס’ 6 את המתכון הזה, יש לחתוך לפרוסות די דקות לפני הבישול.
והבשר ישאר פרוסות יפות או שיתפורר?
מפעמים קודמות שלי(מתכון אחר..) הבשר ממש התפרק כשבישלתי אותו פרוס מראש
(אולי לא צרבתי אותו.. זה קשור?)
מודה לך מאוד!!
כן, ‘סגירת’ הבשר לפני הבישול מפחיתה התפרקות.
בהצלחה!
חיתוך בשר מבושל מומלץ לאחר קירור, לאחר הבישול מקררים את הבשר ואז הוא נחתך היטב,
האם אפשר להשתמש עם בשר מס’ 7 ( בשר לחמיו) ואם כן האם יש הוראות בישול מיוחדות לגביו
היי,
אישית אני פחות אוהבת להשתמש בבשר 7 בחמין.
ממליצה להשתמש בחלקי בשר 5, 8 או 10.
איך מכינים בשר ראש משובח לארוע?
היי מנוחה,
אין לי מתכון ספציפי לבשר ראש, אבל את יכולה להכין את המתכון לגולש עם בשר ראש(:
כיצד משתמשים בחזה בקר, ולמה הוא משמש?
האם יש לך המלצות מיוחדות בקשר אליו?
היי ציפורה,
חזה בקר הוא חלק שומני ועסיסי שמתאים מאד לבישול ארוך.
ממליצה לטגן אותו 2-3 דקות מכל צד ואז לבשל אותו בישול של שעה- שעה וחצי על מנת להגיע לבישול מיטבי שלו.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לבשר עם ירקות שורש שמתאים לחזה בקר.
היי אפרת, תודה רבה על הכל.
אשמח אם תוכלי לעזור לי בדחיפות.
אני רוצה להכין נתח של צלעות עגל בתנור. הכנתי בעבר ויצא לי יבש.
האם כדאי קודם לבשל אותו?
האם כדאי לחתוך אותו לקוביות?
מה לעשות?
היי נטלי,
האם הצלעות ללא עצם? אם כן יש לחתוך לקוביות בינוניות.
את הצלעות יש לטגן כמה דקות מכל צד עד להשחמה, לפי מידת העשייה הרצויה.
בנוסף מצרפת לך כמה מתכונים שמתאימים:
מתכון לזרוע,
בשר עם ירקות שורש,
מתכון לגולש
שבת שלום😊
תודה רבה!
שלום אפרת המהממת!
אני רוצה לשים את הבשר לאחר הבישול על הפלטה מערב שבת עד לבוקר
השאלה אם זמן הבישול מתקצר או שזה רק ישביח אותו וכן לבשל אותו 3 שעות (צוואר) תודה רבה ושבת שלום!
היי,
בשר צוואר מצוין לבישול ארוך, לכן אפשר לבשל אותו גם לפני הבישול האיטי על הפלטה, אבל אפשר לקצר את זמן הבישול לשעה וחצי.
בהצלחה ושבת שלום😊
היי אפרת ה
הכנתי בעבר מתכון של בשר עם עשבי תיבול פטרוזיליה כוסברה ושום ע”י עיסוי הבשר עם הירק הקיצוץ
לא זוכרת את המתכון…לא את התיבול ולא את זמני הבישול…מכירה משהו כזה אפשר עזרה בהמשך
היי דפנה,
מצרפת לך מתכון לסקלופיני מרסלה שקרוב לתיאור שלך.
הי אפרת.
תודה על העצות הנפלאות.
הכנתי לפני שבוע גולש עם פילה מדומה (טרי). מודה שלא צרבתי ולא סגרתי. אבל בישלתי בישול מקדים כדי להוציא את הקצף.
לאחר הסרת הקצף והניקוי (כעשרים דקות) שטפתי והעברתי לסיר נקי בו היה הבישול הארוך כשעתיים.
התבשיל יצא סביר למעט כך שלבשר היה טעם/ריח לוואי לא נעים בהמי כזה….גם אחרי שהכל היה מוכן עם הרוטב והתבלינים.
האם זה קשור לזה שלא צרבתי?
מה יכולה להיות הסיבה?
אין לי ספק שהבשר היה איכותי. מחנות טובה.
תודה
היי דוד,
זה לא קשור לצריבה המוקדמת. לבשר לא אמור להיות טעם או ריח לוואי. אם כן, זה קשור לבשר עצמו גם אם קנית אותו מחנות טובה.
