>

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 14 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

400 גרם שעועית ירוקה חתוכה (חצי שקית קפואה)

1/2 גמבה גדולה קצוצה

4 שיני שום פרוסות דק

עלי תימין

תיבול: 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), 1/2 כפית כמון, מלח ופלפל שחור.




אופן הכנה:

-מטגנים את הגמבה במחבת עם 2 כפות שמן זית. לאחר כ-3 דקות מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את השעועית הירוקה, התימין ומתבלים. מבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך כ-10 דקות עד שהשעועית מתבשלת.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*אם התערובת מתייבשת במחבת ניתן להוסיף מעט מים.

 שעועית ירוקה מתכון, שעועית ירוקה עם שום, מתכון לשעועית ירוקה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות קינמוןעוגיות קינמון
עוגת בננות עוגת בננות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
עפרה (14:41 24.11.2021)

אפשר לוותא על התימין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 24.11.2021)

היי,
אפשר לוותר.

avatar
חנה (12:18 28.02.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בפלפל צהוב?
תודה מראש,
שבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:51 28.02.2020)

כן אפשר.

avatar
אמיר שרון (16:15 10.07.2019)

היי אורית

אני לא רואה שמצויין מתי צריך להשתמש באבקת המרק.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 10.07.2019)

לאחר שמוסיפים את השעועית הירוקה והתימין.

avatar
שרה (08:09 21.03.2019)

פורים שמח 🌹 הכנתי כמות כפולה וגם את האפונה עם הפטריות כתוספת לסעודת פורים יצא מאד טעים . תודה על אתר מקסים שתמיד משמש אותי בכל הכנת סעודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 21.03.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ופורים שמח!

avatar
שרון (15:49 4.12.2018)

המתכון מעולה ,הכנתי השבוע בפעם השנייה.והפעם לגמבה עם השעועית הירוקה הוסזפתי ,
גם פטריות-שמפיניון שטיגנתי בנפרד עם בצל קצוץ.וגם קצת פטרוזילה קצוצה וכוסברה.
יצא סלט מעולה,חמים וטעים.
יופי של מתכון ,מאוד קל להכנה וטעים מאוד.
בהחלט מומלץ.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 4.12.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 💜

avatar
רחל (12:08 15.11.2018)

האם אפשר להשתמש במקום בשעועית צהובה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 15.11.2018)

כן.

avatar
יעל חן (21:51 3.08.2017)

האם אפשר טימין מיובש? ואם כן, כמה?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 4.08.2017)

כן, אפשר לשים כחצי כפית.

avatar
שירן (16:26 17.07.2017)

הכנתי ויצא טעים מאוד ,וגם זה מאוד קל להכנה.
הוספתי קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות.
לא היה לי תימין אז הוספתי חצי כפית חוואייג -למרק.
יצא מעולה.
תודה על המתכון המעולה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 17.07.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
אורית (13:33 19.05.2017)

הי! אנחנו ממש אוהבים את המתכון הזה ספציפית והאתר בכללי! מה אני עושה אם אין לי כמון? להוסיף חוואיג’?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 19.05.2017)

תודה אורית, כיף לשמוע 🙂
את יכולה להוסיף חוואיג’. תתחילי ברבע כפית ותוסיפי יותר לפי הטעם.
שבת שלום

avatar
מושקא (12:22 16.05.2017)

אם אין טימין מה כדאי להוסיף( ממה שיש לי) פטרוזיליה או שמיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 16.05.2017)

שימי כף פטרוזיליה קצוצה.

avatar
אדרי (16:38 8.07.2016)

מתכון אליפות!
התמכרתי לאתר שלך רשמית!!! ♥♥♥♥
אגב-למה אין הרבה מתכוני דגים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 8.07.2016)

תודה אדרי, כיף לשמוע 😉
נכון, יחסית אין הרבה מתכוני דגים. שלא בצדק 🙂 מבטיחה להעלות יותר בהמשך.
שבת שלום!

avatar
חנה (10:58 29.06.2016)

היי אפרת

אם לא שמים אבקת מרק,בכמה מלח ופלפל לתבל?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:05 29.06.2016)

היי חנה,
תתחילי בשליש כפית שטוחה מלח ותטעמי.
פלפל שחור שימי קמצוץ.

avatar
ענתי (13:02 20.10.2015)

אתר מעולה .תודה.
השעועית ניראת מעולה .האם אין צורך להוסיף מים?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 20.10.2015)

תודה ענתי 🙂
בגדול אין צורך להוסיף מים אלא אם כן את רואה שהתבשיל מתייבש במחבת.

avatar
ענתי (14:14 20.10.2015)

תודה על התשובה המהירה .
רוצה להכין כתוספת לאורז ,ורוצה שישאר לי רוטב בסיר משום שאני מחממת בכניסת השבת בתנור את האוכל ולא רוצה שעד שנאכל-ישרף לי.תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 20.10.2015)

אם את רוצה לחמם כדאי שתוסיפי לתבשיל לפחות חצי כוס מים כי זה תבשיל יבש.
אם את מעדיפה תבשיל שהוא ממש כמו רוטב יש באתר גם מתכון לשעועית ירוקה ברוטב עגבניות.

avatar
ענתי (15:11 20.10.2015)

תודה רבה

avatar
קריסטינה (01:03 21.08.2015)

ערב טוב לך. אני ממש לא מבינה נה קרה לנייד שלי, כיוון שכתבתי תגובות לכל מה שהכנתי השבוע ואני פשוט לא מוצאת את זה. בכל אופן, זו תוספת טעימה מאוד,( אני עפתי על הגמבה), טעם חרוך כזה וטעים. תודה לך שוב על השבועות הטעימים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 21.08.2015)

היי קריסטינה,
אני שמחה שיצא מוצלח וטעים ושוב תודה לך שאת טורחת לחזור ולעדכן!
שבת שלום יקירה 🙂

avatar
שרי (19:00 17.09.2014)

האם אפשר להכין מראש? תודה מראש על התשובה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:54 17.09.2014)

הי שרי,
כן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בקופסה סגורה. אח”כ לחמם במיקרוגל או במחבת.

avatar
תמר (11:19 15.06.2014)

קל להכנה וטעים. נהננו מתוספת נפלאה בארוחת ערב שישי.

avatar
מזל (12:14 12.06.2014)

אפשר שעועית ירוקה שלמה? והאים אפשאר לוותר על עלי התימין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 12.06.2014)

הי מזל,
אפשר להשתמש בשעועית ירוקה שלמה.
עלי התימין מוסיפים ארומה וטעם נוסף אבל אם אין ברשותך תכיני בלי.

avatar
אורית (21:07 11.06.2014)

הי. המתכון נראה מעניין מאד. אם לא רוצים אם גמבה אפשר עם עקבניות קצוצות או עגבניות שרי? או רעיון אחר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:01 11.06.2014)

הי אורית,
כן, אפשר להשתמש בעגבניות במקום גמבה, זה משתלב מצוין עם השעועית הירוקה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות