מצרכים להכנת שייק אננס
- כוס וחצי קוביות אננס קפואות (כ-180 ג’)
- חצי בננה גדולה חתוכה לקוביות
- שליש (80 מ”ל) כוס חלב (אפשר גם חלב סויה/ חלב שיבולת שועל)
איך מכינים שייק אננס?
- מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד למרקם אחיד (למרקם דליל יותר- אפשר להוסיף יותר חלב)
- מוזגים לכוס ומגישים.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
-
- הכנת שייק אננס עם אנזים הברומלין למערכת עיכול בריאה – האננס מכיל אנזים טבעי בשם ברומלין, שמסייע בפירוק חלבונים ומקל על העיכול. לתוצאות מיטביות, שתו את השייק מיד אחרי ההכנה כשהאנזימים הטבעיים עדיין פעילים במלואם.
- שדרוג שייק אננס קפוא עם פירות טרופיים נוספים – להגברת החוויה הטרופית, נסו להוסיף חצי כוס קוביות מנגו קפואות או רבע כוס קוביות פפאיה. השילוב של כמה פירות טרופיים יעניק עומק טעמים וערכים תזונתיים נוספים.
- הכנת שייק אננס אנטי-דלקתי לאחר אימון – הברומלין באננס ידוע ביכולתו להפחית דלקות. הוסיפו כפית כורכום טרי מגורד וקמצוץ פלפל שחור לשייק האננס לקבלת משקה אנטי-דלקתי מושלם לאחר אימון.
- שמירת ערכי הוויטמין C בשייק אננס טרי – אננס עשיר במיוחד בוויטמין C, אך ויטמין זה מתפרק מהר בחשיפה לאוויר. שתו את השייק מיד לאחר ההכנה כדי ליהנות ממלוא הערכים התזונתיים, או הוסיפו כמה טיפות מיץ לימון טרי לשמירה על הוויטמינים.
- הכנת שייק אננס לבריאות העור – שילוב של אננס עם ג’ינג’ר טרי יוצר שייק מושלם לבריאות העור. האננס עשיר בוויטמין C החיוני לייצור הקולגן, והג’ינג’ר בעל תכונות אנטי-דלקתיות שמסייעות להפחתת אדמומיות ודלקות בעור.
ערכים תזונתיים
אננס הוא פרי-על אמיתי! כוס אננס טרי מכילה כ-80 קלוריות בלבד ומספקת יותר מ-100% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C – נוגד חמצון חשוב המחזק את מערכת החיסון ותורם לבריאות העור.
האננס עשיר גם במינרל מנגן החיוני לבניית עצמות ולמטבוליזם אנרגטי, וכן מכיל אנזים ייחודי בשם ברומלין שמסייע בפירוק חלבונים, מקל על העיכול ומפחית דלקות בגוף. שילוב הבננה מוסיף אשלגן החיוני לתפקוד השרירים ולאיזון לחץ הדם, וסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע.
נסו גם את אלו:
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
איך תכינו שייק אננס מושלם כל השאלות והתשובות
כן, שייק אננס אכן מסייע לעיכול טוב יותר הודות לאנזים הברומלין הטבעי המצוי באננס. ברומלין עוזר לפרק חלבונים במזון, מה שמקל על מערכת העיכול ומונע תחושת כבדות ונפיחות. זו הסיבה שלפעמים ממליצים לשתות שייק אננס אחרי ארוחה עשירה בחלבונים. לקבלת היתרון המרבי, חשוב לשתות את השייק טרי, כי פעילות האנזים נחלשת בהדרגה לאחר ההכנה.
אננס קפוא, כשהוא ארוז היטב בשקית הקפאה אטומה, יכול להישמר במקפיא עד 6 חודשים בלי לאבד מטעמו ומערכיו התזונתיים. אידיאלי להכין מראש קוביות אננס קפואות לשייקים – פשוט חתכו אננס טרי לקוביות והקפיאו בשכבה אחת על מגש, ולאחר מכן העבירו לשקית אטומה למניעת “כוויות קור”. בדרך זו תמיד יהיה לכם אננס מוכן לשייק מרענן.
שייק אננס יכול לתמוך בתהליכי הרזיה מכמה סיבות. ראשית, הוא דל יחסית בקלוריות (כ-150-200 קלוריות למנה) ומכיל אחוז גבוה של מים, מה שתורם לתחושת שובע. שנית, הסיבים התזונתיים באננס ובבננה מאטים את קצב עליית הסוכר בדם ומסייעים בשמירה על תחושת שובע לאורך זמן. בנוסף, האנזים ברומלין מסייע בפירוק חלבונים ובעיכול יעיל יותר, מה שעשוי להפחית נפיחות ולשפר את תחושת הקלילות.
בהחלט אפשר להשתמש באננס טרי במקום קפוא, אך זה ישנה את המרקם של השייק. אם אתם משתמשים באננס טרי, מומלץ להוסיף 4-6 קוביות קרח כדי לקבל את המרקם הקר והסמיך שמאפיין שייקים. לחלופין, אפשר להקפיא מראש את הבננה ולהשתמש בה קפואה יחד עם האננס הטרי. יתרון נוסף לאננס טרי הוא שהאנזים ברומלין פעיל יותר בו לעומת האננס הקפוא.
כן, שייק אננס מצוין לבריאות העור! האננס עשיר בוויטמין C, החיוני לייצור קולגן – החלבון שאחראי על גמישות העור ומראהו הצעיר. בנוסף, המנגן באננס (כ-75% מהצריכה היומית המומלצת בכוס אחת) גם הוא חיוני לבניית קולגן ומשמש כנוגד חמצון המגן על העור מנזקי קרינת UV. נוגדי החמצון באננס מסייעים גם בהפחתת דלקות שעלולות להוביל לבעיות עור שונות ולהזדקנות מוקדמת.
שייק אננס אידיאלי בכמה זמנים: בבוקר – כארוחת בוקר קלה ומרעננת המספקת אנרגיה מיידית; לפני אימון – בזכות הפחמימות הזמינות שמספקות אנרגיה; אחרי אימון – לחידוש אנרגיה והתאוששות מהירה; כארוחת ביניים – במיוחד בשעות אחר הצהריים החמות של הקיץ; או כקינוח בריא בערב. בגלל תכונות העיכול של האננס, השייק מומלץ במיוחד אחרי ארוחות כבדות להקלה על העיכול ולמניעת נפיחות.
להעשרת שייק האננס בחלבון, אפשר להוסיף יוגורט יווני (כ-100 גרם יוספו כ-10 גרם חלבון), כף אבקת חלבון איכותית (כ-20-25 גרם תוסיף כ-18 גרם חלבון), רבע כוס זרעי המפ או זרעי צ’יה (יוסיפו כ-4-5 גרם חלבון), או כף חמאת שקדים/בוטנים (תוסיף כ-3-4 גרם חלבון). השילוב של אננס עם חלבון מצוין במיוחד אחרי אימון, כי האנזים ברומלין באננס מסייע בפירוק ובספיגה יעילה של החלבון בשרירים.

