זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
לתחתית:
שני שליש כוס (90 ג’) קמח לבן
כף מלאה (12 ג’) אבקת שוקולית
כף (10 ג’) אבקת סוכר
חצי חלמון של ביצה (הצהוב)
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
*לגרסה ללא גלוטן – ראו הערה בתחתית המתכון
עוגת גבינה בטעם שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב + 2 כפות חלב
1 ביצה גדולה
שליש כוס (66 גרם) סוכר
250 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם שמנת חמוצה 15%
כף וחצי (15 ג’) קורנפלור (או קמח רגיל)
כף (10 ג’) אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
אופן הכנה:
הכנת התחתית:
-מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, שוקולית, אבקת סוכר, חלמון ושמן) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 10 דקות ומוציאים (את התנור מכוונים ל170 מעלות ומשאירים דולק).
הכנת עוגת גבינה בטעם שוקולד:
-מניחים בקערית קוביות שוקולד חלב ו-2 כפות חלב וממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. מקררים מעט.
-בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מטרפה או כף). מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 35 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 170 מעלות).
-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר. לאחר מכן עוטפים אותה ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות. מגישים את העוגה כשהיא קרה.
הערה:
לגרסה ללא גלוטן ניתן להכין תחתית מביסקוויטים ללא גלוטן (רצוי בטעם שוקולד) ולערבב 100 גרם ביסקוויטים מפוררים דק עם 60 גרם חמאה מומסת ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).
- עוגת אספרסו |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגה לבנה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- עוגה עם ציפוי קראנץ
היי אפרת,
תודה רבה על המענה וההסברים!
האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט?
והאם אפשר להמיס את השוקולד עם שמנת להקצפה במקום חלב?
כן אפשר.
עדיף הגבינה לבנה אם יש לך.
אם אין שימי יוגורט.
היי אפרת, אפשר בבקשה כמויות לתבנית בקוטר 26 ?
ועוד משהו קטן: אינסנט פודינג וניל גם ילך או שלא? (במקום אינסטנט שוקולד)
אפשר אבל הטעם והצבע יהיו שונים
היי
תכפילי כמויות פי 3(:
היי אפרת, קודם כל תודה ענקית על האתר והמתכונים המאלפים שלך!!
רציתי לשאול, אם אני מעונינת להכין כמות כפולה מהעוגה הזאת האם כדאי שאכין אחד אחד או שאכפיל מלכתחילה את כל המתכון ואכניס את 2 התבניות האינגליש קייק אחד ליד השני?
ואם כן זמן האפיה של התחתית ושאר העוגה משתנה?
(אני לא יודעת למה אבל יש פעמים שאני מכפילה כמויות בעוגה ואפילו שאופה בנפרד יוצא לי פחות טוב…את יודעת להגיד למה זה?)
תודה מראש!!
שבת שלום❤
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️
אין בעיה להכין כמות כפולה ולאפות בו זמנית את 2 התבניות.
משך האפייה לא משתנה.
לפעמים כשמכפילים כמויות ויוצא שיש 4 ויותר כוסות קמח העוגה יוצאת פחות מוצלחת.
תודה על המענה המהיר!
הבנתי, אז בעוגה הזו לא אמור להיות בעיה?
רק כשזאת עוגה עם כמות של כמה כוסות קמח?ואין שום עדיפות לאפות בנפרד? יחד אמור לצאת אותה תוצאה?
תודה❣
נכון, בעוגות גבינה לרוב לא אמורה להיות בעיה.
גם כשאופים 2 תבניות יחד באותה קומה אין בעיה.
הבנתי, תודה!!
הכנתי את העוגה לשבת וחיסלו אותה!!
היא טעימה ברמותתת! תודה!
אני רוצה להכין אותה לארוע שיש לי ורציתי לדעת אם מכינים אותה בערך 48 שעות לפני הארוע האם יהרוס את המרקם הפריך של הבסיס?
