שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 75-90 דקות

מצרכים:

8 שוקיים (אפשר להשתמש בכל חלק של עוף)

3 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפלחים קטנים

חומרי הרוטב: 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כף דבש, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת (או כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק).

8 פלחי לימון

4-5 ענפי תימין

אופן הכנה:

-מערבבים בקערית: שמן זית, מיץ לימון, דבש, שום, מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה.

-מניחים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית, שופכים מעל את הרוטב ומתבלים באופן אחיד.

-מוסיפים את פלחי הלימון וענפי התימין ומכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות במשך שעה ורבע-שעה וחצי.

הפעל טיימר (75 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מרק סלרימרק סלרי
אורז עם חמוציות וגזר אורז עם חמוציות וגזר

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעל (18:36 22.03.2021)

אפשר לבשל במקום לאפות בתנור?
תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (19:24 22.03.2021)

היי יעל,
אפשר לבשל:)

ליאת (16:42 5.03.2021)

תודה רבה על המתכון והקל והטעים!!! הוספתי שעועית ירוקה ובצל, יצא מושלם

מתכונים ב-10 דקות (16:59 5.03.2021)

נראה מעולה, תודה על השיתוף🌺

שולמית (20:40 19.01.2021)

שלום! חפשתי הרבה זמן באינטרנט מתכון לפילה עוף בתנור ואני לא מוצאת כמעט כלוםם. האם יש לך מתכונים שמתאימים לפילה עוף בתנור? אולי עם טריאקי או משהו? תודה רבה רבה! האתר שלך מקסים כבר כתבתי לך בעבר 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 19.01.2021)

היי שולמית,
את יכולה להכין את המתכון הזה- חזה עוף בתנור. זה ייצא מעולה עם פילה עוף.
*במקום רוטב סויה וסילאן אפשר לשים 4 כפות רוטב טריאקי.

שולמית (21:04 19.01.2021)

תודה רבה!!!!!!

ליאור (22:05 24.12.2020)

יצא אליפות הכנתי לשבת את הטעם אני אדע רק מחר תודה אפרת.😉

מתכונים ב-10 דקות (10:22 25.12.2020)

נראה מעולה!
מחכה שתחזור לעדכן 😉
שבת שלום🌸

נטלי (19:29 13.08.2020)

אפשר להחליף את הפטרוזליה היבשה ברוזמרין? ועם אין לי שניי שום אז איפשר להשתמש באבקת שום עם כן אז באיזה כמות תודה וערב טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 13.08.2020)

כן אפשר.
אפשר לשים חצי כפית אבקת שום.

חח (13:21 12.06.2020)

האם לכסות את התבנית בנייר כסף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 12.06.2020)

אין צורך לכסות אבל יש לאפות בתוכנית רגילה- חום עליון ותחתון.

לינה (09:05 21.06.2019)

הי אפרת, אין לי עלי תימין. האם אפשר לשים תבלין תימין מיובש או לוותר עליו?
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 21.06.2019)

אפשר להוסיף רבע כפית תימין מיובש ואפשר גם לוותר.
שבת שלום 💕

דבורה (12:59 5.02.2019)

יצא ממש טעים תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 5.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דבורה

רות בר און (14:29 23.01.2019)

שלום לך אפרת
ריתי לדעת באם את פלחי הלימון מניחים בצד או על העוף?
יום קסום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 23.01.2019)

גם וגם 🙂

מלכי (11:10 14.10.2018)

תודה על המתכון
אפשר לשים עלי דפנה במקום טימין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 14.10.2018)

כן אפשר.

לאה (09:26 28.06.2018)

איך פותרים את הבעיה שהעוף מתבשל ותפוחי האדמה עוד נשארים קשים?
או שבמתכון הזה זה לא אמור לקרות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 28.06.2018)

היי לאה,
הפתרון הוא לחתוך את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות או דקות יותר.
אפשרות נוספת היא לרכך את חתיכות תפוחי האדמה (לפני שמתבלים אותם) 5-7 דקות במיקרוגל או במים רותחים ורק אז לתבל אותם ולהוסיף לתבנית.
עוד אפשרות היא להכניס אותם לאפיה כחצי שעה לפני שמכניסים את העוף.
יום מקסים 🙂

הדס (15:54 2.05.2018)

לימון עם קליפה או בלי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 2.05.2018)

עם הקליפה.

הדס (15:59 2.05.2018)

תודה
איזה מהירות
ממש כיףףףףף

דבי (00:00 31.01.2018)

הי אפרת!

