שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 94-104 דקות

מצרכים:

6-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו’)

2 בצלים בינוניים קצוצים גס

2 שיני שום קצוצות

1 עגבניה גדולה קצוצה

1 גמבה חתוכה לרצועות דקות

1 קישוא גדול חתוך לפרוסות

2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

3/4 כוס מים חמים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

תיבול: חצי כפית מלח, 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, כפית גדושה אבקת מרק ביתית, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.

-מוסיפים שום, עגבניה קצוצה, גמבה, קישוא ותפוחי אדמה וממליחים מעט עם המלחייה.

-מערבבים בכוס 3/4 כוס מים חמים עם 2 כפות גדושות רסק עגבניות ומוסיפים לסיר. מערבבים עם הירקות והעוף, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. בנוסף, יש לוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף כחצי כוס מים חמים).

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים במלח, פפריקה מתוקה, אבקת מרק ופלפל שחור, מערבבים, מכסים ומבשלים 30-40 דקות נוספות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

עוף ברוטב עגבניות, מתכון לעוף מבושל, עוף בסיר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כדורי שוקולד ללא חמאהכדורי שוקולד ללא חמאה
בצק פילו ממולא בפטריות בצק פילו ממולא בפטריות

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הדר (14:53 5.10.2021)

ואיייייי חייבת להגיב!!! ממש טעים!!!! אני לא כ”כ אוהבת עוף , אבל מתכון מוצלח ביותר וטעים! תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:32 5.10.2021)

היי הדר,
איזה כיף שאהבת את המתכון למרות שאת פחות מחבבת עוף(:
תודה שחזרת לעדכן❤

רעות (10:44 2.03.2021)

שלום וברכה ותודה על המתכונים הנפלאים, אין לי אבקת מרק כזו וגם לא קנויה. אפשר לוותר? מה לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (11:11 2.03.2021)

היי רעות,
אפשר לוותר על האבקת מרק. את יכולה להגדיל במקום את כמות המלח, לפי הטעם:)

נועה (16:17 4.02.2021)

היי אפרת, אני רוצה להכין 2 קילו של ירכיים לפי המתכון הזה. איך להתאים כמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 4.02.2021)

רצוי להשתמש בסיר גדול ולשים כוס וחצי מים, 3-4 כפות רסק, כפית מלח, 3 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק ופלפל שחור לפי הטעם.

מיקי (17:36 29.10.2020)

וואו טעייים!
כפי שראיתי שהמלצת כאן לאחת מהשואלות, הוספתי לקראת סוף הבישול 3/4 כוס אורז לא מבושל. וכמובן עוד מים בהתאם, כי האורז שתה יפה את המיץ הטעים ואנחנו אנשי רוטב בתבשילים.
מה יש לומר, חגיגת טעמים יפה ומשביעה!
תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:56 30.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

איילת (11:41 31.07.2020)

היי אפרת,
הקטנה שלי מוכנה לאכול רק חזה עוף ורציתי לדעת אם ניתן להשתמש בחזה עוף במתכון זה אם לא אשמח אם תוכלי בבקשה להפנות אותי למתכון חזה עוף עם ירקות ברוטב אדום. תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:44 31.07.2020)

כן אפשר.

פנינוש (17:30 15.07.2020)

וואו… יצא טעים ברמות מטורפות, התפוח אדמה עם הרסק יוצר טעם משגע!!!!!!! [אגב, הכנתי רק 2 מנות לי ולבעלי, ובישלתי פחות משעה…]

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 15.07.2020)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן

לימור (12:36 24.06.2020)

היי,
האם יתאים לצד בורגול או קוסקוס לדעתך?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 24.06.2020)

כן. עדיף בורגול.

פרי (15:26 18.06.2020)

הכנתי עם תפוחי אדמה ובטטות. יצא נהדר, רך ומלא טעם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 18.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

rachel ben shachar (17:25 14.06.2020)

הי אפרת,
אולי פספסתי משהו אבל המתכון הוא בסיר ולא בתנור…
זה עדיין לא מומלץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 14.06.2020)

קוביות חזה עוף פחות מומלץ להכין בתנור כי הן מתייבשות מהר. כשמכינים בסיר זה עסיסי יותר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 14.06.2020)

פחות מומלץ כי קוביות חזה עוף עשויות להתייבש מהר בתנור.
יש את המתכון הזה- חזה עוף עם תפוחי אדמה. אפשר להוסיף לתבשיל גם קישוא, גמבה ועגבניה.