שמחה שיצא מוצלח!
אין בעיה להכין יומיים לפני ההגשה
תודה!!
❤❤
אגב, איך מכינים את קישוטי השוקולד האלה מלמעלה?
תודה מראש וסליחה על החפירות🙈
בשמחה!
מגרדים עם קולפן שוקולד חום לבן שהיה במקרר שעתיים.
תודה רבה❤❤❤
היי אפרת, רציתי להכין את זה בתבנית ח”פ בגודל R31
את יודעת להגיד לי בכמה להכפיל? 2/3?
היי שירה,
יש להכפיל ב-3
אפשר לא גבינה ולא שמנת חמוצה? (אני לא אוהבת)
ומה אפשר במקום
היי,
ללא גבינה/שמנת זו לא תצא עוגת גבינה אלא עוגת שוקולד(:
אפשר להשתמש בכל גבינה שאת אוהבת: גבינת שמנת בטעם טבעי, מסקרפונה…
אפשרות נוספת היא להמיר את השמנת החמוצה במעדן וניל. במקרה כזה אפשר לשים רק רבע כוס סוכר בעוגה כדי שלא תצא מתוקה מדי.
היי המתכונים שלך מעולים!!
אין לי שמנת חמוצה, אפשר להחליף במשהו אחר?
היי,
אפשר להמיר בגבינה לבנה באותה כמות.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
היי
אחרי 35 דק בתנור זה נראה רוטט ולא מוכן בכלל, כיביתי והשארתי חצי שעה נוספת כמו ההוראות, הוצאתי החוצה ועדיין לא נראה אפוי. ככה זה צריך להיות? רוצה להיות בטוחה שזה טוב כי מחר הולכת לחלק את זה… תודה!!
היי נעמי,
אחרי הקירור העוגה עדיין רוטטת או שהיא פשוט רכה? אם הקפדת על דיוק בכמויות המרכיבים, על תבנית מתאימה וחום אפייה- זה אמור להיות מצוין.
היי אפרת
אם אני עושה בתבנית קאפקייקס במקום אינגליש קייק , כמה זמן לאפות?
היי ליאת,
זמן האפייה עשוי להתקצר לכ-25 דקות. (את התחתית יש לאפות כ-7-10 דקות).
שלום אפרת ! הכנתי לפי המתכון במדויק יצא מעולה כמו עוד המון מתכונים כאן שאימצתי .
יש מצב להכין בדיוק אותו דבר אך עוגה לבנה ללא שוקולד . ללא שוקולית ועם שוקולד לבן ופודינג וניל.
היי גבי,
שמחה שאהבת את המתכון❤
אפשר להכין בגרסה לבנה עם שוקולד לבן ופודינג וניל(:
תודה ! מה עם שוקולית ? יש צורך בתחליף כלשהו??
אפשר להוסיף כף קמח מחוקה נוספת במקום השוקולית(:
תודה מעומק הלב על תשובות זריזות כל כך.
ממש לא מובן מאליו תודה!
בשמחה❤
היי אפרת,
אין לי שוקולד חלב רק מריר נראה לך יצא טוב?
כן, אמור לצאת מצוין, רק מעט פחות מתוק ויותר כהה.
מעולה תודה רבה על המענה המהיר ושבת שלום 🌺
עוגה מושלמת!!! תודה אין כמוך יקירה!!
כיף לשמוע שאהבת, תודה רבה❤️
שלום,
תודה על המתכון
יש לי שאלה עוגת גבינה אפויה עם הפרדת ביצים אפשר להקפיא?
תודה
היי טל,
פחות מומלץ כי המרקם קצת נפגע לאחר הפשרה.
שלום אפרת!
יש לי פודינג בטעם ריבת חלב- זה בסדר? או עדיף להמיר אותו בקורנפלר ותמצית וניל?
תודה רבה.
זאת רק כף אחת אז נראה לי שזה בסדר.