היי אפרת . יש לי קוביות בשר מספר 10 . מה אפשר להכין איתו ? רוצה להכין אותו ברוטב עם תפוא , בצל ושעועית לבנה..
היי זוהר,
ממליצה לך לנסות להכין קדירת בשר
יוצא מעולה 🙂
היי אפרת היקרה-ואם אני קונה את הבשר כגוש ולא כקוביות? אני לא אמורה לבשל את הגוש לערך שעתיים.לקרר ואז לפרוס איך שאני רוצה?אשמח לדעת.תודה
אפשר לבשל את הבשר כגוש אחד במשך כשעתיים ואז לחתוך ולהחזיר לסיר להמשך בישול.
אפשר גם לחתוך לקוביות גדולות לפני הבישול.
תודה אפרת על האפשרות ללמד עוד ועוד…
רציתי לשאל איך אפשר לשפר את הצבע, הפרוסות מתקבלות בהירות וכמו כן משום מה הבשר יוצא לי יבש, חשוב לי לציין שאני לא שמה יין והבשר חתוך לפרוסות אחרי שאני מבשלת אותו ככגוש שעתיים.
היי רחלי,
מוזר כי אחרי בישול ארוך הבשר צריך לקבל צבע שחום ויפה.
ניסית לפרוס את הבשר לפני הבישול?
היי אפרת,
קניתי כתף עגל נתח אחד בכמות:2.5קג (מס’6 אני חושבת),
רציתי לבשל אותו בתנור,שבפנים יש מילוי אורז וצימוקים, אשמח מאד אם תוכלי לתת לי מתכון, או להדריך אותי, ( שלחתי אתמול ,את ההודעה הזו,כנראה שלא שמת לב) אודה לך על עזרתך
בוקר טוב יפעת,
האמת שאין לי מתכון לזה. איך חשבת למלא את הבשר?
חשבתי לבשל אורז חצי בישול, להוסיף שמיר וכוסברה קצוצים עם צימוקים
התכוונתי איך את רוצה למלא את הבשר? לחתוך אותו באמצע?
אני לא בטוחה כמה זה מתאים/אפשרי למלא נתח כזה.
מה גם שלבשר לוקח לפחות 3 שעות להתבשל (בתנור הרבה יותר זמן) והוא חייב להתבשל עם הרבה נוזלים והאורז עלול לספוח את כל הנוזלים.
אולי אפשר לבשל קודם בנפרד את הבשר עד לריכוך ואח”כ לשים בתנור יחד עם האורז.
לא התכוונתי לחתוך באמצא, אלה לעשות כמו רולדה, לקשור אותו עם חוט, רק שאני לא בטוחה, אם להוסיף נוזלים לתבנית, לגבי הזמן אני יודעת שזה עורך כמה שעות בתנור, מה שחשוב שייצא רך וטעים בסוף
התכוונתי שאשים את המילוי של האורז עת הנתח בשר השטוח ואז אגלגל אותו ואקשור אותו, האם צריך לכסות אותו, האם להוסיף ירקות מסביב? וכמה זמן לשים בתנור? סליחה על החפירה😊
האמת שאין לי מושג. מעולם לא הכנתי רולדת בשר.
אני מניחה שאפשר להוסיף ירקות לתבנית. לגבי משך הזמן, לבשר יכול לקחת 4-7 שעות בתנור. לא יודעת איך זה כשהוא מגולגל לרולדה. אני חושבת שכן רצוי לכסות בנייר כסף ולקראת הסוף להסיר את הכיסוי.
בהצלחה 🙂
תודה רבה
לבסוף יצא מוצלח🙂, תודה על העזרה
שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת,
אני להכין מראש לחג צלי בקר ברוטב ( פרוסות), האם אפשר להקפיא ?
תודה ושנה טובה 🌻🌻🌻
רותי
כן אפשר.
שנה טובה ומתוקה ❤️
היי,
זו פעם ראשונה שאני רוצה להכין, לא אוהב בשר שומני, ועד היום חוץ מטחון לא קניתי בשר כחלקים..אשמח לדעתי איזה חלק מומלץ, כתף מס’ 5 שמעתי?
ואם יש לי אינדוקציה ולא גז האם משנה? נשמע לי המון זמן 5 שעות שיהיה דלוק..
