מצרכים להכנת עוגיות סילאן לפסח
- 1 ביצה (רצוי S או M)
- 2 כפות (25 ג’) סוכר
- רבע כוס (60 מ”ל) שמן
- 2 כפות מלאות (50 ג’) סילאן
- חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך טחונים
- חצי כוס (65 ג’) קמח מצה
- 2 כפות (24 ג’) קמח תפוח אדמה
- כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
- חצי כפית אבקת קינמון
לציפוי:
- אבקת סוכר
איך מכינים עוגיות סילאן לפסח?
- מערבבים בקערה בעזרת כף את הביצה עם הסוכר, השמן והסילאן. מוסיפים אגוזים ומערבבים.
- מערבבים בקערית נפרדת: קמח מצה, קמח תפוח אדמה, אבקת אפיה ואבקת קינמון.
- מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
- מכניסים למקפיא לשעה, עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).
- מחממים תנור ל-175 מעלות (חשוב לחמם מראש) ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס”מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס”מ.
- מכניסים לתנור החם ואופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
57 תגובות
כניסה
57 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