שלום שלום,
אני מתכוונת להכין את העוגה בתור עוגת יומהולדת לבן – הוא פשוט מת על עוגות גבינה! וזה הולך להיות בתבנית ענקית 33*39. אפשר פשוט להכפיל את כמות המצרכים ב4? והאם משתנה זמן אפייה? תודה.
היי מריה,
כעקרון יש להכפיל כמויות ב-4.
אני מאוד ממליצה קודם לעשות חישוב ולרשום את הכמויות המוכפלות על דף כדי למנוע טעויות.
זמן אפית התחתית לדעתי יתארך לכ-15 דקות.
זמן אפית העוגה לדעתי כ-70 דקות.
יש להשאיר חצי שעה בפנים לאחר סיום האפיה.
יום הולדת שמח והמון מזל טוב 🎉
תודה רבה!
לכמה ימים העוגה טובה במקרר?
והאם ניתן להכין אותה בתבנית עגולה 22.5? ומה כמות המצרכים?
היי ורד,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 (בתחתית את יכולה לשים חלמון אחד ולהוסיף 5-6 כפות מים).
העוגה נשמרת במקרר עטופה היטב במשך כ-5 ימים.
אני רוצה לעשות בתבנית מרובעת רגילה R29 בכמה להכפיל?
היי שירה,
רק רוצה לוודא- הכוונה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X17?
היי אפרת,
נראה טעים, קליל ומושלם. רק שאלה….לא מקציפים? לא צריך מיקסר ???
אין צורך להקציף 🙂
עוגה טעימה במיוחד!!
קשה לעמוד בפניה..
תודה תודה💐
תודה בתיה 🌺
כמה קלוריות העוגה? סוכרים? כולסטרול?
כ-200 קלוריות לחתיכה.
תודה על המתכון!
במה אפשר להחליף את האבקת סוכר?
אפשר לשים סוכר לבן רגיל.
היי אפרת
תודה על האתר המיוחד!!
אולי תוכלי לעזור לי – אני מחפשת מתכון עם ממרח פסק זמן, הכנתי עוגה מהאתר של עלית ולא יצא משהו
משום מה, כשאני מכינה מתכונים שלך יש 99% הצלחה…
אשמח אם יהיה לך רעיון
תודה רבה 🙂
היי תמר 🙂
את יכולה להכין את המתכון הזה עם ממרח פסק זמן (במקום ממרח השחר) – מאפינס השחר העולה.
תודה רבה לך!
האם יש חלופה לקירור לפני הגשה? דרך מהירה יותר כלומר האם אפשר לקרר במקפיא בזמן קצר יותר ואז להעביר למקרר?
במקרה הזה לא מומלץ לשים במקפיא. רצוי לשים במקרר ולהמתין כמה שעות.
אין לי פודינג שוקולד- מה ניתן לשים במקום? קקאו או משהו? (לא רוצה לשים וניל)
את הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור באותה כמות.
הי אפרת המתכונים שלך אליפות!!!
אין לי שמנת חמוצה. יש מה לשים במקום?
אשמח לתגובה מהירה…
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
אפשר להמיר בגבינה לבנה באותה כמות.
היי
האם אפשר במקום שוקולית קקאו עם אבקת סוכר?? ואם כן מה היחס בין הקקאו לאבקת סוכר.
או שיש חלופה אחרת
תודה
דינה
השוקולית יותר מעודנת בטעם אבל אני מניחה שאפשר לשים כף שטוחה קקאו ולהוסיף כף מלאה אבקת סוכר.
העוגה טובה בהקפאה?
היי בת שבע,
לא ניסיתי להקפיא אבל לפעמים עוגות גבינה אפויות משנות קצת את מרקמן לאחר הפשרה לכן לא יודעת אם הייתי לוקחת סיכון.
שלום אפרת,
*האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא או בכוסמין (מעדיפה כוסמין מלא/ 80% על פני קמח חיטה מלא)
*את הקורנפלור שכתבת שאפשר להחליף בקמח-גם..אפשר להחליף במלא/כוסמין?
