www.10dakot.co.il

רוטב בשמל

רוטב צרפתי לבן וסמיך המכיל חמאה, קמח וחלב. אפשר להוסיף ללזניה (בין השכבות), מעל פסטה, קנלוני, רביולי ומעל ירקות אפויים כמו פטריות, אספרגוס, כרובית ותפוחי אדמה.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
רוטב בשמל
זמן הכנה

5 דקות

בישול/אפייה

5 דקות

כשר מסוג

מצרכים להכנת רוטב בשמל

  • 50 גר’ חמאה
  • כף גדושה קמח או קורנפלור
  • כוס ורבע (300 מ”ל) חלב
  • חצי כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

איך מכינים רוטב בשמל?

  1. ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה.
  2. מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת מטרפה (להבה נמוכה) עד לתערובת סמיכה ואחידה (אין להפסיק לערבב!).
  3. מוסיפים חלב, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים תוך כדי בחישה על אש בינונית (אין להפסיק לערבב!) במשך 1-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
17 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

17 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות