מצרכים להכנת משולשי פילו מתוקים
- 9 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)
- תרסיס שמן/ שמן קנולה להברשה
רעיונות למילויים (הכמות היא לגליל אחד):
- מלית שוקולד – 4 כפות גדושות ממרח שוקולד סמיך.
- מלית פרג – 4 כפות גדושות ממרח פרג מוכן קנוי.
- מלית אגוזים (לערבב) – כף טחינה גולמית, כף וחצי דבש, חצי כוס אגוזי מלך טחונים.
- מלית תפוחים – תפוח עץ גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות, כפית דבש, כפית סוכר, רבע כפית קינמון, 2 כפות מים (לבשל במחבת נון סטיק במשך 8 דקות)
איך מכינים משולשי פילו מתוקים?
- מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
- פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן. מעליו מברישים דף נוסף וגם אותו מברישים בשמן (שכבה של 3 דפים).
- מניחים מתערובת המילוי לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לסיגר/גליל. חוזרים על הפעולה עם דפי הפילו הנוספים עד שמתקבלים 3 סיגרים ארוכים.
- מועכים עם האצבעות את החלק העליון של הסיגר עד לקבלת צורה של משולש.
- מניחים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים את החלק העליון והתחתון בשמן. בעזרת סכין חדה חותכים באופן חלקי כל סיגר לפרוסות בעובי 2 ס”מ (יש לחתוך לא עד הסוף אלא רק עד החצי. שימו לב שצורת המשולש לא נפגעת).
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל - מוציאים ומצננים לגמרי. לאחר שהתקרר, פורסים בעדינות למשולשים קטנים.

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
19 תגובות
כניסה
19 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