יש לך מתכון לעוף עם מלח גס?

הכוונה בלי תיבול.

תודה לך ולילה טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 31.01.2018)

בוקר טוב דבי,
לא יצא לי להכין אבל אני יודעת ששמים עוף שלם במרכז התבנית ומסביבו מפזרים מלח גס בנדיבות ואופים על 180 מעלות במשך כשעה וחצי לפחות, עד שהעוף משחים. מבלי לכסות.

דבי (00:00 5.01.2018)

תודה אפרת.

איזה סוג טעם זהה?

למה חשוב כל כך האיזון עם הדברים שכתבת?

מתאים כאן אבקת מרק?

רק אבקת המרק הזו נותנת צבע צהוב?

אלפי תודות, לילה טוב ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 5.01.2018)

קשה לי להסביר את הטעם כי זה שילוב של כמה טעמים. ממליצה לך לטעום לפני שאת מתבלת.
לגבי הצעת התיבול זאת רק המלצה. כמובן שאפשר לתבל רק עם התבלין או בדרך אחרת שתבחרי. בכל מקרה אני מאמינה שייצא טעים.
אבקת המרק הרגילה גם מוסיפה מעט צהוב אבל פחות. באבקת המרק הביתית יש פשוט יותר כורכום.

דבי (22:01 4.01.2018)

ערב טוב,

את מכירה תבלין טוקסנה? איזה טעם הוא נותן לעוף?

איך היית מכינה איתו?

אגב, אבקת המרק שלך מתאימה תמיד לשימוש במקום א. מרק קנויה?

תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:19 4.01.2018)

היי דבי,
כן מכירה. אני בדר”כ משתמשת בו לתיבול תפוחי אדמה בתנור אבל אפשר לתבל איתו גם עוף. על כל קילו מומלץ לשים כף תבלין טוסקנה, 3 כפות שמן, כף פפריקה, מלח ופלפל שחור.
אבקת המרק מתאימה כמעט לכל מתכון שיש בו אבקת מרק רק צריך לקחת בחשבון שהיא לעיתים צובעת את אותו תבשיל בצבע צהוב ולא תמיד זה מתאים לאותו תבשיל/מתכון.
שבת שלום 🙂

מאיה (14:03 27.10.2017)

האם אין צורך בנוזלים נוספים למשרה (למרינדה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:13 27.10.2017)

היי מאיה,
אין צורך. צריך לקחת בחשבון שזה לא מסוג העוף בתנור שיש לו הרבה רוטב. המרינדה די נספגת בעוף עצמו.

מרים (08:19 4.10.2017)

הי אפרת
האם הטעם של הטימין חזק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 4.10.2017)

היי מרים,
לא חזק. את ענפי הטימין מניחים מעל ולא מערבבים עם חומרי הרוטב כך שמקבלים בעיקר ארומה/ניחוח.
חג שמח 🙂

אפרת (22:40 3.10.2017)

האם אפשרי להכין עם חזה עוף?
אם לא, האם יש מתכון אחר “לימוני” או קל לחזה עוף?
תודה,
אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 3.10.2017)

אני חושבת שאפשר להכין את התיבול עם חזה עוף אבל מומלץ להכין אותו במחבת ולא בתנור כדי שיישאר עסיסי ולא יתייבש.

רבקה (09:13 2.10.2017)

בוקר טוב!
פעם עשיתי מתכון של תפו”א בתנור עם חתיכות לימון ולתפו”א היה טעם מאד מר של הקליפת לימון.
האם יש תחליף לחתיכות לימון או שאפשר למנוע את המרירות.
תודה מראש ויום נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 2.10.2017)

היי רבקה,
אני לא הרגשתי בטעם מר כתוצאה מהלימון אבל אם את לא רוצה לקחת את הסיכון את יכולה לסדר את תפוחי האדמה בצד אחד של התבנית ואת פלחי הלימון בצד אחר או שפשוט תוותר על פלחי הלימון.
יום מקסים 🌺

יעל (18:34 22.03.2021)

פעם שמעתי שאפשר לקלף את הלימון במקלף וזה מוריד לו את המרירות

מאיה (12:15 1.10.2017)

האם התבנית צריכה להיות מכוסה בזמן הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 1.10.2017)

לא אלא אם כן את יודעת שהתנור שלך חזק ובדר”כ מייבש את העוף. אם כן אז כדאי יהיה לכסות את העוף בנייר כסף ולהסיר את הכיסוי כחצי שעה לפני סיום האפיה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.