נועה (01:54 26.03.2020)

אני פחות אוהבת גמבה מבושלת. האם אפשר לוותר/להחליף במשהו אחר (אולי גזר או עוד קישוא)? או שהגמבה מוסיפה גם טעם לתבשיל עצמו וכדאי בכל אופן להוסיף אותה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:06 26.03.2020)

אפשר לוותר על הגמבה.

דנה (19:48 9.03.2020)

היי, האם אפשר להוסיף אפונה? אם כן באיזה שלב? האם יש מתכון לעוף מבושל ברוטב אדום ואפונה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 9.03.2020)

אפשר להוסיף אפונה קפואה כשמתבלים. זאת אומרת 30-40 דקות לפני סוף הבישול.

ליבי (12:40 16.07.2019)

יצא מדהים טעים ומזין !
גילוי נאות לא השתמשתי כלל ברסק עגבניות ובמקום תפו”א שמתי בטטה וגזר!
פשוט לטרוף ,הייתי חייבת לשתף!!
יום מוצלח ,תודה לך אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 16.07.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן!
המשך יום מקסים 🌺

דבי (23:54 27.04.2019)

שבוע טוב!

מאד מאד אהבו!

(לא שמתי אבקת מרק, הוספתי כורכום).

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 28.04.2019)

שבוע טוב 🌺
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

רותי (11:21 6.04.2019)

אני לא טירונית בבשול ומכינה מתכון דומה אבל המתכון הזה טעים במיוחד קל להכנה ומדויק. מומלץ.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 6.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי

רוית (09:55 28.01.2019)

היי אפרת
אוהבת את האתר מאוד! תודה על כל המתכונים הנפלאים!!
יש לי שאלה, האם אפשר להכניס את הסיר עם העוף והתפוחי אדמה באיזשהו שלב לתנור כדי שיקבלו מעט קריספיות? או שרצוי שלא?
אם כן אחרי כמה זמן באיזה שלב?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 28.01.2019)

היי רוית,
לאחר שעה של בישול אפשר להעביר את כל תכולת הסיר לתבנית ענקית ולהמשיך לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.

רוית (14:02 28.01.2019)

סליחה על ההצקה נתקעתי בלי תבנית שתספיק עם הסיר זה יכול לבוא בחשבון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 28.01.2019)

אפשר להכניס את הסיר לתנור אבל כדי שזה יקבל צבע ומרקם כמו שרצית צריך לשטח הכל בתבנית. בסיר זה פשוט ימשיך להתבשל.

שוש טורג'מן (13:52 20.09.2018)

יש לך מתכונים נהדרים! תמיד מצליחים וטעימים.
נהנת מאוד לבשל על פי המתכונים שלך.
שנה טובה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 20.09.2018)

תודה שוש!
שנה טובה וחג שמח ❤️

חובבת אפייה ובישול (13:36 18.09.2018)

עוד מתכון נהדר, פשוט ונהיר!

תודה על הכל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 18.09.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה וגמר חתימה טובה 🌺

שיינא (14:06 17.07.2018)

הכנתי לשבת, יצא מדהים! כל מי שאכל נהנה (אני במיוחד…)!
תודה רבה!
רציתי לשאול: יצא טעם מאוד חזק. מה אפשר לשנות כדי שיצא טעם פחות חזק ויותר עדין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:33 17.07.2018)

היי,
טעם חזק של עגבניות? אם כן אפשר להפחית בכמות הרסק ולשים רק כף אחת.

שרון (16:33 16.05.2018)

היי אפרת אני באמצע תהליך בישול לדעתי שמתי יותר מדי מים.. יש מה לעשות עם זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 16.05.2018)

אפשר להוסיף כף קורנפלור או קמח לבן (עדיפות לקורנפלור) כדי להסמיך את הרוטב.
יש לערבב את הקורנפלור קודם עם כמה כפות מים קרים ורק אז להוסיף לתבשיל.

שרון (16:49 16.05.2018)

יש לי רק קמח אז זה מה שאעשה!! ממש תודה על המענה המהיר

ברקת (17:18 7.03.2018)

אתר המתכונים מספר 1!!!
הכנתי עכשיו את העטף הוספתי גם בטטה יצא ממש ממש טעים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 7.03.2018)

נראה מעולה!!
תודה ברקת 🙂

רוסמן פיעה (19:05 11.01.2018)

הי אפרת הכנתי את המתכון לשבת ויצא ממש טעים
תודה רבה לך מתכונים כאלה אני אוהבת קלים וטעימים
שבת שלום לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 11.01.2018)

תודה פיעה 🙂
שבת שלום

חן (14:03 13.11.2017)

היי! אפשר כמויות בערך של התיבול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 13.11.2017)

היי חן,
הכמויות המדויקות רשומות במצרכים.