חלק מס’ 6 (פילה מדומה) נטול שומן. גם מס’ 4 (כתף).
באינדוקציה בדר”כ זמן הבישול מתקצר לכן כדאי לבדוק כבר אחרי 2.5-3 שעות אם הבשר התרכך.
אשמח לתשובה במייל.
האם אפשר אחרי הכנה להקפיא את הבשר ולהוציא לפני הגשה?
כן אפשר אבל יש להשתמש בבשר טרי.
היי אפרת, קודם כל האתר שלך מעולה, בזכותך אני יודעת את רוב הבישולים. אגב בשר, קניתי היום צלי כתף מספר 5, אחרי שהקצב אמר לי בפירוש שזה זמן בישול קצר, ממש לא.. 3-5 שעות זה המון, מה כן שהבשר מתכווץ לו.. ראיתי איזה יוטיברית צרפתייה שעשתה נתחים דומים מאוד ושמה בסיר וזה יצא אותו גודל שהיא שמה בסיר, למה זה? צלי הכתף עלה לי 80 ש\”ח וזה די מותרות בשבילי, אז אשמח לעזרתך.
היי יסמין,
אני לא מכירה צלי כתף או נתח דומה שלא מתכווץ בבישול. מעניין באיזה חלק בשר היא השתמשה.
שלום לכם. רציתי לשאול לגבי בשר מספר 2. לאיזה תבשילים הוא מתאים והאם הוא גם צריך את הצריבה בהתחלה לפני הבישול?
הוא מתאים בעיקר לבישולים ותבשילים ארוכים כמו חמין , קדרות, מרקים וכדומה (וגם למתכונים שבעמוד).
גם אותו כדאי לצרוב לפני הבישול.
היי י
יש לי בשר שייטל פרוסות האם מתאים לצלי בשר עם פטריות ?
האם צריך לבשל לפני במים כמה שעות כמו בשר מספר 5 ?
אפשר אבל הבישול של שייטל קצר יותר ולכן כדאי לבדוק אם הוא רך כבר אחרי 45-60 דקות.
שלום איך עושים בשר מספר 8 יש לך מתכון?
אפשר להכין את כל אחד מהמתכונים המצורפים בעמוד (גולש, בשר עם פטריות, בשר עם ירקות שורש).
שלום יש לי כתף בקר רוצה להכין בתנור. את יכולה לייעץ בבקשה במתכון ?
היי אושרית,
יש לשמן את הנתח בשמן זית ולתבל במלח ופלפל שחור. לאחר מכן לטגן את הנתח במחבת עם מעט שמן כדקה מכל צד.
להעביר לתבנית, לחרוץ בנתח חריצים בעזרת סכין ולהכניס לתוכם פרוסות שום טריות. מומלץ גם לתבל ב 2-3 כפות סילאן.
לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם ל180 מעלות במשך כמה שעות, עד שהבשר מתרכך.
יש לי בשר מס 10 האם הוא מתאים למתכונים?
כן.
היי יש לי בשר מס 4 קפוא האם אני צריכה להרתיח אותו ליפני ורק אחרכ לפרוס ‘?
אפשר לחתוך אותו לאחר הפשרה.
הי. יש לי בשר 5 חתוך לפרוסות, איך כדאי לבשל שיצא רך.
תכיני את המתכון הזה- תבשיל בשר עם פטריות (אפשר לוותר על הפטריות אם אין לך).
בזמן בישול גוש הבשר צריך להיות מכוסה כלו במים ?
מתכון זה מתאים גם לחיתוך פרוסות ולא קוביות ?
רצוי שהמים יכסו את הבשר.
וכן, זה מתאים גם לחיתוך לפרוסות.
לא צריך תבלינים?
היי נעמה,
זה מדריך בסיסי. כדאי לתבל את הבשר ואני ממליצה להכין את אחד המתכונים שצירפתי בתחתית המתכון.
את יודעת מה מיוחד באתר שלך?
שזה נראה שפשוט – פשוט לבשל!
עד עכשיו בשבילי זה היה הר, והצהרתי בפה מלא שאיני יודעת לבשל.
(את יודעת, בחורים שואלים בדייטים)
ועכשיו אני יכולה לאמר שאני מתחילה לדעת.
זה ברור כשמש, ואפילו להכין בשר זה לא מסובך!
הכנתי מאצלך אפונה ובשר וזה היה בשבילי חווית הצלחה!
