מצרכים להכנת עוגת פנקייק
מחבת בקוטר 20 ס”מ
- 2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
- 2 כפיות (10 ג’) אבקת אפיה
- 1 שקית (10 ג’) סוכר וניל (אפשר לשים כפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר)
- 2 כפות (25 ג’) סוכר
- 2 ביצים
- 3 כפות שמן
- 2 כוסות (240 מ”ל) חלב (טיפ: אם רוצים פנקייק אוורירי ועבה מומלץ לשלב כוס ריוויון או יוגורט עם כוס חלב)
- ממרח שוקולד שאוהבים
איך מכינים עוגת פנקייק?
- מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה (יש לערבב לפי הסדר הרשום).
- משמנים מחבת בקוטר 20 ס”מ עם שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה רבע מכמות הבלילה. מכסים את המחבת ומשאירים על אש בינונית-נמוכה במשך 4-5 דקות, עד שמופיעות בועות קטנות בחלק העליון והחלק התחתון מתייצב. בעזרת תרווד הופכים את הפנקייק צד, מכסים ומשאירים למשך 4-5 דקות נוספות. מעבירים לצלחת.
- כך ממשיכים להכין 3 פנקייקים נוספים (יש לשמן את המחבת בכל פעם).
הכנת העוגה:
- מניחים פנקייק על צלחת שטוחה ומורחים בממרח שוקולד. מניחים מעל פנקייק נוסף וגם אותו מורחים בממרח שוקולד. כך ממשיכים עד לקבלת עוגת שכבות שמורכבת מ-4 פנקייקים ובניהם שוקולד. מורחים ממרח שוקולד גם על החלק העליון ומפזרים מעט סוכריות צבעוניות (לא חובה).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
העוגה טעימה באותו יום. לאחר יום במקרר יש שינוי בטעם ובמרקם.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
59 תגובות
כניסה
59 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