יואל אוחיון (21:34 12.11.2017)

מתכון קל להכנה וטעיםםם מאודד תודה לך אפרת יא אלופה! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 12.11.2017)

תודה יואל, שמחה לשמוע! 🙂

שני (14:39 26.10.2017)

שלום,
אני מכינה את המנה עם שוקיים ללא עור. האם זמן הבישול אמור להתקצר?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:58 26.10.2017)

זמן הבישול יכול להתקצר בכרבע שעה.

שלומית (22:06 13.04.2017)

היי מתכונים נהדרים ונפלאים.אין יום שאני לא מסתכלת באתר שלך.
לגבי העוף אני רוצה שתסבירי לי בדיוק איך לנקות אותו לפני הבישול
1.האם להרתיח את העוף לפני הבישול לזרוק את המים ואז להתחיל בבישול מחדש
2.האם רק לשטוף מתחת לברז.
3.האם לבשל עם העור של העוף או להוריד לפני הבישול
אוגה לך על תשובתך המהירה

מתכונים ב-10 דקות (22:16 13.04.2017)

היי שלומית,
אני מניחה שקנית עוף חתוך לחלקים. אם כן, מספיק רק לשטוף את העוף מתחת לברז.
הבישול הוא עם העור. אין צורך להסיר את העור לפני הבישול.
בהצלחה 🙂

שרה (13:29 10.04.2017)

אם אני אשים רוטב עגבניות במקום רסק עגבניות זה ישנה משהו בתבשיל??

מתכונים ב-10 דקות (15:03 10.04.2017)

היי שרה,
מה הכוונה לרוטב עגבניות? עגבניות מרוסקות או רוטב מוכן?

בלה (23:24 31.03.2017)

יצא טעים!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:23 1.04.2017)

תודה בלה, שמחה לשמוע 🙂

יהודית (08:48 12.03.2017)

אם אני רוצה להוסיף אורז לא מבושל, מתי ואיך לעשות את זה?

מתכונים ב-10 דקות (10:29 12.03.2017)

היי יהודית,
את יכולה להוסיף לסיר לקראת סוף הבישול בין חצי ל3/4 כוס אורז לא מבושל (15-20 דקות לפני סיום הבישול). חשוב רק שיהיה רוטב בסיר ושהתבשיל לא יהיה יבש.

גל (12:31 5.02.2017)

היי,
אין לי עגבניות בבית אבל יש לי עגבניות קלופות בפחית שימורים. איך זה משנה את המתכון? האם הרסק עגבניות עדיין נחוץ?

מתכונים ב-10 דקות (15:05 5.02.2017)

היי גל,
אפשר לשים 1-2 עגבניות קלופות משימורים (מומלץ לקצוץ אותן לפני). רסק עגבניות עדיין נחוץ.

אריאנה (13:15 25.12.2016)

מעבר לזה שלקח לי בערך חמש דקות להכין ושפשוט יצא לי מעולה שהופתעתי מעצמי ואפילו התינוק בן שנה טרף!! החלפתי את תפוח האדמה בבטטה, הוספתי אורז מוכן לתבשיל לקראת הסוף כך שספג את כל הטעמים המיוחדים ! מעולה תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:41 25.12.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אריאנה על העדכון והשיתוף.
שבוע נפלא וחג שמח 🙂

ספיר (18:47 14.12.2016)

היי אפרת מה החשיבות של טיגון העוף?

מתכונים ב-10 דקות (19:46 14.12.2016)

היי ספיר,
אפשר לוותר על הטיגון ולהניס את העוף ישירות לרוטב פשוט טיגון העוף סוגר אותו מכל הצדדים וכך הוא אמור להיות עסיסי יותר מפנים.

ורוניקה (09:50 23.11.2016)

היי, אני עכשיו עושה את המתכון. רציתי לשאול לגבי המים. הם הרי לא מכסים מספיק את הירקות עם העוף. האם זה צריך לכסות או פשוט 3/4 מים זה מספיק? לא כל כך הבנתי איך זה אמור להיות.