*מבינה שאת הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור עם תמצית וניל
* אפשר להחליף סוכר בסילאן,לפחות חלק?
כל דבר שניתן להחליף אשמח בבקשה לדעת אם יש שינוי בכמויות (קמח/סילאן) ואם משפיע על כמויות הנוזלים?
תודה מראש!
חן
היי חן,
1. אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא 80%.
2. את הקורנפלור לא מומלץ להמיר.
3. את הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור עם תמצית וניל.
4.פחות ממליצה במקרה הזה להמיר סוכר בסילאן.
*אין שינוי בכמויות.
לא מבינה איך מגיבים אלייך אז מגיבה לעצמי.. (;
תודה רבה על התשובות!
היי אפרת איך אפשר לעשות את המתכון פרווה?
אני לא מכירה דרך לעשות את המתכון הזה פרווה.
יש מתכון לעוגת שוקולד עם קרם שהיא פרווה.
היי!
תודה על המתכון.
האם ילך גם בתבנית עגולה בקוטר 26?
ואם כן, מה הכמויות הממומלצות?
שבת שלום.
היי עינב,
כמויות לתבנית 26:
תחתית:
כוס וחצי קמח לבן
2 כפות אבקת שוקולית
2 כפות מלאות אבקת סוכר
חלמון של ביצה (הצהוב)
חצי כוס שמן
2 כפות מים
עוגת גבינה בטעם שוקולד:
300 גרם שוקולד חלב + 6 כפות חלב
3 ביצים גדולות
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5%
600 גרם שמנת חמוצה 15%
4.5 כפות קורנפלור (או קמח רגיל)
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
זמן אפיה: תחתית 12 דקות, עוגה 55 דקות + חצי שעה בתנור מכובה.
היוש, אין לי פודינג יש תחליף?
גם לא פודינג וניל?
אם לא, שימי כף קורנפלור + חצי כפית תמצית וניל.
היי
אפשרי ללא ביצה ועם פודינג וניל?
אפשר עם פודינג וניל.
במקום חלמון בתחתית אפשר לשים 2-3 כפות מים.
לגבי הביצה שבעוגה, לא ניסיתי להכין בלי אבל אני מניחה שאפשר.
תודה על ההסבר לגבי החלמון. הכנתי ויצא מדהים. שבת שלום🌹
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אין לי אינסטנט פודינג שוקולד, יש אפשרות להשתמש במקום בפודינג וניל?
כן.
אפרת בוקר טוב,
לתחתית העוגה, מה עדיף מים או חצי חלמון? ואם עדיף חלמון איך חוצים אותו בלי שיתפרק?
המשך יום נעים
טליה
היי טליה,
החלמון נותן לתחתית יותר פריכות אבל גם עם מים יוצא בסדר.
את החלמון טורפים עם מזלג ומשתמשים רק בחצי מהבלילה.
יום מקסים 🌷
הכנתי לשבועות ויצא מדהים מדהים!!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הודיה
קודם כל מקוה שנהנית בחופשה!!!!
אבל, לא היה לי את מי לשאול שאלות….
חחחחחח
❤️ 😀
העוגה ממש נפלאה, תודה על המתכון. השתמשתי בשוקולד מריר כי זה מה שהיה בבית.
אהבתי במיוחד את הבצק הפשוט והקל, ולהבא אכין אותו עם המים כמו בתגובה שמעלי.
נראה מעולה 😍
תודה ציפי
חג שבועות שמח💐🍒🍇🥕🍍ותודה על השפע שאת מעבירה לנו🍒🍇🍒
תודה יקרה ❤️
שלום אפרת היקרה,
אשמח לדעת – במה אפשר להחליף את חצי החלמון שבתחתית העוגה?
תודה רבה וחג שמח!
ב 2-3 כפות מים.