מצרכים להכנת עוגת פרג ושקדים
תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
- ⅔ כוס (70 ג’) פרג טחון
- ⅔ כוס (70 ג’) קמח שקדים
- 2 כפות (24 ג’) קמח רגיל או קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) *בפסח אפשר לשים קמח מצות דק
- כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה
- שליש (30 ג’) כוס קוקוס
איך מכינים עוגת פרג ושקדים?
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה פרג, קמח שקדים, קמח, אבקת אפיה וקוקוס.
- מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד התערובות.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבנית.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- פותחים את דלת התנור עד הסוף, משאירים את העוגה בתנור 5 דקות ומוציאים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
כדאי לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם או לטחון לבד בבית במטחנת קפה. לא מומלץ להשתמש בפרג טחון בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
104 תגובות
כניסה
104 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

