שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

20 עגבניות שרי חצויות (מומלץ להשתמש בכמה צבעים)

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה (יש להפשיר מעט)

3 שיני שום קצוצות

כף מלאה עלי טימין

חצי כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים גס (או חצי כפית בזיליקום מיובש)

כף שטוחה סילאן

חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את עגבניות השרי במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם (עד לריכוך חלקי).

-מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ-5 דקות נוספות (יש להמשיך ולערבב מידי פעם).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף בסילאן וסויהעוף בסילאן וסויה
פנקייק תפוחים פנקייק תפוחים

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נופר (18:33 9.04.2021)

האם אפשר להשתמש בבזיליקום קפוא?

מתכונים ב-10 דקות (18:41 9.04.2021)

היי נופר,
אפשר😊

עפרה (19:05 30.06.2020)

שלום
איך מכינים מנה כפולה?
אפשר בלי טימין?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 30.06.2020)

אפשר להכפיל את כל הכמויות, כולל התיבול.
אפשר לוותר על הטימין.

shiranmessica (01:52 19.07.2019)

אפרת שלום,
אם אני משתמשת בשעועית טריה מה צריך לעשות אחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 19.07.2019)

יש לחתוך את הקצוות ולחתוך אותה ל 2-3 חלקים. להרתיח מים בסיר קטן ולבשל את השעועית במשך כ-5 דקות. להעביר למסננת ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.

שוש (15:23 26.09.2018)

הי. מספיקות 5 דקות לבישול שעועית? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 26.09.2018)

אם זאת שעועית קפואה חתוכה אז לרוב מספיקות 5 דקות. כמובן שכדאי לטעום ואם יש צורך להשאיר יותר זמן אז ממשיכים לבשל עוד כמה דקות.

רונית (12:56 22.09.2017)

קל ונפלא !!!! תודה לך על האתר הנפלא ! שנה טובה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 22.09.2017)

תודה רונית, שנה טובה 🙂

דבי (21:30 9.03.2017)

יש לי טימין יבש (לא נראה כמו עלים) ואין לי בזיליקום, מה עושים?

תודה רבה לך ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (21:43 9.03.2017)

שימי חצי כפית טימין יבש.
שבת שלום!

ענת (14:18 5.01.2017)

אפשר להשתמש בעגבניות רגילות?
ולהוסיף גמבה חתוכה/מגורדת?

מתכונים ב-10 דקות (14:54 5.01.2017)

כן ענת, אפשר להשתמש ב 2-3 עגבניות רגילות חתוכות גס.
אפשר להוסיף גמבה חתוכה רק יש לבשל אותה עד שתתרכך (לוקח לה קצת יותר זמן מהעגבניה).

גילת (17:36 24.07.2016)

בסוף בישלתי עם רוטב סויה ובלי דבש ויצא פגז. אפילו ביתי בת ה5 אכלה בהתלהבות רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (17:37 24.07.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

גילת (11:01 24.07.2016)

האים אפשר לוותר על הסילאן?

מתכונים ב-10 דקות (11:16 24.07.2016)

כן גילת, אפשר.
כדי שזה לא יהיה יבש אפשר להוסיף כף שטוחה רוטב סויה עם כפית דבש (לא חובה).

moka (10:10 26.11.2015)

אתר מקסים. תודה.חבל שאין אופציה להעתיק את ההערות שלעיתים קרובות מאירות ומוסיפות

מתכונים ב-10 דקות (10:35 26.11.2015)

תודה!
לגבי ההערות, אנסה לבדוק מה אפשר לעשות בקשר לזה.
יום מקסים 🙂

חפצי (00:15 3.11.2015)

יצא נפלא! השתמשתי בשעועית ירוקה מקופסת שימורים. שמתי טימין ובזילקום יבשים. ממש טעים!

מתכונים ב-10 דקות (08:30 3.11.2015)

אני שמחה לשמוע! תודה ויום נפלא 🙂

חפצי (12:37 2.11.2015)

היי אפרת,
אם אכין משעועית ירוקה מקופסת שימורים?? אין לי טריה…

מתכונים ב-10 דקות (12:38 2.11.2015)

אני מניחה שזה בסדר 🙂

ליליה (02:20 29.10.2015)

אם אני לא מוצאת סילאן, במדינה שאני גרה לא שמעו על זה… במה אפשר אפשר להחליף כדי שעדיין יצא טעים?

מתכונים ב-10 דקות (08:37 29.10.2015)

היי ליליה,
את יכולה לשים במקום סירופ מייפל או כף רוטב טריאקי.
יום נפלא 🙂

יוסי (16:36 27.09.2015)

מה זה רוטב סילאן? אפשר סילאן רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (16:46 27.09.2015)

כן יוסי, הכוונה לסילאן רגיל.
חג שמח 🙂

דורית (12:41 13.09.2015)

שלום אפרת וכל מי שיכין את התבשיל.
אכלנו אותו חם וקר.
לדעתי בתור סלט ממש קר זה פשוט מעדן. הרבה יותר טעים מחם.
הכנתי אותו שוב לארוחה של הערב כדי שכולם ייהנו. (כמובן שהגדלתי את הכמויות).
שנה טובה
דורית

מתכונים ב-10 דקות (12:52 13.09.2015)

בזכותך עכשיו גם אני יודעת 🙂
תודה דורית.
חג שמח ושנה טובה!

דורית (17:27 10.09.2015)

שכחתי לכתוב שהכנתי עם בזיליקום וטימין יבשים ויצא מצויין ואולי אפילו עדיף על טרי.

דורית (17:25 10.09.2015)

יצא ,כמובן, טעים מאד.
אכלתי את שתבשיל חם אבל יש לי הרגשה שיהיה טעים יותר כסלט קר.
עדיין לא נגמר ואת היתר נאכל ננסה לאכול קר ואז אדווח שוב.

מתכונים ב-10 דקות (18:28 10.09.2015)

נכון, זה יכול להיות גם טעים קר 🙂

דורית (12:09 10.09.2015)

אין לי טימין טרי אבל לעומת זאת יש לי טימין יבש.
מתאים? כמה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (12:15 10.09.2015)

שימי כרבע כפית טימין יבש.

דורית (09:27 10.09.2015)

בקר טוב

הבישול בסיר מכוסה או פתוח?

מתכונים ב-10 דקות (09:50 10.09.2015)

בוקר טוב דורית,
אין צורך לכסות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.