מתכונים ב-10 דקות (10:01 23.11.2016)

היי ורוניקה,
המים לא אמורים לכסות את הירקות והעוף, הם רק כדי שתחתית הסיר לא תהיה יבשה ושיהיה רוטב.
במהלך הבישול העוף מפריש נוזלים נוספים אבל בכל מקרה כדאי לעקוב ולוודא שהתבשיל לא מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף עוד מים.
יום מקסים

ספיר (14:16 21.11.2016)

יצא מושלםםם וטעיםםםםם 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:00 21.11.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

לילוש (22:58 20.11.2016)

היי,
האם העגבנייה צריכה להיות מקולפת? עגבנייה אחת תספיק?
והבישול סהכ הוא שעה וחצי-שעה וארבעים?
אין לי קישוא, מה ניתן להוסיף?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (07:59 21.11.2016)

היי לילוש,
לא חובה לקלף את העגבניה. עגבניה אחת מספיקה.
אפשר לוותר על הקישוא ולשים במקום גזר אם את אוהבת.
ונכון, זמן הבישול הוא שעה וחצי – שעה וארבעים.

ספיר (13:56 16.11.2016)

היי אפרת בעלי אוהב חריף מה אפשר להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (14:24 16.11.2016)

היי ספיר,
את יכולה להוסיף פפריקה חריפה (בסביבות כפית, זה תלוי בטעם) או לטגן יחד עם הירקות פלפל חריף קצוץ.

אמיר (23:35 7.10.2016)

שנה טובה, הכנתי היום את המתכון, יצא נפלא. קיבלתי מחמאות.
תודה רבה.
בפעם הבאה אנסה להוסיף גם פטריות
זהו. המתכון נכנס למחברת המתכונים

מתכונים ב-10 דקות (10:58 8.10.2016)

תודה אמיר, שמחה לשמוע 🙂

רונית (14:26 27.08.2016)

הכנתי, יצא מאד טעים! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:38 27.08.2016)

תודה רונית 🙂

רחל (15:04 12.08.2016)

הייי נראה טוב! אפשר לשים שוקיים ורצועות פילה עוף?

מתכונים ב-10 דקות (15:33 12.08.2016)

כן רחל, אפשר.
שבת שלום 🙂

רויטל (13:31 5.08.2016)

האם הקישוא הכרחי?

מתכונים ב-10 דקות (14:06 5.08.2016)

לא רויטל, אפשר לוותר עליו.
שבת שלום 🙂

שיר (13:01 17.07.2016)

הכנתי לשבת יצא הכי מושלם שיש,טעים ברמות וכלום עבודה!!
חח..אמא אמרה שאכין כל שבת 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:08 17.07.2016)

אלופה 🙂 שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

שיר (20:39 10.07.2016)

מה אפשר להשים במקום הפפריקה?

מתכונים ב-10 דקות (20:52 10.07.2016)

היי שיר,
הפפריקה מוסיפה טעם וצבע לתבשיל ולכן לא מומלץ לוותר עליה. רק במידה ואין לך פפריקה, פשוט תכיני בלי.

שיר (20:55 10.07.2016)

תודה!

קריסטינה (01:30 7.07.2016)

לילה מצויון:
המתכון ינוסה בשבוע הבא, יחד עם אורז המלא עם תרד!
העדכון בהמשך!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך!

מתכונים ב-10 דקות (08:57 7.07.2016)

מעולה! בהצלחה יקירה 😉

אסתי (20:35 6.07.2016)

נהדר.חומרים שיש בבית זמינים כך אני אוהבת

מתכונים ב-10 דקות (21:03 6.07.2016)

תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂

יפעת (13:04 3.07.2016)

אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (13:20 3.07.2016)

היי יפעת,
אפשר להקפיא רק לא את תפוחי האדמה (תפו”א לא עוברים טוב הקפאה ומשנים את המרקם שלהם).

שוש (01:16 1.07.2016)

היי, מה אפשר לשים במקום אבקת המרק?

מתכונים ב-10 דקות (08:36 1.07.2016)

היי שוש,
שימי פשוט יותר מלח (לפי הטעם).
שבת שלום 🙂

שיר (14:21 30.06.2016)

וואי!!
נראה טוב!!באלי עכשיו…:)
אשמח לדעת כמה מנות זה יוצא?

מתכונים ב-10 דקות (14:32 30.06.2016)

היי שיר,
בסביבות 4-6 מנות, תלוי כמה חתיכות עוף את שמה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.