זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 14 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
400 גרם שעועית ירוקה חתוכה (חצי שקית קפואה)
1/2 גמבה גדולה קצוצה
4 שיני שום פרוסות דק
עלי תימין
תיבול: 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), 1/2 כפית כמון, מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
-מטגנים את הגמבה במחבת עם 2 כפות שמן זית. לאחר כ-3 דקות מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את השעועית הירוקה, התימין ומתבלים. מבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך כ-10 דקות עד שהשעועית מתבשלת.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
*אם התערובת מתייבשת במחבת ניתן להוסיף מעט מים.
שעועית ירוקה מתכון, שעועית ירוקה עם שום, מתכון לשעועית ירוקה
ראו גם
האם אפשר לוותר על הכמון?
כן
יצא ממש מוצלח ,מתכון קל ומהיר הכנה,
כולם אהבו.
ותודה לך על הבלוג המעולה שתמיד מועיל.
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת, עוד שאלה ברשותך: האם לפני הבישול צריך לחלוט את השעועית או צריך להכניס אותה לסיר קפואה ממש, ישר מהמקפיא?
היי,
את השעועית ניתן להכניס ללא הפשרה למחבת. אין צורך לחלוט לפני כן.
שלום אפרת, האם בזמן הבישול הסיר צריך להיות מכוסה?
היי,
אפשר לכסות חלקית (שהמכסה לא סגור עד הסוף) במהלך הבישול במחבת.
אפשר לוותא על התימין?
היי,
אפשר לוותר.
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בפלפל צהוב?
תודה מראש,
שבת שלום!
כן אפשר.
היי אורית
אני לא רואה שמצויין מתי צריך להשתמש באבקת המרק.
לאחר שמוסיפים את השעועית הירוקה והתימין.
פורים שמח 🌹 הכנתי כמות כפולה וגם את האפונה עם הפטריות כתוספת לסעודת פורים יצא מאד טעים . תודה על אתר מקסים שתמיד משמש אותי בכל הכנת סעודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ופורים שמח!
המתכון מעולה ,הכנתי השבוע בפעם השנייה.והפעם לגמבה עם השעועית הירוקה הוסזפתי ,
גם פטריות-שמפיניון שטיגנתי בנפרד עם בצל קצוץ.וגם קצת פטרוזילה קצוצה וכוסברה.
יצא סלט מעולה,חמים וטעים.
יופי של מתכון ,מאוד קל להכנה וטעים מאוד.
בהחלט מומלץ.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 💜
האם אפשר להשתמש במקום בשעועית צהובה?
כן.
האם אפשר טימין מיובש? ואם כן, כמה?
תודה מראש
כן, אפשר לשים כחצי כפית.
הכנתי ויצא טעים מאוד ,וגם זה מאוד קל להכנה.
הוספתי קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות.
לא היה לי תימין אז הוספתי חצי כפית חוואייג -למרק.
יצא מעולה.
תודה על המתכון המעולה.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הי! אנחנו ממש אוהבים את המתכון הזה ספציפית והאתר בכללי! מה אני עושה אם אין לי כמון? להוסיף חוואיג’?
תודה מראש!
תודה אורית, כיף לשמוע 🙂
את יכולה להוסיף חוואיג’. תתחילי ברבע כפית ותוסיפי יותר לפי הטעם.
שבת שלום
אם אין טימין מה כדאי להוסיף( ממה שיש לי) פטרוזיליה או שמיר?
שימי כף פטרוזיליה קצוצה.
מתכון אליפות!
התמכרתי לאתר שלך רשמית!!! ♥♥♥♥
אגב-למה אין הרבה מתכוני דגים?
תודה אדרי, כיף לשמוע 😉
נכון, יחסית אין הרבה מתכוני דגים. שלא בצדק 🙂 מבטיחה להעלות יותר בהמשך.
שבת שלום!
היי אפרת
אם לא שמים אבקת מרק,בכמה מלח ופלפל לתבל?
תודה
היי חנה,
תתחילי בשליש כפית שטוחה מלח ותטעמי.
פלפל שחור שימי קמצוץ.
אתר מעולה .תודה.
השעועית ניראת מעולה .האם אין צורך להוסיף מים?תודה
תודה ענתי 🙂
בגדול אין צורך להוסיף מים אלא אם כן את רואה שהתבשיל מתייבש במחבת.
תודה על התשובה המהירה .
רוצה להכין כתוספת לאורז ,ורוצה שישאר לי רוטב בסיר משום שאני מחממת בכניסת השבת בתנור את האוכל ולא רוצה שעד שנאכל-ישרף לי.תודה
אם את רוצה לחמם כדאי שתוסיפי לתבשיל לפחות חצי כוס מים כי זה תבשיל יבש.
אם את מעדיפה תבשיל שהוא ממש כמו רוטב יש באתר גם מתכון לשעועית ירוקה ברוטב עגבניות.
תודה רבה
ערב טוב לך. אני ממש לא מבינה נה קרה לנייד שלי, כיוון שכתבתי תגובות לכל מה שהכנתי השבוע ואני פשוט לא מוצאת את זה. בכל אופן, זו תוספת טעימה מאוד,( אני עפתי על הגמבה), טעם חרוך כזה וטעים. תודה לך שוב על השבועות הטעימים!!!
היי קריסטינה,
אני שמחה שיצא מוצלח וטעים ושוב תודה לך שאת טורחת לחזור ולעדכן!
שבת שלום יקירה 🙂
האם אפשר להכין מראש? תודה מראש על התשובה.
הי שרי,
כן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בקופסה סגורה. אח”כ לחמם במיקרוגל או במחבת.
קל להכנה וטעים. נהננו מתוספת נפלאה בארוחת ערב שישי.
אפשר שעועית ירוקה שלמה? והאים אפשאר לוותר על עלי התימין?
הי מזל,
אפשר להשתמש בשעועית ירוקה שלמה.
עלי התימין מוסיפים ארומה וטעם נוסף אבל אם אין ברשותך תכיני בלי.
הי. המתכון נראה מעניין מאד. אם לא רוצים אם גמבה אפשר עם עקבניות קצוצות או עגבניות שרי? או רעיון אחר?
תודה
הי אורית,
כן, אפשר להשתמש בעגבניות במקום גמבה, זה משתלב מצוין עם השעועית הירוקה.