זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל קטן/בינוני קצוץ
3 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
3-4 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
כף דבש (אפשר לשים במקום סילאן או סירופ מייפל)
מלח (כשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים את השעועית והשום ומערבבים. מתבלים במיץ לימון, דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מכסים את המחבת ומבשלים עד אש בינונית-נמוכה במשך 10-15 דקות. יש לערבב מידי פעם.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
אין לי לימון, אפשר בלי?
אפשר.
תוספת למה?
ניתן להגיש כתוספת לכל מנת פחמימה כמעט: אורז, קינואה, בורגול, פתיתים, פירה, קוסקוס, נודלס…
היי, יילך גם עם שעועית צהובה חתוכה?
היי רונית,
כן, בהחלט😊
הי אפרת,
נראה מעולה. האם מגישים את זה חם או קר?
חם או בטמפ’ החדר.
היי אפרת,
לכמה אנשים התוספת הזו תספיק?
אני צריכה לכמות של 6 אנשים בבקשה..
תודה 🙂
היי מיה,
ממליצה להכין כמות כפולה.
היי לא צרך לבשל את השעועית לפני?
לא, אן צורך.
אפשר עם שעועית מקופסת שימורים?
ובלי לימון?
אפשר.
השתמשתי בשקית שלמה של שעועית קפואה (800 גרם). כף שמן זית אחת וכף סילאן אחת לכל הכמות. הוספתי נתחי עוף ויצא מעולה. הגשתי בתוספת אורז לבן או פירה למי שרצה.
נשמע מעולה 🙂
תודה מרינה.
אפשר להשתמש בלקט ירקות קפוא במקום שעועית? (יש שם כרובית, שעועית, גזר, תירס ואפונה)
היי שירי,
עם שעועית ירוקה זה יותר מתאים ומוצלח.
תודה אפרת, הרוטב של המתכון הזה נראה לך מתאים ללקט?
https://www.10dakot.co.il/אפונה-ברוטב-עגבניות/
אני מחפשת מתכון פשוט לבישול לקט ירקות קפוא שיצא טעים לילדים.
היי שירי,
אפשר למרות שלדעתי זה יוצא יותר מוצלח עם האורז המקסיקני או אורז עם כרובית וברוקולי (במקום הכרובית, הברוקולי והגזר הגמדי).
תודה אפרת, כבר עשיתי עם הרוטב עגבניות, יצא מאד מוצלח (אין שם כרובית מסתבר, רק אפונה, גזר, שעועית ירוקה וגזר גמדי), פעם הבאה ננסה את האורז המקסיקני, תודה וערב טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי
אני רוצה להכין את המנה הזאת שנראת טעימה ומשגעת
אממה יש לי בבית רק שקית שעועית שלמה משקית
זה קריטי?
אודה למענה חג שמח ושנה מתוקה
אפשר להכין גם עם שעועית שלמה או לחתוך אותה באמצע.
שנה טובה 🙂
יצא פשוט מושלם!!! מיליון תודות 😊
תודה ליאורה ושנה טובה 🙂
אם יש שעועית טרייה?
אם זו שעועית טרייה מומלץ לבשל אותה במים רותחים 7-10 דקות, לסנן ואז להכין את המתכון כרגיל.
שנה טובה 🙂
היי מותק מה כמויות התיבול לשקית שלמה של שעועית?
היי ענת,
נראה לי שכדאי להכפיל כמויות ב-3. ממליצה לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך.
היי אפרת תודה על המתכון! שאלה בנוגע לשעועית ירוקה קפואה- רשום בהוראות מאחור לשים בסיר עם מים רותחים ולהביא לרתיחה שנייה, אני צריכה לעשות זאת בסיר נפרד נכון? (ולהרתיח פעמיים בעצם?)
היי נועה,
אין צורך לבשל במים רותחים, אפשר לשים כמו שזה במחבת. זה מפשיר בבישול.
הי אפרת!
עשיתי ויצא מצוין. (ובלי שום שאלה!).
תודה רבה!
אגב, יש את הספר שלך בחנויות, או צריכים לקנות דרך האתר?
היי דבי,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הספר, נכון לעכשיו ניתן לרכוש אותו דרך האתר או בחנות “מיסטרל” בתל אביב. יכול להיות שבהמשך הוא יהיה זמין לרכישה גם בחנויות נוספות בארץ (אני עובדת על זה).
ניראה ממש מגרה אם אני רוצה להכין עם חזה עוף איך עושים?
היי הודיה,
לאחר טיגון הבצל אפשר לטגן קוביות חזה עוף כדקה מכל צד ואז להוסיף את השעועית הירוקה ולהמשיך כרגיל.
אם חסר תיבול אפשר להוסיף לפי הטעם.