תודה
איזה כיף לשמוע ❤️
תודה!
היי
תודה על האתר המדהים, משתמשת בו הרבה!
קניתי צלי כתף מעובד, האם הוא דורש הכנה כמו בשר 5 רגיל, צריבה וכו או שאפשר פשוט לבשל אותו חתיכות רגיל, וכמה זמן בישול?
היי רעות,
אופן ההכנה וזמן הבישול אינם משתנים.
הי
כתוב שככל שזמן הבישול ארוך יותר – ככה הטעם יהיה מרוכז ונימוח יותר.
האם אפשר לבשל על האש 3 שעות (במקום 5) ולאחר מכן להעביר לפלטת שבת? יוצא שזה יושב על הפלטה משישי אחה”צ עד שבת בצהריים (כמו 5).
תודה
היי ישראל,
אפשר אבל חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים ושזה לא מתייבש.
חג שמח 🙂
מה הטעם של שוק טלה ? זה כמו כבש?
כן, זה טעם של כבש.
מה זה בשר אדום ולמה זה טוב
בשר אדום זה בשר בקר. הוא מקור לחלבון, ברזל וB12.
היי, האם המתכון עם הפטריות מתאים ל – ‘קוביות לגולש – בשר בקר טרי’? (כך כתוב על האריזה)
כן.
היי רוצה לנסות את הצלי עם בשר מספר 6 כמה זמן בישול צריך? האם נכון שאם מבשלים יותר מדי הוא הופך לגומי?
היי שלי,
זמן בישול כ-3 שעות.
בישול יתר לא הופך אותו לגומי (זה רלוונטי לנתחים אחרים כמו סטייק אנטריקוט).
סליחה אפרת התשובה לגבי הבשר דחופה לי!
תודות בכל מקרה!
מתנצלת, לא היתה לי אפשרות לענות עד עכשיו.
אפשר אבל עדיף לצרוב קודם את הבשר מכל הכיוונים כדי לסגור אותו. כך הוא יוצא יותר עסיסי ורך.
ערב טוב!
אני אוהבת להרתיח את הבשר במים או להכניסו למים רותחים כדי שכל ה”לכלוכים” יצאו, אפשר לפני הצריבה?
תודה לך ושבת שלום!
שלום אפרת. האם אפשר להוסיף למתכון גם תפוחי אדמה וגזר? ואם כן מתי הכי כדאי. תודה רבה מראש
כן אפשר להוסיף כבר בהתחלה.
לאפרת שלום וברכה! יש לך מתכון לבשר אסאדו קניתי בשר 9 אנטריקוט אני נהנית מכל המתכונים תודה רבה
אין לי מתכון לאסאדו (עדיין..)
בגדול כדאי לתבל היטב את האסאדו. אח”כ לטגן אותו קצת מכל הצדדים כדי לסגור אותו. לשים בתבנית ולכסות בנייר כסף. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך שעה. אח”כ להנמיך ל160 מעלות ולאפות עוד כשעתיים. להסיר את הנייר ולאפות עוד כחצי שעה עד שהבשר מקבל צבע יפה.
יום מקסים 🙂
יש לך מתכון לסטייק פלפל?
לא, אין לי.
המתכון של הבשר ממש לעניין ומומלץ יוצא טעים ורך באמת תודה לך אפרת. רואים בסרטון ששופכים מים מהקומקום רציתי להוסיף הערה שנראה לי אני לא רב אבל נראה לי שאם משתמשים בקומקום לקפה ולחלב אז כדאי לא לשפוך ישיר על הבשר אלא לשפוך לכלי או כוס ואז מהכלי לבשר כי האדים של הבשר נכנסים לקומקום ואז נראה לי שיש בעיה להשתמש לחלבי שוב זה לא ברור לי אבל נראה לי שכדאי להקפיד. בתאבון לכולכם
תודה אסתר.
קרציה,עכשיו את מבינה חמה המצאתי את הנצרות.”שהאדים של הבשר לא ייכנסו לקומקום”
לאחד שנמאס לו – גם אם לא נראה לך מה שהיא אמרה, אתה לא מוכרח להגיב ככה.. ואגב אתה מוזמן ללכת להיות חלק מהעם הנוצרי, אם אתה עדיין לא
היי . זה אחד המתכונים הטובים והטעימים ביותר של צלי בשר אגב גם הקלים והפשוטים. אני נוהגת להכין אותו בכל ערב שבת האורחים ובני המשפחה מתענגים על כל ביס. תודה.
