זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60-75 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
15-20 עגבניות שרי חצויות
תיבול: 3 כפות שמן זית, 3-4 שיני שום כתושות, חצי כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מניחים את קוביות תפוחי האדמה ועגבניות השרי בתבנית ענקית. מערבבים בקערית את חומרי התיבול, יוצקים מעל תפוחי האדמה והעגבניות ומערבבים היטב.
-משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור. אופים במשך שעה-שעה ורבע, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- צ’יפס קליפות תפוח אדמה |
- מתכון לניוקי |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- קוגל תפוחי אדמה |
- סטייק כרובית
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
הי אפרת
רציתי לשאול כמה ת”א צריך ל11 אנשים? (6 מבוגרים ו5 ילדים)?
היי,
הייתי שמה כ-10 תפו”א(:
יצא מצויין
שמחה לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
הוספתי בטטה והכפלתי כמויות, יצא מעולה!
תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה טעים! תודה על השיתוף😍
הי אפרת, על איזו תכנית בתנור כדאי לאפות את תפוחי האדמה? טורבו או קו עליון ותחתון?
היי,
אפשר בשתי האפשרויות, בתכנית טורבו זה יאפה קצת יותר מהר(:
היי, צריך לכסות את התבנית בנייר כסף?
היי רונית,
אין צורך לכסות את התבנית אלא אם כן התנור שלך חזק במיוחד.
אם כן- כסי את התבנית בחצי השעה הראשונה לאפייה ולאחר מכן תמשיכי לאפות ללא כיסוי.
במה אני יכולה להחליף את התבלין כוסברה? אולי אורגנו או כוסברה טרייה ?
היי מלכה,
אפשר לשים כוסברה קצוצה במקום התבלין, ואם אוהבים אפשר גם להוסיף אורגנו.😊
טעים מאד וקל. אין על המתכונים שלך.
נראה טעים:) תודה על השיתוף ושבוע טוב😊
היי אפרת אני מכפילה כמויות, ומכינה בטוסטר אובן. עכשיו אחרי שעתיים שזה בטוסטר התפוחי אדמה עדיין לא מבושלים.
איפה הטעות אצלי?
אולי תפוחי האדמה עולים אחד על השני? הכמות לא גדולה מידי לשים בתבנית אחת בטוסטר?
הבנתי טוב תודה רבה
שלום אפרת, אם אני אוסיף בטטות (בנוסף לתפו”א, אני מכינה כפול כמה) זה ישתלב עם העגבניה?
כן.
אפרת, חייבת להגיד.. אני הכי לא בשלנית שיש, מטבח זה ממני והלאה.. אבל מאז שהכרתי את האתר שלך כל מתכון יוצא בול!! (והכנתי כבר לא מעט) תודה רבה על המתכונים הנגישים והמעולים !
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אתי
שיניתי קצת את התבלינים – יצא טעים ונאכל בשיא המהירות, תודה!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
יצא טעים מאוד! תודה רבה 🙂
תודה עדי 🙂
מה זה פטרוזיליה מיובשת? אפשר להשתשמש ברגילה?
הכוונה לתבלין פטרוזיליה. אם אין, אפשר לשים כף פטרוזיליה טריה קצוצה דק.
נשמע ממש טוב!! אם אין לי כותש שום, אפשר לקצוץ את השום במקום?
והאם אפשר להכין בטוסטר אובן? אם כן, האם הכמות תהיה גדולה מדי או שתספיק?
אפשר לקצוץ דק או לגרד בפומפיה דקה.
אפשר להכין בטוסטר אובן.
לגבי הכמות, זה תלוי בגודל התבנית של הטוסטר. יכול להיות שכדאי להכין 2 תפוח אדמה.
תודה על התגובה, ינוסה 🙂
יש לי תבלינים בזיליקום ואורגנו, זה יתאים במקום תבלין כוסברה או פטרוזיליה שאין לי?
כן רק תטעמי אותם לפני שאת מתבלת לוודא שאין להם טעם מר.
האם אפשר להכפיל את הכמות, ובכל זאת לאפות בתבנית אחת?
תודה מראש!
כן אפשר (זה קצת יהיה צפוף אבל לא נורא). תבנית ענקית בגודל של התנור.
וואו!
יצא אלוף!
הכפלתי את הכמות ועדיין התחסל תוך שניה!
אפרת, המתכונים שלך אלופים
מאז שגיליתי את האתר הזה אני מכינה רק ממנו!
תודה!!!
איזה כיף לשמוע ❤️
איזה עוד ירקות מומלץ לשלב?
אפשר לשלב מה שאוהבים. קישוא, גזר, בטטה, קולורבי וכו’.
ממש ממש טעים . תודה רבה אפרת אלופה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מרים 🌷
היי אפרת!
האם ניסית עם עגבניות רגילות ומה אומרת אם אמיר את השרי בהן?
לא ניסיתי אבל זה אמור לצאת טעים גם עם עגבניות רגילות חתוכות גס. 2 עגבניות גדולות אמורות להספיק.
היי אפרת,
איזה מתכון חזה עוף מומלץ לשלב עם התוספת הזו?
בגלל שהתיבול של זה עדין אז אפשר להגיש עם חזה עוף עם בצל או חזה עוף בטריאקי או חזה עוף במחבת.
שבוע טוב!
מאד מאד מוצלח !
תודה!
שבוע טוב!
תודה דבי 🙂
היי אפרת!
האם אפשר לקצר את זמן האפייה ולבשל קודם את תפוח האדמה?
כן אפשר לבשל את תפוחי האדמה באופן חלקי לפני האפיה.