זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
20 עגבניות שרי חצויות (מומלץ להשתמש בכמה צבעים)
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה (יש להפשיר מעט)
3 שיני שום קצוצות
כף מלאה עלי טימין
חצי כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים גס (או חצי כפית בזיליקום מיובש)
כף שטוחה סילאן
חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את עגבניות השרי במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם (עד לריכוך חלקי).
-מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ-5 דקות נוספות (יש להמשיך ולערבב מידי פעם).
ראו גם
היי אפרת,
הכנתי ויצא ממש טעים!
אני לא הוספתי סילאן ולא טימין
רק בזיליקום ושום ועדיין יצא מעולה!
תודה על המתכון
🙂
שמחה ממש שאהבת את המתכון ושיצא טעים(:
תודה על השיתוף🌺
האם אפשר להשתמש בבזיליקום קפוא?
היי נופר,
אפשר😊
שלום
איך מכינים מנה כפולה?
אפשר בלי טימין?
אפשר להכפיל את כל הכמויות, כולל התיבול.
אפשר לוותר על הטימין.
אפרת שלום,
אם אני משתמשת בשעועית טריה מה צריך לעשות אחרת?
יש לחתוך את הקצוות ולחתוך אותה ל 2-3 חלקים. להרתיח מים בסיר קטן ולבשל את השעועית במשך כ-5 דקות. להעביר למסננת ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.
הי. מספיקות 5 דקות לבישול שעועית? תודה
אם זאת שעועית קפואה חתוכה אז לרוב מספיקות 5 דקות. כמובן שכדאי לטעום ואם יש צורך להשאיר יותר זמן אז ממשיכים לבשל עוד כמה דקות.
קל ונפלא !!!! תודה לך על האתר הנפלא ! שנה טובה !
תודה רונית, שנה טובה 🙂
יש לי טימין יבש (לא נראה כמו עלים) ואין לי בזיליקום, מה עושים?
תודה רבה לך ושבת שלום!
שימי חצי כפית טימין יבש.
שבת שלום!
אפשר להשתמש בעגבניות רגילות?
ולהוסיף גמבה חתוכה/מגורדת?
כן ענת, אפשר להשתמש ב 2-3 עגבניות רגילות חתוכות גס.
אפשר להוסיף גמבה חתוכה רק יש לבשל אותה עד שתתרכך (לוקח לה קצת יותר זמן מהעגבניה).
בסוף בישלתי עם רוטב סויה ובלי דבש ויצא פגז. אפילו ביתי בת ה5 אכלה בהתלהבות רבה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האים אפשר לוותר על הסילאן?
כן גילת, אפשר.
כדי שזה לא יהיה יבש אפשר להוסיף כף שטוחה רוטב סויה עם כפית דבש (לא חובה).
אתר מקסים. תודה.חבל שאין אופציה להעתיק את ההערות שלעיתים קרובות מאירות ומוסיפות
תודה!
לגבי ההערות, אנסה לבדוק מה אפשר לעשות בקשר לזה.
יום מקסים 🙂
יצא נפלא! השתמשתי בשעועית ירוקה מקופסת שימורים. שמתי טימין ובזילקום יבשים. ממש טעים!
אני שמחה לשמוע! תודה ויום נפלא 🙂
היי אפרת,
אם אכין משעועית ירוקה מקופסת שימורים?? אין לי טריה…
אני מניחה שזה בסדר 🙂
אם אני לא מוצאת סילאן, במדינה שאני גרה לא שמעו על זה… במה אפשר אפשר להחליף כדי שעדיין יצא טעים?
היי ליליה,
את יכולה לשים במקום סירופ מייפל או כף רוטב טריאקי.
יום נפלא 🙂
מה זה רוטב סילאן? אפשר סילאן רגיל?
כן יוסי, הכוונה לסילאן רגיל.
חג שמח 🙂
שלום אפרת וכל מי שיכין את התבשיל.
אכלנו אותו חם וקר.
לדעתי בתור סלט ממש קר זה פשוט מעדן. הרבה יותר טעים מחם.
הכנתי אותו שוב לארוחה של הערב כדי שכולם ייהנו. (כמובן שהגדלתי את הכמויות).
שנה טובה
דורית
בזכותך עכשיו גם אני יודעת 🙂
תודה דורית.
חג שמח ושנה טובה!
שכחתי לכתוב שהכנתי עם בזיליקום וטימין יבשים ויצא מצויין ואולי אפילו עדיף על טרי.
יצא ,כמובן, טעים מאד.
אכלתי את שתבשיל חם אבל יש לי הרגשה שיהיה טעים יותר כסלט קר.
עדיין לא נגמר ואת היתר נאכל ננסה לאכול קר ואז אדווח שוב.
נכון, זה יכול להיות גם טעים קר 🙂
אין לי טימין טרי אבל לעומת זאת יש לי טימין יבש.
מתאים? כמה לשים?
שימי כרבע כפית טימין יבש.
בקר טוב
הבישול בסיר מכוסה או פתוח?
בוקר טוב דורית,
אין צורך לכסות.