תודה אורה, כיף לשמוע ❤️
הי אפרת,
יש לי נתח שלם ואין לי סכין מספיק חזקה לחתוך אותו כשהוא לפני בישול. האם לצרוב אותו כגוש יהיה מוצלח להמשך המתכון? ואז להמשיך את המתכון כרגיל ( המתכון של הצלי כתף עם פטריות ) ובסוף לחתוך כשהוא מוכן?
תודה רבה
כן, אפשר. מומלץ להוציא אותו באמצע הבישול, לחתוך לקוביות ולהחזיר להמשך בישול. כך הטעמים נספגים יותר טוב בבשר וגם משך זמן הבישול לא מתארך משמעותית.
חג שמח 🌺
היי
האם אפשר להכין צלי בקר כתף על כיריים חשמליות ולא על כיריים גז?
האם אפשר להשחים את הבשר?
כן אפשר.
אפשר בכל אש רק צריך לדעת את גובה האש אני מבשל על כריים חשמליות
אני מבשלת אותו שלם, בסיר. קודם מתקבלת בשמן זית, שום, פלפל שחור, חומץ בלסמי וסויה. משאירה לפחות יום במשרה הזו במקרר, ואחכ מבשלת אותו, עם יין אדום או בירה כהה, ואז כשכבר מוכן וקר, פורסת.
תודה על השיתוף.
שנה טובה 🙂
רציתי לדעת אם זה בסדר שבשר מס 4 פרסו לי לפרוסות ואני יכול להכין אותו עם רוטב עגבניות ולא לעשות את הצריבה עם המים הרותחים
זה בסדר שזה פרוס. לא כדאי לוותר על החלק של הצריבה. על הבישול במים רותחים אפשר לוותר.
אחרי שצורבים את הבשר בשמן ונותנים לו בישול של 10 דקות (כפי ההוראות)
מבשלים 3 שעות נוספות לפני חיתוך ותיבול??
או 3-5 שעות עם התיבול?
עם התיבול. אפשר ורצוי לחתוך אותו לקוביות גדולות לפני הבישול.
הי אפרת, אני רוצה לבשל את קוביות הבשר לפי המתכון שלך ,אבל בסיר לחץ,מה אני עושה אם אני רוצה תפוחי אדמה בפנים.? תודה רותי
היי רותי,
את יכולה לשים את תפוחי האדמה יחד עם קוביות הבשר בסיר לחץ. חשוב רק לוודא שיש מספיק נוזלים (אם את מכינה לפני המתכון הנוזלים מספיקים).
זה יוצא בסביבות 45-55 דקות בסיר לחץ (לאחר רתיחה).
האם אפשר להכין את המתכון כגוש בשר בתנור??
אפשר. זה פשוט ייקח יותר זמן עד שהבשר יתרכך.
חג שמח 🙂
היי למה שאנע עושה פרוסות אז בטיגון הם נהיות כמו פטריה מצטמקות ממש. יש דרך למנוע אתזה?שישארו פרוסות ישרות ויפות?
היי,
צריך לקחת בחשבון שבשר מצטמצם בבישול ולכן כדאי לחתוך אותו לחתיכות גדולות יותר.
באיזה חלק את משתמשת?
ניתן להוסיף פפריקה חריפה לאיזון טעמים
אפשר למעול את מיי הבישול אם אבקת בקר
היי אפרת,
האם יש מתכון של צלי בקר שלם על הגז? למשל לתבלן את המים וכשמוכן לחתוך ולאכול ככה? יש לי נתח שלם ורציתי להרתיח מים להוביף מלח פלפל שחור גרוס, 2 קוביות מרק של פיטריות היה לי של צלי אבל ניגמר עלי דפנה יתאים לכאן?
וליקראת הסיום להוסיף רוטב טריאקי לצבע…ככף בערך זה יהיה בסדר?
המון תודות.
היי קרינה,
אין לי מתכון אבל מה שהצעת נשמע טוב.
תתחילי בתיבול שרשמת ותחזקי אותו לקראת הסוף לפי הטעם. קחי בחשבון שאם אין לך סיר לחץ, הבישול של נתח שלם יכול לקחת כמה שעות טובות עד שהוא מתרכך לגמרי.
בהצלחה 🙂